|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !
Cytat:
ale jeszcze nie zjawiło się paru stałych bywalców, poczekamy na resztę komentarzyza mną jakoś chodzi kontur Afryki ale co w środku nie mam pomysłu
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
mi tamto logo tez nie pasuje :/
gryzą sie te szarości z czerwienią i też kojarzy mi sie z WOŚPem |
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
Mam zdjęcie
ale Martusia jest prześliczna Oto moje małe szczęście:![]() [img=http://images20.fotosik.pl/54/364d819784e9fad8m.jpg] |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daję na dół żeby łatwiej było innym ogladać
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomocy. Chcę wpłacić kasę spoza Europy (może być i na kozę
) i nie mam kompletnych danych. Od sióstr dostałam nr konta dolarowego i dane adresowe, ale mojemu bankowi to nie wystarcza. Potrzebny jest IBAN i nr konta. Dysponuje któraś z Was takimi danymi?Z góry dziękuję |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam takich danych ale zapytam
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Mama, dzięki, ale zadzwonię do banku. Będzie prościej i szybciej, gdyż zależy mi, aby przelew zrobić jutro. Podejrzewam, że siostry nie dysponują tymi danymi, gdyż wymieniłyśmy kilka maili i nie dostałam tego co chciałam
Myślę, że pracownik banku powinien wiedzieć jakie dane są potrzebne do przelewu zagranicznego.Pozdrawiam |
|
|
|
#1658 |
|
Rozeznanie
|
SWIFT dla PeKaO S.A.: PKOPPLPW
IBAN: PL39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek,
ul. Okrzei 27, 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem : Siostra Józefa Słaba
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nas teraz dużo
![]() Może kontur Afryki i napis w środku? I tylko to? Ale nie wiem czy napis będzie czytelny. Albo kontur Afryki i w środku flaga Zambii? Witam wszystkich!!! "Starych" i "Nowych". Fajnie, że coraz wiecej nas tutaj. Mikrejsza, cieszę się razem z Tobą!
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
New_Rock, cóż za serwis, dziękuję
|
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w każdym razie - wpisz w google nazwę banku i IBAN - i znajdziesz
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Nie, podane tutaj to konto dolarowe w pekao sa, ale można na nie wpłacać w złotówkach i innej walucie. Takie informacje otrzymałam od sióstr. Wszystko się zgadza. A iban rozpracowałam z pomocą wikipedii. Teraz już mnie w banku nie zagną, bo poprzednim razem mnie odesłali. Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dalej ciszaaaaaa, ale sprawdzilam,ze wyslalismy zgloszenie 12-tego, to pewnie nie ma co sie niepokoic
Mikrejsza sliczna ta Twoja dziewuszka, az slinka cieknie. |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nic nie mam od siostry
godło - to raczej będzie się kojarzyło ze stroną narodową, ja nie chcę sie ograniczać do 1 państwa ktoś jeszcze pytał o ten IBAN - bambii - jest przy 1 wpisie - dzięki Rocky
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Baambii napisała: "Animator - dziekuje za podpowiedz i adres na tamta strone. Nie moge wchodzic na takie stony, bo zawsze mam wyrzuty sumienia , ze mi sie w zyciu jako tako ulozylo...."
Witaj baambii:- Nie rozumię. Chcesz pomóc i pomagasz a strona, którą Ci podałem jest stroną organizacji niosącej pomoc i masz przez nich (według mnie) możliwość kontynuacji pomocy tylko tańszym kosztem. Jeżeli nie chcesz wejść na stronę to zadzwoń do nich i spytaj czy przez nich możesz wpłacać na potrzeby adoptowanego dziecka.Podałem też od nich email. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrowienia.
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
ś
Cytat:
Ogromnie też się cieszę waszą radością z faktu otrzymania dzieci do adopcji na odległość. Tak trzymać!.
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
na czacie rozmawialiśmy o ulotce dla znajomych - takiej roboczej, jak
się mówi komuś o misji i chcemy dać adres strony i podstawowe info; zrobiłem coś takiego i kto chce, to niech poda mail, to wyślę :) są 2 wersje - malutka i A5 pozioma. oczywiście można zrobić własną :) w przyszłości można porozmawiać z Zakonem / Matką Zakonu, czy można robić plakaty na miasto, co powinno być na nich napisane, a może Zakon wydrukuje ładne kolorowe plakaty i kolorowe wizytówki czy ulotki? na dziś jest to co jest :) edit: o, tu można .pdf załączać, to wrzucam na forum :)
|
#1670 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny w jakich kopertach wysyłacie te paczuszki ? A4 czy innym wymiarze ? Już mamy skompletowaną paczuszkę - czy raczej kilka paczek ;-). Akcja "koza " tez juz ruszyła ;-))
|
|
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja wysłałem w kopertach w rozmiarze E, czyli 24x27 cm ...jeszcze żadna nie doszła :> (...bo za mało czasu upłynęło ;)) też mam już rzeczy na kilka listów do przodu ;)
|
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobry pomysł,podaję mój email, podeślij mi taką ulotkę. Ja w swojej parafii też posługuję sięulotkami przy animacji. wiktorgrychnik@interia.plO nie doczytałem, przecież dałeś linki tych ulotek to sobie zeskanuję.
|
|
#1673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nadal czeka ... Nie dostalam nic, a za twoja rada wyslalam nastepny e-mail. A dzisiaj naciskana mocno przez corke zdradzilam , ze gdzies daleko czeka na ich serca dziecko z dalekiej Afryki, ktore zamierzam zaadoptowac na odleglosc ![]() Gdybyscie slyszaly radosc corki, ziecia i dwoch wnuczek ! |
|
|
|
|
#1674 |
|
Przyczajenie
|
co prawda pytanie było do dziewczyn... ;P
ale ja wysłałem w kopertach w rozmiarze E, czyli 24x27 cm ...jeszcze żadna nie doszła ![]() (...bo za mało czasu upłynęło )Dziękuję "dziewczyny "-New Rock ;-). Troche się moje zapasy uszczupliły bo moje dzieciaki wyjadły mi "Mentosy "( tak pomyslałąm sobie , że pewnie się nie rozpuszczą jak np żelki , o których myślałam na początku ;-)). Czy na maszyne do szycia nadal zbieracie , czy tylko na kózki ? |
|
|
|
#1675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
zbieramy i na kózki i na maszyny :)
właśnie, a może ktoś wie, czy tic-taki się nie rozpuszczą/zepsują? (na opakowaniu nic nie jest napisane)
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
dorobiłem drugą stronę do ulotki A5:
(teksty wziąłem ze strony) [piszcie, co zmienić, itp. ;)] Aga - podać tam kontakt do Ciebie? (mail? telefon?) Czy do Animatora? Czy do kogo? :)
|
#1678 |
|
BAN stały
|
witam
przyznam sie, ze nie wiem co mnie tutaj przywiodlo, ale to ze wstalam o 7 rano nie jest przypadkowe Przyznam, ze czytalam tylko pierwszego posta, nie mam czasu na wiecej, wiec przejde do konkretow: jestem zainteresowana taka adopcja. Prosze napisac mi co musze zrobic, jaka kwota chodzi w gre, co jaki czas trzeba wplacac pieniazki, jak wyglada przydzielanie dzieci do adopcji itp... Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz
|
|
|
|
#1679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się że kózek przybędzie Cytat:
![]() a może pójdą za twoim przykładem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze zachęcaj do wchodzenia na czat ![]() i tu prośba do osób dysponujacych czasem i wiadomościami, które mogłyby dyżurować na czacie, Rock, dzielnie tam czeka, ale ma tez swoje zajecia, ja tez raczej wieczorami (ze względu na dzieci) nie mam zbyt duzo czasu. Ludzie tam wchodzą i nie mają z kim pogadać ![]() AniaVilla witaj do rzeczy: - przeczytaj o adopcji - (link w podpisie) na mojej stronie jest art pod tym tytułem, to poważna decyzja na kilka lat - aby pomóc dziecku, zmienic jego życie wystarczv=czy ok. 150 $ rocznie - wpłaty jak ci pasuje, aby na rok w sumie się zgadzało żeby twojemu dziecku zapewnić to co potrzebuje do szkoły i życia (jedzenie, lekarstwo) -jakie dziecko otrzymasz, decyduje siostra, które tej pomocy niezwłocznie potrzebuje -jezeli nadal chcesz to wyślę ci e-mail do siostry i bezpośrednio z nią sie skontktujesz (kilka słów o sobie, i prosba o przyznanie dzicka pod opiekę) -jak dostaniesz odpowiedź możesz sie z nami tym podzielić
|
|
#1680 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w takim razie poprosze o maila do Siostry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

nie mam pomysłu

ale Martusia jest prześliczna 

w takim razie poprosze o maila do Siostry