|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
nuna2 Ale ja też napisałam, że jej się NIE DZIWIĘ, bo sama tak zareagowałam po pierwszej wizycie. I wtedy dziewczyny ze staraczek sprowadzały mnie na ziemię, bym dała szansę i poszła jeszcze raz, a ja i tak zmieniłam lekarza.
Z prywatnego na innego prywatnego. Także też nie ma reguły co do prywatnych wizyt
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz zadowolona??
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę obejrzeć Dextera, niach, niach
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wczoraj wieczorem miałam pierwsze mdłości... i wiecie co?
Faktycznie lepiej nie mieć tego objawu
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja objawow zero nawet piersi bola mniej.
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no w każdym razie muszę spróbować więcej pić, nie ma zmiłuj się! tylko jak to zrobić, żeby się zaraz nie wróciło z nawiązką? Cytat:
![]() dzisiaj po obudzeniu czułam się tak normalnie... aż sobie poleżałam jeszcze 20 minut. nic nie rwało, nie ciągnęło, nie było mdłości... tak fajnie!ledwie wstałam, wszystko wróciło do "normy" ![]() a co do waszych rozważań na temat ginekologów - ja w niemczech mieszkam, z mojej wypłaty kilka stówek eurusiów miesięcznie znika, ale opiekę mam naprawdę dobrą. na różnych lekarzy się trafiało, ale aktualni ginekoldzy są super - to małżeństwo bułgarskie, poszłam do nich raz z polecenia i już zostałam. wszystko mają na miejscu, sprzęty, pielęgniarki... no i czuję się u nich nie jak u lekarza, tylko jak u rodziny na herbatce za każdym razem dostałam zdjęcia z usg do pokazania, trzymania w portfelu czy co tam chcę bez proszenia!
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana
choć dziś mokro i nie ma pięknego słoneczka... za to ból gardła się znacząco zmniejszył więc dziękuje wszystkim za pomocne rady Mam nadzieję, że niedługo w ogóle zniknie
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Hektolitrami piłam herbatę z sokiem malinowym... chyba to
![]() lonely_lady ale przeszedł już trochę ten ból głowy? Nie ma chyba nic gorszego niż ból głowy i zęba... ech... no chyba, że poród ale nie mam doświadczenia
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-23 o 09:08 |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to spać będzie można dłużej ![]() Fajnie, że ból Ci przechodzi. A co najbardziej Ci pomogło ? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Mnie wczoraj cały dzień straaasznie bolała głowa. Ogólnie jestem antytabletkowa, a teraz w ciąży to już całkiem wystrzegam się przeciwbólowych leków.. choć wczoraj myślałam, że już nie wytrzymam.. rano się obudziłam i głowa dalej bolała. Jedynym plusem jest to, że z tego powodu wstałam wcześniej niż zawsze i zdążyłam przed pracą zrobić sobie pyyyyszne śniadanko. (bo normalnie to zawsze na szybko jakiś jogurt czy kanapkę wciągałam ) Kiedyś miałam hopla na punkcie fitnessu, zdrowego odżywiania itp. i często jadłam zdrowe posiłki. Ale w ostatnim okresie jakoś to zaniedbałam
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też gardełko coś zaczyna boleć...
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie robiłam na ból gardła herbatke ze świeżego imbiru (tak z 5 cienkich plasterków), imbir zalany wrzątkiem, po lekkim ostygnięciu łyżeczka miodu i trochę cytryny do smaku. świetne na przeziębienia
![]() z imbirem nie należy przesadzać w ciąży, ale jeden kubek nie powinien zaszkodzić, ba, wręcz przeciwko mdłościom się zaleca
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamuski
![]() Mojego TZ gardlo wczoraj bolalo, wiec wyladowal na sofie w salonie zeby mnie nie zarazic Cos tam rano bąkał, ze sie nie wyspal, ale co tam, wazne ze mnie nie zarazil ![]() Ja dzis zamierzam przelezec w lozku caly dzien Pogoda obrzydliwa, szaro, buro i nic sie nie chce Wyskocze tylko na zastrzyk do przychodni i bede lezakowac ![]() Milego dnia dziewuszki Cytat:
![]() Nuna, wyslalam Ci maila |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba będzie te sposoby gdzieś spisywać... bo sezon chorobowy dopiero się zaczyna A ta "herbatka" brzmi smakowicie i ciekawie |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara dzięki
ja wcinam winogrona i oglądam dzień dobry tvn:P
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja, uparcie: Nie nie jestem ! na co on:skąd wiesz? ja:bo bym czuła on: mówisz tak jakbyś 5 dzieci urodziła Ból głowy już mi troszkę odpuścił, choć momentami ćmi otumaniająco to pewnie przez ta pogodę, bo ogólnie jestem niskociśnieniowcem
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
no w ogóle wszystkie bardziej przydatne info pasowałoby gdzieś zapisywać...
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś dzień jedzenia
Wczoraj mogłoby dla mnie nie istnieć a dziś wcinam już drugie śniadanie... nie chcę myśleć co będzie do wieczora
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
a ja dziś idę do mojej gin pochwalić się że od dzisiaj bede przychodziła we trójkę a nie we dwoje |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry I po pięknej pogodzie nawet z łóżka się nie chce wstawać
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzę na usg gdzie indziej. ona mi daje tylko skierowanie.
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Dzis juz humorek mam troche lepszy,choc poranki wygladaja okropnie za oknem,a jak zmnienimy czas to juz wogole sobie tego nie wyobrazam :/ Ale ide dzis poopiekowac sie troszke miesiecznym synusiem kolezanki i moze to tak pozytywnie mnie nastawia Dzis pobawie sie w nianie...do poludnia maluszek,a popoludniu dwu latek Koooocham dzieciaczki ![]() Hm staralam sie nadrobic to co napisalyscie,a nie bylo tego malo,dlatego tez nie jestem w stanie odpisac do kazdej imiennie,i napisze o tym co udalo mi sie zapamietac ![]() Pisalyscie o lekarzach,to nie ma reguly czy leczy sie ktos prywatnie,czy na nfz,jak lekarz jest do bani to wszystko jedno czy mu zaplacisz czy nie i tak bedzie do niczego!!! Tak samo jak to ze jeden i ten sam lekarz przyjmuje na nfz i prywatnie to jak sie pojdzie prywatnie to jest sie lepiej "obsluzonym"...z tym to tez roznie!!! Ja mieszkajac w Polsce w moim rodzinnym miescie,chodzilam do przychodni u mnie na osiedlu i Ci lekarze do ktorych chodzilam,wszyscy pracowali poza przychodnia w szpitalu i prowadzili prywatne praktyki a jak sie wchodzilo do gabinety to kazdy usmiechniety,porozmawial, wyjasnil jak trzeba i zawsze zyczliwie,nie zdarzylo mi sie wyjsc niezadowolona z gabinetu i nie slyszalam nie milych opinii,dlatego uwazam ze to sa lekarze naprawde z powolania i zycze Wam trafiania na takich ![]() Ohh musialam sie wygadac ![]() A jeszcze wspomne,tak jak juz kiedys pisalam,zeby dodac otuchy dziewczynom ktore sie martwia o swoje malenstwa : Kochane jak poszlam na pierwsza wizyte do lekarza (tu pierwsza jest u lekarza rodzinnego),i powiedzialam ze jestem w ciazy,nawet nie spytala czy robilam test czy cus,tylko uwierzyla mi na slowo i wydala skierowania na badanie krwi i 2 usg,w 12 i 20tc.W badaniu krwi tez nie bylo badania typu betaHCG,jestem w 11 tyg ciazy i jakby zadnego potwierdzenia poza testami w 5 i 6 tyg nie mam...A do tego z objawow mialam tylko mdlosci i bol piersi,mdlosci znikly w 8 tyg i zostal bol piersi. Pisze o tym zeby uswiadomic Wam ze nie macie sie co martwic,jezeli ogolnie czujecie sie dobrze,a dodam jeszcze ze w 10 tyg bylam u poloznej,akurat wtedy caly tydzien tak bolal mnie brzuch ze myslalam ze macica mi wypadnie w trakcie chodzenia,i powiedzialam o tym poloznej oczywiscie,a Ona stwierdzila ze poki nie plamie wszystko jest ok,i nie mam sie czym martwic.... Widzialyscie Wasze malenstwa,niektore z Was slyszaly juz serduszka wiec nie macie sie co schizowac Kochane -naprawde !!! To ja wpadlam na pomysl ze zeby nie wyjsc na idiotke zrobie przed pojsciem na usg test zeby miec pewnosc,po czym kolezanki skutecznie wybily mi to z glowy ![]() Ohh ale sie rozpisalam,musialam sie wygadac ![]() Milego dzionka Kochane
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w pracy,po odebraniu mojej kartoteki-dzień dobry
![]() nie mam słów i chyba nawet zła nie jestem,ja już nie mam sił-na wczorajszym raporcie z wizyty jest jak byk FHR/CRL i nie jest wypelnione. za to jest cudowne "11+4 kosm bez cech oddz" (bez jakich cech?!) i co to ma być 11+4?\dodam,że nie wiek bejbi bo jest podany linijkę wyżej.. A teraz najlepsze:nawróciła mi infekcja bakreria coli,o której dowiedziałam się dziś-z kartki, toż to leczy się antybiotykiem! A ja się z tym bujam nie wiedząc nawet! No i wpis "tarczyca z nadżerką" i nie mogę przy tym głupim/pracowym necie wygooglować co to! ![]() ![]() a w domu bede za 11h. dziś umówię sie do najlepszego gina jakiego znajdę, któremu przez telefon wystosuję listę żądań..Miłego dzionka |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
axella może 11+4 to jest długość dzieciaczka?
![]() co za konował ![]() a nie. spojrzawszy na twój suwak. to nie może być długość
|
|
|
|
#2546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi przez weekend trochę puściło i poza przeziębieniem czułam się świetnie. Niestety wczoraj wróciłam do ciążowej normy, a dziś miałam pierwsze spotkanie twarzą w twarz z toaletą Cytat:
![]() Dobrze, że nas sprowadzasz na ziemię. Bo czasem za bardzo się nakręcamy, co nikomu nie służy, a już na pewno nie dzieciątkom. Spokojna mama = szcześliwe dziecko
|
|||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uważam i sobie powtarzam jak mantrę, że póki nie ma krwawień jest wszystko w porzo
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź się człowieku nie denerwuj ![]() no i wyczytałam-bakterie coli-powikłania: przedwczesny poród/poronienie. Jeżli sie dowiem od kolejnego lekarza,że tak jest naprawdę i nie dowiedziałam się o tym od razu, to sprawa będzie musiała skończyć się w sądzie... Boże,tu chodzi o życie mojego dziecka !! |
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo przyjemne to nie jest )... Może obejdzie się bez?![]() Dziś mam po prostu apetyt, którego nie miałam wczoraj ![]() Cytat:
![]() axella nawet już nie wiadomo co powiedzieć... ręce opadają
|
||
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej w Twoim przypadku przeraża mnie to że to nie był 5 czy 6 tc że faktycznie mało co może być widoczne na USG ale kurna 12 tc gdzie już WSZYSTKO widać! przytulam mocno ale pociesz się faktem że gdyby było źle to lekarz musi Cię powiadomić (lekarze mają teraz taki obowiązek choćby Cię musiał szukać po całym mieście). Skoro nie powiedział w zasadzie nic to musi być dobrze. Cytat:
anoxee dokładnie Cie rozumiemy. Najlepsze w tym wszytskim jest to że dokładnie Ci sami lekarze inaczej traktują pacjenta na NFZ a inaczej prywatnie. Czasami to się aż zastanawiam czy taki lekarz faktycznie jest chamem i prywatnie udaje jaki jest cudowny czy na prawdę jest ok a na NFZ robi z siebie idiotę żeby mieć jak najmniej pacjentów. ja też Cytat:
![]() Gratulacje!!! I nie ważne kiedy zaszłaś, wiek dziecka liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki. No chyba że nie masz regularnych cyklów. Lublana trochę chyba za ostro potraktowałaś anoxee, chyba ona najlepiej wie co może a co nie. U mnie w pracy gdybym powiedziała że jestem w ciąży na przysłowiową gębę bez zaśiwadczenia od lekarza i chce ograncizenia moich obowiązków to by mnie kierwoniczka zabiła śmiechem!! I tu chyba wcale nie chodzi o skierowanie na badanie czy coś ale lekarze powinni z nami rozmawiać. JA ze swojego (jak na razie) jestem zadowolona bo mi wszytsko tłumaczy co robi, co będziemy robić, dlaczego itd. Fakt większości nawet nie jestem w stanie zapamiętać ale przynajmniej wiem co i jak a nie"przyjdź, rozbierz się, połóż się, ubierz się, do widzenia". acha Witaj czarnaola ból piersi wróci tak na pocieszenie nuna możesz iść do lekarza rodzinnego. JA byłam ale powiedziałam o ciąży i żadnego skierowania nie dostałam. axella może masz wpisany wiek z om i z USG? Dziewczyny mam mały problem nie wiem czy powinnam wam pisać o takich rzeczach no ale kogo mam się poradzić jak nie was .Wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch, ale nie jajniki, nie macica tylko tak z lewej strony z 3 palce od pępka idąc na ukos w dół (nie wiem czy dobrze to napisałam). I bolało mnie i bolało, już się fest zaczęłam martwić. I doszłam do wniosku że to może przez to że ostati raz się wypróżniałam w sobotę rano? Wcześniej nigdy nie miałam problemów i robiłam to codziennie. Tylko że to nie jest znowu tak że nie mogę a że po prostu mi się nie chce. Wiem że powinno się jeść suszone śliwki na takie coś ale ja prędzej zwymiotuję niż je zjem. Macie jakieś inne sposoby? Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-23 o 10:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

aż sobie poleżałam jeszcze 20 minut. nic nie rwało, nie ciągnęło, nie było mdłości... tak fajnie!
bez proszenia!

nie wiem czy powinnam wam pisać o takich rzeczach