|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania ![]() |
|||
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 8,33% |
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
0 | 0% |
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
0 | 0% |
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
0 | 0% |
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
0 | 0% |
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
2 | 4,17% |
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
13 | 27,08% |
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
3 | 6,25% |
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
2 | 4,17% |
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
15 | 31,25% |
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
1 | 2,08% |
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
3 | 6,25% |
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
1 | 2,08% |
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
2 | 4,17% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
stronczku afty to takie ranki okrągłe/dziurki np. na dziąsłach. takie mocno bolące, szarawe. pisze jak analfabetka ostatnio... słownik w komie nie pomaga ...
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Natko czyli Tż się spisał na medal ![]()
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Natka, mam nadzieję, że tendencja wagowa między nimi kiedyś pójdzie w odwrotnym kierunku.
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby jednak leki pomogły. ![]() No i brawa dla tż, świetnie się spisał! ![]() Słoneczko, dobrze, że nie zlekceważyłaś tematu i poszłaś do innego dentysty. ![]() Stronczek, pełen chillout- tv i papierosek. ![]() Brumek, świetny tytuł- gratulacje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja oczywiście zapraszam do siebie ![]() A gdzie Ty urzędujesz dokładnie, bo albo nie pisałaś, albo przeoczyłam. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skutków ubocznych nie trzeba się jakoś bardzo bać, bo to normalne i przejściowe. Tyle, ze nieprzyjemne. Bo w te autyzmy i inne androny nie wierz ![]() Wygląda jakby papieroska paliła ![]() Na chwilę słów mu zabrakło ![]() Cytat:
![]() A przy takiej Hani to Ty sobie piękne bicepsy wyrobisz ![]() Kocyk będzie ten ![]() http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...wki-110x140-cm Długo się wahałam między nim a małpkami chabrowymi, ale po rodzinnej naradzie stanęło na sówkach. Będą pasować do nosidła i tuptusiów ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#94 | ||
Zadomowienie
|
wszystkim chorowitkom zdrowia
![]() a co u jacieeeee, bo nie doczytałam? Cytat:
brumek, padłam z anegdotki o żydach, jak to czasami się sytuacja fajnie ułoży ![]() pisałaś o skarpetach sterntaler, mamy takie na pełnych i nie pełnych gumach, wydaje mi się że też kiedyś o nich pisałam, polecam Marina, ja wrzody przerabiałam kilka lat temu, pamiętam jeden charakterystyczny objaw z opisów, wrzód żołądka - boli po zjedzeniu posiłku, wrzód dwunastnicy odwrotnie - ciągle się podjada bo wtedy przestaje boleć, ja miałam dwunastnicy budziłam się w nocy z takim bólem że się zwijałam, szybka kanapka i po bólu i nie było przerw, tylko coraz gorzej, jezeli ty to masz cyklicznie, to tę diagnozę bym wyeliminowała a doktorowi dziś trzeba było powiedzieć że odmowę skierowania ma ci to dać na piśmie ![]() tz w Rzymie, dzwonił że ciepło i w krótkim rękawku chodzi, ale mu zazdroszczę idę oglądać torty z linku carmeli ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
tyle że mój ukochany fryzjer mieszka i pracuje w krakowie i o ile sama do niego jeżdżę to dziecka w taką trase brać nie chcę, a na terenie? no cóż, fryzjerki lokalne to panie w fartuszkach w groszki i takie tam jakoś nie mam zaufania w warszawie musze czegoś poszukać ja wybrałam apaszkę w sówki, czekam aż przyjdzie ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Natka te koło jest pompowane. Na nim rysunki zwierzatek i dziewczynka. I np jest kaczuszka i jak sie nacisnie na Dziubek to piszczy, jest świnka w oborze i doszyte drzwiczki ktore szeleszcza itp. Wiki bardzo je lubi. Wlazi tam sama i sie rozsiada jak na tronie. Ciaga je po całym pokoju, wrzuca i wyciąga zabawki ze środka (tam nie ma dziury jak w kole plywackim tylko dno z materiału)
A w raczce trzyma pilot z kluczykiem od starego naszego auta. Uwielbia wszystkie klucze, puszki i butelki. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Dasz radę iść do kogoś innego po skierowanie? Albo do niej, tylko tym razem mniej spokojnie, co ona sobie myśli ![]() Cytat:
to te na zupkę teściowej ![]() Ja zbieram te które znam i jestem pewna, żadnych wątpliwych nie biorę, a chodzić uwielbiam ![]() Cytat:
![]() ![]() a zakupy ![]() Cytat:
biedaczek ![]() A dla męża brawa ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale i tak fenomenem był Murzyn z Nigerii, który pracował kiedyś na portierni w budynku w którym mieszkaliśmy. super facet. zawsze uprzejmy i uśmiechnięty. i któregoś dnia wchodzę tam odebrac przesyłkę, bo akurat nie było nas w domu jak listonosz przyszedł.daję mu awizo, a n do mnie: dzień dobry! jak miło spotkać rodaczkę! ![]() myśłałm, ze szczękę z podłogi będę zbierać ![]() Cytat:
![]() wszystko: kolory, kształt, pudełko (pokrywka jest kolorowa, ale prześwitująca i Emil lubi patrzeć przez nią na świat(takie zielone okulary ;-)), my mamy kilka. zestawików. 2 wygrałam w Legolandzie(ale to takie mini), jeden dostał od tatusia na urodziny i zestaw jakiegoś doktora dostał od dziadków ostatnio. lubi się tym bawic. wytrwałe są. mój T. i jego brat (obaj po czterdziestce) wciaż u rodziców na strychu mają kartony Lego. ![]() Cytat:
![]() pytanie tylko czy Emil zasłużył? ![]() a zdjęcie genialne ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas po gościnie. znajomy wpadł, nie mógł być na weselu to odwiedził nas wczoraj.nie dość że przyniósł prezent dla nas to jeszcze dla Emila. i wiecie co. facet ma oko. po zdjęciach z facebooka ocenił rozmiar Emila ![]() i kupił mu piękną bluzę, w kórej Emil na pewno przechodzi cała zimę. ![]() http://www.gap.eu/browse/product.do?...d=000914715001 i to puchate w środku jest takie milusie. ![]() ok. komu w droge temu beret jak to się mówi. idę prać firanki z salonu i umyje okno i nic nie będe z nim robić aż do wiosny ![]() wizytacja teściowej się zbliża ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Zadnych nowych wiadomosci nie mam. Rano mu powtorza badania, potem wizyta. Mozliwe ze wyjdziemy na dniach. Ordynatorka polubila moje dziecko i uparla sie ze ona go wypisze, a dzis ma dyzur ktos inny, ale bede rozmawiac.
Dominik wczoraj jadl juz deserki i przeciery ze sloiczkow, pierwsza lyzeczka jest zawsze na sile, bo sie boi. Z piciem dalej trauma, tylko mleko mu pasuje. Juz wszystko pod nos mu podtykamy i ze wszystkiego, ale nie chce. Wiem, ze to uraz a nie bol bo potrafi lyknac dwa razy i nic sie nie dzieje. Ja mam zmeczenie materialu. Najgorsze jest to ze jak wyjdziemy to na drugi dzien musze sie w pracy stawic ![]() ![]()
#99 |
Zadomowienie
|
Jacieee najważniejsze, że Wasz pobyt w szpitalu się kończy
![]() Stronczek (będę złośliwa ![]() ![]() Wiki świetnie wygląda! Iustyna dużo zdrowia dla Was! Wózek się znalazł, tzn. mąż go znalazł na jednym ze skupów złomu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam szynko przed spotkaniem, ale jakoś nie mogę się na niczym skupić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dalej wysypana, gorączka trochę mniejsza, ale dalej jest ![]() ![]() Nawet już obstawiamy, że teściowa jej coś dała do jedzenia i uczulenia dostała, ale ani ona, ani TZ się nie przyzna ![]() Wiki rewelka ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, potrzebuję kontaktu do Paticzka ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-24 o 08:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
melduję się
![]()
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() witam się z pracy nadrobiłam oby dwa wątki z tego co pamiętam: nas zaszczepili MMR II. niby miał być priorix, ale podobno aktualnie nie mięli... na szczęście minęło u nas bezobjawowo ![]() co do Duplo to Hania lubi. klocki są z fajnego jakościowo plastiku, ładnie, schludnie wykonane, mają obłędne kolory, wielkość akurat czyli, że nie połknie, ale nie jest to jakiś wielgaśny kloc. ładne figurki zwierzątek (Hania kocha swoje duplowe króliczki ![]() Brumku i Teliku ![]() Marzenko jak następnym razem będę w Poznaniu to nie odpuszczę i będę Ciebie i Hanię namawiała na spotkanko! i blondynke z Brunkiem i Piwnooką z Helenką! a propozycją przypilnowania Hani nie kuś - bo jeszcze skorzystam ![]() ![]() Marinko co za baba!! służba zdrowia w naszym kraju coraz bardziej mnie rozczarowuje.... Wiki ![]() ![]() ![]() Agni - ale Emil będzie miał bogatego mikołaja. chyba był bardzooo grzeczny w ciągu roku ![]() ![]() zabieram się do pracy. a nie chce mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze choc ze to nie zadna infekcja, tylko zabki, ale co to za pocieszenie, jak maluch i tak cierpi? Cytat:
Cytat:
to ja bym Domkowi dala wiecej, a Hani mniej. W ogole Domek wazy mniej niz Antek (11,3 na wadze lazienkowej), a tez obstawialabym na odwrot. A ile ma wzrostu? Ale damula! Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie możesz wziąć jeszcze opieki na dziecko do domu? Z piciem to może zmień butelkę,kubek ? wiesz coś innego, może to coś zmieni? podaj mu picie z Waszej szklanki,kubka ![]() Cytat:
![]() Wodauqa wypróbuje te Twoje cudo ![]() Agni mnie się podobają te zabawki pokrojone warzywa,ale znając moją damę każdy kawałek będzie w innym pokoju ![]() ![]() Marzena kiedyś w Biedronie była kuchenka,ale nie taka duża jak pokazujesz, tylko takie wiesz talerzyki garnki. Kupiłam Emilie i podawała pić misią ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kinga - duplo sorter (to od nas) a dalej to szczerze mowiac nie wiem... byc moze jakas ksizeczka ze jak nacisniesz to sie czyta. sprawia to radoche kindze. jest jeszcze opcja by kupic takiego konia do skakania (czy krowe) albo moze jakis jezdzizk (ale juz ma wozek do pchania wiec nie wiem czy to dobry pomysł, no i artur by na tym ezdzil, co rozwali pewnie sprzet...) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-24 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Stronczek normalnie Pani prezes
![]() wg moje dziecko nie umie się zająć zabawą nawet na 30min,robi milion rzeczy na raz,wszędzie jej pełno - dosłownie. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
w przedszkolu artura jeszcze widzialam takiecos http://allegro.pl/drewniana-zabawka-...711872307.html i dzieci sie tym super bawia. nie wiem czy nie kupie. albo http://allegro.pl/drewniana-zjezdzal...727274594.html. ew wieżę-piramidę z klockow do układania
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Justyna - zdrówka dla Kuby!! biedny, mały chorowitek...
Jaciee oby Was wypuścili!!! Natko to Dominikowi dają w kość te zębiska mocno... AgaG dziękuję za przepis ![]() Mamad nie dziwię ci się.. też bym się zastanawiała nad ponownym używaniem wózka... |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem że wolałabyś zostać z dzieckiem, ale ktoś z nim będzie tak, a ty też kochana potrzebujesz wytchnienia, naładowac sie energią by zająć się dzieckiem. życzę dużo zdrówka i tobie i Dominikowi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Emil w żłobku. Okazuje się, że w jego grupie jest jeszcze jeden Emil- Polak ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() Agni, Zaneta moja paniusia lubi tv. Najbardziej mango, reklamy i ostatnio Shreka oglądała. Osła i kota mało nie wyciągnęła z Tv. Piszczala, skakala i wyciągala lapki do nich. Aaaaaaa i lubi trzecia czesc Kargulów (kochaj albo rzuć) Pieleszko te koło dostaliśmy w prezencie od sąsiadki. Sama go bym pewnie nie kupiła. Nie mniej jednak Wiki lubi w nim siedzieć. Jak jeszcze nie raczkowala to ja tam Wsadzalam, Dawalam zabawki i dziecka nie było. Ania kto jak kto ale akurat Ty prawie Pani Doktor możdzek musisz mieć pokaźny. Mamad mojego tytułu tym razem nie było. W poprzednich sondach brałam udział. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dzisiaj w nocy szczęśliwie wróciliśmy z Polski do Anglii. Utknęłam na 2 października. Sprzątanie mieszkania po 3-tygodniowej nieobecności, czy nadrabianie forum? ![]()
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj, jak było ? Ja nadrobilam więc moge sie zabrać za Sprzatanie. A tak mi sie nie chceeee aaaaaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
duplo- to naj;lepiej łączące sie klocki. mialam juz wadera duze i jakies małe z biedronki, mialam podróbke chińska duplo (jixin) i nie są tak dobre jakosciowo (chociaz jixin ma fajna kolejke i dla niej wlasnie kupilismy jeden zestaw - kolejka i torysą super, klocki i zwierzeta do niej juz nie). mamy dwa kosze
![]() mam dzis nosc z koszmaru. kinga w zlobku ponoc byla marudzaca itp. spala dwa razy i zasnela mi na rekach o 18:30 (normalnie o 20 ja klade) ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-24 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||||
Rozeznanie
|
witajcie
![]() dziś rano był szron na samochodach ![]() ![]() WSZYSTKO: kolory, jakość, różnorodność. Moim zdaniem to zabawka niesamowicie rozijająca, po pierwsze manualnie, po drugie kształtuje wyobraźnie, zdolności przestrzenne. Majka godzinami się nimi bawiła, teraz już przeskakuje na mniejsze klocki lego, a Hania już od ładnych kilku miesięcy kombinuje z tymi klockami. Uwielbia zwierzaczki, ludziki i samochody i nawet próbuje łączyć klocki. Teraz jeszcze lego w końcu przestało "ignorować" dziewczynki i się pojawiły zestawy z różowymi ![]() Cytat:
![]() zdrowia dla Kuby, biedaczek musi się bardzo męczyć ![]() wodaqua mamy sanki z biedronki, dużo nie kosztowały, ale jakość kiepska, metalowa listwa na płozach bardzo szybko zardzewiała i odeszła od drewna, chyba nawet w kilku miejscach pękła, ale reszta ok, mamy już dwa sezony Cytat:
![]() -Wózki dla lalek tez polecamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mamad1 ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
MMRII
![]() Damula ![]() Świetnie! Odżyłam i mocno się stęskniłam za mężem ![]() Justyna współczuję Kubie aft ![]() ![]()
#118 |
Zakorzenienie
|
i stało sie: kinga ma goraczke, jade po nia do zlobka... o 13:45 pediatra...
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
K....a mac. Nie mam sil. Doktor stwierdzil ze Nas wypisze jak Malemu chrypka przejdzie. Od kiedy to na chrypke sie w szpitalu lezy? Zlecil mu inhalacje z soli fizjologicznej i mamy jeszcze zostac. Przeciez na go moge w domu inhalowac. Wszystko kupie zeby tylko wyjsc z tego przytlaczajacego miejsca.
Co do prezentow dla dziewczynek to polecam wlasnie kuchnie i wozek z lala. Moja chrzesnica dostala je rok temu i byl szal ![]() Kochane zalinkujecie mi na priv sprawdzone nebulizatory? Pliss ![]()
#120 |
Zakorzenienie
|
![]() czytam i czytam i nadrobić Was nie mogę ![]() buźka może wpadnę wieczorem do Was ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.