|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Aniołek
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hi
Brumciu- no to witaj w świecie 'żywych' ![]() U mnie tez od 2 dni @ W końcu - pierwszy raz po 2,5 miesiącach po dziwnym jednodniowym plamieniu i pierwszy normalny okres po 23 miesiącach I do tego "na bogato" bo zdycham od poniedziałku Ale generalnie sie cieszę bo przy moim PCO to czuje sie zaszczycona @ Aha miałam pisać o skarpetkach z abs Tez mamy takie Przywieźliśmy z zakopanego ![]() Ciekawe ile jeszcze rzeczy mamy takich samych Piwnooka- Oby te nocki były lepsze Kajoolku- no to dobrze ze kuchnia jest. Bo kto jak kto ale Ty tam na pewno pyszności czarujesz. Kulde ![]() Haniołek- cudności, wyglada jak mały raper ![]() Tez lubię te dresowe kombinezony Do tej pory miałam z h&m u Agni- wspaniale prezenty Niesamowicie kreatywna jesteś Osobiście bym sie bardziej ucieszyla z takiego a ńie kupnego prezentu Zapisuje sie do grupy teskniąco- szlochających za Patikiem ![]() Aga Ale ładni jesteście Pokazaliśmy tztowi antosia I stwierdził ze wyglada już tak dojrzale właśnie zamówiłam wózek Jasiu dziś marudka I smarki ma po pas ![]() Dziewczyny kiedy powinnam zacząć sie martwić niechodzeniem mojego syna?
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Marzenko i Teliczku za pocieszenie.
Rozgadane te Wasze Maluchy. Helena na wszystkich mowi "tata" (mama tylko jak jest bardzo jej zle i wtedy wychodzi takie rozmemłane maamaa), a oprócz tego mówi "a tiu", "a tiam" wskazujac palcem gdzie ją zanieść albo co podać. Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-10-24 o 21:49 Powód: . |
|
|
|
#214 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze a po drugie ![]() Co znaczy w zaroślach Dlaczego?Cytat:
A zaproszenie na fb zaraz Ci wyślę. Na PW się zgadamy, ok? Chyba że już masz, zaraz doczytam... Twórcza osóbka z Ciebie ![]() Cytat:
Eeee, no, tego ![]() Cytat:
Hania jest taka sliczna ve: Oczu oderwać nie można. A nie dość, ze śliczna, to jeszcze wyjątkowo słodka i jakaś taka ... sympatyczna Cudne dziecko, naprawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz cudną rodzinkę W takim dobrym sensie, oczywiście ![]() A Ty do taty jesteś podobna, prawda? Ładną ma Antoś czapkę ![]() Cytat:
Koleżanka zachowała się nieodpowiedzialnie, ze ci o tym nie powiedziała Ale z tego co ostatnio tu piszemy, to mało ludzi jednak przywiązuje do tego wagę, żeby uważać i nie zarażać innych dzieci Co i rusz ktoś nam takie niespodzianki funduje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedy idziesz na te badania?
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh... |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Ja bym się nie martwiła
na każdego przyjdzie czas
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
haaha
a co to za bunt . rozwaliłaś mu jego grajdołek![]() nooo... wysoki jest. i wagowo to jakiś czas temu przekroczył 12 kg . wiec teraz będzie coś koło 12.5 kg, jak nie więcej. dziękuję, ze pytasz |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta Agata nie miała żadnych powikłań po pnumo.
Agata rano odstawiła dziwną scene, wyła, nie chciała wyjść z łóżęczka jak ją chciałam przytulić to się wyrywała, waliła głową w drzwi. Masakra. Nigdy tak nie miała. Juz miałam głupie myśli, ale patrzy mi w oczy, więc na razie odrzuciłam myśl o tym ze mogłaby mieć autyzm |
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, proszę aktualny link do czapy http://allegro.pl/piekna-szydelkowa-...722042883.html. Widzę, że jest jeszcze dwukolorowa, chyba nawet ładniejsza
Telik, biedny Jasiek - Hani też dzisiaj zaczęło lecieć z nosa, a myślałam, że ją ominie choróbsko... Co do chodzenia to ostatnio fajny program oglądałam i pediatra się wypowiadała, że dziecko na chodzenie ma czas do 18 miesiąca życia. Potem dobrze to skontrolować u ortopedy, ale zdarza się że niektóre dzieci jeszcze trochę więcej czasu potrzebują i nie ma w tym nic niepokojącego, że zaczynają później, więc się nie stresuj. Na pewno lada chwila będziecie biegać za Jaśkiem. |
|
|
|
#220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wyrazy współczucia
![]() Ta @ wygląda jakoś tak nietypowo, pewni to jeszcze nie taka normalna. No ale coś jest na rzeczy. Cytat:
![]() Cytat:
Ciężki dylemat. Domyślam się, ze Ci bardzo ciężko...Instrukcję dojazdu do brumkowa (jakby Teliczek napisał ) napisze na PW ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi z powodu babci :galsiu: A " kulde" Nie do wiary Cytat:
Bardzo współczuję stłuczenia Chociaż widzę, że poszkodowana nie za bardzo się przejęła ![]() U nas też gryzienie ![]() Cytat:
Co do prezentów, to wiecie, mnie rozbraja i rozczula, zże to taki wiek (jeden jedyny w życiu), kiedy dzieciaki się cieszą z czegokolwiek: czy to będzie paczka papieru toaletowego, czy kolorowa reklamówka, czy wypasione Duplo. To słodkie, niewinne i kochane
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorową porą
Radek Agni zdolniacha z ciebie bardzo ładne podarunki przygotowałaś...zazdroszc zę umiejętnościTeliku myślę, że Jasiu ma jeszcze czas na chodzenie..jeszcze się nie stresujcie Brumku a to małpa z tej @ ja ciągle czekam na tą pierwszą od porodu. bo ostatnią miałam dwa lata temu Patiku Zanetko ja szczepiłam Hasnię na pneumo - została nam ostatnia, 3 dawka w grudniu. i to była jedyna szczepionka, po której Hania miała lekki stan podgorączkowy (ok. 37,8). ale trwało to kilka godzinek i mijało... Aga śliczne dzieciaki, piekne widoki i urocza Ty poczytałam, zjadłam kolację i idę soać. do Hanyska
|
|
|
|
#222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Haniołek sliczny!Tez nie przypuszczalam ze mozna w tym dresiku tak ladnie wygladac, kojarzył mi sie z pajacem
|
||
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co to sie nie martwię Ale już tak trochę nie mogę sie doczekać Bo wszystkie dzieciaczki z wątku biegają Brumciu i piwnooka zazdroszczę spotkania
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku a Jasiu chodzi przy meblach?
Wiktoria bardzo dlugo tak chodziła. W koncu sie odważyła i poszla bez trzymania. Za to teraz super jej wychodzi chodzenie. Mało upadków zalicza. Umie swietnie równowagę łapać. Dzis pierwszy raz spacerowania sama po dworzu. A gdzie jest Dziubek??? |
|
|
|
#225 | ||
|
Raczkowanie
|
A powiedz mi Lili czy Twoje dziecko nie rzuca tymi piłkami po calym domu, bo tak ladnie leza w tym kołku, moj to strasznie wszystki rzuca i to tak mocno, ostatnio jak jest zly na mnie to rzuca ksiazeczkami(wie ze mu nie wolno i robi to specjalnie , a jaka ma przy tym mine )Cytat:
Nie martw sie tym niechodzeniem , neurolog mi powiedziała ze ma czas do 1,5 roku, Borys tez tylko w domu chodzi , na dworze za bardzo nie chce. Jak chodzi to krzywi prawa nozke do srodka, juz tez sie martwie, ale poczytalam i podobno tak sie zdarza u 8% dzieciakow, on siada na" zabke" i my teraz pilnujemy oby nozki przy siadaniu byly proste. Cytat:
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-24 o 22:14 |
||
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dajcie spokoj, bo sie czerwienie
, Wy to umiecie polaskotac prozne ego... Dziekuje Wam pieknie!No dumna jestem z tych moich dzieciakow jak nie wiem. Agni tak, to moi rodzice. Marinko a idz... ten moj nos to pokraka Lili Brumek nie smutaj sie ![]() Piwnooka a dlugo jeszcze tak bedziesz kursowac do Warszawy? I dlaczego w ogole? Masz jakiesz szkolenia. Sorki jesli juz pisalas, ale nie pamietam Myha to jutro testujesz? Kajool "kulde" poleglam Patik super, ze jestes! Dobra decyzja z odroczeniem szczepienia. I Antek tez ryczy jak mu czegos zabraniam. Zaneta ja szczepilam Zuzke na pneumo jak miala jakies 14 miesiecy. Zadnych skutkow ubocznych nie bylo. Telik a co z Zappem? Sprzedasz? Antek wyglada dojrzale? Mnie sie wydaje, ze on ciagle taki dzidziusiowaty w porownaniu do Waszych dzieciakow. Choc na spacerach ludzie zawsze daja mu okolo 2 lat, wiec cos w tym musi byc, co piszesz. Niechodzeniem chyba bym sie nie przejmowala. Sama widzisz po naszym watku, ze to roznie bywa. Jas jeszcze 14 miesiecy nie ma, wiec spokojnie. Lili slodziak Brumku a wiesz, ze nie wiem do kogo jestem podobna? Na pewno charakterek mam taty, ale z wygladem to nie wiem. Tak, tak czapa ladna ![]() Scio a siooo takim myslom! Wszystko jest ok! Wczoraj tyle bylo o obcinaniu dzieciakow, ze przejechalam dzis Antka maszynka. Tak "z grubsza", zmiana prawie niezauwazalna. Ubralam fartuszek dziewczyn, posadzilam na krzeselku w lazience i jechalam. A on sie bawil. Slodziak maly. |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Czape wziełam SOWĘ
bo będzie mi pasowała do kombinezonu he ![]() Brumek może i duplo mnie by zachwyciło jakościowo,ale wiem że jest to póki co zbędny gadżet dla mojej damy.Ma jedne klocki i jakoś specjalnie ją nie ciągnie to tego typu zabawek, woli kolorować i pisać po swojemu co do @ moja pierwsza po ciąży też była taka byle jaka...
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Scio,może to jakiś mega skok rozwojowy? Ja pamiętam, że Hania w sierpniu przechodziła samą siebie. Wieczne napady histerii, wszystko na nie, z byle powodu płakała. Do tego budziła się nad ranem z mega rykiem i nie można było jej uspokoić. Było to na tyle dziwne, że dawało się wyczuć, że to nie taki płacz z bólu- zęby jej nie wychodziły, ani nic innego nie dolegało. Po jakichś 2 tygodniach przeszło i wróciło moje spokojne dziecko. Może i u Was będzie podobnie?
Lili, na tym drugim zdjęciu rzeczywiście aniołek- ma taką niewinną buzię. |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a zaszczepiłaś Zuzkę, bo ? chorowała, czy tak o po prostu ?
Lili Radzik fajnie wyszedł, śmieszek mały ![]() Ddewik jak moja dopadnie te kulki to latają po całym domu i ogródku bo sobie dama wymyśli, że chce je wyrzucać przez balkon,tylko że ja pozwalam, bo potem idziemy na świeże powietrze i zbieramy cudawianki które wyrzuciła,bo nie zawsze są to piłki
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta szczepilam ja jakos w listopadzie, a we wrzesniu poszla do zlobka. A nasze miasto zlobkowym dzieciakom fundowalo wlasnie pneumokoki, wiec skorzystalam. A chorowala swoja droga. Bardzo. Jak trafila do szpitala, to w karetce pytali, czy szczepiona.
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Telik, im dłużej się na coś czeka tym większa radość
![]() Piwnooka, tiu, tiam- prawdziwa księżniczka. ![]() Aga, nic nie mówią bo Ci zazdroszczą! ![]() Żaneta- też super, koniecznie pokaż jak się będzie na damie prezentowała. |
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jacy Wy wszyscy sliczni! Masz bardzo ladna fryzurke, ja zawsze marzylam o krotkich włosach, ale nigdy nie mialam odwagi aby obciac
|
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak Marzenka, nie pomyslalam...
![]() Fajne te Wasze sowy. Zastanawiam sie, czy samej nie zrobic, raczej nic trudnego, gozej byloby z podszyciem polarem. Myslicie, ze dla chlopca tez sie nada? |
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że Aniołek
![]() Cytat:
2. ![]() 3. Aż tak go rozłożyło? Biedny malutek... Mam nadzieję, ze jutro będzie dużo lepiej! 4. Jeszcze nie teraz! ![]() Z tego, co czytałam nie raz to chłopcy mają czas aż do 18 miesiąca i jeszcze nie jest to oznaka niczego złego. Cytat:
![]() W sumie to Agata ma już ponad 16 miesięcy, a słynny bunt dwulatka zaczyna się ok. półtora roku. Więc bardziej bym to obstawiała
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nadal meeega przeziebienia, z nosa leci...jakos trzeba to przetrwać
![]() Miałam sie pytac Was:Czy Wasze dzieci tez tak sciągaja skarpetki?Jak tylko mu sciagne pautki to juz skarpetek nie ma, albo wieczorem, jak rozbieramy do kapania to z taka radoscia sciaga, lata po domu, rzuca je wszedzie i tak sie ogromnie cieszy(ta zabawa trwa z 15-20min) -i tak codziennie![]() Jeżeli chodzi o Lego Duplo-borysek dostal 3 pudelka na roczek, ale najlesze sa dla niego zwierzeta-lego, zyrafke wszedzie ze soba nosi, kwiatki wklada na paluszki(tam takie dziurki sa)i nosi po calym domu i rzuca(bo on prawie wszystkim rzuca )
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Aga, pewnie że się nada- tylko nie rób różowej.
Podszycie polarem na pewno nie jest bardziej skomplikowane od zrobienia czapy. U Nas polar jest czarny i tylko w pewnych miejscach podszyty czarną nitką (tak na pętelkę, nie znam się na szyciu ale wiesz o co chodzi? |
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Usmialam sie z tego zdjecia, jest swietna Twoja corka!
![]() My tez mamy takie kolko.Borys dostala je w prezencie, nie bylo szalu wcześniej , a teraz lubi wrzucać do niego rozne rzeczy, i jak jest w szale zabawy to rzuca sie na nie
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
DDewik troche Ci sie juz ciagnie to przeziebienie, co? Zdrowiej!
Marzena nie rozowa? no cos Ty Buziaki. Ide lulu. |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
I zmykam w krzaki Bo i tak nie mam co pisać, a smęcić nie będę
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do skarpet, to Tymek czasem ściąga, ale nie ma jakiegoś hopla na tym punkcie. Za to mój chrześniak (12 miesięcy) nic na nogach dłużej niż 3 minuty nie utrzyma ![]() Tymek za to się fascynuje wszelkimi butami. jak widzi, to cały piszczy. Jak go wołam i nie chce przyjść, to wystarczy, że powiem "chodź, włożymy tuptusie" i od razu biegnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

ve: Oczu oderwać nie można. A nie dość, ze śliczna, to jeszcze wyjątkowo słodka i jakaś taka ... sympatyczna 
może te 3 bo takie juz białe plamy widać

- Hani też dzisiaj zaczęło lecieć z nosa, a myślałam, że ją ominie choróbsko...
Nie do wiary 

Bo i tak nie mam co pisać, a smęcić nie będę