|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
A moim zadnie są tu trzy posiłki (a nie dwa) i przekąska, to jest mit z tymi pięcioma posiłkami i metabolizm nie ma nic wspólnego z załatwianiem się w wc. Ten jadłospis był by super, gdyby to było U, ja też wolę zjeść raz , a porządniej niż bez przerwy coś szykować, jeść, zmywać, wymyślać i bez sensu w kółko... tylko to jedzenie, bo to prawda można zgłupieć.... ![]() Tylko, że ja jem najczęściej cztery spore posiłki. Tylko w Twoim przypadku jest jedno ale.. u Ciebie są trzy, a nie cztery i nie jesteś na U. Przytyj raz , a porządnie, potem sobie będziesz mogła jeść te 3 lub 4 duże. I nie uważam, ze "jak grochem o ścianę" bo Twoje jedzenie jest treściwe, Ale jak powiedziałam na P trochę mało, nie ma co się babrać i bawić, tak będziesz jadła na U, teraz dodaj, przytyj i mniej już święty spokój z tym. Powodzenia. Poza tym ja widzę u Ciebie postęp, teraz a kiedyś
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za wsparcie. Eh pilnuje sie zeby esc,ale nie zeby pilnowac posilkow. Moze zrozumiesz,oze nie.
Kurde tylko co ja mialabym dodac? Jem naprawde duzo.. |
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:33 |
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
8.00: kukuydzianka, bułka ciemna, z bieluchem ziołowym i pomidorem/rzodkiewką
11.00: kanapka(2 kromki)z szynką drobiową, sałatą, ogórkiem(no i masło..) 14.00: ziemniaki, kawałek schabu w sosie(sos w znikomych ilościach), ogórki kiszone 18.30: dwie kromki słonecznikowego z dorszem wędzonym(maaasło) 19.45: jogurt Ale owoc waniliowo-brzoskiwniowy i co sądzicie o tym?
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Staram sie walczyc,zwiekszac a tu kurde i tak mało?
Chcialabym cos cwiczyc,aby nie miec galaretowatego ciala,nogi sa takie galaretkowate,fuj. Tylko,ze mam wade serca i wysilkowych nie moge,co robic? |
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
galaretowate, powiadasz...zapewne-wszystko jak galareta, obwisłe i trzęsące się przy każdym ruchu, wielkie, tłuste ogromne? powinnaś jak najwięcej ćwiczyć, żeby takie nie było, wiesz-galaretowate, jakaś siłka, bieżnia i te sprawy
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Nie jest wielkie,zanikly miesnie. Na brzuchu nie,ale nogi masakra. Takie male gluty.
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
To musze znow zapytac lekarza,poniszczylam troszke narzady i nie wszystko mi wolno. statnio znowi trafiam na ostry dyzur z bolem trzustki. Sos maminy dal sie we znaki. Zyc nie umierac.
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- To lek na wątrobę i trzustkę łykaj. Np. Hepatin
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sluchanie organizmu- swoja droga tez jest bardzo wazne. Wezmy jednak pod uwage fakt, ze jest on rozlegulowany. kolejne zatrucie i kolejny dzien na ok. chudne. cholera jasna chudne. Mam jeden dzien wymiotow nawet herbata, wmuszania w siebie ryzu czy czegokolwiek co nie powroci mi z zoladka i jeden dzien ok. lekarz nie wie co mi jest i podejrzewa, ze to na tle nerwowym. staram sie jak moge by bylo to P. - dzien bez zatrucia, caly spedzony w lozku przez zmeczenie... : 1. Ciabatta z maslem, serem zoltym, jajkiem, pomidorem serkiem topionym szynka, jajkiem i ogórkiem zielonym herbata czarna z miodem 2. 4 wafle ryzowe z serkiem topionym salata i pomidorem twaróg z olejem lnianym i ziolami ( 100g) 3. 250ml zupy pomidorowej krem, zmiksowanej z kurczakiem, podanej z łyżką makaronu i ziołami 4 placki ziemniaczano cukiniowe z tzaztikami 4. parówka, kromka chleba ziarnistego z masłem, sałatą i pomidorem wafel ryżowy z serkiem, sałatą i pomidorem herbata bananowa z miodem nigdy nie myslalam, ze chudniecie bedzie mnie frustrowac i przerazac. naprawde sie boje, ze cos zlego sie ze mna dzieje... |
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Uwazasz,ze moje porcje te norme przekroczyły?
To napewno P nie jest. |
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Przecież justbelive napisała, że jest chora i wymiotuje
|
|
#2565 |
|
BAN stały
|
czyli w ano.. nie można przesadzic tez z porcjami? a ja slyszalam ze wychodzac zz ano trzeba jesc jak najwiecej zeby organizm odbudowac i przegryzać miedzy posiłkami (jeżeli psychika pozwala)
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ilcia - nawet nie wiesz ile razy po normalnej porcji czułam, że pękam. Ale cholera chcesz żyć normalnie?! To to przebolejesz i zaczniesz funkcjonować normalnie. Swoją drogą zdrowy człowiek też często czuję się przejedzony i żyje. Jak będziesz jednego dnia odpuszczała bo "jesteś pełna" to nie pójdziesz do przodu. A zobaczysz, ze z czasem będziesz po prostu CHCIAŁA zjeść bo poczujesz się głodna/będziesz miała na coś ochotę. Swoje trzeba przecierpieć ale warto!
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym, teraz kazda porcja bedzie wydawala sie za duza... nic na poczatku nie jest proste..
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Manna
2 kromki razowego z dzemem 3 plsatry twarogu 10 wloskich rurka z kremem jogurtowym,jablko,grejfru t wycisniety grzybowa z 6 ziemniakami drozdzowka z serem,jablko sandwich z maslem,bazylia,serem,pomi dorem,ketchupem kromka z 2plastrami szynkiserem,rzodkiewka kromka z makrela 10 wloskich |
|
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boziu boziu dziekuje btw. czytam Twojego bloga kulinarnego!z waflami masz racje. ogolnie musze sie pozbyc wszystkiego co lajt i kruche... wafle jako przekaska, ale na ta chwile jak skoncze paczke to zastapie je chyba pistacjami lub jakimis chrupkami. jutro mam od cholery szkoly i pracy wiec plan musi byc. mam nadzieje, ze obudze sie zdrowa... obstawilam sie smecta i gastrolitem i polprazolem.dodatkowo jutro mam psychiatre i terapie. a doba ma tylko 24h... zakladajac , ze obudze sie zdrowa zoladkowo : 1. ciabatta z maslem szynką salata i pomidorem z maslem camembertem salata i pomidorem swieza bazylia jajko na miekko herbata czarna z miodem 2. jogurt owocowy i bulka tzw. uczelniana ( kajzerka, majonez, szyna albo ser, jakies warzywo) albo hot dog uczelniany ( bula, keczup,parowka)3. uczelniane pierogi (5) +goracy kubek / zestaw obiadowy: zupa z ziemniakami lub makaronem lub krem + mieso/fryty/ziemniaki/surówka ( zalezy co bedzie. miesa zawsze jem 1/2 bo porcje sa wielkie) +sok pomidorowy. 4. I tu juz moja inwencja. Bedzie Tato, wiec : plasterki pomidorów i batatów zapieczone ze szpinakiem camembertem i podane z wedzonym lososiem oraz podpieczona bulka/bagietka ( 2 plasterki) z maselkiem estragonowym. zakochalam sie w estragonie! trzymac kciuki! powtarzajace sie zatrucia u serio-serio wychodzacej z dola panny ed. to zmora absolutna. Boje sie poranka! ( zrobilam rodzenstwu na kolacje po faszerowanym ziemniaku. uslyszalam ' masterszef, oddaj fartuch! a po chwili smiech wyszlo pysznie! A wiedzialam, ze nie powinnam... moglam tylko sprobowac. masakra!)
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
BAN stały
|
ale ja mam napady: np. kilogram śliwek, 2 s. wiejskie i z pol kilo orzechow + warzywa ;(
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje, ze po tym nie wymiotujesz?
Z dwojga zlego lepsze to niz zapchac sie fastfoodami. A kilogram np.pistacji tez sama umiem wszamac... :p Praca nad soba Bibianno i tyle. Nie ma zlotego srodka. Mi pomaga psychoterapia i ukladanie jadlospisow. Robilam tez sobie swego czasu zeszyt z celami na dany dzien. Zaczynajac od minimalnych i glupich wrecz. Brawo dla mnie, kolejny poranek jestem struta. Wafle ryzowe wlasnie mnie ratuja. Ale gdyby nie fakt, ze nie moge byc w ciazy przez brak okresu pomyslalabym, ze te poranne rewolucje to ciaza wlasnie. Jestem za-la-ma-na. Nie poszlam na uczelnie, ale do psychiatry wstane chocbym miala na niego zwymiotowac. |
|
|
|
#2573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
A moze jakieś owsianki, musli z serkiem i owocami? Wafle mozesz tez zastąpić jakimś ziarnistym pieczywem. Urozmaicaj troszeczkę Nie znudziły Ci się te ciabatty ? rozumiem, że Ci smakują, ale spróbuj też grahamki (o ile możesz), wieloziarnistej Podoba mi się Twoje jedzenie na uczelni. Nie głodujesz i widać, ze się przełamujesz. A odnośnie wafli to tak jak pisze kicikasia podczas zatrucia takie sucharki są nawet wskazane ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Wiam
Dziewczyny doradźcie mi plis Wydaje mi sie ze nie jem dużo a ostatnio cos mi sie przytyło . Moje pierwsze śniadanie 9 godz. - 2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem , szynką , czasem pomidor , cebula , ser , twaróg. - kawa z mlekiem 3,5% , bez cukru Drugie śniadanie 12 godzina - 2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem i dodatki to różnie . - zielona herbata bez cukru Obiad Albo zupa , różnie bywa ,pomidorowa , barszcz , rosół itd. Lubię wszystkie zupy . Albo drugie danie , tez różnie . Albo kotlet drobiowy , 2-3 ziemniaki , surowka .albo golabek z sosem , placki z gulaszem . Nigdy nie jem pierwszego i drugiego Dania razem . Nie jestem w stanie tego zmieścić . Obiad zawsze jem w pracy , tutejszy bar nie ma w menu żadnych sałatek ani lekkich dań . Jem te obiady bo nie mam innej opcji . Bardzo często nie chce juz tego jeść i kupuje jogurt pitny i do tego bułka jasna z ziarnem . Ok. 19 jem podwieczorek i tez różnie , albo jabłko , jakaś kanapka , może troszkę zupki. Zależy co zostanę pod ręką jak wracam z pracy do domu . Kolacja 21.30 Różnie , bardzo lubię zapiekaną fete z pomidorami , bazylia i oliwa z oliwek . Do tego grzanki z chleba wieloziarnistego . Pomidory z mozzarellą. Bruschetta Kanapka z pomidorami Nie jem tego dużo , max dwie kanapki , max dwa plastry mozzarelli z pomidorami itd. Kiedyś w mojej poprzedniej pracy miałam większy wybór w salatkach i lekkich dniach . Zamawiałam sałatkę z grilowanym filetem drobiwym , z lososiem , z fetą . Albo grilowany filet z gotowanymi wazywami . I wtedy naprawdę byłam zadowolona . A dziś zaczyna mi sie robić oponka i ogólnie czuje sie jakbym przytyła . Moja waga wskazuje tyle co zawsze 52 kg przy 168cm wzrostu . A jednak wizualnie moja figura sie zmieniła . Chłopak mi mowi ze mi sie przytyło , inni tez to zauważyli , a na wadze nic sie nie zmienia . Tylko przed okresem ok. 2 kg wiecej ważę , ale zaraz po waga wraca do 52 kg. I o co tu chodzi ? , dlaczego wyglądam jakbym miała 2-3 kilo wiecej , skoro ważę wciąż tyl co zawsze ? . Może któraś z Was wyrazi swoje zdanie ? ![]() A i Zapomniałam dodać ..., prawie wcale nie jem słodyczy , prawie bo od czasu do czasu jak mam ochotę to zjem kostkę czekolady czy ciastko. Nie jem słodyczy bo nie mam na nie ochoty . Nie pije napoji slodzonych i gazowanych . Od czasu do czasu do drinka cola zero . Nie lubię słodkiego więc i słodkich napoji nie pije , od nich jeszcze bardziej chce mi sie pić . Pije tylko wodę nie gazowaną . ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ups .....! Dopiero sie zorientowałam , ze to chyba nie w tym wątku powinnam pytać o zdanie . ale może akurat ktoś sie wypowie i cos podpowie i doradzi .
Edytowane przez Littaleya Czas edycji: 2012-10-25 o 13:10 |
|
|
|
#2575 |
|
BAN stały
|
szpital dzienny nie pomógł.. a curyło dopiero w styczniu (pod koniec mnie przyjmie).... czuje się bez sensu życia... jestem do niczego... taki śmieć.. ciągle te napady
i brzuch wydety ;/
|
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz dwie opcje: albo radzisz sobie sama i czekasz na Curylo, albo idziesz na oddzial 24 h. Nie istnieje szansa, bys znalazla kogos innego niz Curylo? Zastanow sie czy Ty naprawde chcesz sie leczyc. Jezeli chcesz, nie ma rzeczy niemozliwych. Kwestia samozaparcia. Moim zdaniem... Dziekuje Ervishy i chwale jej bloga raz jeszcze, umilał mi czas podczas calodniowej męki z zatruciem Rownież do panny E. Ja mam różne fazy, akurat miałam faze na Ciabatte. Nie znosze slodkiego, ewentualnie raz na jakis czas cos z kokosem. Czekolady nienawidze szczerze, ciastek, blebleble... slodkie dla mnie to cytrusy, kokos i czasem czasem manna z syropem klonowym lub miodem... moze kiedys to sie zmieni. Przed ed bylam ciastkomaniakiem i piekarka w jedynym W kazdym razie, dostalam dzis kroplowke i gastrolit, poczulam sie lepiej i zaproponowano mi cole i zupke chinska. wysmialam to, ale to mnie ostatecznie uratowalo. na kolacje okropnie pikantna pizza i nawet nawet zyje... czyli dzis: wafle ryżowe, zupka chinska diabolo pomidoro, sok pomidorowy, kola i 2 kawalki pizzy gigant baaardzo ostrej. obstawiona lekami z nadzieja planuje na jutro: 1. Grahamke (! a nie ciabatte) z dodatkami i jakies jajka z warzywem, wszystko na ostro i mocno przyprawione herbate czarna z miodem 2. zupke chinska co jest kosmicznym trybem zycia, ale pomaga chwilowo 3. jakies pistacje, albo orzeszki na ostro 4. obiad na ostro, czyli moze spaghetti ( co prawda swieto makaronu bylo dzisiaj ale coz...) moze jakies klopsiki, ryz, ziemniaki 5. znow zupka chinska i herbata i leki. ratunku! najzabawniejsze jest to, ze lekarze (kolejni) mowia, ze to na tle nerwowym. |
|
|
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sytuacja rzadka ale sie zadarza... cos o tym wiem.. Cytat:
z takim nastawieniem powie Ci jedno:.."do widzenia.." Cytat:
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Tapetka - z okresem, z dr Curyło i ogólnie ze wszystkim sie zgadzam...
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
swoje się przerobiło
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

i brzuch wydety ;/