Misja w Zambii - proszę pomóż ! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-17, 09:06   #1681
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz w takim razie poprosze o maila do Siostry

będzie nowa mama

kolejne dziecko uratowane

dziękuję

New Rock wydrukowałam
bardzo ładna
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 09:17   #1682
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość

będzie nowa mama

kolejne dziecko uratowane

dziękuję
hehe ja tez sie ciesze ciekawe co powie moj maz jak sie obudzi i dowie, ze zostanie tatusiem
Wspomnialam tez o tym mojej siostrze przez gg i ona powiedziala, ze juz dawno o tym myslala, tylko nie potrafi znalezc zadnego kontaktu ( nie jest wizazanka ). Jestem pewna, ze tez bedzie chetna juz jednego brzdaca ma-Kube zwanego Alfem,lat 4 ( od drugiego imienia Alfred ) , ale stwierdzila, ze to bedzie tak jakby mial rodzenstwo
a tak na marginesie....dziwie sie, ze dopiero dzisiaj tutaj weszlam
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 09:44   #1683
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
hehe ja tez sie ciesze
Wspomnialam tez o tym mojej siostrze przez gg i ona powiedziala, ze juz dawno o tym myslala, tylko nie potrafi znalezc zadnego kontaktu ( nie jest wizazanka ). Jestem pewna, ze tez bedzie chetna juz jednego brzdaca ma-Kube zwanego Alfem,lat 4 ( od drugiego imienia Alfred ) , ale stwierdzila, ze to bedzie tak jakby mial rodzenstwo
witaj Aniu fantastyczna wiadomość,od razu przekaż też pozdrowienia Siostrze
ulotki super,zaraz będę tą drugą stronę dodrukowywać i w poniedziałek wyślę je w świat
Sobótka,nie masz co się jeszcze martwić,na pewno w krótce dostaniesz informacje,tam już jakieś maleństwo na Ciebie czeka,a może nawet już o Tobie wie? Ale rozumiem Ciebie bo pamiętam jak ja czekałam...

A co do kopert-mi się jak narazie w A4 mieściło
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 09:49   #1684
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
hehe ja tez sie ciesze ciekawe co powie moj maz jak sie obudzi i dowie, ze zostanie tatusiem
a tak na marginesie....dziwie sie, ze dopiero dzisiaj tutaj weszlam
no to napisz jak mąż zareagował
pozdrowienia dla Alfa i siostry

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
witaj Aniu fantastyczna wiadomość,od razu przekaż też pozdrowienia Siostrze
ulotki super,zaraz będę tą drugą stronę dodrukowywać i w poniedziałek wyślę je w świat
ja też wydrukowałam i posłałam e-mailem jakieś 500 km

Kochani, po południu wyjeżdżam do środy wieczorem mnie nie będzie, więc jak pojawią sie nowe osoby, zapytania itp. to zajmijcie sie wszystkim ok?

moze dorwę sie do neta to chociaż pocztę odbiorę, na bezludną wyspę nie jadę
jak będzie cos od siostry to postaram sie wam wkleić
i nadal nie przesyłacie zdjęć dzici adopcyjnych informatyk czyt. Daniel czeka na zdjęcia zeby robić juz tę galerię
Stary 2007-02-17, 10:01   #1685
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
no to napisz jak mąż zareagował
pozdrowienia dla Alfa i siostry
maz jeszcze niczego nieswiadomy spi ( tu w Londynie, jestesmy o cala godzine do przodu ). Ja juz napisalam maila do Siostry Jozefy a pewnie dzisiaj poleci tam tez drugi od mojej siostry jak tylko dostane odpowiedz przybiegne i napisze
dzieki za pozdrowienia, lece juz, milego dnia
Stary 2007-02-17, 11:38   #1686
traci
Wtajemniczenie

Witam serdecznie wszystkich.Wczoraj zaczelam robic paczke ale tych ubranek nie zmieszcze w kopercie ,nawet takiej duzej wiec musze kupic na poczcie jakis kartonik ,a tak nawiasem mowiac to sie ciesze bo napchalam tych ubranek a waga nie drgnela wiec pierwsza paczka pojdzie pirewsza partia ubranek.Jeszcze poczekam bo mo moja znajoma obiecala dac ,wiec czekam juz tylko za nia.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 11:50   #1687
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich.Wczoraj zaczelam robic paczke ale tych ubranek nie zmieszcze w kopercie ,nawet takiej duzej wiec musze kupic na poczcie jakis kartonik ,a tak nawiasem mowiac to sie ciesze bo napchalam tych ubranek a waga nie drgnela wiec pierwsza paczka pojdzie pirewsza partia ubranek.Jeszcze poczekam bo mo moja znajoma obiecala dac ,wiec czekam juz tylko za nia.
tak się cieszę
ja ciagle myslę ze te noworodki są zawijane w jakies szmaty czy coś biedactwa
jakby ktos miał jeszcze pieluszki tetrowe albo flanelowe ... przecież tam o pampersach nie ma mowy

popatrzcie jak ładnie mój avatark wygląda - czarno-biały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (25,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-02-17, 15:21   #1688
New_Rock
Rozeznanie

czarno-biały nie wygląda autentycznie, nie trafia - tak mi się wydaje.
to musi być ten ciepły, egzotyczny brąz ciał :)
zdjęcia z wojny kolorowali 1,5 roku temu - wiszą przed Muzeum Powstania Warszawskiego - żeby tamta rzeczywistość wydała się bardziej realna, namacalna:

Cytat:
Tradycyjne, czarno-białe przedstawienia czynią bowiem z przeszłości obszar wyizolowany i zamknięty, oddzielony od teraźniejszości nieprzekraczalną barierą. Minione wydarzenia zdają się zastygłe na zawsze, unieruchomione w czasie. Kolor natomiast likwiduje dystans dzielący nas od przeszłości. Ludzkie twarze, ulice tamtej Warszawy, sceny uchwycone przez reportera należą do takiej samej teraźniejszości jak ta, której sami tu i teraz doświadczamy.
w ulotce3 dodałem mail do Agi :)

czytałem w nocy o podatkach w Zambii - od 30%, do tego 17,5% VAT.
do tego doliczmy jakiś odpowiednik ZUSu... i koszty towaru + prowadzenia firmy... i na czym ci ludzie mają zarobić?...
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf ulotka3.pdf (119,2 KB, 6 załadowań)
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 19:52   #1689
Mikrejsza
Rozeznanie

wiecie,czytałam na jednej stronie o misji w Kamerunie i ich podopiecznych z adopcji serca. Wiecie,że wśród ich podopiecznych jest 3 studentów
Jedna dziewczyna studiuje prawo,jedna biologię i chemię, i coś chłopak ale ksiądz chwilowo nie pamiętał kierunku. Ale się podbudowałam
Stary 2007-02-17, 20:18   #1690
Floe
Raczkowanie

Witajcie!

Paczuszka juz frunie do mojej Elizki, jakzebym chciala jej minke zobaczyc Niestety nie moglam wsadzic wszystkiego co dla niej kupilam, bo bym sie zrujnowala. No ale juz mam zapas na paczuszke nastepna
Jeszcze jedna dobra nowina, w pracy zasialam ziarno i juz 3 osoby sie do mnie zglosily z pytaniem jak adoptowac takiego dzieciaczka. Podalam linka do watku i do strony adopcyjnej, kazalam tez kontaktowac sie z MAMĄ, bo maila do Siostry Jozefy nie chce podawac. Dopiero jak sie zdecyduja na 100%. Ciesze sie, bo może wkrótce kolejna trojka dzieci bedzie miala troszke lepiej i jestem zadowolona, ze to ja bede wzorem dla tych przyszlych rodzicow

Misja w Zambii
Floe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 21:04   #1691
sobótka
Raczkowanie

Huuuuuuuuura, mamy dziecko
Dziś o 19.55 dostalismy maila od s.Jozefy:
Dziekuje Wam serdecznie za wiadomosc i chec podjecia sie Adopcji serca-oddajemy pod Wasza opieke Belite Lungu /zdjecia i wiecej informacji o dziecku przesle poczta.Pozdrawiam Was bardzo serdecznie Z Bogiem! S.Jozefa
Ale teraz nie wiemy czy Belite to imie zenskie czy meskie?
Alez radosc zapanowala w moim sercu, teraz bede czekac niecierpliwie na list - hip, hip, hura!!!!
sobótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 21:19   #1692
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Alez radosc zapanowala w moim sercu, teraz bede czekac niecierpliwie na list - hip, hip, hura!!!!
Gratulacje cieszę się razem z Tobą
hmm,nie wiem ale wydaje mi się że to może być żeńskie..
Stary 2007-02-17, 21:26   #1693
Erietka
Raczkowanie

DOSTALAM E-MAILA

"Kochana Pani!To juz kolejna proba skontaktowania sie-pisalam tez do Pani Agnieszki i mam nadzieje ze albo od Niej albo ten E'mail dotrze do Pani.Mamy dla Pani mala sliczna dziewczynke Faustina Daka-zdjecia i wiecej informacji przesle poczta-Pozdrawiam serdecznie i zapewniam o pamieci w moich modlitwach.Z Bogiem! S Jozefa"

A wiec stalo sie, jestem znowu mama malej dziewczynki. I nie wazne, ze na odleglosc... Poplakalam sie ...
Mam znowu malenka dziewczynke...
Swiat jest piekny i zrobie wszystko, zeby moja malutka Faustynka uwierzyla w to!
Nie wiem dlaczego poprzednie e-maile nie dochodzily... ale niewazne, wazne, ze juz wiem
lece pisac do Polski.
Pozdrawiam
Erietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 21:31   #1694
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Erietka Pokaż wiadomość
DOSTALAM E-MAILA

"Mamy dla Pani mala sliczna dziewczynke Faustina Daka

A wiec stalo sie, jestem znowu mama malej dziewczynki. I nie wazne, ze na odleglosc... Poplakalam sie ...
Dziewczyny,no brak mi słów taki fantastyczny wieczór
Erietka,gratuluję Ci z całego serca hehe,ja w czwartek też aż się popłakałam ze wzruszenia jak dowiedziałam się o mojej Marthe
Stary 2007-02-17, 22:11   #1695
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
Dziewczyny,no brak mi słów taki fantastyczny wieczór
Erietka,gratuluję Ci z całego serca hehe,ja w czwartek też aż się popłakałam ze wzruszenia jak dowiedziałam się o mojej Marthe
to sa lzy szczescia, kocham was, ze pokazaliscie mi nowy sens w zyciu
Stary 2007-02-17, 22:27   #1696
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

New Rock napisał "czytałem w nocy o podatkach w Zambii - od 30%, do tego 17,5% VAT.
do tego doliczmy jakiś odpowiednik ZUSu... i koszty towaru + prowadzenia firmy... i na czym ci ludzie mają zarobić?."
To nie wygląda optymistycznie. Ale myślę, że w takim wypadku pozostaje im szara strefa.A tak na serio wracając do myśli o fabryce to na pewno przydała by się tam fabryka narzędzi rolniczych.Choćby dlatego, że rolnictwo jest podstawą ich egzystencji. W pierwszej paczce do Mpanshyi wysłałem na prośbę Nyangi (bez trzonka) motykę, bo na targu tam na miejscu nie można tego dostać.Myślę na początek jak już nakupimy tych maszyn do szycia i kózek to możemy zbierać np: na ciągnik dla sióstr. Przecież s.Józefa nieraz wspominała o polu (poletku?), które zorganizowała dla sierot. A poniekąd z czasopism misyjnych wiem, że są zbiórki na zakup nie tylko samochodów dla misjonarzy,ale i na maszyny rolnicze dla zawodowych szkół misyjnych. Srodki transportu dla polskich misjonarzy organizuje w Polsce MIVA. Możemy w przyszłości przy ich pomocy kupić siostrom w Zambii ciągnik. A czemu nie?

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 22:40   #1697
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Dziś o 19.55 dostalismy maila od s.Jozefy:
Dziekuje Wam serdecznie za wiadomosc i chec podjecia sie Adopcji serca-oddajemy pod Wasza opieke Belite Lungu /zdjecia i wiecej informacji o dziecku przesle poczta.Pozdrawiam Was bardzo serdecznie Z Bogiem! S.Jozefa
Ej tak samo ma na imie moja coreczka Belita.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 22:50   #1698
sobótka
Raczkowanie

Traci, wlasnie tez to zauwazylam
to wszysko tak z emocji, maz zaraz wpadl na pomysl, ze siostra po prostu napisala Belitę(Belita), a nie Belite, czyli mamy trzy dziewczynki. Jestem ciekawa w jakim wieku i co i jak!
Erietka, to chociaz dostala wiadomosc, ze"mala sliczna dziewczynka" a ja nic nie wiem

Animator, czemu nie, moze byc i traktor!!!
Stary 2007-02-17, 23:57   #1699
tornado
Zadomowienie

Udało się, przelew poszedł Napisałam, że ma być na kozę Pani w banku i tak nie rozumiała, więc nie spadła z krzesła ze śmiechu

Pozdrawiam

Mama, wysłałam Ci PW

Edytowane przez tornado
Czas edycji: 2007-02-18 o 03:26 Powód: czcionka
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 09:47   #1700
sobótka
Raczkowanie

Hej, ale tu pusto
Ja, chyba z emocji nie moglam cos dzisiaj spac i juz od rana laze po domu. Cala rodzinka debatujemy jaka ta Belita moze byc...ile te listy ida tu do Polski?!
Stary 2007-02-18, 09:58   #1701
Mikrejsza
Rozeznanie

Ten ciągnik to niezły pomysł tyle że pewnie trochę zcasu zejdzie nam na uzbieranie takiej sumy,chyba że się jakiś sponsorów znajdzie,może jakieś firmy.. Trzeba by pomyśleć o nagłośnieniu takiej akcji-może jakieś media by się zainteresowały??
A jak tam teraz jest z narzędziami? Bo może trzeba by jeszcze jakieś motyki czy grabie,łopaty wysłać??

Sobótka ,ja Ci się nie dziwię ale słodko się cieszysz Siostra pewnie bardzo zajęta jest teraz także nie miała czasu więcej napisać,ale będziesz mieć niespodziankę jak zdjęcia i info przyjdą hmm,nie mam pojęcia ile to do nas idzie z Afryki??
Stary 2007-02-18, 12:17   #1702
Floe
Raczkowanie

Sobótka! Po pierwsze GRATULUJE! Po drugie moja córcia to Elizabeth Lungu, może więc nasze podopieczne to siostry?? Siostra Jozefa pisala mi, że Eliza ma 7 rodzenstwa, wiec mysle ze szansa jest duza. Ich mama zmarla w 1999 r. jak Eliza miala roczek, o ojcu ślad zaginął. Całą osemką zajmuje się ciocia, która ma jeszcze 5 swoich dzieci. Każda pomoc im się przyda Cieszę się, że Belita też dostała swoją szansę!

Misja w Zambii
Floe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 13:28   #1703
Erietka
Raczkowanie

Mam do was jedno pytanie... Na jaki adres wysylacie paczuszki? Bo przeciez ja jajo zniose czekajac na list od siostry. I tak sobie pomyslalam, ze moglabym, nie czekajac, wyslac paczuszke na adres siostry zaznaczajac, ze ta paczuszka jest dla mojej Faustynki.
Tylko znowu problem, co mam wlozyc do tej paczki... Nie znam przeciez wieku mojego dziecka. Ale mysle, ze lalka na przywitanie bylaby dobrym prezentem. I do tego jeszcze moze czekolada w proszku, taka ze tylko gotowanej wody dolac?
Co wy na to?
Pozdrawiam
Stary 2007-02-18, 13:57   #1704
AniaWila
BAN stały

no to teraz ja

Kochana Pani Aniu!dziekuje serdecznie za wiadomosc i chec adopcji Serca-oddajemy Pani
duzego chlopca sierote ktory mieszka ze swoimi Dziadkami i chodzi juz do 11 klasy i poprostu chce sie uczyc.Wierze ze pomoze Mu Pani spelnic Jego marzenia.
Ma na imie Milton Chileshe Kasanga

tez sie jakos tak wzruszylam
A co do paczek to podbijam pytanko

a tak w ogole to skoro Milton chodzi do 11 klasy to ile moze miec lat? Moze ktos sie orientuje?
Stary 2007-02-18, 14:41   #1705
New_Rock
Rozeznanie

adres do wysyłania paczek macie przecież w pierwszym poście
nie mówcie, że nie czytałyście pierwszego postu :)

lalki bym nie wysyłał, już raczej jakiegoś pluszaka... pluszak to na każdy wiek
(a lalka to będzie biała czy Murzynka? :>)
czekolada w proszku bardzo OK, a nawet jeszcze bardziej OK :)
(jem dziennie pół lub jedną tabliczkę, to nie wiem jak można żyć bez czekolady ;))

popieram też motyki i podobne narzędzia rolnicze - tylko niech napiszą konkretnie, jakie to mają być

fajna ta MIVA Polska. Ech, jak Kościół to ma wszystko zorganizowane...
Stary 2007-02-18, 14:48   #1706
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
adres do wysyłania paczek macie przecież w pierwszym poście
nie mówcie, że nie czytałyście pierwszego postu

lalki bym nie wysyłał, już raczej jakiegoś pluszaka... pluszak to na każdy wiek
(a lalka to będzie biała czy Murzynka? )
czekolada w proszku bardzo OK, a nawet jeszcze bardziej OK
(jem dziennie pół lub jedną tabliczkę, to nie wiem jak można żyć bez czekolady )

popieram też motyki i podobne narzędzia rolnicze - tylko niech napiszą konkretnie, jakie to mają być

fajna ta MIVA Polska. Ech, jak Kościół to ma wszystko zorganizowane...

Czytalysmy post, czytalysmy, ale pytanie dotyczy tego, czy mozemy wysylac juz paczki PRZED otrzymaniem oficjalnego listu od siostry.
A lalka Afrykanka .
Stary 2007-02-18, 14:55   #1707
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Erietka Pokaż wiadomość
Czytalysmy post, czytalysmy, ale pytanie dotyczy tego, czy mozemy wysylac juz paczki PRZED otrzymaniem oficjalnego listu od siostry.
A lalka Afrykanka .
myślę że to nie ma znaczenia - można w ogóle nie adoptować dziecka i też wysyłać paczki :)
a jak w środku napiszesz, że to dla takiego a takiego dziecka i rodziny, to na pewno siostra im przekaże

edit: pomyślałem, że może chodzi o adres rodziny? Paczkę można wysłać tylko na adres szpitala (i NIE pisać nazwiska siostry na paczce), bo wtedy szpital nie płaci cła.
Jak przystałem na innej stronie, cło/opłata za odbiór paczki bywa tak wysokie, że nie opłaca się tej paczki odbierać.
List do Siostry adresuje się tak samo, tylko z nazwiskiem siostry na kopercie - chociaż ja też nie piszę nazwiska na kopercie, tylko w środku dopiero. Bo jak będzie za duży i zechcą to cło?...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kartka.jpg (8,7 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez New_Rock
Czas edycji: 2007-02-18 o 15:35
Stary 2007-02-18, 16:02   #1708
Seona
Zakorzenienie

Tu Komitet Powitalny w mojej skromnej postaci Gratuluję wszystkim Adopcyjnym Mamom- dopisałam już Was do listy

Jeden dzień mnie nie było- bawiłam na weselu, a takie zmiany! Tyle Mam dostało dzieci, akcja motyka, ulotki itp.

Fajnie, że AniaWila dostała chłopca- bo u nas same dziewczynki pojawiały się

Czekamy jeszcze tylko na dzieciaczka BIG

Floe długo Cię nie było. Ja też powoli kompletuje paczke dla mojej Mercy. Zrobiłaś ten plakat z Waszym zdjęciem?

Ktoś pytał ile idzie list? od 10 do 26 dni A paczki jeszcze dłużej- Animator wspominał, że nawet do 8 miesięcy

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 16:12   #1709
bezsenność
Zadomowienie

Witam Was kochani ponownie.

II propozycja:
Tu kierowałam się Waszymi wskazówkami.
Mam nadzieję że teraz lepiej i że kolorystka bardziej odpowiednia. Nadal czekam na opinie

Bardzo się ciesze że lista adopcyjnych rodziców rośnie. Mam nadzieję że nie długo dołączymy to nich My tak się cieszę .

Pozdrówki

ps. wersja pośrednia to tzw. avantarowa 80x80 a ta malutka to format favico o którym wspominał New Rock
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 700.jpg (83,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80.jpg (6,2 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: gif favico.gif (157 Bajtów, 66 załadowań)
Stary 2007-02-18, 16:32   #1710
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że teraz lepiej i że kolorystka bardziej odpowiednia. Nadal czekam na opinie

Bardzo się ciesze że lista adopcyjnych rodziców rośnie. Mam nadzieję że nie długo dołączymy to nich My tak się cieszę .
Albo jestem jakaś dziwna, albo nie wiem, bo mi się wszystkie Twoje wersje podobały A ta szara nawet bardziej Ta, którą wcześniej pokazałaś.
No ale, to tylko moje zdanie Uważam, że śliczne

Ty też zamierzasz adoptować dzieciaczka???

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości