Joanna Z Apteczki Babuni, Maseczka jajeczna

• 27 stycznia 2016 o 8:28
    Bardzo fajna maska
    Maska wg mnie jest bardzo fajna.Ma ładny zapach,włosy sa odżywione,kosztuje bardzo mało i starcza na długo. Posiada dosyć żadka konsystencje ale mi to nie przeszkadza bo fajnie trzyma sie na włosach i nie zlatuje. Moje włosy sa po niej bardzo miękkie, łatwo sie rozczesuja i nie wypadają. Polecam jesli szukacie niedrogiej i dobrej maski. Używam tego produktu od: Ponad rok Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 3 lipca 2015 o 20:23
    polecam
    uwazam ze ta maska jest naprawde bardzo dobra pieknie pachnie nawilza wygladza wlosy do tego jest tania! jedyny minus to zbyt wodnista konsystencja ale i tak uwazam ze maska jest swietna Używam tego produktu od: 2miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1duże
  • 26 stycznia 2015 o 17:49
    Nawilża, wygładza, nabłyszcza - świetna maska.
    Bardzo lubię tę maskę, świetnie się sprawdza zarówno solo jak i wzbogacona innymi półproduktami. Kosztuje niewiele, ja płacę za nią niecałe 7zł. Opakowanie mieści 250 g produktu. Konsystencja maski jest średniogęsta o jasno-brzoskwiniowym kolorze. Łatwo nakłada się na włosy i oczywiście nie skapuje z nich. Skład maski jest bardzo bogaty jak na tani drogeryjny produkt, zawiera: glicerynę, olej rycynowy, ekstrakty z żółtka, pokrzywy, żeńszenia, kiełków pszenicy, pyłku kwiatowego, z owoców papryki cayenne co daje nam prawdziwą mieszankę odżywczo-regenerującą, nie tylko dla włosów, ale także dla cebulek. Zawiera ona dwa kondycjonery, czyli jeden łatwo zmywalny silikon dimethicone oraz quaternium-91. Moje włosy reagują jednak bardzo pozytywnie na dawkę dimethincone, dlatego osobiście cieszy mnie on w składzie. Maskę stosuję na kilka sposobów: - po umyciu włosów na 20 min do godziny - jako odżywkę pod olejowanie - bazę do stworzenia własnej, wzbogaconej maski, którą pozostawiam na włosach całą noc Już po pierwszym zastosowaniu można zauważyć jak świetnie działa na włosy. Stają się miękkie i lśniące, doskonale się układają. Są mocne i zdrowe, wypada ich znacznie mniej. Maska nie obciąża ich, ani i nie oblepia. Trzeba ja stosować systematycznie minimum 2 razy w tygodniu i przez długi czas, wszystko zależy od kondycji wyjściowej naszych włosów. Kosmetyk idealny. Czego chcieć więcej? Chyba tylko tego, by była łatwiej dostępna. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
  • 14 października 2014 o 19:07
    Bardzo dobra, działa jak należy
    Mam włosy wysokoporowate, czyli suche, po gładkim zaczesaniu włosów łuski są rozchylone, dużo włosów odstaje, często się puszą, są łamliwe i w dodatku kręcone. Na blogu Joanny wyczytałam, że pielęgnacja tego typu włosów powinna być oparta o składniki natłuszczające (emolienty), nawilżające (humektanty) oraz proteiny, by odbudować łuski włosa więc idealnie sprawdzą się balsamy, maski i kompresy zawierające emolienty oraz proteiny mleczne, miód, jajko i faktycznie moje włosy uwielbiają te składniki. Teraz zrecenzuje maseczkę... Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że ta maska, to jeden z lepszych kosmetyków do włosów, jaki kiedykolwiek wpadł mi w ręce. Używam jej na zmianę z maskami Biovax i jestem zadowolona. Maska ma dużo plusów i uważam, że jeśli ktoś ma zniszczone farbowaniem włosy, suche lub tak jak ja wysokoporowate powinien choć raz ją wypróbować. Stosuję ją na różne sposoby, czasami samą a czasami dodaję jeszcze do niej jedno żółtko i olej rycynowy. Trzymam pod czepkiem jedną godzinę lub dwie i po tym czasie spłukuję z włosów albo nakładam na zwilżone włosy przed myciem a po upływie czasu myję włosy szamponem (najlepiej sprawdza się razem z szamponem jajecznym z Apteczki Babuni, którego również zrecenzowałam). Maska wzmacnia włosy, należy jednak dać jej trochę czasu i nie oczekiwać cudów po pierwszej aplikacji. Jest to świetny produkt zarówno dla włosów naturalnych, jak i farbowanych (przyciemnianych czy rozjaśnianych), sprawdziłam wszystkie 3 opcje. Maska przy regularnym stosowaniu wzmacnia włosy, ogranicza wypadanie, włosy zyskują na elastyczności. Są ewidentnie nawilżone, zaczęły mi się kręcić (zawsze miałam włosy co najmniej falowane, ostatnio jednak były bardziej nijakie). Po każdorazowym jej użyciu fale są bardziej zdecydowane, zdefiniowane, widać, że są nawilżone. Włosy mi się nie puszą, są ujarzmione i przede wszystkim dobrze się układają. Zapach - OMG uwielbiam ! czysta przyjemność. Uwielbiałam go wąchać :D Cena w stosunku do jakości ok: 6,80 zł za opakowanie 250 g Podoba mi się to, że maska jest sprzedawana w słoiczku - Łatwo wydobyć produkt ze środka i do samego końca. Skład maski jest genialny - oprócz humektantów, emolientów i jednego silikonu, który jest łatwo zmywalny zawiera ekstrakty z ziół (pokrzywa, kiełki pszenicy, żeńszeń, pyłek kwiatowy itd.), żółtka, olej rycynowy a nawet witaminę E. Na samym końcu konserwanty czy barwniki ale są w małym stężeniu żeby wyrządzić komuś krzywdę. Podczas używania maski odnotowałam tylko dwa minusy ... - kiepską wydajność - szybko się kończy, starczyła mi zawsze na 4 razy, gdyż mam włosy gęste. - słabą dostępność - w moim mieście kupuję ją tylko w jednej drogerii. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dużo (ok. 11)
  • 25 sierpnia 2014 o 20:29
    MÓJ WŁOSOWY HIT!
    Seria jajeczna do włosów z "Apteczki Babuni" jest jedną z najlepszych jaką do tej pory używałam. Przetestowałam wszystkie trzy produkty z tej serii i każdy z nich absolutnie mnie urzekł, począwszy od szamponu, którego zużyłam już 3 butelki, przez maskę, o której będzie dzisiaj mowa i odżywkę do włosów. Moje włosy widocznej regeneracji nie potrzebują, jestem z nich zadowolona, ale chętnie sięgam po maski i produkty nawilżające. Przetestowałam wiele masek ale moimi faworytami juz od dawna jest właśnie recenzowana maseczka jajeczna oraz maski Biovax firmy L\'biotica. Maskę Joanny pokochałam od pierwszego użycia. Przede wszystkim jest to maska, które nie tylko wizualnie poprawia stan włosów. Jej skład jest napakowany składnikami odżywczymi i regenerującymi włos. Co do składu to jest naprawdę super - zawiera nie tylko ekstrakt z żółtka i olej rycynowy, ale też ekstrakty z: kiełków pszenicy, pokrzywy, pyłku kwiatowego, żeń-szenia, z owoców papryki cayenne oraz wyciąg z kory chinowca soczystoczerwonego i witaminę E - takiego bogatego składu nie widziałam jeszcze w żadnej innej masce czy odżywce. Wymienione składniki są wysoko w składzie więc mam pewność że maska działa. Wielki plus za to że nie ma w składzie parafiny, parabenów, alkoholu czy dużej liczby barwników. Jest to jeden z niewielu produktów, po których moje włosy są mięsiste, śliskie, gładkie, błyszczące i nawilżone po same końce, a zarazem lekkie i podatne na falowanie. Nie ważne czy nałożę ja przed myciem, czy po myciu czy na 10 minut czy na godzinę pod czepek - zawsze efekt jest taki sam :) Maska dobrze rozprowadza się na włosach, nie spływa z nich i również dobrze się spłukuje- włosy prześlizgują się przez palce. Nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje łupieżu, nie obciąża i nie przetłuszcza włosów. Zapach jest dla mnie bardzo przyjemny, słodkawy, utrzymywał się na włosach cały dzień, trzymanie tej maski na włosach zawsze jest czystą przyjemnością :) Nie podoba mi się jedynie stosunek ceny do wydajności tej maseczki. Przy długich, gęstych i porowatych włosach opakowanie o pojemności 250 ml zużywa się ekspresowo - wystarcza mi na 5 razy. Szkoda, że nie produkują jej w większych opakowaniach ale na szczęście jest tania i jak tylko mi się kończy to kupuję nastepną :) Podsumowanie Maska ma dla mnie same plusy: + nie obciąża włosów + doskonale je nawilża + nadaje włosom niebywałą miękkość + po jej użyciu włosy wyglądają zdrowo + nie podrażnia skóry głowy + nie zawiera parabenów i SLS + opakowanie ułatwia jej wydobycie- nic się nie zmarnuje! ;) + piękny zapach maski, mi bardzo przypadł on do gustu i nie przeszkadza mi, że czuć go na włosach długi czas. + doskonale rozprowadza się po włosach + pozostawia je łatwe w rozczesaniu, gładkie i błyszczące + znacząco ułatwia układanie włosów podczas suszenia + nie powoduje puszenia włosów, nawet przy dużej wilgotności powietrza + skład Maska jest bardzo porządnym produktem, odżywia włosy, pomaga je układać, sprawia, że wyglądają zdrowo i są błyszczące. Polecam ją każdemu. Używam tego produktu od: marzec 2014 Ilość zużytych opakowań: sześć