Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 11:49   #4951
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Nateczko, ale Was oboje dopadło

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
czy któreś dziecko tak samo nie lubi się kąpać jak mój Maks? już sama nie wiem co mam mu dać do tej wanny żeby tyłek zanurzył w wodzie
A może wkładać go do pustej wanny i przy nim napełniać, dolewa\c płynu, strumieniem robić pianę - może to go zainteresuje?
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wpadłam na kolejny pomysł. mój szwagier lubi postać Tin Tina. rzeczy z tym są dość drogie (niektóre bardzo drogie). sama zrobiłam mu zakładkę do książek z głową Tin Tina skopiowaną z netu.on lubi czytać. parę pociągnieć, mazakiem, dzirka dziurkaczem i wstążka i gotowe. wyszło całkiem nieźle.
Pokaż te Twoje cudeńka!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Domyślam się, ze stres jest
Ja się owszem zdecydowałam, ale mąż mi zrobił psiukusa i nie wiem, jak będzie. Wziął dziś mój samochód, a tam mam fotelik. I jeśli zdąży wrócić, to pojedziemy, a jeśli nie zdąży to chyba za tydzień. Bez pytania wziął łobuz jeden, bo jemu się przegląd skończył

Dziękuję
Już myślałam, że mi go nie ostrzygą. Bo rano zapisałam się do salonu w moim bliku, na dole. Ale dopiero na 14. Więc jak szłam na spacer to po drodze weszłam do innego salonu i tam kręciły nosami, ze za mały, ze można spróbować, ale może płakać itp. Więc poszłam do jeszcze innego, który się reklamuje, ze strzyże dzieci (!), a tam mi mówi fryzjerka, że owszem - strzygą takie makuchy, ale ona się tego nie podejmie. No to kto się ma podjąć w takim razie Facet, co im akurat ściany malował?
No i poszłam w końcu pełna obaw, do tego naszego, a tu pani mówi, ze spoko, bo ona to swojego strzygłam, jak miał 5 tygodni! Bo był kudłaty strasznie
Miałam go na kolanach, ale tak że stał na nóżkach buzią do mnie. Siedziałam tyłem do lustra, dzięki czemu on się w nim widział. Trochę patrzył na TV (przy każdym lustrze są), trochę się bawił moimi okularami (specjalnie wzięłam słoneczne, chociaż padało ), trochę się rozglądał po salonie A na końcu to się nawet przytulił do mnie łebkiem i tak go strzygła nie dał sobie tylko pelerynki założyć, więc był cały w kłaczkach. Ale w domu go wykąpałam po prostu. Ona była cudownie delikatna i chyba się nawet nie zorientował, że ma tam nożyczki i grzebień. Wyglądało, jakby go tylko głaskała
dla męża
Fajna metoda obcinania U nas tez nie chcą maluszków, ale moja ma lekko starszego od Zosi synka, więc nie robiła problemów. Ile wzięli kaski? U nas ponoć 25 zł Zobaczymy jutro.

Czy Wasze dzieci śpią z pieluchami? U nas "biała" to najlepsza przyjaciółka, ciąga ją za sobą, smyra nosek i od razu widac, że chce spać. Nawet w płaczu pielucha ją lepiej ukoi niż ja
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
wodaqua naprawdę - Haneczka kompletnie bezzębna. ja też kocham ten szczerbaty uśmiech
Jak Zosi pokazał się pierwszy ząb, miałam wrażenie jakby już dorastać zaczęła Trochę smutno mi było, że taka dorosła...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:50   #4952
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
dla wszystkich szczerbatków pocieszenie że dłużej ząbki będą zdrowe ... my mamy kolejne lakierowanie w planie ... masaakra znów płacz i jęki a przecież to nie boli i trwa minutkę
właśnie Słonko ja zauważyłam malutką ciemniejszą plamkę na ząbku u młodego mam wizytę na 15.11 u dentystki jak to u Was wyglądało taka wizyta młody boi się znachora i obawiam się, że pani dentystki też może nie polubić no ale muszę to sprawdzić!
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

wpadłam na kolejny pomysł. mój szwagier lubi postać Tin Tina. rzeczy z tym są dość drogie (niektóre bardzo drogie). sama zrobiłam mu zakładkę do książek z głową Tin Tina skopiowaną z netu.on lubi czytać. parę pociągnieć, mazakiem, dzirka dziurkaczem i wstążka i gotowe. wyszło całkiem nieźle.
Tego ciemnoskórego z Kruka??

Cytat:

1. Chyba tak... Kukułki i raczki jeszcze były
2. ALe jesteś błyskawica!
Czekam na fotki w takim razie

mniam a jeszcze śląskie kopalnioki uwielbiam!!!!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
MOj tylko w wózku, ale on malo chodzący
2.Borys uwielbia syrop prawoślazowy(tez mu 2 dzen daje), pokazuje paluszkiem ze chce
no mój jak raczkował to wolał pełzać w kurzu niż się wozić ale mi się element trafił!
a syrop też uwielbia jak mówię choć na syropek to bierze swoją łyżkę i leci za mną

kurka mój mały nie kuma całego tego zachodu z nocnikiem nie chcę i już..... why!!
Stary 2012-10-23, 11:51   #4953
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
1. Ojej
Nie piszcie przez chwilę, bo muszę jakiś artykuł skrobnąć póki Tymuś śpi A tak to mnie zagadujecie i nie mogę
Brumku, a Ty pracujesz w oparciu o umowę o pracę, czy inną umowę cywilnoprawną?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:51   #4954
JustPi
Rozeznanie

nadrabiania ciąg dalszy... ciągle ktos coś chce albo jakies telefony przeszkadzają

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co u Haniołka? Powiem Ci, że nie poznaję dziewczyny. Moje asekuranckie dziecko, nie chce już chodzić za rączkę tylko ciągle sama,sama- nawet coś tam mruczy pod nosem na kształt "sama". Na spacerach zbiera z ziemi liście, ulotki, śmieci i uznanie zachwyconych emerytek/nastolatek.(już rozumiem, czemu tż nie sprzeciwia się kiedy ma sam iść z nią na spacer ) W domu mam wrażenie że zadomowił się szop (to one chyba lubią wszystko podkradać?), bo co chwilę coś mi znika. Chwila nieuwagi, a ta spryciula zgarnia migiem jakieś skarby z łazienki typu fluid, puder, czy ostatnio serek grani który położyłam na stole, a ja wiecznie czegoś muszę szukać i zastanawiam się czy to moja skleroza czy przebiegły Haniołek. Jednym słowem jest wesoło.
amy identyczny- bardzo go lubię.

No i proszę Was o radę:[/B] Przyszły boskie buty dla Hani, ale...są na styk. Trochę mnie to zdziwiło bo specjalnie zmierzyłam wkładkę w aktualnych butach. Wyszło 12,5 cm a te zimowe miały mieć 13,9 cm. Po zmierzeniu wyszło, że mają 12,7, więc zadzwoniłam do sklepu. Wszystko niby ok, Pani powiedziała że mają rozmiar większe, mogę wymienić. Ich wina więc wyślą mi paczkę za darmo jak tylko odeślę im buty. No i dopiero po zakończeniu rozmowy dotarło do mnie,że mam ją odesłać na własny koszt. I tu pytanie, dać sobie spokój i odesłać, czy dzwonić ponownie żeby przysłali po nie kuriera, bo skoro ich błąd to dlaczego ja mam ponosić za niego konsekwencje?
no to Haniołek niezłą agentką jest moja też ciągle coś kombinuje, czasami w spojrzeniu już to widać ostatnio upodobała sobie moją torbę i ciągle coś z niej wyciąga i jeszcze dorwała taką papierową torbę po zakupach i ładuje do niej różne rzeczy i się przechadza po mieszkaniu
co do butków - może byłaby możliwa taka opcja, żeby wysłali do Ciebie większe butki, a Ty przy odbiorze dałabyś kurierowi te co masz, na ich koszt?

brumek Tymek w nowej fryzurce a spojrzeniem na ostatnim zdjęciu to pewnie nie jednej dziewczynie serducho złamie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Patik dzisiaj potrzebuje kciuków
Pozdrawia wszystkie i czuje się bardzo samotna

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie do wszystkich:
Co było najbardziej trafionym prezentem roczkowym dla Waszych dzieciaków?
Muszę się wziąć za szukanie prezentu dla chrześnika Tż, niedługo kończy roczek.
Hania niewiele zabawek dostała, bo dużo mamy po Majce. Teraz najczęściej bawi się drewnianymi klockami i po mału zaczyna/próbuje składać klocki lego - jak dla mnie duplo jest niesamowite, choć to trochę na wyrost

Cytat:
a my dzisiaj mamy z mężem druga rocznicę ślubu. będziemy świętować przy ogórkowej a na randkę z tej okazji to może się w weekend któryś wybierzemy, bo dzisiaj nie mamy co z Hanysem zrobić
wszystkiego najlepszego i romantycznej ogórkowej
co do ząbków, to myślałam, że to moja Hania na szarym końcu... myślę, że nie ma się co przejmować, na pewno nadrobi

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hej. A wiecie, ze my tak jak Monia tez nie chodzimy na spacery? Dominik nie przekonal sie do wozka. Ostatnio sluzyl nam w sierpniu jak bylismy nad morzem. A i to trzeba bylo przekupic Domka paluszkami zeby siedzial.
Jutro powtorka badan. Znowu bede prosic o kciuki. Jesli bedzie poprawa to moze Nas wypuszcza.
za badania

Cytat:
O nie! Właśnie zajrzałam Tymciowi do paszczy, bo płacze od rana i chce na ręce, tak jak to bywało ostatnio, zanim zęby się przebiły. A tam co? Krwiak, siny i wielki, na drugiej dolnej czwórce Moje dziecko nie znam umiaru. Pocieszające, ze to ostatnia czwórka
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:51   #4955
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Nie piszcie przez chwilę, bo muszę jakiś artykuł skrobnąć póki Tymuś śpi A tak to mnie zagadujecie i nie mogę
To ja coś ogarnę w chacie.
Stary 2012-10-23, 11:52   #4956
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
dla wszystkich szczerbatków pocieszenie że dłużej ząbki będą zdrowe ... my mamy kolejne lakierowanie w planie ... masaakra znów płacz i jęki a przecież to nie boli i trwa minutkę

czy któreś dziecko tak samo nie lubi się kąpać jak mój Maks? już sama nie wiem co mam mu dać do tej wanny żeby tyłek zanurzył w wodzie
Juz lakierujecie, podziwiam! moje dziecko w zyciu by nie dalo sobie nic takiego zrobic, mi nie chce pokazac zabkow, a o dentyscie nie wspomn

Nie pomoge Ci Sloneczko, bo moj lubi.Moze daj mu jakies interesujace zabawki do wody, ktore lubi
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:00   #4957
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
U nas tez nie chcą maluszków, ale moja ma lekko starszego od Zosi synka, więc nie robiła problemów. Ile wzięli kaski? U nas ponoć 25 zł ...
Ja płaciłam 15 zł za obcięcie włosów małemu - oczywiście bez mycia głowy.

Cytat:
Czy Wasze dzieci śpią z pieluchami? U nas "biała" to najlepsza przyjaciółka, ciąga ją za sobą, smyra nosek i od razu widac, że chce spać. Nawet w płaczu pielucha ją lepiej ukoi niż ja
To dobrze, że przyzwyczaiłaś do pieluchy. My nie mamy niczego takiego niestety.

Edit - mamy - najlepszym ukojeniem jest macanie, przeczesywanie włosów. Jak w dzień usypiam małego (oczywiście na rękach) to chwyta moją kitkę i traga W nocy jak się przebudza i jest na rękach to też szuka kitki, u męża jeździ po całej głowie. Jak z nami śpi to też jak się wierci to szuka włosów.
Ostatnio nawet żartowałam, że żeby nauczyć małego spać w łóżeczku muszę sobie odciąć głowę i położyc w łóżeczku i będzie luz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:03   #4958
anka_1984
Raczkowanie

pieleszka - najlepszego z okazji rocznicy!I wieeeeeelu wspólnych rocznic
Stary 2012-10-23, 12:03   #4959
alibany
Rozeznanie

pieleszko widzisz coś jest na rzeczy z tą kolekcją.
jakbym była w CH w tygodniu i by były jeszcze to wziąć?
I przede wszystkim Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!!

wodaqua Ala przyjaźń z tetra skończyła w okolicach 6mca gdy zaczęła jej bardziej przeszkadzać niż pomagać w zasypianiu.

Shira u nas też Ala nie kuma czaczy z nocnikiem. Wszystkie dotychczasowe osiągi to kwestia przypadku. Ale ja jeszcze nie czuje, że to TEN czas Wydaje mi się, że poczuję to tak jak ten impuls by zabrać jej smoka.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:07   #4960
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Shira u nas też Ala nie kuma czaczy z nocnikiem. Wszystkie dotychczasowe osiągi to kwestia przypadku. Ale ja jeszcze nie czuje, że to TEN czas Wydaje mi się, że poczuję to tak jak ten impuls by zabrać jej smoka.
Ja jeszcze nie sadzam na nocnik (dobra może z dwa razy posadziłam). Podonie jak Ty nie czuję jeszcze, że to Ten czas i chyba mi się nie chce Z pampersami jak na razie jest mi wygodnie, chociaż wiem, że sporo bym zaoszczędziła.
Stary 2012-10-23, 12:07   #4961
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Edit - mamy - najlepszym ukojeniem jest macanie, przeczesywanie włosów. Jak w dzień usypiam małego (oczywiście na rękach) to chwyta moją kitkę i traga W nocy jak się przebudza i jest na rękach to też szuka kitki, u męża jeździ po całej głowie. Jak z nami śpi to też jak się wierci to szuka włosów.
Ostatnio nawet żartowałam, że żeby nauczyć małego spać w łóżeczku muszę sobie odciąć głowę i położyc w łóżeczku i będzie luz

Dla pocieszenia my też usypiamy się ejszcze na rękach.
Choć teraz już bardziej na klacie W poziomie już nie bardzo jej się podoba.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:13   #4962
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

..
nie u nas jest taki miś szmatka do niego się tuli i on zawsze leży w łóżeczku tetra już dawno poszła w zapomnienie służy nam do suszenia włosków bo ładnie wpija

Cytat:
J
możesz kupić taką kitkę pluszową to chyba ma imitować ogon szopa pracza przyczepić do szczebla i kitka jak znalazł głowa a nóż widelec jeszcze się kiedyś przyda

Cytat:

hmmm no u nas ewidentnie TEN czas jeszcze nie nadszedł bo Żbik ewentualnie zakłada sobie nocnika na głowę

Cytat:
Ja jeszcze nie sadzam na nocnik (dobra może z dwa razy posadziłam). Podonie jak Ty nie czuję jeszcze, że to Ten czas i chyba mi się nie chce Z pampersami jak na razie jest mi wygodnie, chociaż wiem, że sporo bym zaoszczędziła.
mi by się nawet chciało, ale młody bojkotuje a na siłę nie ma sensu bo tylko się zrazi i tyle pożytku z tego będzie
Stary 2012-10-23, 12:14   #4963
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

spi z misiem odarowanym przez braciska brat tez spi z misiem

lakierowanie - mój starszy nie nadaje sie na to bo za trzpiotowaty!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:16   #4964
pieleszka
Wtajemniczenie

Alibany jakby to nie był problem

no i dziękuję wszystkim za rocznicowe życzenia

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:17   #4965
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Dla pocieszenia my też usypiamy się ejszcze na rękach.
Choć teraz już bardziej na klacie W poziomie już nie bardzo jej się podoba.
U nas w dzien na rękach, wieczorem na ogół na łóżku z mężem (przy nim zaśnie w poziomie, przy mnie już nie - ja zawsze muszę nosić, śpiewać)
Stary 2012-10-23, 12:18   #4966
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Bez cytowania...

Brumku sliczny ten Twoj mezczyzna, super, ze byl taki grzeczny u fryzjera. Tez wlasnie mialam pytac, jak to sie odbywalo, glownie bylam ciekawa, czy nozyczkami. Ja sie przymierzam, zeby malego ciachnac maszynka...

Patik kciuki zacisniete. Smutno tu bez Ciebie.

Jacieee za Was tez trzymam. Mam nadzieje, ze jutro wyjdziecie.

Wodaqua to w takim razie czekam na przepis. Poza tym namawiam tez meza, wiec moze wtedy nie bedzie mial obiekcji co do wyszukiwania konkretnych rzeczy po sklepach. Bo co do zakupow z Antkiem, to ja jak nie musze, to go nie biore. On strasznie szybko lapie infekcje, a teraz taki czas, poza tym coraz cieplej jest ubrany, w sklepie goraco itp.
Mam nadzieje, ze u Zosi nic wiecej juz nie bedzie niz tylko ta goraczka.

Natko biedny Domek. Wybierasz sie do lekarza, zeby sprawdzic to gardelko?

Pieleszko bratanica mojego meza tez pozno zabkowala - po roczku i nie dosc, ze szybko potem poszlo, to i prawie niezauwazalnie. Oby u Was tez tak bylo.

Sloneczko moj maly tez kocha kapiele, wiec nie wiem jak Ci pomoc.

Co do prezentu na roczek: Antek dostal rowerek biegowy i choc to prezent na wyrost, to bardzo sie z niego ciesze, bo ominie mnie wydatek. Rowerek bedzie jak znalazl na przyszly rok, gdyby go nie dostal, musielibysmy sami kupic na wiosne, czy w lecie, bo wtedy nie byloby okazji, zeby dostal.

Pieleszko gratulacje z okazji rocznicy!

Shirka jak nie chce na nocnik, to mu odpusc. Bedzie starszy, to raz dwa zakuma. Ja tez nie mam parcia, glownie lapie kupy, bo sporo robi i najczesciej do swiezej peluchy, a ze robi zazwyczaj po jedzeniu, to latwo mi to jest wyczaic. Na siku sadzam jak sam przyniesie lub po spaniu.

U nas dzis szaro, buro i do d... i mzawka leci. Najchetniej nigdzie bym nie wychodzila, ale trzeba bzdzagwy odebrac z przedszkola...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:19   #4967
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję Brumku, że szybko miną te gorączki , tym bardziej że w sob Zosia zostaje z teściami na noc... A w 10 dniu po szczepieniu może wystąpiś tzw mała odra - wysypka, już teściowa nastawiłam, że tak może być i nic z tym nie tzreba robić, ale i tak mam stresa
Do tego dolne 4 jej ida więc kumulacja jak w totku

Ja mam pracę za biureczkiem, ale z aktami się nieźle piętro-parter nabiegam, więc na brak ruchu nie narzekam
Mieszkałam, to były najlepsze 4 lata mojego życia, tak ostatnio pomyślałam, ostatnio mam jakieś egzystencjalne problemy i jak wracam myślami do Torunia i stwierdzam, że tam czułam, że żyję. Muszę coś zmienić w życiu, najlepiej to się wyprowadzić w obce miejsce, serio

My to nazywamy czeskim piłkarzem
nie ma to jak kumulacja wysypkę przerabiałyśmy, Hania nie zwróciła na nią uwagi
Ja też za biureczkiem ale bez ganiania między piętrami. Musiałabym poprosić o przeniesienie na budowę, ale jakoś mi się nie uśmiecha praca po 10h i błotno- zimowe klimaty, za stara już jestem
a i oczywiście za spadającą wagę
u nas - "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie"

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Domek mam wrażenie, że ma się coraz gorzej Wydaje mi się, że boli go gardło,bo nie chce jeść i jak kicha to zaczyna płakać
Od rana się tulimy.
A ja dostałam @ i czuję się fatalnie, brzuch mi chyba zaraz eksploduje
dużo zdrówka dla Domka

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Borysek właśnie zasnął, mam chwile wolnego.Dzisiaj szybki obiadek-kalafior, ziemniaki i jajko sadzone, nie mam mocy na bardziej skaplikowany.Jakas choroba mnie dopadla-przeziebienie, katar, gardlo.Borysek tez od 2 dni ma katarek(ale lekki) i kaszel, od zebów podobno(odpornosc mu poleciała).W ciągu tygodnia wyszly mu 2 czwórki, a teraz idzie czwarta(dziąslo napuchniete).Dzisiaj w nocy bardzo plakal, z godzinke maz z nim siedział, ale w koncu zasnąl(pospal do 8).
Jak Borysek sie obudzi, zjemy obiad i na spacer(nie chce mi sie straszne, ale co zrobic).
zdrówka dla Was
Cytat:
Taaaa, moja śpi, tylko z błękitną i jak chce cyca po moim powrocie z pracy to stoi przy łóżeczku i skrzeczy póki nie dostatnie pieluchy, wyciąga rączki z pieluchą do mnie i to znak, że czas na cyca

coś mi dzisiaj robota nie idzie

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-10-23 o 12:21
Stary 2012-10-23, 12:22   #4968
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja odsikuje (albo robie próby) rano. wieczorem nie dam rady bo chec kapieli jest silniejsza niz siedzenia na nocniku. ale wczoraj widze: kinga sadzi kupe (robi dziwna mine i "kaczy kuper" ) i mowie"chcesz kupe?" odp. "taaaa" to idziemy na nocnik" i poszla, zrobila (chociaz i tak potem jeszcze jakas rzadzizne do pampka wycisnela ). jestem z niej dumna. a jak rano nasika to z radosci nie wie co zrobic: sikac dalej, wstac, klaskać czy maczac tam ręce

odstawiam mala od cycka. wieczorem nie karmie. mam nadzieje ze to przypadek ze dzic o 3 i 5 sie na UU obudzila (noca jeszcze karmie)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:24   #4969
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
mnie też nie, ale Dane wolno do mnie spływają i mam przestoje Za to wizaz śledzę na bieżąco

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:26   #4970
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Shirka jak nie chce na nocnik, to mu odpusc. Bedzie starszy, to raz dwa zakuma. Ja tez nie mam parcia, glownie lapie kupy, bo sporo robi i najczesciej do swiezej peluchy, a ze robi zazwyczaj po jedzeniu, to latwo mi to jest wyczaic. Na siku sadzam jak sam przyniesie lub po spaniu.

U nas dzis szaro, buro i do d... i mzawka leci. Najchetniej nigdzie bym nie wychodzila, ale trzeba bzdzagwy odebrac z przedszkola...
no tak zrobię chyba nawet schowam na jakiś czas nocniczek co by mu się nie kojarzył z kolejną zabawką co myślisz schować? i wyciągnę w lato będzie miał 1,5 roku i może wtedy damy radę

co do pogrubionego chyba ci się pomyliło chciałaś napisać moje kochane księżniczki

Cytat:

mi też kto mi usmaży łososia i zrobi mizerie?? (nie wszystkie na raz !!)

jak się tak chwalimy to ja mam -7 kg jeszcze 4 kg i będę w normie: brzydalgórnej granicy normy)
Stary 2012-10-23, 12:36   #4971
pieleszka
Wtajemniczenie

mi też dzisiaj ciężko w pracy...
ale ja tak zawsze mam we wtorki w dodatku męczę jedną sekcję od piątku i wymęczyć nie mogę..

AgaG wielka prośba-przypomnij mi składniki na te kluseczki z serka bieluch?? bo mam zamiar Hani przyrządzić, a nie pamiętam nic ze składu poza serkiem..

monia u mnie odstawianie od jakiegoś miesiąca się zatrzymało na etapie nocnego karmienia. nie umiem jej tego pozbawić. nie mam sił z nią walczyć po nocach, a ona skubana jak na złość się ZAWSZE budzi w nocy...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-10-23 o 12:38
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:41   #4972
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
wodaqua Ala przyjaźń z tetra skończyła w okolicach 6mca gdy zaczęła jej bardziej przeszkadzać niż pomagać w zasypianiu.
Szybko poszło
Cytat:

Też niezła cena...
Ja chciałabym zmieńić pieluchę na coś bardziej dzieciowo-zabawkowego, ale nic innecho nie chce... Mam takiego szmacianego motyla, chyba do niego pieluchę przyszyję i będę ujmowac po kawałku...
Miłe to smyranie po włosach musi być, u nas tylko "cacy cacy" robi
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
spi z misiem odarowanym przez braciska brat tez spi z misiem
Zazdroszczę Taka spadkowa przytulanka
Cytat:
Wodaqua to w takim razie czekam na przepis. Poza tym namawiam tez meza, wiec moze wtedy nie bedzie mial obiekcji co do wyszukiwania konkretnych rzeczy po sklepach. Bo co do zakupow z Antkiem, to ja jak nie musze, to go nie biore. On strasznie szybko lapie infekcje, a teraz taki czas, poza tym coraz cieplej jest ubrany, w sklepie goraco itp.
Mam nadzieje, ze u Zosi nic wiecej juz nie bedzie niz tylko ta goraczka.
Jaka Zosia wstanie to zlookam, teraz niech pośpi po słabej nocce.
Namawiaj męża, będzie Ci łatwiej
Cytat:
nie ma to jak kumulacja wysypkę przerabiałyśmy, Hania nie zwróciła na nią uwagi
Ja też za biureczkiem ale bez ganiania między piętrami. Musiałabym poprosić o przeniesienie na budowę, ale jakoś mi się nie uśmiecha praca po 10h i błotno- zimowe klimaty, za stara już jestem
a i oczywiście za spadającą wagę
u nas - "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie"
No to dzięki za pocieszenie, nawet jak będzie wysypka, to się nie będę przejmować, teściową też jeszcze nastawię, ufff.
Bleee, bieganie po błocie to dla mnie najgorsza masakra, nie lubię takiej "ciapajki"
Pogrubione -
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja odsikuje (albo robie próby) rano. wieczorem nie dam rady bo chec kapieli jest silniejsza niz siedzenia na nocniku. ale wczoraj widze: kinga sadzi kupe (robi dziwna mine i "kaczy kuper" ) i mowie"chcesz kupe?" odp. "taaaa" to idziemy na nocnik" i poszla, zrobila (chociaz i tak potem jeszcze jakas rzadzizne do pampka wycisnela ). jestem z niej dumna. a jak rano nasika to z radosci nie wie co zrobic: sikac dalej, wstac, klaskać czy maczac tam ręce

odstawiam mala od cycka. wieczorem nie karmie. mam nadzieje ze to przypadek ze dzic o 3 i 5 sie na UU obudzila (noca jeszcze karmie)
U nas w czerwcu niania zaczęła sadzac ZOsię i jakoś idzie, jak zaczyna działać kupę, to pod stół leci, czasami pokaże, czasami nocnik rozłoży na części, po kazdym spaniu sadzamy i sika "jakby koń na blachę lał", serio, głosno że ho ho! Ale odpieluszkowywanie odkładam na lato, na ciepełko.

Shira gratki za duży minus na wadze

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-10-23 o 12:42
Stary 2012-10-23, 12:44   #4973
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

nie no znow mi to robicie.... dwa tytuly z taka sama iloscia glosow... i co ja mam teraz zrobic ????????????
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:45   #4974
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

Anka, dasz radę - dietujesz jakoś konkretnie czy się ograniczasz? U mnie to drugie by nie przeszło
P
Ja staram się wszystko jeść, ale regularniej i myślę, że w moim przypadku to działa. Chciałabym schudnąć 3 -5 kg. Odkąd przestałam obsesyjnie myśleć o odchudzaniu mniej jem.
Stary 2012-10-23, 12:47   #4975
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Mieszkałam, to były najlepsze 4 lata mojego życia, tak ostatnio pomyślałam, ostatnio mam jakieś egzystencjalne problemy i jak wracam myślami do Torunia i stwierdzam, że tam czułam, że żyję. Muszę coś zmienić w życiu, najlepiej to się wyprowadzić w obce miejsce, serio
wiedziałam, że jeszcze o czymś zapomniałam.....
no to rzeczywiście, toruńskie widoki muszą Cię rozczulać. A chciałabyś znowu tam zamieszkać? co na to Twój tż?
A nie masz tak, że obecna pora roku tak na Ciebie wpływa?
Ja ostatnio też kilka razy myślałam o wyprowadzce, ale to bardziej za sprawą tżta, który od czasu do czasu rzuca mi tekstami, że może gdzieś zza granicą pracę dostać, i ta myśl chyba bardziej mnie przerażała, choć z drugiej strony byłoby to wielce kuszące....
Stary 2012-10-23, 12:51   #4976
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Shira gratki za duży minus na wadze
dzięki Złotko, ale walka trwa! najtrudniej wcisnąć te 5 posiłków nie mam kiedy

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
nie no znow mi to robicie.... dwa tytuly z taka sama iloscia glosow... i co ja mam teraz zrobic ????????????
ja Cię przytulę i co lepiej??
Stary 2012-10-23, 12:55   #4977
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja Cię przytulę i co lepiej??
pewnie ze lepiej ale dalej nie wiem co Robic

EDIT:
dobra, wybieram tytul nr 2, wiekszosc czasu przodowal
GŁOSOWANIE ZAKONCZONE
lece zakladac nowy watek

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-10-23 o 12:58
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:02   #4978
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1.no tak zrobię chyba nawet schowam na jakiś czas nocniczek co by mu się nie kojarzył z kolejną zabawką co myślisz schować? i wyciągnę w lato będzie miał 1,5 roku i może wtedy damy radę

2.co do pogrubionego chyba ci się pomyliło chciałaś napisać moje kochane księżniczki

mi też kto mi usmaży łososia i zrobi mizerie?? (nie wszystkie na raz !!)

3.jak się tak chwalimy to ja mam -7 kg jeszcze 4 kg i będę w normie: brzydalgórnej granicy normy)
1.Tak, schowaj, bo faktycznie bedzie mu sie kojarzyl z zabawa. U nas tak bylo z najstarsza: kolo roczku nie bylo szans, zeby ja posadzic, wiec schowalam, a jak wyciaglam, to sama juz wiedzial, co sie tam robi.

2. nie, nie dobrze napisalam

3. WOW! To jest COS! Jak tego dokonalas?

Cytat:
mi też dzisiaj ciężko w pracy...
ale ja tak zawsze mam we wtorki w dodatku męczę jedną sekcję od piątku i wymęczyć nie mogę..

AgaG wielka prośba-przypomnij mi składniki na te kluseczki z serka bieluch?? bo mam zamiar Hani przyrządzić, a nie pamiętam nic ze składu poza serkiem..

monia u mnie odstawianie od jakiegoś miesiąca się zatrzymało na etapie nocnego karmienia. nie umiem jej tego pozbawić. nie mam sił z nią walczyć po nocach, a ona skubana jak na złość się ZAWSZE budzi w nocy...
Mowisz i masz:

Bieluch
4 lyzki maki
1 jako

Wszystko wymieszac i klasc lyzka na gotujaca wode. Chwile pogotowac. Ja polewam roztopionym maslym i lekko slodze. I chyba bedziesz musiala Hani pomoc, bo to duza porcja bedzie. Smacznego!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:08   #4979
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
pewnie ze lepiej ale dalej nie wiem co Robic

EDIT:
dobra, wybieram tytul nr 2, wiekszosc czasu przodowal
GŁOSOWANIE ZAKONCZONE
lece zakladac nowy watek
Twoja pewność siebie i organizacją są dla mnie przykładem

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
1.Tak, schowaj, bo faktycznie bedzie mu sie kojarzyl z zabawa. U nas tak bylo z najstarsza: kolo roczku nie bylo szans, zeby ja posadzic, wiec schowalam, a jak wyciaglam, to sama juz wiedzial, co sie tam robi.

2. nie, nie dobrze napisalam

3. WOW! To jest COS! Jak tego dokonalas?

Mowisz i masz:

Bieluch
4 lyzki maki
1 jako

Wszystko wymieszac i klasc lyzka na gotujaca wode. Chwile pogotowac. Ja polewam roztopionym maslym i lekko slodze. I chyba bedziesz musiala Hani pomoc, bo to duza porcja bedzie. Smacznego!
jak wstanie to schowam i wyciągnę w lato dzięki

2) Krzyś będzie jedynakiem
3) jem ciemne pieczywo, odstawiłam słodkości i chipsy oraz napoje typu cola jem 5 razy w ciągu dnia a przynajmniej się staram startowałam z porażającej wagi 81kg Ty nie masz z czego się odchudzać widziałam Cię na żywo więc mi tu oczu nie zamydlisz!!

ejjj ja też mam bielucha!!
Stary 2012-10-23, 13:09   #4980
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

moja nie przytula sie do niczego innego niz podusia. Tesciowa chciala ja uczyc spac z pielucha, ale po setnym razie jak jej mowilam, ze nie ma mowy dala spokoj. Na razie moje dziecko kocha tylko poduszke, ale i bez niej spac umie.

Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, mala dosypia w domu, a ja ide robic pizze z waszego przepisu (nie pamietam czyjego) ale to ten z koncentratem pomidorowym trzymac kciuki bo ja kulinarna noga jestem.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości