|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyśmy (wczoraj lub dzisiaj) o mniejszym apetycie. Róży chyba wraca, albo wciąga wszysto, bo wróciłam do wcześniejszej dawki zagęszczacza i nie musi się tak wysilać przy ssaniu.
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece sama z Amelka tz musi zostac z burkiem no i urlop juz ma na swieta zarezerwowany.
|
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To weź Fabiego z sobą... Może akurat będzie spał? ![]() Cytat:
Ale na to chyba u Ciebie za wcześnie?
|
||
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Widzę, że moje dziecię robi postępy i na razie nie wczytywałam się w artykuły o tym, co powinna już robić. Muszę tylko zwrócić większą uwagę na symetrię, żeby czegoś nie przegapić. Kilka razy podniosłam ja do siadu, więc teraz z półsiadu na moich udach próbuje się podnieść i czasem jej się to udaje, ale leci w bok. Może powinnam w końcu skręcić leżaczek? I może powinnam dłużej się z nią bawić? |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty, jakby się rozdarł, to by ludzie patrzyli na mnie, jak na kosmitkę...Będę musiała coś wykombinować |
|
|
|
|
#2498 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Też się cieszę ![]() choć przy tym jak mi ostatnio wiecznie gorąco nie odczuwałam ich braku ![]() Cytat:
Też mam nadzieję, bo mnie to wykańcza ![]() Cytat:
![]() Bardzo jasno Cytat:
![]() Nie czytaj takich artykułów, można sobie naprawdę wkręcić coś czego nie ma. Jak się chcesz upewnić to może idźcie do neurologa. Cytat:
Teraz czuję się znacznie bezpieczniej![]() Wymiana okien to też niezły sajgon, nie dość że hałas to mnóstwo sprzątania, lepiej by było wysłac Różę na spacer. Ja niestety nie miałam takiej możliwości ![]() Tak to jest z mieszkaniem prawie na wiosce po wszystko trzeba jeździć, wątpię, zebym znalazła na miejscu dobrego specjalistę, a ten z Tarchomina ponoć świetny, więc się poświęcę ![]() U nas to budzenie z płaczem to nowość, wcześniej najpierw były stęki, jęki i dopiero po paru minutach się rozkręcał a teraz płacze tak strasznie jakby jeszcze przez sen, nie wiem dlaczego się tak dzieje. Idę spać, dobranoc
|
|||||||
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jest nieźle Podobno Hipp jest pod tym względem najlepszy.![]() No nic, zmykam oglądać Dextera przy drineczku z Malibu
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Opryszczkę kiedyś miałam kilka razy, ale u mnie ona występuje na granicy skóry i górnej wargi. A to coś mam dosłownie na środku dolnej... jak chorowałam w maju to też tak miałam i po kilku dniach na szczęście minęło.
W razie czego mam hascovir... może posmarować na noc? |
|
|
|
#2502 | |||||
|
Zadomowienie
|
chciałam błagać o to samo, ale skoro Fabiś tak się stawia przy przebieraniu, to trudno
![]() Sol, jakie to duże jest? może jeszcze polubi przebieranie, a Ty mu to zdążysz ubrać? ![]() Cytat:
pierwszy raz mi się zdarzyło, że czytając nasz wątek roześmiałam się w głos. Aż mąż pytał, co się stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja się też pochwalę - zachęcona tym, że wiele z was ma pięć albo i więcej kocyków, nie miałam już wyrzutów sumienia i kupiłam Zosi szósty koc . Dokładnie taki (pozazdrościłam Lince jej świetnego kocyka, teraz mam podobny )No i... jednak nie powstrzymałam się Kupiłam dziś tego burego zajączka, o którym pisałam w sobotę ![]() (najwyżej ja będę z nim spała )Cytat:
![]() Cytat:
Już nawet nikomu nie zgłaszam, co mnie danego dnia boli : dziś boli mnie głowa i coś w szczęce (coś nieokreślonego, pewnie znów od zaciskania zębów w nocy)wvictoria - trzymam kciuki za Mariana
|
|||||
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to najwyżej na ból głowy narzekam Ale jak już mnie coś złapie to się rozkładam na amen Nie miałam okazji lecieć sama z dzieckiem, a teraz to już w ogóle sobie nie wyobrażam lecieć z dwójką (przynajmniej dopóki są takie malutkie). Cytat:
![]() Jeszcze przez 8 miesięcy cieszę się "2" z przodu Zazdroszczę My pewnie polecimy dopiero luty/marzec. Okazało się, że mąż musi wyrobić sobie paszport bo dowód mu pękł prawie na pół Wizytę w konsulacie udało się zamówić dopiero na początek grudnia i też ze 3 miesiące trzeba poczekać...
|
||
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jakby lubił się ubierać A tu przed każdym wyjściem jest koncert ![]() Idę spać. Oczy mi się same zamykają. W ogóle ten rozrabiaka śpi w poprzek łóżka ![]() Jeszcze na dobranoc pytanie w czym śpią Wasze maluchy? Bo ja ostatnio Fabiemu zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem i cienkie bawełniane spodenki z h&m. Nawet skarpet nie daję
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Ehhhh nie jestem z wami na bieżąco niestety....
![]() ale oszczędzam czas na siebie bo postanowiłam się zając trochę sama sobą...źle się czuję z tymi nadprogramowymi kg (teraz walczę z kg sprzed ciąży, bo ciążowe dawno zeszły), z krostami na twarzy (nigdy w życiu nie byłam wypryszczona a teraz chyba szaleństwo hormonalne bo pół twarzy mam w drobnych krostkach), wypadającymi włosami (trzeba było wrócić do włosomaniactwa )... mam duże plany co do siebie i chciałabym jak najwięcej zwojować przed następną ciążą żeby tylko ćwiczyć mi się jeszcze chciało...![]() chciałabym zająć się trochę sobą, ale Sara znów chciałaby żebym zajęła się nią, jak na moje pogodne dziecko to od kilku dni sporo marudzi (ukłon dla tych mam co jeszcze nie zwariowały a mają wiecznie rozwrzeszczane maluchy, moja marudzi trochę i mam dość), rzuca się w nocy przez sen (mam nadzieję że to jakiś skok, a nie pasożyty...) a rączki taty są ewidentnie feee... mój mąż stara się skacze nad królewną a jak ja chce do wc i tylko dam mu na ręce to jest wrzask (macie pomysł dlaczego??)a tak w ogóle pokochaliśmy chustę ostatanio i chodzimy na trochę dłuższe spacery z nią, a Sarunia oczarowana tymi kolorowymi drzewami a ja jestem bardziej mobilna niż wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
O i jeszcze mam prośbę
![]() Znalazłam taką stronę http://marzycielskapoczta.pl/ akcja polega na wysyłaniu listów do ciężko chorych dzieci. Macie ochotę się przyłączyć? Jutro poczytam profile tych dzieci i komuś coś wyślę
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, nie wspomniałam, że się obudziła
![]() Jednak już śpi, a ja się faktycznie kładę W pajacyku. |
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Hey. Wczoraj pisalyscie o pchaniu piastek do buzi. Moja mala caly czas je pcha nawet jak ma smoka i wtedy on jej wypada i jest ryk. Boje sie zeby juz polubi piastki bardziej niz smoka. Ja mialam dzis lajtowa noc mala poszla o 22 spac obudzila sie o 6. Apropo noszenia to ja mala malo nosze na rekach zawsze do odbicia po jedzeniu i czasem jak sie znudzi jej na lezaco. Wiec po niedzielnych chrzcinach rece mi opadaja a tyrzymalam ja tylko w kosciele potem moja mama mi jej oddac nie chciala. A chrzciny poszly fajnie naweet mala nie miala sensaci po tym co jadlam. Moje dziecko zebralo sprora sume pieniedzy wiec chyba zrobie jej jakas lokate. A gosie byli mala zachwyceni. Ze taka grzeczna.
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny złapałam siuskow ale troche. neiwiem czy nie za mało. Czy moge dodac jeszcze przy nastepnym siusianiu???? czy raczje nie?
|
#2510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Moja mała wczoraj zasygnalizowała, że chce spać ok 21 - więc se myślę super, idealna pora na nocny sen. Więc dziecię nakarmiłam, przebrałam i do spania. Jednak księżniczce się odwidziało Zebrało jej się na zabawy, marudzenie, nawet trochę popłakała i zasnęła ok 23.30. Za to spała do 6 - potem karmienie i przewijanie i śpi dalej z małżem w łóżku ![]() Cytat:
Super, że macie balustradę i kaloryfery Jest postęp U nas tylko kp więc małą zawsze dokarmiam przed wyjściem, a potem jak chce. Na to nie mam wpływu. Cytat:
Fajnie, jak dziecko reaguje na takie wieczorne rytuały. Wieczór wtedy jest łatwiejszy ![]() Cytat:
Ostatnio poczytałam co powinno robić dziecko w wieku Amelki i oczywiście zaraz się zestresowałam, że nie robi tego czy tamtego. (oczywiście nie zauważam, że robi już coś czego jeszcze nie powinna). Mówiąc w skrócie naczytam się, a potem niepotrzebnie panikuję ![]() No i efekt jest taki, że jak już sobie popanikuję (małż się wtedy ze mnie śmieje) to rozsądnie stwierdzam, że na wszystko przyjdzie czas. Jednak jeśli będę miała jakieś poważne wątpliwości to skontaktuję się z pediatrą - każde dziecko jest inne i nie do końca można opierać się na wiedzy internetowej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żeby tylko było lepiej.A swoją drogą szkoda, że hodowca taki nierozważny i rozmnażał bliską rodzinę
|
||||||
|
|
|
#2511 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też od następnego poniedziałku zaczynam ćwiczyć. W sumie naukę języków mogę do tego też dołożyć. A co. Jak szaleć to szaleć.Cytat:
Cytat:
Dwa miesiące kp to też dobrze dla dzieciątka. Mój mąż był tyle karmiony piersią, potem mm i wyrósł chłop jak dąb ![]() Cytat:
Zazdroszczę drineczka z Malibu. Pycha ![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia czemu u Saruni tak się zmieniło. Może rzeczywiście skok? A może tata za mało z nią przebywa? Albo źle ją nosi? Może małej coś w tym nie pasuje. Nie mam pojęcia (wiem, wiem, rada z dooopy) |
|||||||
|
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam szczęście, że mały zasypia między 19-20Cześć nocka standardowa- 2 pobudki, choć marzy mi sie, żeby była chcoiaż 1![]() Kciuki za szczepienie Martynki |
|||
|
|
|
#2513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Luśka dzisiaj tak piszczała do karuzelki, że aż bębenki pękały! Jeszcze sąsiedzi sobie pomyślą, że dziecko zarzynam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciastuś a ile tego moczu złapałaś? Już 5ml starczy do badania
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilysmy juz
Rozi płakuniała ale byla dzis pie.rdol.nieta pielegniarka i kaząła małą polozyc tak jej reke wygieła ze pewnie Ja bolało NO i sie pytam jej czy tyle siuskow wystarczy a ona mowi ze ona tez tego niewie. (kiedys bylysmy i byla inna bardziej uprzejma) a ta po kluciu niepozwoliła mi wziac jej an rece bo musialam trzymac mocno wacik. Wiec jej mowie z eniebede patrzyla jak dziecko sie zanosi bo ona sie uspokoi dopiero an rekach(i tak bylo wzielam Ja odrazu usmiechnieta) jakas durna baba w ogole niepowinna tam pracowac gdzie malutkie dzieci ![]() moja mała dzis byla w butach u kurteczce ostatnio Jej kupiłam niewiem czy Wam pisąłam taki grzybek pod kolor moich butów łososiowy i butki ![]() Wy macie takie cieniutkie pojemniczki?? my w takim pojemniczku podluznym mialysmy tak z poltorej-2 cm ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- nie dolozyłam siuskow. Bo te zmi sie wydaje ze raczej nie wolno. Jak ebdzie z amalo najwyzej prywatnie znaiose albo tz zaniesie w inny dzien
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej
U nas nocka spokojna, tylko jedna pobudka o 3, a potem o 7. Mała trochę popiszczała do zabawek i poszła spać. Kochane dziecko. Ale.... tendencja jest zawsze spadkowa, gdy ją oficjalnie pochwalę tu na forum, bo wczoraj powiedziałam, że jest aniołkiem, a tak mi dała czadu, że o 16 miałam serdecznie dość. Cały dzień na rączkach, a mnie coś postrzykło, jak starą babę i tak mnie plecy bolały, że zdychałam. iPhonik super gadżet, phdwao, miałaś rację, nocka prawie nie przespana, do późna się nim bawiłam hehe. tż bardzo mnie zaskoczył, powiedział, że to za trudy macierzyństwa i przygotowań do chrzcin, że tak się poświęcam i zacharowuję. Miło mi było, choć mam wyrzuty sumienia, że tyle kasy wydał na mnie :/ Co do pchania piąstek - B. potrafi wepchać całą, łącznie z kciukiem, mając odruch wymiotny przy tym Ssanie palców lub kciuka to norma, na razie się tym nie przejmuję, wydaje mi się, że to ten etap rozwoju. Wkłada paluszki zawsze, nie tylko gdy jest głodna. Objawy głodu ma całkiem inne ![]() Maciejka, co do Lamaze - byłam z Małą w Smyku właśnie i stałysmy przed półką z tymi zabawkami, nawet jej szeleściłam, ale wydawała się niezainteresowana jakoś szczególnie, bo tak jak pisałam, ma trochę tych szeleszczących, w tym jedną ośmiornicę, mega kolorową i pomysłową, póki co chyba jej wystarcza. Może kiedyś pomyślimy, ale pewnie pójdziemy w stronę Fisher Price. Karolina, moja B. też zmieniła ton płaczu, teraz jest bardziej piskliwy, taki przeszywający, podejrzewam że Marcinek płacze podobnie. Depoison, powariowałaś z tymi zakupami - tak się zawsze zastanawiam, że pewnie masz duże mieszkanie, bo ja bym tego nie pomieściła na 100% !!!!!!! Blue, zaskoczyłaś mnie tym mm, chyba mi coś umknęło, przecież maleńka nie chciała z butli, a tu nagle mm? Co do odrzucenia piersi - nie wiem jak to u was jest, ale u nas B. odrzuciła pierś jakiś czas temu, stało się to gdy zaczęła się interesować bardzo otoczeniem. Wtedy zamiast jeść odwracała głowę i patrzyła na zabawki, na firanki, ściany itd. nie najadała się, ja nie byłam w stanie tak twardo manewrować piersią, by się rozglądała a przy tym jadła i tak się skończyła przygoda. Kiedyś jej dałam jeszcze raz, to się zaczęła śmiać, ale nie ssała nic Na szczęście z butlą nie mamy od urodzenia problemu, uffff.Agunia, doczytałąm, że kąpiecie Lusię co 3 dni - mogę spytać, dlaczego akurat co 3? My kąpiemy codziennie, nie odpuszczamy jej. A co do rytuałów, to prawda!! U nas zawsze po kąpieli jest jedzenie i spanie, więc już przy przebieraniu jest taka niecierpliwa, że zaczyna marudzić, wtedy wkładam jej butlę, już podczas jedzenia łapie się za uszy i trze oczka, więc szybko zawijam ją w rożka (z którego wyrasta) i do spania. Nicki, ja tez się sypię, to jakiś koszmar. Pracuję nad sobą, ale niewiele czasu zostało, skoro 2 stycznia come back do pracy, a ja chciałam się uporać z kilkoma problemami trochę wcześniej. Podczas ciąży obiecywałam sobie też naukę języków i inne aktywności - ostatecznie na angielskim byłam kilka razy (będąc już na L4), a aktywność to były spacery i fitness dla ciężarówek. Teraz też obiecałam sobie wiele, a niestety czas na to nie pozwala... I trochę dobija mnie myśl o styczniu - nie dlatego, że nie chcę wracać, ale dlatego, że jeszcze tylko 2 miesiące, a tyle tematów do połapania. Załuję, że te zajęcia dla mam z dziećmi są o takiej porze, że jak wrócę do pracy, to nie będę mogła na nie chodzić
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-10-24 o 09:23 |
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta baba to jakaś porażka...tak, takie cienkie długie, ale ja nie wiem ile się tam mieściło bo łapaliśmy do innych (z podziałką) a potem małż przelewał w przychodni
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratunku-dopadła mnie grypa żołądkowa ,tzn chyba to jest to. Sama już nie wiem. Wczoraj rano się zaczęło
. Co zjem to wymiotuje, gorączkuje - w nocy miałam 38,9 .Nawet bym nie wiedziała,ale mąż się zmartwił ,że szybko poszłam spać. Wzięłam paracetamol 500 gorączka spadła do 37,5. Teraz mierzyłam sobie temperature- mam 37,7 . Boli mnie brzuch,mam mdłości i czuje się jakaś taka "rozbita" - a w niedziele przecież mamy chrzciny ,przy czym w sobote jeszcze muszę iść do kościoła .Boję się,że zarażę Patryka,więc śpię w salonie. Czy któraś z Was to przechodziła?Jak sobie pomóc? Czy powinnam iść do lekarza? Do niedzieli musi mi wszystko ustąpić,bo inaczej nie wiem jak to będzie
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym żołądek się szybciutko uspokoił
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia ja nie pomoge nigdy grypy zoladkowej nie mialam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

biorąc pod uwagę temperament mojej M. myślę, że u nas jest podobnie 
Po Dorotce po drugim @ wszystko wróciło do normy
).
lece sama z Amelka tz musi zostac z burkiem no i urlop juz ma na swieta zarezerwowany.

Luśka też miała taki okres, też wysiadałam już, ale jej to minęło
Bo jak czytam takie artykuły to zaczynam się nakręcać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Kupiłam dziś tego burego zajączka, o którym pisałam w sobotę
Wizytę w konsulacie udało się zamówić dopiero na początek grudnia i też ze 3 miesiące trzeba poczekać...