Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2410 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 20:48   #72271
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki to mrożący żel?

w odpowiedzi na Twoje wcześniejsze pytania podlinkowałam ci żel mrożacy joanny, raptem poprzednia strona

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 20:49   #72272
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziękuję

No u mnie robią się takie "tłuste" w wyglądzie, gdy dam za dużo odzywki b/s albo za ciężka d/s, więc tutaj musi być umiar, za to z żelami chcę pokombinować. Jak nie to będę rozmyślała dalej

No tak nie kazdemu wszystko pasuje to w takim razie moze znajdziesz jakis inny sposob

Cytat:
hej dziewczny
jestem pod wrazeniem. Włosy moje mi sie dzis tak podobaja z emasakra a to za sprawą(chyba) olejowania trzymałam olej lniany cała noc

a tu efekt
niestety zdjecie aparatem robione w dodatku dzis pochmurny dzien. Ale moge powiedziec ze sa mniej matowe.

Sliczne

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka objętość i jaki skręt

Oj tak dzisiaj też mam beznadziejny dzień ale za to pokaże Wam moje włoski, mimo beznadziejnego dnia to jedyne moje pocieszenie

Kolejna ze slicznymi wlosami

A co do zlych dni to u mnie zawsze najgorsze sa poniedzialki jak co zlego to w poniedzialek zlapalam gume w samochodzie oczywiscie w poniedzialek padl mi akumulator w samochodzie kiedy najbardziej go potrzebowalam oczywiscie w poniedzialek a dzisiaj w szkole rozdarly mi sie spodnie na tylku beznadziejne poniedzialki
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 20:50   #72273
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a jaki to mrożący żel?
Joanna Styling Effect mrożący żel -dostępny w Rosmanku

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:03   #72274
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

w odpowiedzi na Twoje wcześniejsze pytania podlinkowałam ci żel mrożacy joanny, raptem poprzednia strona

to byl mrozący????

sory
nie pomyslala bym ze to mrozący bo go kiedys miałam jeszcze jak neiwiedzialam z eistnije takie cos jak cg

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:09   #72275
MgielkaM
Zakorzenienie

Wpadnę do was tak troche ni z gruchy ni z pietruchy, bo mam romans..
Wiem, ze jestem grzesznik okropny bo nie mam kiedy Was czytać i oczywiście nie wiem co się we włosowym świecie dzieje...
Dalej grzecznie (lub mniej grzecznie) jestem na pielęgnacji CG, tylko może nie zawsze kręcona.

A romans dotyczy marki Alverde. Przeglądnęłam analizy i stronę drogerii dm i wygląda na to, ze Alverde ma duuużo więcej produktów niż mamy w analizach..
Czy jesteście w stanie polecić mi produkty które warto byłoby ściągnąć przez całe Niemcy i całą Polskę?
Zależałoby mi na szamponie, zastępniku odzywki morelowej z Alterry i może jakimś fajnym oleju tylko może nie identycznym jak Alterkowe.
Znajdzie się jakaś dobra dusza która coś poleci?

Chętnie posłucham też o produktach poza włosowych.

Może żeby nie zaśmiecać forum to na pw? Chyba, ze nie przeszkadza Wam dyskusja o produktach nie do zdobycia w polsce..

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:15   #72276
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Wiem, ze jestem grzesznik okropny bo nie mam kiedy Was czytać i oczywiście nie wiem co się we włosowym świecie dzieje...
Dalej grzecznie (lub mniej grzecznie) jestem na pielęgnacji CG, tylko może nie zawsze kręcona.

A romans dotyczy marki Alverde. Przeglądnęłam analizy i stronę drogerii dm i wygląda na to, ze Alverde ma duuużo więcej produktów niż mamy w analizach..
Czy jesteście w stanie polecić mi produkty które warto byłoby ściągnąć przez całe Niemcy i całą Polskę?
Zależałoby mi na szamponie, zastępniku odzywki morelowej z Alterry i może jakimś fajnym oleju tylko może nie identycznym jak Alterkowe.

Może żeby nie zaśmiecać forum to na pw? Chyba, ze nie przeszkadza Wam dyskusja o produktach nie do zdobycia w polsce..
a co to ma wspólnego z zaśmiecaniem, przecie to do włosów

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
oh ja coraz rzadziej stosuję L-cysteinę bo na mnie krzyczą i tak się
dzisiaj zastanawiałam czy nie dodać do maski można czy tylko płukanka włoski po płukance są piękne ale TŻ wyrzuci mnie z domu a i tak jest wyrozumiały

chwała dyfuzorowi, jestem mu wierna od wielu, wielu lat i co by się o nim nie mówiło i tak będę używała i go kochała dla moich cienkich włosów to najlepszy przyjaciel
taaa chwilowo mam stracha przed tą wielką suszarą
A co do TŻ to mój się ostatnio poskarżył Mamie, żeby się już lepiej nie pytała, po co nam te ładne kolorowe witaminki, bo czasem jest lepiej o pewnych rzeczach nie wiedzieć ..

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-22 o 21:16
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:21   #72277
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
TŻ wyrzuci mnie z domu a i tak jest wyrozumiały
Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
A co do TŻ to mój się ostatnio poskarżył Mamie, żeby się już lepiej nie pytała, po co nam te ładne kolorowe witaminki, bo czasem jest lepiej o pewnych rzeczach nie wiedzieć ..
Mój jest grzeczny i cierpliwy, nawet dziś rano twierdził że włosy nie pachną siarką tylko kokoskiem I mówi, że ładne są, więc na razie jest dobrze
A w najbliższym czasie planuję mamę wciągnąć we włosomaniastwo Już widzę oczyma wyobraźni co można wyczarować z jej puchu Popełnia podstawowe błędy przy włosach kręconych, ale już zrobiłam dla niej listę zakazów i nakazów

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:22   #72278
KarlaN
Raczkowanie

Dziewczyny , na wstępie chciałam się przywitać.
Założyłam swój wątek ale zostałam skierowana do pielęgnacyjnego
więc tak : chciałabym określić swój typ włosów. Bo zwyczajnie czesane na mokro robią wrażenie prostych , wygniecione w ręcznik tworzą coś na kształt połamanych falek
Sama nie umiem się w tym do końca odnaleźć.
Włosy schną naturalnie. Nie używam żadnym kosmetyków do stylizacji.
Pielęgnację na poważnie zaczęłam ok 2 tygodnie temu. Po wcześniejszym ponad miesięcznym przekopywaniu wizażu i bloga Anwen.
Wynikiem tego jest stosowanie wcierki Jantar ,
wielu olejów ( rycynowy - z którym polubiłam się od razu) , kokosowym Vatika - po którym pierwsze wrażenie było takie sobie - włos się puszył, oraz Amla , Sesa, BD, Alterra migdał plus papaja i oliwa z oliwek. - olejki wcieram ostatni codzień na noc ( akurat mam taką możliwość ze względu na pracę w domu )
Oleje zmywam maską cece solon z algami .
Próbuję Omo , choć najczęściej używam do mycia samej maski.
Chciałamby przedewszystkim ustalić jakie mam włosy
Porowatość na logikę duża, ponieważ długi czas katowałam włosy farbowaniem. Były bardzo suche , i pasowały do opisu wysokiej porowatości . Lokówki używałam sporadycznie, od wakacji nie używam praktycznie wcale, prostownicę moje włosy widziały zaledwie kilka razy wogóle . Suszarka sporadycznie.
Na zdjęciach

proste - bardzo przekłamany kolor - zmyty olej maską cece alga z odrobiną biwaxu (szampon) do zniszczonych , przeczesane grzebieniem z gęstymi zębami. Suszone naturalnie , przeczesywane w trakcie schnięcia.

Połamańce- zmyty olej j.w - przeczesane grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami , wygniecione w ręcznik , schły naturalnie, nie przeczesywane - kolor autentyczny.

Pytania:
Czy moje włosy zaliczają się już do falowanych czy nie?
( przeglądałam typologię i przepraszam - nie wiem - podejżewam ze ta wersja z najłagodniejsza falką - pierwsza )

w jakim kierunku iść ? prostych? połamanych/ falek?

zdjęcia robione telefonem

dodam jeszcze że podczytuję wątki włosowe od dłuższego czasu . I śledzę blog anwen więc uczę się i czytam , czytam , czytam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (23,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (32,8 KB, 62 załadowań)

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-

Edytowane przez KarlaN
Czas edycji: 2012-10-22 o 23:12 Powód: dopisanie info
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:27   #72279
201801220933
Konto usunięte

Czesc. Ostatnie eksperymenty w odróżnieniu od tych wcześniejszych przyniosły dużą poprawę wyglądu włosów.
Polubiłam maseczkę z zółtka, rycyny z gliceryną. Moje włosy są po niej tak lśniące, jak marzenie, lepiej się układają i nie puszą tak bardzo.

Nie mając innego żelu użyłam mrożącego (myślałam, że będę musiała go wyrzucić bo wcześniej zrobił mi z włosów posklejaną watę), do tego pianka isana, baaardzo długie kilkuminutowe odciskanie po wyschnięciu i moje fale przeistoczyły się w sprężyny , a drugiego dnia po odświeżeniu fryzury miałam istną burzę loków, które trzymają się cały dzień i nie puszą. Czasem jednak warto poeksperymentować.
Dodatkowo znów zauważyłam spory przyrost.
Po kilku tygodniach męczarni i nieudanych eksperymentów wreszcie należyty efekt. Gdyby moje włosy mogłyby tak wyglądać zawsze , taki właśnie połysk i skręt ...plus ze 20 cm na długości, potem podcinanie regularnie w celu wyrównania z grzywką i więcej od moich włosów nie wymagam, ech marzenie

Zmieniłam też szampon na dodający objętości z alterry i bardzo go sobie chwale, na moich włosach działa, jak obiecuje producent.

Mam pytanie: gliceryna jest chyba dośc "bezpieczna" jeśli chodzi o stosowanie? Mogę dodawać kilka kropelek do mikstur przed każdym myciem (co 2 dni)? Ciekawi mnie jak to jest z tym żółtkiem - można przesadzić czy spokojnie można nakładac przed każdym myciem przez jakis okres?

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-10-22 o 21:34
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:34   #72280
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Prawidłowo? jak ją rozprowadzasz? Bo może zrobiłam to źle wczoraj, ale efekt jest spoko (chociaż wiem, że może być lepiej... i będzie!).
Przede wszystkim dawałam jej dużo za mało, i zapominałam o zabezpieczaniu tyłu. Teraz wgniatam we włosy co najmniej trzy porcje i jest naprawdę ok aczkolwiek moje włosy są wysokoporowate i piją prawie wszystko, co im dam

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:46   #72281
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Pofarbowałam też włosy wedle wskazówek Basi + płukanka octowa i jestem bardzo zadowolona z efektu. I baaaaaardzo mało włosów mi wypadło ..
Cieszę się, że jesteś zadowolona z efektu. Farbowanie na olej znam od Rybiorki. A płukanka octowa po farbowaniu to dobry pomysł, wczoraj zapomniałam, ale zazwyczaj stosuję.
Wczoraj farbowałam na olej migdałowy i też wyszło super. Zmywałam żelem BD, ostatnio wszystko obciąża mi włosy, nie chciałam ryzykować oklaptusa. Zmyło się ładnie, siwki zakryte. Farba się trzyma.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 21:55   #72282
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jesteś zadowolona z efektu. Farbowanie na olej znam od Rybiorki. A płukanka octowa po farbowaniu to dobry pomysł, wczoraj zapomniałam, ale zazwyczaj stosuję.
Wczoraj farbowałam na olej migdałowy i też wyszło super. Zmywałam żelem BD, ostatnio wszystko obciąża mi włosy, nie chciałam ryzykować oklaptusa. Zmyło się ładnie, siwki zakryte. Farba się trzyma.
jestem zadowolona bo dużo mniej włosów mi wypadło i nie są takie sztywne. Zafarbowałam na kokosa, teraz jestem bardzo ciekawe ile farba się będzie trzymać. I mam nadzieję, że dobrą farbę kupiłam, nie miała być w piance, prawda?
Stary 2012-10-22, 21:58   #72283
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

mnie odżywka nie zachwyciły jakoś szczególnie, a podobno jedna z najlepszych Alverde - czyli awokado, natomiast absolutnie zakochałam się w olejku arganowo-migdałowym. Moja koleżanka i moja mama też, jak mi się skończy będę go kupować na allegro, mimo dwukrotnej przebitki cenowej. Fajny skład, bardzo treściwy, pięknie pachnie, bardzo dopieszcza mi włosy z innych kosmetyków polecam Alverdowe pomadki pielęgnacyjne, mają w sobie bardzo dużo olejków

Stary 2012-10-22, 22:05   #72284
maroooda
Raczkowanie

a ja mam wcierkę z deksametazonem, warto się w to bawić? Dostałam od Pani dermatolog. I nie wiem czy nadal jest dobra, bo ze 3 miesiące już stoi ..
Stary 2012-10-22, 22:06   #72285
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Czesc. Ostatnie eksperymenty w odróżnieniu od tych wcześniejszych przyniosły dużą poprawę wyglądu włosów.
Polubiłam maseczkę z zółtka, rycyny z gliceryną. Moje włosy są po niej tak lśniące, jak marzenie, lepiej się układają i nie puszą tak bardzo.

Nie mając innego żelu użyłam mrożącego (myślałam, że będę musiała go wyrzucić bo wcześniej zrobił mi z włosów posklejaną watę), do tego pianka isana, baaardzo długie kilkuminutowe odciskanie po wyschnięciu i moje fale przeistoczyły się w sprężyny , a drugiego dnia po odświeżeniu fryzury miałam istną burzę loków, które trzymają się cały dzień i nie puszą. Czasem jednak warto poeksperymentować.
Po kilku tygodniach męczarni i nieudanych eksperymentów wreszcie należyty efekt. Gdyby moje włosy mogłyby tak wyglądać zawsze , taki właśnie połysk i skręt ...plus ze 20 cm na długości, potem podcinanie regularnie w celu wyrównania z grzywką i więcej od moich włosów nie wymagam, ech marzenie

Zmieniłam też szampon na dodający objętości z alterry i bardzo go sobie chwale, na moich włosach działa, jak obiecuje producent.

Mam pytanie: gliceryna jest chyba dośc "bezpieczna" jeśli chodzi o stosowanie? Mogę dodawać kilka kropelek do mikstur przed każdym myciem (co 2 dni)? Ciekawi mnie jak to jest z tym żółtkiem - można przesadzić czy spokojnie można nakładac przed każdym myciem przez jakis okres?
Chwalimy się, chwalimy, a gdzie dowody? Jak to mówią: pics or it didn't happen

Gliceryna jest ok, ale jest humektantem, więc może powodować puszenie (wszystko zależy od punktu rosy). Co do żółtka, to to wielkocząsteczkowe proteiny, nakładaj, ale jak pewnego razu poczujesz, że włosy są szorstkie, przesuszone i niemiłe w dotyku - odstaw.

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 22:17   #72286
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
jestem zadowolona bo dużo mniej włosów mi wypadło i nie są takie sztywne. Zafarbowałam na kokosa, teraz jestem bardzo ciekawe ile farba się będzie trzymać. I mam nadzieję, że dobrą farbę kupiłam, nie miała być w piance, prawda?
mnie farba trzyma na ameno, nic sie nie wypłukuje - farbuję tylko odrost, przeważnie na kokosa, raz na łopianowy i też wyszło świetnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 22:34   #72287
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Cytat:
mnie farba trzyma na ameno, nic sie nie wypłukuje - farbuję tylko odrost, przeważnie na kokosa, raz na łopianowy i też wyszło świetnie
Mis już odpisała.
U mnie jest tak samo. Tylko odrost, a siwych na długości nie widać. Na olej farbuję od około 2 lat. A wyłącznie odrosty od 10 lat (było kilka farbowań po długości - 5 może przez te wszystkie lata).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 22:45   #72288
dzolls
Zakorzenienie

hej

Maroodka mnie tu zaciągnęła, po moim eksperymencie

Nazywam się dzolls i chyba jestem zakręcona nie tylko w ale i na głowie

Moje włosy są grube, dość niepodatne na kręcenie, ale za to podatne na prostownicę, wiem, a fe :P z prawej strony po myciu wyglądają bosko, z lewej zwisają jakby były zmęczone. Za to jak wyschną na amen, to robią się puszyste (w tym złym znaczeniu) i takie nie kręcone nie proste.
Od mniej więcej dwóch dni zaczytuję się w wątkach faq odnośnie włosów kręconych i żelu lnianego i parę godzin temu nałożyłam go po praz pierwszy efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania, mam skręt, jaki mnie zachwyca! Ciekawa jestem, czy ten efekt się utrzyma, ale nawet na cały dzień mi wystarczy, zabawa jest warta zachodu, a nawet przy mojej zerowej wprawie zajmuje mniej czasu, niż prostowanie. Włosów przed nie mam, bo nie ma się czym chwalić (serio, bylejakie) a po wysuszeniu (częściowo suszarką a do całkowitej suchości naturalnie) wrzucam. Jest tylko odżywka w sprayu b/s elseve i żel. Więcej na blogu

Nie wierzę, że to moje naturalne włosy, bez hektolitrów lakieru, pianek i pierdyliarda innych środków chemicznych, które pomagają utrzymać fryzurę na moich włosach jakąś godzinę
Tym bardziej, że laminowanie mi wyprostowało włosy

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0089-003.jpg (67,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0090-002.jpg (69,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0092-002.jpg (68,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0093-002.jpg (68,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0091-002.jpg (72,4 KB, 25 załadowań)

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-10-22 o 22:56
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 22:56   #72289
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
hej

Maroodka mnie tu zaciągnęła, po moim eksperymencie

Nazywam się dzolls i chyba jestem zakręcona nie tylko w ale i na głowie

Moje włosy są grube, dość niepodatne na kręcenie, ale za to podatne na prostownicę, wiem, a fe :P z prawej strony po myciu wyglądają bosko, z lewej zwisają jakby były zmęczone. Za to jak wyschną na amen, to robią się puszyste (w tym złym znaczeniu) i takie nie kręcone nie proste.
Od mniej więcej dwóch dni zaczytuję się w wątkach faq odnośnie włosów kręconych i żelu lnianego i parę godzin temu nałożyłam go po praz pierwszy efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania, mam skręt, jaki mnie zachwyca! Ciekawa jestem, czy ten efekt się utrzyma, ale nawet na cały dzień mi wystarczy, zabawa jest warta zachodu, a nawet przy mojej zerowej wprawie zajmuje mniej czasu, niż prostowanie. Włosów przed nie mam, bo nie ma się czym chwalić (serio, bylejakie) a po wysuszeniu (częściowo suszarką a do całkowitej suchości naturalnie) wrzucam. Jest tylko odżywka w sprayu b/s elseve i żel. Więcej na blogu

Pozdrawiam
ja nadal nie mogę wyjść z podziwu jak Ci się ładnie pokręciły
Ja już oczami wyobraźni widzę jakie niedługo będziesz miała włosy
To jest mój szok dnia
Stary 2012-10-22, 22:57   #72290
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
ja nadal nie mogę wyjść z podziwu jak Ci się ładnie pokręciły
Ja już oczami wyobraźni widzę jakie niedługo będziesz miała włosy
To jest mój szok dnia
A ja nie mogę wyjść z podziwu, jaki szok i podziw Ty zaliczyłaś

curl it, baby!
Stary 2012-10-22, 23:06   #72291
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
A ja nie mogę wyjść z podziwu, jaki szok i podziw Ty zaliczyłaś
No bo jak można mieć takie włosy i się nie przyznawać
Stary 2012-10-22, 23:10   #72292
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jak można mieć takie włosy i się nie przyznawać
Ale one same tak kapryśne były

curl it, baby!
Stary 2012-10-22, 23:13   #72293
KarlaN
Raczkowanie

pomożecie dziewczyny? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1694 post 1694 ????

Stary 2012-10-22, 23:23   #72294
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarlaN Pokaż wiadomość
..

Pytania:
Czy moje włosy zaliczają się już do falowanych czy nie?
( przeglądałam typologię i przepraszam - nie wiem - podejżewam ze ta wersja z najłagodniejsza falką - pierwsza )

w jakim kierunku iść ? prostych? połamanych/ falek?
zdecydowanie mają skłonność do falowania

Cytat:
Ale one same tak kapryśne były
jeśli one same tak kapryszą to ciekawe co będzie za jakiś czas ..
Stary 2012-10-22, 23:26   #72295
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dodam tylko, że niedobory lubią chodzić stadami - witaminy z grupy B są ze sobą powiązane i dodatkowo niedobór którejś z B lubi się wiązać z niedoborem C
Naprawdę można mieć w obecnych czasach niedobory witaminy C? W czasach, gdy wszędzie jest dodawana witamina C jako przeciwutleniacz?

Cytat:
padłam teraz to jeszcze pokaże koleżance i niech mnie dobrze zetnie bo ostatnio przegieła z cienieniowaniem
Mam nadzieję, że rysunki będą pomocne

Cytat:

oboszzz

ja sie farb chemicznych nie boję

o masz ! jakie spiralki

iććććććć sobie
Uwielbiam te emotki

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
No... raczej tak. Przez trzy miesiące używałam jednego szamponu i jednej odżywki (i wcierek ). Po nałożeniu henny wypadło więcej włosów, nie jakieś straszne ilości, ale zawsze. Po farbie wypadło może z 5, co jest ekstra wynikiem nawet w normalnych warunkach.
Może to była jakaś felerna henna? Kupiłam ją w sklepie arabskim, razem z "czarną" henną (ale nie tą od tatuaży, raczej chodzi o indygo).
Zazwyczaj nie miałam problemu, moja mama większość życia farbowała henną i nigdy nie widziałam, żeby wypadł jej choć jeden włos.

Wniosek mam taki, że zioło ziołu nierówne, bo hodowlę prowadzi się w różnych warunkach - różnie może być.
Produkt tzw. chemiczny daje więcej pewności, że jego kolejne egzemplarze są powtarzalne. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Brzmi sensownie No i może faktycznie kupiłaś jakąś złą jakościowo farbę. Albo z jakimiś zanieczyszczeniami? Ja bym pewnie próbowała jeszcze raz, tym razem z jakąś pewną jakościowo farbą.

Cytat:
Abstrahując od farb, miałam też taki przypadek, że na dolegliwość pomogła chemia, natomiast zioło powodowało bóle żołądka. I inne takie.
Tak też bywa. Dlatego trzeba korzystać z tego, co w danej chwili jest najlepsze Nie można powiedzieć, że farmaceutyki są lepsze od natury albo natura od farmaceutyków. Są różne dolegliwości, są różni ludzie, są różne potrzeby. Grunt to wiedzieć czego kiedy użyć
Stary 2012-10-22, 23:38   #72296
KarlaN
Raczkowanie

Cytat:
zdecydowanie mają skłonność do falowania
moroooda dzieki
czyli niestety bez szans ta piękną prostą naturalną taflę.

Stary 2012-10-22, 23:59   #72297
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:

kolorek bomba włosowe kryzysy to już chyba normalka u kręciołków
Dziękować Taaa kryzysy są i odchodzą Dlatego już się aż tak nimi nie przejmuję bo by mi wszystkie kłaki wypadły do tego
Dziś jest już o wiele lepiej, ale jeszcze nie idealnie, nie wiem co im było

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hennujesz same odrosty?
Tak Na początku przygody z henną malowałam zawsze po całości i kolor szybko mi ściemniał i czerwieniał mocno (za dużo lawsonu we włosie, aby był rudy). Przez to przeszły małe rozjaśnianie by znów wrócić do rudego. Teraz aby uniknąć efektu czerwonych włosów pierwszy raz smyrałam po całości, a następny już tylko odrost po to by nie wysycić włosów za bardzo lawsonem bo będą znów czerwone. Na długości kolor trzyma jak głupi, w ogóle się nie zmienia
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 00:10   #72298
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Tak Na początku przygody z henną malowałam zawsze po całości i kolor szybko mi ściemniał i czerwieniał mocno (za dużo lawsonu we włosie, aby był rudy). Przez to przeszły małe rozjaśnianie by znów wrócić do rudego. Teraz aby uniknąć efektu czerwonych włosów pierwszy raz smyrałam po całości, a następny już tylko odrost po to by nie wysycić włosów za bardzo lawsonem bo będą znów czerwone. Na długości kolor trzyma jak głupi, w ogóle się nie zmienia
ee, to fajnie masz, bo ja jednak tak raz na dwa miesiące potrzebuję 'odświeżenia' koloru na długości również, bo zaczynam brązowieć

Stary 2012-10-23, 00:15   #72299
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Wychodząc dziś z domu miałam zamiar związać włosy w warkocz, najpierw jednak jak zwykle chciałam nałożyć na nie trochę kremu z biedry. Jak już go nałożyłam to doszłam do wniosku, że nie ma co związywać, bo się jeszcze nadają. Ale suche były, bo jak wieczorem nakładałam olej to piły jak szalone.
Poza tym Mama odkryła dziś moją mnogość kosmetyków ledwo utrzymujących się w szafce i się przeraziła

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
właściwie to ja się tam nie znam chodziło mi po prostu o to że hmm nie widać mąki w tej mieszance, jakby się rozpuszczała. dokładnie, ważne, że działa! a działa całkiem fajnie. a co do cebuli to nie wiem ile mogło być tych łupinek, około 3 garści, może więcej. efekt był całkiem fajny, nawet koleżanki zauważyły btw. mogę wiedzieć ile masz wzrostu? :p
// dziękuję wszystkim za przemiłe komentarze!
Możesz, możesz. 164cm, czyli średnia krajowa
A zakwaszałaś jakoś, używałaś jako ostatnie płukanie?

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
aaa no wiedziałam, że chodzi o jakąś wstrętną chorobę, która dopada najczęściej starsze osoby...
dzięki!
proszę ;]

Właśnie wypłukałam włosy po trzymaniu przez godzinkę garniera AiK... jakie mięciutkie...
Dziewczęta, jak nakładacie te wszystkie dobroci po ostatnim płukaniu? (b/s, żele) od razu, jedno po drugim czy coś robicie pomiędzy?

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-23 o 00:22 Powód: literówka :o
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 07:48   #72300
takajedna4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość

Mam do Ciebie ogromną prośbę, czy mogłabyś mi podać dokładne proporcje tej maski z żółtkiem... stosujesz do tego moze naftę?

Mam ochotę trochę poeksperymentować w tym zakresie, a może TY mi w tym pomożesz?
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości