|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.Ile płaciłyscie za cytomegalie,toksoplazmoze i przeciwciała?Bo lekarz wczoraj o tym wspominał że dobrze byłoby zrobić,ale ja na razie nie mam kasy ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
dedra to może proście tylko rodziców, rodzeństwo??
#2013 | ||||
Zadomowienie
|
Mokka ty chciałaś Dorotkę? Bardzo mi się podoba! No ale u Ciebie chłopczyk...
![]() Cytat:
![]() Karolinka też mi się podoba ale żona mojego nielubianego kolegi ma tak na imię... BOSHE! ![]() Głupie to, wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem Dorcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na w domu to obiad tylko dla domowników lub tak jak piszą dziewczyny kawka i ciastko też bobry pomysł Ja też słyszałam o invitro |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
Dedra, a nie wchodzi w grę ślub bez imprezy jakieś dużej?
I faktycznie, rodzice, rodzeństwo + świadkowie i dość .. My, jeśli cokolwiek zrobimy z naszym stanem cywilnym to raczej z partyzanta ![]() Zresztą, mnie do tego nie ciągnie, to raczej TZ co jakiś czas pyta ...
#2017 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam pewna ze będą namiawiać na domowe zupki i jestem troszke zaskoczona ze Pani wymieniła tyle zalet kupnych słoiczków..zmieniła lekko moj swiatopogląd,do tej pory krytykowalam wygodne mamusie :P ale chyba jednak uwierz w te azotany i zmienie zdanie.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś zajmowalam się zawodowo pomocą przy organizowaniu ślubów , potrafilam zorganizować w krótkim czasie skromny ślub z małe pieniądze jeżeli tylko masz chęć ja pomogę Tobie ( oczywiście nieodpłatnie bo sie już tym nie zajmuje zarobkowo a hobbystycznie), moge wiele rzeczy podpowiedzieć a nawet pomoc w wizażu ( pomaluję Cię profesjonalnie do ślubu za butelkę wina ). Jesteś ze Szczecina wiec dla mnie to żaden problem..raczej relax ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zadomowienie
|
ja mam Dorota na drugie
![]() Cytat:
![]() Ja co jakiś czas mam jakieś zajawki na zdrowe odżywianie, diety itp. Kończy się na tym, że przez kilka dni ograniczam słodycze i potem pasuję... ![]() Ja żywiłam młodego słoiczkami (mieszkałam na początku z teściami a ich kuchnia nie nadawała się dla małego dziecka) i nie żałuję. Młody szybko się przestawił na domową kuchnię. Ze zdrowymi warzywami to też ciężko trafić. No i pięknie! Się nam zapowiada organizacja weselicha na wątku ![]()
![]() |
#2021 |
Zadomowienie
|
ja uciekam do pracy, będę późnym wieczorem
![]() trzymam kciuki za wszystkie ![]() ![]() nuna czekamy na relację |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jeżeli brakuje kasy to bardzo spodobał mi się pomysł kawy i ciasta. Widziałam też że pisałaś już coś 75 zł/os, to przyzwoita cena. Ja w pracy, jakaś taka bezsensu jestem. Zajrzę później.
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja przyjaciółka jest fryzjerką u nas w L'or w Baltice , dla znajomych robi fryzurki ślubne po 40-50zł jeśli masz ochote to nie ma sprawy , na moj makijaż mozesz liczyć tak jak mowilam wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam kilka złotych kolczyków w domu i zepsuty łańcuszek,zaniosłam do złotnika na Małkowskiego i powiedział ze jak doniose jeszcze 4 gramy złota to zapłace tylko za robociznę. Doniosłam jakieś stare złoto od babci i w sumie wyszło 190zł za robociznę tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka używała własnego złota do obrączek. Wyszły piękne. Ona ma z jakimiś kamyczkami dodatkowo i wyniosło ją to niewiele ponad 200 zł ![]() A my swoje wygraliśmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez mieliśmy tylko cywilny a suknie miałam biała(zdjecia w klubie ![]() ![]() Co do diet.Ja 2,5 roku schudłam 20 kilo w pół roku.Ważyłam 82 kilo przy wzroście 180.Patrzeć już na siebie nie mogłam.Nie stosowałam żadnej diety po protu odstawiłam całkowicie słodycze,kolacje jadłam najpózniej 0 18(wiem że są przeciwniczki tego,ale mi pomogło),piłam dużo wody,pieczywo zmieniłam na ciemnie i dużo ćwiczyłam głownie na stepperze.Nawet ponad godzine dziennie telewizor,muzyka stepper i jechałam ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Można na prawde ładnie i tanio wszystko zorganizować..ale pod warunkiem ,że ktoś nie ma gwiazdorskich zapędów
![]() ![]() ![]() ah i co wazniejsze , w każdym lokalu w piątek można negocjować 15-20% tańszych cen bo to nie sobota a jeśli sie zdecydujecie na czwartek to nawet 25-30% - bo to nie są ślubne daty ![]() ja uważam ze najlepszym pomyslem jest sylwester ![]() Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Martulka118;3724367 8]QUOTE].
Martulka, wg mnie to akurat jest bardzo możliwe... To wszystko zalezy od tego jakie Twoje koleżanka ma dlugie cykle, jakie długie @ i kiedy ma owu. Bo jeśli np. do przytulanek doszło w 6 dniu cyklu, a plemniki moga przeżyć nawet do tygodnia... czyli w tym przypadku nawet do 13dnia cyklu - to spokojnie do owu mogły doczekać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale niestety prawda z tym, że ciąża bliźniacza to ciążą zwiększonego ryzyka i od razu traktowana jest jako patologiczna... Więc stres musi być ogromny ![]() Cytat:
![]() A co do tego in vitro... To wyglada to tak, ze tylko malutka część osób które spełniają kryteria może się na tą doplatę zalapać. Bo chyba wyliczyli że potrzebujacych takiej pomocy par jest 2 miliony... a sfinansują tylko zabiegi dla 15tys par... A to kropla w morzu ![]() A poza tym - nie finansuja calości tylko sam zabieg. A wszystkie leki, wspomagacze, itp pokrywają pacjenci. Czyli w sumie tak naprawde mniej wiecej połowę ceny pokrywają... No ale to zawsze coś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja też tak mam, że imiona kojarzą mi się z róznymi osobami które znam... I nawet ladne imie jesli mi się kojarzy z kimś kogo nie lubię, to odpada ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
Widzę, że organizacja wesela na naszym wątku pojawiła
![]() Dedra gratuluje decyzji ![]() Fajnie będziemy razem z Tobą przeżywać. A co do orgaznizacji to macie cieżki orzech do rozgryzienia ale ja z rodziców i najbliższej rodziny bym nie rezygnowała, tym bardziej, że jesteście tak zżyci ze sobą. Kilka pomysłów Linki i koszty przyjecia zmniejszą się o połowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do diet to ja przez od czerwca zeszłego roku schudłam 25kg. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Póki co jeszcze nie. Tu też mam dylemat, bo wolałabym aby to była ciepła pora roku, a z drugiej strony to nie chciałabym iść do ślubu ze sporym brzuszkiem, a kto wie kiedy uda nam się zafasolkować. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na marginesie do dziś jak słysze ze my mamy "wesele'' to sie wkurzam i mowię ze ja o zadnym weselu nic nie wiem , ja mam przyjęcie ślubne a nie wesele. Ludzie nie rozumieją..myśla ze "postaw się a zastaw się'" zadłuże się albo wezmę pieniądze od rodziców ze to wszystko takie łatwe. A my mieliśmy 6 miesięcy na zorganizowanie wszystkiego a startowaliśmy z oszczędności 300zł ![]() Dziś o 16.30 mam przymiarkę sukni..wyobraź sobie ze łazilam po sklepach i naktańsza suknia kosztowała 1,600zł a wypozyczenie 1300zł..stwierdzilam ze tak sie nie da , ze zaczne inną taktykę stosować. Wpadlam do sklepu i na dzień dobry krzyknelam do Pani " witam , mam 900zł i slub za 6 miesięcy ,pomoże mi pani?" polazła na zaplecze i znalazła piękną skromną suknie z kolecji z 2009roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() Jaka dzisiaj jest okropna pogoda.. od rana szaro,ponuro i pada... chociaż teraz trochę się przejaśnia... Przemyślałam sprawę z tym dupkiem i dokończe go w tym cyklu z tym że będe brać po pół tabletki dziennie. ![]() Maru jak na wyregulowanie to wydaje mi się że 16-25 dc. Anulka, yolanda- ![]() dedra- nooo gratuluję kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moja też nie wyniosła dużo. Znalazłam piękną, skromną, idealną dla mnie, no taka w moim guście wymarzona, ale cena mnie poraziła. Ponad 2500 zł. A wiadomo jeszcze biżuteria, buty, welon, podwiązka. Wiedziałam, że nie możemy sobie na to pozwolić. Wydrukowałam, więc zdjęcie ze strony salonu i poszłam do krawcowej czy da radę taką uszyć. Odpowiedziała, że tak i uszyła za 700 zł + szal ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hymm...jeśli powaznie o tym myslisz to moge sie zapytać znajomego ile bierze...koega robił tam wesele na 30 osob i płacił ok 3 tys Wodke swoja miał przyniesc itp. Ja miałam w Nordzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dzastiko
![]() A co do dc to u mnie wprawdzie już 22, ale że owu nie było to nie ma progesteronu to i @ się opóźni i wiadomo, że nie wiadomo kiedy przyjdzie. Każdy gin by mi zapisał dupka/lutka w tej sytuacji i 22dc tu nie robi problemów.
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Rozeznanie
|
Jak się macie dziewuszki?
Wyczytałam, że Iza zadowolona wróciła z wizyty, super ! ![]() Przytulam laseczki, do których @ zawitała :przutyl: Co do ślubu - ja też jestem za skromnymi przyjęciami. Skoro nie mam kasy to po co się s.rać, żeby mieć mega wielkie wesele? My jak na razie o ślubie nie myślimy, tzn. bardziej ja nie myślę, niż Tż, bo on ostatnio coś o zaręczynach przebąkiwał, więc może mnie zaskoczy ![]() ![]() ![]() ![]() Dedra skoro nie macie zbyt dużych funduszy to zaproście wszystkich bliskich na ślub, a po ślubie tylko rodziców, rodzeństwo i świadków na jakiś obiad, bo jak tak zaczniecie wyliczać, że jak babcia to i ciocia, jak ciocia to i ciotka wujka Wieśka itp. i wyjdzie wam z 200osób.. No chyba ludzie zrozumieją, że nie macie kasy na wielką bibę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.