|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Dzień dobry
![]() Dziewczyny gratuluję udanych sesji zdjęciowych. Ślicznie wyglądacie. Ja dzisiaj mam poranek wolny, bo mąż zawiózł moją małą do przedszkola, zresztą pierwszy raz od września. A ja muszę się wziąść zaraz za siebie, bo dzisiaj mam usg na 18 i może wizytę zaliczę od razu. Landi no ja bym chyba do teścia się nie odezwała w życiu, za takie słowa. Mój zresztą nie jest lepszy, ma nas daleko gdzieś. Tylko potrafi się chwalić synem do dalszej rodziny i znajomych, bo o synowej nie wspomina, bo ona tylko pomaga w prowadzeniu działalności, a w sumie to tak jakby nie pracowała. A co tam niech pracuje sobie dalej takim zachowaniem. A męża to bym chyba za takie odwracanie się wytargała za włosy
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki!
ale nagadałyście wczoraj... mnie pochłoneło pakowanie, a pozniej już mi się nie chciało za bardzo siedzieć na necie... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni : ))) |
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Jasiu ja Ciebie nie mam w zaprzyjaźnionych. Wysłałam zaproszenie
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu ale masz piękne focie na fb!!! jak ja bym takie też chciała!
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj jest Międzynarodowy dzień walki z otyłością!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Arien włąsnie takiej odpowiedzi oczekiwałam
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- dobra idę się ubrać
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu a powiedz mi drogą tą sesję miałaś? i ile zdjęć dostałaś?
|
|
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
No, bagatela 30 stron do nadrobienia
Fatalna pogoda, a ja od dwoch godzin zbieram sie do przychodni i chyba lepiej, zebym sie wreszcie dozbierala i wyszla, bo z glodu tu padne... A jeszcze mnie po tym wycieczka po miescie czeka - kochana komunikacja miejska Juz sie ciesze.Dziewczyny, co pijecie na wyplukanie wody? Od paru dni troszke puchne i czuje sie przeokropnie
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka dostałam 20 zdjęc, ale nic nie płaciłam bo dostałam w gratisie
Ten fotograf robił nam narzeczeńską, ślubną i pewnie chrzciny też będzie fotografował. W zamian za załatwienie mu klientów zrobił mi brzuszkową za free.
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry witam się
Jejku już ta godzina masakra... Przylazłam do Was z kawką i stertą kanapek z pasztetem i pomidorem i ....walcze z otyłością ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() A właśnie ja mam dziś wizytę o 16,proszę o kciuki ![]() Bo właśnie dziś jest ta data,która wychodzi z pierwszych ruchów i modlę się żeby tam niczego nie wynalazł..... |
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochasne
ja dzis nei do życia, glowa boli, noc miałam cięzka jakaś wojn a w gruzji mi się śniła i wogole ![]() na dodatek brzuszek pobolewal i ciągnela tak po krzyżu troche, juz sie balam ze jakeis skkurcze ale przeszlo po paru razach...zaczynam sie naprawde bac ze to juz neidlugo....dobrze, że jutro ide do gina to mi powie co i jak, ile jeszcze mi daje;D jasiowa widzialam na fb zdjecia słodkie , wyglądasz pięknie! landi dla teścia ciekawe ile on waży, ![]() martus niefasjnie z tym autkiem, moj tz teraz tez mial w remoncie, kupe kasy poszlo , tez jest wkurzony bo szef im obiecał ze wezmie w leasing i bedzie mial autko do grudnia nwoe wiec moj tz sie cieszyl ze sprzedamy to i troche kasy wpadnie a szef nagle , że mooże w przyszłym roku..a my i tak musimy zmienic bo autko kupione w grudniu rok temu, ale ma taki przebieg ze hoho bo moj mąz jezdzi ciągle ide sniadanko zjesc nie mam sily na nic, na dodatek wciąż mam czyszczenie jelit:-] |
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
najlepsze jest urodzenie dziecka
![]() anett234 w razie co to proszę o sms-ka i smacznego życzę - ja właśnie trawię kanapki z szynką i majonezem ![]() Jasiu ale super że sesja za free
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też taka spuchnięta jestem stopy, ręce, buzia... ehhh
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
marti zdjęcia przecudne ![]() aerien za skończone 38t ![]() jo_mahn maleństwo najważniejsze więc stosuj się do zaleceń, a na pewno będzie dobrze landi a Ty co tu jeszcze robisz? też zmykaj na porodówkę, ktoś musi rozpocząć listopadowy wysyp dzieciaczków a teściem się nie przejmuj, przecież sama widzisz że pięknie wyglądasz więc takie komentarze w ogóle nie powinny na Ciebie wpływać, głupie gadanie nie warte słuchania i analizowania ![]() do mnie też w ostatnim czasie wiele osób na powitanie mówi "cześć grubasku", ale wcale mi to nie przeszkadza, bo wiem że to tylko stan przejściowy i po porodzie wrócę do swojej wagi (innej opcji nie dopuszczam ) a przecież kobieta w ciąży wygląda najpiękniej, nieważne czy przytyje 5kg czy 15kg - każdy brzuszek dodaje urody wczoraj padłam o 21 tak byłam zmęczona tylko nie bardzo wiem czym, chyba emocje ze mnie zeszły, bo po wizycie byłam taka podjarana tym rozwarciem i zbliżającym się porodem - momentalnie wszystko stało się dla mnie realne dziś już na spokojnie, cierpliwie czekam, nic nie robię, żeby nie przyspieszyć, bo do piątku synio musi wytrać, żeby mamusia mogła zrobić się na bóstwo lecę ponadrabiać trochę
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też .Wczoraj jak od Was poszłam to chyba jeszcze ze 12 razy w kiblu byłam,dziś od rana znowu.Najgorsze jest to,że od tego ciągłego podcierania mam poranioną skórę i zaczyna mnie swedzieć i piec cała pi.pka.No i boli mnie przez to brzuch i teraz nie wiem czy to skurcze czy zapalenie się tam robi. Może można sobie zapodac na to jakas tabletke typu stoperan albo co? |
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
o to super wam się udało : )
|
|
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
anett234 o rany, aż tak?? masakra, współczuję, ciekawe, co lekarz powie. ja chodzę teraz do 3-4 razy dziennie, wczoraj 2 razy
agrafka85 na porodówkę ? o nie, mowy nie ma ale mam cc, zaplanowane na 29 października (ewentualnie 30 lub 31). I dobrze prawisz, nie ma co narzekać na dodatkowe kg - wszystko zrzucimy
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno posiedziCytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() brzuszek mi opadl i od razu lepiej sie mi oddycha dzis ![]() wlasnie robimy przytulaski z Tomusiem, a siostrzyczka Go kopie ![]() takze milosc siostrzano-braterska kwitnie ![]()
|
|||
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Moje
Wczoraj wpadłam wieczorkiem i znowu wyrzuciło mi neta.. u rodziców czuje sie czasami jak na odludziu a najlepsze jest to, że mieszkają tylko na osiedlu podmiejskim a tu takie problemy z zasiegiem ![]() Pochwalę się, ze wczoraj poszły już dwie pralki ciuszków. Schną i dzisiaj prasowanko. Wyprasowałyśmy z mamą również wyprane tetrówki i już ładnie są ułożone w komodzie. Aaaaaaa z ważniejszych rzeczy wyprałam wczoraj torbę do szpitala, koszule i wyprasowałam szlafrok Tak więc dzisiaj jeszcze ręczniki i do końca tygodnia będę spakowanaEluś- jeszcze tylko chwilka i Izunia będzie w Twoich ramionach Anielka- jak zdrówko ? Mam nadzieję, że czujesz się o wiele lepiej Marti, Jasiu- piękne sesje brzuszkowe ![]() Brawa również za wszystkie piękne brzunie i gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni ![]() Idę się szykowac i zaraz śniadanko z tatą
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
judkama no to mój brzuch nie opadł ani trochę, wczoraj wieczorem to aż tchu mi brakowało gdy siadałam, a jak kładę się do łóżka to aż mnie zatyka - tak mam wysoko brzuch jeszcze
a miłość bratersko-siostrzana kaaamila1 wow to lecicie z mamą jak burza, gratuluję postępów co do tetry, to wczoraj mój mąż poprasował
|
|
|
|
#927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też piorę jeszcze rzeczy dla maluszków.Mama mi kupiła w tygodniu w lumpku kurteczki i je wrzuciłam bo planuję w nich "wynieść" bobaski ze szpitala. Co myślicie żebym własnie na wyjscie ubrała dzieci w kurteczki (bardzo ciepłe) a na nóżki śpioszki i w rożek takiego szkraba?? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Mi węgiel nie pomaga,wczoraj się tego tyle objadłam i nic... |
||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka mówisz, że sok z żurawiny pomaga??
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
I co, dalej nic??? Żadnych porodów??? Zaczynam odczuwać niepokój... Latacie do tych kibelków i nadal nic??? ![]() ![]() Anett ![]() Jasiu zdjęcia Aerien za 39 tydzień |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

ale za to rozwiesiłam już jedno pranie i wstawiłam drugie, opróżniłam zmywarkę i piję już drugą kawkę 
no ale nic to, nie pozostaje Ci nic innego jak zastosować się do lekarskich zaleceń
a sen

dla teścia ciekawe ile on waży, 
też zmykaj na porodówkę, ktoś musi rozpocząć listopadowy wysyp dzieciaczków 
tak byłam zmęczona tylko nie bardzo wiem czym, chyba emocje ze mnie zeszły, bo po wizycie byłam taka podjarana tym rozwarciem i zbliżającym się porodem - momentalnie wszystko stało się dla mnie realne 
ale mam cc, zaplanowane na 29 października (ewentualnie 30 lub 31). I dobrze prawisz, nie ma co narzekać na dodatkowe kg - wszystko zrzucimy
bo inaczej maluszek możenie dotrwać do naszego ślubu, który jest planowany na 10 listopada (termin z OM mam na 4 grudnia). No więc będziemy się stosowali do zaleceń i mam nadzieję, że mały posiedzi spokojnie do 38 tygodnia (to jeszcze tylko 3 tygodnie