|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Plotkuja i zrzedza bo uda sie trzesa !!!
Muffka-świetna nazwa ale ciężko ci będzie odpowiadać na post by nie zrodziła się ochota na słodkie :P
myboyismine-nie do końca. w sensie: zalezy na której wadze. u dietetyczki ważę 54,3 a u siebie 52,9 kg. a że teraz sporo ćwiczę, to nie chce wchodzić na wagę , bo mięśnie więcej ważą niż tłuszcz.. choć to waga bardziej motywuje więc następne ważenie za kilka tygodniu a takie najistotniejsze to w ostatnim tygodniu listopada- u dietetyczki ![]() ja myślę że każdy moment odchudzania jest 'trudny'- najpierw cięzko zacząc, nie wiadomo jak się do tego zabrać, co jeść, zmienić nawyki.. a pózniej? ludzie odchudzają się nawet kilka-kilkanaście lat.. a przecież już po kilku miesiącach wiedzą 'o co w tym chodzi'. więc dlaczego cały czas dążą a jeszcze nie utrzymują wagi ciała? |
|
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziekuje ![]() Dostalam kopa motywacyjnego, zabieram sie za cwiczenia o!
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Muffka super kochana, bardzo się cieszę!!!
klaudiak na diecie redukcyjnej nie nabudowują się za bardzo nowe mięśnie bo nei mają z czego jednak na początku diety często tracimy ich trochę, potem w trakcie wracają stąd niewielkie spadki wagowe(tzn tłuszczyk spada, mięśnie zaczynają wracać i dlatego na wadze widzimy niewielkie różnice)
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! aktualnie przejście na ustabilizowanie ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
!SAMODZIELNIE przemeblowalam sobie pokoj. Wyrzucilam 3 worki smieci, i 2 worki jakichs rupieci.. Pokoj jest czysciutki, odkurzony i pachnacy - dawno taki nie byl. Jestem z siebie dumna ! Od dzis rana mam skorcze w lewej rece. Lekarz mowil ze moze byc to serce
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
super Tync, a jakie czekoladki? ja uwielbiam piec, gotować, a już szczególnie szykować słodkości
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! aktualnie przejście na ustabilizowanie ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam właśnie pisac, że mięsnie na redukcji nie rosną chyba, że klaudiak jakieś odżywki czy coś tam dodtakowo zjada![]()
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ramach swoich słabości zjadłam pół godziny po obiedzie jednego cukierka w czekoladzie z orzechem laskowym w środku. |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na poczatku diety trzymalam sie 2 msc bez slodkiego. Raz zjadlam cukierka u TZ, toffifie , ale podzielilam na 4 czastki i cycalam
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Tync super
ja zaopatruje tate w ciasteczka do kawy i właśnie muszę uzupełnić zapasy, bo ostatnio jak u nich byłam to się o nie dopytywał, tylko kurcze czasu brak... ale całe życie mnie rozpieszczał to teraz na starość i przy jego chorobie zmiana ról![]() Ja nie tykam słodkiego ani chipsów itd...bo jakbym zjadła kosteczkę czekolady to cała tabliczka byłaby moja nie umiem trochę więc od początku diety tego pilnuję i w sumie już się przyzwyczaiłam.
Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-10-22 o 21:19 |
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! Ja TZ zaopatruje w slodkie, bo uwielbia a szkoda mu kasy wydawac na slodycze ... Potrafi zjesc 1,5 kg zelek na miejscu..
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Tync ja tam się czasem skuszę na coś słodkiego, ale staram się jak najrzadziej i w malutkich ilościach. Nie mam już takich napadów na słodkie i coraz łatwiej mi się opanować. Jeszcze troszkę, to może będę mogła z nich zupełnie zrezygnować
Planuję tylko ciasta domowe jeść co jakiś czas i zawsze tylko 1 kawałek.
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
No i super laski skoro potraficie się hamować
ja po zjedzeniu małego kawałeczka czegoś miałabym jeszcze większą chęć. więc jeżeli kiedyś mnie chwyci np na czekoladę to zjem całą i nie będę się przejmować.---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- dokładnie, bo nie dodajemy chemii konserwantów itd a jak z ciemnej mąki i zdrowych produktów to w ogóle bajka
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rece mnie bola przez przemeblowanie
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
dlatego u mnie w domu nie kupuje się ciast, tylko je piecze samemu
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Po dzisiejszym dniu kompletnie nie widzę tej swojej diety. Pojadłam chipsów i orzeszków w cieście.
I do tego w ogóle nie poćwiczyłam. Tak nienawidzę ćwiczyć, że jak sobie pomyślę, że się muszę za nie zabrać to mi się całego odchudzania odechciewa. ehh jestem beznadziejna.
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez ! Mama jak ma kupic to jest chora. ![]() Cytat:
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz po cwiczeniach i od razu sie lepiej czuje
Zauwazylam lekki zarys miesni na brzuchu! Oczywiscie dalej jest falda ale to juz cos
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Muffka super, że poćwiczyłaś!!!
przy mnie leży książka do pozycjonowania i co jakiś czas zaglądam na zmianę z forum
|
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem własnie po 25 minutach -Mel B i Ewy Ch. jutro będzie wiecej, bo cały czas mi przerywał skalpel i tak jakoś dziwnie
ale jutro wiecej, obiecuję !![]() dziewczyny może znajdziecie coś dla siebie? kurs tańca, basen, rower..? |
|
|
|
|
#172 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale jednak u mnie w domu czasem jest czekolada albo cukierki, ewentualnie lodu, czasem ciastka (ale to już bardzo rzadko). Chipsów raczej nie ma, tak samo orzeszków, paluszków itp. Z chipsów to lubię sałatkę z pieczarkami i kurczakiem - pyszna, ale mega niezdrowa, dlatego robię ją/ albo mama średnio raz w roku
Cytat:
Cytat:
Trzeba znaleźć jakiś sposób na siebie i swoje ćwiczenia ![]() I proszę mi tu nie mówić, że się jest beznadziejnym! Każdy człowiek jest wspaniały. Trzeba w siebie wierzyć! Głowa do góry i do przodu!
Edytowane przez basia0412 Czas edycji: 2012-10-22 o 21:57 |
||
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj na śniadanie zjadłam jedną małą kanapeczkę
+ banan potem zjadłam normalny obiad a na kolację zjadłam 2 kółka ryżowe + granat oraz wypiłam dziś ponad 2 litry wody.I dziś się ważyłam i bardzo się ucieszyłam bo schudłam 1kg |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba ruszyć tyłek a nie siedzieć i narzekać
|
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio wciagnela skakanka
Tak wiec nawet proste cwiczenia warto dorzucic Poza tym to kupilam hula hop, ale jest za lekkie:/ Dosypalam ryzu to jakos dziwnie sie to rozlozylo po nim, ze nie moglam krecic. I jestem w kropce. A napalilam sie juz no
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakbym zaczęła w domu skakać to narobiłabym hałasu:d
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to nie przeszkadza, sasiadom chyba tez...
Choc glownie staram sie na dworze. Poczatki byly trudne nie powiem, troche glupio tak w takim wieku na skakance, jeszcze rozowej, ale czego sie nie robi dla pieknego cialka
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
JA chciałam skakać, ale skakanka którą mam w domu jest za krótka. Ogólnie jak próbowałam skakać to zazwyczaj zahaczałam o lampę.
hula hopa kręcę, ale nie jestem w stanie kręcić więcej niż 20 minut bo mi ręce odpadają od trzymania w górze. (złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.)
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś trochę skakałam na zewnątrz, ale rozmiaru skakanki jakoś nie mogłam dobrać. Albo za krótka, albo za długa
wolę pobiegać albo hh
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

więc następne ważenie za kilka tygodniu a takie najistotniejsze to w ostatnim tygodniu listopada- u dietetyczki 

jednak na początku diety często tracimy ich trochę, potem w trakcie wracają stąd niewielkie spadki wagowe(tzn tłuszczyk spada, mięśnie zaczynają wracać i dlatego na wadze widzimy niewielkie różnice)

ale już niedługo 

I do tego w ogóle nie poćwiczyłam. Tak nienawidzę ćwiczyć, że jak sobie pomyślę, że się muszę za nie zabrać to mi się całego odchudzania odechciewa. ehh jestem beznadziejna.
Trzeba znaleźć jakiś sposób na siebie i swoje ćwiczenia
.
Tak wiec nawet proste cwiczenia warto dorzucic