|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Pieleszko kupiłam czapę!! Tylko największy rozmiar był 74/80 czyli taki jak teraz Ala nosi. Jest taka w sam raz na nią. Wzięłam, w razie co mogę oddać jeśli uznasz, że za mała.....
Jak coś pisz na PW adres i jutro wyślę bo dziś poczta u mnei już zamknięta. |
|
|
|
#122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej
![]() Cytat:
![]() Gdzie zdjęcia Adasia z grzybobrania? Mamusię też chętnie zobaczymy Cytat:
![]() -Ale miło ze strony kolegi Świetna ta bluza, widać że ciepła, w sam raz na zimęZgadza się Cytat:
![]() Trzymam żebyście jak najszybciej wyszli do domkuCytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Amelki |
|||||
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
czy ma któraś spacerówkę chicco manhatan albo multiway? myślę nad tymi dwoma i już sama nie wiem ona takie bardzo podobne są
|
|
|
|
#125 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Dokładnie ![]() -Muszę go znowu zważyć. 2 tygodnie temu go ważyliśmy to miał dokładnie 10,5 i dosyć długo się taka waga mu utrzymuje bo chyba od sierpnia. Chyba, że nasza waga kłamie Domek ma 78 cm Niestety ![]() Cytat:
![]() Nadrabiaj! Mieszkanie nie ucieknie a tu zaległości rosną ![]() Dziękuję, Domek dzisiaj już lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieee nie widzę innego wytłumaczenia, musiałaś wpaść w oko lekarzowi Cytat:
![]() Youyou, gdzie Ty się podziewasz?! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Wiecie co, brakuje tutaj bardzo Patika...
|
|||||
|
|
|
#126 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego wniosek że ZAWSZE i wszędzie trzeba uważać, co się mówi ![]() Cytat:
A jak mąż na niego wpadł? Szukał w tego typu miejscach?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy ten: http://www.ceneo.pl/10847191 Nie mogę powiedzieć, ze jestem zadowolona, bo Tymek nie pozwolił się inhalować ani razu i głośny jest. Ale moja ocena na nic się razcej zdaje, bo: - nie mam porównania do innych - raczej żadnym innym też by się nie pozwolił obsłużyć ![]() - inne ponoć jeszcze głośniejsze bywają. Dzień dobry ![]() Noc przespana, ale humor taki sobie. Znowu jest płaczliwy i chce na rączki. Nosidło w domu to już mój mój stały punkt programu On się tam uspokaja, a ja mogę cokolwiek zrobić. A dziąsło wygląda, jakby miał eksplodować Szkoda mi go strasznie. Ale też widzę już koniec tego wszystkiego, bo do kompletu ząbków już coraz bliżej ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#127 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj w domu? Witaj na ziemi angielskiej w takim razieCytat:
. on tez chodzi i rozrzuca wszędzie swoje rzeczy. ja się śmieję z T. że on sobie mości gniazda, bo to tak komicznie wygląda: bierze jakaś swoją rzecz i łazi z nią np. po kuchni, włoży ją do pralki po czym wyjmie, potem do suszarki i wyjmuje, potem do piekarnika i wyjmuje , a potem do szafki z garnkami... i tak swoje miejsce między garnkami znalazły jego buty, skarpetki, 2 pieluchy, paczka chusteczek nawilżonych, a pomiędzy miskami i innymi przyborami kuchennymi zadomowiły się 3 klocki- wszystkie czerwone, kawałek chleba(Bóg raczy wiedzieć ile on tam leżał, bo był suchy jak wiór), a w wiaderku do mopa, królują flipsy, i inne małe zabaweczki. ![]() takie porządki nam dziecko robi Cytat:
![]() Te Beato! wracaj, bo mi się cni bez ciebie |
|||
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Pi.pa ze mnie, Youyou kazała Was pozdrowić. Pracuje i na nic nie ma czasu, ani na wizaż (nawet nie podczytuje), ani na FB.
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
a no brakuje, ale widzę ją na pasku, milczącą
![]() ![]() Patik, do 7 juz nie daleko, a jak chcesz to zawsze możesz skrobnąć maila do kogos i się wklei twego posta. ja nie siedzę często przy kompie, ale kilka razy dziennie sprawdzam pocztę jak coś to wal i bedziemy sobie jakoś radzić . mo adres mailowy masz na fb. |
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Agni niezła akcja z murzynem
W niemczech byłam z koleżanką-polką w sklepie kosmetycznym. Dość sporo kupiłyśmy i kobieta kasowała, nie dała mi reklamówki- pewnie by to zrobiła po skończeniu kasowania. Natomiast moja znajoma wyskoczyła: - reklamówki ci nie dała?! Takim tonem, że aż mi się głupio zrobiło. Gorzej było jak kasjerka po polsku odpowiedziała: -Już pani daje. Boże, jaki wstyd. Madziulka witaj |
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
My szczepiliśmy priorixem. Powikłania były.
Brumek mąż najpierw pojechał do pobliskiego skupu, ale tam nie było. Potem wziął numery telefonów z interenetu i dzwonił po kolei. W jednym mu właśnie powiedzieli, że taki stoi. W tylniej kieszeni był jeszcze kocyk i przy ramie taka głowa króliczka (taka piszcząca do roweru dziecięcego) ![]() Nie wiem, co zrobię... Na razie nie mamy kasy na inny, bo dużo innych wydatków (ubezpieczenie auta itp.). Teściowie pojadą teraz na Wszystkich Świętych, to mówiłam do teściowej, żeby może stamtąd odkupić/pożyczyć wózek, jeśli jeszcze mają (w wakacje używaliśmy taki jeden, gdy tam przez tydzień byliśmy). Szukam trochę na gumtree, tablicy, ale nic na razie nie znalazłam... Nocek i marudnych dni współczuję. U nas w nocy też chyba z 5 pobudek i trudno było ululać, a po 6. pobudka... Mi też brakuje Patika... Założyłam konto na fb (fikcyjne). Można do Was jeszcze tam dołączyć? Z kim i jak ewentualnie się kontaktować? Natka ja też mam wrażenie, że Patrykowi waga się zatrzymała. A już na pewno dużo wolniej przybiera na wadze... A na zdjęciach Domek wygląda na takiego dosyć "masywnego". O prezentach gwiazdkowych jeszcze nie myślałam. Wbrew pozorom Patryk ma tych zabawek aż za dużo... A najchętniej bawi się miotłami, szufelkami, mopami, patykami itp. Może jakąś książkę? Te mu się nigdy nie nudzą i już nawet ma taki rytuał, że rano wstaje, "cici" i obowiązkowo "czytanie" książeczek. Wiekszość chyba zna na pamięć
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Zostawiłam dzisiaj Alę z opiekunką (niech się przyzwyczają w końcu już tlyko trochę ponad miesiąc to mojego pójścia do pracy) i wybrałam się na zakupki Oprócz czapy dla Haniołka kupiłam Ali ten szaliko-golfik i dla siebie kilka bluzeczek.Gulasz mi pyrka w brytfance, Ala śpiocha więc mam teraz chwilę dla siebie Co do kuchni do zabawy Ala na roczek dostała tę http://allegro.pl/little-tikes-kacik...710588562.html Ala lubi przy niej "grzebać" zamykać otwierać te wszystkie drzwiczki, wkładac tam wszystko z uporem maniaka i próbowac zamknąć nawet gdy książeczka sie tma nie chce zmieścić. Kupiłam jej nawet cały komplet różnych owoców, warzyw plastikowych to był wszedzie ale nie w pobliżu tej kuchni Hiciorem jest, gdy przychodza do nas starsze dzieci 3-4latki, wtedy przychodza do nas- mamuś i pytają się co chcemy, kawkę, soczek, czy jajecznice? Także na pewno przyszłościowa zabawka, ale teraz cieżko nazwać to zabawą w kuchnię w wykonaniu Ali![]() Chyba przystanie na tym, że będę wołać o prawdziwy wózek dla lalek, od siebie kupimy jej duplo i jakieś książeczki, prababcię poproszę o paputki już w wiekszym rozmiarze, bo zaraz M będą za małe i jakos temat prezentów będzie załatwiony...... Carmela a jak ta tablica u was się sprawdza? Sarenka tworzy jakies arcydzieła na niej?? mamad z jednej strony dobrze, że odzyskaliście wózek, ale fakt tez bym miała mieszane uczucia. Ja na afty też cierpie, dopiero co dwie wyleczyłam. U mnie pojawiają się w momencie osłabienia organizmu, teraz miałam w parze z opryszczką na ustach. Zawsze na jesień i wiosnę się z tym borykam. Madziulka witaj w domku i tym samym tutaj ![]() Beatko pisz co u Was, jak Julka, jak praca? Adrji też dawno nie było?!! ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Tez myślałam o jakimś mini zestawie dla niej miotly i szufelki bo aż się trzęsie na widok miotly i chodzi i zamiata...ale podejrzewam, że takie zabawkowe wersje już ja nie będa tak cieszyły i interesowały. |
|
|
|
|
#134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy Cytat:
Dzisiaj nawet u dermatologa byli, i wykluczył alergię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pasku jest jeszcze jedna zguba - DaKaro Odezwij się, jak tam u was?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-24 o 13:00 |
||||
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
ok. wstawiam prezenty gwiazdkowe, te które są już zrobione:
|
|
|
|
#136 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywista oczywistos, ze forum...zreszta, co Ty chcesz sprzatac, przeciez Cie w domu nie bylo? Cytat:
Cytat:
Nosz... Co za doktorek... Zaraz napisze pw. Cytat:
O to krociutko, ja myslalam o przycieciu tylko tego meszku. Nie, pewnie nie klamie. Domek nizszy od Antka o minimum 4 cm (ostatni pomiar 2 m-ce temu), wiec i waga nizsza. Mnie tez brakuje Patika. Cytat:
U nas chyba tez cos zabkowego zaczyna sie dziac, bo juz wczorajsza drzemka w dzien krotsza i przerywana, nocka tez troche placzliwa i teraz tez wlasnie przebudzil sie z placzem... Cytat:
A jak Kuba na dzis? Wodaqua pytalas o sanki. My mamy zwykle drewniane z oparciem spadkowe po dzieciach kuzynki i tym pewnie bedzie sie wozil Antek jak bede z nim sama. Natomiast dziewczyny maja metalowe z oparciami, ale podwojne. I to pewnie bedzie w uzyciu jak bede z cala ferajna. Tylko ktos bedzie musial isc na nogach |
||||||
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
1. świeczka otoczona laskami cynamonu i przewiązana sznurkiem
2. bronsoletka z guzików i sznurka 3. Kanwy obciągnięte materiałem z motywami Londynu 4. zakładka do książki z Tin Tinem 5. naszyjnik i bronsoletka z perełek i wstążki ot. tanie i wcale nie pracochłonne. |
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
a to jeszcze jedna zabawka , którą Emil dostał na urodziny i lubi sobie odrywac te plasterki i przyklejać z powrotem,
|
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni fajne te Twoje rekodziela.
|
|
|
|
#141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Brumias coś się nie śpieszyłaś ![]() hihi ja kupiłam spodnie z kombinezonu za 4.50 zł w lumpie kurteczkę mam po siostrzeńcu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ojjjj zgadzam się..... ![]() siara ![]() my też hahaha to nie ten Tin tin mi chodziło o tego http://www.google.pl/imgres?q=tin+ti...43&tx=51&ty=55
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj takie coś by jednak nie przeszło. Jakoś tak wychodzą z założenia, że prezent musi być ileś tam wart. Ja próbuję kupować coś z pomysłem i niekoniecznie drogie, ale dziwnie to tu wygląda. A zawsze mi się wydawało, że w prezentach głównie chodzi o gest, a nie o cenę (i fajnie trafić w czyjś gust). |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
aa Żanetko pytałaś o chleb do głowy przychodzą mi dwie rzeczy
![]() 1) dajesz wodę mineralną? 2) zmieniłaś wodę? 3) spróbuj podpiec chleb najpierw od dołu a potem całość a co do prezentów to chcemy kupić sanki i namiocik coś w takim stylu: http://allegro.pl/namiot-z-tunelem-d...737875849.html budujemy sobie teraz z kocyków i tak mi przyszło na myśl, że może by się małemu spodobało ![]() robiłyście te kalendarze ze zdjęciami? polecacie kogoś?
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, a widzisz kilka lat różnicy i nastąpił postęp w dziedzinie zabawek.
![]() Agawoo, chyba podobnie miała Ida Crazy (o ile dobrze pamiętam), że była wysypka i temp się utrzymywała, a jednak okazało się to trzydniówką. Lekarz różyczkę wykluczył? Bo chyba jeszcze ona ma podobne objawy (wysoka temp i wysypka).Brumku, a już myślałam, że wybierzesz brum brumy dla Brumiątka. Też wybrałabym sowy, ale właśnie zrobiłam przegląd kocyków- mamy 4 mniejsze i dwa duże, więc chyba z tym szyciem swojego się wstrzymam. ![]() Fajnie, że uda Wam się spotkać z Piwnooką. Jacieee, mam nadzieję, że jutro Was wypuszczą. Co do inhalatora, to ja po długich poszukiwaniach właśnie zamówiłam ten http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...718914867.html . Jest o 10 dB cichszy od pozostałych (a to jednak spora różnica), ma niewielkie rozmiary a pozostałe dane techniczne są takie same jak przy polecanym Philipsie. Agni, no to rozjaśniłaś mi sytuację- moje dziecko też robi sobie gniazdo. ![]() Wodaqua, miałam wcześniej pisać i zapomniałam. Hania też jest fanką pieluchy, bez niej nie zaśnie. Aga, zgodnie z obietnicą- moja gwiazda w dresie. (to jest rozm. 80, w tym większym jeszcze pływa )
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie witam w nowym watku. Wczoraj w koncu podlaczyli nam net, po wielkiej walce - spoznili sie ponad tydzien. Mam nadzieje, ze uda mi sie czesciej do Was wpadac
.
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniołek
)
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Haniołek
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Cudeńka! Uwielbiam takie rzeczy. Zdolna bestia z Ciebie
![]() Ja w ubiegłym roku robiłam u znajomego fotografa- porażka. Zapłaciłam 50zł. Teraz tż kupił gotowy kalendarz w niemczech i tylko zdjęcia powklejam. ![]() Marzenka Haniołek jest boski I ma słodkiego kucyka Radek spał tylko godzinkę. Mam dziś ciężki dzień, zła jestem i do tego Radek od rana grami na nerwy. Czasem to sobie myślę, że nie nadaję się na matkę. Brak mi cierpliwości........... I już jęczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Mam nadzieję że szybko mu przejdzie.
dla męża

Świetna ta bluza, widać że ciepła, w sam raz na zimę
żebyście jak najszybciej wyszli do domku
Jak wroce do domu to poczytam bo tu nie mam jak. Wiem, ze niektore z Was sa w temacie.
Witaj na ziemi angielskiej w takim razie

mam nadzieję, że to "tylko" trzydniówka i już będzie lepiej
Mało tego leki podane i zęby umyte
Lekarz różyczkę wykluczył? Bo chyba jeszcze ona ma podobne objawy (wysoka temp i wysypka).