Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 13:05   #541
anett234
Zadomowienie

GG do anett234
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
jasne jasiowa, daja karnet na spa, bilet na striptiz , szampana , kawior i golonke
Moja mama jak trafiła na porodówkę w sylwestra akurat to mówiła,że wszyscy lekarze i pielęgniarki pijani chodzili

Ale to było 30 lat temu
Stary 2012-10-23, 13:06   #542
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Kochana szczerze to na Twoim miejscu prałabym juz dzisiaj te rzeczy dla Ciebie do szpitala, będziesz spokojniejsza
Ja w każdym razie czuje większy spokój odkąd jestem spakowana.
a te rzeczy dla Alicji to jakby co mama dokończy

Ja juz w sumie jestem gotowa
Przed chwilą wlasnie był kurier z fotelikiem i aparatem fotograficznym
dla TŻ tez rzeczy spakowane w torbie bo w garniturze go raczej nie widzę na porodówce a jak będzie pędził z P-nia to może być różnie....
Jedynie apteczkę mam słabo zaopatrzoną - nie kupowałam póki co octaniseptu itp. Radziłam sie położnej i mówiła, żeby kupowac dopiero w razie potrzeby takie rzeczy.

ja p....
to co on jej jeszcze musi zrobic, żeby zrozumiała, że musi uciekac od niego gdzie pieprz rośnie.....
to czym bedziuesz przemywac pępek?bo ja tez jeszcze nie kupilam,
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:07   #543
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
jasne jasiowa, daja karnet na spa, bilet na striptiz , szampana , kawior i golonke:D

bylam u rodzinnego i jak to u rodzinnego rozmowa :co sie dzieje, ja mowie, ze mnie boli gardlo, mam gorączke, kosci mnei bolą,a jestem w 9ym miesiacu no to baba-no to wie pani ,że nei mzoe pani antybiotyku a ja no wiem (wooow co za odkrycie) no to sie pytam na koncu (tylko mnei osluchala nawet nei zajrzala w gardlo nie wiem czy sie bała ze ją ciążą zaraże czy co) co to jest i czy to cos groznego a ona ze to chyba przeziebienie zwykle, ale jakby nei przeszlop do piatku to mam sie pojawic znowu ni tyle sie dowiedzialam, i ze mam lezec a na goraczke sok malinowy z woda gorącą, , ewentualnie paracetamol
tyle to i ja wiedzialam
boze ci rodzinni mnie dobijają, a najlepsze jak mam cos z żoladkiem to ide do nich a oni zawsze patrza w karte i ooio pani choruje na celiakię a ja mwoie no tak to oni-a to to na pewno to i mają diagnozę z glowy
no tą golonką to mnie przekonałaś a niech siedzi do sylwestra

A co do lekarzy to szkoda gadać i to nie tylko państwowo. Ja poszłam prywatnie do dermatologa boze strasu o pracę i ślubem dostałam wysypki, to pani mi powiedziała, że to gruźlica płuc jest i do szpitala kazała isć... nie chciałam iść... a ona mi jeszcze na koniec mówi....o widze ze sie pani zdenerwowala... nie ma czym to sie dobrze leczy
co sie okazalo zadnej gruźlicy nie miałam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
ja mam te waciki nasączone alkoholem.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:09   #544
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Kurde u nas w szpitalu nic nie każą mieć bo nie pozwalają niczym przemywać pępka....
Stary 2012-10-23, 13:09   #545
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
i nie kupuj zobaczysz czym ten pępek traktować będą w Twoim szpitalu, żebyś potem kontynuowała ich dzieło. Bo ja np. Kubusia pępek gencjaną (fioletem) smarowałam tak jak w szpitalu. Teraz tez nic nie kupiłam do pępka póki co - zobaczę, co powiedzą / doradzą w szpitalu.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:13   #546
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
i nie kupuj zobaczysz czym ten pępek traktować będą w Twoim szpitalu, żebyś potem kontynuowała ich dzieło. Bo ja np. Kubusia pępek gencjaną (fioletem) smarowałam tak jak w szpitalu. Teraz tez nic nie kupiłam do pępka póki co - zobaczę, co powiedzą / doradzą w szpitalu.
ok w sumie rację macie jak juz czyms zaczna, to bez sensu zebym zmieniala, jedynie sie dokupi bo to roznie spirytusem robia, fioletem lub tym octeniseptem

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a ten fiolet nei brudzi ubranek??
Stary 2012-10-23, 13:14   #547
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość

O ja cie.... Tez tak mialyscie, ze jak na poczatku ciazy ktos Was pytal czy nie boicie sie porodu to takie odwazne bylyscie? Poród? Phiii jeszcze nie mysle... Kiedy minely te miesiace, ja sie pytam???
Ja powiem Ci, że cały czas nie boję się porodu, ale zdaję sobie sprawę, że różowo nie będzie. Bardziej boję się, że tż nie dojedzie na czas.Jak już będę na porodówce i stwierdzą u mnie odpowiednie rozwarcie to chyba odetchnę z ulgą.

Ostatnio właśnie zaczęłam czytać o tym połogu, bo poród już kojarzył mi się z końcem niedogodności, a tu okazuje się, że wcale nie musi tak być, ale Judka pocieszyła to może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Martwi mnie kolejna rzecz.. zaczęło mnie od kilku dni czyścic.. dzisiaj to już jakas masakra Boję sie, że Mała będzie chciała pchac się na ten świat a ja jeszcze nie gotowa..no i męża nie ma..niech wytrzyma do soboty.. później niech dzieje sie co chce..
Nie piszcie takich rzeczy, bo mnie też ostatnio coś czyściło, a jak dla mnie to za wcześnie.
Dzisiaj już przeszło ( po Ince - polecam jak któraś ma w domu ). Ja to wiązałam z winogronami z Biedronki. Błagam nie piszcie, że to na poród

Cytat:
jasne jasiowa, daja karnet na spa, bilet na striptiz , szampana , kawior i golonke
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:18   #548
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mnie nic nie czyści, ja mam zaparcia..ale nei wszystkich przed porodem pędzilo na kibelek , wiec to chyba zależy

co do porodu to ja sie boję, boję sie komplikacji i czy wszytsko ok ..dzis tak mi sie smutno zrobilo ze neidlugo koneic ciąży mimo ze mam dosc dolegliwosci, ale boję sie tego wszystkeigo co przede mną przed nami i czy damy rade z mężem

mnie też ta golonka by przekonała ale poltora meisiąca to troche za długo na przenoszenie

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:19
Stary 2012-10-23, 13:19   #549
weronika23
Zakorzenienie

dojotka nie jest az tak zle nie przesadzajmy ja karmilam brzuch mnie bolal na duzpspku owszem najgrszy pierwszy tydz ale znajdziesz sobie pozycje i do siedzenia ja chodzilam z jaskiem hehe a taerz bede miec fajnie bo bede z 2

anett ja tez 2 dzien alatm d kibelka dzis juz 3 ray bylam

kochane kciuki zacisniete
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:20   #550
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ok w sumie rację macie jak juz czyms zaczna, to bez sensu zebym zmieniala, jedynie sie dokupi bo to roznie spirytusem robia, fioletem lub tym octeniseptem

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a ten fiolet nei brudzi ubranek??
A mnie znów zastanawia czy ubranka/pieluchy nie obcieraja tego pepka?

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja powiem Ci, że cały czas nie boję się porodu, ale zdaję sobie sprawę, że różowo nie będzie. Bardziej boję się, że tż nie dojedzie na czas.Jak już będę na porodówce i stwierdzą u mnie odpowiednie rozwarcie to chyba odetchnę z ulgą.

Ostatnio właśnie zaczęłam czytać o tym połogu, bo poród już kojarzył mi się z końcem niedogodności, a tu okazuje się, że wcale nie musi tak być, ale Judka pocieszyła to może nie będzie tak źle
Ja to tylko się martwię żeby za wcześnie nie pojechać.Bo jedna położna mówiła,że jak tylko odejdą wody lub zaczynają się skurcze (to dotyczy tych kobiet,które leżą na patologii ciąży) to kobitki zaraz dzwonią po mężów,że się zaczęło i ta położna twierdzi,że za szybko bo to jeszcze długo potrwa.Z jednej strony może i ma rację ale z drugiej to ja bym chciała żeby mój mąż był ze mną we wszystkich tych skurczach,masował plecy,mówił do mnie - a nie tylko na sam finał.
Stary 2012-10-23, 13:20   #551
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nic nie czyści, ja mam zaparcia..ale nei wszystkich przed porodem pędzilo na kibelek , wiec to chyba zależy

co do porodu to ja sie boję, boję sie komplikacji i czy wszytsko ok ..dzis tak mi sie smutno zrobilo ze neidlugo koneic ciąży mimo ze mam dosc dolegliwosci, ale boję sie tego wszystkeigo co przede mną przed nami i czy damy rade z mężem
właśnie miałam to samo napisać.... ciekawi mnie jakim ojcem będzie maż...

P

Szymonek
Stary 2012-10-23, 13:21   #552
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
właśnie miałam to samo napisać.... ciekawi mnie jakim ojcem będzie maż...
no dokladnie....bo on wogole z dziećmi nie miał do czynienia
Stary 2012-10-23, 13:22   #553
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 250c1445589279494ffa08b71717f9bf.jpg (72,6 KB, 31 załadowań)

P

Szymonek
Stary 2012-10-23, 13:23   #554
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie....bo on wogole z dziećmi nie miał do czynienia
mój tak samo... niby mówi, ze napewno nie bedzie wstawał w nocy, ale wydaje mi się, ze jak zobaczy małego to zupelnie mu sie zmieni

P

Szymonek
Stary 2012-10-23, 13:23   #555
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:24   #556
weronika23
Zakorzenienie

mojej siostrze wody zaczely odchodzic o 2 w nocy a urodzila dopiero po 17 wiec kupa czasuuu

co do depilacji to jak ja zobaczylam jakie polozne maja mazynki to bylam szczesliwa ze sama zrobilam
Stary 2012-10-23, 13:25   #557
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Hej

Mam do nadrobienia cały wątek, czyli 12 stron. Wczoraj już nie dałam rady Was doczytać, dokończyłam tylko stary.

Jutro mam usg trzeciego trymestru u swojego lekarza, ale nie wiem jak z wizytą będzie, bo on to oddziela zawsze. Najgorsze jest to, że zakodowałam sobie, że wizytę z usg mam dzisiaj, a jak zajrzałam w piątek do karty to się okazało, że na ubiegły czwartek byłam umówiona. Poryczałam się przy tym jak bóbr, bo normalnie coś mi się z głową robi. Wczoraj zrobiłam badania i w miarę ok, tylko w moczu dość liczne bakterie i ph 7, tak jak ostatnio. Cholestazy dalej nie mam. MOże tym razem mnie ominie to paskudztwo. Trzymajcie za mnie kciuki jutro, aby maluchowi ten zastój w nerce zniknął.\

A i tak na 90% będzie Leon
piekne imie!! i za wizyte!!

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Zapomniałąm Wam powiedzieć, że ostatnio oparzyłam się w brzuch czajnikiem :/ mam taką wstrętną brązową bliznę koło pępka. Pani dr będzie dumna. A swoją drogą miałam przez chwilę z przerażenia taką wizję, że się wody płodowe zagotowały
uwazaj kobito!!

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ta juz nie mam pomysłu dlaczego mała czasami tak dygocze
moj maky tez tak dygocze-a Laura nie dygotala-widocznie niektore dzieci tak maja i tyle.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam się z ranka
Mnie w nocy dopadł znów pęcherz... to już trzeci raz w ciągu miesiąca chyba... oszaleć można no
Zaraz zmykam do lekarza, bo następnej nocy nie przeżyje

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mój ginekolog w PL mi powiedział, żebym nie rodziła lepiej 1-go, bo to nieciekawa data.. chwilę się zastanowił.. a potem dodał.. a w sumie dzień wolny od pracy
No są plusy - ale z imprezą urodzinową może być ciężko - bo ludzie na groby po całej Polsce jeżdżą
moj brat ma 1 i co roku jest impra bo wszyscy maja wolne i wszyscy pamietaja

Cytat:
Micia ta kura mi przypomina pudla takiego wystylizowanego i dumnego już widzę jak z nią na smyczy z cekinami chodzisz

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Laseczki trzymajcie za mnie kciuki. Dostałam właśnie ze skarbówki telefon, żeby złożyć wyjaśnienia. Jesteśmy w trakcie kontroli. Już mnie nerwy ponoszą na samą myśl. To jadę, mam nadzieję, że skurczy przez to nie dostanę.

Cytat:

bylam u rodzinnego i jak to u rodzinnego rozmowa :co sie dzieje, ja mowie, ze mnie boli gardlo, mam gorączke, kosci mnei bolą,a jestem w 9ym miesiacu no to baba-no to wie pani ,że nei mzoe pani antybiotyku a ja no wiem (wooow co za odkrycie) no to sie pytam na koncu (tylko mnei osluchala nawet nei zajrzala w gardlo nie wiem czy sie bała ze ją ciążą zaraże czy co) co to jest i czy to cos groznego a ona ze to chyba przeziebienie zwykle, ale jakby nei przeszlop do piatku to mam sie pojawic znowu ni tyle sie dowiedzialam, i ze mam lezec a na goraczke sok malinowy z woda gorącą, , ewentualnie paracetamol
tyle to i ja wiedzialam
boze ci rodzinni mnie dobijają, a najlepsze jak mam cos z żoladkiem to ide do nich a oni zawsze patrza w karte i ooio pani choruje na celiakię a ja mwoie no tak to oni-a to to na pewno to i mają diagnozę z glowy
jak to nawet nie spojrzala w gardlo???? czasami trzeba podac antybiotyk niestety!! a skoro nie wie co sie dzieje z gardlem to skad ma wiedziec co lepsze-powazna infekcja czy jednak antybiotyk

Kobitki gratuluje wszystkim nowych tygodni
Niteczka wymiatasz
za wizytki!!

POLOG moj byl niezbyt uciazliwy.z tydzien krwawien jak przy miesiaczce a potem plamienia albo i nie.zastanawialam sie nawet czy cos tam sie nie przypchalo ze tak malo lecialo ale wsio bylo ok. skurczy przy karmieniu ni emialam zadnych-wogole nie czulam obkurczania macicy ale ponoc czuc to w kolejnych ciazach wiec pewnie teraz poznac te cudowne uczucie

Kamilko kochana a Ty sie pakuj i to szybko!!! i nie czysc nam sie bo to za wczesnie!!!!

Dziewczynki a jakie majtki macie konkretnie??bo ja kupilam jednorazowe a nawet nie iem czy to siateczkowe czy jakie.ja mam z canpola i akuku????? doradzcie jakie najlepsze to jeszcze kupie! bo cos pisalyscie ze te z fizeliny sa be a moze ja mam te fizelinowe??

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:30   #558
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Ja to tylko się martwię żeby za wcześnie nie pojechać.Bo jedna położna mówiła,że jak tylko odejdą wody lub zaczynają się skurcze (to dotyczy tych kobiet,które leżą na patologii ciąży) to kobitki zaraz dzwonią po mężów,że się zaczęło i ta położna twierdzi,że za szybko bo to jeszcze długo potrwa.Z jednej strony może i ma rację ale z drugiej to ja bym chciała żeby mój mąż był ze mną we wszystkich tych skurczach,masował plecy,mówił do mnie - a nie tylko na sam finał.
Ja tak samo. Nie chcę sytuacji, że albo odsyłają mnie do domu albo siedzę tam kilkanaście godzin i to wszystko powoli się rozkręca. Dlatego napisałam o odpowiednim rozwarciu
Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia ile u mnie taki poród będzie trwał. Wcześniej byłam nastawiona na kilkanaście godzin, ale u mnie w rodzinie kobiety rodzą raczej szybko ( choć u mnie tak być nie musi) i wprowadziło to chaos w mojej głowie, bo nie wiem na co się nastawić. Wolałabym wiedzieć ile to dokładnie będzie trwało.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Dziewczynki a jakie majtki macie konkretnie??bo ja kupilam jednorazowe a nawet nie iem czy to siateczkowe czy jakie.ja mam z canpola i akuku????? doradzcie jakie najlepsze to jeszcze kupie! bo cos pisalyscie ze te z fizeliny sa be a moze ja mam te fizelinowe??
Z tego co zauważyłam to na siateczkowych masz napisane, że to są siateczkowe. Zresztą jak je wyciągasz z opakowania to widać siateczkę.

Jak nie masz napisane to pewnie te drugie, bo ja mam też takie i na opakowaniu nie jest napisane z czego są zrobione.
Stary 2012-10-23, 13:31   #559
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
A mnie znów zastanawia czy ubranka/pieluchy nie obcieraja tego pepka?

ale to co mamy siedziec w domu jak nam wody odejdą?? dziwne troche... moim zdaniem powinno sie od razu do szpitala jechac...to nie jest pozniej niebezpieczne dla dziecka jak wody odejdą i ono sobie tak długo siedzi bez wod czy ile tam tego zostaje ??

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:32   #560
kaaamila1
Zakorzenienie

Marti- ja własnie również nie mam pojęcia jakie mam te majtasy jednorazowe.. Dosłałam je od koleżanki, której zostały po porodzie..tak więc już nie dokupowałam.. no, ale skoro jej położne się o nie nie czepiały to chyba są ok.. Teraz nie sprawdzę, bo jestem u rodziców, ale wieczorkiem dam znac..

No ja jeszcze nie chce rodzic..ale mam dziwne ostatnio objawy..

Kia- położna na SR mówiła, że nie ma czegoś takiego jak rodzenie bez wód skoro wcześniej odeszły..dziecko główką przebija pęcherz, ale i tamuje głową resztę wód..tak więc nie ma czegoś takiego jak rodzenie na sucho Tak wiec pewnie dlatego nie trzeba się aż tak śpieszyc..no chyba, ze odesżły wody o zielonkawym zabarwieniu..

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:34
Stary 2012-10-23, 13:32   #561
weronika23
Zakorzenienie

martus ja mam 1 takie wielorazowe jakby zrobione zz hmmmm bandaza elastycznego te z fizeliny 1 razowe mialam przy gabi iiii nie podobaly sie mi
Stary 2012-10-23, 13:32   #562
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
To jak się wszyscy tak nudzą to zaprezentuję Wam naszego Leonarda. Akurat pilnował śrubki podczas remontu przedpokoju
Jaki przeslodki piekny jest i jak ladnie pilnuje tej srubki

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
mój też dygocze, brzuch się wtedy trzęsie i tak szybko podskakuje ogólnie Adaś od kilku dni kręci się z lewej na prawą i nogi pod zebrami czuję

No to i ja zaprezentuję Mikę psa teściów właśnie tak śpi
Wygodna bestia ))

Cytat:
Ale mi się dzisiaj nic nie chce, poszłabym spać najchętniej! A tu dopiero 13

idę zrobić sobie kawusię... chyba....
Dla mnie tez poprosze!

Cytat:
Właśnie umówiłam siebie i mamę na regulację brwi w czwartek Mama bierze dwa dni urlopu

Kupię sobie farbę i mama mnie pofarbuje.Jeszcze tylko skocze w następnym tygodniu do fryca na podcięcie włosów i wsio Mogę rodzic
Wy wszystkie potem na zdjeciach bedziecie jak.modelki wygladac.. ja pewnie jak chlopka panszczyzniana.. chetnie bym poszla do fryzjera, ale nie.. zapuszczam wlosy, wiec musze ten okres przecierpiec :/

Cytat:
Cudne ))

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
mojej siostrze wody zaczely odchodzic o 2 w nocy a urodzila dopiero po 17 wiec kupa czasuuu

co do depilacji to jak ja zobaczylam jakie polozne maja mazynki to bylam szczesliwa ze sama zrobilam
A mnie tz pytal czy jak wody odejda to jedziemy.. a ja nie wiem.. wydawalo.mi sie, ze tak..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:33   #563
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

mi powiedzieli bym miała własna golarke
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:34   #564
Sola1
Zakorzenienie

Jeszcze napiszę odnośnie tych majtas - przymierzałam też jedne i drugie ( co by się nie zdziwić jakby był zły rozmiar ) i moim zdaniem siateczkowe są zdecydowanie lepsze i wygodne. Bardziej przypominają zwykłe majtki.
Stary 2012-10-23, 13:37   #565
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
zapisałam się właśnie na czwartek do fryzjera
w ogóle mocna jestem: w piątek, sobotę i niedzielę mam pierwszy zjazd na studiach, a w poniedziałek stawiam się do szpitala na cięcie
przynajmniej będę wyglądać
Cytat:
Właśnie umówiłam siebie i mamę na regulację brwi w czwartek Mama bierze dwa dni urlopu

Kupię sobie farbę i mama mnie pofarbuje.Jeszcze tylko skocze w następnym tygodniu do fryca na podcięcie włosów i wsio Mogę rodzic
o mowa o fryzjerze - to pewnie Justa się zjawi niedługo

Cytat:
mówiła, że teraz się pielęgnuje na sucho...zobaczę jak to będzie w szpitalu. A potem przyłozna przychodzi na wizyty do domu i jak będzie sie cos źle goiło to powie, żeby kupic
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:37   #566
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

zrobiłam w końcu te kawę, Halwaya dla Ciebie też oczywiście, może mi to spanie przejdzie, a jeśli nie trudno ulegnę

P

Szymonek
Stary 2012-10-23, 13:38   #567
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeszcze napiszę odnośnie tych majtas - przymierzałam też jedne i drugie ( co by się nie zdziwić jakby był zły rozmiar ) i moim zdaniem siateczkowe są zdecydowanie lepsze i wygodne. Bardziej przypominają zwykłe majtki.

Ja mam cos a la pieluchomajtki.. a raczej jednorazowe majtki z wszyta podpaska.. firma TENA lady. Przymierzalam, wygodne

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:38   #568
kaaamila1
Zakorzenienie

Mnie właśnie zadziwiła rozmiarówka tych majtek..położna mówiła aby kupic rozmiar większe od tego co sie nosi, bo trzeba liczyc że ten wkład poporodowy tam wejdzie... No i ja od koleżanki dostałam M..myślałam, ze będą za małe, bo noszę normalnie M/L no i przymierzyłam z wkładem i mam jeszcze luz.. tak więc rozmiarówka jest chyba zawyżona..

Stary 2012-10-23, 13:38   #569
weronika23
Zakorzenienie

mi jak zaczna odchodzic to na pewnoooo pojade siostra pojechala po jakis 2 godz pojadla wykapala sie i sruuuu na porodowke
Stary 2012-10-23, 13:39   #570
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
ale to co mamy siedziec w domu jak nam wody odejdą?? dziwne troche... moim zdaniem powinno sie od razu do szpitala jechac...to nie jest pozniej niebezpieczne dla dziecka jak wody odejdą i ono sobie tak długo siedzi bez wod czy ile tam tego zostaje ??
Kochana jak się mówi "odeszły mi wody" to tak naprawdę one nie odchodzą wszystkie.Raptem może z pół szklanki.Reszta zostaje "przytkana" przez główkę dziecka i tylko powoli sie te wody sączą więc dzidzia ma jeszcze tam dla siebie spory zapas.Oczywiście nie ma co zwlekać z wyjechaniem do szpitala bo zanim tam porobią wszystkie badania,powypełniaja wszystkie papiery to też sporo czasu minie.
Generalnie od czasu odejścia wód do całkowitego porodu moze minąć nawet 12 h.Tak tłumaczyła nam położna...

Ale gdyby mi odeszły to od razu bym jechała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości