|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Wy co czytacie? Co polecacie? Czapkę sówkę robiłam trochę z przepisu (ale po angielsku), a trochę z głowy. Jakbyś była zainteresowana to daj znać na priv to Ci napiszę jak to robiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |||
Raczkowanie
|
Hehe tez gdzies swoje mam na kartce spisane... Fajna pamiatka bedzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wozka to juz znalazlam ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-10-23 o 21:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale słodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do libido - słabiutko... Jeszcze była mowa o prezentach świątecznych. Otóż, moim zdaniem takie dziecko jest zupełnie nieświadome takich świąt i póki co dostaje zabawki na bieżąco, więc nie planuję żadnych zakupów z tejże okazji. Co innego jakby chodziło o czyjeś dziecko. A jeżeli chodzi o teściowe, to ja pod względem niewtrącania się mam cud kobietę, bo póki co nie powiedziała ani słowa odnośnie wychowania, a wręcz sama czeka na instrukcje co ma robić, a czego nie ![]() Pochwaliłam się ostatnio, że już wypracowaliśmy sobie w miarę plan dnia i klops, następnego dnia już się wszystko rozsypało ![]() W nocy też już tak ładnie nie śpi, a dodatkowo narzeczony średnio co godzinę wstaje, żeby włożyć smoczek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hm, a Twój Maksiu to jaką ma wagę? Nie pamiętam... Ma troszkę pulchne nóżki? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewidentnie nie można chwalić dzieci ![]() Udało się narzeczonemu Cię przekonać, ze już tak "narzeczony" o nim piszesz? ![]() ![]() PS. To Ty pisałaś, że tż nie może Cię do ślubu zaciągnąć, czy tym razem coś pomieszałam? ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-23 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do narzeczonego, hehe, to nie byłam ja. Ja jestem zaręczona od Wielkanocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak napisałam przed chwilą, po czym przyszło mi na myśl, że to może była Ariya... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Rozeznanie
|
dobry wieczór
![]() Marcia śpi, seriale obejrzane i nadrabiam ![]() ![]() nie pisałam ostatnio bo w czwartek wyskoczyła mi opryszczka na ustach, wystraszyłam się bo rano wycałowałam Martusie, potem zauważyłam że coś się dzieje na ustach i jak zaczełam czytać w necie że dziecko zarażone tym wirusem może dostać zapalenia opon mózgowych to zdrętwiałam. pobiegłam do lekarza no i na szczęście narazie wszystko jest ok ![]() weekend jak zwykle zabiegany, ale fajnie, przynajmniej w niedziele jesteśmy całą rodzinką razem ![]() agata - podziwiam za werwę w przygotowywaniu imprezki ![]() ![]() ![]() stokroteczko - dużo siły dla Ciebie i Małej! w sprawie powrotu do pracy to trudno coś doradzić. ja za tydzień powinnam wracać i cieszę się bardzo że wziełam bezpłatny. nie wyobrażam sobie teraz oddać małą do żłobka... z drugiej strony wiem, że kiedyś ten moment przyjdzie ![]() ![]() kism - u mnie nadal bez @ ![]() ![]() ![]() różowa - współczuje teściowej. moja też zresztą potrafi nieźle wkurzyć... aaaaa i pochwalę się że kupiliśmy znów bilety do Polski. lecimy z Martusią na cały grudzień ![]() ![]() ![]() kapukat wy chyba niedługo lecicie nie? jak nastroje? kaszka faktycznie wieczorem może pomóc przesypiać Adamowi dłużej ale w kwestii rodzaju kaszki to nie pomogę bo ja mam te holle. na innych się nie znam. z tym spaniem w łóżeczku to życzę cierpliwości. ja jak uczyłam Marcie spać w łóżeczku to pierwsze nocy walczyłam z nią 4 godziny. odkładałam ją do północy chyba ze 20 razy, myślałam że padnę ale udało się i teraz śpi z nami tylko nad ranem jak już wstanie tak ok 7 a my jeszcze chcemy pospać ![]() ![]() ladybird - u mnie z tym ściąganiem dokładnie tak samo. udało mi się ost zostawić małą z mężem a sama poleciałam na zakupy ![]() ![]() ![]() jutro jedziemy na szczepienie. lecę przygotować sobie listę pytań do pediatry ![]() no i pochwalę się jeszcze że w sobotę mieliśmy 5 rocznicę ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Wczoraj po tym szczepieniu Antek padł, obudził się po jakiś 40 minutach, z WIELKĄ MARUDĄ, bo był głodny, ale strasznie śpiący jeszcze. NAkarmiłąm i zostawiłam mężowi, bo już miałam dosyć, a ja poszłam pobiegać ![]() I w nocy tez ładnie spał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antoś też w pierwszych mieisącach jadł z butli bez problemu. Potem były ze 2 miesiące przerwy (bo nie było potrzeby) i jak musiałam wyjść, to nie chciał butli i tym sposobem nie jadł z 5 godzin ![]() Ale już następnym razem spoko. Cytat:
Jeszcze w ciązy niesamowicie mnei wciągnęła saga Diuna Herberta. Po raz milionowy Sapkowskiego Wiedźmin. George Martin (po obejrzeniu serialu ![]() Podczas karmienia czytam Pratcheta ![]() A poza tym, co wpadnie. Uwielbiam podróżnicze - Cejrowski, Michniewicz, Hugo -Bader, Maciąg. Mendoza (prześwietny!), Vargas-Llosa (to już trochę poważniejsze, ale niektóre, np Ciotka Julia i Skryba albo Szelmostwa Niegrzecznej Dziewczynki są lekkie i przyjemne), teraz zafascynował mnie Murakami Cytat:
![]() Wszystkiego najlespzego z okazji rocznicy! My w tym roku też obchodziliśmy piątą. Ale leci, nie? I jaki prezent od Martusi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta Jeżycjada to o czym? Cytat:
Cytat:
A prezent od Martusi to przecież napisała jaki, dzień bez kupy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mały też miał takie charczenie, chrapanie nie wiadomo co to było. Jakby nos zatkany ale nic w nim nie było. Z czasem samo przeszło. nic z tym nie robiliśmy. Dziś wieczorem idę na aerobik ![]()
![]() |
#4662 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak to? Miałaś od razu miesiąc po porodzie? Ja skarpetki zakładam codziennie, ale kupuję takie z luźnym ściągaczem, ostatnio na allegro fajne kupiłam z disneya, przy okazji innych zakupów, bo samych skarpet to się nie opłaca rinco, ale zdolniacha z Ciebie, pod wrażeniem jestem! A Sebuś, model doskonały ![]() My wróciliśmy ze szczepienia właśnie, Adaś ma 4,5 miesiąca i UWAGA!!! waży 9800g i ma 76 cm! Ale nic nie mówiła odnośnie jego wagi, stwierdziła, że na piersi jest to może tak wyglądać, gluten powiedziała, że możemy dawać po pół łyżeczki, ale nie musimy, możemy dawać dopiero koło 6 miesiąca z jedzeniem jakimś (zupkami), ale ja zacznę teraz mu dawać po troszku. Z jabłkiem, marchewką mam się wstrzymać do 6 miesiaca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Na szczepieniu był chłopiec, 2 latka i 14 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziś mam dzień lenia, nic mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Mam trylogię Stiega , ale utknęłam na 3 częsci inie mogę się przemóc by ją dokonczyc, robiłam chyba ze 3 podejscia i zawsze w tym samym miejscu konczylam ![]() Jak lubisz pisarzy z dalekiej północy to polecę też Camillę Lackberg, Henninga Mankella (megaaaaa mroczne). Przymierzam się do Jo Nesbo, może pod choinkę zażyczę sobie jakis komplecik od męża. ![]() Ostatnio, jak pisałam wcześniej pochłania mnie literatura faktu z okresu II Wojny Światowej. Aktualnie zaczęłam czytac Piękną bestię. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Nie ma sie co sugerowac, bo poźniej przyrost masy ciała jest duzo wolniejszy niz w pierwszych miesiącach życia. Też mamy przykłąd wśród znajomych- 4 latek i 6 latek -a między nimi tylko 2 kg róznicy a obydwaj wyglądają dobrze.
![]() |
#4667 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=cate_;37224846]Możesz dać link do tej gondoli??
Witam! Tu jest wózek z tą gondolą , kiedyś zresztą swego czasu chwaliłam się Wam moim zakupem ![]() ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zadomowienie
|
To dużo czy mało, bo mój syn ma 2,5 roku a waży 12kg.
Efijy fajny ten wozeczek ![]()
#4669 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=martula007;37220424]Hehe tez gdzies swoje mam na kartce spisane... Fajna pamiatka bedzie
![]() A tak z ciekawosci, jakie to sa wozki, w ktorych gondole mozna przypinac pasami na tyl samochodu? sa tam jakies pasy tez dla maluszka? Bo jak nie to ja chyba bym sie troszke bala, mimo ze to na bank duzo wygodniejsze dla dzieci rozwiazanie ![]() Ja ma z Jane cate dałam link to możesz sobie poczytać jakbyś była zainteresowana tam pisze wszystko o tym wózku który ja ma, od siebie mogę Ci powiedzieć że oczywiście ma pasy i fajną wkładkę dla dziecka jak jest mniejsze a jak już jest za ciasno to wkładkę się wyjmuje. Co do mocowania to gondolę mocuje się tak sam jak fotelki tylko na leżąco zajmuje dwa miejsca przypina się pasami samochodowymi ma odpowiedni system zeby zamontować w pozycji na leżąco a na siedząco to jak fotelik dziecko w środku jest normalnie przypięte pasami tylko leży sobie. Dla mnie to ta gondolka to idealne rozwiązanie bo mieszkamy daleko od teściów 400km a tak to byśmy nie odwiedzili ich z małym bo na taką długo drogę to takiego małego dziecka nie wyobrażam sobie na siedząco w foteliku a tak jak miał 4 miesiące gdzieś to sobie do dziadków pojechał i smacznie spał. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- To chyba trochę za mało? nawet biorąc pod uwagę że dziecko może później tak nie przybiera na wadzę ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
Waga tego chłopca z tego co lekarka mówiła jest ok, chodziło mi tylko o porównanie, mój 4,5 miesiąca prawie 10 kg i chłopiec 2 lata 4 kg więcej.
Efijy moja szwagierka ma ten wózek, ona niestety narzeka, że wszystko jest małe. Jak jej Kuba miał 3 miesiące to musiała go włożyć już do spacerówki, bo się nie mieścił w gondoli a teraz w spacerówce też za dużo miejsca nie ma, bo jest taki pulchniutki trochę. No i na kosz też narzeka, że mały. No ale to problem matek, które mają duże dzieci ![]() Chociaż trzeba przyznać, że wygląd ma fajny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Witam ![]() Zapomniałam sie pochwalić iz Szymek przestał kaszleć i nie ma kataru,ciesze się nawet nie wiedziałam kiedy przestał kaszleć tzn nie zwróciłam uwagi bo już ise przyzwyczaiłam że on kaszle cały czas. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-10-24 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
A ja zapytam Was jeszcze o coś. Chciałabym kupić spacerówkę parasolkę, jakąś używaną, co polecacie?
Najważniejsze żeby była lekka i w miarę stabilna, bo nieraz widzę na ulicy matki z chwiejącymi się parasolkami, za takie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Siedzimy dziś w domu, Maksiu znowu chory ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego! Haha, niezły prezent! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nesbo ma swój specyficzny styl, pierwszą książkę męczyłam, ale następne szły już lepiej. Za to uwielbiam Cooka, kryminały medyczne ![]() Dziadek zabrał wnuka na spacer, więc idę wykorzystać godzinę snu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zadomowienie
|
nom
![]() Ale moim zdaniem wygląda normalnie, nie jest jakiś gruby czy coś, waga adekwatnie do wzrostu aczkowiek niekoniecznie do wieku ![]() Szybko się też rozwija, przekręca sie na brzuszek, potrafi siedzieć BEZ PODTRZYMYWANIA kilka sekund a kobitka na szczepieniu się mnie pytała czy podtrzymywany umie siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;37228779]
Dla 2-latka 14 kg to 75 centyl, więc to nawet więcej niż przeciętnie... Ja na tych centylach to się nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak jest w nocy? Budzi ci się na jedzenie czy przesypia? Cytat:
![]() Mam braki towarzyskie, chce się ktoś zaprzyjaźnić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.