|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Bry, ja dalej chora ale walczę dzielnie, dziś wieczorem idę do lekarza, żeby mnie obsłuchał...bo coś brzydko kaszlę.
Cytat:
Ale i tak hit dnia, opowieść oliwki o dwóch macicach i tamponach bardzo ładne zakupy jak zwykle, coś czuję że do naszej królowej zakupów strippi szybko dołączyła Agnjeska.
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy możesz się spodziewać wieści o maluchu? Pochwalę się Wam moimi kiciami (o tego z kokardą zrobiłam kiedyś raban i posiałam panikę), takie mam zrobione:
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-24 o 10:38 |
|
|
|
|
#4323 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie wiedziałam ze tak moze byc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego my nie braliśmy skojarzonych szczepionek tylko te tradycyjne co są refundowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nigdy???? wow! a będziemy się i tak codziennie pytać kto ma wizyte ;p wiec kto ma dzisiaj? Cytat:
a co o tych szczepieniach mówił polecał? Cytat:
o jaki fajny sen dzieki ![]() a ja dziś równo 22tc, więc według was jutro zaczynam 6 miesiac a mój maluszek dzisiaj szalał! ooo że aż czułam na ręce jak dotknęłam już nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę jego buzie a za godzinę znowu trzeba do szkoły iśc eh...
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strippi do twarzy ci było w czarnych ![]() a ciuszki z Nexta fajne są, no i zapisałąm sobie tą stronkę ostatnio jak podawałaś ![]() Cytat:
![]() 7 listopada wizyta i mamy podglądać maluszka żeby określić płeć mam nadzieję że się uda ![]() Kociaki słodkie
|
||
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a duże żółte i kopie? i moje ulubione? czarne klik czerwone klik zielone klik pomarańczowe klik niebieskie klik filotetowe klik różowe klik ....
|
|
|
|
|
#4327 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. A brat dobryCytat:
Cytat:
Ja mam jutro wizytę i już zaczynam się schizować czy na pewno wszystko ok. I powiem Wam, że chyba zaczynam czuć dzidziusia.
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
dragusia klikaj tutaj
http://www.tchibo.pl/Dla-zdrowia-i-d..._und_Kleinkind en no i ja zakonczylam jedzenie jajecznicy !! siostra zrobila, ja nadal gnije w lozku :d hahaha
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4330 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i zakupy.. Cytat:
Cytat:
chociaż na początku to sama bałam się kąpać M i mąż ją trzymał a ja myłam.. ![]() Cytat:
super.. ![]() Cytat:
![]() dobrze by było z tym latem.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie.. ależ to leci.. ![]() a my dzisiaj skończony 20 tc! ![]() dziewczyny czy wy się wysypiacie w nocy? ![]() kurka ja od paru dni się nie wysypiam w ogóle.. nie mam siły na nic, non stop jestem zmęczona.. i już mnie to zaczyna wkurzać, bo jak odpoczywać w dzień przy 2,5 latce.. ![]()
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po wizycie
![]() Maluszek ma 7,5 cm wszystko jest w porządku i na miejscu ![]() W pewnej chwili chyba mi nawet leciutko rączką pomachał Doktorka stwierdziła że najgorszy czas za nami i teraz już nic nie powinno się stać i bardzo się cieszę bo w poniedziałek zaczęliśmy 14 tc i się już wszystkim pochwaliliśmyNiestety płci mi nie powiedziała bo nie była pewna na 100%.Następna wizyta za miesiąc ale bez USG więc płeć poznam chyba tuż przed świętami
|
|
|
|
#4332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tylko będę miała więcej wolnego czasu też biorę się za wyszywanie. A w jakie ramki to włożysz? Zmieści się w taką na zdjęcia czy coś na wymiar trzeba robić? jestem z podlasia więc jakby to powiedzieć... biednie tu jest z torami jeszcze za czasów studiów w Białymstoku obiecywałam sobie, że przejedziemy się gdzieś z TŻ tak dla samej przejażdżki ale jakoś przez 5 lat się nie złożyło i co ja teraz dzieciom powiem? będzie wstyd ale za to metrem, tramwajem i trolejbusem jeździłam ![]() Cytat:
gratulacje długo trwała ta czkawka i jak to czuć?strippi piękny brzuszek
|
|
#4333 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Super gratuluję udanej wizyty
|
|
#4334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za głosy jestem wdzięczna oczywiście![]() KUpiłam dzis 2 kurtki na ciuchu Jedna za 18zł druga za 22zł -interes zycia Do stycznia powinny starczyc, teraz się piorą, potem pykne fote, jesliście ciekawe, czy nadają sie w ogóle do czegokolwiek;pCytat:
Cytat:
Nadrobiłam zyczę słonecznego dnia ide wieszcac pranie
|
|||
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dragusia, Leonikowa: brawa za 22 tydz. Jak ten czas leci...
|
|
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szczepień to tak dokładnie nie pamiętam ale np.ratawirusy nie są chyba obowiązkowe,ja zaszczepiłam a znajoma nie i jej dziecko zachorowało ,trafiło do szpitala i biegunka za biegunką .... a inne to np 6 w 1 ,refundowane to te 6 -kłuj dziecko 6 razy a do tego częstsze powikłania podobno(gorączka) ... no ja wykupywałam wszystko ,choć moje dzieci nie są chorowite ale to jak z fotelikiem samochod.może nigdy nie będzie wypadku no ale kupuje się i to drogo ,nie? Cytat:
za kopniaczki , za 16 tydz .
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm... moge to porownac do bicia serca bo takie szybkie uderzenia pod rząd ![]()
|
|
#4338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kiedy miałaś OM? pytam tak z ciekawości bo mamy ten sam termin porodu a ja wczoraj miałam skończony 20tc gdzieś 1 dzień uciekłja dzisiaj np się wyspałam bo tż poszedł do drugiego pokoju i nie chrapał mi do ucha ale ogólnie ostatnie dni są ciężkie, np. nie mogę zasnąć bo serce mi wali jak szalone i czuję jakiś dziwny niepokój Cytat:
brawa za wizytę i pomachanie do mamusi
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyskusyjna jest jedynie szczepionka skojarzona na świnkę, odrę i różyczkę z 13 miesiąca życia. Do reszty nikt się nie czepia. Ale tę jedną obwinia się czasem o autyzm, krzyk mózgowy etc. Ja dużo, dużo czytałam o szczepieniach wcześniej. Zdecydowałam się na 5 w 1, a tę na różyczkę dałam w 25 miesiącu życia. Dodatkowo szczepiłam tylko na rotawirus.
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będę się zagłębiać w styczniu
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogóle - też tak macie, że jak położycie rękę na brzuch to czujecie swoje własne serce?
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra dziewczynki żegnam się z kompem, będę czytać na komórce trzeba iśc
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
hehe no tak myślę, że to moje bo jak przyłożę rękę do piersi to wyczuwam ten sam rytm
trochę dziwne, że i na brzuchu to czuć ale ja potrafie i na bicepsie serce wyczuć więc może to ze mną coś nie tak
|
#4344 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że tak może być![]() Cytat:
Między tymi dziećmi była różnica 3 tygodni... Więc prawdopodobnie kobieta jak zaszła w ciążę z pierwszym, to w kolejnym (trochę krótszym) cyklu miała owu i zaszła z drugim![]() Cytat:
). W sumie takie kobiety, które mają dwie macice są ogromną nadzieją dla tych młodych kobiet które mają np. uszkodzoną własna macicę a marzą o dziecku... pod warunkiem, że faktycznie nie ma przeciwskazań iz agrożenia z usunięciem jednej macicyCytat:
Moja ginka taki średni gabinet ma - niby zaslonką jest oddzielone miejsce z jej biurkiem i krzesłami dla pacjentki (z mężęm) od "samolotu" - ale gdy się wchodzi z mężem to wiadomo - zaslonka nie wyciszy rozmowy, jesli chcialoby się z ginka o czymś poza mężęm porozmawiać ![]() Jestem pod wrażeniem nie jeżdżenia pociągiem ![]() Cytat:
Aż muszę popytać moje koleżanki które niedawno rodziły![]() już podaję bezpośrednią ścieżkę http://www.tchibo.pl/Dla-zdrowia-i-d...400009948.html Cytat:
Tylko nie wiem czy jeszcze pamiętam jak sie to robi![]() Cytat:
![]() Ja mam dziś wizytę na 14.20 Niestety nie udało się zapisać na wcześniej, bo dopiero od 14.20 ginka dziś przyjmujebrawa za skończony 20 tydz ![]() Cytat:
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepionek, to jak mówię nie wgłębiałam sie w to nigdy, tylk oraz jakis film na faktach oglądałam o takiej sytuacji, że matka drugiego dziecka nie chciała szczepic, bo twierdziła, ze starszy syn po szczepionkach dostał autyzmu....No i od kogs gdzies kiedys słyszałam...Nie wiem ile w tym prawdy ile przypadku, tez bede sie w to wgłębiac po nowym roku
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4348 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lecę tylko według schematu ![]() gracias! Cytat:
![]() oj tam, klne przy tym wyszy waniu jak szewc... brawo za 20tc ![]() ![]() ![]() klask i: dla kolejnych skończonych tygodni... ależ nam leci ten czas... większość z nas ma już z górki hihihih
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
witajcie...
dziękuje Wam za trzymanie kciuków, ciepłe myśli..byłam u mamy wczoraj po zabiegu wszystko w porządku jestem szczęśliwa i mogę odetchnąć![]() starałam się Was poczytać i odpisywać... Kwiatuszek zazdroszczę skarbonki i mocnych kopniaków u mnie delikatne przemieszczanie się jakby łaskotanie![]() Luna za dobre samopoczucie ![]() Czarny flamaster teraz myśl o sobie i maleństwu anie o szefowej...nowe życie jest najważniejsze ![]() Awill za połówkowe i jesteśmy dobrej myśli że się wchłonie ![]() Leonikowa zdrówka ![]() Moderna, Vilga, Ewkaaa śliczne brzuszki a figury u Was jak u modelek ![]() Strippi ale czarnulka z Ciebie, super fotki z przyjemności pooglądałam ![]() Liwka O mój m też bez przekonania mówił do brzuszka Mikołaj i tego nie czuł a teraz nie może wyobrazić sobie innego imienia, więc poczekaj... a co do wanienki ja mam profilowaną ze stołeczkiem w środku:0)Agniejska Strippi Jolanta t zazdroszczę zakupów ![]() Soreceress haft powiadasz ja bym chetnie nauczyła się na drutach robić przydatna umiejętność ![]() głosy na zdjęcia oddane ![]() co do porodu przy pierwszym mąż był teraz tez będzie ale ma zakaz na kręcenie i zdjęcia dopiero maleństwo można i zaglądania między nogi ma grzecznie siedzieć koło mnie ![]() ja tez mam wizytę 5 listopada to chyba jakaś szczęśliwa data i mam nadzieje poznać płeć....z głupich rzeczy oglądałyście Dyktatora z tym gościem od Borata tam jest taki jeden teks do kobiety w ciąży która chce poznać płeć jest albo chłopiec albo aborcja.. Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-24 o 11:44 |
|
|
|
#4350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tych kocurów jest cała seria, strasznie ciężko mi się zdecydować, którego robić...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

miałam cesarkę ale mały był taki pulchniutki i ładniutki i ważył 3800
). Mama kazała go spytać, to ile tych dzidziusiów jeszcze ma w środku i czy ma ciągle rodzić
Zawsze jak miała okres to jak wyciągała tampona to któraś strona była brudna lewa albo prawa już myślała że źle zakłada, ale nieraz jak włożyła to jej pociekło to mówiła że nie możliwe że już bo dopiero wymieniła wyciągała prawie suchego a na majteczkach pełno 

05.07.2008 

nosz ☠☠☠☠*** czy ja architektów zatrudniłam? Ja mam juz wszystko zaplanowane i wiem co jakie ma być a on mi tu swoje rządze wprowadza ale dostał szybką ciętą riposte i zamknął jadaczke.
jeden plus - domek na zime będzie ocieplony 
za wizytę. A brat dobry

klask i: dla kolejnych skończonych tygodni... ależ nam leci ten czas... większość z nas ma już z górki