|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co upichciłaś? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jak obiecałam, tak jestem ![]() doris, jak tam?? Ubezpieczenie zdecydowanie z zusu tak jak anulka napisała. Ja też miałam umowę do dnia porodu, po porodzie poszłam do zusu i dostałam zaświadczenie, że na dany okres dostaję zasiłek macierzyński i to jest mój dowód ubezpieczenia. Chyba, że w międzyczasie mąż Cię u siebie ubezpieczył, ale wtedy pewnie by Ci przyniósł papier i byś nas nie pytała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nic specjalnego, ciasto typu wszystko do miski, wymieszać i na blaszkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą!
![]() Rany, jak mi dobrze! Zrobiliśmy małą imprezkę, 12 osób było plus dzieciaki. Mogłam coś więcej zrobić, sałatki, przekąski, ciasto... fajnie mi, brakowało mi tego ![]() Teraz goście już wszyscy wyszli. Mój mąż się delikatnie uwalił, po czym poszedł spać żegnając mnie słowami: pamiętaj, że Marcin to Twój kolega ![]() A ja ogarnęłam chatę i zaległam z herbatką ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, że bardzo chętnie. Ja uwielbiam gotować jak mam dla kogo. Czasami mąż to zbyt mała motywacja
![]() Trzy sałatki zrobiłam, tort bezowy, ciasto czekoladowe, kilka przekąsek... kocham to ![]() I do tego dziecko mi na to pozwala, goście pytali czy sama to zrobiłam ![]() ![]() No i jak się załatwiłam ![]() Zakładam sukienkę, patrzę a na nogach, mimo depilacji, jakieś kłaczki mi pod światło widać. To dawaj je maszynką delikatnie na sucho ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
_agata, wrzuć proszę przepisy na tort bezowy i ciasto czekoladowe
![]() A przekąski jakie robiłaś? Ja mam zawsze z tym problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
Dzięki za rady odnośnie dyni.
![]() 20 słoiczków dyni, 5 słoiczków jabłek zrobione ![]() ![]() ![]() _agata super że imprezka się udała. Pewnie goście lubią do Was przychodzić jak zawsze jest coś dobrego do jedzenia. ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- I coś jeszcze napiszę.... Przyznam się że podglądam bloga mojej sąsiadki. ![]()
#4538 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo.
Tort bezowy (ja robiłam z 10 białek, 14 porcji. Kremu też odpowiednio więcej). Ta ilość poniżej to będzie jakieś 10 porcji. - 6 białek - szczypta soli - 300 g drobnego cukru lub cukru pudru - 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej - 1 łyżeczka białego octu winnego lub jabłkowego - 1/4 szklanki daktyli bez pestek drobno pokrojonych - 1/4 szklanki orzechów włoskich w większych kawałkach - 1 łyżka wrzątku - 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 250 g mascarpone schłodzonego co najmniej 12 godzin w lodówce - 200-250 ml śmietanki 30-36% również schłodzonej min. 12 godzin - 1-2 łyżeczki gorzkiego kakao Najpierw przygotowujemy dwa arkusze papieru do pieczenia. Jeśli chcecie mieć w miarę równe i okrągłe blaty, można na spodniej stronie papieru odrysować kółka np. od dna tortownicy o średnicy ok. 23-26 cm. Papierem wykładamy dwie blachy. Piekarnik włączamy na 180 stopni, najlepiej z wiatrakiem lub na termoobiegu. Białka ubić na prawie sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania wsypać 1/3 cukru i ubijać chwilę, aż piana zrobi się sztywna. Dodać kolejną 1/3 cukru i znów ubić, dodać resztę cukru i ubijać, aż piana zrobi się lśniąca, a cukier się rozpuści, piana ma być sztywna tak, żeby dało się ją kroić nożem, a przy krojeniu będzie stawiała pewien opór - to bardzo ważne żeby była naprawdę dobrze ubita, jeśli tak nie będzie, to zamiast sztywnej bezy otrzymamy dwa miękkie omlety białkowe (niestety stwierdzone doświadczalnie ). Pod koniec dodać skrobię i ocet i znów ubijać do pełnej sztywności. Wsypać do masy daktyle i orzechy i delikatnie wymieszać łyżką. Masę rozsmarować w równych częściach na przygotowanym papierze do pieczenia, w miarę równomiernie. Wstawić obie blachy do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 130* (150* jeśli piekarnik nie ma ani wiatraka, ani termoobiegu) i piec 1,5 godziny zmieniając blachy miejscami co 30 minut jeśli piekarnik nie ma termoobiegu. Upieczone blaty odstawić do ostudzenia. Na krem rozpuścić kawę rozpuszczalną we wrzątku i odstawić do całkowitego ostudzenia. Jeśli ktoś nie używa kawy rozpuszczalnej może zrobić bardzo mocne espresso i użyć schłodzonego w ilości 2-3 łyżek lub do smaku. Mascarpone przełożyć do miski, ubijać krótko mikserem na małych obrotach stopniowo dodając śmietanę i kawę. Kiedy masa stanie się jednolita szpatułką przemieszać wszystko, dokładnie zeskrobując mascarpone z dna i boków miski. Ubijać dalej na średnich obrotach, a jak masa zacznie gęstnieć zwiększyć obroty maksymalnie i ubijać do pełnej sztywności. Dla bezpieczeństwa można zmniejszyć obroty pod koniec ubijania - wtedy łatwiej zauważyć właściwy moment i trudniej przebić masę, co skutkowałoby jej zwarzeniem. Przygotować talerz, na którym docelowo będzie leżał tort, po nałożeniu masy nie da się go już przenieść, w każdym razie efekt przeniesienia może być mizerny. Pierwszy blat odkleić od papieru, położyć na talerzu. Wyłożyć łyżką masę na spód w miarę równomiernie i nakryć drugim blatem. Przez sitko posypać całość kakao i podawać. Kurczę, więcej pisania niż roboty. To się robi błyskawicznie. Ja ubijam białka mikserem planetarnym, więc roboty mam tylko tyle co oddzielić białka od żółtek i wspyać cukier. ![]() A przekąski, zrobiłam 3 sałatki... brokułowa z fetą 2 brokuły podzielony na różyczki i ugotowany ( 2-3 minuty) 4 jajka na twardo pokrojone w dużą kostkę 1 kostka Fety pokrojona w dużą kostkę 1 cebulka drobno pokrojona 4 ogórki kiszone lub konserwowe drobno pokrojone (opcjonalnie grzybki marynowane) sos: 3 łyżki majonezu + 3 łyżki jogurtu greckiego + łyżeczka musztardy + pieprz + odrobina soli Układać w misce 1/4 brokułów 1 jajko 1/4 fety 1/4 ilości ogórków 1/4 cebulki to pokropiłam 1/4 sosu i na to kolejne 3 warstwy Posypałam prażonymi ziarnami słonecznika. Warstwowa 1. seler konserwowy (słoik) 2. 3-4 jajka na twardo pokrojone w kostkę 3. kukurydza (1 puszka) * 3 łyżki majonezu + 3 łyżki jogurtu greckiego + pieprz (u mnie dużo) + odrobina soli 4. por (pokrojony wcześniej w cienkie pół plasterki i posolony) 5. 2 jabłka pokrojone w kostkę 6. 20-30 dkg szynki pokrojonej w kostkę * 3 łyżki majonezu + 3 łyżki jogurtu greckiego + pieprz (u mnie dużo) + odrobina soli 7. pokrojony ananas (1 puszka) całość posypać tartym żółtym serem i słodką papryką w proszku przez sitko (papryka przed samym podaniem na stół). Wykwintna sałatka z kurczaka 60 dkg piersi kurczaka (przyprawić pieprzem, solą, papryką, majerankiem i upiec) 200 g orzechów nerkowców (ew. ziemnych) 2 szklanki winogron, najlepsze rodzynkowe Sos: 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki jogurtu 3 łyżki miodu 2 łyżeczki czarnego pieprzu, najlepszy świeżo grubo mielony sól Składniki sosu wymieszać. Kurczaka w kosteczkę. Wszystko razem wymieszać. Na dnie miski sypnąć sałaty lodowej, na to wyłożyć sałatkę. Zrobiłam jeszcze kabanosy w cieście francuskim, były zawijane tortille (placki tortilli smaruje się serkiem, np. almette, na to szynka, na środku paseczki ogórka konserwowego lub papryki i słupki sera, zawinąć, pokroić pod ukosem), ogórki curry, śliwki w occie (to z zapasów ze spiżarni), pieczony boczek i pasztet (pasztetu zapomniałam podać ![]() Nic wielkiego, ale gościom smakowało i prawie wszystko zniknęło ze stołu ![]() ![]()
![]() |
#4539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam zawsze problem z przekąskami, fajne pomysły. ![]()
![]() |
#4540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widać to możliwe, skoro widziałaś na filmie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapisuję! Może kiedyś się pokuszę o zrobienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
ladybird, kurczę, ta sąsiadka... sama nie wiem.
Są przypadki, że dzieciaki w takim wieku już siadają, ale na pewno nie powinno się ich do tego przymuszać, a sadzanie w sklepowym wózku to nic innego jak przymuszanie dziecka do takiej pozycji. Stawiania takiego dziecka nawet nie komentuję. Wczoraj byliśmy na kontrolnej wizycie u ortopedy, USG robił (u Maćka wszystko w porządku, ale na NFZ się zapisaliśmy, więc skorzystałam ![]() A pokażesz tego bloga? Może na priv? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Naprawdę niewiele roboty z tymi sałatkami. Zrobiłam je dzisiaj rano, jakieś 1,5 godziny. Wczoraj upiekłam tylko kurczaka, reszta dzisiaj. A żarcia na 12 osób plus dzieciaki. I to przy okazji trochę Maćkiem się zajmowałam ![]() ![]()
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
stokroteczka, jesteś wreszcie! Miałam właśnie o Ciebie pytać. Czekam na długiego posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
kism, jak chcesz poczytać, to ja mogę jakieś przepisy jeszcze wrzucić
![]()
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tż też czasami Kaja kładzie na chwilę, jak np. nalewa sobie coś do picia, ale my mamy znacznie płytszy, więc przez tą chwilę stoi przy samym blacie, blokując Kaja brzuchem ![]() Popatrz, ja też miałam po południu gości, tzn. całe 2 osoby, przez cały dzień upiekłam jedno proste ciasto i sprzątałam. Kaja przenosiłam też między leżaczkiem a podłogą, między salonem a kuchnią i jego pokojem, żeby mu się nie nudziło, ale z niego maruda od jakiegoś czasu spora i musiałam często moje zajęcie przerywać... ![]() ![]() Poza tym myślałam dziś o tym, że to teraz i tak jest taki czas u naszych dzieciaków, że najwięcej da się przy nich zrobić. Potrafią przez jakiś czas zająć się same sobą, turlać się, pełzać, grzechotać grzechotką czy łapać wiszące zabawki. Ale niedługo pójdą w świat... na czworakach oczywiście! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Nie, nie, bo się zaślinię! ![]() Zresztą tych nie czytałam słowo w słowo, tylko tak przeleciałam i skopiowałam, ale po prostu jestem pewna, że to były pyszne dania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Ja tam bez większych oporów kładę Maćka gdzie popadnie, no jak muszę coś zoribć to muszę! Jak widzę, że sam nie uleży, a ja muszę do kibla, to go biorę i w łazience na podłogę kładę. Jak widzę, że nie zjem śniadania, bo on nie chce w leżaczku tylko przy mnie, to go bach na stół i gapi mi się w talerz.
![]() ![]() ![]() ![]() A to nie jakiś skok u Kaja? Może niekoniecznie zęby. Teraz taki okres, że nasze chłopaki bardziej wrażliwe na wszystko co je otacza... Maciek pcha łapy do buzi od jakiegoś tygodnia, tak konkretnie, do urzygania ![]() A wiesz, że ja jakoś specjalnie nie będę ograniczać Maćkowi wędrówek. Nie mamy w domu nic niebezpiecznego, jak się czasami walnie w nogę od stołu to się walnie, przecież na szafę stołu nie wstawię... jak pójdzie do łazienki to pójdzie, najwyżej w kociej kuwecie pogrzebie. ![]() ![]()
![]() |
#4546 | ||||||
Wtajemniczenie
|
KISM no jestem
![]() Poczytałam na szybko, nie mam ochoty, wybaczcie. Cały czas tylko jedno w głowie. Byliśmy na kolejnych badaniach słuchu Paulinki i chyba już nie mamy złudzeń, Paula niedosłyszy ![]() ![]() Teraz mamy skierowanie do Katowic na Ligotę, a najlepiej jakbyśmy pojechali do Warszawy (tak powiedziała nam laryngolog, u której byliśmy wczoraj żeby wykluczyć obrzęki w nosie i trzeciego migdałka, wszystko ok), ehh, to nie takie proste. To nie jest jednorazowy wyjazd. Wizytę w Katowicach mamy 21 listopada. Jakby nie moja upierdliwość, wizytę mielibyśmy na luty!! Zadzwoniłam do NFZ i mi powiedzieli co i jak mam zrobić ![]() Mam dylemat nad powrotem do pracy. Już mieliśmy z tż i teściową uzgodnione że wracam, a teraz sama nie wiem. Z Paulinką będzie trzeba dużo ćwiczyć, logopedzi, psycholodzy, same dopasowanie aparatów to może być naście wizyt. Jutro mamy gości, nie mam na nich ochoty. Nie załamuje się, bo nie mogę, ale to takie trudne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ma za sobą już jabłuszko ze słoiczka i marchewkę z ziemniaczkami ze słoiczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chcę na wiżażu poszukać czy jest forum o dzieciach niedosłyszących ale nie wiem jak mam szukać. Jest wyszukiwarka, ale ona nigdy jeszcze mi niczego nie znalazła.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Nasza Myszka
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
stokroteczko, faktycznie wieści nienajlepsze, ale nie odkładajcie "normalnego" życia na dalszy plan. W takiej sytuacji bardzo ważne jest, żeby żyć normalnie, spotykać się ze znajomymi, wychodzić...
W rodzinie mamy taki przypadek, chłopak, teraz już prawie 30-letni mężczyzna, rodzice go pod kloszem chowali.... szkoda gadać... Trzymam mocno kciuki za zdrowie Paulinki. Cytat:
Maciek też woli głowę na jedną stronę trzymać, ale ja się tym specjalnie nie przejmuję. Przyjdzie pora to będzie patrzył i na drugą. Tak jak jeszcze niedawno nie lubił leżeć na brzuchu, teraz uwielbia. Nie ciągnął główki, teraz pięknie się unosi. Na wszystko przyjdzie pora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
No i nasze najlepsze zdjęcie pt. "Nie ma to jak dobra książka" :p
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DOBRANOC.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-10-20 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Borys pije herbatkę ![]() ![]() ![]() żabciu będziesz latać z NY ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zazdroszcze Ci , ja po takich spendach ledwie zipię i mam dość na nastepnych kilka tygodni i z pewnością nie mówię, że mi fajnie heh. a tak w ogóle to jesteś posiadaczką Kitchen Aida?? Zadowolona jesteś? Cytat:
![]() ja z Borysem też robię wiele rzeczy, ale on raczej lezy w leżaczku. No i muszę mu mówić co robię i pokazywać dużo wówczas i machać rąkami , dopiero wtedy wykazuje zainteresowanie ![]() ![]() stokrotko świetne zdjęcie Pauli z książeczką. W ogóle to bardzo ładna dziewczynka. bardzo mi przykro z powodu problemów ze słuchem ![]() ja nie kism, ale chętnie poczytam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() stokroteczka777 najważniejsze, żebyście usłyszeli prawidłową diagnozę i mogli zacząć działać, im wcześniej tym lepiej, a co do pracy to też uważam, że jeśli chciałaś to powinnaś wrócić. Małą cudna ![]() ![]() Znalazłam 2 takie linki: http://www.sluchowisko.net/artykuly/...tyki-i-pomocy/ http://spec.pl/rodzina/male-dziecko/...ie-z-nim-bawic Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-21 o 06:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
Witam się po kawce. Hania coraz krócej śpi. Wiem, że nie mam co narzekać ale przyzwyczaiła nas do dobrego, oj przyzwyczaiła. ![]() Cytat:
Raczej nie chciałabym pokazywać tego bloga. I jeszcze mam pytanie odnośnie tego ortopedy. Czy miałyście kontrolę po tym badaniu między 4-6 tygodniem życia jeśli wszystko było ok? My z Hanią byliśmy na USG jak miała 6 tygodni. Powinnam jeszcze iść sprawdzić? ![]() Piękna dziewczynka! Mogłaby w reklamie występować. ![]() Mimo takich smutnych wiadomości nie odcinaj się od znajomych. To dla Was może być gorsze w skutkach. Też myślę że jeśli chciałaś wrócić do pracy, to nie powinnaś teraz z tego rezygnować. Cytat:
![]() Czy mi się wydaje czy niunia się dawno nie odzywała?
![]() |
#4554 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() ![]() Ale skok, który trwa miesiąc? ![]() ![]() Masz rację w sumie z tymi wędrówkami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do powrotu do pracy to z tego co pamiętam, nie miałaś jakiejś wielkiej ochoty tam wracać, a raczej po prostu tego wymagała Wasza sytuacja, tak? Powiem Ci, że ja też bym się mocno wahała, czy wracać, a potem stresować się zwalnianiem z pracy, braniem urlopów na wizyty u lekarzy. Jeśli możesz sobie pozwolić na to, żeby jeszcze kilka miesięcy zostać w domu, to ja bym się nad tym zastanowiła. Dziewczyny dobrze radzą, że trzeba żyć normalnie, ale przecież można żyć normalnie, a do pracy iść za kilka mies. ![]() Próbowałam Ci znaleźć jakiś wątek na ten temat, ale masz rację, że chyba nic nie ma. Znalazłam jedynie sporo pojedynczych wypowiedzi mam, które też pisały o kłopotach dziecka ze słuchem. Może napisałabyś PW do którejś z tych mam z prośbą o wskazanie, skąd czerpała informacje? Cytat:
![]() Czyżbyś wreszcie stacjonowała z Bo w Waszym domu? Cytat:
![]() (ilość na długą wąską blaszkę) 4 jajka łyżka masła szklanka cukru cukier waniliowy szklanka kwaśnej śmietany (ja daję pół) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Zmiksować jajka, masło i cukier, potem dodać śmietanę, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piekę ok. 40 min w przeciętnej temp. ![]() ![]() Nie miałam zamiaru straszyć ![]() ![]() A co to mu się dzieje? ![]() Cytat:
![]() Tak, niuniu nam już od jakiegoś czasu ucichła ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-21 o 10:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słodka ![]() Przykro mi kochana że te straszne podejrzenia się potwierdziły,trzymam za Was kciukasy,obyscie były szczęsliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj w nieco mniejszym gronie. Może dlatego, że znajomych mamy niewielu (to chyba nie dziwi ![]() KitchenAida nie mam, mam Kenwooda Premier Chef, jestem zadowolona. Chociaż mam go od piątku ![]() ![]() Maciek też bezczynnie nie będzie długo siedział. Ale jak dostanie do zabawy ścierkę kuchenną w kratkę albo plastikową miskę to jest zachwycony. ![]() A dzisiaj hitem jest wstążeczka od prezentu! ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- kism, ja ciasto też MUSZĘ jak mi się chce. ![]() Na szczęście mamy znajomych co lubią zjeść, więc jedzenia trochę trzeba. Ale nic gorszego jak się narobisz, a towarzystwo przyjdzie i skubie jak wróbelek. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej, dzięki że pytasz- he he mojemu mężowi by chyba nie przyszło do głowy mnie ubezpieczyć a i ja sama jakoś do tej pory o tym nie myślałam. byłam wczoraj u dentysty- stwierdził że mam zapalenie okostnej, skrzep się nie wykształcił ( chociaż mnie się wydaje że wtedy rana by krwawiła )i 8 też daje o sobie znać ale na razie ledwo ją widać więc nie będę jej ruszać a potem do wyrwania. dostałam lekarstwo doraźnie do zęba przeciwzapalne i znieczulenie żeby mieć choć kilka godzin spokoju od bólu... Jutro idę do swojego dentysty zobaczymy co powie... ja też chętnie przyjmę przepis na to ciasto, nawet z proszkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Z innych zaginionych...
nasteczko, jesteś z nami jeszcze? Jak tam Zosia się miewa? Jak refluks? Cytat:
Przepis już jest ze 3 posty wyżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kism czy ty to wszystko pamiętasz (jakie dziecko na co choruje albo co mu dolega, co i kiedy której mamie), bo z podziwu wyjść nie mogę, że tak co chwilkę podpytujesz dziewczyny, a że to kiedyś któraś o czymś wspomniała i jak teraz, albo jak tam dzieć, bo jakiś czas temu było mu coś tam?? Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-21 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.