|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
to tylko takie bajerki-też byłam pewna, że motylki się będą bujać, a tu nic nad nóżki jej przyczepiłam jej tego słonia z kulkami i jak macha nimi to on cały czas dzwoni-radość nie z tej ziemi
|
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tez chce wywoływac. Z kazdego okresu po kilka zasneła mała terrorystka ![]() Wszystkiego najlepszego dla solenizantów ja od rana sprzatam mam dzis wene na spacer narzie nie ide bo wieje strasznie a i rano lało to ,mi tz nie zniosł stelaza
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi dotyczących glutów
Cytat:
Po prysznic poszłam ok 18 sama ale w trakcie miałam mały odjazd tak więc byłam asekurowana przez położną. Po prostu za dużo krwi się polało ze mnie. Gdy zeszłam z oxy miałam skurcze co 2,3 minuty, nie wiedziałam że to poród więc tak sobie śmigałam od ok 8,30 do 10,30 a to pod prysznic a to jadłam sobie bułkę z tymi skurczami ![]() Ja ogólnie bardzo dobrze wszystko wspominam. Nie będę robić z siebie bohaterki, bo nie które z was miały na prawdę ciężkie porody, a ja można powiedzieć że jeden z najłatwiejszych. Cytat:
![]() ![]() ![]() Irmusia Leoś nadal Ci charczy noskiem ? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- no to ja się przyłączam
|
||
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz robot nazywa się Artur-karton
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mieć cytologię jak skończę tabsy czyli jakoś pod koniec grudnia ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
AD.2 Wiesz, ja czytałam że jeżeli dziecko budzi się częściej w nocy na jedzenie to znaczy że nie najada się mlekiem.. może zaczniesz rozszerzać dietę? |
|
|
|
|
#2827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to juz calkiem![]() u nas w nocy mały się nie rozkopuje, on się chyba w nocy prawie wcale nie rusza |
|||
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana z kawką zbożową
Wczoraj byłam u koleżanki, napiłam się radlera, małemu nic po nim nie było Oprócz tego gdy pokazywałam mu grzechotkę wyciągnął do niej rączki, złapał i sam zaczął się nią bawić, pierwszy raz w życiu |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już ponad 20 woreczków zamrożonych, domrożę jeszcze te co mam i koniec. Rano dałam cyca, i dostał też z butelki odciągnięte bo mi cycki szarpał i się wkurzał. Zdrzemnął się moze 30min. znów dałam cyca, zajęłam zabawkami i przed chwilą zrobiłam mm bo płakał, rzucił się na butelkę jak lew na zwierzynę tu na blogu są odnośniki (w ostatniej notce) http://babelowo.blogspot.com/
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-25 o 11:27 |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałam wprowadzić kaszkę, a ty już podawałaś ? Nadalka ja nie mogę spać jak mała tak się kręci Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-25 o 11:31 |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, najlepszego dla synusia !!!!!
Nie mogłam uspić mojego terroru domowego. Miałyśmy iść na spacer, ale zaczęła marudzić i kicha. Może później... Agunia, baty dla tż !!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja nic nie płaciłam. Ale pewnie daje się co łaska :P |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() moje dziecie leży sobie w łóżeczu i gada do siebie ostatnio zauważyła, że jak mały budzi mi się w nocy, to później mam problem aby zasnąć ![]() wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów ![]() ale pyszności serwujecie, cos takiego chętnie bym zjadła
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tą rzadszą zjadała ok 160ml, tyle że ona ostatnio jej nie chciała, więc nie dawałam. Może dzisiaj dam. |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie mogę i w efekcie mały w końcu zasypia sam z siebie a matka dalej się męczy
![]() ![]() ja cytologie mam zrobić pół roku po porodzie
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie spi
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
chmielinka śliczna mała
![]() Pisałyście o kąpieli. Mi cała rodzina ciągle mówiła, że dziecko trzeba codziennie kąpać, to samo w szpitalu. Więc tak robiłam, choć mały kąpieli nienawidził. A od jakiegoś tygodniA nagle mu się odmieniło, uwielbia, cieszy się, chlapie nóżkami, więc dalej kąpię codziennie ![]() Cytat:
![]() a na mojego i tak nie działa
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Wrzuciłam Dziecię na matę, a ja zajadam śniadanko i popijam kakao z bita śmietaną
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, dogadzasz sobie !!!!! Też chcę !!!!!!!!!!
Co do kaszek, ja podaję raz dziennie łyżeczkę do mleka, żeby trochę je zagęścić i, żeby lepiej się spało (i dłużej :P) |
|
|
|
#2842 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O matko, nie wiedziałam, a Adaś przecież dostał skierowanie jeszcze w szpitalu... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak z ulewaniem u Blanki??bo moja wciąż trochę ulewa i nie wiem kiedy oczekiwać zmian
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
pumcia znowu w ciągu dnia na wizażu, no nie wierze :P
|
|
|
|
#2845 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie, bo nie lubię... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ten czas leci Najlepsze życzonka!!!Niechaj Was magia tego czasu dopadnie! Z pianki termoelastycznej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej ulewa, ale znacznie mniej. Co nie zmienia faktu, że w nast tyg. wybieramy się na usg zobaczyć, czy to przypadkiem nie refluks. haha zołza Widać, że pogoda do bani, ale zaraz wychodzimy do sklepu, chociaż tyle. Ale Cię humor trzyma nono :P Przytulanki ???????? KEEEEEE ???? :P |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniale! ![]() Ja bym nie zapłacił, ale to zależy od proboszcza pewnie... tak dłuuugo czekałam na kakao
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o porodach i tym co było po. Ja całą noc miałam skurcze, choć nad ranem masakrycznie chciało mi się spać, to chodziłam, bo wyleżeć się nie dało. O 7 trafiłam na porodówkę, podłączyli mi kroplówkę i tak do 10:30 chodziłam z nią wokół. Ale wtedy zrobiło mi się nagle słabo i niedobrze, wymiotowałam. Do tego ciemno mi się przed oczami zrobiło, więc kazali mi się położyć. Od 11:10 zaczęły mi się parte, i mimo że trwały tylko 15min, to parłam 7 razy chyba i to co chwilę mi kazali, wtedy nie wiedziałam czemu, ale teraz kojarzę, że co chwila sprawdzali małemu tętno i mieli nieciekawe miny. Same parte mnie nie bolały, ale nacinanie bardzo. Szycie to był jakiś koszmar, skurcze były już dla mnie łagodniejsze od tego. Mimo znieczulenia przy szyciu wszystko dokładnie czułam. Ale potem poleżałam na porodówce, przewieźli mnie na sale wózkiem. Na sali czułam się dobrze, ale gdy podniosłam się do jedzenia, zasłabłam. Wyglądałam podobno jak śmierć, więc zabrali dziecko i kazali leżeć. Wieczorem do tego zaczęło puszczać znieczulenie i nawet gdy leżałam bez ruchu, to krocze bolało bardzo. A każda próba podniesienia kończyła się tak samo - ciemno przed oczami. Dziecko dowieźli mi na drugi dzień rano, ale i tak do końca pobytu w szpitalu nie siedziałam wcale, tylko leżałam . A kładłam się tak samo, jak tu któraś z was opisała, najpierw plecy, potem tyłek gramoliłam...
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Trzyma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Marcinek też bardzo lubi tą matę.
nad nóżki jej przyczepiłam jej tego słonia z kulkami i jak macha nimi to on cały czas dzwoni-radość nie z tej ziemi

Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu
ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji