Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 10:07   #4921
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

randka - ja juz 3 tydzien "idę" do kina ale jeszcze z 2-3 tyg poczekac musze bo nie ma sie kto dziecmi zajac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:07   #4922
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. A czy to ta sama ciotunia, która poprzednio z Tobą herbatke popijała dzień za dniem, za dniem, za dniem, za dniem...?
2. Wrr, nie znoszę takich zachowań Tak samo się wściekała, jak nas zaprosili ci z chorym dzieckiem. Okropne to, bo stajesz w sytuacji bez wyjścia
3. Tylko skąd on się dowiedział, że tak niemowlaki robią i że musi to sobie odbić?
4.
Fajnie że Żbiczek tak bezboleśnie to przeszedł.
1) dokładnie ta sama a jeszcze na święto zmarłych wpadnie ciekawe co tym razem da psu??
2) no jak już mi stała przed drzwiami z to nie mogłam jej powiedzieć precz z tym katarem
3) ja myślę, że skubany gdzieś wyczytał
4) nawet nie wiedziałam że 4 idzie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć!
ależ ty śliczna

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jaciee ale już widać małą poprawę, będzie tylko lepiej

Dziewczynki mam pytanie do wszystkich:
Co było najbardziej trafionym prezentem roczkowym dla Waszych dzieciaków?
Muszę się wziąć za szukanie prezentu dla chrześnika Tż, niedługo kończy roczek.
pieluchy plus kasa
Stary 2012-10-23, 10:08   #4923
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wow jaki sliczny Tymus i za nowe umiejetnosci

A jak dzisiejsza noc Wam minęła?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Patik dzisiaj potrzebuje kciuków
Pozdrawia wszystkie i czuje się bardzo samotna
Paticzku, mocno ściskam, choć nie wiem, o co chodzi
Może wpadnę na fb zobaczyć...

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jeszcze chcę kilka zrzucić - przed ciążą No niestety gorączka w nocy znowu ją dopadła, nawet nurofen nie pomógł, dopiero po czopkiu zasnęła Teraz wszystko ok
Tymek w szafie i nowej fryzurze super wygląda
Dziękujemy
Biedna Zosia
Ale jeśłi to po szczepieniu, to chyba niedługo powinno minąć i to bez żadnych innych atrakcji "prosi:

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
brumek - ale masz przystojniaka w nowej fryzurce Tymek chyba coraz bardziej jest podobny do taty.
Mam bardzo podobne skarpety i sprawdzają się dobrze, szczegolnie na panelach, ale po praniu się bardzo mechacą.

Ja dzisiaj nie wiem jak się nazywam, położyłam się spać ok.0:30, a o 3 mój mały zaczął się wiercić, płakać i tak do ok. 6 Wszystko było be, u nas w łóżku niedobrze, na rękach niedobrze, w łóżeczku niedobrze, na podłodze niedobrze. Dałam pić - nie pomogło, potem zrobiłam mleko, wypił z 60 ml i też nie pomogło. Nie wiem, co się dzieje, ma mniejszy apetyt, mniej pije mleka, jest bardziej marudny. Może odreagowuje powrót do domu po 2,5 tygodniowym pobycie u dziadków albo zęby.
DZiękuję w imieniu syna
Ja je prałąm na razie po dwa razy i jest ok, nie zmechaciły się.

A noc... współczuję Może masz rację, że to zmiana miejsca. A może - uwaga - zęby! Nasze ulubione usprawiedliwienie dziecięcych złych humorów

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Tymek super w nowej fryzurce

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Żebyście byli długodystansowym (maratońskim ) małżeństwem

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. ale super fotki. fryzura pierwsza klasa. mój się chowa za kanapę i czasem się przyklinujei to ja go straszę.

2. Brumku- skarpetki super. ja włąśnie wole takie skarpetki zamiast kapci. u ans wszedzie poza kuchnią i łazienką sa wykładziny, więc skarpetki byłyby wystarczające. będę szukać tutaj mam nadzieje, że znajdę.
1. No tak, Ty jak zawsze niestandardowo
2. Na pewno znajdziesz, bo to znana na całym świecie firma je produkuje

Agni, zrobiłaś już jakieś prezenty na święta?

Cytat:
brumek Tymek w nowej fryzurze prezentuje się obłędnie. Chłopczyki po takich pierwszych porządkach na główce stają się poważniejsi, "doroślejsi"
Ala też uwielbia chować się wszędzie i wyskakiwać nas strasząc
A paputków nie zamienię na żadne inne skarpetki choć niewątpliwie fajne są te skarpetki co wstawiłaś

Ja też nie zamieniam, ale raz na jakiś czas zamiast kapciuszków lata właśnie w tych skarpetkach. Lubi to, jaki one dźwięk wydają, dotykając do podłogi. Tak mlaszczą Stoi w miejscu i tupie, tupie, tupie., żeby to słyszeć. Prawie stepuje

Cytat:
1. Brumek wydoroślał Ci synek

2. Dziewczynki mam pytanie do wszystkich:
1. No, nie da się ukryć

2. U nas jakiś hitów nie było Dostał SmartTrika (na roczek, choć 1,5 miesiąca wcześniej ) i to był hit, no ale to bardziej na prezent składkowy, jesli już, a nie od jednej osoby...
Dostał trochę ciuszków (niektóre beznadziejne ). No i Duplo. Ale na to też jeszcze za mały. Więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek ja kupiłam takie skarpetki na ciuchach, jedne co prawda rózowe, ale za tą cenę nie będę narzekać. Poza tym kto powiedział, że chłopak nie może chodzić w różowym?
dla Tymka za nowe słówka! (Patryk też naśladuje rybkę ustami)

i Także gratuluję rybiego języka
Stary 2012-10-23, 10:25   #4924
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny czytała to któraś? Faktycznie podobno takie dobre?
http://allegro.pl/james-e-l-piecdzie...725141180.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:29   #4925
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej. A wiecie, ze my tak jak Monia tez nie chodzimy na spacery? Dominik nie przekonal sie do wozka. Ostatnio sluzyl nam w sierpniu jak bylismy nad morzem. A i to trzeba bylo przekupic Domka paluszkami zeby siedzial.
Jutro powtorka badan. Znowu bede prosic o kciuki. Jesli bedzie poprawa to moze Nas wypuszcza.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:31   #4926
brumek
Zakorzenienie

O nie! Właśnie zajrzałam Tymciowi do paszczy, bo płacze od rana i chce na ręce, tak jak to bywało ostatnio, zanim zęby się przebiły. A tam co? Krwiak, siny i wielki, na drugiej dolnej czwórce Moje dziecko nie znam umiaru. Pocieszające, ze to ostatnia czwórka
Stary 2012-10-23, 10:44   #4927
JustPi
Rozeznanie

bry
piszę od rana....

Cytat:
Byliśmy! Było super!
Tymuś nawet nie kwęknął. No i ma męską fryzurkę
dzielny Tymuś

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U nas podobnie, jest na pewno lepiej, nic powaznego jeszcze nie bylo, ale jednak ja mam trojke, wiec mam wrazenie, ze non stop cos... teraz Zuzka juz trzeci tydzien kaszle, przestaje i znow kaszle, a Antek ma ciagle katar...
3.Ty jeszcze karmisz, wiec przynajmniej masz wymowke, ze nie mozesz sie odchudzac. Ja juz nie mam tej wymowki.
Ciężko mi sobie wyobrazić jak to jest z trójką zdrową, nie mówiąc już o chorej, więc Cię podziwiam Jakiś czas temu Hania też ciągle z katarem chodziła, teraz jakoś się uspokoiło.
Karmię choć powinnam już przestać, ale jakoś bardzo ciężko mi to idzie...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ukradli nam wózek Co prawda nie był w jakimś super stanie i sama nieraz się śmiałam, że złomiarze lepszymi jeżdżą, ale tak jakoś głupio. I to z klatki w czasie, gdy byliśmy w domu na drzemce, a sąsiadowi grzejnik sprzed drzwi z 4. piętra. Zabawki z wózka znalazłam w śmietniku... Chociaż tyle...
co za "ludzie", nie mieści mi się jak tak można

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hej. Co u Nas? Dominik ma dzien pod tytulem "zjadlbym ale sie boje". Na widok jedzenia reaguje zloscia, na widok wody tez. Tylko mleko w niewielkich ilosciach przechodzi. Rano lekarz zrobil mi nadzieje ze moze w srode wyjdziemy, ale wyniki nadal kiepskie wiec to ju nie jest takie pewne.
Smutno mi
ale na pewno już wszystko idzie ku dobremu. Zobaczysz niedługo będziecie w domku. za szybki powrót

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A co w telikowie
Weekend milutkim
Choć zaczął sie średnio
W piątek tz miał zostać do południa z Jankiem w domu żebym mogła pójść do pracy i... Zapomniał mu dać obiadu, nie przewinal i nie udało mu sie położyć dzicka na drzemke

W sobotę zrobiliśmy sobie randkę i pojechaliśmy do teatru

A dziś zaliczylismy szczepienia
Walczył mój syn dzielnie z pielęgniarka
Ale w końcu został zaszczepiony

A i waga 11,1 kg
tż mistrz świata skądś to znam pytam mojego czy przewijał Hanię, a on: a to miałem przewinąć?
za wagę i szczepienie

Cytat:
Hej!
Jestem...
Miło spędziłyśmy dzień W pracy Zosia oczarowała nawet moją zołzowatą szefową odwiedziłyśmy ciężarną koleżankę (miło było dotknąć guzowatego brzuszka ), pospacerowałyśmy, poszalałyśmy, ale wyłazi nam gorączka po szczepieniu zapewne...

JustPi, ja po powrocie do pracy bardzo przytyłam, przez zbiorowe jedzenie, zapiekanki, "pana kanapkę" i lody korala. Te mendy, moje koleżanki zawsze coś pysznego wynalazły

Boże, nie mogę tych "Lekarzy" oglądać, płaczę co tydzień za Toruniem a tu znowu zapowiadają
- suuuper taki dzień
- gorączka a kysz
- mi samo siedzenie w biurze źle robi za Hanią to przynajmniej pobiegałam trochę, nie mówiąc o spacerach. W pokoju siedzę z samymi facetami więc wynajdowanie pyszności odpada co do pogrubionego
- mieszkałaś w Toruniu? trzeba przyznać, że miasto bardzo ładnie jest pokazane, ale osobiście już dawno nie byłam, bo najczęściej omijamy jadąc do teściów

Cytat:
A my wbrew okropnej mgle wybraliśmy się nad to morze w niedzielę. Na szczęście w Trójmieście przywitąło nas słonko, najpierw zaliczylismy ZOO, później zatłoczone molo a po obiadku plaża, ale tu już zrobiło się chłodno, mgliście a Ala wpadała w histerie, gdy przekonywałam ją, że wejście o tje porze do wody nie jest najlepszym pomysłem.....
Kilka zdjęć z naszego wypadu poniżej.
super wypad, śliczne zdjęcia Hania też by pewnie od razu rzuciła się do wody
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:46   #4928
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
O nie! Właśnie zajrzałam Tymciowi do paszczy, bo płacze od rana i chce na ręce, tak jak to bywało ostatnio, zanim zęby się przebiły. A tam co? Krwiak, siny i wielki, na drugiej dolnej czwórce Moje dziecko nie znam umiaru. Pocieszające, ze to ostatnia czwórka
Czy to oznacza, że będziecie mieli komplet zębów, poza piątkami, które później wychodzą?

Ja Rafciowi oglądałam i macałam dziąsełka i nic nie widzę, nie czuje, ale w końcu coś musi wyjść bo jest chyba jednym z niewielu czterozębnych dzieciaczków na wizazu. A zęby są dobrym wytłumaczeniem na wszystko
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:53   #4929
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny ja Wam kiedyś pisałam, że Hania ma chyba pierwszego ząbka?? więc to chyba jest ciągle bo to się jeszcze nie przebiło...więc Anka Ty się nie stresuj - moja Hanka to forumowy reord - za 2 dni skończy 15 miesięcy, a jest ciągle SZCZERBATA
pytałam wiele razy pediatrę i sporo czytałam i na razie mamy sie nie denerwować. pediatra mówi,że u Hani widać jakieś zawiązki "gołymi oczami" więc na razie nie mamy po co iśc do stomatologa. mamy czekać do 18 miesiąca. jak się nic nie pojawi do tego czasu to wtedy dopiero do dentysty.

być może to genetycze to opóźnione ząbkowanie (tak sie to fachowo określa). bo tż miał pierwszego ząbka grubo po skończeniu roku (teściowa nie pamięta dokładnie kiedy, ale miał jakoś właśnie 15 miesięcy). c órka TZ siostry też późno ząbkowała (po roczku zaczęła0. za to mój tż ma w składzie uzębienia do tej pory mleczaka mówią, że im później zęby wychodzą ty są "trwalsze". nie wiem, może coś w tym jest....

w końcu się przyznałam. bo mi tak głupio troszkę, że moje dziecię szczerbate, gdy tymczasem Tymek ma już komplet ząbków

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:05   #4930
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ja Wam kiedyś pisałam, że Hania ma chyba pierwszego ząbka?? więc to chyba jest ciągle bo to się jeszcze nie przebiło...więc Anka Ty się nie stresuj - moja Hanka to forumowy reord - za 2 dni skończy 15 miesięcy, a jest ciągle SZCZERBATA
Ja raczej się nie stresuje, bardziej mnie przeraża to ząbkowanie, czytaj niespanie i marudzenie, ale Brumek mnie pocieszyła, że "podobno" im dziecko później ząbkuje, tym lepiej to znosi. Ja się tego trzymam
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:06   #4931
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Tymko doroślej w nowym uczesaniu. Ja póki co dalej zapuszczam małemu włosy

Ja już nie mogłąm zapuszczać, bo te jego kłaki z tyłu wyglądały strasznie niechlujnie. Mąż mówił, że wygląda jak taki dresowaty żul spod budki z piwem

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1) dokładnie ta sama a jeszcze na święto zmarłych wpadnie ciekawe co tym razem da psu??
2) no jak już mi stała przed drzwiami z to nie mogłam jej powiedzieć precz z tym katarem
3) ja myślę, że skubany gdzieś wyczytał
4) nawet nie wiedziałam że 4 idzie
1. O, jak to miło, ze znowu wpadła. I że znowu wpadnie
2. No właśnie
3. Wolałabym, żeby nie był taki oczytany i światły
4. Szczęściarz! i szczęściara

Cytat:
Jutro powtorka badan. Znowu bede prosic o kciuki. Jesli bedzie poprawa to moze Nas wypuszcza.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Czy to oznacza, że będziecie mieli komplet zębów, poza piątkami, które później wychodzą?

Ja Rafciowi oglądałam i macałam dziąsełka i nic nie widzę, nie czuje, ale w końcu coś musi wyjść bo jest chyba jednym z niewielu czterozębnych dzieciaczków na wizazu. A zęby są dobrym wytłumaczeniem na wszystko
Nie, bo jeszcze oprócz tej czwórki zostały dwie dolne dwójki. NA razie mamy 13 sztuk.

U Was pewnie, jak się już sypną, to szybko jeden po drugim wyjdą Ten mój szaleniec to 4 zęby miał, jak miał 5,5 miesiąca

Cytat:
Coś Ty, nie wiedziałam, że ani jednego nie ma! To na pewno nic niepokojącego, bo rzeczywiście różnice w ząbkowaniu są ogromne. Koleżanki córce wyszedł pierwszy jak miała właśnie 15 miesięcy. I faktycznie jest to często dziedziczne
O tym, że późniejsze zęby są zdrowsze też nie raz słyszałam. Ale akurat średnio wierzę Ja zaczęłam ząbkować, tak jak Tymuś, jak miałam 5 miesięcy, ale - z całą skromnością - nie znam nikogo, kto miałby zdrowsze zęby. Od podstawówki nie miałam ani jednej plomby, a wcześniej "aż" dwie
Za to mąż pierwszy ząb miał w wieku 10 miesięcy, a ma bardzo kiepskie teraz niestety
Stary 2012-10-23, 11:12   #4932
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku zazdroszczę zdrowych zębów. ja może i miałabym lepsze niż mam gdyby nie mój strach przed dentystą. to fobia jest
Hanki zębami, których nie ma się nie stresuję. ale tak po prostu ciężko się przyznać do tego, bo z reguły ludzie reagują zdaniem"jeszcze nie ma?? a już powinna!"
wiem, że powinna, ale to nie znaczy przecież, że musi

Stary 2012-10-23, 11:14   #4933
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Brumku zazdroszczę zdrowych zębów. ja może i miałabym lepsze niż mam gdyby nie mój strach przed dentystą. to fobia jest
Hanki zębami, których nie ma się nie stresuję. ale tak po prostu ciężko się przyznać do tego, bo z reguły ludzie reagują zdaniem"jeszcze nie ma?? a już powinna!"
wiem, że powinna, ale to nie znaczy przecież, że musi
Wiem o czym mowisz Pieleszko bo u mnie jest tak z chodzeniem Boryska"-taki duzy a jeszcze nie chodzi"Teraz juz troszke chodzi, ale wiadomo jak to ludzie...
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:14   #4934
Marina1
Zakorzenienie

pieleszko a kuzyn I. ma 18 m-cy i jeden ząb dopiero ( nie, 19 miesięcy ma! ) mu się przebił niedawno. I stomatolog radził poczekać aż do 2 r. ż. z innymi zębami ( bo jak jeden jest, to reszta "pójdzie") - to mi szwagierka M. opowiadała.

Igor ma 16 zębów, teraz tylko czekać na ostatnie piątki.

Ale noce są masakryczne. Mogę przyznać, ze dziś spałam łącznie może z 2 h, bo nie spał mały i jęczał całą noc.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:17   #4935
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Co tam u naszej Paticzki się dzieje???

Anka, dasz radę - dietujesz jakoś konkretnie czy się ograniczasz? U mnie to drugie by nie przeszło

U nas podobnie jak u Pieleszki ze spacerami - niania zalicza czasami nawet ze 4h z Zosią, potem któreś z nas krótki, połaczony zazwyczaj z zakupami

Mam nadzieję Brumku, że szybko miną te gorączki , tym bardziej że w sob Zosia zostaje z teściami na noc... A w 10 dniu po szczepieniu może wystąpiś tzw mała odra - wysypka, już teściowa nastawiłam, że tak może być i nic z tym nie tzreba robić, ale i tak mam stresa
Do tego dolne 4 jej ida więc kumulacja jak w totku
A Ty zdecydowałaś się na szczepienie?

Jacieee,

Cytat:
No nie wierzę! Żeby tylko mu szybko wylazła zołza jedna!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
- mi samo siedzenie w biurze źle robi za Hanią to przynajmniej pobiegałam trochę, nie mówiąc o spacerach. W pokoju siedzę z samymi facetami więc wynajdowanie pyszności odpada co do pogrubionego
- mieszkałaś w Toruniu? trzeba przyznać, że miasto bardzo ładnie jest pokazane, ale osobiście już dawno nie byłam, bo najczęściej omijamy jadąc do teściów
Ja mam pracę za biureczkiem, ale z aktami się nieźle piętro-parter nabiegam, więc na brak ruchu nie narzekam
Mieszkałam, to były najlepsze 4 lata mojego życia, tak ostatnio pomyślałam, ostatnio mam jakieś egzystencjalne problemy i jak wracam myślami do Torunia i stwierdzam, że tam czułam, że żyję. Muszę coś zmienić w życiu, najlepiej to się wyprowadzić w obce miejsce, serio

Pieleszka, serio Haneczka jeszcze bezzębna? Jak ja kocham takie piękne różowe dziąsełka

Cytat:

Ja już nie mogłąm zapuszczać, bo te jego kłaki z tyłu wyglądały strasznie niechlujnie. Mąż mówił, że wygląda jak taki dresowaty żul spod budki z piwem
My to nazywamy czeskim piłkarzem

Marina, tą książkę czyta Socha w Radio ZET wieczorami w któryś dzień chyba. Ponoć kontrowersyjna, sexualna...

Na szmatach upolowałam sukienkę, dla Zosi oczywiście :P

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:18
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:17   #4936
DDewik
Raczkowanie

Brumku-Tymek ma super fryzurke , a opisz prosze jak ta wizyta wygladała, bo ja jakos nie wyobrażam sobie mojego Boryska na fotelu, ja musze mu wloski na spiocha obcianac. Ja tez chciałabym zeby on miał dluzsze wloski, bardzo mi sie chlopcy w takich podobaja, ale trzeba je troszke podcinac, zeby ladnie rosły
Alibany-sliczne jestescie!
Patik-kciuki zaciśnięte
mamad1- alez Cie przykrosc spotkała z tym wózkiem...ja zawsze przypinam na dole (bo mieszkam na 3 pietrze), a w nocy trzymamy w samochodzie

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:47
Stary 2012-10-23, 11:26   #4937
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dla wszystkich szczerbatków pocieszenie że dłużej ząbki będą zdrowe ... my mamy kolejne lakierowanie w planie ... masaakra znów płacz i jęki a przecież to nie boli i trwa minutkę

u nas na roczek prezent najtrafniejszy to mała biedronka na biegunach .. ale kasa najbardziej nas cieszyła ... ja gdybym robiła prezent to kupiłabym rowerek trzykołowy

czy któreś dziecko tak samo nie lubi się kąpać jak mój Maks? już sama nie wiem co mam mu dać do tej wanny żeby tyłek zanurzył w wodzie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:27   #4938
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Domek mam wrażenie, że ma się coraz gorzej Wydaje mi się, że boli go gardło,bo nie chce jeść i jak kicha to zaczyna płakać
Od rana się tulimy.
A ja dostałam @ i czuję się fatalnie, brzuch mi chyba zaraz eksploduje

Cytat:
- A to uzupełnianie garderoby pod kątem nowej uczelni?
Na pewno też Głównym powodem jest brak jesienno-zimowych ubrań. Rok temu byłam "trochę" grubsza i wszystkie spodnie mi wiszą a w swetrach wyglądam jak w worku na ziemniaki

Cytat:

Niestety nie pomogę, bo u nas była głownie kasa...

Cytat:
Natka oby Domkowi juz przeszlo trzymajcie sie kochani

Cytat:
!!!

Cytat:

a my dzisiaj mamy z mężem druga rocznicę ślubu. będziemy świętować przy ogórkowej a na randkę z tej okazji to może się w weekend któryś wybierzemy, bo dzisiaj nie mamy co z Hanysem zrobić
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i męża
Braliście ślub tydzień przed nami

Cytat:
Hej. A wiecie, ze my tak jak Monia tez nie chodzimy na spacery? Dominik nie przekonal sie do wozka. Ostatnio sluzyl nam w sierpniu jak bylismy nad morzem. A i to trzeba bylo przekupic Domka paluszkami zeby siedzial.

Cytat:

Cytat:
pytałam wiele razy pediatrę i sporo czytałam i na razie mamy sie nie denerwować. pediatra mówi,że u Hani widać jakieś zawiązki "gołymi oczami" więc na razie nie mamy po co iśc do stomatologa. mamy czekać do 18 miesiąca. jak się nic nie pojawi do tego czasu to wtedy dopiero do dentysty.

być może to genetycze to opóźnione ząbkowanie (tak sie to fachowo określa). bo tż miał pierwszego ząbka grubo po skończeniu roku (teściowa nie pamięta dokładnie kiedy, ale miał jakoś właśnie 15 miesięcy). c órka TZ siostry też późno ząbkowała (po roczku zaczęła0. za to mój tż ma w składzie uzębienia do tej pory mleczaka mówią, że im później zęby wychodzą ty są "trwalsze". nie wiem, może coś w tym jest....

w końcu się przyznałam. bo mi tak głupio troszkę, że moje dziecię szczerbate, gdy tymczasem Tymek ma już komplet ząbków
Nie martw się Podobno im później tym lepiej i mnie boleśnie.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:27   #4939
agni82
Zadomowienie

Cytat:
duplo
Cytat:
o matko. twój chłopak oszalał, a gdziez on się tak śpieszy z tymi zębami. jak nic twarde cukiereczki na święta mu zaserwuj (kiedyś takie były, jak one się nazywały?... a juz wiem : kukułki
Cytat:

Agni, zrobiłaś już jakieś prezenty na święta?
ba! prawie skończyłam. tylko czasu nie mam żeby zdjęcia zrobić.bateria w aparacie się ładuje, a ta moja małpa zielona wyciąga wszystko z kontaktów. ale jutro postaram się zrobić. dzisiaj wieczorek mamy gościa, więc nie da rady.

wpadłam na kolejny pomysł. mój szwagier lubi postać Tin Tina. rzeczy z tym są dość drogie (niektóre bardzo drogie). sama zrobiłam mu zakładkę do książek z głową Tin Tina skopiowaną z netu.on lubi czytać. parę pociągnieć, mazakiem, dzirka dziurkaczem i wstążka i gotowe. wyszło całkiem nieźle.

ja zawsze cierpie na brak zakładek do ksiazki i zapamiętuję numery stron i zaczyna się trudno jak czytam 4 ksiażki na raz

a po co Patikowi kciuki?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 11:30   #4940
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny czytała to któraś? Faktycznie podobno takie dobre?
http://allegro.pl/james-e-l-piecdzie...725141180.html
Dla mnie książka nudna, żadne kontrowersje. Nie wiem, może ja po prostu jestem jakaś inna
Stary 2012-10-23, 11:30   #4941
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Mam nadzieję Brumku, że szybko miną te gorączki , tym bardziej że w sob Zosia zostaje z teściami na noc... A w 10 dniu po szczepieniu może wystąpiś tzw mała odra - wysypka, już teściowa nastawiłam, że tak może być i nic z tym nie tzreba robić, ale i tak mam stresa
Do tego dolne 4 jej ida więc kumulacja jak w totku
A Ty zdecydowałaś się na szczepienie?

2. My to nazywamy czeskim piłkarzem
1. Domyślam się, ze stres jest
Ja się owszem zdecydowałam, ale mąż mi zrobił psiukusa i nie wiem, jak będzie. Wziął dziś mój samochód, a tam mam fotelik. I jeśli zdąży wrócić, to pojedziemy, a jeśli nie zdąży to chyba za tydzień. Bez pytania wziął łobuz jeden, bo jemu się przegląd skończył

2. Masz rację! Wypisz wymaluj to!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Brumku-Tymek ma super fryzurke , a opisz prosze jak ta wizyta wygladała, bo ja jakos nie wyobrażam sobie mojego Boryska na fotelu, ja musze mu wloski na spiaco obcianac. Ja tez chciałabym zeby on miał dluzsze wloski, bardzo mi sie chlopcy w takich podobaja, ale trzeba je troszke podcinac, zeby ladnie rosły
Dziękuję
Już myślałam, że mi go nie ostrzygą. Bo rano zapisałam się do salonu w moim bliku, na dole. Ale dopiero na 14. Więc jak szłam na spacer to po drodze weszłam do innego salonu i tam kręciły nosami, ze za mały, ze można spróbować, ale może płakać itp. Więc poszłam do jeszcze innego, który się reklamuje, ze strzyże dzieci (!), a tam mi mówi fryzjerka, że owszem - strzygą takie makuchy, ale ona się tego nie podejmie. No to kto się ma podjąć w takim razie Facet, co im akurat ściany malował?
No i poszłam w końcu pełna obaw, do tego naszego, a tu pani mówi, ze spoko, bo ona to swojego strzygłam, jak miał 5 tygodni! Bo był kudłaty strasznie
Miałam go na kolanach, ale tak że stał na nóżkach buzią do mnie. Siedziałam tyłem do lustra, dzięki czemu on się w nim widział. Trochę patrzył na TV (przy każdym lustrze są), trochę się bawił moimi okularami (specjalnie wzięłam słoneczne, chociaż padało ), trochę się rozglądał po salonie A na końcu to się nawet przytulił do mnie łebkiem i tak go strzygła nie dał sobie tylko pelerynki założyć, więc był cały w kłaczkach. Ale w domu go wykąpałam po prostu. Ona była cudownie delikatna i chyba się nawet nie zorientował, że ma tam nożyczki i grzebień. Wyglądało, jakby go tylko głaskała
Stary 2012-10-23, 11:31   #4942
DDewik
Raczkowanie

Borysek właśnie zasnął, mam chwile wolnego.Dzisiaj szybki obiadek-kalafior, ziemniaki i jajko sadzone, nie mam mocy na bardziej skaplikowany.Jakas choroba mnie dopadla-przeziebienie, katar, gardlo.Borysek tez od 2 dni ma katarek(ale lekki) i kaszel, od zebów podobno(odpornosc mu poleciała).W ciągu tygodnia wyszly mu 2 czwórki, a teraz idzie czwarta(dziąslo napuchniete).Dzisiaj w nocy bardzo plakal, z godzinke maz z nim siedział, ale w koncu zasnąl(pospal do 8).
Jak Borysek sie obudzi, zjemy obiad i na spacer(nie chce mi sie straszne, ale co zrobic).

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:36
Stary 2012-10-23, 11:32   #4943
pieleszka
Wtajemniczenie

właśnie tego się trzymam, że im później dziecko ząbkuje to jest to mniej bolesne mam naprawdę nadzieję, że tak będzie bo jak czytam o tym jak męczą się dzieciaczki i mamusie, to aż mnie boli

wodaqua naprawdę - Haneczka kompletnie bezzębna. ja też kocham ten szczerbaty uśmiech

Stary 2012-10-23, 11:33   #4944
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte!!!
mam nadzieję, że kolejny post będzie, że już wychodzicie!!!

Cytat:
Ma tempo chłopaczyna Szkoda, że tyle musicie przez to cierpieć! Ale już bliżej niż dalej...

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
bry

super wypad, śliczne zdjęcia Hania też by pewnie od razu rzuciła się do wody

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Alibany-sliczne jestescie!
Patik-kciuki zaciśnięte

I Shirka

Patik

W temacie spacerków, my właśnie po pierwszym jesteśmy i Ala teraz śpi. W wózku jako tako nie spacerujemy, jedynie do sklepu. Tak to spacer do południa ok 1-1,5h i po południu od godziny do dwóch, trzech w zalezności od pogody i jaki mamusia ma nastrój

Ala ma co prawda 6 ząbków, teraz ruszyły równo dwie dolne dwójki. Górne też wychodziły w parze. Więc czekam aż sie przebiją i będzie 8. A później pewnie znowu 2-3 mce przerwy, boz taka częstotliwością jej te kiełki wychodzą

Co do czapy z HM, mam wrażenie, że w Toruniu są opóźnione kolekcje o co najmniej sezon. często u koleżanki córeczki z 3miasta widziałam dane ubranko sezon wcześniej gdy w toruńskim sklepie jako nowość pojawiły się np. w tym sezonie Ja w każdym razie kupiłam ją teraz we wrześniu.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:34   #4945
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Domek mam wrażenie, że ma się coraz gorzej Wydaje mi się, że boli go gardło,bo nie chce jeść i jak kicha to zaczyna płakać
Od rana się tulimy.

2. Na pewno też Głównym powodem jest brak jesienno-zimowych ubrań. Rok temu byłam "trochę" grubsza i wszystkie spodnie mi wiszą a w swetrach wyglądam jak w worku na ziemniaki
1. Ojej
Czyli to nie tylko zęby?

2. A to akurat miłe uczucie, co? Że w tą stronę, a nie w drugą

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. o matko. twój chłopak oszalał, a gdziez on się tak śpieszy z tymi zębami. jak nic twarde cukiereczki na święta mu zaserwuj (kiedyś takie były, jak one się nazywały?... a juz wiem : kukułki

2. ba! prawie skończyłam. tylko czasu nie mam żeby zdjęcia zrobić.bateria w aparacie się ładuje, a ta moja małpa zielona wyciąga wszystko z kontaktów. ale jutro postaram się zrobić. dzisiaj wieczorek mamy gościa, więc nie da rady.
1. Chyba tak... Kukułki i raczki jeszcze były
2. ALe jesteś błyskawica!
Czekam na fotki w takim razie

Nie piszcie przez chwilę, bo muszę jakiś artykuł skrobnąć póki Tymuś śpi A tak to mnie zagadujecie i nie mogę
Stary 2012-10-23, 11:35   #4946
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
my też nie Żbik tylko sam chce chodzić zwiedza sobie dzielnie podnosi każdy interesujący go przedmiot (lepiej nie pisać co już zdarzyło mu się podnieść) w wózku maks 10 minut i koniec więc wózek też od lipca stoi ostatnio na spacer wózkiem zabrała go teściówka podobno był grzeczny hahahah taaaaaa jasne

Cytat:
ale chłopaka nie oszczędzają zębiska

tak ja też jestem wniebowzięta, że nie bardzo będzie mi dane stęsknić się za ciocią

dziś katar mniejszy jest, ale coś mi pokasłuje dostał już wczoraj prawoślazowy zobaczymy....

Cytat:
Ale noce są masakryczne. Mogę przyznać, ze dziś spałam łącznie może z 2 h, bo nie spał mały i jęczał całą noc.
biedaku i potem się dziwić, że brzuch boli nie dość, że stres to jeszcze brak snu ehhh buziaki dla ciebie Piękna
Stary 2012-10-23, 11:37   #4947
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku nocka i ja i Maria od 21-8 rano spalysmy jak aniolki. A teraz czas na popoludniowa drzemke i moje dziecko ma w d... Chyba ja ubiore i pojde na spacer... ehhh

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:38   #4948
DDewik
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o prezent na roczek to u mnie hitem byl(i jest !)Odkrywczy domek.
Stary 2012-10-23, 11:41   #4949
pieleszka
Wtajemniczenie

Alibany dziwne by to było, ale rzeczywiście może coś z tą kolekcją w Toruniu nie tak?? bo mojej przyjaciółki córeczka miała taką czapę właśnie w zeszłym roku i mi się bardzo podobała i chciałam znaleźć Hani coś podobnego teraz (rok temu była za mała) no i u nas w H&M nie ma...

Stary 2012-10-23, 11:46   #4950
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my też nie Żbik tylko sam chce chodzić 1.zwiedza sobie dzielnie podnosi każdy interesujący go przedmiot (lepiej nie pisać co już zdarzyło mu się podnieść) w wózku maks 10 minut i koniec więc wózek też od lipca stoi ostatnio na spacer wózkiem zabrała go teściówka podobno był grzeczny hahahah taaaaaa jasne

2.dziś katar mniejszy jest, ale coś mi pokasłuje dostał już wczoraj prawoślazowy zobaczymy....
MOj tylko w wózku, ale on malo chodzący
2.Borys uwielbia syrop prawoślazowy(tez mu 2 dzen daje), pokazuje paluszkiem ze chce

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
brumku nocka i ja i Maria od 21-8 rano spalysmy jak aniolki. A teraz czas na popoludniowa drzemke i moje dziecko ma w d... Chyba ja ubiore i pojde na spacer... ehhh
Miałam pisac(i zapomniałam), super ze juz w domku jestescie i ze Marysia taka grzeczna ze spaniem w nocy

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Domek mam wrażenie, że ma się coraz gorzej Wydaje mi się, że boli go gardło,bo nie chce jeść i jak kicha to zaczyna płakać
Od rana się tulimy.
A ja dostałam @ i czuję się fatalnie, brzuch mi chyba zaraz eksploduje

.
, oby szybko przeszló Domkowi!
A Ty wez tabletke, to troszke złagodzi ból
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości