|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() a do Szwajcarii zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
6 latek moze ci opowiadac i bawic sie toba, ale 3 latek bedzie wymagal odpowiedzi na pytania " dlaaaczeegoo?" i takie dzieciaki lubia jak sie im czyta, opowiada i bawi...One takze wiele nie rozumieja, wiec bedziesz sie gimnastykowac, aby tlumaczyc, ze raczki jednak trzeba myc, ze zabawek sie nie zabiera komus, ze jemy teraz obiad,a nie cukierki i obiad pozniej....dla takich maluchow wiekszosc ocywistych rzeczy wcale nie jest taka oczywista ![]() ale to fajny wiek...
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, od 3 lat zajmuję się dziećmi w wieku 1-12 lat. Tylko wszyscy tu znamy j.polski
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala ma 2 latka I 4 miesiace I caly dzien slysze 'why?' mozna pasc. doslownie non stop. idziemy myc rece, why? bo mqmy brudne, why? bo bylismy w parku, 'why? ....... I tak bez konca. a moj angielski tez nie jest jakis super. musze zqczac slowek sie uczyc bo mi duzo brakuje, jak czytqm dzieciom bqjki takie juz dla starszych, to czasami I 15 slowek nie rozumie :/
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Ale od dzieci tez sie duzo mozna nauczyc, z bajek takze...z kontekstu...
Ja zaczelam z francuskim tak, ze czytalam im bajki i sluchalam co i jak mowia a pozniej pytalam kolezanek czy hostki co znaczy takie i takie slowo. Oczywiscie nie zapamietywalam tego od razu, ale dzieci maja to do siebie ze maja swoj ulubiony zasob slow i beda powtarzac niektore zwroty, slowa ciagle...mimo ze znaja 3 inne synonimy. Duze mi tez pomoglo zainstalowanie w komorce slownika, i nawet w trakcie czytania bajki sprawdzalam, albo pytalam dzieci. glowa do gory, im wiecej sie mowi, czyta i slucha tym wiecej wchodzi do glowy ![]() btw, proponuje sie rozejrzec za jakims Tz hihihi...z takim i gramatyka i zasob slow wzbogacaja sie w zaskskujaco szybkim tempie
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
z tym slownikiem to prawda. czasami sprawdzam od razu I od.razu razem sluchamy jak sie wymawia dane lowow bo niektorych nawet.dziewczynki nie rozumieja. a co do tz to jie taka latwa sprawa niestety :/
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
żadna nie chce isc na konwent ze mną w Londynie ?!
http://www.londonexpo.com/mcmparty/
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy to? ja za tydzien w sobote do pl lece.
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
jestes w grupie na fb? moze magda pojdzie, ona zostaje w pl...
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
na fb, dodalam Cie
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
aa no to ja już czekam długo na akceptacje dziewczynki ;p Aleksandra B
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
nie moglam Cie zaakceptowac wczesniej, bo jestem na ipadzie- na nim nie widze polowy funkcji. Zaraz sie zaloguje na kompie Tz i cos pokombinuje.
|
#2684 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
usilnie próbuję znaleźć jakąs pracę gdyż mam rok przerwy zanim pójdę na studia... koleżanka niedawno poddała mi pomysł szukania pracy jako Au Pair. Zarejestrowałam się na greataupiar.com i dostalam parę propozycji, w tym jedną z Chin co raczej odpada :P ale dzwonił do mnie samotny tata z Riwiery Francuskiej, ma sześcioletniego syna którym trzeba się zając na okres ok 1 miesiąca gdyż au pair która pracowala musiała wyjechac. Powiedział, że mogę skontaktować się z tą au pair która była... no i nie wiem co robić, czy mogę zaufać jemu i tej au pair? doradźcie coś, bo nie miałam nigdy z tym styczności i byłabym bardzo wdzięczna gdyby któraś z Was doradziła mi coś w tym temacie ) z góry dziękuję
|
|
|
|
#2685 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
W wakacje zainteresowałam się pracą jako au-pair, przeczytałam nawet całą pierwszą część wątku Postanowiłam spróbować swoich sił, przygotowania zaczęłam od przekonania mamy i ku mojemu zaskoczeniu zgodziła się! Więc jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w lipcu przyszłego roku lecę do Francji - o ile oczywiście znajdę odpowiednią rodzinkę. Mam mnóstwo pytań związanych z auperkowaniem, dlatego już teraz postanowiłam do was dołączyć Jak myślicie, kiedy najwcześniej jest sens zacząć szukać ofert wakacyjnych? I pytanie do tych, które były we Francji: uczę się francuskiego, na razie jest bardzo podstawowy, potrafię rozmawiać o jakichś prostych rzeczach, znam część struktur gramatycznych, zapytam o drogę czy zrobię zakupy, ale o płynności nie ma mowy. Marzy mi się zdawać francuski na maturze, chociaż poziom podstawowy, dlatego tak uparłam się żeby jechać do Francji. Jeśli chodzi o angielski mam zdane FCE i przygotowuję się do zdawania CEA, czyli płynnie się porozumiewam i raczej nie mam problemów ze zrozumieniem większości rzeczy. Myślicie że to wystarczy? Że uda mi się znaleźć rodzinkę, gdzie dogadam się po angielsku, a jednocześnie będę mogła się uczyć francuskiego? Trochę się boję, jak to będzie, zajmować się dziećmi z którymi mogę mieć problemy z porozumieniem się. Była któraś z Was w takiej sytuacji?PS W tej chwili chodzę do IILO, pod koniec czerwca kończę 18 lat i chcę wyjechać zaraz po zakończeniu roku szkolnego
|
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
siema dziewczynym troche mnie nie bylo, pamieta mnie ktos tu jeszcze?
![]() po moich perypetiach z rodzinką, najpierw pierwszą, potem drugą, alej jestem w londynie, ale w nie za dobrej sytuacji.. moja próba usamodzielnienia sie, tzn mieszkania sama, znajlezienia "normalnej pracy" troche nie wyszla (długa historia) i teraz nie wiem co robic. szukam na gwalt jakiejs rodzinki (jednak byc aupair jest latwiejsze/bardziej wygodne), ale jak w przeciagu kilku dni nie znajde to wroce do polski tragedia... wiem ze stamtad tez moge szukac rodzinki, ale to zajmie czas, a ja zdecydowanie chce tu zostac, tu mam znajomych i swoje zycie.. Tak czy inaczej, nie slyszala ktoras z Was o rodzinkach szukajacych kogos ASAP?? gumtree sprawdzam, ale tam zazwyczaj maja duze wymagania albo chca od razu kontraktu na rok..
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Może sprawdzaj też wśród polskich rodzin? na Londynku?
Ostatnio przewinęło się kilka ogłoszeń że szukają... zawsze to jakiś punkt zaczepny...
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Ale jazda....
zablokowali mi konto na aupair world, bo nie zauważyłam, że nie można podawać maila w profilu żeby przywrócić konto muszę wykupić premium za 40 euro...... lol ![]() Znacie jakieś inne stronki gdzie można szybko coś znaleźć?
|
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze marzył mi się wyjazd na całe wakacje za granicę, tak tuż po 18stce czyli między 2 a 3 klasą liceum. Mam dwójkę 8 letniego rodzeństwa, odkąd pamiętam z nimi siedziałam, tylko wciąż gotować nie umiem
Au pairki, czy ta 'wada' to będzie dość duży problem? I ile czasu przed wakacjami powinnam zacząć szukać sobie rodzinki. Wiem, że to pytanie przed chwilą padło, ale chodzi mi głównie o Norwegię, a na wyjazd tam jest chyba mniej chętnych?
język norweski język rosyjski język czeski język angielski język francuski Edytowane przez plastikowabiedronko Czas edycji: 2012-10-22 o 15:57 |
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyjechałam do UK, ale szukalam w roznych krajach, niestety nie w Norwegii :P
|
|
#2692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukiwania na wakacje mozesz zaczac juz po nowym roku... ![]() a gotowac mozesz sie nauczyc, masz jeszcze duuuzo czasu dzieci jak pewnie wiesz z doswiadczenia, lubia proste potrawy, nalesniki i makaron pod kazda postacia to podstwawa skompletuj sobie z jakis stron przepisy i probuj na rodzenstwie ja polecam kwestiesmaku, kilka przepisow mam w " ulubionych" - te za ktorymi moje dzieciaki przepadaja.Cytat:
zadawaj duzo pytan! ![]() Cytat:
![]() jak juz wczesniej pisalam, poszukiwania mozesz zaczac nawet po nowym roku. Twoj francuski do tej pory ma sie szanse podciagnac takze, niemal rok masz! znajdz kogos najlepiej francuskojezycznego do rozmawiania i ucz sie ja bylam au pair we francji bez znajomosci francuskiego...uczylam sie w trakcie i z FCE z angielskiego, nie mialam problemow z niczymm dasz rade!
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Jejciu, jak fajnie, że pojawiły się dwie dziewczyny w takiej samej sytuacji jak ja. Też jestem w 2. klasie liceum i kończąc 18 w ostatnim tyg czerwca chcę wyjechać na całe wakacje. Nie zdawałam firsta, czy to może być problem?
|
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, absolutnie nie! w wiekszosci przypadkow nikt nie pyta jakie masz certyfikaty rodziny moga ocenic Twoj angielski juz po listach ktore masz w profilu, a pozniej emailach i w koncu rozmowach glosowych
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy sa agencje, ktore oferuja summer au apir w u.s.a ?
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
nie ma juz summer au pair w usa
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a byly wczesniej? przeciez przy tych cenach biletow+ wiza, to nikomu sie to nie oplaca przy wakacyjnym wyjezdzie...
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
kiedyś podobno tak..
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Znów mam pytanie
![]() Jako że coś nie lubicie mi pomagać próbuję do skutku Dostałam aplikację od rodzinki która "potrzebuje wypełnić lukę między jedna a drugą au pair" i szuka kogoś od końca listopada do świąt BN. Pytanie jest takie - czy wg was mogę oczekiwać prawie całego/lub całego pokrycia podróży? Chętnie pojadę ale po tych moich wszystkich przygodach chciałabym wreszcie coś pięniążka przywieźć miałabym w planie nic nie zwiedzać tylko siedzieć na tyłeczku i przywieźć 100% wypłaty (albo prawie 100)
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

Postanowiłam spróbować swoich sił, przygotowania zaczęłam od przekonania mamy i ku mojemu zaskoczeniu zgodziła się! Więc jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w lipcu przyszłego roku lecę do Francji - o ile oczywiście znajdę odpowiednią rodzinkę. Mam mnóstwo pytań związanych z auperkowaniem, dlatego już teraz postanowiłam do was dołączyć
moja próba usamodzielnienia sie, tzn mieszkania sama, znajlezienia "normalnej pracy" troche nie wyszla (długa historia) i teraz nie wiem co robic. szukam na gwalt jakiejs rodzinki (jednak byc aupair jest latwiejsze/bardziej wygodne), ale jak w przeciagu kilku dni nie znajde to wroce do polski
tragedia... wiem ze stamtad tez moge szukac rodzinki, ale to zajmie czas, a ja zdecydowanie chce tu zostac, tu mam znajomych i swoje zycie.. Tak czy inaczej, nie slyszala ktoras z Was o rodzinkach szukajacych kogos ASAP??
gumtree sprawdzam, ale tam zazwyczaj maja duze wymagania albo chca od razu kontraktu na rok..