|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
To może szał z kupkami rzeczywiście przez zapodanie mm;/ ale gorączka się dzisiaj pojawiła więc chyba zębuchy jednak ...zobaczymy co będzie jutro rano
bo póki co śpi, chociaż wcale nie miał ochoty zasnąć bo tatuś późno wróciło i zebrało się na szaleństwo Miłej i długiej nocki życzę kobietki
|
#3212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry ![]() Co do nocek to pobudek 4 ale nie pamiętam nawet o której godzinie. Dzień marudny;/ Byliśmy oglądać działkę lepsza od wczorajszej ale cena wyższa choć metraż ten sam. Potem szczepienie , mega płacz pierwszy raz tak płakusiał aż mi się żal zrobiło Waga 8,5kg Mamy skierowanie do chirurga ale to pojedziemy za tydzień aby w tym tygodniu już nie dawać Oskarowi cierpień w tym tygodniu. No i do końca dnia marudzenie na maksa ciągle by spał, temperatura no ale można wybaczyć te marudzenie bo i szczepienie i ząbkowanie. Na dodatek teraz też ciągle się budzi ;/ Posyłam TŻ do niego to słyszę "i co ja zrobię" no ręce opadają... tatuś tylko wtedy kiedy syn jest wesoły a jak marudny to "ja może do garażu pójdę" ![]() Ma ktoś nr tel do Małej?? Ja bym jej sms napisała ale nie mam numeru. Więc jak ktoś ma to może niech do niej napisze lub poda mi na PW
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-10-23 o 21:42 |
||||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie umiem ogarnąć wizażu i FB na raz
.
|
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, właśnie przejrzałam wasze foty z ciąży/ślubów i porodów - tak się rozmarzyłam.
Jak oglądałam Was z brzuszkami to tak cieplej się na sercu zrobiło ... nawet przyznam się szczerze, że nawet chciałabym być znowu w ciąży dobrze, że TŻ w pracy bo byśmy podziałali w tym kierunku
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie Oskarek waży ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Na następnego dzidziusia znów będę musiała trochę poczekać...oby nie kolejne 7 lat
|
|
#3216 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwse koty za ploty Cytat:
![]() Cytat:
Ladnie juz wazy Oj tam,oj tam.Chciec to moc
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczcie na mój suwaczek Ząbeczki jak Oskar zabawnie wygląda z takim układem ząbków Aaaa... Karo ciekawa jestem czy kiedyś dojdzie do Naszego spotkania
|
||
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilę
Znalazłam ciekawe ćwiczenia na brzuch, jeśli ktoś jest zainteresowany ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠/filmy/cwiczenia_d...nogi,1870.html ta pani ma jeszcze inne fajne filmiki z ćwiczeniami. Ogólnie mówiąc pogrzebałam na tej stronie i znalazłam też fajne ale anglojęzyczne http://www.namaksie.pl/sport/2-fitne...miesni-brzucha i tu też są ciekawe. W każdym razie ja zaczynam ćwiczenia. Nic na moim ciele nie wygląda tak brzydko jak brzuch i boczki Resztę defektów da się ukryć pod ciuchami
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Dziś Morficzek kończy pół roczku..maluszek mój Z tej okazji dopiero przed chwilą usnął hehe Byliśmy dziś na kontroli bioderek i wszystko jest ok..kolejna kontrola jak zacznie chodzić.. Ja nadal chora przez co całą noc do 5 rano nie spałam..ech.. Mraveczka Robek świetny no i najważniejsze że wyniki są coraz lepsze.. Nikki super że będziesz mieć bratanka nie dużo młodszego od synka Niestety nie sądzę żeby mąż się zmienił przy drugim dziecku i więcej pomagał..ale my kobity sobie poradzimy nawet z 2 ![]() Cytrynka współczuję wirusa Karo śliczne parkowe fotki ![]() Zia fajnie że lot tak fajnie upłynął..no i powodzenia w BLW - wowaniu ![]() Monia a to mąż sobie narobił..dobrze że mu zrobili ten zastrzyk przeciw tężcowi..no i gratuluję nowych umiejętności Hani.. Mama_d gratuluję wózeczka Poniżej mój półroczniak kochany |
|
|
|
#3222 |
|
Gang Iren
|
Roksape,nie udalo sie wkleic tego linka
A u mnie na zapale i sciagnieciu cwiczen sie skonczylo.Bo w koncu nie cwiczylam wcale ![]() Zawsze tak samo,cos sobie zaplanuje i nie trzymam sie tego
|
#3223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór.
Zaczne od tego,że rano bardzo rano miałam przez małego pobudke bo o 3:40 Padam na pysk ,ale jeszcze chce troche nadrobić. ![]() Cytat:
za pół roczku To ładnie poimprezował i dobrze,że z biodrami ok Omg,współczuje choróbska i niespania w nocy Mały przystojniaczek,a te oczy vs rzęsy ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytrynko,zdrowia życze ![]() Emigra,to super że mała tak fajnie zasypia Pozazdrościć Mravka,bodajże ty pytałaś czy mój kawaler tańcuje przy piosence "Gumi Misiu" tak to ja pisałam wtedy o tym i podobał mi się opis Twojego tańcerza ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Faktycznie fajny układ zębów ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
A co do opisu,ja Cię najmocniej przepraszam ale opis świetny i jaki prawdziwy. ![]() Cytat:
i za mama ![]() Cytat:
i popracować ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- MoniuHan,to się najadłaś stracha,ale dobrze że to tylko senność.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-24 o 00:18 |
|||||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Część my nie śpimy od godziny ją już zdrową jestem młody ma 37.5 temp i katar nie wiem cycu to ząbki czy przeziębienie :/
A i jeszcze całą komoda i zabawki mam w mleku bo młody w nocy się wyciął i wysypalam całą miarke na zabawki łapiąc go
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-24 o 07:27 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio no z zasypianiem nie mamy tfu tfu problemu ale jeszcze gdyby w nocy lepiej sypiala to byloby cudnie... a tak ... dzisiaj od 1 mniej wiecej co pare minut pobudki....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja już od rana w pracy jestem...Nic mi się nie chce, najchętniej wróciłabym do domku i położyła się spać... Zuziaka w nocy chyba bolał brzuszek, bo była strasznie niespokojna i co chwila bączki puszczała z płaczem.
Mama d ależ mi sie spodobało co napisałaś o tym działaniu w kierunku kolejnej dzidzi Ja tez czasem myślę, że chciałabym znów być w ciąży, tylko żebym lepiej tą ciążę znosiła niż pierwszą. Ale fakt siedzenia w domku na zwolnieniu, gdzie dostajesz 100% pensji podoba mi się najbardziej No ale nie ma lekko Chyba fizycznie nie dałabym rady przy dwójce malutkich dzieci. Podziwiam niektóre z Was, jak Wy godzicie domowe obowiązki i wychowywanie dwójki maluszków plus praca Ja jeszcze tego nie ogarniam
|
|
|
|
#3227 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoja drogą jak puszczam te piosenke to już mi się cisnienie podnosi. Ilez mozna tego sluchac. Ale Jemu się japa śmieje to i robie powótrz iii tak do ![]() ![]() Cytat:
Naprawde przystojniak z Niegoa dziekowac pizza byla wysmienita..do tego Somersby i wieczór byl cudny. Czego nie moge powiedziec o nocy,bo co 2h mialam wake up i odbijanie sie od futryny celem trafienia do pokoju Krzykacza. Zycie jest brutalne czlowiek sobie raz pofolguje i taka kara potemCytat:
Cytat:
ciesze sie! grunt to łzy ze smiechu![]() Cytat:
. Wiadomo Julka to dama ,wiec wie jak sie je![]() Ooo to sporo juz sprobowala...Ja wlasnie mysle o bananie- miekkie toto,wiec nawet do łapska moze dostac i niech memla pod moim czujnym okiem. Cytat:
Kochana mielonki to sa git ja tu wciagam kuleczki z mlekiem i na szybko bułe z kawałkiem padliny. Grunt jednak,ze dziec ma ugotowana pyszna i pozywna zupke z eko warzyw ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym teraz nie dala rady z dwojka.... podziwiam mnogie mamy... moja tez, bo rodzila co 1,5roku. Jak sobie pomysle ze tfu tfu mialabym teraz zajsc w ciaze jak mloda ma niecale 8mcy to bym chyba deprechy dostala
daj Boziu za 3 latka haha
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
![]() dziewczyny czy dzieci zaczynaja kiedykolwiek dluzej spac niz do 5, 6 ?? ![]() Dzis pobudka o 3-45, godzina "zabawy", i na dobre pobudka po 6 i Mateuszek wymaga ode mnie zaangazowania w zabawe ![]() dzis tak sobie pomyslalam, ze zaniedbałam TZ ( byc moze on mnie tez), no ale postanowilam wyjśc z inicjatywą i zoragnizowac dzis wieczór dla nas jak mały pojdzie spac ![]() Flower dla twojego małego kawalera za pół roczku )Mateuszek śpi,ale cos mi sie wydaje,ze dlugo nie pospi i obudzi go kupa, bo dzis jeszcze nie bylo.
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Mravcia bananem sie strasznie ubrudzi wiec lepiej zabezpieczyc no i potem sie bananek slizga w raczkach
ale smakuje ![]()
|
|
|
#3231 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znając moje szczęście zajdę w ciąże w najmniej oczekiwanym momencie ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
tynka moja raczy spac do 7 łaskawie
ale noce są masakryczne i ciagle się budzi.Witam wszystkie mamy ![]() Podczytuję ale czasu na pisanie brak. Powrót do pracy skutecznie skrócił mi dobę. Za mało godzin żeby wszystko ogarnąć |
|
|
|
#3233 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Noc do d... Ciagle tylko smoczka dawalam.Chyba przykleje go do paszcze na super glue W dzien wcale nie potrzebuje,a w nocy nauczyl sie (no w sumie to ja go nauczylam) i jak mu wypadnie to kicha ![]() Cytat:
Z Polski moja sasiadka z bloku zaszla w ciaze zaraz po pologu,a drugi dzieciaczek byl wczesniakiem i w konsekwencji miala miedzy dziecmi 10 miesiecy roznicy,zalapaly sie zeby byc ten sam rocznik. Jak pojda do szkoly to powinny zaczac spac dluzej,tzn chetnie by wtedy pospaly,gdy wstawac musza,a w weekend i tak wstana o 6
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
gosia u mojej przez tego smoka też nocki zrypane bo jak ma mocny sen to nie czuje że wypadł a jak lekki to jeczy za nim co chwilę. Czasem tylko włożę, wyjdę na korytarz i już słyszę marudzenie.
Chetnie bym ją oduczyła tylko jak |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no napewno jak trzeba to sie da rade, choc ja mam przyklad sasiadki mojej tesciowej - 11 mcy roznicy miedzy dzieciaczkami i ten mlodszy chlopczyk ciagle kolki czy cos, caly czas plakusia.... latwo napewno nie jest ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- wpadlam w jakis zakupowy szal na ebay.... moja corcia bedzie miala 4 kurtki na zime
|
|
|
|
#3236 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc głowa do góry lepsze czasy przed tobą. Cytat:
co do twojej sąsiadki to WTF?! Ma babka moc, z dwójką maleństw.. kiedy poszłam do gin na wizytę 6tyg po porodzie to zapytał czy już uprawialiśmy seks, bo ma coraz więcej dziewczyn co przychodzą już z nową ciążą! :O Z całym szacunkiem do takich osób, między innymi do mojej teściowej ale dla mnie to jak strzelenie sobie w kolano. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Flower |
||||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
no dwuletnie prawie dziecko to co innego niz niespelna roczne
![]() ale my planujemy jak Juleczka pojdzie do przedszkola strzelic jej siostrzyczke
|
|
|
#3238 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też co chwila [pobudki ![]() Cytat:
zawiązać z tyłu głowy i spokój przynajmniej kontaktu z klejem nie miałby Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- co do rodzeństwa to ja już ostatnio myślałam że filip zostanie braciszkiem @ się spóźniała o tydzień zrobiłam test i nic na drugi dzień @ ale myśli już różne krążyły i stwierdziłam że dało by się jakoś rade ogólnie chcemy "robić" Filipkowi siostrę albo brata w połowie przyszłego roku żeby było mniej więcej 1,5 roku 2 lata różnicy bo obawiam się że później z wygodnictwa było by nam się ciężko zdecydować na drugie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||||
|
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka ![]() A Morficzek to przystojniak Cytat:
witam ![]() Nocka tragiczna jestem wyj***** jak koń na westernie. Papu o 21 potem o 23 musiałam wziąść do Nas i pobudki o 1,3,4,5.10,6,7 i 8.30. A teraz znów marudzenie na spanie więc nie dokończę pisać to co chciałam bo obowiązki wzywają. Każda matka która decyduje się zostać w domu z dzieckiem powinna dostawać od rządu przynajmniej 500zł miesięcznie bo to też jest harówka i to na pełnych obrotach. Lecę usypiać |
|||
|
|
|
#3240 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() jak wcielisz go z życie to proszę o zdjęcie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

bo póki co śpi, chociaż wcale nie miał ochoty zasnąć bo tatuś późno wróciło i zebrało się na szaleństwo

wsysnął ładnie 160 i mówimy z tż to dzisiaj nocka nasza
a tu Kubuś nie obudził się o 24 tylko o 23
zobaczymy co bedzie potem
. Jaki wstyd

Padam na pysk ,ale jeszcze chce troche nadrobić.
za pół roczku 

ale noce są masakryczne i ciagle się budzi.
a co, raz sie zyje!