|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Nateczko, ale Was oboje dopadło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajna metoda obcinania ![]() ![]() Czy Wasze dzieci śpią z pieluchami? U nas "biała" to najlepsza przyjaciółka, ciąga ją za sobą, smyra nosek i od razu widac, że chce spać. Nawet w płaczu pielucha ją lepiej ukoi niż ja ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a syrop też uwielbia jak mówię choć na syropek to bierze swoją łyżkę i leci za mną ![]() kurka mój mały nie kuma całego tego zachodu z nocnikiem nie chcę i już..... why!!
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||||||
Rozeznanie
|
nadrabiania ciąg dalszy... ciągle ktos coś chce albo jakies telefony przeszkadzają
![]() Cytat:
![]() ![]() co do butków - może byłaby możliwa taka opcja, żeby wysłali do Ciebie większe butki, a Ty przy odbiorze dałabyś kurierowi te co masz, na ich koszt? brumek Tymek w nowej fryzurce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do ząbków, to myślałam, że to moja Hania na szarym końcu... myślę, że nie ma się co przejmować, na pewno nadrobi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pomoge Ci Sloneczko, bo moj lubi.Moze daj mu jakies interesujace zabawki do wody, ktore lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edit - mamy - najlepszym ukojeniem jest macanie, przeczesywanie włosów. Jak w dzień usypiam małego (oczywiście na rękach) to chwyta moją kitkę i traga ![]() Ostatnio nawet żartowałam, że żeby nauczyć małego spać w łóżeczku muszę sobie odciąć głowę i położyc w łóżeczku i będzie luz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
pieleszka - najlepszego z okazji rocznicy!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Rozeznanie
|
pieleszko widzisz coś jest na rzeczy z tą kolekcją.
jakbym była w CH w tygodniu i by były jeszcze to wziąć? I przede wszystkim Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!! ![]() ![]() wodaqua Ala przyjaźń z tetra skończyła w okolicach 6mca gdy zaczęła jej bardziej przeszkadzać niż pomagać w zasypianiu. Shira u nas też Ala nie kuma czaczy z nocnikiem. Wszystkie dotychczasowe osiągi to kwestia przypadku. Ale ja jeszcze nie czuje, że to TEN czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla pocieszenia my też usypiamy się ejszcze na rękach. Choć teraz już bardziej na klacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lakierowanie - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Alibany jakby to nie był problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i dziękuję wszystkim za rocznicowe życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
Bez cytowania...
Brumku sliczny ten Twoj mezczyzna, super, ze byl taki grzeczny u fryzjera. Tez wlasnie mialam pytac, jak to sie odbywalo, glownie bylam ciekawa, czy nozyczkami. Ja sie przymierzam, zeby malego ciachnac maszynka... Patik kciuki zacisniete. Smutno tu bez Ciebie. Jacieee za Was tez trzymam. Mam nadzieje, ze jutro wyjdziecie. Wodaqua to w takim razie czekam na przepis. Poza tym namawiam tez meza, wiec moze wtedy nie bedzie mial obiekcji co do wyszukiwania konkretnych rzeczy po sklepach. Bo co do zakupow z Antkiem, to ja jak nie musze, to go nie biore. On strasznie szybko lapie infekcje, a teraz taki czas, poza tym coraz cieplej jest ubrany, w sklepie goraco itp. Mam nadzieje, ze u Zosi nic wiecej juz nie bedzie niz tylko ta goraczka. Natko biedny Domek. Wybierasz sie do lekarza, zeby sprawdzic to gardelko? Pieleszko bratanica mojego meza tez pozno zabkowala - po roczku i nie dosc, ze szybko potem poszlo, to i prawie niezauwazalnie. Oby u Was tez tak bylo. Sloneczko moj maly tez kocha kapiele, wiec nie wiem jak Ci pomoc. Co do prezentu na roczek: Antek dostal rowerek biegowy i choc to prezent na wyrost, to bardzo sie z niego ciesze, bo ominie mnie wydatek. Rowerek bedzie jak znalazl na przyszly rok, gdyby go nie dostal, musielibysmy sami kupic na wiosne, czy w lecie, bo wtedy nie byloby okazji, zeby dostal. Pieleszko gratulacje z okazji rocznicy! Shirka jak nie chce na nocnik, to mu odpusc. Bedzie starszy, to raz dwa zakuma. Ja tez nie mam parcia, glownie lapie kupy, bo sporo robi i najczesciej do swiezej peluchy, a ze robi zazwyczaj po jedzeniu, to latwo mi to jest wyczaic. Na siku sadzam jak sam przyniesie lub po spaniu. U nas dzis szaro, buro i do d... i mzawka leci. Najchetniej nigdzie bym nie wychodzila, ale trzeba bzdzagwy odebrac z przedszkola... |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też za biureczkiem ![]() ![]() a i oczywiście ![]() u nas - "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() coś mi dzisiaj robota nie idzie ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-10-23 o 12:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() odstawiam mala od cycka. wieczorem nie karmie. mam nadzieje ze to przypadek ze dzic o 3 i 5 sie na UU obudzila (noca jeszcze karmie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego chyba ci się pomyliło chciałaś napisać moje kochane księżniczki ![]() ![]() mi też kto mi usmaży łososia i zrobi mizerie?? (nie wszystkie na raz !!) jak się tak chwalimy to ja mam -7 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4971 |
Wtajemniczenie
|
mi też dzisiaj ciężko w pracy...
ale ja tak zawsze mam we wtorki ![]() AgaG wielka prośba-przypomnij mi składniki na te kluseczki z serka bieluch?? ![]() ![]() monia u mnie odstawianie od jakiegoś miesiąca się zatrzymało na etapie nocnego karmienia. nie umiem jej tego pozbawić. nie mam sił z nią walczyć po nocach, a ona skubana jak na złość się ZAWSZE budzi w nocy... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-10-23 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chciałabym zmieńić pieluchę na coś bardziej dzieciowo-zabawkowego, ale nic innecho nie chce... Mam takiego szmacianego motyla, chyba do niego pieluchę przyszyję i będę ujmowac po kawałku... Miłe to smyranie po włosach musi być, u nas tylko "cacy cacy" robi ![]() Zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
Namawiaj męża, będzie Ci łatwiej ![]() Cytat:
Bleee, bieganie po błocie to dla mnie najgorsza masakra, nie lubię takiej "ciapajki" ![]() Pogrubione - ![]() Cytat:
Shira gratki za duży minus na wadze ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-10-23 o 12:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
nie no znow mi to robicie.... dwa tytuly z taka sama iloscia glosow... i co ja mam teraz zrobic ????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to rzeczywiście, toruńskie widoki muszą Cię rozczulać. A chciałabyś znowu tam zamieszkać? co na to Twój tż? A nie masz tak, że obecna pora roku tak na Ciebie wpływa? Ja ostatnio też kilka razy myślałam o wyprowadzce, ale to bardziej za sprawą tżta, który od czasu do czasu rzuca mi tekstami, że może gdzieś zza granicą pracę dostać, i ta myśl chyba bardziej mnie przerażała, choć z drugiej strony byłoby to wielce kuszące.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zadomowienie
|
dzięki Złotko, ale walka trwa! najtrudniej wcisnąć te 5 posiłków nie mam kiedy
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
pewnie ze lepiej ale dalej nie wiem co Robic
![]() EDIT: dobra, wybieram tytul nr 2, wiekszosc czasu przodowal GŁOSOWANIE ZAKONCZONE lece zakladac nowy watek Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-10-23 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. nie, nie dobrze napisalam ![]() 3. WOW! To jest COS! Jak tego dokonalas? Cytat:
Bieluch 4 lyzki maki 1 jako Wszystko wymieszac i klasc lyzka na gotujaca wode. Chwile pogotowac. Ja polewam roztopionym maslym i lekko slodze. I chyba bedziesz musiala Hani pomoc, bo to duza porcja bedzie. Smacznego! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() 2) ![]() ![]() 3) jem ciemne pieczywo, odstawiłam słodkości i chipsy oraz napoje typu cola jem 5 razy w ciągu dnia a przynajmniej się staram startowałam z porażającej wagi 81kg Ty nie masz z czego się odchudzać widziałam Cię na żywo więc mi tu oczu nie zamydlisz!! ejjj ja też mam bielucha!! ![]()
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, mala dosypia w domu, a ja ide robic pizze z waszego przepisu (nie pamietam czyjego) ale to ten z koncentratem pomidorowym ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.