|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Moje dziecię bardzo się ślini jak jest spragnione. Potrafi wtedy wciągnąć 100 ml herbatki i chciałoby jeszcze. |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka wlasnie pisalam mamie bo w piatek bedzie w rosmanie dlatego pytalam
Pumcia mialam dosyc rozchulana laktacje i male piersi ktore po 2 godzinach od odciagania juz byly pelne. Linka tak w nocy karmie z butelki |
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już próbowałam na głodniaka, po jedzeniu i po małej porcji, żeby się nie denerwowała, że jest głodna, a słabo leci. Niestety ssie jak za karę z przerwami na płacz i krzyki. Nie wiem, o co chodzi.
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem
![]() Idę spać. Jutro ciężki dzień się zapowiada |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
U nas minęła piąta albo szósta doba bez Delicolu!
Infacolu zostało nam ok. półtorej opakowania, ale on w aptece w pobliskim CH kosztuje ok. 20 zł, więc nawet jak się skończy, to po pierwsze mogę kupić, a po drugie mam Espumisan. Może Infacol też już nie jest potrzebny? ![]() Na zagęszczaczu jest napisane, że po czwartym miesiącu można podwoić dawkę, a ja myślałam, że od czwartego i już zaczęłam dodawać odrobinę więcej (o jakieś 20-25%). Ulewa mniej, tylko zdecydowanie chce jej się po tym pić. Najpierw spróbuję wrócić do poprzedniej ilości, albo zejść do jeszcze mniejszych i też stopniowo odstawić, a później dostanie marchewkę! Także wprowadzanie nowych pokarmów pewnie przeciągnie się do początku piątego miesiąca. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- To chyba po ślunsku. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-23 o 00:26 |
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja mała ma chyba katar
tzn nie leci jej z nosa ale chrapie strasznie az sie zatyka. Co ja sie nagimnastykowałam by odciagnac Jej te dziadstwo masakra.idziemy dzis do pediatry. Mała sie czesciej w nocy budziła. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- i jeszcze mała płakała przy robieniu siku. ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- na 10.40 udało sie zarejestrowac ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- tak czytam o tym charczeniu i to moze byc z wielu powodow, Glownie przez wiotkosc krtani, Ale moze tez miec podloze alergiczne badz oskrzela . Ona tak czesto charczy a dzis to juz byla przesada
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Prince a nie jest u was za sucho w mieszkaniu????
U nas mała charczy praktycznie od urodzenia,więc chorobę bym wykluczyła bo przecież wyszłoby to wcześniej. Nie mam nawilżacza, ale kładę na kaloryfer mokry ręcznik i jest lepiej. |
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
40zł
Cytat:
nie wiem co będzie w styczniu![]() kciuki za Rozalkę witam
|
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
( na początku jak się urodził to czasem musiałam go dokarmiać z butli, potem się cieszyłam że mam dużo pokarmu i butli w ogóle nie miał w buzi już jakieś 2 miesiące... a teraz zaczęłam myśleć że wypadałoby powoli znowu zacząć go przyzwyczajać... i d.upa, pluje, krzywi się jakby mu kazali kup.sko lizać co najmniej mam nadzieję, że jeszcze się przekona bo kurde nawet z domu wyjść nie mogę bez niego
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-10-23 o 09:09 |
||
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2261 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do psychologów, pedagogów i kuratorów zraziłam się w dzieciństwie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najczęściej, kiedy się czymś ekscytuje |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet w foteliku przekręca się na bok
jaki to jest kręciel
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez
se przed chwilą lezała naplecach, przelreiła sie na lajcie na bok i znowu an plecy![]() dziewczyny czy króras uzywa herbatki z hipa koper wloski?
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
hejjj u nas nocka taka sredniawa bo mala sie obudzila o 2.30 pozniej o .15 i juz nie chciala spac krecila sie sapala ehh nie wyspalam sie.
Teraz sie szykujemy i spadamy na szczepienie xxx |
|
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się jeszcze z herbatką
dziś tylko na chwile bo mój mały synuś umówiony jest z małym kolegą a ja tak przy okazji spotkam sie z jego mama na plotach![]() a poza tym to nienaprodukowalyście wczoraj! nawet nie mam czasu czytać, widziałam tylko że jakaś stronka o rehabilitacji była, też muszę poczytać i pewnie wyjdzie że tez robię źle źle źle ![]() Cytat:
miłego
|
|
|
|
|
#2266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Najpierw się skrzywiła, a potem śmiała przy wkładaniu łyżeczki do buzi. Ale myślę, że jej nie smakowało, woli mleczko
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja to samo ![]() My. |
|||
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie
![]() Nazywam sie Kamila, mam 25 lat w lipcu urodziłam swoje pierwsze dziecko Mikołaja Chciałabym przyłączyć się do wątku i również z Wami podyskutować na różne tematy Pozdrawiamy
|
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Babeczki
nadrabiałam Was na bierząco Depoison ciekawe, że dopiero Cię teraz na te badanie skierowali-ciekawe, czy one coś wyjaśnią trzymam kciuki Kochananitka88-współczuję dzieciństwa, moje też super kolorowe nie było i przez to także miałam problemy w dorosłym życiu partnerskim, ale teraz jest dobrze, nawet bardzo dobrze ![]() wczoraj mnie nieco poniosło i zakupiłam: 2 zabawki Lamaze, leżaczek Bright Starts Kaczuszka oraz Matę Fisher Price Deszczowy Las-wioskowa Ona troszkę-kolorowa jak stragan, ale Lilka pokochała ją miłością wielką-leżała i fikała 40 minut.... tym samym wydałam jakieś 140 euro na moje Dziecię ale co tam dostała swoje Kindergeld-przyznane w wysokości 180euro miesięcznie, a wczoraj przyszło wyrównanie 552, więc trzeba było zaszaleć :brzydal :
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się po porannie
Ja kupuję i od czasu do czasu podaję. Na początku nie polubił, ale teraz lubi bardzo, cieszy się i gada w trakcie picia |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi juz idzie coraz lepiej, to juz trzecia noc jak nie odciagalam teraz zrobilam to rano jak wstalam. do tego pije szalwie i stosuje pewien trik ![]() mam nadzieje ze do konca tygodnia bede juz odciagac raz dziennie he he marzenia scietej glowy :P ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- dobra zberam sie na szczepienie trzymajcie kciuki !!
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuj![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
my też
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
ale lamaze i bujak dopiero zamówione-jak dotrą pokażę
przy kolejnej sesji zrobię foto, to pokaże
|
#2275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami mu daję trochę mm, żeby był przyzwyczajony, ale rzadko, bo wciąż mam opory ![]() Cytat:
Witamy, witamy Kciukasy!! :kciuki :
|
||
|
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też dziś byliśmy
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja żeby zatrzymać laktację, smarowałam piersi spirytusem 95%
Stary babciny sposób, ale działa ![]() Tylko ja miałam bardzo mało pokarmu i po 3 tygodniach musiałam zrezygnować z karmienia piersią
|
|
|
|
#2279 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() No to mogę poodpowiadać (mam nadzieję), bo mała w leżaczku. Coś stęka, ale jak będę pisać na raty, to może mi się uda ![]() Soleilka, pytałaś, dlaczego nie chrzczę. Z jednej strony dlatego, że sama w kościele jestem gościem niebywale rzadkim, więc byłaby to trochę hipokryzja. Ale przede wszystkim dlatego, że uważam, że warunkiem przyjęcia chrztu powinna być wiara - nie rodziców, ale samego chrzczonego. A o wierze u niemowlęcia trudno mówić. Cytat:
Na czym polega badanie nie do końca wiem, chyba głównie na wywiadzie Ale o ile dobrze zrozumiałam, można też dziecko położyć w szpitalu na obserwacji.Cytat:
A 20 minut po porodzie zamiast być ze mną trafiła do inkubatora (ja w ogóle na inny oddział, inne piętro), więc to też musiała być jakaś tam trauma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj, zgodnie z obietnicą, poleciałam do Toys"R"Us i kupiłam To była pierwsza zabawka, która po wyciągnięciu z siatki wzbudziła już zainteresowanie. A potem mała miętosiła ją i gadała do niej 2 godziny prawie! Ja nigdy nie zasłużyłam a tak długi monolog ![]() Cytat:
Głównie na przewijaku. Ale jak chce się przekręcić na boczek - też najpierw tak robi Cytat:
![]() I trochę mi żal. Na razie walczę, spaceruję z nią po pokoju (jak chodzimy, to chętniej pije), zachęcam - ale chyba długo tak nie pociągniemy Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-10-23 o 10:38 |
|||||||
|
|
|
#2280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Oj jak ja się dzisiaj wyspałam więc jeszcze chwilkę poleżałam i dopiero ją wzięłam do karmienia. Piękny poranek ![]() Cytat:
Luśka też miała katar, odciągałam co i rusz, zakraplałam nosek i właściwie już prawie całkiem katar minął. U pediatry byliśmy, ale to tak przy okazji wyszło, bo wizytę mieliśmy wcześniej umówioną, i ona nic na to nie powiedziała, tylko zajrzała do gardła i było ok. Jakby wizyta nie była umówiona to bym nie szła do pediatry, ale jak Ty się martwisz to jasne, że idź Aha i pamiętaj, jeśli to tylko katarek to nie rezygnuj ze spacerów, dzieciom się lepiej na dworze oddycha Cytat:
Tylko muszę poszperać jaką, bo z tego co wiem, można się naciąć na strasznie śmierdzące te maty, a tego zapachu podobno niczym nie idzie usunąćAd.2 U nas problem podobny, po chwilowym pogodzeniu się z butelką Luśka znowu ją odrzuciła. Wczoraj zjadła trochę ale musiałam ją mocno tulić i kołysać w tym samym czasie... No a żelazo jakoś muszę jej podawać. Do tego jeszcze zaczęła mi cyrki przy cycku odstawiać, ja nie wiem co się z nią dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Już próbowałam na głodniaka, po jedzeniu i po małej porcji, żeby się nie denerwowała, że jest głodna, a słabo leci. Niestety ssie jak za karę z przerwami na płacz i krzyki. Nie wiem, o co chodzi. 

tzn nie leci jej z nosa ale chrapie strasznie az sie zatyka. Co ja sie nagimnastykowałam by odciagnac Jej te dziadstwo masakra.

nie wiem co będzie w styczniu

też nie miałam łatwo, więc wiem co to znaczy
jaki to jest kręciel
dziś tylko na chwile bo mój mały synuś umówiony jest z małym kolegą a ja tak przy okazji spotkam sie z jego mama na plotach
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale o ile dobrze zrozumiałam, można też dziecko położyć w szpitalu na obserwacji.