Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 08:15   #2521
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

nuna2 Ale ja też napisałam, że jej się NIE DZIWIĘ, bo sama tak zareagowałam po pierwszej wizycie. I wtedy dziewczyny ze staraczek sprowadzały mnie na ziemię, bym dała szansę i poszła jeszcze raz, a ja i tak zmieniłam lekarza.
Z prywatnego na innego prywatnego. Także też nie ma reguły co do prywatnych wizyt

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:17   #2522
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nuna2 Ale ja też napisałam, że jej się NIE DZIWIĘ, bo sama tak zareagowałam po pierwszej wizycie. I wtedy dziewczyny ze staraczek sprowadzały mnie na ziemię, bym dała szansę i poszła jeszcze raz, a ja i tak zmieniłam lekarza.
Z prywatnego na innego prywatnego. Także też nie ma reguły co do prywatnych wizyt
masz racje, brak reguł ale jednak prywatnie bardziej się starają chyba
a teraz zadowolona??
Stary 2012-10-23, 08:27   #2523
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
masz racje, brak reguł ale jednak prywatnie bardziej się starają chyba
a teraz zadowolona??
Teraz tak. Dużo sam mówi, dużo pytań zadaje, każe mi zadawać pytania. Jest dokładny, ma najlepszy sprzęt w mieście i nie płacę taaaak bardzo dużo bo 80 zł czy z USG czy bez. Ponadto ma przy swoim gabinecie pielęgniarkę/położną która pobiera krew na badania, kontroluje i uzupełnia mu karty ciąży, poza tym wszystko ma wpisywane w komputer, więc nie jest tak, że czegoś zapomina. A przede wszystkim dał mi ten komfort psychiczny, że gdyby coś się działo, coś mnie męczyło, coś mi ktoś powiedział mam dzwonić i pytać. A poza tym pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić

Idę obejrzeć Dextera, niach, niach

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:29   #2524
Margosia__
Zakorzenienie

Chyba wczoraj wieczorem miałam pierwsze mdłości... i wiecie co?
Faktycznie lepiej nie mieć tego objawu
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:36   #2525
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Teraz tak. Dużo sam mówi, dużo pytań zadaje, każe mi zadawać pytania. Jest dokładny, ma najlepszy sprzęt w mieście i nie płacę taaaak bardzo dużo bo 80 zł czy z USG czy bez. Ponadto ma przy swoim gabinecie pielęgniarkę/położną która pobiera krew na badania, kontroluje i uzupełnia mu karty ciąży, poza tym wszystko ma wpisywane w komputer, więc nie jest tak, że czegoś zapomina. A przede wszystkim dał mi ten komfort psychiczny, że gdyby coś się działo, coś mnie męczyło, coś mi ktoś powiedział mam dzwonić i pytać. A poza tym pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić

Idę obejrzeć Dextera, niach, niach
no ja tez się właśnie zapisałam do gina, co pracuje w szpitalu, żeby potem był jak mi trza będzie:P cy chociażby na obchód zaszedł

ja objawow zero nawet piersi bola mniej.
Stary 2012-10-23, 08:45   #2526
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hm, nie chce nikogo straszyc ale ja wlasnie przez za gestą krew mialam problem z pierwsza ciaza, ktora zostala przedwczesnie zakonczona.
Obecnie moj lekarz dmucha na zimne, bo jak twierdzi za gesta krew moze doprowadzic do zakrzepow przy pecherzyku ciazowym i w efekcie do obumarcia zarodka. Nie bedzie do niego krew docierala. Ewentualnie moze prowadzic do zakrzepicy w pozniejszej ciazy

Przede wszystkim trzeba zrobic badania na krzepliwosc krwi INR i D-dimery. To wiem na pewno. Jak wyjda zle, to bierze sie leki rozrzedzajace krew z heparyną. Jest wiele dziewczyn, ktore biora zestaw clexane +acard wlasnie na takie problemy (mozna wiecej dowiedziec sie o tym na bocianowym forum). Clexane to codzienne zastrzyki (ja musze cala ciaze przyjmowac i jeszcze 2 tyg po porodzie), a acard to tabletki do lykania.
Dodam, ze na to co ja biore, czyli profilaktyka, clexane nie jest refundowane, a jeden zastrzyk kosztuje 12 zl (dlatego wk****ia mnie ta nieludzka polityka i mam stresa)
Z problemem dot. gestej krwi i krzepliwosci, clexane daje w miare spore szanse na szczesliwe donoszenie ciazy.
W zwiazku z moim problemem juz w tej chwili wiem, ze bede miala cc.

Tak wiec, jak masz jakiekolwiek watpliwosci to idz i zrob te badania. Uspokoisz sie przynajmniej

Pozdrawiam i zmykam spac

Dobranoc Mamusie
dziękuję kochana nic nie straszysz, dobrze wiedzieć! poczytam na ten temat dokładnie. a za dwa tygodnie wizyta. wiem, że póki co żadnych skrzepów, krwiaków itp. w tamtych okolicach nie było (miałam już dwa dowcipne usg), a krwi mi pobrali 3 próbki, ale nie wiem na jakie badania... dowiem się wszystkiego już niedługo
no w każdym razie muszę spróbować więcej pić, nie ma zmiłuj się! tylko jak to zrobić, żeby się zaraz nie wróciło z nawiązką?
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
ha, wiem...
dzisiaj po obudzeniu czułam się tak normalnie... aż sobie poleżałam jeszcze 20 minut. nic nie rwało, nie ciągnęło, nie było mdłości... tak fajnie!
ledwie wstałam, wszystko wróciło do "normy"

a co do waszych rozważań na temat ginekologów - ja w niemczech mieszkam, z mojej wypłaty kilka stówek eurusiów miesięcznie znika, ale opiekę mam naprawdę dobrą. na różnych lekarzy się trafiało, ale aktualni ginekoldzy są super - to małżeństwo bułgarskie, poszłam do nich raz z polecenia i już zostałam. wszystko mają na miejscu, sprzęty, pielęgniarki... no i czuję się u nich nie jak u lekarza, tylko jak u rodziny na herbatce za każdym razem dostałam zdjęcia z usg do pokazania, trzymania w portfelu czy co tam chcę bez proszenia!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:48   #2527
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:54   #2528
Margosia__
Zakorzenienie

Witamy z rana
choć dziś mokro i nie ma pięknego słoneczka...
za to ból gardła się znacząco zmniejszył więc dziękuje wszystkim za pomocne rady
Mam nadzieję, że niedługo w ogóle zniknie
Stary 2012-10-23, 09:06   #2529
Margosia__
Zakorzenienie

Hektolitrami piłam herbatę z sokiem malinowym... chyba to

lonely_lady ale przeszedł już trochę ten ból głowy? Nie ma chyba nic gorszego niż ból głowy i zęba... ech... no chyba, że poród ale nie mam doświadczenia

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-10-23 o 09:08
Stary 2012-10-23, 09:06   #2530
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy z rana
choć dziś mokro i nie ma pięknego słoneczka...
za to ból gardła się znacząco zmniejszył więc dziękuje wszystkim za pomocne rady
Mam nadzieję, że niedługo w ogóle zniknie
no niestety aura znowu nie sprzyja... a najgorsze, że teraz już wiekszość dni pewne tak będzie wyglądało.. w weekend już przestawienie czasu, dziń będzie krótszy za to spać będzie można dłużej
Fajnie, że ból Ci przechodzi. A co najbardziej Ci pomogło ?

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Mnie wczoraj cały dzień straaasznie bolała głowa. Ogólnie jestem antytabletkowa, a teraz w ciąży to już całkiem wystrzegam się przeciwbólowych leków.. choć wczoraj myślałam, że już nie wytrzymam.. rano się obudziłam i głowa dalej bolała. Jedynym plusem jest to, że z tego powodu wstałam wcześniej niż zawsze i zdążyłam przed pracą zrobić sobie pyyyyszne śniadanko. (bo normalnie to zawsze na szybko jakiś jogurt czy kanapkę wciągałam ) Kiedyś miałam hopla na punkcie fitnessu, zdrowego odżywiania itp. i często jadłam zdrowe posiłki. Ale w ostatnim okresie jakoś to zaniedbałam

Stary 2012-10-23, 09:08   #2531
nuna2
Zakorzenienie

mnie też gardełko coś zaczyna boleć...
Stary 2012-10-23, 09:15   #2532
cloche
Zakorzenienie

ja sobie robiłam na ból gardła herbatke ze świeżego imbiru (tak z 5 cienkich plasterków), imbir zalany wrzątkiem, po lekkim ostygnięciu łyżeczka miodu i trochę cytryny do smaku. świetne na przeziębienia
z imbirem nie należy przesadzać w ciąży, ale jeden kubek nie powinien zaszkodzić, ba, wręcz przeciwko mdłościom się zaleca
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 09:17   #2533
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Mamuski
Mojego TZ gardlo wczoraj bolalo, wiec wyladowal na sofie w salonie zeby mnie nie zarazic Cos tam rano bąkał, ze sie nie wyspal, ale co tam, wazne ze mnie nie zarazil

Ja dzis zamierzam przelezec w lozku caly dzien Pogoda obrzydliwa, szaro, buro i nic sie nie chce
Wyskocze tylko na zastrzyk do przychodni i bede lezakowac
Milego dnia dziewuszki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziękuję kochana nic nie straszysz, dobrze wiedzieć! poczytam na ten temat dokładnie. a za dwa tygodnie wizyta. wiem, że póki co żadnych skrzepów, krwiaków itp. w tamtych okolicach nie było (miałam już dwa dowcipne usg), a krwi mi pobrali 3 próbki, ale nie wiem na jakie badania... dowiem się wszystkiego już niedługo
no w każdym razie muszę spróbować więcej pić, nie ma zmiłuj się! tylko jak to zrobić, żeby się zaraz nie wróciło z nawiązką?
Pij duzo, to powinno pomoc

Nuna, wyslalam Ci maila

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 09:19   #2534
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja sobie robiłam na ból gardła herbatke ze świeżego imbiru (tak z 5 cienkich plasterków), imbir zalany wrzątkiem, po lekkim ostygnięciu łyżeczka miodu i trochę cytryny do smaku. świetne na przeziębienia
z imbirem nie należy przesadzać w ciąży, ale jeden kubek nie powinien zaszkodzić, ba, wręcz przeciwko mdłościom się zaleca

Trzeba będzie te sposoby gdzieś spisywać... bo sezon chorobowy dopiero się zaczyna A ta "herbatka" brzmi smakowicie i ciekawie
Stary 2012-10-23, 09:22   #2535
nuna2
Zakorzenienie

elizabarbara dzięki

ja wcinam winogrona i oglądam dzień dobry tvn:P
Stary 2012-10-23, 09:24   #2536
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hektolitrami piłam herbatę z sokiem malinowym... chyba to

lonely_lady ale przeszedł już trochę ten ból głowy? Nie ma chyba nic gorszego niż ból głowy i zęba... ech... no chyba, że poród ale nie mam doświadczenia
hehehe.. no z tym porodem to podobno różnie, każdy inaczej to przechodzi, ale też nie wiem. Nie mam doświadczenia. (teraz to mówię, że nie mam doświadczenia.. a jak w ciąży byłam i jeszcze nie widziałam- Tż mnie ciągle namawiał- zrób test... może jesteś...
ja, uparcie: Nie nie jestem !
na co on:skąd wiesz?
ja:bo bym czuła
on: mówisz tak jakbyś 5 dzieci urodziła

Ból głowy już mi troszkę odpuścił, choć momentami ćmi otumaniająco to pewnie przez ta pogodę, bo ogólnie jestem niskociśnieniowcem

Stary 2012-10-23, 09:24   #2537
nuna2
Zakorzenienie

no w ogóle wszystkie bardziej przydatne info pasowałoby gdzieś zapisywać...
Stary 2012-10-23, 09:28   #2538
Margosia__
Zakorzenienie

Ja mam dziś dzień jedzenia
Wczoraj mogłoby dla mnie nie istnieć a dziś wcinam już drugie śniadanie... nie chcę myśleć co będzie do wieczora
Stary 2012-10-23, 09:50   #2539
Aaś
Zakorzenienie

cześć
a ja dziś idę do mojej gin pochwalić się że od dzisiaj bede przychodziła we trójkę a nie we dwoje
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 09:53   #2540
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć
a ja dziś idę do mojej gin pochwalić się że od dzisiaj bede przychodziła we trójkę a nie we dwoje
a to nie Twoja gin Ci potwierdziła ciążę bliźniaczą?

Dzień dobry
I po pięknej pogodzie nawet z łóżka się nie chce wstawać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 09:54   #2541
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a to nie Twoja gin Ci potwierdziła ciążę bliźniaczą?

Dzień dobry
I po pięknej pogodzie nawet z łóżka się nie chce wstawać
ja chodzę na usg gdzie indziej. ona mi daje tylko skierowanie.
Stary 2012-10-23, 10:13   #2542
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie dziewczynki
Dzis juz humorek mam troche lepszy,choc poranki wygladaja okropnie za oknem,a jak zmnienimy czas to juz wogole sobie tego nie wyobrazam :/
Ale ide dzis poopiekowac sie troszke miesiecznym synusiem kolezanki i moze to tak pozytywnie mnie nastawia Dzis pobawie sie w nianie...do poludnia maluszek,a popoludniu dwu latek Koooocham dzieciaczki

Hm staralam sie nadrobic to co napisalyscie,a nie bylo tego malo,dlatego tez nie jestem w stanie odpisac do kazdej imiennie,i napisze o tym co udalo mi sie zapamietac

Pisalyscie o lekarzach,to nie ma reguly czy leczy sie ktos prywatnie,czy na nfz,jak lekarz jest do bani to wszystko jedno czy mu zaplacisz czy nie i tak bedzie do niczego!!!
Tak samo jak to ze jeden i ten sam lekarz przyjmuje na nfz i prywatnie to jak sie pojdzie prywatnie to jest sie lepiej "obsluzonym"...z tym to tez roznie!!!

Ja mieszkajac w Polsce w moim rodzinnym miescie,chodzilam do przychodni u mnie na osiedlu i Ci lekarze do ktorych chodzilam,wszyscy pracowali poza przychodnia w szpitalu i prowadzili prywatne praktyki a jak sie wchodzilo do gabinety to kazdy usmiechniety,porozmawial, wyjasnil jak trzeba i zawsze zyczliwie,nie zdarzylo mi sie wyjsc niezadowolona z gabinetu i nie slyszalam nie milych opinii,dlatego uwazam ze to sa lekarze naprawde z powolania i zycze Wam trafiania na takich
Ohh musialam sie wygadac

A jeszcze wspomne,tak jak juz kiedys pisalam,zeby dodac otuchy dziewczynom ktore sie martwia o swoje malenstwa :
Kochane jak poszlam na pierwsza wizyte do lekarza (tu pierwsza jest u lekarza rodzinnego),i powiedzialam ze jestem w ciazy,nawet nie spytala czy robilam test czy cus,tylko uwierzyla mi na slowo i wydala skierowania na badanie krwi i 2 usg,w 12 i 20tc.W badaniu krwi tez nie bylo badania typu betaHCG,jestem w 11 tyg ciazy i jakby zadnego potwierdzenia poza testami w 5 i 6 tyg nie mam...A do tego z objawow mialam tylko mdlosci i bol piersi,mdlosci znikly w 8 tyg i zostal bol piersi.
Pisze o tym zeby uswiadomic Wam ze nie macie sie co martwic,jezeli ogolnie czujecie sie dobrze,a dodam jeszcze ze w 10 tyg bylam u poloznej,akurat wtedy caly tydzien tak bolal mnie brzuch ze myslalam ze macica mi wypadnie w trakcie chodzenia,i powiedzialam o tym poloznej oczywiscie,a Ona stwierdzila ze poki nie plamie wszystko jest ok,i nie mam sie czym martwic....
Widzialyscie Wasze malenstwa,niektore z Was slyszaly juz serduszka wiec nie macie sie co schizowac Kochane -naprawde !!!
To ja wpadlam na pomysl ze zeby nie wyjsc na idiotke zrobie przed pojsciem na usg test zeby miec pewnosc,po czym kolezanki skutecznie wybily mi to z glowy

Ohh ale sie rozpisalam,musialam sie wygadac
Milego dzionka Kochane
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:27   #2543
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ja już w pracy,po odebraniu mojej kartoteki-dzień dobry

nie mam słów i chyba nawet zła nie jestem,ja już nie mam sił-na wczorajszym raporcie z wizyty jest jak byk FHR/CRL i nie jest wypelnione.
za to jest cudowne "11+4 kosm bez cech oddz"
(bez jakich cech?!)
i co to ma być 11+4?\dodam,że nie wiek bejbi bo jest podany linijkę wyżej..
A teraz najlepsze:nawróciła mi infekcja bakreria coli,o której dowiedziałam się dziś-z kartki, toż to leczy się antybiotykiem! A ja się z tym bujam nie wiedząc nawet! No i wpis "tarczyca z nadżerką" i nie mogę przy tym głupim/pracowym necie wygooglować co to!

a w domu bede za 11h. dziś umówię sie do najlepszego gina jakiego znajdę, któremu przez telefon wystosuję listę żądań..

Miłego dzionka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:32   #2544
Aaś
Zakorzenienie

axella może 11+4 to jest długość dzieciaczka?
co za konował

a nie. spojrzawszy na twój suwak. to nie może być długość
Stary 2012-10-23, 10:33   #2545
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja chodzę na usg gdzie indziej. ona mi daje tylko skierowanie.
rozumiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:34   #2546
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś dzień jedzenia
Wczoraj mogłoby dla mnie nie istnieć a dziś wcinam już drugie śniadanie... nie chcę myśleć co będzie do wieczora
Czyli już dziś nie masz mdłości? Czy jesz właśnie przez mdłości (jak tak ponad miesiąc miałam).
Mi przez weekend trochę puściło i poza przeziębieniem czułam się świetnie. Niestety wczoraj wróciłam do ciążowej normy, a dziś miałam pierwsze spotkanie twarzą w twarz z toaletą Miałam nadzieję, że mnie to ominie. Same mdłości nieźle mnie wymęczyły. Niestety dziś mam i jedno i drugie i na jedzenie patrzeć nie mogę... Próbowałam zjeść tosty z serem ale nie poszło zbyt dobrze... Oj ciężki to będzie dzień...

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Dzis juz humorek mam troche lepszy,choc poranki wygladaja okropnie za oknem,a jak zmnienimy czas to juz wogole sobie tego nie wyobrazam :/
Ale ide dzis poopiekowac sie troszke miesiecznym synusiem kolezanki i moze to tak pozytywnie mnie nastawia Dzis pobawie sie w nianie...do poludnia maluszek,a popoludniu dwu latek Koooocham dzieciaczki

Hm staralam sie nadrobic to co napisalyscie,a nie bylo tego malo,dlatego tez nie jestem w stanie odpisac do kazdej imiennie,i napisze o tym co udalo mi sie zapamietac

Pisalyscie o lekarzach,to nie ma reguly czy leczy sie ktos prywatnie,czy na nfz,jak lekarz jest do bani to wszystko jedno czy mu zaplacisz czy nie i tak bedzie do niczego!!!
Tak samo jak to ze jeden i ten sam lekarz przyjmuje na nfz i prywatnie to jak sie pojdzie prywatnie to jest sie lepiej "obsluzonym"...z tym to tez roznie!!!

Ja mieszkajac w Polsce w moim rodzinnym miescie,chodzilam do przychodni u mnie na osiedlu i Ci lekarze do ktorych chodzilam,wszyscy pracowali poza przychodnia w szpitalu i prowadzili prywatne praktyki a jak sie wchodzilo do gabinety to kazdy usmiechniety,porozmawial, wyjasnil jak trzeba i zawsze zyczliwie,nie zdarzylo mi sie wyjsc niezadowolona z gabinetu i nie slyszalam nie milych opinii,dlatego uwazam ze to sa lekarze naprawde z powolania i zycze Wam trafiania na takich
Ohh musialam sie wygadac

A jeszcze wspomne,tak jak juz kiedys pisalam,zeby dodac otuchy dziewczynom ktore sie martwia o swoje malenstwa :
Kochane jak poszlam na pierwsza wizyte do lekarza (tu pierwsza jest u lekarza rodzinnego),i powiedzialam ze jestem w ciazy,nawet nie spytala czy robilam test czy cus,tylko uwierzyla mi na slowo i wydala skierowania na badanie krwi i 2 usg,w 12 i 20tc.W badaniu krwi tez nie bylo badania typu betaHCG,jestem w 11 tyg ciazy i jakby zadnego potwierdzenia poza testami w 5 i 6 tyg nie mam...A do tego z objawow mialam tylko mdlosci i bol piersi,mdlosci znikly w 8 tyg i zostal bol piersi.
Pisze o tym zeby uswiadomic Wam ze nie macie sie co martwic,jezeli ogolnie czujecie sie dobrze,a dodam jeszcze ze w 10 tyg bylam u poloznej,akurat wtedy caly tydzien tak bolal mnie brzuch ze myslalam ze macica mi wypadnie w trakcie chodzenia,i powiedzialam o tym poloznej oczywiscie,a Ona stwierdzila ze poki nie plamie wszystko jest ok,i nie mam sie czym martwic....
Widzialyscie Wasze malenstwa,niektore z Was slyszaly juz serduszka wiec nie macie sie co schizowac Kochane -naprawde !!!
To ja wpadlam na pomysl ze zeby nie wyjsc na idiotke zrobie przed pojsciem na usg test zeby miec pewnosc,po czym kolezanki skutecznie wybily mi to z glowy

Ohh ale sie rozpisalam,musialam sie wygadac
Milego dzionka Kochane
Super, że humor masz już lepszy. A dzieciaczki Ci go pewnie jeszcze bardziej poprawią

Dobrze, że nas sprowadzasz na ziemię. Bo czasem za bardzo się nakręcamy, co nikomu nie służy, a już na pewno nie dzieciątkom. Spokojna mama = szcześliwe dziecko
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:36   #2547
nuna2
Zakorzenienie

ja też uważam i sobie powtarzam jak mantrę, że póki nie ma krwawień jest wszystko w porzo
Stary 2012-10-23, 10:38   #2548
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella może 11+4 to jest długość dzieciaczka?
co za konował

a nie. spojrzawszy na twój suwak. to nie może być długość
po prostu zrobili mnie w ch*ja!
i weź się człowieku nie denerwuj
no i wyczytałam-bakterie coli-powikłania: przedwczesny poród/poronienie.
Jeżli sie dowiem od kolejnego lekarza,że tak jest naprawdę i nie dowiedziałam się o tym od razu, to sprawa będzie musiała skończyć się w sądzie... Boże,tu chodzi o życie mojego dziecka !!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:48   #2549
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czyli już dziś nie masz mdłości? Czy jesz właśnie przez mdłości (jak tak ponad miesiąc miałam).
Mi przez weekend trochę puściło i poza przeziębieniem czułam się świetnie. Niestety wczoraj wróciłam do ciążowej normy, a dziś miałam pierwsze spotkanie twarzą w twarz z toaletą Miałam nadzieję, że mnie to ominie. Same mdłości nieźle mnie wymęczyły. Niestety dziś mam i jedno i drugie i na jedzenie patrzeć nie mogę... Próbowałam zjeść tosty z serem ale nie poszło zbyt dobrze... Oj ciężki to będzie dzień...
Mdłości miałam tylko wczoraj wieczorem... dziś się już nie powtórzyły (na moje szczęście, bo przyjemne to nie jest)... Może obejdzie się bez?
Dziś mam po prostu apetyt, którego nie miałam wczoraj

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja też uważam i sobie powtarzam jak mantrę, że póki nie ma krwawień jest wszystko w porzo
Ja też, ja też...

axella nawet już nie wiadomo co powiedzieć... ręce opadają
Stary 2012-10-23, 10:55   #2550
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jeśli jutro okaże się,że nie wpisał NIC po tej wizycie to rozniosę ten dobytek..
i bardzo dobrze! jak co to krzycz, przybiegniemy i pomożemy
Najbardziej w Twoim przypadku przeraża mnie to że to nie był 5 czy 6 tc że faktycznie mało co może być widoczne na USG ale kurna 12 tc gdzie już WSZYSTKO widać!
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to,że nie wiem co z maleństwem
przytulam mocno
ale pociesz się faktem że gdyby było źle to lekarz musi Cię powiadomić (lekarze mają teraz taki obowiązek choćby Cię musiał szukać po całym mieście). Skoro nie powiedział w zasadzie nic to musi być dobrze.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
bym tego gin chyba rozniosla na Twoim miejscu. Opierdzielilabym i wiecej tam nie poszla.
w gruncie rzeczy łatwo nam mówić. Ja pewnie też byłabym w szoku i zaniemówiłabym. Nikt się nigdy nie spodziewa takich sytuacji.

anoxee dokładnie Cie rozumiemy. Najlepsze w tym wszytskim jest to że dokładnie Ci sami lekarze inaczej traktują pacjenta na NFZ a inaczej prywatnie. Czasami to się aż zastanawiam czy taki lekarz faktycznie jest chamem i prywatnie udaje jaki jest cudowny czy na prawdę jest ok a na NFZ robi z siebie idiotę żeby mieć jak najmniej pacjentów.

Cytat:
wyobrazilam sobie to
ja też
Cytat:
A my juz 12 tydz i 1 dzien
Ja nie wiem jak to liczycie bo ja na liscie jako pierwsza z tp a widzialam ze dziewczyny pisaly ze maja juz 13 tc
12 tc i 1 dzień to już 13 tc
Gratulacje!!!
I nie ważne kiedy zaszłaś, wiek dziecka liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki. No chyba że nie masz regularnych cyklów.

Lublana trochę chyba za ostro potraktowałaś anoxee, chyba ona najlepiej wie co może a co nie. U mnie w pracy gdybym powiedziała że jestem w ciąży na przysłowiową gębę bez zaśiwadczenia od lekarza i chce ograncizenia moich obowiązków to by mnie kierwoniczka zabiła śmiechem!! I tu chyba wcale nie chodzi o skierowanie na badanie czy coś ale lekarze powinni z nami rozmawiać. JA ze swojego (jak na razie) jestem zadowolona bo mi wszytsko tłumaczy co robi, co będziemy robić, dlaczego itd. Fakt większości nawet nie jestem w stanie zapamiętać ale przynajmniej wiem co i jak a nie"przyjdź, rozbierz się, połóż się, ubierz się, do widzenia".

acha Witaj

czarnaola ból piersi wróci tak na pocieszenie

nuna możesz iść do lekarza rodzinnego. JA byłam ale powiedziałam o ciąży i żadnego skierowania nie dostałam.

axella może masz wpisany wiek z om i z USG?

Dziewczyny mam mały problem nie wiem czy powinnam wam pisać o takich rzeczach no ale kogo mam się poradzić jak nie was.
Wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch, ale nie jajniki, nie macica tylko tak z lewej strony z 3 palce od pępka idąc na ukos w dół (nie wiem czy dobrze to napisałam). I bolało mnie i bolało, już się fest zaczęłam martwić. I doszłam do wniosku że to może przez to że ostati raz się wypróżniałam w sobotę rano? Wcześniej nigdy nie miałam problemów i robiłam to codziennie.
Tylko że to nie jest znowu tak że nie mogę a że po prostu mi się nie chce. Wiem że powinno się jeść suszone śliwki na takie coś ale ja prędzej zwymiotuję niż je zjem. Macie jakieś inne sposoby?

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-23 o 10:57
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości