|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
Ale to było 30 lat temu
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niech siedzi do sylwestra A co do lekarzy to szkoda gadać i to nie tylko państwowo. Ja poszłam prywatnie do dermatologa boze strasu o pracę i ślubem dostałam wysypki, to pani mi powiedziała, że to gruźlica płuc jest i do szpitala kazała isć... nie chciałam iść... a ona mi jeszcze na koniec mówi....o widze ze sie pani zdenerwowala... nie ma czym to sie dobrze leczy co sie okazalo zadnej gruźlicy nie miałam ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- ja mam te waciki nasączone alkoholem.
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Kurde u nas w szpitalu nic nie każą mieć bo nie pozwalają niczym przemywać pępka....
|
|
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- a ten fiolet nei brudzi ubranek?? |
|
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio właśnie zaczęłam czytać o tym połogu, bo poród już kojarzył mi się z końcem niedogodności, a tu okazuje się, że wcale nie musi tak być, ale Judka pocieszyła to może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
Dzisiaj już przeszło ( po Ince - polecam jak któraś ma w domu ). Ja to wiązałam z winogronami z Biedronki. Błagam nie piszcie, że to na poród ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nic nie czyści, ja mam zaparcia
..ale nei wszystkich przed porodem pędzilo na kibelek , wiec to chyba zależyco do porodu to ja sie boję, boję sie komplikacji i czy wszytsko ok ..dzis tak mi sie smutno zrobilo ze neidlugo koneic ciąży mimo ze mam dosc dolegliwosci, ale boję sie tego wszystkeigo co przede mną przed nami i czy damy rade z mężemmnie też ta golonka by przekonała ale poltora meisiąca to troche za długo na przenoszenie
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-23 o 13:19 |
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka nie jest az tak zle nie przesadzajmy ja karmilam brzuch mnie bolal na duzpspku owszem najgrszy pierwszy tydz ale znajdziesz sobie pozycje i do siedzenia ja chodzilam z jaskiem hehe a taerz bede miec fajnie bo bede z 2
anett ja tez 2 dzien alatm d kibelka dzis juz 3 ray bylam kochane kciuki zacisniete |
|
|
|
#550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
mój tak samo... niby mówi, ze napewno nie bedzie wstawał w nocy, ale wydaje mi się, ze jak zobaczy małego to zupelnie mu sie zmieni
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
mojej siostrze wody zaczely odchodzic o 2 w nocy a urodzila dopiero po 17
wiec kupa czasuuuco do depilacji to jak ja zobaczylam jakie polozne maja mazynki to bylam szczesliwa ze sama zrobilam |
|
|
|
#557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte!!Cytat:
moj maky tez tak dygocze-a Laura nie dygotala-widocznie niektore dzieci tak maja i tyle. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kobitki gratuluje wszystkim nowych tygodni ![]() Niteczka wymiatasz ![]() za wizytki!!POLOG moj byl niezbyt uciazliwy.z tydzien krwawien jak przy miesiaczce a potem plamienia albo i nie.zastanawialam sie nawet czy cos tam sie nie przypchalo ze tak malo lecialo ale wsio bylo ok. skurczy przy karmieniu ni emialam zadnych-wogole nie czulam obkurczania macicy ale ponoc czuc to w kolejnych ciazach wiec pewnie teraz poznac te cudowne uczucieKamilko kochana a Ty sie pakuj i to szybko!!! i nie czysc nam sie bo to za wczesnie!!!! Dziewczynki a jakie majtki macie konkretnie??bo ja kupilam jednorazowe a nawet nie iem czy to siateczkowe czy jakie.ja mam z canpola i akuku????? doradzcie jakie najlepsze to jeszcze kupie! bo cos pisalyscie ze te z fizeliny sa be a moze ja mam te fizelinowe?? |
|||||||
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia ile u mnie taki poród będzie trwał. Wcześniej byłam nastawiona na kilkanaście godzin, ale u mnie w rodzinie kobiety rodzą raczej szybko ( choć u mnie tak być nie musi) i wprowadziło to chaos w mojej głowie, bo nie wiem na co się nastawić. Wolałabym wiedzieć ile to dokładnie będzie trwało. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Jak nie masz napisane to pewnie te drugie, bo ja mam też takie i na opakowaniu nie jest napisane z czego są zrobione. |
||
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Marti- ja własnie również nie mam pojęcia jakie mam te majtasy jednorazowe..
Dosłałam je od koleżanki, której zostały po porodzie..tak więc już nie dokupowałam.. no, ale skoro jej położne się o nie nie czepiały to chyba są ok.. Teraz nie sprawdzę, bo jestem u rodziców, ale wieczorkiem dam znac..No ja jeszcze nie chce rodzic..ale mam dziwne ostatnio objawy.. Kia- położna na SR mówiła, że nie ma czegoś takiego jak rodzenie bez wód skoro wcześniej odeszły..dziecko główką przebija pęcherz, ale i tamuje głową resztę wód..tak więc nie ma czegoś takiego jak rodzenie na sucho Tak wiec pewnie dlatego nie trzeba się aż tak śpieszyc..no chyba, ze odesżły wody o zielonkawym zabarwieniu..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-23 o 13:34 |
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
martus ja mam 1 takie wielorazowe jakby zrobione zz hmmmm bandaza elastycznego te z fizeliny 1 razowe mialam przy gabi iiii nie podobaly sie mi
|
|
|
|
#562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekny jest i jak ladnie pilnuje tej srubki ![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
Cudne ))A mnie tz pytal czy jak wody odejda to jedziemy.. a ja nie wiem.. wydawalo.mi sie, ze tak..
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
mi powiedzieli bym miała własna golarke
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze napiszę odnośnie tych majtas - przymierzałam też jedne i drugie ( co by się nie zdziwić jakby był zły rozmiar
) i moim zdaniem siateczkowe są zdecydowanie lepsze i wygodne. Bardziej przypominają zwykłe majtki.
|
|
|
|
#565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mówiła, że teraz się pielęgnuje na sucho...zobaczę jak to będzie w szpitalu. A potem przyłozna przychodzi na wizyty do domu i jak będzie sie cos źle goiło to powie, żeby kupic |
||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam w końcu te kawę, Halwaya dla Ciebie też oczywiście, może mi to spanie przejdzie, a jeśli nie trudno ulegnę
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam cos a la pieluchomajtki.. a raczej jednorazowe majtki z wszyta podpaska.. firma TENA lady. Przymierzalam, wygodne
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie zadziwiła rozmiarówka tych majtek..położna mówiła aby kupic rozmiar większe od tego co sie nosi, bo trzeba liczyc że ten wkład poporodowy tam wejdzie... No i ja od koleżanki dostałam M..myślałam, ze będą za małe, bo noszę normalnie M/L no i przymierzyłam z wkładem i mam jeszcze luz.. tak więc rozmiarówka jest chyba zawyżona..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
mi jak zaczna odchodzic to na pewnoooo pojade siostra pojechala po jakis 2 godz pojadla wykapala sie i sruuuu na porodowke
|
|
|
|
#570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie od czasu odejścia wód do całkowitego porodu moze minąć nawet 12 h.Tak tłumaczyła nam położna... Ale gdyby mi odeszły to od razu bym jechała |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

ni tyle sie dowiedzialam, i ze mam lezec a na goraczke sok malinowy z woda gorącą, , ewentualnie paracetamol
szkoda gadać i to nie tylko państwowo. Ja poszłam prywatnie do dermatologa boze strasu o pracę i ślubem dostałam wysypki, to pani mi powiedziała, że to gruźlica płuc jest i do szpitala kazała isć... nie chciałam iść... a ona mi jeszcze na koniec mówi....o widze ze sie pani zdenerwowala... nie ma czym to sie dobrze leczy
Tez tak mialyscie, ze jak na poczatku ciazy ktos Was pytal czy nie boicie sie porodu to takie odwazne bylyscie? 

za wizyte!!

ale ponoc czuc to w kolejnych ciazach wiec pewnie teraz poznac te cudowne uczucie