|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dziewczyna ja tak z innej beczki..robi ktoras sama sushi?
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Szybkie do zrobienia są szaszłyczki albo po prostu możesz upiec udka w piekarniku, do tego jakieś bagietki czy chlebek, sałatki i już ![]() Pięknie rośnie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy. [/QUOTE] Nigdy takich rzeczy nie jadłam, aż jestem ciekawa jak to się robi, no i jak smakuje
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
łoooo Ty niedługo rodzisz
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy.[/QUOTE] kusisz, ani jednej potrawy nie jadłam ![]() suszę paznokcie
|
|
|
|
#4954 |
|
Konto usunięte
|
Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak.
A no i mam herbatkę jaśminową. Pewnie jeszcze kilka innych rzeczy wymyślę, bo mam całe mnóstwo przepisów. Tylko zataru brak Ale nie umiem go nigdzie dostać.Zatar to mieszanka przypraw, można je jadać tak, że macza się chleb w oliwie i w tych przyprawach, smakuje to obłędnie. Potrawy z ciecierzycy są pyszne, ale radzę uważać z ilością, bo boli brzuch
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-23 o 21:00 |
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37218458]Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak.
A no i mam herbatkę jaśminową. Pewnie jeszcze kilka innych rzeczy wymyślę, bo mam całe mnóstwo przepisów. Tylko zataru brak Ale nie umiem go nigdzie dostać.Zatar to mieszanka przypraw, można je jadać tak, że macza się chleb w oliwie i w tych przyprawach, smakuje to obłędnie.[/QUOTE] czarna magia jak dla mnie.
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Perse czarujesz z tymi potrawami. Szkoda, że nie znam nikogo kto by mi tak ugotował
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
ja. choc zazwyczaj mistrzem ceremoni jest moj brat - milosnik.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-10-23 o 21:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia już gotowa |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba powoli Inutil by mogła nowy wątek zakładać
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Polecisz dobre skladniki? Ja chce zrobic pierwszy raz;-)Kocham sushi
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wierzę w to [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy. [/QUOTE] super menu ![]() eseska, panika- gatuluję Maleństw
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam was cały czas na telefonie
MONIKA nic sie nie denerwuj CYNAMONOWA wiem jak ci cięźko,tu na wątku znajdziesz oparcie.A jak słysze od ludzi te nie trafione pocieszenia to szlag mnie trafia:/---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ESESKA super źe wszystko ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
ale o firme pytasz?!
my robimy z lososiem, awokado, ogorkiem, krewetkami, tunczykiem (platy), wszystko i tak zalezy od tego czy ryz chce wspolpracowac czy nie i czy noz jest naprawde ostry ![]() Cytat:
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Wiem
![]() Chciałam Was jeszcze o coś zapytać bo nie mam w sumie kogo... Czy po poronieniu też miałyście problemy z cerą i wypadającymi włosami? Ja nie mogę sobie poradzić- włosy lecą mi garściami, z cerą nigdy nie miałam problemów a teraz tak mi wysypało prawą stronę twarzy, że szkoda gadać... Wiem, że ostatnie tygodnie były burzą hormonalną no ale...
|
|
|
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi włosy po # strasznie wypadały... Hormony, stres, złe odżywianie i przesilenie jesienne pozbawiły mnie sporej części czupryny...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Wtajemniczenie
|
Martwić się można zacząć po kilku miesiącach wypadania.
Spróbuj jakichś odżywek/wcierek przeciw wypadaniu, np. Seboradin, Joanna Rzepa, Jantar itp. Nie wiem, czy jakikolwiek kosmetyk jest w stanie zaradzić na utratę włosów spowodowaną hormonami, aczkolwiek na pewno nie zaszkodzi. |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
CYNAMONOWA mi również bardzo wypadały włosy po #.Nie dość że burza hormonalna to stres
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4969 |
|
Konto usunięte
|
Cześć.
Ja po śniadaniu, dobudzam TŻa, ogarniam mieszkanie i idę do pracy... Teraz znowu będę miała kiepski okres, tym razem z powodu pogody Zimno wysysa ze mnie całą energię życiową i po powrocie z pracy robię obiad, jem go i leżę Aż do następnego dnia Ale już sobie wymyśliłam nagrodę na koniec tygodnia. Jak się skończy, to będzie tym razem nie koncert, a audycja, 3-godzinna audycja Tomka Beksińskiego do odsłuchania. Za oknem ciemno, więc nie wiem jaka pogoda :/ A jak u Was? |
|
|
|
#4970 | ||
|
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY
Optymizmu we mnie co prawda zero, ale daj Boże żeby ta środa była dobra ![]() Esia Twoja córeczka szykuje się na przejście na drugą stronę mocy Cytat:
![]() Wiem jak to jest czekać i czekać.. i nie umieć sobie nawet wyobrazić że w końcu to na co czekamy nastąpi. Z drugiej strony do marca to tylko kilka miesięcy, przetrwasz zimę i z pojawieniem się wiosny wszystko się zmieni ![]() A może dostaniesz niespodziankę od losu ponoć nie zbadane są wyroki boskie ![]() Poświeć ten czas oczekiwania dla siebie !!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37218458] Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak. A no i mam herbatkę jaśminową. [/QUOTE] Perse no normalnie to wszystko musi być mega pyszne można dostać coś na wynos ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37222913] Cześć. Ja po śniadaniu, dobudzam TŻa, ogarniam mieszkanie i idę do pracy... Teraz znowu będę miała kiepski okres, tym razem z powodu pogody Zimno wysysa ze mnie całą energię życiową i po powrocie z pracy robię obiad, jem go i leżę Aż do następnego dnia Ale już sobie wymyśliłam nagrodę na koniec tygodnia. Jak się skończy, to będzie tym razem nie koncert, a audycja, 3-godzinna audycja Tomka Beksińskiego do odsłuchania. Za oknem ciemno, więc nie wiem jaka pogoda :/ A jak u Was? [/QUOTE] u mnie też dzisiaj jakoś wyjątkowo ciemno.. ja tam lubie i zimę i jesień tylko te ciemności rano są dla mnie katorgą.. Miłego dnia |
||
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
witam
proszę o trzymanie kciuków, za niedługo jedziemy ze Stasiem do neurologa
|
|
|
|
#4972 |
|
Konto usunięte
|
Fiol trzymam
![]() Anitko, żeby była dobra, a u mnie żeby już była 18
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
6 stron w ciągu dnia nie dam rady nadrobić. O zapamiętaniu nie wspomnę :/ Fiol trzymam kciuki ![]() Maksi dobrze, że poszłaś do lekarza z tymi bólami. Szukajcie a znajdziecie ![]() :brzyda l: pewnie potem mnie nie będzie, więc wcześniej nowy wątek założyłam
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
mowisz i masz!!!!!!!!!! zaciskam!
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! U mnie szaro i ponuro.
Fio, trzymam kciuki za Stasia ![]() Ja spadam do lekarza, bo znów bierze mnie jakieś choróbsko... Później TŻ wraca z pracy i świętujemy jego urodziny (niestety z teściami, bo chcieli wpaść na wieczór |
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.....u mnie minimalnie szarawo ale przynajmniej nie pada.....i chyba będzie dzionek w miarę....
Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam bo @ przylazła no i oczywiście brzuszek mnie nawal jak tralala a w nocy mnie tak zalewało że szok....
|
#4977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dobrej firmy ryż i algi ![]() Cytat:
Kciukasy kochana Cytat:
Buuu przykro mi kochana. |
|||
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
hm szczerze mowiac na algi nie zwracamy najmniejszej uwagi, wybieramy te w atrakcyjnej cenie.
z ryzem eksperymentujemy i szukamy idealnego ![]() (alez bym zjadla )
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
spoko Kochana byłam na to przygotowana ... cieszę się że przyszła w miarę mozliwie
i nie musiałam czekać na nią nie wiem ile...bo ten cykl juz był bez leków tzn tylko stymulacja była na początku a później już nic...a teraz już bez niczego tylko leki tarczycowe, folik, i ziółka
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
widze ze tu juz sie nowy watek szykuje...
wogole to dzien dobry, u mnie slonko swieci, dzis kolejny dzien przebierania rzeczy, i wystawiania na tablicy, ojj chcialabym choc z polowe rzeczy sprzedac...stwierdzilam ze jesli sie nie uda do konca roku, to gdzies pooddaje potrzebujacym... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziewczeta czy tutaj piszemy do 5000 czy przechodzimy na nowy watek??
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

i wazy ok 2600g!!!

Ale nie umiem go nigdzie dostać.

super menu

Zimno wysysa ze mnie całą energię życiową i po powrocie z pracy robię obiad, jem go i leżę 
można dostać coś na wynos