Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 10:25   #2011
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Hejka!
Ja jeszcze na urlopie. We wtorek szwagierka pojechała i wrócił TŻ. Stęskniłam się za nim bardzo przez te kilka dni. Rzadko się rozstajemy Wypłakałam się na jego ramieniu przez tą @. Pocieszył i powiedział, żebyśmy jeszcze na luzie poczekali do końca roku, jak się nie uda to on się przebada. No i w końcu doczekałam się jego deklaracji dotyczącej ślubu. Czekałam na to 10 lat. Powiedział, że trzeba w końcu się za to zabrać, bo on nie chce, żeby dziecko się rodziło przed ślubem Mamy tylko dylemat dotyczący uroczystości. Bo pieniążków brak na wystawne przyjęcia, więc w grę wchodzi jakiś skromny obiad dla najbliższych. Jednak o ile TŻ ma rodzinę małą bo u niego tylko rodzice i siostry, to u mnie rodzina jest spora i zżyta ze sobą bardzo. Rodzice i rodzeństwo to oczywiste, ale babcię też muszę zaprosić, a jak babcia to i ciocia z wujkiem, bo z babcią mieszkają. A jak już ciocię zaproszę to inne ciotki też powinnam. Chrzestna powinna być na ślubie, ale mieszka ze swoją matką (też moją ciotką) i jej mężem więc głupio byłoby też nie zaprosić. No i tak się zbiera w sumie około 30 osób, bo dzieci też sporo w rodzinie. A z kasą krucho, taki obiad to koszt ok. 100zł/os. Myśleliśmy więc, żeby zrobić po cichu ślub i tylko świadków zabrać, a rodzinie powiedzieć po fakcie, ale jakoś tak mi się smutno robi jak myślę, że najbliższej rodziny nie będzie przy mnie w takim momencie. No i jestem w kropce kompletnie. A przecież ubrać się samemu i obrączki, fryzura, bukiet - to też wszystko kosztuje...
A tylko wy rodzice i świadkowie nie wchodzi gre?

Dziewczyny mam pytanie.Ile płaciłyscie za cytomegalie,toksoplazmoze i przeciwciała?Bo lekarz wczoraj o tym wspominał że dobrze byłoby zrobić,ale ja na razie nie mam kasy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:35   #2012
nuna2
Zakorzenienie

dedra to może proście tylko rodziców, rodzeństwo??
Stary 2012-10-25, 10:39   #2013
kwitka13
Zadomowienie

Mokka ty chciałaś Dorotkę? Bardzo mi się podoba! No ale u Ciebie chłopczyk...
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój mąż chce Karolinkę. Teraz jesteśmy na etapie Gabrysi (kompromis małżeński), ale co jakiś czas do Karolinki wraca. Podoba mi się to imię, ale przeraża mnie fakt, że inne dzieci będą wołać do niej Karola. A to już mi się nie podoba. Kiedy mój mąż mówi łagodnie- Karolinka, to jest ładnie, ale taka KAAROOOOLAAAAAA za oknem aż parzy w uszy
A tak w ogóle dzień dobry Wcześnie się wczoraj położyłam wczoraj, bo mąż zasnął już przed 20:00 i z nudów też padłam Tylko teraz czuje się z kolei jakaś rozespana.
Gabrysia jest teraz bardzo popularna a dla mnie odpada, bo teściowa ma tak na imię (chociaż ona byłaby pewnie zachwycona )
Karolinka też mi się podoba ale żona mojego nielubianego kolegi ma tak na imię... BOSHE! Ogólnie co mi się spodoba jakieś imię to okazuje się, że ktoś już tak ma. Niby wiem, że to nie problem ale jakoś nie chciałabym żeby imię mojego dziecka z kimś mi się kojarzyło.
Głupie to, wiem

Cytat:
Smutno mi. Byłam właśnie siusiu, podtarłam się i na papierze krew...Zaczęło się plamienie, więc te bóle rzeczywiście sugerowały przyjście @ Pewnie popołudniu lub jutro rozkręci się na dobre
może się nie rozkręci.

Cytat:
Hejka!
Ja jeszcze na urlopie. We wtorek szwagierka pojechała i wrócił TŻ. Stęskniłam się za nim bardzo przez te kilka dni. Rzadko się rozstajemy Wypłakałam się na jego ramieniu przez tą @. Pocieszył i powiedział, żebyśmy jeszcze na luzie poczekali do końca roku, jak się nie uda to on się przebada. No i w końcu doczekałam się jego deklaracji dotyczącej ślubu. Czekałam na to 10 lat. Powiedział, że trzeba w końcu się za to zabrać, bo on nie chce, żeby dziecko się rodziło przed ślubem Mamy tylko dylemat dotyczący uroczystości. Bo pieniążków brak na wystawne przyjęcia, więc w grę wchodzi jakiś skromny obiad dla najbliższych. Jednak o ile TŻ ma rodzinę małą bo u niego tylko rodzice i siostry, to u mnie rodzina jest spora i zżyta ze sobą bardzo. Rodzice i rodzeństwo to oczywiste, ale babcię też muszę zaprosić, a jak babcia to i ciocia z wujkiem, bo z babcią mieszkają. A jak już ciocię zaproszę to inne ciotki też powinnam. Chrzestna powinna być na ślubie, ale mieszka ze swoją matką (też moją ciotką) i jej mężem więc głupio byłoby też nie zaprosić. No i tak się zbiera w sumie około 30 osób, bo dzieci też sporo w rodzinie. A z kasą krucho, taki obiad to koszt ok. 100zł/os. Myśleliśmy więc, żeby zrobić po cichu ślub i tylko świadków zabrać, a rodzinie powiedzieć po fakcie, ale jakoś tak mi się smutno robi jak myślę, że najbliższej rodziny nie będzie przy mnie w takim momencie. No i jestem w kropce kompletnie. A przecież ubrać się samemu i obrączki, fryzura, bukiet - to też wszystko kosztuje...
Gratuluję! Co do samego wesela to faktycznie ciężki orzech macie... Skoro tak zależy ci na rodzinie to może zaproś tylko na tort i kawę? koszty mniejsze a będą ci, na których Tobie zależy.
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kwitka heheTaaa zestaw biologa hehe
Serio nie słyszałaś o tym ? w poniedziałek mówili o tym przecież w wiadomościach
Wiesz napisałam bo taki zabieg to koszt 9-18tysięcy podobno więc jeśli rząd coś zrobił w tym kierunku i jest szansa ,że można skorzytać z tego w klinice nie płacąc to czemu nie?
nie, nie słyszałam o tym. Dobrze, że się za to zabrali chociaż szczerze mówiąc wolałabym żeby tą kasę przeznaczyli na leczenie chorych dzieci, bo takie dramaty czasami mają miejsce, że serce się kraje...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:46   #2014
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Gabrysia jest teraz bardzo popularna a dla mnie odpada, bo teściowa ma tak na imię (chociaż ona byłaby pewnie zachwycona )
Karolinka też mi się podoba ale żona mojego nielubianego kolegi ma tak na imię... BOSHE! Ogólnie co mi się spodoba jakieś imię to okazuje się, że ktoś już tak ma. Niby wiem, że to nie problem ale jakoś nie chciałabym żeby imię mojego dziecka z kimś mi się kojarzyło.
Głupie to, wiem

Ja jestem Dorcia

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:49   #2015
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam być Dominika, ale rodzice ze szpitala wyszli z Paulinką
Co do zamiany imion przez tatusiów chodzących do USC to moja chrzestna miała być Agata, jej ojciec zapisał ją jako Beata (pomyliło mu się ze szczęścia), a wszyscy wołają na nią Marzena. Haha

Karolinka to śliczne imię, na pewno się nad nim zastanowię jeśli nam się trafi dziewuszka.

Trzymam kciuki za badania TŻ.

Aleście się dobrali

Anulka i Yolanda przytulam

O kocurku to ty masz szanse więcej niż spore na spłodzenie bliźniaków. Powodzenia Musi się udać

Iza super, że trafiłaś w końcu to prawdziwego lekarza, teraz to już wszystko musi pójść dobrze.

Mokka gratuluję synusia

Hejka!
A może zaproś po prostu ich wszystkich ale tylko na ślub powiedz jaką macie sytuację chyba zrozumieją co no nie wiem nie znam ich.
A na w domu to obiad tylko dla domowników lub tak jak piszą dziewczyny kawka i ciastko też bobry pomysł

Ja też słyszałam o invitro
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:50   #2016
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dedra, a nie wchodzi w grę ślub bez imprezy jakieś dużej?
I faktycznie, rodzice, rodzeństwo + świadkowie i dość ..
My, jeśli cokolwiek zrobimy z naszym stanem cywilnym to raczej z partyzanta
Zresztą, mnie do tego nie ciągnie, to raczej TZ co jakiś czas pyta ...
Stary 2012-10-25, 10:59   #2017
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A tylko wy rodzice i świadkowie nie wchodzi gre?
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dedra to może proście tylko rodziców, rodzeństwo??
Cytat:
Gratuluję! Co do samego wesela to faktycznie ciężki orzech macie... Skoro tak zależy ci na rodzinie to może zaproś tylko na tort i kawę? koszty mniejsze a będą ci, na których Tobie zależy.
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A może zaproś po prostu ich wszystkich ale tylko na ślub powiedz jaką macie sytuację chyba zrozumieją co no nie wiem nie znam ich.
A na w domu to obiad tylko dla domowników lub tak jak piszą dziewczyny kawka i ciastko też bobry pomysł
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dedra, a nie wchodzi w grę ślub bez imprezy jakieś dużej?
I faktycznie, rodzice, rodzeństwo + świadkowie i dość ..
My, jeśli cokolwiek zrobimy z naszym stanem cywilnym to raczej z partyzanta
Zresztą, mnie do tego nie ciągnie, to raczej TZ co jakiś czas pyta ...
Rodzice, rodzeństwo i świadkowie może faktycznie wystarczy. Szkoda mi będzie babci i cioci, z którymi jestem dość blisko. Kawa i tort to też rozwiązanie ale na to trzeba by jakiś lokal, bo w mieszkaniu miejsca brak. Myślałam jeszcze nad rozwiązaniem typu ognisko w plenerze dla wszystkich, tak na luzie, ale do tego potrzebna dobra pogoda, a teraz zbliża się zima, a wolałabym ten ślub wziąć przed latem jeszcze. Jeszcze musimy przemyśleć wszystko 10 razy Wesele żadne w grę nie wchodzi. Poza tym my tylko cywilny.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 11:06   #2018
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mi bromek skrócił cykl. Możliwe że owulke miałaś wcześniej i to są już te przedmałpowe (albo ciążowe ) bóle. Ja czasem tak mam że zaraz po owulce bolą i tak aż do @.
Myślę właśnie ze bede miała ten cykl skrócony , zawsze śluz płodny mialam od 16 dnia a teraz miałam od 13go i bóle też przeszły szybciej niż zawsze,to było by w sumie bardzo dobrze,bo zupelnie nieświadomie przytulałam się 10,12 i 13 dzien bedąc pewna ze owu bedzie 18dc

Cytat:
Dziewczyny które biorą Dupka na regulację - ile go bierzecie i jak?
Bo znalazłam właśnie listek i tak myślę, czy nei skorzystać, skoro ten cykl jest bezowulacyjny ...
1x1 wystarczy, prawda?

Hehe właśnie sobie liczę, od kiedy go wziąć, żeby na po delegacji mieć te dni bo jeśli to cykl bezowu to kuśwa bez leków nic nie wiadomo .. z drugiej strony skoro po lutku czekałam 2 tyg na okres to po dupku może być to samo ...
Ja biore 1 tab rano od 16-25 dc ale w ulotce pisze ze na wyregulowanie sie berze od 5dc przez 15 dni , tak samo na endometrioze i bolesne miesiączki.

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
Linka1984 gratuluję i zazdroszczę silnej woli u mnie jest jej ewidentny BRAK a mój mąż też lubi zjeść więc jakie z nas kuleczki
nie raz podchodziłam do zmiany sposobu odżywiania, może kiedyś się zmobilizuję w 100 procentach
ja przyzwyczailam sie dp smaku zdrowszych rzeczy dopiero po 3-4 miesiącach , wiec na poczatku była dla mnie to meczarnia, ale mialam takie kompleksy ze przetrwalam..5 lat temu wazylam 48 kilo i nagle zrobiło się ich aż 70 :P wiec teraz dążę do 55 chociaż

Cytat:

fajny temat na tvp2
dla dzieci słoiczki czy zupki własnej roboty
byłam pewna ze będą namiawiać na domowe zupki i jestem troszke zaskoczona ze Pani wymieniła tyle zalet kupnych słoiczków..zmieniła lekko moj swiatopogląd,do tej pory krytykowalam wygodne mamusie :P ale chyba jednak uwierz w te azotany i zmienie zdanie..

Cytat:
Napisane przez Martulka118 Pokaż wiadomość
monini2507 bardzo dziekuje za odpowiedz tez mi sie tak wlasnie wydaje ze to raczej nie mozliwe bo wystarczy zajrzec do internetu zeby sie o tym przekonac..doinformowac,a le ona upiera sie ze jest mozliwosc zawsze.Troche boje sie jej rozczarowania bo sie nakrecila jakos dziwnie wiec dlatego napisalam do was bo wiem ze tu specjalistki siedza
Bede probowala ja jakos delikatnie uswiaddomic,zobaczymy
pozdrawiam i milego dnia zycze
Jak najbardziej jest szansa ciązy , znam osobiscie kobiete która zawszła w ciążę 7dc bo ma krótkie cykle

Cytat:
Smutno mi. Byłam właśnie siusiu, podtarłam się i na papierze krew...Zaczęło się plamienie, więc te bóle rzeczywiście sugerowały przyjście @ Pewnie popołudniu lub jutro rozkręci się na dobre
eh znam ten ból..co ja moge? tylkp przytulić

Cytat:
jak to jest z tym śluzem? przed @ ... znaczy jeżeli byłaby ciąża to byłby inny niż normalnie przed @?

chyba za bardzo sie nakręcam... a czuje że @ idzie
ale póki jej nie ma to jest nadzieja

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

:

a może się nie rozkręci...
Ja przed @ raz mam białawy gęsty śluz i jest mi bardzo mokro ( bardziej niż w płodne) a raz mam susze jak na saharze

Cytat:
Ja miałam być Dominika, ale rodzice ze szpitala wyszli z Paulinką
Co do zamiany imion przez tatusiów chodzących do USC to moja chrzestna miała być Agata, jej ojciec zapisał ją jako Beata (pomyliło mu się ze szczęścia), a wszyscy wołają na nią Marzena. Haha

Karolinka to śliczne imię, na pewno się nad nim zastanowię jeśli nam się trafi dziewuszka.

Trzymam kciuki za badania TŻ.

Aleście się dobrali

Anulka i Yolanda przytulam

O kocurku to ty masz szanse więcej niż spore na spłodzenie bliźniaków. Powodzenia Musi się udać

Iza super, że trafiłaś w końcu to prawdziwego lekarza, teraz to już wszystko musi pójść dobrze.

Mokka gratuluję synusia

Hejka!
Ja mam ślub ze skromnym przyjęciem za 2 miesiące , na 30 osob i zmieścilam sie w budżecie 9-10 tyś zł. Obiecalam sobie że rzeczy ( dodatków,dekoracji itd) nie sprzedam a oddam komuś kto tego potrzebuje , tj, chciałby ślub ale nie ma kasy. Oczywiście nie gwiazdorski ale elegancki i skromny.

Kiedyś zajmowalam się zawodowo pomocą przy organizowaniu ślubów , potrafilam zorganizować w krótkim czasie skromny ślub z małe pieniądze jeżeli tylko masz chęć ja pomogę Tobie ( oczywiście nieodpłatnie bo sie już tym nie zajmuje zarobkowo a hobbystycznie), moge wiele rzeczy podpowiedzieć a nawet pomoc w wizażu ( pomaluję Cię profesjonalnie do ślubu za butelkę wina ). Jesteś ze Szczecina wiec dla mnie to żaden problem..raczej relax
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:19   #2019
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam ślub ze skromnym przyjęciem za 2 miesiące , na 30 osob i zmieścilam sie w budżecie 9-10 tyś zł. Obiecalam sobie że rzeczy ( dodatków,dekoracji itd) nie sprzedam a oddam komuś kto tego potrzebuje , tj, chciałby ślub ale nie ma kasy. Oczywiście nie gwiazdorski ale elegancki i skromny.

Kiedyś zajmowalam się zawodowo pomocą przy organizowaniu ślubów , potrafilam zorganizować w krótkim czasie skromny ślub z małe pieniądze jeżeli tylko masz chęć ja pomogę Tobie ( oczywiście nieodpłatnie bo sie już tym nie zajmuje zarobkowo a hobbystycznie), moge wiele rzeczy podpowiedzieć a nawet pomoc w wizażu ( pomaluję Cię profesjonalnie do ślubu za butelkę wina ). Jesteś ze Szczecina wiec dla mnie to żaden problem..raczej relax
Dziękuję Linko za chęć pomocy. Na pewno przemyślę Twoją propozycję. Na razie póki co musimy jeszcze wszystko przegadać, ustalić termin itp. 9-10tys to dla mnie strasznie dużo. Dodatki i dekoracje to raczej sobie darujemy. Ważne, żeby mieć się w co ubrać i na palec założyć. Dzwoniłam przed chwilą do knajpki u mnie na osiedlu co organizuje przyjęcia. Wersja wypasiona 110zł/os a skromniejsza 75zł/os. Można przynieść własne ciasta i alkohol co jest dużym plusem. Oj ciężki mamy orzech do zgryzienia...
Stary 2012-10-25, 11:26   #2020
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja jestem Dorcia
ja mam Dorota na drugie

Cytat:
Myślę właśnie ze bede miała ten cykl skrócony , zawsze śluz płodny mialam od 16 dnia a teraz miałam od 13go i bóle też przeszły szybciej niż zawsze,to było by w sumie bardzo dobrze,bo zupelnie nieświadomie przytulałam się 10,12 i 13 dzien bedąc pewna ze owu bedzie 18dc

ja przyzwyczailam sie dp smaku zdrowszych rzeczy dopiero po 3-4 miesiącach , wiec na poczatku była dla mnie to meczarnia, ale mialam takie kompleksy ze przetrwalam..5 lat temu wazylam 48 kilo i nagle zrobiło się ich aż 70 :P wiec teraz dążę do 55 chociaż

byłam pewna ze będą namiawiać na domowe zupki i jestem troszke zaskoczona ze Pani wymieniła tyle zalet kupnych słoiczków..zmieniła lekko moj swiatopogląd,do tej pory krytykowalam wygodne mamusie :P ale chyba jednak uwierz w te azotany i zmienie zdanie..
Jak najbardziej jest szansa ciązy , znam osobiscie kobiete która zawszła w ciążę 7dc bo ma krótkie cykle
eh znam ten ból..co ja moge? tylkp przytulić
Ja przed @ raz mam białawy gęsty śluz i jest mi bardzo mokro ( bardziej niż w płodne) a raz mam susze jak na saharze

czyli nie świadomie działaliście w odpowiednim czasie ...
Ja co jakiś czas mam jakieś zajawki na zdrowe odżywianie, diety itp. Kończy się na tym, że przez kilka dni ograniczam słodycze i potem pasuję...

Ja żywiłam młodego słoiczkami (mieszkałam na początku z teściami a ich kuchnia nie nadawała się dla małego dziecka) i nie żałuję. Młody szybko się przestawił na domową kuchnię. Ze zdrowymi warzywami to też ciężko trafić.
No i pięknie! Się nam zapowiada organizacja weselicha na wątku
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:28   #2021
123spinka
Zadomowienie

ja uciekam do pracy, będę późnym wieczorem
trzymam kciuki za wszystkie we wszystkich sprawach

nuna czekamy na relację
Stary 2012-10-25, 11:48   #2022
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja miałam być Kasia jak Tata wrócił z USC to mama pierwsze miesiące mowiła do mnie "moje dziecko" bo jej się nie podobało Ela

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Martulka118 Pokaż wiadomość
Hej kobietki,pierwszy raz tu pisze,nie wiem jak mnie odbierzecie,ale mam pytanie
Mam kolezanke , ktora robi sobie nadzieje ze moze bedzie w ciazy,wszystko ladnie tylko ze do zaplodnienia mialo dojsc podczas ostatniego jak to piszecie przytulania ktore mialo miejsce w przedostatni dzień @...z tego co ja wiem i czytalam jest to raczej nie mozliwe,ale czy myslicie ze jednak jest jakas szansa zeby byla w ciazy?...moze troche glupie pytanie ,przyznam szczerze ze nie jestem jakas bardzo zorientowana w tych wszystkich obliczeniach itp poniewaz za zaszlam w ciaze za pierwszym złotym strzalem jak to moj mąż powiada...
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...pozdrawiam serdecznie
podczytuje was czasem bo niedlugo chce zaczac starania o 2 gie dziecko
gratujuje wszystkim ktorym juz sie udalo i trzymam kciuki za te ktore sie staraja
jeżeli to było jedyne przytulanko w cyklu to nie powinna się łudzić.

Cytat:
Cytat:
Dziękuję
Mam kochanego męża. Zadzwonił do mnie i mówi- Kochanie nic nie kracz. Pamiętasz jak oglądaliśmy te filmiki, wiesz o zapłodnieniu (rzeczywiście oglądaliśmy obrazujące co dzieje się z nami kobietami, w nas kobietach w każdym tygodniu ciąży). I tak mówili o tej, no wiesz...ipla, impla...coś takiego, że się wgryza, wiesz...nie kracz, bo się pewnie teraz w ciebie wgryza

No skarb
O jaki słodziak

Cytat:
Nie przejmuj sie takimi tekstamiMi tez wczoraj w pracy jeden taki powiedział że PO CO mi takie duże mieszkanie(3 pokoje)jak nie bede mieć dzieci i mieszkanie sie marnuje
trzeba było powiedzeić, że się ganiasz po tym mieszkaniu jak masz ochotę. Co za typ

Cytat:
Hejka!
To się naczekałaś... cierpliwa jestes nie ma co (żarcik)
Ale jeżeli brakuje kasy to bardzo spodobał mi się pomysł kawy i ciasta. Widziałam też że pisałaś już coś 75 zł/os, to przyzwoita cena.

Ja w pracy, jakaś taka bezsensu jestem.
Zajrzę później.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:05   #2023
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Linko za chęć pomocy. Na pewno przemyślę Twoją propozycję. Na razie póki co musimy jeszcze wszystko przegadać, ustalić termin itp. 9-10tys to dla mnie strasznie dużo. Dodatki i dekoracje to raczej sobie darujemy. Ważne, żeby mieć się w co ubrać i na palec założyć. Dzwoniłam przed chwilą do knajpki u mnie na osiedlu co organizuje przyjęcia. Wersja wypasiona 110zł/os a skromniejsza 75zł/os. Można przynieść własne ciasta i alkohol co jest dużym plusem. Oj ciężki mamy orzech do zgryzienia...
My mamy ślub kościelny stąd wyszła kwota jaką podalam , jeśli będzie cywilny będzie o 3-4 tyś mniejszy Ubrać sie to można nawet za 300-600zł a jeśli cywilny to 2 razy taniej Na palca proponuje internet albo pozbierać złoto , myśmy zapłącili za obrączki około 190zł lącznie..haha a mamy piękne Alkohol..najtaniej w biedronce 0,5 Zubrówki czy krupnika kosztuje około 16zł..w hurtowniach dokladnie tyle samo , w sklepie około 21 zł.
Moja przyjaciółka jest fryzjerką u nas w L'or w Baltice , dla znajomych robi fryzurki ślubne po 40-50zł jeśli masz ochote to nie ma sprawy , na moj makijaż mozesz liczyć tak jak mowilam wcześniej
Stary 2012-10-25, 12:09   #2024
dedra
Zadomowienie

Cytat:
My mamy ślub kościelny stąd wyszła kwota jaką podalam , jeśli będzie cywilny będzie o 3-4 tyś mniejszy Ubrać sie to można nawet za 300-600zł a jeśli cywilny to 2 razy taniej Na palca proponuje internet albo pozbierać złoto , myśmy zapłącili za obrączki około 190zł lącznie..haha a mamy piękne Alkohol..najtaniej w biedronce 0,5 Zubrówki czy krupnika kosztuje około 16zł..w hurtowniach dokladnie tyle samo , w sklepie około 21 zł.
Moja przyjaciółka jest fryzjerką u nas w L'or w Baltice , dla znajomych robi fryzurki ślubne po 40-50zł jeśli masz ochote to nie ma sprawy , na moj makijaż mozesz liczyć tak jak mowilam wcześniej
Linkuś, jesteś przekochana. Powiedz mi jakim sposobem obrączki kosztowały was 190 zł? Z własnego złota robiliście? Może udałoby mi się trochę nazbierać.
Stary 2012-10-25, 12:15   #2025
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linkuś, jesteś przekochana. Powiedz mi jakim sposobem obrączki kosztowały was 190 zł? Z własnego złota robiliście? Może udałoby mi się trochę nazbierać.
Pomaganie innym mi przynosi radość, jest nagrodą samą w sobie

Miałam kilka złotych kolczyków w domu i zepsuty łańcuszek,zaniosłam do złotnika na Małkowskiego i powiedział ze jak doniose jeszcze 4 gramy złota to zapłace tylko za robociznę. Doniosłam jakieś stare złoto od babci i w sumie wyszło 190zł za robociznę tylko mamy zwykłe płaskie złote obrączki o szerokości aż 7 mm
Stary 2012-10-25, 12:17   #2026
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Moja koleżanka używała własnego złota do obrączek. Wyszły piękne. Ona ma z jakimiś kamyczkami dodatkowo i wyniosło ją to niewiele ponad 200 zł

A my swoje wygraliśmy W sumie to nie obrączki, ale bon na wyroby jubilerskie w kwocie 2000 zł. I poszło na obrączki. Klasyczne, ale z białego złota, więc trafiliśmy idealnie w równowartość bonu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:20   #2027
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice, rodzeństwo i świadkowie może faktycznie wystarczy. Szkoda mi będzie babci i cioci, z którymi jestem dość blisko. Kawa i tort to też rozwiązanie ale na to trzeba by jakiś lokal, bo w mieszkaniu miejsca brak. Myślałam jeszcze nad rozwiązaniem typu ognisko w plenerze dla wszystkich, tak na luzie, ale do tego potrzebna dobra pogoda, a teraz zbliża się zima, a wolałabym ten ślub wziąć przed latem jeszcze. Jeszcze musimy przemyśleć wszystko 10 razy Wesele żadne w grę nie wchodzi. Poza tym my tylko cywilny.
Musicie wszystko dokładnie przemyśleć i przekalkulować

My tez mieliśmy tylko cywilny a suknie miałam biała(zdjecia w klubie)Zapłaciłam za nia jakieś 600 zł,nie pamietam dokładnie.Mielismy wogóle nic nie robić ale rodzice tż z moją mama złożyli sie i zrobili nam przyjęcie w mieszkaniu.Było jakieś 25 osób,sami bardzo najblizsi.Tż ma duzo rodzine,niektórzy narzekali że ich nie zaprosliśmy ale trudno

Co do diet.Ja 2,5 roku schudłam 20 kilo w pół roku.Ważyłam 82 kilo przy wzroście 180.Patrzeć już na siebie nie mogłam.Nie stosowałam żadnej diety po protu odstawiłam całkowicie słodycze,kolacje jadłam najpózniej 0 18(wiem że są przeciwniczki tego,ale mi pomogło),piłam dużo wody,pieczywo zmieniłam na ciemnie i dużo ćwiczyłam głownie na stepperze.Nawet ponad godzine dziennie telewizor,muzyka stepper i jechałamI od tych 2,5 trzymam wage 62 kilo a teraz zjem i batonika i czasem pizze na noc

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-25 o 12:22
Stary 2012-10-25, 12:24   #2028
Linka1984
Zakorzenienie

Można na prawde ładnie i tanio wszystko zorganizować..ale pod warunkiem ,że ktoś nie ma gwiazdorskich zapędów niektórzy życzą sobie tylko najdroższych,najbardziej wystawnych rzeczy.. Derda kochana jeżeli chcesz kameralne przyjątko to faktycznie lepiej w restauracji zrobić , na zasadzie obiad z 2 dań + ciasta swoje + właśny alkohol , a jeśli myślisz o przyjęciu mimo wszystko w stylu bardziej weselnym aby potem nie żałować ze nie miałaś możesz uderzyć do hotelu Nord albo Vivat tam mają w ofercie "obiad ślubny" i za 80-90 zł można zrobić bardzo ładne i skromne przyjęcie z jedzonkiem,ciastami i owocami, z tym ze na takiej sali jest dużo wiecej miejsca i wtedy 30 osob moze sie zgubić i narzekac na brak orkiestry. Finansowo wyjdzie podobnie , pytanie co Wy wolicie bardziej. Ja wole kameralnie i mało miejsca..aby goście nie narzekali i Wybralam Ukraineczkę na Starówce naszej nowej..nie ma parkietu i dzięki temu unikne pląsania pijanych gosci

ah i co wazniejsze , w każdym lokalu w piątek można negocjować 15-20% tańszych cen bo to nie sobota a jeśli sie zdecydujecie na czwartek to nawet 25-30% - bo to nie są ślubne daty
ja uważam ze najlepszym pomyslem jest sylwester tylko wtedy trzeba by organizować w domu...bo lokale sa piekielnie drogie wtedy - nawet 600zł/1osoba

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-10-25 o 12:28
Stary 2012-10-25, 12:45   #2029
Mokka_83
Wtajemniczenie

[QUOTE=Martulka118;3724367 8]QUOTE].
Martulka, wg mnie to akurat jest bardzo możliwe... To wszystko zalezy od tego jakie Twoje koleżanka ma dlugie cykle, jakie długie @ i kiedy ma owu. Bo jeśli np. do przytulanek doszło w 6 dniu cyklu, a plemniki moga przeżyć nawet do tygodnia... czyli w tym przypadku nawet do 13dnia cyklu - to spokojnie do owu mogły doczekać
Cytat:
Cytat:
Dziękuję

Mam kochanego męża. Zadzwonił do mnie i mówi- Kochanie nic nie kracz. Pamiętasz jak oglądaliśmy te filmiki, wiesz o zapłodnieniu (rzeczywiście oglądaliśmy obrazujące co dzieje się z nami kobietami, w nas kobietach w każdym tygodniu ciąży). I tak mówili o tej, no wiesz...ipla, impla...coś takiego, że się wgryza, wiesz...nie kracz, bo się pewnie teraz w ciebie wgryza

No skarb
Anulka... ale masz kochanego Tżta... I trzymaj sie tego co Ci powiedział
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Sprawa wyglada tak:

moja babcia miała starsze rodzenstwo i brata bliźniaka.
Jako kobieta(bo to kobiety dziedzicza te skłonność) Urodziła syna i w drugiej ciąży bliźniaki- w tym moja mame.
Moja mama urodziła siostre a w drugiej ciąży mnie i brata.
Ja byłam już w jednej ciąży(pojedyńczej) wiec teraz szansa jest spora..jesli utrzymam tradycje...moj Tż byłby najszcześliwszy na świecie!
hmmm... a myślałam, ze to jest tak że bliźniaki zdarzaja się w rodzinie co drugie pokolenie... Czyli jeśli Twoje babacia miała bliźniaki, to teraz kolej na Ciebie Ale o Ciebie w rodzince widać musi byś inaczej Jakieś silne bliźniacze geny
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurde super.... też bym chciała rozpocząć bliźniaki w rodzinie bo skądś ta pierwsza para musi się wziąć nie??
Nuna, pomijając już kwestię genów... wszystkie dziewczyny które przy staraniach o dzidziusia wspomagały sie Clo (w tym ja) mialy/mają bardzo duże szanse na ciążę mnogą U mnie np. urosły aż 3 pęcherzyki Więc była szansa nawet na trojaczki Tż bardzo liczył że chociaż bliźniaki będą... ale będzie jeden mały gucio
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kocurku ja Ci zycze jednak pojedynczej bo to już ogromny stres a podwójna to Ty się bidulo wykończysz chyba że Cie zamrożą na czas ciąży
Ja tak sobie myślę, że jesli będziemy robic podejście do drugiego dzidziusia, to może wtedy się uda z bliźniakami Bo wiadomo, że swiadomej decyzji o trzecim dziecku raczej nigdy nie podejmiemy... ale gdyby z drugim pojawiło sie trzecie, to już co innego
Ale niestety prawda z tym, że ciąża bliźniacza to ciążą zwiększonego ryzyka i od razu traktowana jest jako patologiczna... Więc stres musi być ogromny
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Lunka typów to jest kilka
Dziewczynka:
Jagódka-mój mąż
Kornelka-ja
Zuzia-moja mama

CHłopczyk:
Adrian
Fabian
Tymek
Hubert

Także jak widzisz mamy z czego wybierać a znająć życie jeszcze nowe propozycje dojdą

Słyszałyście o tym darmowym in vitro? Trąbią o tym w tv,że przegłosowali to w sejmie
Starać się można 3 razy,nie trzeba być małżeństwem i coś jeszcze mówili ale wyleciało mi z głowy:/
W Częstochowie już czekają na 36 par do tego zabiegu i kilka może być już w tym roku a reszta w przyszłym. Aaaaa i trzeba mieć udokumentowany pełny rok z kliniki bezpłodności,że się starało i tak dalej.

Piszę to dla tych osób dla których ta metoda to jedyne rozwiązanie a być może nie słyszeli jeszcze o tym
mi z wymienionych imion najbardziej podobają się Jagoda i Tymon

A co do tego in vitro... To wyglada to tak, ze tylko malutka część osób które spełniają kryteria może się na tą doplatę zalapać. Bo chyba wyliczyli że potrzebujacych takiej pomocy par jest 2 miliony... a sfinansują tylko zabiegi dla 15tys par... A to kropla w morzu
A poza tym - nie finansuja calości tylko sam zabieg. A wszystkie leki, wspomagacze, itp pokrywają pacjenci. Czyli w sumie tak naprawde mniej wiecej połowę ceny pokrywają... No ale to zawsze coś
Cytat:
Hejka!
Dedra... powiem Ci Kochana, ze przede wszystkim musisz zmienić podejście - przestań zastanawiać się kogo urazisz, kto się obrazi i co wypada... Myślcie przede wszystkim o sobie i o tym na co Was stać. a jak ktoś się obrazi to go spytaj czy byłby chętny Wam się do wesela dołożyć Ja bym nie zapraszała jednej czy drugiej cioci tylko z tego wzgledu, ze mieszka z dziadkami których chcesz zaprosić. Powiem Ci, że u nas bylo podobnie - tez chcieliśmy skromne wesele, które nas całkiem nie wypłucze z kasy... a ślubu na kredyt nie chcieliśmy Wyszlo nam 30 osób - a tez podobna sytuacja jak u Was - u Tż mało osób a moja rodzina ogromna. Ale zaprosiliśmy naszych rodziców, rodzeństwo, dziadków oraz chrzestnych. A spoza rodziny najbliższych przyjaciół (3 pary)
Cytat:

Głupie to, wiem
nie... Ja mam siostrę Dorotke Miała być Karolinka ale tata zarejestrował jaą jako Dorotka
A ja też tak mam, że imiona kojarzą mi się z róznymi osobami które znam... I nawet ladne imie jesli mi się kojarzy z kimś kogo nie lubię, to odpada
Cytat:

łooo... a mnie nie miał kto pomalowac... Po makijażu próbnym myślałam, że się pochlastam W końcu malowałam się sama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 12:51   #2030
Szejda
Rozeznanie

Widzę, że organizacja wesela na naszym wątku pojawiła
Dedra gratuluje decyzji
Fajnie będziemy razem z Tobą przeżywać.
A co do orgaznizacji to macie cieżki orzech do rozgryzienia ale ja z rodziców i najbliższej rodziny bym nie rezygnowała, tym bardziej, że jesteście tak zżyci ze sobą. Kilka pomysłów Linki i koszty przyjecia zmniejszą się o połowę
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:56   #2031
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dedra, a w ogóle jakąś wstępną datę macie? Albo wybrany miesiąc?
Stary 2012-10-25, 13:03   #2032
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Pomaganie innym mi przynosi radość, jest nagrodą samą w sobie

Miałam kilka złotych kolczyków w domu i zepsuty łańcuszek,zaniosłam do złotnika na Małkowskiego i powiedział ze jak doniose jeszcze 4 gramy złota to zapłace tylko za robociznę. Doniosłam jakieś stare złoto od babci i w sumie wyszło 190zł za robociznę tylko mamy zwykłe płaskie złote obrączki o szerokości aż 7 mm
Dzięki za namiary, zważyłam złoto, które mam w domu i mogłoby pójść w rozliczeniu. Wyszło mi, że mam tego ok. 10 gram.

Cytat:
Moja koleżanka używała własnego złota do obrączek. Wyszły piękne. Ona ma z jakimiś kamyczkami dodatkowo i wyniosło ją to niewiele ponad 200 zł

A my swoje wygraliśmy W sumie to nie obrączki, ale bon na wyroby jubilerskie w kwocie 2000 zł. I poszło na obrączki. Klasyczne, ale z białego złota, więc trafiliśmy idealnie w równowartość bonu
Super, że udało Wam się wygrać ten bon. 2 tysiące drogą nie chodzi

Cytat:
Musicie wszystko dokładnie przemyśleć i przekalkulować

My tez mieliśmy tylko cywilny a suknie miałam biała(zdjecia w klubie)Zapłaciłam za nia jakieś 600 zł,nie pamietam dokładnie.Mielismy wogóle nic nie robić ale rodzice tż z moją mama złożyli sie i zrobili nam przyjęcie w mieszkaniu.Było jakieś 25 osób,sami bardzo najblizsi.Tż ma duzo rodzine,niektórzy narzekali że ich nie zaprosliśmy ale trudno

Co do diet.Ja 2,5 roku schudłam 20 kilo w pół roku.Ważyłam 82 kilo przy wzroście 180.Patrzeć już na siebie nie mogłam.Nie stosowałam żadnej diety po protu odstawiłam całkowicie słodycze,kolacje jadłam najpózniej 0 18(wiem że są przeciwniczki tego,ale mi pomogło),piłam dużo wody,pieczywo zmieniłam na ciemnie i dużo ćwiczyłam głownie na stepperze.Nawet ponad godzine dziennie telewizor,muzyka stepper i jechałamI od tych 2,5 trzymam wage 62 kilo a teraz zjem i batonika i czasem pizze na noc
Izuś faktycznie musimy wszystko przekalkulować.
Co do diet to ja przez od czerwca zeszłego roku schudłam 25kg.

Cytat:
Można na prawde ładnie i tanio wszystko zorganizować..ale pod warunkiem ,że ktoś nie ma gwiazdorskich zapędów niektórzy życzą sobie tylko najdroższych,najbardziej wystawnych rzeczy.. Derda kochana jeżeli chcesz kameralne przyjątko to faktycznie lepiej w restauracji zrobić , na zasadzie obiad z 2 dań + ciasta swoje + właśny alkohol , a jeśli myślisz o przyjęciu mimo wszystko w stylu bardziej weselnym aby potem nie żałować ze nie miałaś możesz uderzyć do hotelu Nord albo Vivat tam mają w ofercie "obiad ślubny" i za 80-90 zł można zrobić bardzo ładne i skromne przyjęcie z jedzonkiem,ciastami i owocami, z tym ze na takiej sali jest dużo wiecej miejsca i wtedy 30 osob moze sie zgubić i narzekac na brak orkiestry. Finansowo wyjdzie podobnie , pytanie co Wy wolicie bardziej. Ja wole kameralnie i mało miejsca..aby goście nie narzekali i Wybralam Ukraineczkę na Starówce naszej nowej..nie ma parkietu i dzięki temu unikne pląsania pijanych gosci

ah i co wazniejsze , w każdym lokalu w piątek można negocjować 15-20% tańszych cen bo to nie sobota a jeśli sie zdecydujecie na czwartek to nawet 25-30% - bo to nie są ślubne daty
ja uważam ze najlepszym pomyslem jest sylwester tylko wtedy trzeba by organizować w domu...bo lokale sa piekielnie drogie wtedy - nawet 600zł/1osoba
Ty kochana faktycznie jesteś mocno zorientowana w temacie. Raczej preferuję małą salkę i te 75zł koło mnie w lokalu to przystępnie w miarę. Obiad z dwóch dań, kawa herbata i chyba kieliszek szampana. Ciasto można przynieść swoje - rodzina pomoże, bo i mama i ciocia pieką cudowne ciasta. Torta swojego, a alkoholu chyba nie chcemy mieć. Ewentualnie wino do obiadu. Alkohol to jednak sporo podnosi koszta. Tańców też nie przewiduję, to ma być skromne i krótkie przyjęcie bez pląsów do białego rana. Ma być kameralnie rodzinnie i bez zbędnej pompy.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dedra... powiem Ci Kochana, ze przede wszystkim musisz zmienić podejście - przestań zastanawiać się kogo urazisz, kto się obrazi i co wypada... Myślcie przede wszystkim o sobie i o tym na co Was stać. a jak ktoś się obrazi to go spytaj czy byłby chętny Wam się do wesela dołożyć Ja bym nie zapraszała jednej czy drugiej cioci tylko z tego wzgledu, ze mieszka z dziadkami których chcesz zaprosić. Powiem Ci, że u nas bylo podobnie - tez chcieliśmy skromne wesele, które nas całkiem nie wypłucze z kasy... a ślubu na kredyt nie chcieliśmy Wyszlo nam 30 osób - a tez podobna sytuacja jak u Was - u Tż mało osób a moja rodzina ogromna. Ale zaprosiliśmy naszych rodziców, rodzeństwo, dziadków oraz chrzestnych. A spoza rodziny najbliższych przyjaciół (3 pary)
Mokka, no musimy to rozegrać jak najlepiej. Muszę też porozmawiać z mamą, ona mi doradzi najlepiej

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Widzę, że organizacja wesela na naszym wątku pojawiła
Dedra gratuluje decyzji
Fajnie będziemy razem z Tobą przeżywać.
A co do orgaznizacji to macie cieżki orzech do rozgryzienia ale ja z rodziców i najbliższej rodziny bym nie rezygnowała, tym bardziej, że jesteście tak zżyci ze sobą. Kilka pomysłów Linki i koszty przyjecia zmniejszą się o połowę
Wesela to za dużo powiedziane Szejduś

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dedra, a w ogóle jakąś wstępną datę macie? Albo wybrany miesiąc?
Póki co jeszcze nie. Tu też mam dylemat, bo wolałabym aby to była ciepła pora roku, a z drugiej strony to nie chciałabym iść do ślubu ze sporym brzuszkiem, a kto wie kiedy uda nam się zafasolkować.
Stary 2012-10-25, 13:08   #2033
Szejda
Rozeznanie

Cytat:

Oj tam, będzie takie mini wesele
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:22   #2034
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za namiary, zważyłam złoto, które mam w domu i mogłoby pójść w rozliczeniu. Wyszło mi, że mam tego ok. 10 gram.

Ty kochana faktycznie jesteś mocno zorientowana w temacie. Raczej preferuję małą salkę i te 75zł koło mnie w lokalu to przystępnie w miarę. Obiad z dwóch dań, kawa herbata i chyba kieliszek szampana. Ciasto można przynieść swoje - rodzina pomoże, bo i mama i ciocia pieką cudowne ciasta. Torta swojego, a alkoholu chyba nie chcemy mieć. Ewentualnie wino do obiadu. Alkohol to jednak sporo podnosi koszta. Tańców też nie przewiduję, to ma być skromne i krótkie przyjęcie bez pląsów do białego rana. Ma być kameralnie rodzinnie i bez zbędnej pompy.

Jak coś potrzebujesz to do usług Moge wszystko Ci objaśnic,pomóc i podpowiedzieć na czym i jak zaoszczędzić. Spoko luz ciocia Linka czuwa

A na marginesie do dziś jak słysze ze my mamy "wesele'' to sie wkurzam i mowię ze ja o zadnym weselu nic nie wiem , ja mam przyjęcie ślubne a nie wesele. Ludzie nie rozumieją..myśla ze "postaw się a zastaw się'" zadłuże się albo wezmę pieniądze od rodziców ze to wszystko takie łatwe. A my mieliśmy 6 miesięcy na zorganizowanie wszystkiego a startowaliśmy z oszczędności 300zł

Dziś o 16.30 mam przymiarkę sukni..wyobraź sobie ze łazilam po sklepach i naktańsza suknia kosztowała 1,600zł a wypozyczenie 1300zł..stwierdzilam ze tak sie nie da , ze zaczne inną taktykę stosować. Wpadlam do sklepu i na dzień dobry krzyknelam do Pani " witam , mam 900zł i slub za 6 miesięcy ,pomoże mi pani?" polazła na zaplecze i znalazła piękną skromną suknie z kolecji z 2009roku koszt sukni to 800zł z praniem chemicznym,dopasowaniem,w elonem i podwiązką
Stary 2012-10-25, 13:25   #2035
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim

Jaka dzisiaj jest okropna pogoda.. od rana szaro,ponuro i pada... chociaż teraz trochę się przejaśnia...
Przemyślałam sprawę z tym dupkiem i dokończe go w tym cyklu z tym że będe brać po pół tabletki dziennie.
Maru jak na wyregulowanie to wydaje mi się że 16-25 dc.
Anulka, yolanda-
dedra- nooo gratuluję kochana Moja przyjaciółka brała teraz w sierpniu ślub cywilny, było ok 20-25 osób (najbliższa rodzina), obiad i ciasto+kawa zrobili w restauracji płacili 40 zł / os z tym że ciasto musli przynieść swoje.. a zimny bufet i alkohol w domu, mają chatkę jednorodzinną więc wszyscy się jakoś pomieścili. Nie wiem ile dokładnie wydali ale z tego co wiem to nie za dużo także myślę że spokojnie dacie radę finansowo jeżeli nie planujecie dużej imprezy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:28   #2036
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
J

Dziś o 16.30 mam przymiarkę sukni..wyobraź sobie ze łazilam po sklepach i naktańsza suknia kosztowała 1,600zł a wypozyczenie 1300zł..stwierdzilam ze tak sie nie da , ze zaczne inną taktykę stosować. Wpadlam do sklepu i na dzień dobry krzyknelam do Pani " witam , mam 900zł i slub za 6 miesięcy ,pomoże mi pani?" polazła na zaplecze i znalazła piękną skromną suknie z kolecji z 2009roku koszt sukni to 800zł z praniem chemicznym,dopasowaniem,w elonem i podwiązką

Mnie moja też nie wyniosła dużo. Znalazłam piękną, skromną, idealną dla mnie, no taka w moim guście wymarzona, ale cena mnie poraziła. Ponad 2500 zł. A wiadomo jeszcze biżuteria, buty, welon, podwiązka. Wiedziałam, że nie możemy sobie na to pozwolić. Wydrukowałam, więc zdjęcie ze strony salonu i poszłam do krawcowej czy da radę taką uszyć. Odpowiedziała, że tak i uszyła za 700 zł + szal Da się zrobić piękne wesele, pięknie na nim wyglądać, dobrze się bawić, a nie wydawać majątku My kupowaliśmy co miesiąc coś. W jeden zapłaciłam zaliczki za salę i DJa, w kolejny zaliczkę za suknię, w kolejny kupiłam buty, welon, zaproszenia, w kolejny ubranie dla TŻa i jakoś się udało
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:29   #2037
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Hymm...jeśli powaznie o tym myslisz to moge sie zapytać znajomego ile bierze...koega robił tam wesele na 30 osob i płacił ok 3 tys

Wodke swoja miał przyniesc itp.

Cytat:
potem nie żałować ze nie miałaś możesz uderzyć do hotelu Nord albo
Ja miałam w Nordzie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 13:41   #2038
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Maru jak na wyregulowanie to wydaje mi się że 16-25 dc.
Dzięki Dzastiko chodziło mi bardziej o dawkę, ale już się zorientowałam, zę 1x1 mi wystarczy.
A co do dc to u mnie wprawdzie już 22, ale że owu nie było to nie ma progesteronu to i @ się opóźni i wiadomo, że nie wiadomo kiedy przyjdzie. Każdy gin by mi zapisał dupka/lutka w tej sytuacji i 22dc tu nie robi problemów.
Stary 2012-10-25, 13:43   #2039
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dzastiko chodziło mi bardziej o dawkę, ale już się zorientowałam, zę 1x1 mi wystarczy.
A co do dc to u mnie wprawdzie już 22, ale że owu nie było to nie ma progesteronu to i @ się opóźni i wiadomo, że nie wiadomo kiedy przyjdzie. Każdy gin by mi zapisał dupka/lutka w tej sytuacji i 22dc tu nie robi problemów.
A bierzesz już tego dupka?

Stary 2012-10-25, 13:47   #2040
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Jak się macie dziewuszki?
Wyczytałam, że Iza zadowolona wróciła z wizyty, super !
Przytulam laseczki, do których @ zawitała :przutyl:
Co do ślubu - ja też jestem za skromnymi przyjęciami. Skoro nie mam kasy to po co się s.rać, żeby mieć mega wielkie wesele? My jak na razie o ślubie nie myślimy, tzn. bardziej ja nie myślę, niż Tż, bo on ostatnio coś o zaręczynach przebąkiwał, więc może mnie zaskoczy Ale szczerze mówiąc, zamiast robić mega wielką bibę wolałabym sobie coś kupić auto np. czy zrobić remont w mieszkaniu Moi rodzice się zarzekają, że jakby co to nam pomogą, ale chyba wolałabym, żeby zamiast mi fundować weselicho, dali nam te pieniądze na coś innego. Ale nie ma co gdybać, może myślenie mi się zmieni, może wygram w totolotka i zrobię imprezę jakiej świat nie widział
Dedra skoro nie macie zbyt dużych funduszy to zaproście wszystkich bliskich na ślub, a po ślubie tylko rodziców, rodzeństwo i świadków na jakiś obiad, bo jak tak zaczniecie wyliczać, że jak babcia to i ciocia, jak ciocia to i ciotka wujka Wieśka itp. i wyjdzie wam z 200osób.. No chyba ludzie zrozumieją, że nie macie kasy na wielką bibę?
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości