|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Miało być nie bijcie
Ale już i tak dostałam po ![]() Jaciieeee jak tam domek dzisiaj? Kurcze. Szkoda mi was, życzę żebyście szybko wrócili ![]() Eve fajnie ze już w domku ![]() Marzenko ty jak zwykle kusisz: Meeeeeega butami, znizkami, okazjami, chore ciuszkami Jesteś guru zakupowym ![]() A co tam u Haniolka słodkiego ? I dziękuje za pamięć ![]() Brumciu Pokazuj fryzurę mojego ulubienca Co do fotelika, wstyd przyznać ale Jeszce nie mamy, Wybór dokonaliśmy już dawno maxi cosi pearl( nie wiem czym sie różni od tobi oprócz możliwości włączenia do bazy), mamy już bazę easy fix z mniejszego fotelika. Bliscy jesteście na tym spacerku A już kiedyś miałam spytać czemu nisisz tylko sukienki? Aha i jak sprawowali ci sie piątkowe kółka zimą Kajoolku pytałam o wózek najlepiej bym chciała taki specjalny do biegania Tylko nie wiem czy na piankowych czy pompowanych kołach Pochwał sie mieszkaniem. Mamad- co za ludzie Marinko- a nie da sie pogadać z wykladowcami i chodzić na lektoraty z innymi grupami tak aby w soboty i niedziele były zajęcia ? A co w telikowie Weekend milutkim Choć zaczął sie średnio W piątek tz miał zostać do południa z Jankiem w domu żebym mogła pójść do pracy i... Zapomniał mu dać obiadu, nie przewinal i nie udało mu sie położyć dzicka na drzemke ![]() W sobotę zrobiliśmy sobie randkę i pojechaliśmy do teatru A dziś zaliczylismy szczepienia Walczył mój syn dzielnie z pielęgniarka Ale w końcu został zaszczepiony A i waga 11,1 kg
#4892 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Co u Nas? Dominik ma dzien pod tytulem "zjadlbym ale sie boje". Na widok jedzenia reaguje zloscia, na widok wody tez. Tylko mleko w niewielkich ilosciach przechodzi. Rano lekarz zrobil mi nadzieje ze moze w srode wyjdziemy, ale wyniki nadal kiepskie wiec to ju nie jest takie pewne.
Smutno mi ![]()
#4893 | ||
Wtajemniczenie
|
W ubieglym tygodniu w Ustroniu to 2 x po 2 godz. minimum, ale tam nie mialam zadnych obowiazkow, dzis tez 2 razy, ale juz tylko po godzinie.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zadomowienie
|
Hej!
Jestem... Miło spędziłyśmy dzień ![]() ![]() ![]() Karoline dawno nie było widać ![]() Agadus też u mnie na liście zaginionych jest ![]() Bez Patika też smutno ![]() Dzięki za przypomnienie dawkowania vit. D ![]() Zdjęcia a na nich dzieciaczki i ich mamy cudne ![]() ![]() Marina, cholera, przydałby Ci się jakiś pakiet szczęścia, ajk nikomu tutaj! ![]() Ewa - super że jesteście z Marynią już w domu! Teraz już za zdrowiejącego Dominika trzymam ![]() Agni, a czemu to tak My fryzjera mamy umówionego na środę - i ja i Zosia ![]() ![]() ![]() Aga, od 27 sierpnia mam -5kg, czuję sie bardzo dobrze, spodnie mi wiszą ![]() Zaraz Telik będzie krzyczał, ale ja nadal stoję przy swoim, Dukan jest dla zdrowych i chcących zrzucić kilka kg osób, przy większej masie konsultowałabym z lekarzem ![]() Oczywiście dziewczyny z pracy się wykruszyły, ale ja chyba wolę sama dietować ![]() ![]() Mam dobry przepis na chleb, jak bedziesz zainteresowana to daj znać (priv najlepiej). JustPi, ja po powrocie do pracy bardzo przytyłam, przez zbiorowe jedzenie, zapiekanki, "pana kanapkę" i lody korala. Te mendy, moje koleżanki zawsze coś pysznego wynalazły ![]() Oliweczko, Jula nie będzie pamiętała, Ty się niedługo rozpakujesz i zaczniecie się już we 4 docierać ![]() Boże, nie mogę tych "Lekarzy" oglądać, płaczę co tydzień za Toruniem ![]() ![]() Mamad, no co za dziadostwo ![]() ![]() Telik, ciężko Cię czasem rozszyfrować ![]() ![]() ![]() Jacieeee, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |||||
Zakorzenienie
|
Byłam z Tymkiem w KappAhlu
![]() ![]() Aaa, przypomniałam mi się, że miałam rozpocząć mową akcję marketingową na wizażu ![]() http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...660463909.html http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...642881338.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Mi też dziwnie z tym ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Nateczko, a może i ja bym się do Was podłączyła, co? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Wrr, nie znoszę takich zachowań ![]() ![]() 3. Tylko skąd on się dowiedział, że tak niemowlaki robią i że musi to sobie odbić? ![]() 4. ![]() Fajnie że Żbiczek tak bezboleśnie to przeszedł.
![]() |
#4896 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przejrzałam dokładnie ich specyfikacje i różnią się TYLKO I WYŁĄCZNIE tą bazą ![]() Bliscy jesteśmy? Widzę, ze Twoj iPad znowu żyje swoim życiem ![]() Sukienki noszę bez wyraźnego powodu. Polubiłam nagle, po latach chodzenia wyłącznie w spodniach i mi się spodobało ![]() A kółka piątkowe-piankowe ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mąż - poezja ![]() ![]()
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
No tak, jak ja przychodze to tu puchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Rozeznanie
|
Cześć!
I mnie dłuższą chwilkę nie było i ciężko mi się wbić. Przeczytałam po łebkach ![]() Monia dzięki za przepis....może się za nie wezmę w tym tyg. Eve dobrze,że juz w domku! Jacieee teraz niech jeszcze Domek szybko wraca do formy!!!! Śliczne jesienne dzieciaczki.... a jeszcze przed chwilą wstawiałyśmy letnie bobaski z gołymi stópkami ![]() Oliweczko dużo sił na finishu! mamad brak słów na kradzież wózka, nie mieści mi się to w głowie!!! Marina po prostu tulę na te wszystkie twoje troski i zmartwienia! A my wbrew okropnej mgle wybraliśmy się nad to morze w niedzielę. Na szczęście w Trójmieście przywitąło nas słonko, najpierw zaliczylismy ZOO, później zatłoczone molo a po obiadku plaża, ale tu już zrobiło się chłodno, mgliście a Ala wpadała w histerie, gdy przekonywałam ją, że wejście o tje porze do wody nie jest najlepszym pomysłem..... Kilka zdjęć z naszego wypadu poniżej. Dzisiaj za to dzień pod tytułem "biurokracja". Po kilku godiznach biegania po urzędach czułam, że moja głowa eksploduje. Do teraz tak się czuję, więc kończe tego posta i idę spać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Wtajemniczenie
|
Brumciu
2 tygodnie nerwówki ![]() Czy ja czegoś nie wiem o szczepieniu? P.s. Przepraszam za moje błędy ![]() Nieprzytomna dziś jestem
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-10-22 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wlasnie duzo nie mam do zrzucenia, ale ciezko mi zaczac, bo musialabym zaczac robic zakupy i gotowac dla siebie (a tak maz sie tym zajmuje), ale len przeze mnie przemawia. A poprzednio robilam chlebek Klary z forum gazety. A jaki Ty masz? Poprosze o ten przepis. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dominik dalej jak kupka nieszczęścia, ale podałam mu nurofen i zaczął szaleć jak zawsze. Siedzi koło mnie i rozbiera pilot
![]() Mówię mu,żeby był troszkę ciszej bo tata śpi, a on przyłożył plauszka do swoich ust i zrobił "ciiii" ![]() Pokaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Minimum 2 h ![]() Cytat:
![]() -Randki zazdroszczę, my już dawno nigdzie razem nie byliśmy ![]() - ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() -Zarąbiste te skarpety! Ale kurde 30zł za parę, trochę dużo ![]() -Jasne, że tak! ![]() ![]() Więc w razie czego biorę Cie pod uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj wybraliśmy ostatecznie okna, zamówiliśmy ciemne z obu stron ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Mamad, no nie wierzę. Kim trzeba być, żeby komuś takie chamstwo zrobić.
![]() ![]() Natka, biedny Domek- tulasy dla niego. ![]() Jest Telik są rebusy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co u Haniołka? Powiem Ci, że nie poznaję dziewczyny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jaciee, może to chwilowy kryzys? Jutro na pewno będzie lepiej i lada dzień wyjdziecie ze szpitala. ![]() Wodaqua, gratuluję spadku wagi ![]() ![]() Oliweczko, wow ale niesamowicie szybko ten czas leci. Aż mi ciarki przeszły po przeczytaniu Twojego postu. To już tuż tuż. ![]() ![]() Alibany, śliczne jesteście obie ![]() ![]() No i sweter mamy identyczny- bardzo go lubię. ![]() Brumku, czekamy na zdjęcie Tymka. Nie zażyczył sobie irokeza? ![]() ![]() I to ja jestem niby cichy kusiciel? ![]() No i proszę Was o radę: Przyszły boskie buty dla Hani, ale...są na styk. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję wagi, Szczuplaku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - W porównaniu do kocyków to pesteczka ![]() - Aha, to w ten sposób ma być... W takim razie czekam na wieści. Cytat:
![]() ![]() 2. Mówisz - masz ![]() 3. Skoro ich błąd to pewnie, że dzwoń i wytłumacz jeszcze raz. Nie masz nic do stracenia. jakby się udało, to byłoby super. U nas w domu z kolei jakaś Sroczka, a raczej Sroczek, coś ciągle podkrada ![]() No i też się pochwalę, ze Tymuś już bezbłędnie umie powiedzieć, jak robi kot, pies, mucha i ... ryba ![]() ![]() I nowa ulubiona zabawa - włazi do szafy, zamyka za sobą drzwi suwane, a po chwili wyskakuje z gromkim JEEEE na ustach i mnie straszy ![]() ![]() Tylko mi za każdym razem rewolucję w butach robi. Co ustawię, to on znowu ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-22 o 22:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Zamówiłaś pewnie 21, co? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Domek mi coś zaczyna kaszleć i słyszę, że coś charczy przy oddychaniu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj jak poszłam po niego do żłobka to Emil jeszcze spał, spał godzine i 45 minut. także ominął go lunch.W domu zjadł, ale nie wydawał się specjalnie głodny. i wczoraj był dzień bez kupy ![]() aha i mamy pierwsze dzieło Emila. bawili się wczoraj stempelkami i farbami (Emil po raz pierwszy w życiu) i pani powiedziała, że nawet zainteresowało go to. wodaqua- odnośnie czego to pytanie? Brumku- skarpetki super. ja włąśnie wole takie skarpetki zamiast kapci. u ans wszedzie poza kuchnią i łazienką sa wykładziny, więc skarpetki byłyby wystarczające. będę szukać tutaj mam nadzieje, że znajdę. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Mamad co za ludzie.... ukraść dziecku wózek to już szczyt wszystkiego
![]() Brumek wydoroślał Ci synek ![]() Oglądałam w Deichmannie skarpety Elefanten - grube z gumami. Chyba kupie Lili. Alibany śliczne jesteście ![]() ![]() ![]() Marinka bidulko tak mi przykro, ze musiałam zrezygnować. Cieszę sie, że nie rezygnujesz na zawsze a tylko odkladasz w czasie ![]() Jaciee ale już widać małą poprawę, będzie tylko lepiej ![]() Dziewczynki mam pytanie do wszystkich: Co było najbardziej trafionym prezentem roczkowym dla Waszych dzieciaków? Muszę się wziąć za szukanie prezentu dla chrześnika Tż, niedługo kończy roczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czapa ta z daszkiem jest z ostatniej paki ubrań jaką dostałam od koleżanki (pisałam Wam). Z metki wychodzi, że to firmy cherokee. Edit: zobaczyłąm teraz, że tu wstawiłam zdjęcia z czapą z H&M więc pewnie o nią chodzi? ![]() Tę kupiliśmy w tym sezonie włąsnie w hm ![]() U nas prezentów było niewiele, głównie kaska. Dostała jeździk, kuchnię, kolczyki (które ciągle czekają na okazję). Jesli nie ma żadnego pojazdu -pchacz-jeździk to myślę, że to jest zawsze trafione. Dziękuję za wszystkie komplementy pod naszym adresem. Ostatnio też pisałyście, że Ala taka wysoka, duża itd a nie miałam okazji skomentować ![]() ![]() ![]() brumek Tymek w nowej fryzurze prezentuje się obłędnie. Chłopczyki po takich pierwszych porządkach na główce stają się poważniejsi, "doroślejsi" ![]() Ala też uwielbia chować się wszędzie i wyskakiwać nas strasząc ![]() A paputków nie zamienię na żadne inne skarpetki ![]() ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-23 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że pieniądze też nie są złym pomysłem + jakaś zabawka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
Załatwił nas ktoś z tym wózkiem... Mamy jeszcze parasolkę, która zwykle w aucie z nami jeździ, więc chwilowo wykorzystamy, ale musimy kupić jakiś większy na spacery. Faktycznie dziwne uczucie i taka wściekłość, że to przecież tak naprawdę dziecku skradziono...
Wodaqua brawa za kg na minusie ![]() Telik zastanawiałam się, co to są te piątkowe kółka Brumka ![]() Miałam Cię jeszcze zapytać. Dobrze pamiętam, że Jaś miał wcześniej małe problemy ze skórą? Przeszło mu już? Brumek ja kupiłam takie skarpetki na ciuchach, jedne co prawda rózowe, ale za tą cenę nie będę narzekać. Poza tym kto powiedział, że chłopak nie może chodzić w różowym? ![]() ![]() Marzena Hania fajnie sobie radzi ![]() Patryk też zaczepia ludzi na spacerze i potem im robi "papa" ![]() ![]() Piszę tego posta już 2 godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Alibany specjalnie byłam w H&M bo przeważnie mają takie rzeczy i nic takiego nie znalazłam
![]() ![]() ![]() Lili dzięki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
Natka oby Domkowi juz przeszlo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za randke ![]() My nadal nie szczepieni a waga podobna do Marysi - Marysia 11,4 (codziennie rano i wieczorem wazylismy sie w szpitalu) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
prezent w 100% trafiony - marysia uwielbia na nim jezdzic i skakac, bo przy kazdym "klapsie" na tym urzadzonku graja melodyjki. ![]() Witam sie moje dziecko po sniadaniu - wiecie co zjadla, zobaczyla w kuchni pierniczki i sciagnela sobie jednego ze stolu i zjadla ![]()
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Patik dzisiaj potrzebuje kciuków
![]() Pozdrawia wszystkie i czuje się bardzo samotna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
wstyd ale wcale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
Paticzku
![]() ![]() tak w ogóle to witam ![]() cos mi dzisiaj praca nie idzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak wrócę ze szmat to Ci prezpis tu napiszę - mam go z jakichs zbiorowych przepisów dukanowych. No niestety gorączka w nocy znowu ją dopadła, nawet nurofen nie pomógł, dopiero po czopkiu zasnęła ![]() ![]() Tymek w szafie i nowej fryzurze super wygląda ![]() Marzenko, wczoraj zapomniałam napisać o kubku do mycia głowy - my go mamy i polecamy - wprawdzie to mąż myje Zosi głowę, bo mi brak zdecydowania w przyciśnięciu go do głowy i polaniu wodą, bo tak jak pisała Blondynka, ta guma jest jakaś taka twarda. Ale grunt, że Zosi to pasuje, zaciesza bo traktuje to jak zabawę ![]() Ja pierdziele, ale skrót myślowy ![]() ![]() Lili, nie pomogę, u nas kasa niestety sama była i garnuszek na klocuszek,który sama wymyśliłam ![]() Resztę nadrobię jak wrócę, pa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Cześć,
brumek - ale masz przystojniaka w nowej fryzurce ![]() Mam bardzo podobne skarpety i sprawdzają się dobrze, szczegolnie na panelach, ale po praniu się bardzo mechacą. mamad - jedyne pocieszenie, to że wózek już nie był nowy, ale jka można coś komuś ukraść ![]() Wodaqua - ![]() ![]() agulaaabar - u nas kaska + lokomtywa http://allegro.pl/smily-edukacyjny-p...714052655.html marina - nie martw się, jeszcze zrobisz mgr ![]() ![]() jacie- ![]() Ja dzisiaj nie wiem jak się nazywam, położyłam się spać ok.0:30, a o 3 mój mały zaczął się wiercić, płakać i tak do ok. 6 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- marzenka- ja włosy spłukuję prysznicem, na początku trochę się bał, teraz jest ok. Ale zawsze musi ktoś być jeszcze, bo Rafcio na ogół jest myty na stojąco i włosy też ma tak spłukiwane, wiec ktoś go musi podtrzymywać, żeby nie padł. Na początku troche się boi, ale szybko przechodzi, dodatkowo zawsze jest jeszcze po brzuszku pospikany i już ma zabawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kinga umie zrobic jak piesek (wg niej to kazde zwierze z 4 łapami) ułauła ![]() i tez wlazi do szafy, ale takiej z zabawkami artura i sobie w niej siedzi. czasem sie w niej z arturem chowa, komicznie to wyglada, muszekiedys zdjecie zrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
dobry..
Tymek super w nowej fryzurce ![]() ![]() Mamad no jak tak mozna!!! najgorsza to ta bezsilność wobec takiego chamsdtwa... ![]() Patiku zaciśnięte kciuki. brakuje Ciebie... Marinko kochana tyle stresu u takiej młodej osoby... no żesz - to nie powinno tak być!!!! teliku do biegania to ja polecam - za rada męża- wózek na pompowanych kołach. dużych kołach. biega się po różnym terenie, nie zawsze po asfalcie. taki wózek musi dobrze amortyzować "wstrząsy" chwilowo muszę przerwać, bo wychodzimy z mężem po śniadanko (już II ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- jestem. wcinam śniadanko więc mam chwilę przerwy. zapomniałam jednak co komu miałam więcej napisać... ![]() Aha! Alibany piękne jesteście z Alą ![]() ![]() ![]() a my dzisiaj mamy z mężem druga rocznicę ślubu. będziemy świętować przy ogórkowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzięki za wsparcie moje drogocenne psiapsióły ![]() Spacery - jeden staram się zaliczać w ciągu dnia, zazwyczaj po drzemce I. Tj ok 1,5 - 2 h. A jak jestem na wsi u teściów to młody cały czas na polu. No, Oliweczko poród tuż tuż. Brumek wspomniała już - mam takie same odczucia - że Twoja ciąża mi zleciała szybko jak słoneczne lato. Ale może zawsze tak jest, że własna ciąża wydaje się długa i się guzdrze, a czyjaś raz - dwa? Patik Kciuki. Ciekawe co u Ciebie... Tymko doroślej w nowym uczesaniu. Ja póki co dalej zapuszczam małemu włosy ![]() Madziulki mało, w Pl jest chyba nie? i stronczka naszego też mało. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- nerola te z by się mogła odezwać, widać, że w klubie bywa, a nawet nic nie napisze czy tu czy tam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Wtajemniczenie
|
przeczytałam posta Marinki i już pamiętam, co jeszcze chciałam napisać
![]() Oliweczko mi również Twoja ciąża migusiem zleciała. Brumek ma rację - jak lato ![]() ![]() co do spacerów - pierwszy, z reguły 1,5 godzinny spacer Hanka zalicza z nianią. potem po południu idzie jeszcze ze mną lub z tatą. z reguły też ją zabierałam na 1,5-2 godziny, ale teraz coraz szybciej ciemno i coraz chłodniej wieczorami, więc nam się skrócił ten nasz spacer do godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.