Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 21:33   #3211
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

To może szał z kupkami rzeczywiście przez zapodanie mm;/ ale gorączka się dzisiaj pojawiła więc chyba zębuchy jednak ...zobaczymy co będzie jutro rano bo póki co śpi, chociaż wcale nie miał ochoty zasnąć bo tatuś późno wróciło i zebrało się na szaleństwo Miłej i długiej nocki życzę kobietki
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 21:41   #3212
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Polecam kapustę włoską zamiast białej. Szybciej robi się miękka, nie trzeba tyle jej gotować i łatwiej się ją obiera, bo nie jest taka "zbita". Wygląda jak nasza biała ale ma lekko karbowane liście.
własnie dlaczego ja o włoskiej nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ehhhh ja tam się cieszę ze trochę zwolniłyście tempa bo wpadam tu na chwilkę i nie nadązałam czytać.... jestem na 103 stronie, bo resztę nadrabiania zostawiam na potem
Dziewczyny ile razy Wam małe szkraby robią kupkę w ciągu dnia? Bo Kubuś mi robił 1 góra dwa a teraz cztery... i raz twarda, raz rzadsza ale gęsta i sama już nie wiem... czasem pojawia sie śluz ale to w tych twardszych i nie wiem czy nie iść do pediatry
U nas dalej szalone nocki i budzenie się 4 razy.... zaczynając o północy - raz podczytując Was przeczytałam radę zeby nakarmic mm, no to dobra wsysnął ładnie 160 i mówimy z tż to dzisiaj nocka nasza a tu Kubuś nie obudził się o 24 tylko o 23 taki już jest chyba jego urok
Kiedyś Oskar robił 1-2 a od jakiegoś czasu 3-4 ale to może przez nowe jedzonko,+ zęby itp.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mlody ma 38 stopni zobaczymy co bedzie potem ehhh brakuje zeby maz sie jeszcze pochorowal tylko :/

dalam malemu dzis sliwki bobovity i bardzo mu smakowaly ale dania miesne sa obrzydliwe z bobovity blee choc mojemu dziecku smakuje
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
o kurczaczek Już prawie koniec wątku a ja dopiero tu się melduję . Jaki wstyd
No witam witam ... gdzie to byłaś kiedy Cię nie było ?? :P

Dobry
Co do nocek to pobudek 4 ale nie pamiętam nawet o której godzinie.
Dzień marudny;/
Byliśmy oglądać działkę lepsza od wczorajszej ale cena wyższa choć metraż ten sam.
Potem szczepienie , mega płacz pierwszy raz tak płakusiał aż mi się żal zrobiło
Waga 8,5kg
Mamy skierowanie do chirurga ale to pojedziemy za tydzień aby w tym tygodniu już nie dawać Oskarowi cierpień w tym tygodniu.

No i do końca dnia marudzenie na maksa ciągle by spał, temperatura no ale można wybaczyć te marudzenie bo i szczepienie i ząbkowanie.

Na dodatek teraz też ciągle się budzi ;/ Posyłam TŻ do niego to słyszę "i co ja zrobię" no ręce opadają... tatuś tylko wtedy kiedy syn jest wesoły a jak marudny to "ja może do garażu pójdę"

Ma ktoś nr tel do Małej?? Ja bym jej sms napisała ale nie mam numeru. Więc jak ktoś ma to może niech do niej napisze lub poda mi na PW

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-10-23 o 21:42
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 21:44   #3213
tikki85
Zakorzenienie

Jakoś nie umiem ogarnąć wizażu i FB na raz .
Stary 2012-10-23, 21:48   #3214
mama d
Raczkowanie

dziewczyny, właśnie przejrzałam wasze foty z ciąży/ślubów i porodów - tak się rozmarzyłam.
Jak oglądałam Was z brzuszkami to tak cieplej się na sercu zrobiło ... nawet przyznam się szczerze, że nawet chciałabym być znowu w ciąży
dobrze, że TŻ w pracy bo byśmy podziałali w tym kierunku
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 21:54   #3215
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
własnie dlaczego ja o włoskiej nie pomyślałam

Kiedyś Oskar robił 1-2 a od jakiegoś czasu 3-4 ale to może przez nowe jedzonko,+ zęby itp.

Dużo zdrówka

No witam witam ... gdzie to byłaś kiedy Cię nie było ?? :P

Dobry
Co do nocek to pobudek 4 ale nie pamiętam nawet o której godzinie.
Dzień marudny;/
Byliśmy oglądać działkę lepsza od wczorajszej ale cena wyższa choć metraż ten sam.
Waga 8,5kg
Mamy skierowanie do chirurga ale to pojedziemy za tydzień aby w tym tygodniu już nie dawać Oskarowi cierpień w tym tygodniu.

No i do końca dnia marudzenie na maksa ciągle by spał, temperatura no ale można wybaczyć te marudzenie bo i szczepienie i ząbkowanie.

Na dodatek teraz też ciągle się budzi ;/ Posyłam TŻ do niego to słyszę "i co ja zrobię" no ręce opadają... tatuś tylko wtedy kiedy syn jest wesoły a jak marudny to "ja może do garażu pójdę"

Ma ktoś nr tel do Małej?? Ja bym jej sms napisała ale nie mam numeru. Więc jak ktoś ma to może niech do niej napisze lub poda mi na PW
dobrze ze już po szczepieniu. Oby szybko przeszły wszystkie boleści związane z ząbkowaniem i szczepieniem...
Ładnie Oskarek waży

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
dziewczyny, właśnie przejrzałam wasze foty z ciąży/ślubów i porodów - tak się rozmarzyłam.
Jak oglądałam Was z brzuszkami to tak cieplej się na sercu zrobiło ... nawet przyznam się szczerze, że nawet chciałabym być znowu w ciąży
o tak, ja też tęsknię za tym czasem ciąży! takie to było cudowne uczucie mieć pod serduchem dzidziusia...i to oczekiwanie, ahhh

Na następnego dzidziusia znów będę musiała trochę poczekać...oby nie kolejne 7 lat
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 21:56   #3216
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oj ty ty,niedobra. sie nalezy

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Wpadlam sie pochwalic ze dzis oficjalnie ruszylismy z BLW. Do tej pory Ania dostawala raz dziennie sloiczek a dzis byl mega rozgotowany brokul w lapke i heja! Ale miala radoche! Nieporadnie i powoli, ale zagarnela do paszczy wszystko co sie dalo zlapac (dostala 4 nieduze rozyczki brokula, po wlozeniu do buzi rozpadal sie taki byl dobrze uparowany ). Wiec pelen sukces brokul wszedzie, w rekawach, na podlodze, stoliku, stole nieopodal, niekapku, w uchu i we wlosach

Pierwse koty za ploty

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Tikki postaram sie poprawic jakos tak nie moge sie przemóc do tego facebooka;D
Ja tez mialam taki problem z facebookiem,ale jakos w koncu sie przekonalam

Cytat:
Waga 8,5kg
Biedny Oskarek!
Ladnie juz wazy

Cytat:
Jakoś nie umiem ogarnąć wizażu i FB na raz .
Oj tam,oj tam.Chciec to moc
Stary 2012-10-23, 22:02   #3217
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mi dziś zagadywał o drugim. Nawet i bym chciała , ale przy jednym nie mam takiej pomocy od niego jak bym chciała a co dopiero 2 - potem na mojej głowie by dzieci były. No chyba że by coś się zmieniło gdyby drugie się pojawiło :P

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
dobrze ze już po szczepieniu. Oby szybko przeszły wszystkie boleści związane z ząbkowaniem i szczepieniem...
Ładnie Oskarek waży

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

o tak, ja też tęsknię za tym czasem ciąży! takie to było cudowne uczucie mieć pod serduchem dzidziusia...i to oczekiwanie, ahhh

Na następnego dzidziusia znów będę musiała trochę poczekać...oby nie kolejne 7 lat
Napewno krócej

Zobaczcie na mój suwaczek Ząbeczki jak Oskar zabawnie wygląda z takim układem ząbków

Aaaa... Karo ciekawa jestem czy kiedyś dojdzie do Naszego spotkania
Stary 2012-10-23, 22:03   #3218
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Cytrynka a może ta temperatura jest od ząbków? Tak szybko ząbkują Wam dzieciaczki, że aż z podziwu wyjść nie mogę Nasza miała 2 dni temperaturę, niby dziąsło spuchnięte, a zęba kurcze nie widzę. I tak się ciągnie i ciągnie marudzenie, przygryzanie gryzaka z bólem, pobudki nocne...
tak wlasnie mysle ale tesciowa narobila strachu no i ja z temp chodze to panika od razu...
Stary 2012-10-23, 22:44   #3219
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Mój mi dziś zagadywał o drugim. Nawet i bym chciała , ale przy jednym nie mam takiej pomocy od niego jak bym chciała a co dopiero 2 - potem na mojej głowie by dzieci były. No chyba że by coś się zmieniło gdyby drugie się pojawiło :P

Napewno krócej

Zobaczcie na mój suwaczek Ząbeczki jak Oskar zabawnie wygląda z takim układem ząbków

Aaaa... Karo ciekawa jestem czy kiedyś dojdzie do Naszego spotkania
hihi no właśnie. Trzba się spotkać póki zimy nie ma, bo potem się nie będzie chciało za długo poza cieplutki domek wychylać noska
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:14   #3220
Roksape
Zadomowienie

Ja na chwilę Znalazłam ciekawe ćwiczenia na brzuch, jeśli ktoś jest zainteresowany
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/filmy/cwiczenia_d...nogi,1870.html ta pani ma jeszcze inne fajne filmiki z ćwiczeniami. Ogólnie mówiąc pogrzebałam na tej stronie i znalazłam też fajne ale anglojęzyczne
http://www.namaksie.pl/sport/2-fitne...miesni-brzucha i tu też są ciekawe.
W każdym razie ja zaczynam ćwiczenia. Nic na moim ciele nie wygląda tak brzydko jak brzuch i boczki Resztę defektów da się ukryć pod ciuchami
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:20   #3221
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Dziś Morficzek kończy pół roczku..maluszek mój
Z tej okazji dopiero przed chwilą usnął hehe
Byliśmy dziś na kontroli bioderek i wszystko jest ok..kolejna kontrola jak zacznie chodzić..

Ja nadal chora przez co całą noc do 5 rano nie spałam..ech..

Mraveczka Robek świetny no i najważniejsze że wyniki są coraz lepsze..

Nikki super że będziesz mieć bratanka nie dużo młodszego od synka
Niestety nie sądzę żeby mąż się zmienił przy drugim dziecku i więcej pomagał..ale my kobity sobie poradzimy nawet z 2

Cytrynka współczuję wirusa

Karo
śliczne parkowe fotki

Zia fajnie że lot tak fajnie upłynął..no i powodzenia w BLW - wowaniu

Monia
a to mąż sobie narobił..dobrze że mu zrobili ten zastrzyk przeciw tężcowi..no i gratuluję nowych umiejętności Hani..

Mama_d gratuluję wózeczka Super dziadkowie..

Poniżej mój półroczniak kochany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m4.jpg (81,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1300835.jpg (144,4 KB, 24 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:20   #3222
gosia261282
Gang Iren

Roksape,nie udalo sie wkleic tego linka
A u mnie na zapale i sciagnieciu cwiczen sie skonczylo.Bo w koncu nie cwiczylam wcale
Zawsze tak samo,cos sobie zaplanuje i nie trzymam sie tego
Stary 2012-10-24, 01:10   #3223
Karinio
Zakorzenienie

Dzień dobry wieczór.
Zaczne od tego,że rano bardzo rano miałam przez małego pobudke bo o 3:40 Padam na pysk ,ale jeszcze chce troche nadrobić.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..
Byliśmy dziś na kontroli bioderek i wszystko jest ok..kolejna kontrola jak zacznie chodzić..
To dla Morfeuszka za pół roczku To ładnie poimprezował
i dobrze,że z biodrami ok
Omg,współczuje choróbska i niespania w nocy
Mały przystojniaczek,a te oczy vs rzęsy

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytrynko,zdrowia życze
Emigra,to super że mała tak fajnie zasypia Pozazdrościć
Mravka,bodajże ty pytałaś czy mój kawaler tańcuje przy piosence "Gumi Misiu" tak to ja pisałam wtedy o tym i podobał mi się opis Twojego tańcerza

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Masz racje
Faktycznie fajny układ zębów

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
widziałam te kondomki i szczerze mówiąc śmiałam się z nich, że ktoś takie coś wymyślił ale skoro mówisz, że działa, to może się z tym przeproszę i zakupie.
Co do urlopu to ja też się urlopuje ... zamiast urlop to powinno się nazywać "praca wychowawcza nad dzieckiem"/"ciężkie roboty w domu" lub "zap***ol 24/7".
Urlopować się to ja się mogę nad morzem, w górach gdzie nie muszę wstawać 7 dni tygodniu o 5 rano i robić z siebie głupka udając krowę, psa i kota, pytając co chwilkę "Zosiu gdzie misiu ma oko?" a potem jak debil się cieszyć jak pokazuje oko ohhh cięższe jest niż przypuszczałam życie mamy. Ale po całym dniu mojego urlopu przychodzi czas na wolne i o to chodzi, bo urlop od tego jest
daj znać jaki masz urlop Mravka, czy all inclusive czy spontan na mielonkach itp
Condomki
A co do opisu,ja Cię najmocniej przepraszam ale opis świetny i jaki prawdziwy.

Cytat:
nie mam weny.. Mateuszek ma strasznie spuchniete dziąsła w miejscu górnych jedynek, jedna sie juz przebiła, a druga jeszcze, dzis 3 rzadkie kupy i non stop jeczenie, wzielam go na dwór mimo, ze u nas dosc zimno , jakies 7 stopni i pochmurno.
No i dzis Mateuszek 3 razy powiedział mama nie wiem czy to przypadek, ale zdarzylo sie to w sytuacji, gdy byl marudny i plakal , patrzyl na mnie i tak mu wyszlo jakos to mama
Za ząbki i za mama

Cytat:
No prosze,no to ileż to hyc do łóżka i popracować

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

MoniuHan,to się najadłaś stracha,ale dobrze że to tylko senność.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-24 o 00:18
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 07:23   #3224
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Część my nie śpimy od godziny ją już zdrową jestem młody ma 37.5 temp i katar nie wiem cycu to ząbki czy przeziębienie :/
A i jeszcze całą komoda i zabawki mam w mleku bo młody w nocy się wyciął i wysypalam całą miarke na zabawki łapiąc go

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-10-24 o 07:27
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:23   #3225
emigra
Zakorzenienie

Karinio no z zasypianiem nie mamy tfu tfu problemu ale jeszcze gdyby w nocy lepiej sypiala to byloby cudnie... a tak ... dzisiaj od 1 mniej wiecej co pare minut pobudki....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:32   #3226
Asika21
Rozeznanie

Hej ja już od rana w pracy jestem...Nic mi się nie chce, najchętniej wróciłabym do domku i położyła się spać... Zuziaka w nocy chyba bolał brzuszek, bo była strasznie niespokojna i co chwila bączki puszczała z płaczem.
Mama d ależ mi sie spodobało co napisałaś o tym działaniu w kierunku kolejnej dzidzi Ja tez czasem myślę, że chciałabym znów być w ciąży, tylko żebym lepiej tą ciążę znosiła niż pierwszą. Ale fakt siedzenia w domku na zwolnieniu, gdzie dostajesz 100% pensji podoba mi się najbardziej No ale nie ma lekko Chyba fizycznie nie dałabym rady przy dwójce malutkich dzieci. Podziwiam niektóre z Was, jak Wy godzicie domowe obowiązki i wychowywanie dwójki maluszków plus praca Ja jeszcze tego nie ogarniam

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:39   #3227
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór.
Zaczne od tego,że rano bardzo rano miałam przez małego pobudke bo o 3:40 Padam na pysk ,ale jeszcze chce troche nadrobić. --
Mravka,bodajże ty pytałaś czy mój kawaler tańcuje przy piosence "Gumi Misiu" tak to ja pisałam wtedy o tym i podobał mi się opis Twojego tańcerza
Moze stworza duet? "wirujące kupry"
Swoja drogą jak puszczam te piosenke to już mi się cisnienie podnosi. Ilez mozna tego sluchac. Ale Jemu się japa śmieje to i robie powótrz iii tak do

Cytat:
Hej dziewczynki..

Mraveczka Robek świetny no i najważniejsze że wyniki są coraz lepsze..

Gratulacje!! Kurcze,ale Morfik bedzie wyrywał lachony Naprawde przystojniak z Niego
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Udanego urlopu
A za zwmianke o pizzy

Wow wow wow, gratulacje
a dziekowac pizza byla wysmienita..do tego Somersby i wieczór byl cudny. Czego nie moge powiedziec o nocy,bo co 2h mialam wake up i odbijanie sie od futryny celem trafienia do pokoju Krzykacza. Zycie jest brutalne czlowiek sobie raz pofolguje i taka kara potem

Cytat:
oooo witaj!!!!
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Mozna, juz po 2 godzinach bez problemu !
Zabki dokuczaja?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Jak zawsze rozbawilas mnie do lez
Demolka oparta o kanape, podrygujaca kuperkiem byla najlepsza
ciesze sie! grunt to łzy ze smiechu
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tez mamy ta siateczke na owoce, ale tylko kilka razy Julci dalam - w koncu sie denerwowala ze nie moze lepiej zjadac, tylko soczek jej cieknie hihi
Ja dawalam juz mandarynke possac, arbuza, jablko, banana dzisiaj jej dalam w kawalku i ostatnio paseczek papryki zoltej swiezej dostala - smakowalo

Julcia ostatnio zaczela tak ''pykac'' ustami - smiesznie to wyglada, a jaka jest wtedy skupiona
hehe no Rob tez by chetnie wcial w kawalku,ale to taki dzikus,ze zaraz by pol odlamal i sie zakrztusil. Kondomek jednak zabezpiecza przed ta ewentualnoscia. Wiadomo Julka to dama ,wiec wie jak sie je

Ooo to sporo juz sprobowala...Ja wlasnie mysle o bananie- miekkie toto,wiec nawet do łapska moze dostac i niech memla pod moim czujnym okiem.
Cytat:
widziałam te kondomki i szczerze mówiąc śmiałam się z nich, że ktoś takie coś wymyślił ale skoro mówisz, że działa, to może się z tym przeproszę i zakupie.

Co do pizzy to wstydz się! zrobiłaś mi takiego smaka, że chyba sobie też zamówię a nie powinnam, oj nie nie nie ...

Co do urlopu to ja też się urlopuje ... zamiast urlop to powinno się nazywać "praca wychowawcza nad dzieckiem"/"ciężkie roboty w domu" lub "zap***ol 24/7".
Urlopować się to ja się mogę nad morzem, w górach gdzie nie muszę wstawać 7 dni tygodniu o 5 rano i robić z siebie głupka udając krowę, psa i kota, pytając co chwilkę "Zosiu gdzie misiu ma oko?" a potem jak debil się cieszyć jak pokazuje oko ohhh cięższe jest niż przypuszczałam życie mamy. Ale po całym dniu mojego urlopu przychodzi czas na wolne i o to chodzi, bo urlop od tego jest
daj znać jaki masz urlop Mravka, czy all inclusive czy spontan na mielonkach itp
dokladnie! moj urlop tez uwienczony atrakcjami ktore zapewnia armator. Codziennie mamy zabawy ruchowe (biegne co sil w nogach jak widze,ze probuje sie wdrapac na parapet, łapie Go w locie jak z impetem ma zaliczyc naroznik, sprzatam jedzenie z finezja rozmazane łapa na białych kuchennych szafkach)...Nastepnie sa zajecia muzyczne( moja inwencja twórza jest coraz lepsza, ostatni hit "jedzie jedzie renifer goni Go kaloryfer";] zrobil u nas furore!

Kochana mielonki to sa git ja tu wciagam kuleczki z mlekiem i na szybko bułe z kawałkiem padliny. Grunt jednak,ze dziec ma ugotowana pyszna i pozywna zupke z eko warzyw
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:41   #3228
emigra
Zakorzenienie

Ja bym teraz nie dala rady z dwojka.... podziwiam mnogie mamy... moja tez, bo rodzila co 1,5roku. Jak sobie pomysle ze tfu tfu mialabym teraz zajsc w ciaze jak mloda ma niecale 8mcy to bym chyba deprechy dostala daj Boziu za 3 latka haha
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-24, 08:41   #3229
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny czy dzieci zaczynaja kiedykolwiek dluzej spac niz do 5, 6 ??

Dzis pobudka o 3-45, godzina "zabawy", i na dobre pobudka po 6 i Mateuszek wymaga ode mnie zaangazowania w zabawe

dzis tak sobie pomyslalam, ze zaniedbałam TZ ( byc moze on mnie tez), no ale postanowilam wyjśc z inicjatywą i zoragnizowac dzis wieczór dla nas jak mały pojdzie spac

Flower dla twojego małego kawalera za pół roczku )

Mateuszek śpi,ale cos mi sie wydaje,ze dlugo nie pospi i obudzi go kupa, bo dzis jeszcze nie bylo.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:43   #3230
emigra
Zakorzenienie

Mravcia bananem sie strasznie ubrudzi wiec lepiej zabezpieczyc no i potem sie bananek slizga w raczkach ale smakuje
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-24, 08:46   #3231
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym teraz nie dala rady z dwojka.... podziwiam mnogie mamy... moja tez, bo rodzila co 1,5roku. Jak sobie pomysle ze tfu tfu mialabym teraz zajsc w ciaze jak mloda ma niecale 8mcy to bym chyba deprechy dostala daj Boziu za 3 latka haha
Ja też bym chciała tak za 3-4 latka drugie, nie wczesniej. Ale życie pewnie przyniesie niespodzianki Znając moje szczęście zajdę w ciąże w najmniej oczekiwanym momencie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:

Dzis pobudka o 3-45, godzina "zabawy", i na dobre pobudka po 6 i Mateuszek wymaga ode mnie zaangazowania w zabawe

dzis tak sobie pomyslalam, ze zaniedbałam TZ ( byc moze on mnie tez), no ale postanowilam wyjśc z inicjatywą i zoragnizowac dzis wieczór dla nas jak mały pojdzie spac
O Tynka ja chyba też męża zaniedbałam :/ Praca, Zuzia i tak w kółko... A jeszcze Zuzia jest w fazie ciągłej potrzeby bycia koło mnie, nawet do łazienki wyjść nie mogę, bo krzyczy "łała-łała" i raczkuje za mną płacząc oczywiście... Zero czasu dla siebie...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:49   #3232
joanaros
Zakorzenienie

tynka moja raczy spac do 7 łaskawie ale noce są masakryczne i ciagle się budzi.

Witam wszystkie mamy
Podczytuję ale czasu na pisanie brak. Powrót do pracy skutecznie skrócił mi dobę. Za mało godzin żeby wszystko ogarnąć
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:56   #3233
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Noc do d...
Ciagle tylko smoczka dawalam.Chyba przykleje go do paszcze na super glue W dzien wcale nie potrzebuje,a w nocy nauczyl sie (no w sumie to ja go nauczylam) i jak mu wypadnie to kicha

Cytat:
To tak pewnie sie wydaje,a jak sie musi to sie da rade.
Z Polski moja sasiadka z bloku zaszla w ciaze zaraz po pologu,a drugi dzieciaczek byl wczesniakiem i w konsekwencji miala miedzy dziecmi 10 miesiecy roznicy,zalapaly sie zeby byc ten sam rocznik.

Cytat:

dziewczyny czy dzieci zaczynaja kiedykolwiek dluzej spac niz do 5, 6
Jak pojda do szkoly to powinny zaczac spac dluzej,tzn chetnie by wtedy pospaly,gdy wstawac musza,a w weekend i tak wstana o 6
Stary 2012-10-24, 09:04   #3234
joanaros
Zakorzenienie

gosia u mojej przez tego smoka też nocki zrypane bo jak ma mocny sen to nie czuje że wypadł a jak lekki to jeczy za nim co chwilę. Czasem tylko włożę, wyjdę na korytarz i już słyszę marudzenie.
Chetnie bym ją oduczyła tylko jak
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 09:20   #3235
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Noc do d...
Ciagle tylko smoczka dawalam.Chyba przykleje go do paszcze na super glue W dzien wcale nie potrzebuje,a w nocy nauczyl sie (no w sumie to ja go nauczylam) i jak mu wypadnie to kicha

Z Polski moja sasiadka z bloku zaszla w ciaze zaraz po pologu,a drugi dzieciaczek byl wczesniakiem i w konsekwencji miala miedzy dziecmi 10 miesiecy roznicy,zalapaly sie zeby byc ten sam rocznik.

Jak pojda do szkoly to powinny zaczac spac dluzej,tzn chetnie by wtedy pospaly,gdy wstawac musza,a w weekend i tak wstana o 6
u nas tez byla smoczkowa noc...

no napewno jak trzeba to sie da rade, choc ja mam przyklad sasiadki mojej tesciowej - 11 mcy roznicy miedzy dzieciaczkami i ten mlodszy chlopczyk ciagle kolki czy cos, caly czas plakusia.... latwo napewno nie jest

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

wpadlam w jakis zakupowy szal na ebay.... moja corcia bedzie miala 4 kurtki na zime
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-24, 09:25   #3236
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Roksape,nie udalo sie wkleic tego linka
A u mnie na zapale i sciagnieciu cwiczen sie skonczylo.Bo w koncu nie cwiczylam wcale
Zawsze tak samo,cos sobie zaplanuje i nie trzymam sie tego
Gosiu, łącze się z tobą - mam to samo

Cytat:
a wiesz co mi się wydaje? Zosia z każdym tygodniem staje się coraz bardziej samodzielna i coraz lepiej nam się współpracuję więc myślę, żę nim pojawiło by się nowe dziecie - staranie ok 2m + ciąża 9m, to pojawiło by się za około rok a więc moją Zocha miałaby wtedy 20m.

Cytat:

Flower dla twojego małego kawalera za pół roczku )

Mateuszek śpi,ale cos mi sie wydaje,ze dlugo nie pospi i obudzi go kupa, bo dzis jeszcze nie bylo.
Tak, prześp dłużej, nie martw się. Nasz skowronek wstawał między 4 a 5 przez ponad pół roku a teraz budzi się i siedzi sobie w łóżeczku cichutko...dzisiaj obudził mnie budzik TŻ o 7 rano, patrze a Zosia stoi i śmieje się do mnie
więc głowa do góry lepsze czasy przed tobą.

Cytat:
Dzien dobry!
Noc do d...

kurcze ciężka sprawa z tymi smkami, koleżanka też ma takie nocne przygody

co do twojej sąsiadki to WTF?! Ma babka moc, z dwójką maleństw..
kiedy poszłam do gin na wizytę 6tyg po porodzie to zapytał czy już uprawialiśmy seks, bo ma coraz więcej dziewczyn co przychodzą już z nową ciążą! :O
Z całym szacunkiem do takich osób, między innymi do mojej teściowej ale dla mnie to jak strzelenie sobie w kolano.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Flower za pół roczku
Stary 2012-10-24, 09:31   #3237
emigra
Zakorzenienie

no dwuletnie prawie dziecko to co innego niz niespelna roczne ale my planujemy jak Juleczka pojdzie do przedszkola strzelic jej siostrzyczke
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-24, 10:02   #3238
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
gratulacje dla Hanki z okazji bujania ani sie o0bejrzysz,a ruszy do przodu!!

oj zgadzam sie,mi te dania tez nie smakowały, ale owoce sa mniam i duzy wybor.
Zdrowka dla Was,zebyscie nie mieli szpitala w domu!

Super,ze Ania stanęła na wysokości zadania sama przyjemność podrózowac z grzecznym dzieciem. Moze zostanie Stewardessa? Albo zaloz latajace przedszkole! oo! to jest plan

dziekuje za kciukasy,przydadza sie

Aaa to inna sprawa, nie odgryzie kawalka i nie zapcha sobie gardziolka;]
Zapewne wlasnie ulge to tez przynosi takie "scieranie";]. Mi dzis zakupilismy taki "kondomek" na owoce. Wsadzilam kawalek jabłka i przyssał się jak glonojad, az bunt był jak chciałam zabrac .
Zawsze daje mi to dodatkowe 15min spokoju w ciągu dnia,uff

A dawałas coś jeszcze oprocz jabłka? jakiś owoc na "zywca"?

Własnie T pojechał po pizze...(uszzz juz mam jezyk do podlogi). Mamy na osiedlu swietna włoską pizzerie- nigdy nie jadłam pyszniejszej. Jako,że dzis skromnie przez cały dzien to wrąbie całą a co, raz sie zyje!

Robson juz w objęciach Morfeusza ( Flower nie bierz tego prosze doslownie ) i oby tam pozostał doooo bialutkiego rana (taaaa marzenia ). A swoją drogą nauczyl się ostatnio cmokać i robi to z takim zaangażowaniem, że aż kiedyś chyba nagram. Mruzy powieki i z "rozmachem" strzela ustami- przysiegłabym ,że jest z siebie wtedy bardzo dumny

Karinio Ty pisalas,ze Twoj Kawaler kiwa sie w rytm "Gumi Misia", czy dobrze kojarze? Moj Człowiek Demolka jak tylko to uslyszy cieszy miche i zaraz rusza kuperkiem podrygujac oparty o kanape.

A ja od dzis na urlopie wychowawczym, ale jakoś nie czuje się "urlopowo". Ogolnie ten kto wymyslil stwierdzenie "urlop macierzynski""urlop wychowawczy" nie rozumie chyba do konca pojecia urlop.
mój Filip uwielbia gummi misia pychol mu się tak cieszy że szok

Cytat:
Karinio no z zasypianiem nie mamy tfu tfu problemu ale jeszcze gdyby w nocy lepiej sypiala to byloby cudnie... a tak ... dzisiaj od 1 mniej wiecej co pare minut pobudki....
łączę się w bólu też co chwila [pobudki

Cytat:
Dzien dobry!
Noc do d...

ja z kolei myślałam żeby na gumce smoczka nie zrobić zawiązać z tyłu głowy i spokój przynajmniej kontaktu z klejem nie miałby

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
gosia u mojej przez tego smoka też nocki zrypane bo jak ma mocny sen to nie czuje że wypadł a jak lekki to jeczy za nim co chwilę. Czasem tylko włożę, wyjdę na korytarz i już słyszę marudzenie.
Chetnie bym ją oduczyła tylko jak
oj u nas smoczek też często przyczyną budzenia :/

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

co do rodzeństwa to ja już ostatnio myślałam że filip zostanie braciszkiem @ się spóźniała o tydzień zrobiłam test i nic na drugi dzień @ ale myśli już różne krążyły i stwierdziłam że dało by się jakoś rade ogólnie chcemy "robić" Filipkowi siostrę albo brata w połowie przyszłego roku żeby było mniej więcej 1,5 roku 2 lata różnicy bo obawiam się że później z wygodnictwa było by nam się ciężko zdecydować na drugie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:07   #3239
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
hihi no właśnie. Trzba się spotkać póki zimy nie ma, bo potem się nie będzie chciało za długo poza cieplutki domek wychylać noska
no jeszcze trochę i będzie zimno więc zostaje cos zorganizować na dniach lub po zimie :P

Cytat:
Hej dziewczynki..

Za pół roczku
Dużo zdrówka
A Morficzek to przystojniak

Cytat:
no dwuletnie prawie dziecko to co innego niz niespelna roczne ale my planujemy jak Juleczka pojdzie do przedszkola strzelic jej siostrzyczke
a jak będzie syn :P

witam
Nocka tragiczna jestem wyj***** jak koń na westernie.
Papu o 21 potem o 23 musiałam wziąść do Nas i pobudki o 1,3,4,5.10,6,7 i 8.30.

A teraz znów marudzenie na spanie więc nie dokończę pisać to co chciałam bo obowiązki wzywają. Każda matka która decyduje się zostać w domu z dzieckiem powinna dostawać od rządu przynajmniej 500zł miesięcznie bo to też jest harówka i to na pełnych obrotach.

Lecę usypiać
Stary 2012-10-24, 10:10   #3240
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

ja z kolei myślałam żeby na gumce smoczka nie zrobić zawiązać z tyłu głowy i spokój przynajmniej kontaktu z klejem nie miałby

jak Zosia była mała i tolerowała smoczka, to zarzucałam jej na buźkę pieluszkę, żeby się mogła wtulić no i żeby ten nieszczęsny smoczek jej nie wypadał ... kilka tygodni później w tv policjant mówił, że jakaś matka udusiła swoje dziecko pieluszką bo nie chciała aby mu [dziecku] wypadał smoczek

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

twój patent jest naprawdę dobry
jak wcielisz go z życie to proszę o zdjęcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości