|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72271 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
![]() ![]() w odpowiedzi na Twoje wcześniejsze pytania podlinkowałam ci żel mrożacy joanny, raptem poprzednia strona
|
|
|
|
#72272 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak nie kazdemu wszystko pasuje to w takim razie moze znajdziesz jakis inny sposob ![]() Cytat:
Sliczne Cytat:
Kolejna ze slicznymi wlosami A co do zlych dni to u mnie zawsze najgorsze sa poniedzialki beznadziejne poniedzialki |
|||
|
|
|
#72273 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna Styling Effect mrożący żel -dostępny w Rosmanku
|
|
#72274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sory ![]() nie pomyslala bym ze to mrozący bo go kiedys miałam jeszcze jak neiwiedzialam z eistnije takie cos jak cg
|
|
#72275 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadnę do was tak troche ni z gruchy ni z pietruchy, bo mam romans..
Wiem, ze jestem grzesznik okropny bo nie mam kiedy Was czytać i oczywiście nie wiem co się we włosowym świecie dzieje... Dalej grzecznie (lub mniej grzecznie) jestem na pielęgnacji CG, tylko może nie zawsze kręcona. A romans dotyczy marki Alverde. Przeglądnęłam analizy i stronę drogerii dm i wygląda na to, ze Alverde ma duuużo więcej produktów niż mamy w analizach.. Czy jesteście w stanie polecić mi produkty które warto byłoby ściągnąć przez całe Niemcy i całą Polskę? Zależałoby mi na szamponie, zastępniku odzywki morelowej z Alterry i może jakimś fajnym oleju tylko może nie identycznym jak Alterkowe. Znajdzie się jakaś dobra dusza która coś poleci? Chętnie posłucham też o produktach poza włosowych. Może żeby nie zaśmiecać forum to na pw? Chyba, ze nie przeszkadza Wam dyskusja o produktach nie do zdobycia w polsce..
|
#72276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
A co do TŻ to mój się ostatnio poskarżył Mamie, żeby się już lepiej nie pytała, po co nam te ładne kolorowe witaminki, bo czasem jest lepiej o pewnych rzeczach nie wiedzieć ..
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-22 o 21:16 |
||
|
|
|
#72277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mówi, że ładne są, więc na razie jest dobrze A w najbliższym czasie planuję mamę wciągnąć we włosomaniastwo Popełnia podstawowe błędy przy włosach kręconych, ale już zrobiłam dla niej listę zakazów i nakazów
|
|
#72278 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny , na wstępie chciałam się przywitać.
Założyłam swój wątek ale zostałam skierowana do pielęgnacyjnego więc tak : chciałabym określić swój typ włosów. Bo zwyczajnie czesane na mokro robią wrażenie prostych , wygniecione w ręcznik tworzą coś na kształt połamanych falek ![]() Sama nie umiem się w tym do końca odnaleźć. Włosy schną naturalnie. Nie używam żadnym kosmetyków do stylizacji. Pielęgnację na poważnie zaczęłam ok 2 tygodnie temu. Po wcześniejszym ponad miesięcznym przekopywaniu wizażu i bloga Anwen. Wynikiem tego jest stosowanie wcierki Jantar , wielu olejów ( rycynowy - z którym polubiłam się od razu) , kokosowym Vatika - po którym pierwsze wrażenie było takie sobie - włos się puszył, oraz Amla , Sesa, BD, Alterra migdał plus papaja i oliwa z oliwek. - olejki wcieram ostatni codzień na noc ( akurat mam taką możliwość ze względu na pracę w domu ) Oleje zmywam maską cece solon z algami . Próbuję Omo , choć najczęściej używam do mycia samej maski. Chciałamby przedewszystkim ustalić jakie mam włosy Porowatość na logikę duża, ponieważ długi czas katowałam włosy farbowaniem. Były bardzo suche , i pasowały do opisu wysokiej porowatości . Lokówki używałam sporadycznie, od wakacji nie używam praktycznie wcale, prostownicę moje włosy widziały zaledwie kilka razy wogóle . Suszarka sporadycznie. Na zdjęciach proste - bardzo przekłamany kolor - zmyty olej maską cece alga z odrobiną biwaxu (szampon) do zniszczonych , przeczesane grzebieniem z gęstymi zębami. Suszone naturalnie , przeczesywane w trakcie schnięcia. Połamańce- zmyty olej j.w - przeczesane grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami , wygniecione w ręcznik , schły naturalnie, nie przeczesywane - kolor autentyczny. Pytania: Czy moje włosy zaliczają się już do falowanych czy nie? ( przeglądałam typologię i przepraszam - nie wiem - podejżewam ze ta wersja z najłagodniejsza falką - pierwsza ) w jakim kierunku iść ? prostych? połamanych/ falek? zdjęcia robione telefonem dodam jeszcze że podczytuję wątki włosowe od dłuższego czasu . I śledzę blog anwen więc uczę się i czytam , czytam , czytam...
Edytowane przez KarlaN Czas edycji: 2012-10-22 o 23:12 Powód: dopisanie info |
|
|
|
#72279 |
|
Konto usunięte
|
Czesc. Ostatnie eksperymenty w odróżnieniu od tych wcześniejszych przyniosły dużą poprawę wyglądu włosów.
Polubiłam maseczkę z zółtka, rycyny z gliceryną. Moje włosy są po niej tak lśniące, jak marzenie, lepiej się układają i nie puszą tak bardzo. Nie mając innego żelu użyłam mrożącego (myślałam, że będę musiała go wyrzucić bo wcześniej zrobił mi z włosów posklejaną watę), do tego pianka isana, baaardzo długie kilkuminutowe odciskanie po wyschnięciu i moje fale przeistoczyły się w sprężyny , a drugiego dnia po odświeżeniu fryzury miałam istną burzę loków, które trzymają się cały dzień i nie puszą. Czasem jednak warto poeksperymentować.Dodatkowo znów zauważyłam spory przyrost. Po kilku tygodniach męczarni i nieudanych eksperymentów wreszcie należyty efekt. Gdyby moje włosy mogłyby tak wyglądać zawsze , taki właśnie połysk i skręt Zmieniłam też szampon na dodający objętości z alterry i bardzo go sobie chwale, na moich włosach działa, jak obiecuje producent. Mam pytanie: gliceryna jest chyba dośc "bezpieczna" jeśli chodzi o stosowanie? Mogę dodawać kilka kropelek do mikstur przed każdym myciem (co 2 dni)? Ciekawi mnie jak to jest z tym żółtkiem - można przesadzić czy spokojnie można nakładac przed każdym myciem przez jakis okres? Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-10-22 o 21:34 |
|
|
|
#72280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek moje włosy są wysokoporowate i piją prawie wszystko, co im dam
|
|
#72281 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Wczoraj farbowałam na olej migdałowy i też wyszło super. Zmywałam żelem BD, ostatnio wszystko obciąża mi włosy, nie chciałam ryzykować oklaptusa. Zmyło się ładnie, siwki zakryte. Farba się trzyma. |
|
|
|
|
#72282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72284 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam wcierkę z deksametazonem, warto się w to bawić? Dostałam od Pani dermatolog. I nie wiem czy nadal jest dobra, bo ze 3 miesiące już stoi ..
|
#72285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to mówią: pics or it didn't happen ![]() Gliceryna jest ok, ale jest humektantem, więc może powodować puszenie (wszystko zależy od punktu rosy). Co do żółtka, to to wielkocząsteczkowe proteiny, nakładaj, ale jak pewnego razu poczujesz, że włosy są szorstkie, przesuszone i niemiłe w dotyku - odstaw.
|
|
|
#72286 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72287 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jest tak samo. Tylko odrost, a siwych na długości nie widać. Na olej farbuję od około 2 lat. A wyłącznie odrosty od 10 lat (było kilka farbowań po długości - 5 może przez te wszystkie lata). |
||
|
|
|
#72288 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Maroodka mnie tu zaciągnęła, po moim eksperymencie ![]() Nazywam się dzolls i chyba jestem zakręcona nie tylko w ale i na głowie ![]() Moje włosy są grube, dość niepodatne na kręcenie, ale za to podatne na prostownicę, wiem, a fe :P z prawej strony po myciu wyglądają bosko, z lewej zwisają jakby były zmęczone. Za to jak wyschną na amen, to robią się puszyste (w tym złym znaczeniu) i takie nie kręcone nie proste. Od mniej więcej dwóch dni zaczytuję się w wątkach faq odnośnie włosów kręconych i żelu lnianego i parę godzin temu nałożyłam go po praz pierwszy efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania, mam skręt, jaki mnie zachwyca! Ciekawa jestem, czy ten efekt się utrzyma, ale nawet na cały dzień mi wystarczy, zabawa jest warta zachodu, a nawet przy mojej zerowej wprawie zajmuje mniej czasu, niż prostowanie. Włosów przed nie mam, bo nie ma się czym chwalić (serio, bylejakie) a po wysuszeniu (częściowo suszarką a do całkowitej suchości naturalnie) wrzucam. Jest tylko odżywka w sprayu b/s elseve i żel. Więcej na blogu ![]() Nie wierzę, że to moje naturalne włosy, bez hektolitrów lakieru, pianek i pierdyliarda innych środków chemicznych, które pomagają utrzymać fryzurę na moich włosach jakąś godzinę ![]() ![]() Tym bardziej, że laminowanie mi wyprostowało włosy ![]() Pozdrawiam
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-10-22 o 22:56 |
|
|
|
#72289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już oczami wyobraźni widzę jakie niedługo będziesz miała włosy To jest mój szok dnia
|
|
#72290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#72291 |
|
Raczkowanie
|
No bo jak można mieć takie włosy i się nie przyznawać
|
#72292 |
|
Zakorzenienie
|
Ale one same tak
kapryśne były
|
|
#72293 |
|
Raczkowanie
|
pomożecie dziewczyny? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1694 post 1694 ????
|
|
#72294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72295 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#72296 |
|
Raczkowanie
|
moroooda dzieki
czyli niestety bez szans ta piękną prostą naturalną taflę.
|
|
#72297 |
|
Raczkowanie
|
Dziękować
Dlatego już się aż tak nimi nie przejmuję bo by mi wszystkie kłaki wypadły do tego ![]() Dziś jest już o wiele lepiej, ale jeszcze nie idealnie, nie wiem co im było ![]() Tak Na początku przygody z henną malowałam zawsze po całości i kolor szybko mi ściemniał i czerwieniał mocno (za dużo lawsonu we włosie, aby był rudy). Przez to przeszły małe rozjaśnianie by znów wrócić do rudego. Teraz aby uniknąć efektu czerwonych włosów pierwszy raz smyrałam po całości, a następny już tylko odrost po to by nie wysycić włosów za bardzo lawsonem bo będą znów czerwone. Na długości kolor trzyma jak głupi, w ogóle się nie zmienia
|
|
|
|
#72298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72299 | ||
|
Raczkowanie
|
Wychodząc dziś z domu miałam zamiar związać włosy w warkocz, najpierw jednak jak zwykle chciałam nałożyć na nie trochę kremu z biedry. Jak już go nałożyłam to doszłam do wniosku, że nie ma co związywać, bo się jeszcze nadają. Ale suche były, bo jak wieczorem nakładałam olej to piły jak szalone.
Poza tym Mama odkryła dziś moją mnogość kosmetyków ledwo utrzymujących się w szafce i się przeraziła ![]() Cytat:
![]() A zakwaszałaś jakoś, używałaś jako ostatnie płukanie? Cytat:
Właśnie wypłukałam włosy po trzymaniu przez godzinkę garniera AiK... jakie mięciutkie... Dziewczęta, jak nakładacie te wszystkie dobroci po ostatnim płukaniu? (b/s, żele) od razu, jedno po drugim czy coś robicie pomiędzy?
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-23 o 00:22 Powód: literówka :o |
||
|
|
|
#72300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ochotę trochę poeksperymentować w tym zakresie, a może TY mi w tym pomożesz? ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

a to za sprawą(chyba) olejowania
beznadziejne poniedzialki 
można

, a drugiego dnia po odświeżeniu fryzury miałam istną burzę loków, które trzymają się cały dzień i nie puszą. Czasem jednak warto poeksperymentować.
, taki właśnie połysk i skręt 

teraz to jeszcze pokaże koleżance i niech mnie dobrze zetnie bo ostatnio przegieła z cienieniowaniem