Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 10:29   #4891
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
A teraz wymyśliła sobie taki biznes ,że kupuje z lumpa ciuchy i wystawia je na allegro za większą kasę
Ale nam się biznes woman w rodzinie trafiły Moja była bratowa, też chciała tak biznes rozkręcić...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
a jeszcze mi się przypomniało nettka wstawiałaś już zdjęcia ze ślubu? Bo czekam i czekam
No właśnie, ktoś zapomniał się pochwalić

Co za sen

Janeczko, szerokości

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Baha, mówisz o takim jeździku-pchaczu? u mnie ta rączka to była masakra majtała się, nie dało rady tym sterować dałam teściowej, jakoś woziła tym po działce Patusie, ja nie znosiłam tego
coś takiego, z głową pieska, który puszcza melodyjki. Szmira jakich mało
Stary 2012-10-25, 10:30   #4892
dygotka8
Zakorzenienie

na tvn jest ekspertka od zycia seksulanego Polaków-Natalia siwiec....:mdleje :

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:35   #4893
muffinka90
Zakorzenienie

dygotko

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:39   #4894
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Ekspertka
Stary 2012-10-25, 10:47   #4895
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Ja już praktycznie na to nie patrzę na DDTVN jakoś denerwowało mnie to, że tak pobieżnie traktują tematy, reklamy narobią, że nie wiadomo co a potem kiła totalna - nic ciekawego, same bzdety. Chociaż był to mój ulubiony program
Stary 2012-10-25, 10:49   #4896
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja już praktycznie na to nie patrzę na DDTVN jakoś denerwowało mnie to, że tak pobieżnie traktują tematy, reklamy narobią, że nie wiadomo co a potem kiła totalna - nic ciekawego, same bzdety. Chociaż był to mój ulubiony program

Mój też, ale wyłanczam się jak prowadzi go Pieńkowska

Za to z miłą chęcią strzelę sobię powtórkę Na wspólnej, przy kawci. Bo wczoraj nie miałam okacji oglądnąć

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-25 o 10:52
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:55   #4897
janeczka7891
Zadomowienie

Ja wczoraj nie oglądałam i dlatego teraz siedzę przy kompie i czekam na powtórkę. TZ oglądał wiadomości na TVP1 wczoraj i przegapiłam Na wspólnej, potem sobie na ipli nadrobiłam polsatowskie seriale Niestety tvn player w Niemczech nie działa no ale chyba to lepiej bo bym całkiem zgłupiała i oglądała wszystkie seriale jak lecą pokolei
Stary 2012-10-25, 11:02   #4898
Seona
Zakorzenienie

Nettka, serio, na taki biznes nie wpadłabym to teraz strach coś kupować z Allegro, bo ja myślałam, że te rzeczy są nowe, z jakiejś hurtowni i dlatego tańsze a nie ze szmateksu.

Dygotka, ja mam alergię na Natalię Siwiec jak mnie ta baba drażni!! wszędzie jest, na każdej stronie w necie wrrr

Janeczka, Bahamadia, u mnie córka okupuje rano tv i ogląda kilka bajek, ale nieraz uda mi się włączyć na ddtvm, to oglądam tylko jak jest Wellman i Prokop. Reszty nie znoszę a Mołek i Pieńkowskiej tego z zębami takimi co z Mołek też nie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:23   #4899
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Nigdy więcej

tzn Mimuś był grzeczny jak nigdy (tak był zajęty patrzeniem z dołu na ludzi, że nawet czapy nie ściągał ) Postanowiłam, że wybierzemy się jak codzień na plac zabaw, ok 15 min spokojnym spacerkiem w jedną str. Pojechaliśmy rowerkim, wszystko fajnie, ale w połowie drogi urwało mi się trzymadełko trzymałam samą metalową rurkę po prostej dawałam rade, ale gorzej było jak Michał sobie przypomniał, że ma kieronicę, przy skrętach było gorzej opnować tym pałąkiem już chciałam ten pseldo rowerek w krzaki wrzucić, bo upociłam się nie miłosiernie, ale zawiozłam go pod blok, i do sklepu poszliśmy spacerkiem. Michał maszerował za rączkę jak piechur jakiś, w połowie tylko się zmęczył to wziełam go na ręce, ale za chwilę dalej maszerował i tak jakoś doszliśmy

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Mszpilko, gratki za kroczki.

Seonko, zdrowiej kochana

P.S. Witaj Dalijko
Jak w pracy? wszystko ok ?? pzdr.

Idę się położyć

bidulko... to miałaś frajde

w pracy wszystko OK... jak to w pracy teraz mam nową koleżankę więc szkole pilnie w wolnych chwilach staram sie nadrabiać czas z małą... więc neta odwiedzam jak mała je, albo śpi ale widze ze małymi krokami dobijamy do konca wątku możnaby tak akurat na roczki naszych pociech, gdzies w polowie( moze na przełomie miesiąca tak sentymentalnie )

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
ale mnie dziś sąsiadka wkurzyła . Przyszła chyba tylko po to żeby mnie zdenerwować bo od początku zaczęła mi dogryzać, zastała mnie przy prasowaniu i tekst :" o ile twoja mała ma ciuszków no ale ciebie to stać, mnie nie", później daję małej obiad- pół dnia lataliśmy z tż po urzędach i nic nie gotowałam więc słoik dostała więc znowu tekst :" o słoiczki dajesz, no ale jak cie stać to pewnie", "zabawek ile ma, i to wszystkie fishera, no jak kogoś stać to kupuje" (wszystkie w spadku od bratanicy tż dostaliśmy) , itp. . No tak mnie zdenerwowała że nie wiem, ona sama odstrojona jak gwiazda w same markowe ciuchy, kilka razy w tygodniu na solarium lata, piwkują z mężem codziennie a piep.rzy że jej nie stać. W końcu nie wytrzymałam i powiedziałam że to nie kwestia stać czy nie tylko priorytetów, ja jak mam do wyboru kupić coś sobie czy małej to kupię jej. Wyszła obrażona

ja tez mam taką znajomą co to nigdy kasy nie ma, a lata po świecie, kasy nie ma, a wszystko markowe, najlepsze, najdroższe a jak już jakimś cudem uda się z nią spotkać to narzeka jaka ona biedna :P ale chyba niektórzy już tak mają :/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
: hahaha: to tak jak moja bratowa:h ahaha: dzieciom kupuje wszystko z lumpa a sobie firmówki I też stęka , że nie ma kasy.
A teraz wymyśliła sobie taki biznes ,że kupuje z lumpa ciuchy i wystawia je na allegro za większą kasę

hehehehe... u mnie co 2ga znajoma ma taki biznes

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

zmykam do pracy mamuśki miłego dzionka

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:30   #4900
owieczka86
Zadomowienie

Witam
Podczytuje Was ale weny do pisania brak a i roboty pełno:-(
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:42   #4901
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
bidulko... to miałaś frajde

w pracy wszystko OK... jak to w pracy teraz mam nową koleżankę więc szkole pilnie w wolnych chwilach staram sie nadrabiać czas z małą... więc neta odwiedzam jak mała je, albo śpi ale widze ze małymi krokami dobijamy do konca wątku możnaby tak akurat na roczki naszych pociech, gdzies w polowie( moze na przełomie miesiąca tak sentymentalnie )
porażka

Cieszę się, że wszystko gra

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam
Podczytuje Was ale weny do pisania brak a i roboty pełno:-(

Robota to głupota, picie to jest życie

napisałam to, tak by humor się polepszył tym, które mają kijowe samopoczucie, żeby nie bylo to nie jest moje hasło dnia

Idę wieszać pranie i legnę z książką na kanapie
Stary 2012-10-25, 12:04   #4902
janeczka7891
Zadomowienie

Baszka napisałaś picie a to może być np herbatka hihihi :p
Stary 2012-10-25, 12:42   #4903
wariateczka88
Zadomowienie

baha to mials pecha z rowerkiem
ja jak mala zacznie chodzic zamierzam z nia uskuteczniac piesze wycieczki,rzecz jasna pomalutku
olka co za baba tez uwazam ze dobrze jej powiedzialas,kurde co to kogo obchodzi?a nawet jak by Cie bylo stac to co?to cos zlego?my tez mamy pelno cichów dla malej(prawie wszystkie po kims)i jak by ktos zobaczyl i powiedzial ze mnie stac na tyle ciuchów to wrrrr
a szczerze,to ja wole kupic sobie cos z lumpka a melj cos ladniejszego,fajniejszego heh

mszpilko brawa dla malej

muffinko co Ty temu mezowi zrobilas,ze cie tak rozpieszcza heh?

nettka chyba u kazdego w rodzinie jest taka biznes woman,dobrze baha zauwazyla

Cytat:
: hahaha:

Cytat:
ja tak samo,juz tam nic ciekawego nie ma a na co poniektorych prowadzacych to juz nie moge patrzec
janeczko szerokiej drogi

Dzien Dobry
kurcze mam tyle roboty ze nie wiem w co rece wsadzic,ale musialam wejsc na chwile na wizaz heh
pakujemy sie powoli,w sobote wielkie sprzatanie w mieszakniu,choc lazienka nie gotowa ale tz musi sie przeprowadzic,my po zajeciach moich po wszystkich swietych(znaczy ja i mala) pojedziemy na 2 tyg do moich rodzicow,tak ze bedzie mnie tu teraz baaardzo malo,nad czym juz ubolewam

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:04   #4904
Seona
Zakorzenienie

Baha i co z tym domem do wynajęcia?

Ja jutro jadę na wycieczkę z koleżankami z pracy Do Krakowa Ale się cieszę. 3 godziny siedzenia w busie, bez wstawania, ruszania się, przewijania ten bus mnie skusił

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:17   #4905
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
olka-ludzie to tak lubią szpilę wsadzić,zeby tylko komus przykrość sprawić....ehhh.dobrze powieziałaś.Ja też rezygnuję z wielu rzeczy dla sibei,żeby mała miała,a nie jeden raz słyszalam o karmieniu słoiczków,ze to źle,że to drogie,że powinnam sama gotować itp itd....czasami nie wiem gdzie się schować słysząc takie teksty....
Ciągle nie mogę pojąć dlaczego ludzie czepiają się jedzenia ze słoiczków dla niemowląt. Dobrze zbilansowane, gotowe do podania, różnorodne smaki. Ostatnio usłyszałam, że to sztuczne jedzenie...Ostatnio daję Magdzie zupę domową, ale drugie danie ze słoiczka. A czasem oba słoiczkowe, jak nie mam gotowego i brak czasu na gotowanie.
Takie teksty to olać trzeba i tyle...

Seona, fajna wycieczka - też bym się gdzieś wybrała bez "ogona"
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:27   #4906
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

Ja jutro jadę na wycieczkę z koleżankami z pracy Do Krakowa Ale się cieszę. 3 godziny siedzenia w busie, bez wstawania, ruszania się, przewijania ten bus mnie skusił

Ehhh ja piekę placki bo TZ sobie zażyczył dobrze, że mam robot kuchenny i nie musiałam tego na tarce trzeć Ostatnio zapomniałam, ze mam tu wszystkie nakładki i na zwykłej tarce tarłam - masakra
Stary 2012-10-25, 13:30   #4907
dominej
Raczkowanie

A mnie może uda się jutro wieczorem wyjśc na spotkanie z brafitterką - w nowo otwartej kawiarni... Pod warunkiem, że szanowny pan TŻ zechce zostać z małą i znajdę chętną koleżankę jakąś do towarzystwa bo samej to mi się nie chce iść.... Fajnie by było - dobra kawa, ciacho jakieś i przy okazji ktoś by mi dobrał stanik

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

No i przede wszystkim sama - pierwszy raz od urodzenia malutkiej

PS. Ja małej daje prawie cały czas jedzenie ze słoiczków i w nosie mam co ktoś ma na ten temat do powiedzenia :P

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-10-25 o 13:32
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:30   #4908
dygotka8
Zakorzenienie

rudominka-jak do dajesz dwa dania??rozumeim,że zupkę i co na drugie??ja podaję tylko 1 danie,staram sie gotować,ale różnie to bywa...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:53   #4909
kasia_aa
Zadomowienie

heloo heloo korzystam żeby napisać coś puki mały gagatek spi potem to on mi tu klawisze wciska i za mnie chce pisać
zaliczyliśmy jzu dzis badanie krwi!!!! mam tak dzielnego synka nawet nie zająknął! jestem z niego dumna ale za to ile sie za nim rano nalatałąm zeby siku złapać do pojemniczka katorga niestety koopy nie zrobił wiec bede musiała jeszcze jutro pojechać z tym. zdążył też otworzyć rano szafkę w kuchni i stłuc szklanke...zaczyna sie, po wypłacie trzeba kupić zabezpieczenia!!! albo sznurkami powiąże ogolnie dzis humor lepszy, może przez te zrobione paznokcie i henne wczoraj

Cytat:
kasia_aa dobrze że mi przypomniałaś o paznokciach a ta sąsiadka to tak lubi się nad sobą użalać, na swoje zachcianki ma a na dziecka potrzeby to wiecznie jej "nie stać", zresztą jej sprawa ale wkurzyła mnie tym porównywaniem.
Wysłalam Ci wiadomość na fb już jakiś czas temu
hmm wysłałaś jestes pewna???czy Twoje nazwisko zaczyna sie na litere B.??? bo mam tu taką osobę wsród tych których mogę znać

orany wstał!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

moje dziecko nauczylo sie dzis wylaczac pralke i zakrecac kran jak myje mu rece, on ma ubaw, ja niekoniecznie
takich umiejętności mogły by te nasze dzieciaczki tak szybko nie nabywać

Cytat:
ja tam w czyjeś finanse nie wnikam tylko mnie ta sąsiadka wkurza tym że nie powie np. kupuję małej kurtkę w lumpeksie bo to i tak na jeden sezon, nie warto drogiej kupować, tylko tak się usprawiedliwia że jej nie stać . To samo było z fotelikiem, kupili jakiś no name i też oczywiście było że na lepszy ich nie stać a za tydzień sobie nowy telewizor kupili bo euro było i na 3D musieli oglądać

buehehe rozśmieszyło mnie to

Cytat:

Kasia no na serio perkusje ale taka fajna że szok Mój tz z godzinę się sam przy niej bawił Można grać samemu i też jest taki panel co melodyjki grają i lampki pokazuję w które miejsce uderzyć pałeczką

Muffinko no to TZ się postarał, o ja Cię .... kurde, żeby tak mój wpadł na pomysł i mnie gdzieś zaprosił w Pl tymbardziej, ze małego możemy z babcią zostawić ale by było fajnie. No nic marzyć sobie można ...
eee no to bajer taka perkusja
Janeczka to Ty zaproś tżta na kolacje albo kawe napewno by sie miło zaskoczył, grunt to dawać dobry przykłąd faceci to tak maja ze sie wogole nie domyślają że my mamy takie potrzeby

Cytat:
....masakra
Cytat:

Janeczka, Bahamadia, u mnie córka okupuje rano tv i ogląda kilka bajek, ale nieraz uda mi się włączyć na ddtvm, to oglądam tylko jak jest Wellman i Prokop. Reszty nie znoszę a Mołek i Pieńkowskiej tego z zębami takimi co z Mołek też nie
ja też lubie tylko Prokopa i Wellnam

Cytat:

napisałam to, tak by humor się polepszył tym, które mają kijowe samopoczucie, żeby nie bylo to nie jest moje hasło dnia
eee Baszka czemu by to nie mogło być hasło dnia??? choc jednego.... ja bym tam nie miałą nic przeciwko

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
A mnie może uda się jutro wieczorem wyjśc na spotkanie z brafitterką - w nowo otwartej kawiarni... Pod warunkiem, że szanowny pan TŻ zechce zostać z małą i znajdę chętną koleżankę jakąś do towarzystwa bo samej to mi się nie chce iść.... Fajnie by było - dobra kawa, ciacho jakieś i przy okazji ktoś by mi dobrał stanik

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

No i przede wszystkim sama - pierwszy raz od urodzenia malutkiej

PS. Ja małej daje prawie cały czas jedzenie ze słoiczków i w nosie mam co ktoś ma na ten temat do powiedzenia :P
wowww korzystaj koniecznie!!! a szanownego pana zmuś! dziecko to też jego obowiązek! Tobie sie należy takie wyjście

dziecko tam czymś stuka puka w swoim pokoiku...chyba czas zobaczyć co sie tam dzieje
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:43   #4910
ela3010
Zadomowienie

Hej

Seona, dobre dobre, zazdroszczę Ci, ja na razie chyba nigdzie sama nie byłam od porodu.

A my dziś godzinkę na dworku, zmarzlismy to do domku. Milosz spał dziś pół godziny, to może za godzinę uśnie, a za pół lecimy po starszaka.

Baszka co czytasz? Ja "złocistą dolinę", ale jakaś mdła, to moja 5 ksiązka w tym miesiącu.

Dzis na obiad makaron z warzywami, posprzątane, poprane, uff.

Skręcam bombki, Miosz nauczył się dziś uginać nóżki w kolanach i tańczy jak śpiewam mu lalalala, ale fajnie.

Aaaaaaaaaa Baszka ale laska z Ciebie fiju fiju, cudna.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:07   #4911
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Czyżby urok osobisty działał

raczej tak. Dają jej numer żeby się umówić i wyrzucają mandat:ha haha:

hej

Jedna pobudka w nocy i kimanie do 8.45

olka, janeczko sama się nie mogę doczekać zdjęć

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

to się trafiła ekspertka

Baha nie bij jeszcze nie mam fot

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

Nettka, serio, na taki biznes nie wpadłabym to teraz strach coś kupować z Allegro, bo ja myślałam, że te rzeczy są nowe, z jakiejś hurtowni i dlatego tańsze a nie ze szmateksu.

Znam kilka osób co tak robią

Pieńkowska jest sztuczna, nie cierpię jej oglądać. Prokop i Wellman wymiatają

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

dobra dobra teraz się nie tłumacz

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

: cojest:

jedź jedź i odpoczywaj

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:17   #4912
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Mój też, ale wyłanczam się jak prowadzi go Pieńkowska

Za to z miłą chęcią strzelę sobię powtórkę Na wspólnej, przy kawci. Bo wczoraj nie miałam okacji oglądnąć
ja też ona jest takim 2w1 prowadząca i ekspert/gość bo zazwyczaj w jej pytaniu jest już odpowiedź a osoba zaproszona musi tylko potwierdzić
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:58   #4913
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
baha to mials pecha z rowerkiem
ja jak mala zacznie chodzic zamierzam z nia uskuteczniac piesze wycieczki,rzecz jasna pomalutku

muffinko co Ty temu mezowi zrobilas,ze cie tak rozpieszcza heh?

zrobilam to dopiero po kolacji, sesese

wariateczko przygotuj sie na to, ze te piesze wycieczki nie beda prowadzily akurat tam, gdzie ty chcesz: u nas to wyglada mniej wiecej tak: 3 kroki w przod, 2 w tyl, 5 w bok, 2 kolka, 3 przysiady do kapsla/gumy/patyczka/peta/liscia... po parku to popyla i 2h sam w swoim tempie, a jak trzeba isc gdzies gdzie ja chce, za reke, to nagle nozki dziecku odejmuje

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

baw sie dobrze

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
heloo heloo korzystam żeby napisać coś puki mały gagatek spi potem to on mi tu klawisze wciska i za mnie chce pisać
zaliczyliśmy jzu dzis badanie krwi!!!! mam tak dzielnego synka nawet nie zająknął! jestem z niego dumna ale za to ile sie za nim rano nalatałąm zeby siku złapać do pojemniczka katorga niestety koopy nie zrobił wiec bede musiała jeszcze jutro pojechać z tym. zdążył też otworzyć rano szafkę w kuchni i stłuc szklanke...zaczyna sie, po wypłacie trzeba kupić zabezpieczenia!!! albo sznurkami powiąże ogolnie dzis humor lepszy, może przez te zrobione paznokcie i henne wczoraj

a moge zapytac, czemu robicie wyniki? bo chyba cos przegapilam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-25, 17:03   #4914
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
rudominka-jak do dajesz dwa dania??rozumeim,że zupkę i co na drugie??ja podaję tylko 1 danie,staram sie gotować,ale różnie to bywa...
Tak, daję dwa dania, bo zorientowałam się, że dzięki temu w nocy nie budzi się na jedzenie. Więc mleczko jest 5-6 a dziś nawet 7, potem o 9 śniadanie - zazwyczaj kaszka na mleku, dziś kanapka z wędlinką (taką porządną), następnie o 12 zupa, o 16 drugie danie i 19:30 kolacja (znowu kaszka), o 20 zaczynamy zbierać się do spania. W międzyczasie podjada troszkę owoców, jogurt naturalny.
A ponieważ 2 dania ze słoiczków to już robi się drogo, dlatego zupę staram się gotować. Poza tym Magda takich standardowych obiadków nie chce jeść - czyli mięsko, oddzielnie makaron/ryż/ziemniaki plus warzywa. Woli to wszystko połączone w papkę gruboziarnistą
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:05   #4915
wariateczka88
Zadomowienie

muffinko wiem wiem,juz mialam okazje kilka razy sie przekonac jak to wyglada ale jak koniecznie bede chciala isc w wybrane miejsce,wtedy wozek zapewne zabiore,a tak to,byle dziecko podreptalo
a swoja droga ciekawe,ze dzieci tak uwielbiaja zbierac wszystko co lezy na ziemi,zwlaszcza kapsle,pety i patyczki

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:08   #4916
muffinka90
Zakorzenienie

wlasnie a najlepsze jest, ze jak sobie jakis patyczek ubzdura i mu w miedzyczasie wyleci to chodzi i szuka ze lzami w oczach

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-25, 17:11   #4917
basiula19
Zadomowienie

hej

ja dziś kupiłam małemu w PEPCO spodnie jeansowe od spodu polarek superowe za.....uwaga uwaga 20 zł a przypadkiem zobaczyłam sklep i mówie do tż choć zobaczymy czy jest cos ciekawego no i było heeheh................... ..

pomagałam popołudniu tżtowi ocieplac poddasze ale musiałam przyjść bo niunio nie chciał tesciowej usnąć a do mnie sie tylko przytulił i spanko heheh jak mnie kurde wszystko gryzło od tej wełny masakra wykąpałam sie ale buzia mnie piecze teraz

teściowa mówiła, ze jak poszłam to niunio ani raz sie nie uśmiechnoł tylko siedział smutny oj moje kochane maleństwo

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

jak maly wstanie to idziemy robić zapiekanki bo obiecałam wczoraj tztowi i nic z tego nie wyszło to mu dzisiaj zrobie hee

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:13   #4918
muffinka90
Zakorzenienie

ja kupilam zeszlej zimy na wyprzedazy w smyku podobne na teraz, super sa na taka pogode, nozki cieplutkie i w rajstopy sie nie trzeba bawic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-25, 17:54   #4919
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wariateczko przygotuj sie na to, ze te piesze wycieczki nie beda prowadzily akurat tam, gdzie ty chcesz: u nas to wyglada mniej wiecej tak: 3 kroki w przod, 2 w tyl, 5 w bok, 2 kolka, 3 przysiady do kapsla/gumy/patyczka/peta/liscia... po parku to popyla i 2h sam w swoim tempie, a jak trzeba isc gdzies gdzie ja chce, za reke, to nagle nozki dziecku odejmuje

a moge zapytac, czemu robicie wyniki? bo chyba cos przegapilam
hehe szczerze mowiąc inaczej sobie te spacery wyobrazałamuświadomiłaś mi że tak nie bedzie

a co do badań to w przyszły piątek idziemy do żłobkai musze mieć aktualne badaniaa

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej

ja dziś kupiłam małemu w PEPCO spodnie jeansowe od spodu polarek superowe za.....uwaga uwaga 20 zł a przypadkiem zobaczyłam sklep i mówie do tż choć zobaczymy czy jest cos ciekawego no i było heeheh................... ..
ooo musze zerknąć
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:45   #4920
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa !!

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
TO MAŁA JUŻ CHODZI NA JAKIES ZAJECIA???? mój mały to tylko sam albo z tatusiem gra hehhe
no chodzimy z nia na zajęcia umuzykalniające, lubi je bardzo a kobita która to prowadzi to cuda robi głosem z dziećmi. Ogólnie dużo wygłupów śpiewu i zabawy z dziećmi.

Cytat:

Zapraszam na kawkę!!

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
hehe szczerze mowiąc inaczej sobie te spacery wyobrazałamuświadomiłaś mi że tak nie bedzie
ja też inaczej sobei wyobrażałam, ale już zostałam sprowadzona na ziemię. Helen chodzi własnymi drogami, na pewno nie koło mamy za ręke, najlepsze sa trawniki.

A co do mojego snu o policji, dzisiaj uważałam i dobrze bo akurat stali i mi mierzyli prędkość
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości