|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.Ile płaciłyscie za cytomegalie,toksoplazmoze i przeciwciała?Bo lekarz wczoraj o tym wspominał że dobrze byłoby zrobić,ale ja na razie nie mam kasy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
dedra to może proście tylko rodziców, rodzeństwo??
|
#2013 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mokka ty chciałaś Dorotkę? Bardzo mi się podoba! No ale u Ciebie chłopczyk...
![]() Cytat:
Karolinka też mi się podoba ale żona mojego nielubianego kolegi ma tak na imię... BOSHE! Ogólnie co mi się spodoba jakieś imię to okazuje się, że ktoś już tak ma. Niby wiem, że to nie problem ale jakoś nie chciałabym żeby imię mojego dziecka z kimś mi się kojarzyło.Głupie to, wiem Cytat:
może się nie rozkręci.Cytat:
Cytat:
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem Dorcia |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na w domu to obiad tylko dla domowników lub tak jak piszą dziewczyny kawka i ciastko też bobry pomysł Ja też słyszałam o invitro |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Dedra, a nie wchodzi w grę ślub bez imprezy jakieś dużej?
I faktycznie, rodzice, rodzeństwo + świadkowie i dość .. My, jeśli cokolwiek zrobimy z naszym stanem cywilnym to raczej z partyzanta Zresztą, mnie do tego nie ciągnie, to raczej TZ co jakiś czas pyta ...
|
#2017 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wesele żadne w grę nie wchodzi. Poza tym my tylko cywilny.
|
|||
|
|
|
#2018 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() byłam pewna ze będą namiawiać na domowe zupki i jestem troszke zaskoczona ze Pani wymieniła tyle zalet kupnych słoiczków..zmieniła lekko moj swiatopogląd,do tej pory krytykowalam wygodne mamusie :P ale chyba jednak uwierz w te azotany i zmienie zdanie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś zajmowalam się zawodowo pomocą przy organizowaniu ślubów , potrafilam zorganizować w krótkim czasie skromny ślub z małe pieniądze jeżeli tylko masz chęć ja pomogę Tobie ( oczywiście nieodpłatnie bo sie już tym nie zajmuje zarobkowo a hobbystycznie), moge wiele rzeczy podpowiedzieć a nawet pomoc w wizażu ( pomaluję Cię profesjonalnie do ślubu za butelkę wina ). Jesteś ze Szczecina wiec dla mnie to żaden problem..raczej relax
|
|||||||
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
ja mam Dorota na drugie
![]() Cytat:
Ja co jakiś czas mam jakieś zajawki na zdrowe odżywianie, diety itp. Kończy się na tym, że przez kilka dni ograniczam słodycze i potem pasuję... Ja żywiłam młodego słoiczkami (mieszkałam na początku z teściami a ich kuchnia nie nadawała się dla małego dziecka) i nie żałuję. Młody szybko się przestawił na domową kuchnię. Ze zdrowymi warzywami to też ciężko trafić. No i pięknie! Się nam zapowiada organizacja weselicha na wątku
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
ja uciekam do pracy, będę późnym wieczorem
![]() trzymam kciuki za wszystkie we wszystkich sprawach ![]() nuna czekamy na relację |
|
|
|
#2022 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(żarcik)Ale jeżeli brakuje kasy to bardzo spodobał mi się pomysł kawy i ciasta. Widziałam też że pisałaś już coś 75 zł/os, to przyzwoita cena. Ja w pracy, jakaś taka bezsensu jestem. Zajrzę później.
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrać sie to można nawet za 300-600zł a jeśli cywilny to 2 razy taniej Na palca proponuje internet albo pozbierać złoto , myśmy zapłącili za obrączki około 190zł lącznie..haha a mamy piękne Alkohol..najtaniej w biedronce Moja przyjaciółka jest fryzjerką u nas w L'or w Baltice , dla znajomych robi fryzurki ślubne po 40-50zł jeśli masz ochote to nie ma sprawy , na moj makijaż mozesz liczyć tak jak mowilam wcześniej
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kilka złotych kolczyków w domu i zepsuty łańcuszek,zaniosłam do złotnika na Małkowskiego i powiedział ze jak doniose jeszcze 4 gramy złota to zapłace tylko za robociznę. Doniosłam jakieś stare złoto od babci i w sumie wyszło 190zł za robociznę tylko mamy zwykłe płaskie złote obrączki o szerokości aż 7 mm
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka używała własnego złota do obrączek. Wyszły piękne. Ona ma z jakimiś kamyczkami dodatkowo i wyniosło ją to niewiele ponad 200 zł ![]() A my swoje wygraliśmy W sumie to nie obrączki, ale bon na wyroby jubilerskie w kwocie 2000 zł. I poszło na obrączki. Klasyczne, ale z białego złota, więc trafiliśmy idealnie w równowartość bonu
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez mieliśmy tylko cywilny a suknie miałam biała(zdjecia w klubie )Zapłaciłam za nia jakieś 600 zł,nie pamietam dokładnie.Mielismy wogóle nic nie robić ale rodzice tż z moją mama złożyli sie i zrobili nam przyjęcie w mieszkaniu.Było jakieś 25 osób,sami bardzo najblizsi.Tż ma duzo rodzine,niektórzy narzekali że ich nie zaprosliśmy ale trudno![]() Co do diet.Ja 2,5 roku schudłam 20 kilo w pół roku.Ważyłam 82 kilo przy wzroście 180.Patrzeć już na siebie nie mogłam.Nie stosowałam żadnej diety po protu odstawiłam całkowicie słodycze,kolacje jadłam najpózniej 0 18(wiem że są przeciwniczki tego,ale mi pomogło),piłam dużo wody,pieczywo zmieniłam na ciemnie i dużo ćwiczyłam głownie na stepperze.Nawet ponad godzine dziennie telewizor,muzyka stepper i jechałam I od tych 2,5 trzymam wage 62 kilo a teraz zjem i batonika i czasem pizze na noc
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-25 o 13:22 |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Można na prawde ładnie i tanio wszystko zorganizować..ale pod warunkiem ,że ktoś nie ma gwiazdorskich zapędów
niektórzy życzą sobie tylko najdroższych,najbardziej wystawnych rzeczy.. Derda kochana jeżeli chcesz kameralne przyjątko to faktycznie lepiej w restauracji zrobić , na zasadzie obiad z 2 dań + ciasta swoje + właśny alkohol , a jeśli myślisz o przyjęciu mimo wszystko w stylu bardziej weselnym aby potem nie żałować ze nie miałaś możesz uderzyć do hotelu Nord albo Vivat tam mają w ofercie "obiad ślubny" i za 80-90 zł można zrobić bardzo ładne i skromne przyjęcie z jedzonkiem,ciastami i owocami, z tym ze na takiej sali jest dużo wiecej miejsca i wtedy 30 osob moze sie zgubić i narzekac na brak orkiestry. Finansowo wyjdzie podobnie , pytanie co Wy wolicie bardziej. Ja wole kameralnie i mało miejsca..aby goście nie narzekali i Wybralam Ukraineczkę na Starówce naszej nowej..nie ma parkietu i dzięki temu unikne pląsania pijanych gosci ![]() ah i co wazniejsze , w każdym lokalu w piątek można negocjować 15-20% tańszych cen bo to nie sobota a jeśli sie zdecydujecie na czwartek to nawet 25-30% - bo to nie są ślubne daty ja uważam ze najlepszym pomyslem jest sylwester tylko wtedy trzeba by organizować w domu...bo lokale sa piekielnie drogie wtedy - nawet 600zł/1osoba
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-25 o 13:28 |
|
|
|
#2029 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Martulka118;3724367 8]QUOTE].
Martulka, wg mnie to akurat jest bardzo możliwe... To wszystko zalezy od tego jakie Twoje koleżanka ma dlugie cykle, jakie długie @ i kiedy ma owu. Bo jeśli np. do przytulanek doszło w 6 dniu cyklu, a plemniki moga przeżyć nawet do tygodnia... czyli w tym przypadku nawet do 13dnia cyklu - to spokojnie do owu mogły doczekać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakieś silne bliźniacze geny![]() Cytat:
Więc była szansa nawet na trojaczki Tż bardzo liczył że chociaż bliźniaki będą... ale będzie jeden mały gucio![]() Cytat:
Bo wiadomo, że swiadomej decyzji o trzecim dziecku raczej nigdy nie podejmiemy... ale gdyby z drugim pojawiło sie trzecie, to już co innego![]() Ale niestety prawda z tym, że ciąża bliźniacza to ciążą zwiększonego ryzyka i od razu traktowana jest jako patologiczna... Więc stres musi być ogromny ![]() Cytat:
A co do tego in vitro... To wyglada to tak, ze tylko malutka część osób które spełniają kryteria może się na tą doplatę zalapać. Bo chyba wyliczyli że potrzebujacych takiej pomocy par jest 2 miliony... a sfinansują tylko zabiegi dla 15tys par... A to kropla w morzu ![]() A poza tym - nie finansuja calości tylko sam zabieg. A wszystkie leki, wspomagacze, itp pokrywają pacjenci. Czyli w sumie tak naprawde mniej wiecej połowę ceny pokrywają... No ale to zawsze coś ![]() Cytat:
Ja bym nie zapraszała jednej czy drugiej cioci tylko z tego wzgledu, ze mieszka z dziadkami których chcesz zaprosićCytat:
![]() A ja też tak mam, że imiona kojarzą mi się z róznymi osobami które znam... I nawet ladne imie jesli mi się kojarzy z kimś kogo nie lubię, to odpada ![]() Cytat:
W końcu malowałam się sama
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że organizacja wesela na naszym wątku pojawiła
Dedra gratuluje decyzji Fajnie będziemy razem z Tobą przeżywać. A co do orgaznizacji to macie cieżki orzech do rozgryzienia ale ja z rodziców i najbliższej rodziny bym nie rezygnowała, tym bardziej, że jesteście tak zżyci ze sobą. Kilka pomysłów Linki i koszty przyjecia zmniejszą się o połowę
|
|
|
|
#2032 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do diet to ja przez od czerwca zeszłego roku schudłam 25kg. Cytat:
Tańców też nie przewiduję, to ma być skromne i krótkie przyjęcie bez pląsów do białego rana. Ma być kameralnie rodzinnie i bez zbędnej pompy.Cytat:
![]() Cytat:
Póki co jeszcze nie. Tu też mam dylemat, bo wolałabym aby to była ciepła pora roku, a z drugiej strony to nie chciałabym iść do ślubu ze sporym brzuszkiem, a kto wie kiedy uda nam się zafasolkować.
|
||||||
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge wszystko Ci objaśnic,pomóc i podpowiedzieć na czym i jak zaoszczędzić. Spoko luz ciocia Linka czuwa ![]() A na marginesie do dziś jak słysze ze my mamy "wesele'' to sie wkurzam i mowię ze ja o zadnym weselu nic nie wiem , ja mam przyjęcie ślubne a nie wesele. Ludzie nie rozumieją..myśla ze "postaw się a zastaw się'" zadłuże się albo wezmę pieniądze od rodziców ze to wszystko takie łatwe. A my mieliśmy 6 miesięcy na zorganizowanie wszystkiego a startowaliśmy z oszczędności 300zł ![]() Dziś o 16.30 mam przymiarkę sukni..wyobraź sobie ze łazilam po sklepach i naktańsza suknia kosztowała 1,600zł a wypozyczenie 1300zł..stwierdzilam ze tak sie nie da , ze zaczne inną taktykę stosować. Wpadlam do sklepu i na dzień dobry krzyknelam do Pani " witam , mam 900zł i slub za 6 miesięcy ,pomoże mi pani?" polazła na zaplecze i znalazła piękną skromną suknie z kolecji z 2009roku koszt sukni to 800zł z praniem chemicznym,dopasowaniem,w elonem i podwiązką
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
Jaka dzisiaj jest okropna pogoda.. od rana szaro,ponuro i pada... chociaż teraz trochę się przejaśnia... Przemyślałam sprawę z tym dupkiem i dokończe go w tym cyklu z tym że będe brać po pół tabletki dziennie. ![]() Maru jak na wyregulowanie to wydaje mi się że 16-25 dc. Anulka, yolanda- ![]() dedra- nooo gratuluję kochana Nie wiem ile dokładnie wydali ale z tego co wiem to nie za dużo także myślę że spokojnie dacie radę finansowo jeżeli nie planujecie dużej imprezy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moja też nie wyniosła dużo. Znalazłam piękną, skromną, idealną dla mnie, no taka w moim guście wymarzona, ale cena mnie poraziła. Ponad 2500 zł. A wiadomo jeszcze biżuteria, buty, welon, podwiązka. Wiedziałam, że nie możemy sobie na to pozwolić. Wydrukowałam, więc zdjęcie ze strony salonu i poszłam do krawcowej czy da radę taką uszyć. Odpowiedziała, że tak i uszyła za 700 zł + szal ![]() Da się zrobić piękne wesele, pięknie na nim wyglądać, dobrze się bawić, a nie wydawać majątku My kupowaliśmy co miesiąc coś. W jeden zapłaciłam zaliczki za salę i DJa, w kolejny zaliczkę za suknię, w kolejny kupiłam buty, welon, zaproszenia, w kolejny ubranie dla TŻa i jakoś się udało
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hymm...jeśli powaznie o tym myslisz to moge sie zapytać znajomego ile bierze...koega robił tam wesele na 30 osob i płacił ok 3 tys Wodke swoja miał przyniesc itp. Ja miałam w Nordzie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dzastiko
chodziło mi bardziej o dawkę, ale już się zorientowałam, zę 1x1 mi wystarczy.A co do dc to u mnie wprawdzie już 22, ale że owu nie było to nie ma progesteronu to i @ się opóźni i wiadomo, że nie wiadomo kiedy przyjdzie. Każdy gin by mi zapisał dupka/lutka w tej sytuacji i 22dc tu nie robi problemów.
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
Jak się macie dziewuszki?
Wyczytałam, że Iza zadowolona wróciła z wizyty, super ! Przytulam laseczki, do których @ zawitała :przutyl: Co do ślubu - ja też jestem za skromnymi przyjęciami. Skoro nie mam kasy to po co się s.rać, żeby mieć mega wielkie wesele? My jak na razie o ślubie nie myślimy, tzn. bardziej ja nie myślę, niż Tż, bo on ostatnio coś o zaręczynach przebąkiwał, więc może mnie zaskoczy Ale szczerze mówiąc, zamiast robić mega wielką bibę wolałabym sobie coś kupić auto np. czy zrobić remont w mieszkaniu Moi rodzice się zarzekają, że jakby co to nam pomogą, ale chyba wolałabym, żeby zamiast mi fundować weselicho, dali nam te pieniądze na coś innego. Ale nie ma co gdybać, może myślenie mi się zmieni, może wygram w totolotka i zrobię imprezę jakiej świat nie widział Dedra skoro nie macie zbyt dużych funduszy to zaproście wszystkich bliskich na ślub, a po ślubie tylko rodziców, rodzeństwo i świadków na jakiś obiad, bo jak tak zaczniecie wyliczać, że jak babcia to i ciocia, jak ciocia to i ciotka wujka Wieśka itp. i wyjdzie wam z 200osób.. No chyba ludzie zrozumieją, że nie macie kasy na wielką bibę? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Wypłakałam się na jego ramieniu przez tą @. Pocieszył i powiedział, żebyśmy jeszcze na luzie poczekali do końca roku, jak się nie uda to on się przebada. No i w końcu doczekałam się jego deklaracji dotyczącej ślubu. Czekałam na to 10 lat. Powiedział, że trzeba w końcu się za to zabrać, bo on nie chce, żeby dziecko się rodziło przed ślubem

Tylko teraz czuje się z kolei jakaś rozespana.
Ogólnie co mi się spodoba jakieś imię to okazuje się, że ktoś już tak ma. Niby wiem, że to nie problem ale jakoś nie chciałabym żeby imię mojego dziecka z kimś mi się kojarzyło.
Smutno mi. Byłam właśnie siusiu, podtarłam się i na papierze krew...Zaczęło się plamienie, więc te bóle rzeczywiście sugerowały przyjście @

we wszystkich sprawach