|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
A mój maluszek jeszcze nie chwyta w rączki zabawek?? aż zaczynam sie martwic? Łapie zat o kocyk , ubranko swoje, pieluszkę, mnie szczypie, ale jeszcze nie jest świadomy, ze trzyma coś w rączke. |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś Ci to pomoże. Nie twierdzę że u Was jest to samo nam pomogła zmiana sposobu podnoszenia, noszenia i trochę ćwiczeń w każdym razie
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
agunie nie zauwazyłam nic takeigo u Jasia, on wygina sie w łuk tylko gdy sie przeciąga po spaniu
|
|
|
|
#2194 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie nie wiem czy Was to już zainteresuje ale - ostatnio była u nas znajoma z 7 miesięcznym synkiem i miał on na skarpetki założone takie coś http://allegro.pl/sock-ons-nakladki-...712456734.html to takie nakładki zapobiegające ściąganiu się skarpetek u dziecka jak zaczyna już pełzać i nie tylko
nam np notorycznie ściągają się skarpety frotte i chyba skuszę się na takie nakładeczki
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zanim się zdecydowałam na zakup to jej przeszło Ale teraz chyba kupię, na wypadek gdyby Marysi też się spodobała taka zabawa
|
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko w porządku z małą. Nie martw się na zapas! haha no mam nadzieję. ale zastanawiałam się, czy to od herbatki albo czy jest możliwe, że zawiązki zębów już sie pojawiaja czy coś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to już ci zaczął ząbkowac? Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda była idealna, ponad 20 stopni, impreza częściowo w ogrodzie, cudownie!
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- jutro ide do leksrza
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym sobie z tego sprawy nie zdawała gdyby nie to że przy wypisie ze szpitala, w związku z trudnym porodem i tym że miałam zielone wody płodowe, mały był przyduszony lekko mieliśmy zalecenie wizyty u neurologa. No i neurolog wypatrzył właśnie coś takiego. Wystarczy zmiana sposobu pielęgnacji, trochę ćwiczeń i dziecko bez problemu wychodzi na prostą poczytaj sobie więcej o tym i w domu bez problemu to ogarniesz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro przejde sie do pediatry akurat jest ta fajniejsza doktorka jutro. Powinna zauwazyc albo jelsi powiem to zareagowac i mi wytlumaczyc? ![]() bedzie trzeba to pojde do neurologa tzn napwno pojde, ale najpierw pojde do pediatry bo chce sprawdzic wage itp. A jutro akurat dziec zdrowe
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na tej stronce widzę, ze maluszek, cytuję, Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-22 o 21:14 |
||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anna moja też do końca nie kuma trzymania zabawek. Wyciąga do nich ręce, łapie, złapie ale zaraz otwiera rękę i gdzieś jej wypada. I oprócz pchania do buzi zabawa nimi ją nie interesuje. Też gdzieś czytałam że w poźniejszym okresie dzieci robią takie mostki i jest to jak najbardziej normalne. |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde nie pomyslala bym ze takie cos to cos zlego ![]() ale z emnie matka......
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisałam jak u nas było i tyle - może akurat komuś się to przyda
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój poród też był trudny (spadające tętno, mała schodząc w dół uciskała pępowinę) ale wody były przejrzyste |
|
|
|
|
#2208 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Cytat:
Bo zauważyłam, że więcej naszych wątkowych dzieciaczków je teraz mniej. A swoją drogą dziś Leoś jadł trochę więcej. I też często je porcję w 2 podejściach![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka!
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
moja no glowe trzyma ładnie jak na brzuchu lezy. Ale ostatnio czasem przekreca sie na bok. leci.
I jak prawie miesiac temu co sie martwiłam ze nie lubi an brzuchu lezec ładnie 3mała glowke jak Ja za raczki przyciagałam tak teraz nie chce trzymac i zostawia w tyle. Ale ogolnie to glowe trzyma bo jak Ja karmie to do siadu sie az podnosi.
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż ja też panikowałam np. mały na brzuszku bardzo wcześnie zaczął podnosić główkę i cała rodzina się cieszyła że taki silny a fizjoterapeutka nas zgasiła że on to robi nieprawidłowo bo właśnie się odgina do tyłu a nie opiera ciężar na łokciach... i weź tu człowieku bądź mądry.Ale powtarzam - nie panikuj i nie wmawiaj sobie od razu że coś u Was jest nie tak nie chcę siać paniki tylko dzielę się wiedzą
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek zobacz tu:
http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html jest nawet zdjęcie dziecko powinno robić mostek! pytanie jak on wygląda tak jak Balbinka pisze neurolog tylko może to ocenić ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
zbyt wczesne podnoszenie glówki nie swiadczy o sile, a o wzmożonym napięciu tj. może świadczyć
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-10-22 o 21:24 |
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
Cytat:
Leoś nie miał jeszcze. Powinien być szczepiony w poprzednią środę, ale dopiero co skończył brać antybiotyk i idziemy pojutrze. Czyli jak będzie miał 15 tygodni. Cytat:
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie może jak noworodek, będąc na brzuszku podnosi głowę opierając się na wyprostowanych rękach, to jest coś nie halo? Wiecie, niby te dzieci później zapominają to i uczą się jakby od nowa podnosić główkę. To jest chyba właśnie związane z odruchem pomagającym dziecku przy porodzie
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam tylko te opisy miesięcy w których aktualnie jesteśmy.
|
|
|
|
#2216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wzmożone napięcie wykluczam, bo przecież oglądała ją niedawno neurolog i w tamtym tygodniu pediatra i obie zgodnie stwierdziły, że jest ok, jedyne do czego pani neurolog się przyczepiła, to za bardzo zaciśnięte piąstki i strasznie nerwowe ciągnięcie ciałka do góry przy leżeniu na brzuszku. Ale z tym leżeniem na brzuszku mała jest nierówna - jak jej się chce, to leży spokojnie i się rozciąga, a jak ma gorszy dzień - to szarpie się nerwowo. Właściwie to pani neurolog stwierdziła, że tym i tak nie ma co się jeszcze przejmować
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie dzieci z obniżoną punktacją Apgar powinny odwiedzić neurologa |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś mnie położna poprawiła że zielone wody nie są od zestresowania a z niedotlenienia. |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
dobra juz widze moja tez tak robi ze stopkami sie odpycha do gory
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-22 o 21:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

któregpo lubi miętolic

nam pomogła zmiana sposobu podnoszenia, noszenia i trochę ćwiczeń w każdym razie
Ale zanim się zdecydowałam na zakup to jej przeszło
. To rodzaj konsultacji-badania-obserwacji mające na celu postawienie diagnozy, z czego dokładnie wynika taka wieczna marudność. 

)
Może faktycznie rosła szybko, a teraz już będzie wolniej, ale przecież jak jest większa, to więcej potrzebuje! Od jutra zacznę jej robić słabszą herbatkę. Może jak dostanie mniej glukozy, to szybciej zgłodnieje.
Nadrobiłam Was troszkę po łebkach, ale nadrobiłam. Nie wiedzieć czemu, mam ostatnimi czasy strasznego nerwa. Tykam jak bomba. Nadalka mojemu też się wczoraj oberwało. Ale w przeciwieństwie do Twojego, mój małż był totalnie bez winy. Ot, musiałam się wyżyć, nie wiadomo za co. Nienawidzę tego u siebie... Nie wiem, czy Wam kiedyś wspomniałam, ale pochodzę z dość patologicznej rodziny. Jako dziecko i nastolatka byłam bita - często niesłusznie, lub z błahego powodu, który był tylko pretekstem, żeby tata odreagował sobie na mnie stresy związane z czymś innym. Bla, bla, bla... Zmierzam do tego, że choć bardzo się staram nie powielać tego schematu, czasem jedynym sposobem na poradzenie sobie z problemami jest właśnie agresja, skierowana w kogoś innego. Nie wydaje mi się, że byłabym zdolna uderzyć dziecko, ale w skrajnych przypadkach, obrywa się małżowi. Kiedy jestem w takim podłym nastroju i nie mogę sobie ze sobą poradzić, wystarczy jedno słowo, żebym rzuciła się do niego z łapami. Chwilę później, jest mi okropnie przykro, brzydzę się sobą i tą patologią, która jest we mnie, czuję się gorsza, zła, niewarta miłości i tego co mam... I wiecie, co wtedy robi tż? Przytula mnie i pociesza. A ja bym wolała, żeby mi oddał, bo tak wyglądało to u mnie w domu. Ech... Przepraszam za to wynurzenie, ale musiałam sobie jakoś ulżyć