|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć dziewczyny.
chyba będę musiała przejść na mm ![]() zastanawiam się dlaczego. mała praktycznie wisi mi przy cycu, ze mnie pokarm się leje a waga spada ![]() ![]() tak czy inaczej od dziś wracamy do bebilonu. i teraz nie wiem co lepsze, czy pozostać przy piersi i dokarmiać mieszanką, czy zdecydować się na same mm? mam wątpliwości czy takie mieszane żywienie (pierś + mm) jest dobre dla brzuszka maleństwa. z drugiej strony przez tę dietę nie czuję się najlepiej, czuję że z dnia na dzień brakuje mi sił, nawet przy zajmowaniu się małą. a może to nie wina odżywiania? nie wiem, mam mętlik w głowie ![]() podpowiedzcie coś ![]() Cytat:
![]() kładziemy się do łóżka, wyłączam światło a włączam tylko konika morskiego, mała dosyć szybko zasypia, chyba że boli ją brzuszek to wtedy mało co pomoże ![]() Cytat:
przez tych konowałów, zwłaszcza położną, która upierała się, że damy radę urodzić sn, Lena była na silnych antybiotykach. do dziś ma krwiaczki na rączkach po wenflonie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio jedna mnie pytała co piję więc zgodnie z prawdą, mówię jej że herbatę ale bardzo słabą bo innej nie lubię to ona do mnie, że to przez to. wodę trzeba pić... no tak i co jeszcze, pewnie suchy chleb... ważę ją co tydzień. dopóki była dokarmiana mm ładnie przybierała, ok 300 g ale teraz jest na samej piersi i zgodnie z zaleceniem zważyłam ją po 2 dniach, spadła 25 g. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Agaton - a nie lepiej dokarmiać??? M
Jak ja miałam dokarmiać, to położne kazały dostawiać do piersi po 10 minut i potem dać butlę i dopóki dziecko nie odmówi samo, niech pije. A może jeszcze poczekasz? To nie jest możliwe, żeby pokarm był kiepski moim zdaniem. Prędzej wyssie z Ciebie ostatnie soki ![]() Myślę, że dieta ma wpływ na Twoje samopoczucie, ale Twój stan psychiczny bardziej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja dopiero niedawno obudziłam się po fatalnej nocy, a w telefonie czekała na mnie wiadomość od Anesh_. Anesh_ jest w szpitalu, ponieważ w nocy miała silne skurcze i wysokie ciśnienie. Po przyjęciu na oddział, ciśnienie na szczęście spadło, ale skurcze też się wyciszyły. Teraz na nowo wyskakują na ktg. Jednak rozwarcia zupełnie brak, więc póki co trzymają ją na obserwacji. Wizażowe mamcie, wysyłamy w tej sytuacji dużo ciepłych myśli dziewczynom, aby córcia Anesh sama intensywniej pchała się na drugą stronę. Myślę, że są tak blisko terminu, że pewnie do rozwiązania potrzymają je w szpitalu, więc oby to jak najszybciej nastąpiło. A u nas tam jak wyżej pisałam... ciężka noc. ![]() ![]() ![]() ![]() Piękna Adunia. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem, jestem ![]()
![]() |
#876 | ||||||
Raczkowanie
|
Dzieńdobry!!!!
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że macie czas na pisanie... Ja jakoś nie mogę się nigdy do tego zebrać. Ciągle mam coś do zrobienia.... A może to sprawa zbyt słabej organizacji ![]() Cytat:
Widzę, że nie tylko moja dziecina zwykle ma ochotę na jedzenie dokładnie w tym samym momencie co mama ![]() Cytat:
![]() ![]() Zupełnie nie potrafię zrozumieć takiego postępowania. A kuzynce potrzeba teraz dużo wsparcia... Oby wszystko udało jej się poukładać i nie załamała się biedna. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj był nasz pierwszy dzień bez tatuńka, bo ten już do pracy musiał wrócić Wcale mi się to nie podobało, ale dałyśmy sobie radę. Za tydzień jego druga zmiana ![]() ![]() Codziennie piję koperek i jest ok a wczoraj przypomniało mi się dopiero wieczorem i były płacze. Dziś kończymy tygodnie !!!! IMG_2947.jpg IMG_2949.jpg IMG_2950.jpg
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co więcej skonsultowałabym się z doradcą laktacyjnym. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kciuki za Anesh_ coś czuje że urodzę ostatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() dobrze że już macie to za sobą a położną i lekarza to nic tylko utłuc za takie teksty ![]() Anesh kochana trzymamy mocno kciuki za Was ![]() Konczi ja małej nie usypiam,kładę do łóżeczka,parę minut i mała śpi. Tamlin współczuję kuzynce,nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji. Moja Zuzia właśnie zasnęła na macie przy muzyczce,chyba jej się podoba. Pogoda beznadziejna także dzisiaj nigdzie nie wyjdziemy. ![]()
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas noc spokojna ![]() ![]() Zasypia przy cycu i kładę go do łóżeczka ![]() Gda Fabianek nie odbija praktycznie wcale. Kalpana gratuluje! Ja póżniej opisze poród |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
mała je bardzo długo, słyszę że przełyka, czasem trwa to 40 minut czasem 1 godzinę. po czym po kilku minutach znowu pcha rączki do buzi i szuka cyca... zdaniem jednej położnej mam kiepski pokarm. z tego co sama widzę jest bardzo rzadki, przezroczysty...
czasem jest tak, że przystawiam ją co 20-30 minut, nawet nie mam kiedy siku zrobić bo jest wrzask i szukanie cyca. teraz po wypiciu mieszanki uspokoiła się i zasnęła błyskawicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() ![]() Podejście personelu naprawdę karygodne, nikt nie chciał nam pomóc, a przecież to moje pierwsze dziecko i skąd mogę wiedzieć jak się nim zajmować? Pielęgniarki tylko krytykowały, a podczas porodu myślałam tylko o tym, że przy drugim dziecku chcę rodzić gdzieś indziej, a jeśli muszę tutaj, to chcę cc.... W ogóle wyobraźcie sobie, że jak Krystianek miał zatkany nosek i zawiozłam go, żeby mu odetkały, to jak włożyła mu ten wężyk do noska, to aż krewka leciała.... I z drugiej dziurki to samo, a mi aż łzy w oczach stały, bo płakał.... Nawet teraz na wspomnienie o tym zaczynam ryczeć, bo zero delikatności dla takiej małej bezbronnej kruszynki... Agaton no właśnie u nas to samo- zwlekali z cc i mały musiał być na antybiotyku i na główce miał pełno czerwonych plam, które jeszcze się utrzymują, ale już powoli bledną. Dzisiaj kończymy tydzień ![]() No i muszę pochwalić TŻta, bo przy porodzie był dla mnie oparciem, kiedy już nie mogłam, mówił że dam radę, wspierał, trzymał za rękę, potem całował i mówił że byłam dzielna. A teraz jest mega czuły, ciągle się przytula i całuje i czeka, aż będziemy się mogli kochać i mimo że widział jak główka była prawie przy wyjściu i potem chciał zobaczyć szycie, wcale go nie zniechęciło, tak jak niektórych facetów. Jestem naprawdę dumna z mojego mężczyzny, mam nadzieję, że dzięki tym wspólnym przeżyciom będziemy dla siebie jeszcze ważniejsi. |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
jeśli miałabym karmić piersią i mm to chyba będę musiała ściągać pokarm i podawać go z butelki bo później mała ma problemy z dobrych chwyceniem smoczka. czasem tak się zezłości, że nie jest w stanie wypić nawet 10 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Moja maleńka już pół godziny siedzi przy cycu i nic. Chwyta i wypuszcza bo nie leci nic ! Nie rozumiem jak to się stało...
![]()
#886 |
Zakorzenienie
|
o żesz kurde ale glupiutkie filmiki znalazlam,az sie usmiałam
![]() http://www.youtube.com/watch?v=6lzkEkeadmk http://www.youtube.com/watch?v=JluteDCfjVM http://www.youtube.com/watch?v=DFLoY7y9GhA ładny swir z niegoxD |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Po 40 minutach 'ssania' cyca zjadła jeszcze 120ml z butli...
#888 |
Zadomowienie
|
mamcie jak zwalczacie ciemieniuche???bo mojej sie brzudka główka zrobila,taka skorupe ma gdzieniegdzie
![]()
#889 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
no wlasnie próbowalam oliwka i jest jeszcze gorzej,taka twarda sie zrobila
#891 | |
Wtajemniczenie
|
mały słodziak
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Kalpana jakie maleństwo
![]() Witam się wtorkowo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój to jest juz wielkolud pisalyscie ze niektóe przechodzą na 2 dopiero my juz od dawna 3 aczkowliek na poczatku byly za duze a teraz sa idealne mój klocuszek ![]() dzisiaj jadę kupić drzwi do kawiarni, wczoraj był znajomy i pwooli robimy projekt baru no i czeka mnie duzy wydatek w najblizszym czasie bo do wszystkich dalszych prac potrzebuje konserwatora do lodów bo bez tego ani rusz z oknem i barem ehhh ... Zuzia wrocila to ale mialam chwile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My od 2 tygodnia jesteśmy na pampersach 2. ![]() I teraz to już nosimy 62 rozmiar, ale ten mothercare są w miarę duże, więc trochę luźne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
juz szybciej udaloby sie reka, tyle ze oproznila co do kropli nie ma nic. wczesniej sciagalam wiecej reka niz laktatorem. zawsze mialam nieduzo tego mleka ale mala rosnie chce wiecej, a mleka zaczelo ubywac.
#895 | |||||
Zakorzenienie
|
My póki co mamy pieska i pianinko. No to każda z nich stówkę. Pi razy drzwi, oczywiście. Większe zabawki więcej kosztują
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękności! ![]() Cytat:
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/62764 oraz http://www.amazon.com/Fisher-Price-L.../dp/B005XVCR02 Wiadomo, za mała jest do zabawy tym, ale my sami puszczamy Jej melodyjki ![]() Współczuje.. Pewnie okropne uczucie dowiedzieć się o tym.. Faceta wykastrować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja smaruje oliwką i wyczesuję. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aga_ton opinia położnej, że z Twoim mlekiem jest coś nie tak, że za słabe, raczej jest dziwna... Mnie zawsze uczono, z resztą tak pisze we wszystkich materiałach o laktacji, że mleko matki zawsze jest takie, jakie powinno być
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
cos lekko ponad 5 kg.co prawda 3 sa jeszcze troszke duze ale 2 nie wyrabiały,za małe...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.