Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2411 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 07:53   #72301
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość

Dziewczęta, jak nakładacie te wszystkie dobroci po ostatnim płukaniu? (b/s, żele) od razu, jedno po drugim czy coś robicie pomiędzy?
To już kwestia indywidualna, musisz sobie sama to ustalić . Ja dla przykładu w ociekające wciskam b/s, plunking na 5-10 minut, rozpuszczam, ugniatam i dopiero za 5 minut kapka żelu
Stary 2012-10-23, 08:05   #72302
prince_polo
Zakorzenienie

witam

reanimowąłam wlasnie wloski, i mają o dziwo jeszcz elepszy skret niz wczoraj. Ale pogoda taka ze pwnie i tak gdy wroce beda brzydkie

ide z dzieciem do lekarza, ma katar, chrapie strasznie, co ja sie nagimnastykowąłam by Jej odciagnac to dziadostwo to maskara.
I jeszcze plakala jak siusiu robila, a raczej zrobic nie mogła musialam Jej pomoc.....

miłęgo dnia dziewczyny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 08:33   #72303
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
hej

Maroodka mnie tu zaciągnęła, po moim eksperymencie

Nazywam się dzolls i chyba jestem zakręcona nie tylko w ale i na głowie

Moje włosy są grube, dość niepodatne na kręcenie, ale za to podatne na prostownicę, wiem, a fe :P z prawej strony po myciu wyglądają bosko, z lewej zwisają jakby były zmęczone. Za to jak wyschną na amen, to robią się puszyste (w tym złym znaczeniu) i takie nie kręcone nie proste.
Od mniej więcej dwóch dni zaczytuję się w wątkach faq odnośnie włosów kręconych i żelu lnianego i parę godzin temu nałożyłam go po praz pierwszy efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania, mam skręt, jaki mnie zachwyca! Ciekawa jestem, czy ten efekt się utrzyma, ale nawet na cały dzień mi wystarczy, zabawa jest warta zachodu, a nawet przy mojej zerowej wprawie zajmuje mniej czasu, niż prostowanie. Włosów przed nie mam, bo nie ma się czym chwalić (serio, bylejakie) a po wysuszeniu (częściowo suszarką a do całkowitej suchości naturalnie) wrzucam. Jest tylko odżywka w sprayu b/s elseve i żel. Więcej na blogu

Nie wierzę, że to moje naturalne włosy, bez hektolitrów lakieru, pianek i pierdyliarda innych środków chemicznych, które pomagają utrzymać fryzurę na moich włosach jakąś godzinę
Tym bardziej, że laminowanie mi wyprostowało włosy

Pozdrawiam
No będzie pięknie, jak to dobrze, że dziewczyny tu ściągają inne zakręcone, moje włosy dalej dziękują za przekierowanie na zakręcony wątek
Cytat:
Napisane przez KarlaN Pokaż wiadomość
pomożecie dziewczyny? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1694 post 1694 ????
trochę dopieszczania i będa śliczne falki trzeba wybrać swój pierwszy zestawik i w drogę po przygodę a falki są napradę czarujące więc warto powalczyć
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
witam

reanimowąłam wlasnie wloski, i mają o dziwo jeszcz elepszy skret niz wczoraj. Ale pogoda taka ze pwnie i tak gdy wroce beda brzydkie

ide z dzieciem do lekarza, ma katar, chrapie strasznie, co ja sie nagimnastykowąłam by Jej odciagnac to dziadostwo to maskara.
I jeszcze plakala jak siusiu robila, a raczej zrobic nie mogła musialam Jej pomoc.....

miłęgo dnia dziewczyny
Moje kręciołki mają tendencję do lepszego wyglądu i mocniejszego skrętu własnie dzień po myciu
oj niech dziecinka zdrowieje zawsze mi tak żal jak małe dzieci są chore i się męczą

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 09:05   #72304
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczęta, jak nakładacie te wszystkie dobroci po ostatnim płukaniu? (b/s, żele) od razu, jedno po drugim czy coś robicie pomiędzy?
ja robię najpierw b/s, potem plunking, potem żel
(opcja z b/s i żelem pod plunking i dokładką żelu daje mi mniej zdefinowane fale...)
Stary 2012-10-23, 09:07   #72305
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałamby przedewszystkim ustalić jakie mam włosy
Falowane nie wyprzesz się
Cytat:
Porowatość na logikę duża, ponieważ długi czas katowałam włosy farbowaniem.
to nie jest jednoznaczne - ja robiłam trwałą 2x i dalej mają niską mogą być włosy suche i niskoporowate

Cytat:
w jakim kierunku iść ? prostych? połamanych/ falek?
falek

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Mam pytanie: gliceryna jest chyba dośc "bezpieczna" jeśli chodzi o stosowanie? Mogę dodawać kilka kropelek do mikstur przed każdym myciem (co 2 dni)? Ciekawi mnie jak to jest z tym żółtkiem - można przesadzić czy spokojnie można nakładac przed każdym myciem przez jakis okres?
Może Cię po niej spuszyć, poza tym jest bezpieczna. W większej ilości dobrze dodać proteiny - jest jajo jest ok
jak przesadzisz z żółtkiem zaczną Ci się przetłuszczać i obciążać, w rzadkich przypadkach wysuszać - wtedy SLS, oleje i miód i od nowa

Cytat:
Nie wierzę, że to moje naturalne włosy, bez hektolitrów lakieru, pianek i pierdyliarda innych środków chemicznych, które pomagają utrzymać fryzurę na moich włosach jakąś godzinę
Tym bardziej, że laminowanie mi wyprostowało włosy
Super, i to za pierwszym razem witam w gronie falowanych!!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Naprawdę można mieć w obecnych czasach niedobory witaminy C? W czasach, gdy wszędzie jest dodawana witamina C jako przeciwutleniacz?
mi zaczarowane pudełko zmierzyło, że powinnam suplementować 1500mg dziennie ;]
nie no, na serio powinnam suplementować, C albo rutinoscorbin bo dziąsła krwawią mi jak przy szkorbucie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:44   #72306
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

moje też są najlepsze drugiego dnia

biedna maleńka
Stary 2012-10-23, 10:50   #72307
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Czy na tym drugim zdjęciu ja widzę oko pomiędzy włosami? Właśnie obejrzałam Silent hill i nie powiem, żeby mnie to nie obeszło A blask oślepia dosłownie

Aleście namachały dzisiaj, laski Nie nadążam z czytaniem :P
Hehe no oczko ale nie takie straszne (mam nadzieję)

Dziękuje za ohy i ahy wczoraj nawet mężowi się podobały moje włoski ale dzisiaj już wróciliśmy do normalności czyli puch z tym, że wczoraj byłam tak zabiegana, że umyłam je tylko odżywką i nałożyłam d/s na dosłownie 3 min bo nie miałam więcej czasu no i dzisiaj mam

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja robię najpierw b/s, potem plunking, potem żel
(opcja z b/s i żelem pod plunking i dokładką żelu daje mi mniej zdefinowane fale...)
U mnie podobnie najpierw b/s, plunking i żel
Stary 2012-10-23, 11:16   #72308
katie100
Wtajemniczenie

Dziewczyny, sporo piszecie o oleju arganowym.
Niedawno znajomi byli w Maroku i obdarowali mnie olejem arganowym jadalnym, kosmetycznym i mydełkiem arganowym - fotki ze składami w załączeniu.
Możecie mi podpowiedzieć, jak je stosować?
Domyślam się, że ten kosmetyczny z parafiną na 1 miejscu średnio nadaje się do olejowania i lepiej olejować tym jadalnym extra vergine... ale no właśnie co z resztą?
Kosmetyczny jak wykorzystać? (na allegro ktoś sprzedaje identyczny podając taki skład: olej arganowy, olej parafinowy, olej rycynowy, przeciwutleniacze; ale jakoś w to nie wierzę, bo z tyłu jest przecież wyraźnie: paraffin oil, argan oil) Bo jako balsam do ciała nie zastosuję, bo bym zwariowała cały dzień z tym mdło-słodkim zapachem
Mydełko chyba pójdzie do rąk do ogólnego użytku, albo zmiękczająco do stóp (bo tak teoretycznie powinno ładnie działać, prawda?)

A jadalny jw do olejowania, ale chciałabym też go użyć w kuchni - szukałam przepisów w necie, niestety średnio mnie przekonują - macie jakieś sprawdzone przepisy, które lubicie?

help
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg argan jadalny.jpg (79,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg argan kosmetyczny.jpg (107,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg argan mydło.jpg (58,9 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:27
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:27   #72309
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Czy jesteście w stanie polecić mi produkty które warto byłoby ściągnąć przez całe Niemcy i całą Polskę?
Zależałoby mi na szamponie, zastępniku odzywki morelowej z Alterry i może jakimś fajnym oleju tylko może nie identycznym jak Alterkowe.
Znajdzie się jakaś dobra dusza która coś poleci?

Chętnie posłucham też o produktach poza włosowych.

Może żeby nie zaśmiecać forum to na pw? Chyba, ze nie przeszkadza Wam dyskusja o produktach nie do zdobycia w polsce..
Nie pw tylko tu też chętnie się dowiem.

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
taaa chwilowo mam stracha przed tą wielką suszarą
Ja mam taką wielką suszarę, że mi ręka cierpnie jak dłużej kombinuję .

Cytat:
w jakim kierunku iść ? prostych? połamanych/ falek?
Jak możesz mieć wątpliwości piękne, romantyczne falki!

Cytat:
hej

Maroodka mnie tu zaciągnęła, po moim eksperymencie
I dobrze zrobiła! :P Witaj a włosiska super, błysk zwłaszcza!

Cytat:
Wychodzę z łazienki z koszulką na głowie (włosy odcisnięte pod prysznicem), w pokoju zdejmuję koszulkę i nakładam porządną porcję bs + olej na końce. Ewentualny stylizator nakładam jakieś 5min później. Rano dokładam jeszcze jedwab na końce
Stary 2012-10-23, 11:37   #72310
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

No dobra, to wczoraj w ramach eksperymentu naładowałam wszystko na raz (b/s, lniany, drogeryjny, psikadło z olejami), powyciskałam w jedną koszulkę, nałożyłam na krótko kolejną... po pół godzinie słyszę "kap,kap,kap" ale nie dałam za wygraną, kapało dalej.
Efekt dziś: więcej fal niż loków, jako że lniany mi się kończył to właściwie nie było czego ugniatać, za to błyszczą i są mięciutkie.
Coś muszę z tymi falami wymyśleć
a, i znalazł się mój kosmyk konky znad czoła. Jak się pojawia to znaczy, że jest dobrze. Tylko póki co skręcił się na tyle, że sięga do brody, a potrafi do połowy czoła. Nie ma co, on uwielbia garniera.

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:13   #72311
shuya
Przyczajenie

ja na wilgotne włosy pryskałam żel w płynie garniera do włosów kręconych i czekałam aż same wyschnął - włosy wyglądały super. teraz już wyprostowałam.
shuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:54   #72312
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Niedawno znajomi byli w Maroku i obdarowali mnie olejem arganowym jadalnym, kosmetycznym i mydełkiem arganowym - fotki ze składami w załączeniu.
Domyślam się, że ten kosmetyczny z parafiną na 1 miejscu średnio nadaje się do olejowania i lepiej olejować tym jadalnym extra vergine... ale no właśnie co z resztą?
Kosmetyczny jak wykorzystać? (na allegro ktoś sprzedaje identyczny podając taki skład: olej arganowy, olej parafinowy, olej rycynowy, przeciwutleniacze; ale jakoś w to nie wierzę, bo z tyłu jest przecież wyraźnie: paraffin oil, argan oil) Bo jako balsam do ciała nie zastosuję, bo bym zwariowała cały dzień z tym mdło-słodkim zapachem
Mydełko chyba pójdzie do rąk do ogólnego użytku, albo zmiękczająco do stóp (bo tak teoretycznie powinno ładnie działać, prawda?)

A jadalny jw do olejowania, ale chciałabym też go użyć w kuchni - szukałam przepisów w necie, niestety średnio mnie przekonują - macie jakieś sprawdzone przepisy, które lubicie?

help
jak Ci ten parafinowy do niczego nie pasuje, to ja bym sprzedała

Cytat:
Poza tym Mama odkryła dziś moją mnogość kosmetyków ledwo utrzymujących się w szafce i się przeraziła
ja czuję, że niedługo dostanę oficjalnego bana na kupowanie kolejnych odżywek

Cytat:
od razu po spłukaniu maski/ds nakładam na cieknące jeszcze b/s, robię plunking i dopiero jak trochę podeschną nakładam żel czyli widzę, że podobnie jak większość.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:59   #72313
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

To ja robię inaczej, nakładam b/s i od razu stylizator, potem zwijam włosy w ręcznik i chodzę tak kilkadziesiąt minut.
Stary 2012-10-23, 13:27   #72314
katie100
Wtajemniczenie

do "anglojęzycznych" Dziewcząt - co sądzicie o tej metodzie, mi przypomina super soaker i zastanawiam się, czy faliste mogą liczyć tu na dobry efekt??
http://reynoldswriting.hubpages.com/...rlyhairstyling

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

chciałabym wzbogacić maskę jajeczną Joanny jakimś olejem, bo samoistnie jest dla mnie za lekka - dobry pomysł?

mam do wyboru mix BD fur Mama, oliwę z oliwek, rzepakowy () i arganowy...?
pomysły?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
To ja robię inaczej, nakładam b/s i od razu stylizator, potem zwijam włosy w ręcznik i chodzę tak kilkadziesiąt minut.
ja tak zrobiłam ostatnio w ramach odmiany, ale podprostowało mi to włosy
też noszę tyle plunking, ale jednak przed żelem... co włos to potrzeba
Stary 2012-10-23, 14:39   #72315
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
do "anglojęzycznych" Dziewcząt - co sądzicie o tej metodzie, mi przypomina super soaker i zastanawiam się, czy faliste mogą liczyć tu na dobry efekt??
http://reynoldswriting.hubpages.com/...rlyhairstyling
Nie dzieliłabym technik na fale i loki
Na sobie nie sprawdzę bo nie mam ani pianki ani kremu stylizującego i nie zmieni się to za szybko

Cytat:
chciałabym wzbogacić maskę jajeczną Joanny jakimś olejem, bo samoistnie jest dla mnie za lekka - dobry pomysł?

mam do wyboru mix BD fur Mama, oliwę z oliwek, rzepakowy () i arganowy...?
pomysły?
Wszystkie fajne (wybrałabym te z omega 6 albo 9 i właśnie takie wymieniłaś)

Stary 2012-10-23, 14:59   #72316
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Na sobie nie sprawdzę bo nie mam ani pianki ani kremu stylizującego i nie zmieni się to za szybko
No dobra,to ja mam pytanie w związku z metodą super soaker
czego do niej używasz? bo próbowałam z Isaną męską ale mam wrażenie, że cały spływa razem z wodą? a mocniejszego żelu już nie mam...
Stary 2012-10-23, 15:08   #72317
jula85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Reanimacja rano dała radę. I mam mega objętość po ananasku.
Mam jakieś tam gładkie chustki, spróbuję dziś w nocy tak spać. Jakie cyrki są z tymi włosami, jakby nie można było normalnie spać

Zrobiłam zdjęcie
piekne wlosy!!!
w jaki sposob reanimujesz wlosy?
na noc skrecasz w ananasa?nie prostuja ci sie?
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:11   #72318
201604210939
Konto usunięte

Cytat:

help
Ja bym tym kosmetycznym na parafinie ewentualnie pielęgnowała skórki wokół paznokci

Zgodnie z sugestią Eloe przemyślałam trochę co nakładam i jak i oto efekty na noc nałożyłam olej arganowy na odżywkę, rano umyłam włosy szamponem i nałożyłam lekką odżywkę na 10 minut, rozczesałam delikatnie palcami, spłukałam chłodną wodą, mokre włosy zawinęłam na chwilę w turban z mikrofibry, po zdjęciu dałam kapkę kremu do loków z bootsa, podsuszyłam suszarką z dyfuzorem tak do 90%, na koniec włosy na czubku głowy podpięłam klipsami i voila gdyby nie "gniazdo" które zrobiło mi się z tyłu (widoczne na ostatnim zdjęciu) to byłabym mega zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03514.jpg (38,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03499.jpg (30,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03505.jpg (67,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03500.jpg (86,2 KB, 42 załadowań)
201604210939 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:25   #72319
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
piekne wlosy!!!
w jaki sposob reanimujesz wlosy?
na noc skrecasz w ananasa?nie prostuja ci sie?
Mam w psikacza z żelu lnianego, kilku kropli oleju i kropelki olejku eterycznego. Czasami reanimuje wodą z odżywką.
Dopiero testowałam spanie w ananasie i się nie prostowały. Moje włosy już nie odbijają się od gumek, spinek i innych ozdóbek. Jak je po myciu dobrze wystylizuje to tak zostają.
Rano rozpuszczam tego ananasa, roztrzepuje włosy palcami, psikam tym sprayem, ugniatam, czekam aż to wyschnie, odgniatam ewentualne sucharki.

Zrobiłam test, umyłam grzywkę olejkiem Isany. Liczę na pozytywne efekty.
Stary 2012-10-23, 15:28   #72320
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
No dobra,to ja mam pytanie w związku z metodą super soaker
czego do niej używasz? bo próbowałam z Isaną męską ale mam wrażenie, że cały spływa razem z wodą? a mocniejszego żelu już nie mam...
płukanki lnianej i tyle
nie umiem używać stylizatorów

Stary 2012-10-23, 15:44   #72321
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Chwalimy się, chwalimy, a gdzie dowody? Jak to mówią: pics or it didn't happen

Gliceryna jest ok, ale jest humektantem, więc może powodować puszenie (wszystko zależy od punktu rosy). Co do żółtka, to to wielkocząsteczkowe proteiny, nakładaj, ale jak pewnego razu poczujesz, że włosy są szorstkie, przesuszone i niemiłe w dotyku - odstaw.
Owszem pochwaliłam się, ale niewiele ponad tydzień temu nosiłam się z zamiarem podcięcia włosów i pisałam jak okropnie wyglądają po ostawieniu silikonów i eksperymentach z bingoshea..
Weź pod uwagę, ze i w XXI wieku niektóre osoby moga nie posiadać aparatu cyfrowego, choć wydaje się to niemożliwe do uwierzenia
Pochwaliłabym się gdybym mogła, tym bardziej że mam zdjęcia sprzed roku na telefonie, a różnica jest kolosalna, mam chęć się pochwalić i może wykombinuję jakieś połączenie telefonu z komputerem.
Dzięki za radę, będę uważać z żółtkiem.

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Mam do Ciebie ogromną prośbę, czy mogłabyś mi podać dokładne proporcje tej maski z żółtkiem... stosujesz do tego moze naftę?

Mam ochotę trochę poeksperymentować w tym zakresie, a może TY mi w tym pomożesz?
Ja daję składniki na oko, ale na moje długie gęste do połowy długości włosy spokojnie wystarcza jedno żółtko, do tego ok 3 łyżek rycynowego i 3-4 kropelki gliceryny. Nakładam na mokre włosy, a w skalp wmasowuję sam rycynowy, u mnie hamuje wypadanie. Nie używam przy tym czepka, po prostu związuje włosy w kok i trzymam ok 2 godzin. Nafty nie dodaje, bo wtedy nie mogłabym trzymać tej maski na włosach aż tyle. Zmywa się delikantym szamponem po jednym razie, tylko trzeba to zrobić porządnie. Potem nawet nie stosuję odżywki do spłukiwania, do ...psuje efekt, czyli pogrubione. "mięsiste" i lekko usztywnione włosy. Uwielbiam kiedy są takie bo wydają się dużo gęstsze i formują się w ładne fale. Przy tragicznej gęstości na drugiej połowie długości nie wchodzi w grę efekt lejących włosów, bo wychodzi z tego tylko troche strąków.

Cytat:
Może Cię po niej spuszyć, poza tym jest bezpieczna. W większej ilości dobrze dodać proteiny - jest jajo jest ok
jak przesadzisz z żółtkiem zaczną Ci się przetłuszczać i obciążać, w rzadkich przypadkach wysuszać - wtedy SLS, oleje i miód i od nowa
Dzięki. Moje włosy akurat uwielbiają proteiny, swego czasu przed każdnym myciem stosowałam właściwie solo odżywkę artiste różową (dodawałam czasem odrobinkę alterry z granatem) i uwielbiałam ten efekt pogrubionych włosów, szkoda tylko ze utrzymać go mogłam tylko do kolejnego mycia.

Wczoraj zrobiłam mieszankę maski alterra z granatem, rycynowego z gliceryną, a na skalp łopianowy z papryką, i tak na 2 godziny.
Na skalp u mnie sprawdza się niestety tylko łopianowy i rycynowy. Łopianowy na długośc sprawia, że włosy za nic nie chcą się kręcić, pięknie lśnią, ale jak już mówiłam taki efekt jest fajny na mega gęstych włosach.

Czy żele bielendy grafiti ekstramocne z ceramidami/ jedwabiem w opakowaniach 500 ml to jakaś nowość? Wcześniej ich nigdzie nie widziałam. Kupiłam dzisiaj wielkie opakowanie tego z ceramidami, skład identyczny jak w innych żelach grafiti + dodatkowo "ceramide 3", lub jedwab hydrolizowany na jednym z pierwszych miejsc - porównałam w sklepie specjalnie z myślą o wizażu . Wybrałam wersję z ceramidami w obawie, że ten z jedwabiem nakładany codzień w ogromnych ilościach w końcu spowoduje przepropteinowanie. Przestestowałam na niewystylizowanym kosmyku włosów i zachowuje się tak jak inne żele bielendy, które dla moich włosów są najlepsze. Jest to tez wersja bardziej ekonomiczna - grafiti klasyczny 250 ml z 4 zł, a ten 500 ml z 6zł.
Do mrożącego chyba jednak się nie przekonam - strasznie skleił mi włosy i mimo nałożenia dużych ilości ciągle było go za mało, niektóre włosy pozostały niewystylizowane - bardzo trudno się go rozprowadza, okropnie sie lepi. Wczoraj miałam po nim super włosy, a dzisiaj byle jakie. Kończę eksperymenty z nowymi żelami, piankami itp. do stylizowania, bo i tak nic lepszego od bielendy nie znalazłam.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-10-23 o 16:35
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:43   #72322
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Ech, kilkanaście minut temu nałożyłam sobie resztę (no, może nie taką resztkę - ok. 15ml) oleju jojoba na włosy i już prawie wszystko wypite Zapomniałam już, jaki to fajny, lekki olej.

Nadal mam twarde postanowienie pozużywać zapasy kosmetyczne zanim kupię coś nowego Ale już mi tęskno za nową butelką lotionu Seboradin z rzepą... ostatnią skończyłam 3 tygodnie temu
I Jantara już mam mało (3/4 butelki ).
A hydrolatu różanego nie mam w ogóle.
I wynalazłam masło kawowe w jakimś sklepie internetowym.
I co tu robić. I jak tu żyć
Stary 2012-10-23, 17:22   #72323
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Ja sie zastanawiam czy to mozliwe ze moje wlosy poprostu juz nie rosna czy nie doszly do dlugosci ktora jest dla nich ostateczna i nie chca rosnac dalej... Pol roku temu jak mierzylam je to mialy jakies 52 cm urosly 2 cm po miesiacu picia drozdzy dzisiaj zmierzylam bo mialam nadzieje ze wreszcie cos urosly i co patrze a tam 50 cm... to jest niemozliwe poprostu... Moze wtedy poprostu zmierzylam zle... ale nawet jesli to po 6 miesiacach (liczac ze wtedy mialy 50) przy wzroscie np 1 cm juz powinny miec jakies 56 cm...
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:27   #72324
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy to mozliwe ze moje wlosy poprostu juz nie rosna czy nie doszly do dlugosci ktora jest dla nich ostateczna i nie chca rosnac dalej... Pol roku temu jak mierzylam je to mialy jakies 52 cm urosly 2 cm po miesiacu picia drozdzy dzisiaj zmierzylam bo mialam nadzieje ze wreszcie cos urosly i co patrze a tam 50 cm... to jest niemozliwe poprostu... Moze wtedy poprostu zmierzylam zle... ale nawet jesli to po 6 miesiacach (liczac ze wtedy mialy 50) przy wzroscie np 1 cm juz powinny miec jakies 56 cm...
A nie skręcają Ci się bardziej?
Stary 2012-10-23, 17:46   #72325
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A nie skręcają Ci się bardziej?

Mierzylam ptostujac palcami pasemko
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:15   #72326
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkie fajne (wybrałabym te z omega 6 albo 9 i właśnie takie wymieniłaś)
oki, to wieczorem będę kombinować, dzięki
Stary 2012-10-23, 18:35   #72327
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
ja tak zrobiłam ostatnio w ramach odmiany, ale podprostowało mi to włosy
też noszę tyle plunking, ale jednak przed żelem... co włos to potrzeba
Ja zauważyłam, że jednak to nieodpowiednie odżywki najbardziej prostują mi włosy. Przy odżywce napakowanej antystatykami kombinacje z plunkingiem nie dają wiele.
Zresztą sama nie wiem plunking i i odpowiednie układanie włosów pod ręcznikiem (harmonijkowanie) są ważne, ja to w sumie rozleniwiłam się, jeśli tylko włosy się nie puszą, to pal sześć, czy mam skręt 2a czy jakiś tam.
Stary 2012-10-23, 18:55   #72328
softgrey
Zadomowienie

Hej dziewczyny, czy któraś z was używa czarnego żelu męskiego Isana? Ja dziś kupiłam ten z pomarańczowymi paskami i dopiero teraz zauważyłam że nie jest zgodny z CG... Na co dzień myję włosy metodą OMO - szampon Babydream na skalp + odzywka Garnier Awokado na dlugośc włosów, a raz w tygodniu myję włosy szamponem z SLS. Czy mogę używać tego żelu (jeżeli używam też szamponu z SLS) czy na nic mi się już nie przyda?
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:07   #72329
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czy któraś z was używa czarnego żelu męskiego Isana? Ja dziś kupiłam ten z pomarańczowymi paskami i dopiero teraz zauważyłam że nie jest zgodny z CG... Na co dzień myję włosy metodą OMO - szampon Babydream na skalp + odzywka Garnier Awokado na dlugośc włosów, a raz w tygodniu myję włosy szamponem z SLS. Czy mogę używać tego żelu (jeżeli używam też szamponu z SLS) czy na nic mi się już nie przyda?
Dużo dziewczyn tutaj go używa i sobie chwali.
Stary 2012-10-23, 19:10   #72330
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Używałam. Nie jest zły. Moim zdaniem nim dojdzie do mycia sam znika z włosów.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości