Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 19:07   #2671
nitka_88
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My już po wizycie u neurologa, droga nawet ok, zgubiłam sie tylko dwa razy Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...
Oczywiście że się martwisz, przecież to Twój synek. Ale na pewno wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
My się umówiliśmy na przyszły tydzień na szczepienie pneumokokowe i rotawirus oraz na wizytę połączoną z usg bioderek i układu pokarmowego (to w związku z ciągłym ulewaniem, nawet 2h po jedzeniu). Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie OK...
Powiedzcie mi, ile odstępu i czy w ogóle powinien być, między szczepieniami ? W mojej komunistycznej przychodni mówią, że pneumokoki mogą być szczepione byle kiedy, nawet w ten sam dzień co te podstawowe szczepienia. Ja mam jednak wątpliwości, czy można tyle różnych szczepionek ze sobą łączyć jednego dnia.[COLOR="Silver"]
W Uk właśnie tak szczepią. Ja miałam 5w1 i pneumokoki w ten sam dzień. Małemu nic nie było
Cytat:
Tak apropo porodu, ja bym chciała tylko sn, w gruncie rzeczy było spoko. A jeszcze jakbym następnym razem dostała znieczulenie, to już w ogóle nic tylko rodzić
Ja też bym chciała sn Ale chyba bez znieczulenia...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:10   #2672
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Kupiłam http://allegro.pl/sweterek-dla-dziew...715466381.html
Nie dość, że brązowe, to jeszcze po innej małej Zosi
Małż będzie w Gdańsku za 10 dni, to przywiezie
Bardzo ładny.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:12   #2673
prince_polo
Zakorzenienie

a my bylismy dzis na 3 spacerku2 godizny moja mała łacznie dzis była ponad 5 godzin na świeżym powietrzu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:12   #2674
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Huh...my dzisiaj mieliśmy szczepienia. Zestresowałam się nieźle przed wejściem do gabinetu gdy słyszałam te płaczące dzieci
Pawełek był grzeczny, tak jak zawsze Zapłakał tylko podczas wkłuwania igły, ale po wszystkim jak go przytuliłam to było już dobrze. Teraz dużo śpi. O 11.50 byliśmy u lekarza, a moje dziecko z przerwami tylko na jedzenie śpi do tej pory Boję się nocy. Na razie nie ma gorączki...mam nadzieję, że już nie dostanie.
dla Pawełka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:19   #2675
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny dostałam nainie elektroniczna jakis czas temu. Ktoś by chciał? bo ja na jednym pokoju niani nie potrzebuje z lozka do lozeczka mam metr wiec slysze niunie

oddam za darmo bo u mnie sie wala tylko a komus kto ma np duzy dom (a niema) może sie przydac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-24, 19:23   #2676
nel_a
Zakorzenienie

Nadalko, to jak będzie ? wiesz o czym ja mówię

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:25   #2677
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
My już po wizycie u neurologa, droga nawet ok, zgubiłam sie tylko dwa razy Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...
----------------
Na pewno wszystko będzie dobrze, lekarz z pewnością wie, co mówi, choć na pewno przykro Ci było słuchać takich diagnoz Ale grunt, że generalnie wieści dobrze rokują na przyszłość!

A takie pytanie przy okazji: na jakiej podstawie stwierdził nadmierne napięcie mięśniowe? Bo mi żaden lekarz nie zwracał na to uwagi, a widzę, że Bartek wciąż mocno zaciska piąstki i ogólnie jest nerwowym dzieckiem. No i trochę mnie to martwi.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
aaaa u nas hitem jest ta zabawka
Fajna! Też muszę jakieś pokupić, bo narazie w użyciu głównie smok Lamaze, ale jakiegoś mega wrażenia nie robi na Bartku (może dlatego, że jest tak dziewczyńsko różowy)

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Huh...my dzisiaj mieliśmy szczepienia. Zestresowałam się nieźle przed wejściem do gabinetu gdy słyszałam te płaczące dzieci
Pawełek był grzeczny, tak jak zawsze Zapłakał tylko podczas wkłuwania igły, ale po wszystkim jak go przytuliłam to było już dobrze. Teraz dużo śpi. O 11.50 byliśmy u lekarza, a moje dziecko z przerwami tylko na jedzenie śpi do tej pory Boję się nocy. Na razie nie ma gorączki...mam nadzieję, że już nie dostanie.

Chmielinka, zdjęcie Hanuli w kąpieli jest przeurocze Btw w czym ją kąpiesz, że macie tyyyyle piany?
Brawa dla Pawełka, dzielny chłopak

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 19:29   #2678
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Chwale sie... Dostałam iPhone przed chwila od tz jestem podjarana ze hoho!!
dla tż
a dużo o szczepieniach jest na tej stronie http://szczepienia.pzh.gov.pl/pl_,szczepienia.html
można wysłać maila szczepienia@pzh.gov.pl, mi odpisali w tym samym dniu

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Kupiłam http://allegro.pl/sweterek-dla-dziew...715466381.html
Nie dość, że brązowe, to jeszcze po innej małej Zosi
Małż będzie w Gdańsku za 10 dni, to przywiezie
ładniutki, a sprzedająca 11-miesięczna Zosia jaka wyszkolona- sama sprzedaje swoje rzeczy
chmielinka- urocze dziewczątko, właśnie... skąd tyle piany??
Paula- słodki cukiereczek z Adasia,

ja tez staram się kapać Pole codziennie, chyba, ze uśnie za wcześnie lub nam się nie chce, ale max 1 dzień przerwy, bo jak nie wykapie to mi śmierdzi mlekiem albo tak jak dziś kupa na plecach... i jak tu jej nie wykapać
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:34   #2679
prince_polo
Zakorzenienie

karolina PW Wszytsko bedzie odbrze!!!!!!1 oby pomogły rehabilitacje!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-24, 19:34   #2680
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak apropo porodu, ja bym chciała tylko sn, w gruncie rzeczy było spoko. A jeszcze jakbym następnym razem dostała znieczulenie, to już w ogóle nic tylko rodzić
Pumcia nie o to chodzi.. Dla mnie poród to też w zasadzie luz, znieczulenia nie miałam i nie żałuję. Było niepotrzebne jak dla mnie.
Ale mam traumę i następnego sn bym nie chciala, M. schodząc w dół uciskała pępowinę, to bylo b. niebezpieczne. A na to nie masz wpływu, dziecko zdrowe, matka też a podczas porodu moze wydarzyć sie wszystko. Szczęście ze błyskawicznie ja wypchnęłam. Ale to loteria i tego się boję.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:37   #2681
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

prince ja właśnie mam zamiar kupić nianię więc mogę od Ciebie kupić
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 19:38   #2682
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
o niee mogłam najpierw zapytać a potem zamawiać no nic może akurat na małe biusty to działa
daj znac jak u Ciebie się sprawuje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:38   #2683
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
kazdemu łatwo sie mowi,cos o tym wiem ale nie ma nic gorszego niz trwoga o dziecko i bezsilnosc jak chce sie pomoc a nie wie jak albo nijako nie mozna...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:39   #2684
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a my bylismy dzis na 3 spacerku2 godizny moja mała łacznie dzis była ponad 5 godzin na świeżym powietrzu
wow, to się dotleniłyście, mi tez się mechaci materiał w gondoli (mam ten sam wózek) i używam maszynki do ubrań(podobno jest lub będzie w biedronce taka na prąd.
Karolina- kciuki by rehabilitacja dała efekty(kiedy zaczynasz?)
Stary 2012-10-24, 19:40   #2685
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kazdemu łatwo sie mowi,cos o tym wiem ale nie ma nic gorszego niz trwoga o dziecko i bezsilnosc jak chce sie pomoc a nie wie jak albo nijako nie mozna...
to prawda... Ale wszystko będzie dobrze, musi być!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 19:41   #2686
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia nie o to chodzi.. Dla mnie poród to też w zasadzie luz, znieczulenia nie miałam i nie żałuję. Było niepotrzebne jak dla mnie.
Ale mam traumę i następnego sn bym nie chciala, M. schodząc w dół uciskała pępowinę, to bylo b. niebezpieczne. A na to nie masz wpływu, dziecko zdrowe, matka też a podczas porodu moze wydarzyć sie wszystko. Szczęście ze błyskawicznie ja wypchnęłam. Ale to loteria i tego się boję.
u nas było to samo z tym, że tętno spadło do 80 a ja go nie zdolałam szybko wypchnąć i musieli mi delikatnie mówic pomócmały dostał 9 punktów
Stary 2012-10-24, 19:42   #2687
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
prince ja właśnie mam zamiar kupić nianię więc mogę od Ciebie kupić
łeeeee to dla ziecia wysle
zadne odkupic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-24, 19:47   #2688
houserka
Rozeznanie

moja Pola to maruda jak nie wiem co... na macie max 15 min, pod karuzelą to samo, szybko się jej nudzi i trzeba jej wymyślać inne zajęcia, a teraz się zrobiło zimno i więcej się siedzi w domu, na spacerze przynajmniej była spokojna lub spała...
Stary 2012-10-24, 19:47   #2689
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku-dopadła mnie grypa żołądkowa ,tzn chyba to jest to. Sama już nie wiem. Wczoraj rano się zaczęło . Co zjem to wymiotuje, gorączkuje - w nocy miałam 38,9 .Nawet bym nie wiedziała,ale mąż się zmartwił ,że szybko poszłam spać. Wzięłam paracetamol 500 gorączka spadła do 37,5. Teraz mierzyłam sobie temperature- mam 37,7 . Boli mnie brzuch,mam mdłości i czuje się jakaś taka "rozbita" - a w niedziele przecież mamy chrzciny ,przy czym w sobote jeszcze muszę iść do kościoła .

Boję się,że zarażę Patryka,więc śpię w salonie.

Czy któraś z Was to przechodziła?Jak sobie pomóc? Czy powinnam iść do lekarza? Do niedzieli musi mi wszystko ustąpić,bo inaczej nie wiem jak to będzie
Ta wódka z pieprzem, to nie takie najgorszy pomysł... Mam nadzieję, że do weekendu się wyleczysz

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Dextera ...widziałaś już nowy sezon?

Licytuję małej matę Lamaze jest świetna
Wczoraj oglądaliśmy 4 odcinek nowego sezonu Również uwielbiam!!!

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
żeby hipp zadziałał. Mój syn należy do tych niewielu dzieci na które nie działał
A przypomnij jakiego mleczka używasz i jaka była reakcja na Hipp?

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci wciąż śpią z rączkami do góry?
Dość często tak

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
A to mój różowy landrynek
słodziak
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 19:47   #2690
phdwao
Zakorzenienie

zamowiłam fajne rajstopki bez stóp dla małego, dzisiaj przyszły ale walą chińszczyzną
Stary 2012-10-24, 19:48   #2691
anna99302
Zadomowienie

Czesc. my po wizycie. na szczescie to tylko katar! Co prawda bardzo go duzo i nic tylko odciagamy i nawilazmy. Do tego masc majerankowa i jakis aerozol i w ciagu kilku dni ma byc ok. OBY!! a swoją drogą Franek waży już 5600g!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
No i ja też się pochwalę moją niunią
Ale słodziaszna! I jak śmiesznie trzyma rękę na uchu jak śpi. Mój trzyma podobnie jak "ma problem".
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja kapie codziennie w sumie raz ze mala lubi sie kapac a dwa ze to taki rytual kapanie jedzenie i do spania :P
pozniej bedzie kapanie jedzienie bajka i do spania
To tak jak u nas. Kąpiel codziennie musi byc bo inaczej rutyna małaego jest zaburzona i trudno mu zasnąc.
Cytat:
Ja też nie wyobrażam sobie inaczej jak kąpać małą codziennie zwłaszcza, że to bardzo lubi. Nie wiem jak wy, ale ja leje pełną wanienkę wody, widać tylko główkę, mała chlapie nożkami, piszczy, do tego się śmieje, a jak odwracam ją na brzuszek, to widzi kubusia puchatka kolorowego, piszczy jeszcze bardziej. No i jak tu jej ograniczyć takich atrakcji Tż nauczył się już kąpać, więc jak mi się nie chce, to on kąpie. od początku używamy oilatum, skończyliśmy 2 dużą butlę i jedną małą.

Blue, od kilku dni nie nadrabiałm was, stąd pewnie moje przeoczenie. Się porobiło
Pumas ile wlewacie Oilatum? My tez już zużyliśmy dwie butle duże i teraz mała leci.
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P

udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze....

A pozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!!

Pozatym to załatwiam pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P

ale oczywiscie zeby nie bylo zbyt kolorowo to odsuneli operacje na 2 tyg bo widza chwilowe przelomy wiec chca jeszcze czekac liczac ze obejdzie sie bez a glowka stranie rosnie mimo punkcji 2 razy dziennie...mała jest na 10 centylu a glowka daleko juz za 90!
Super wieści!
Cytat:
po lekturze forum dla wędkarzy
Na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
dziewczyny dostałam nainie elektroniczna jakis czas temu. Ktoś by chciał? bo ja na jednym pokoju niani nie potrzebuje z lozka do lozeczka mam metr wiec slysze niunie

oddam za darmo bo u mnie sie wala tylko a komus kto ma np duzy dom (a niema) może sie przydac
A nie chcesz zostawic na przyszłosc jka mała będzie większa i będzie miała swój pokoik?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:49   #2692
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
łeeeee to dla ziecia wysle
zadne odkupic
teraz doczytałam na blogu Sol że ona potrzebuje niani,także lepiej wyślij Fabisiowi my na razie sobie jakoś radzimy,najwyżej Oskar dostanie pod choinkę ale dzięki za dobre chęci
Stary 2012-10-24, 19:51   #2693
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zamowiłam fajne rajstopki bez stóp dla małego, dzisiaj przyszły ale walą chińszczyzną
poka
a gdzie kupiłaś?
ja dziś szukałam na allegro, patrzymał na getry ale to bardziej otulacze na nózki były niż getry.

Stary 2012-10-24, 19:53   #2694
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
poka
a gdzie kupiłaś?
ja dziś szukałam na allegro, patrzymał na getry ale to bardziej otulacze na nózki były niż getry.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2706929472

bardzo ladne sa na zywo, tylko muszę prędko wyprać bo jadą
Stary 2012-10-24, 19:56   #2695
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2706929472

bardzo ladne sa na zywo, tylko muszę prędko wyprać bo jadą
aaa to te te obrazki na pupciach
już je oglądałam i mam w planach kupić

Stary 2012-10-24, 19:59   #2696
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

A nie chcesz zostawic na przyszłosc jka mała będzie większa i będzie miała swój pokoik?
zanim to nastąpi to nianie mole zjedzą

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
teraz doczytałam na blogu Sol że ona potrzebuje niani,także lepiej wyślij Fabisiowi my na razie sobie jakoś radzimy,najwyżej Oskar dostanie pod choinkę ale dzięki za dobre chęci
jak uwazasz:0 jak przyjdzie sol to zobaczymy czy bedzie w ogole chciala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-24, 20:00   #2697
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

Mam podobne odczucia Nie powiem, żeby było lekko, ale jak już byłam po wszystkim w szpitalu to myślałam, że spokojnie mogłabym przejść to drugi raz - bo wiem, że fizycznie dałabym radę.
U mnie było podobnie jak u Ciebie, tylko, że mimo prób nie udało mi się urodzić Bartka naturalnie, z każdym skurczem zanikało tętno, dlatego zrobili mi cc. Wiadomo, że ja jakoś sobie poradzę i prędzej czy później dojdę do siebie, ale bardzo bałam się o dziecko - czy przez to wszystko urodzi się zdrowe. I jak widzę na wypisie ze szpitala uzasadnienie "zagrażająca zamartwica płodu" to do tej pory mam ciarki.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:02   #2698
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jak uwazasz:0 jak przyjdzie sol to zobaczymy czy bedzie w ogole chciala
ok to czekamy na Sol powiedziałam Oskarkowi że jednak nie dostanie niani od Rozi(wcześniej mu powiedziałam że dostanie)i zaczął płakać
Stary 2012-10-24, 20:02   #2699
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
aaa to te te obrazki na pupciach
już je oglądałam i mam w planach kupić
noo sa super mam jeszcze lwa którego na aukcji juz nie ma
Stary 2012-10-24, 20:07   #2700
blueberry88
Zakorzenienie

Soleilka, jak oczko Fabisia?

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

No i ja też się pochwalę moją niunią
W czym ję kapiesz?

Cytat:

Blue żartujesz...? super! zazdroszczę
ja o każde pieniądze mogę się założyć że u mojego wrażliwca będzie ryk nie z tej ziemi
No mówię Wam... Niesamowite! A cały dzień jest pogodna, tylko jakby chwilę dłużej spała po południu.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
super ze po szczepieniu dobrze!
a jak gazy? jak Tynia w nocy?
Noc lepsza niż ostatnie! Gazy są, czasem odchodzą i nie marudzi, a czasem jej ciężko Zobaczymy jak sprawa będzie się rozwijać. Dzięki

Cytat:
widziałam dziś straszną rzecz- kobieta niosła dzieco w nosidle, wyglądało to okropnie, nóżki zwisały i latały jak od jakiejs kukiełki, główka odchylona do tyłu, ona idąc swoim udem kopała nóżkę dziecka, tragedia
Heh, widziałam już taki obrazek

Cytat:

Blue, od kilku dni nie nadrabiałm was, stąd pewnie moje przeoczenie. Się porobiło
Tylko muszę jeszcze wygrać z piersiami. Odciągnęłam dziś ręcznie tylko 40ml i jakoś żyję...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości