Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 17:57   #3091
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
haha maleeeństwo
Przepraszam - poprzednio przeoczyłam Jakie ma łapki
Ja moją dzidzię zobaczę w koncu w sobotę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A co w sytuacji kiedy idziesz z myślą o porodzie SN a kończy się CC - musisz dopłacać??
Nie. Takie ceny mają cesarki w prywatnych klinikach
Szczerze - jak będę dostawała świra przed porodem to jestem w stanie zapłacić za CC...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Naprawdę chciałbyś cc? Ja cały czas wierzę, że nie będę musiała mieć cc. Jakie dla Ciebie korzyści z tego płyną?
Nie wiem czy bym chciała...
Zastanawiam się nad tym, bo pierwszy mój poród do cudownych nie należał.
W skrócie telegraficznym - rodziłam sn bez znieczulenia - małej zaczęło zanikać tętno - była już w kanale rodnym i na cc było z późno. Ja traciłam przytomność - podali mi tlen ale czułam, że odlatuję. Zakończyło się VE. Nikomu nie życzę.
Jak się mogło skończyć? Wiadomo...
Dzięki Bogu uniknęłyśmy wszystkich komplikacji i powikłań związanych z tego typu porodem ale... wspominam go wiadomo jak i mam stracha przed kolejnym. Dodatkowa przyjemność to skrobanka po porodzie - bo nie urodziłam całego łożyska - częśc została i trzeba ją było wyskrobać...

Także rozumiem niechęć do cc jeśli ktoś rodził 2 h jak moja siostra i wszystko było super bo dziecko wyskoczyło i cacy...
Natomiast jeśli ktoś rodził już i powiedzmy rodził prze 3 doby bo nie było rozwarcia lub poród wyglądał podobnie do mojego to chyba nie ma się co dziwić że rozważa cc

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Wiem ze w Uk kolezanka moja dostawała duza kase jak urodziła i nawet mieszkanie przynali jej ale nie wiem jak bylo w trakcie ciąży

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Can zawsze mozesz do Białegostoku przyjechać dobra klinike mamy i porównywalnie do Wawy tanią

spotkamy sie wszystkie na sali w dniu porodu
Koleżanka musiała być matką samotnie wychowującą dziecko i musiało być to kilka lat temu bo teraz już tak nie ma -) ale faktycznie tak było jeszcze kilka lat temu...

Bardzo chętnie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny wkleje Wam zdjecia mojego brzucha, powiedzcie mi czy bardzo widac? Spotkalam znajoma i od razu mi zaczela gratulowac. Kurde a myslalam ze mi mama z bratem tak wkrecaja ze widac
Masz brzusia masz

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ooo wlasnie dostalam sms-a od Tż ze jutro jade z Nim do pracy,bo On z ekipa jezdza na duze ogrody do klientow,a dziewczyny pracuja na szkolce...chyba zalatwil mi prace
Trzymajcie jutro mooocno kciuki,bo bede miala rozmowe kwalifikacyjna,eh to bedzie stres...
jaka cudowna wiadomość
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:58   #3092
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
doszła mi paczka z Hipp'a-mleka,łyżeczka dla dziecka i milion ulotek-super

do teraz przeżywam wizytę i małe machające rączki-jak to skomentował tż-bezcenne

aa-i nie mam objawów prócz miliarda pryszczy jak ładnych pare lat temu
i nie mam brać juz ani foliku,ani witamin-póki co jeść owoce i warzywa git))

aa-ósemka mi rośnie teraz powoli przechodzi ale nadal wcinam budyń
a co zrobiłaś, że dostałaś tą paczuszkę ?

machające rączki i nóżki robią mega wrażenie- my od wczoraj to przeżywamy

mi też rośnie ósemka, już ostatnia na szczęście. Zaczeła rosnąć jakieś pół roku temu i dopiero się przebija

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:58   #3093
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
też pachnę właśnie tym zapaszkiem)
i poluje na delicious jeden
własnie mysle czy nie wziasc na rozbiorkach perfumowych angela lily i violet
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:03   #3094
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a co zrobiłaś, że dostałaś tą paczuszkę ?

machające rączki i nóżki robią mega wrażenie- my od wczoraj to przeżywamy

mi też rośnie ósemka, już ostatnia na szczęście. Zaczeła rosnąć jakieś pół roku temu i dopiero się przebija
a mi od 2ch lat nie wyszła tylko mega nawala
a by dostać tę i inne paczuszki-podawałam kilka stron z darmowymi próbkami, poszukać?

Cytat:
własnie mysle czy nie wziasc na rozbiorkach perfumowych angela lily i violet
ja mam 11go urodziny-może ktoś mi coś ciekawego podrzuci a jak nie to sama sobie sprezentuję

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:04   #3095
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ashyshqa
Ooo widze zorientowana jestes Zasilek mi sie narazie nie nalezy,bo musze miec 26 tyg przepracowane w okresie 66tyg,tj 26tyg przed ciaza i w 40 tyg ciazy,zlicza sie najwyzsze zarobki i oni wtedy wg tego obliczaja,a ja dopiero dokladnie 7 grudnia bede miala te 26 tyg...Staralam sie w tym roku o Working Tax Credit,ale to jeszcze zanim zaszlam w ciaze i nie dostalam bo uznali ze mam za duze zarobki :/ "every penny counts" - a o tym nie slyszalam,ale dopytam ksiegowego.
Dziekuje
Oj tak wlasnie czas od swiat przez caly styczen jest extra czasem na zakupy,dlatego mam nadzieje ze moja sytuacja finansowa sie poprawi do tego czasu,i bede juz wiedziec co sie kryje w brzuszku,wiec to tez juz bedzie fajnie
Własnie przeczytałam, że szykuje Ci się jutro rozmowa. Super. Dasz radę i będą dodatkowe pieniążki. Co do every penny counts to nie nazwa, żadnego programu Miałam na myśli, że w Waszej sytuacji każdy grosz się liczy
A zorientowana jestem bo 2 lata w Szkocji mieszkałam no i nie wykluczone, że wrócimy do UK w przyszłym roku. Najchętniej znów do Szkocji - uwielbiam ten kraj, ale wszystko zależy gdzie mój TŻ pracę znajdzie. Ale kto wie, może trafi mu się coś fajnego w Polsce i przeprowadzka odpłynie w niepamięć. Zobaczymy. Ja jestem otwarta na obie opcje. Tylko wizja życia w RPA jakoś do mnie nie przemawia - zdecydowanie za daleko. Ale kto wie, może mi się jeszcze odmieni

Cytat:
no to teraz ja wrzucam fotki naszego maluszka z wczorajszej wizyty 9tydzien 1 dzien
Przepiękny! Ech, zazdroszczę Wam laski. Oby poniedziałek szybciutko przyszedł!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:05   #3096
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Can ma pake z Cartera w domu z wczesniejszych zamówien namawiam zeby cykła foteczki

chociaz napatrzymy się

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
a by dostać tę i inne paczuszki-podawałam kilka stron z darmowymi próbkami, poszukać?

ja mam 11go urodziny-może ktoś mi coś ciekawego podrzuci a jak nie to sama sobie sprezentuję
ja jutro ale perfum nikt mi nie kupi nie dogodzą mi
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:05   #3097
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ajj, nie zawracaj sobie głowy, zaraz poszperam i poszukam

Stary 2012-10-25, 18:07   #3098
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz ja wrzucam fotki naszego maluszka z wczorajszej wizyty 9tydzien 1 dzien
Super fotka Jakie maleńswo fajne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:08   #3099
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

dziękuję, ale nie martw się weekend zawsze szybko mija, nie obejrzysz się i też będziesz widziała Waszego Maluszka

Stary 2012-10-25, 18:09   #3100
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja codziennie pije herbatkę z miodem i czosnkiem.
Tak mi się przypomniało że ponoć na choroby (przede wszystkim na zapobieganie) jest miód nawłociowy. Mojej bratowej lekarka kazała dawać dzieciom jak poszły do przedszkola/żłobka żeby nie chorowały.
No i też taki mam, na początku miał dla mnie dziwny smak ale teraz lepszego nie widzę

ja też i to z 200 powodów ale najważniejsze:
- będę już w połowie ciąży
- 2 zobaczę się z całą rodzinka
- 3 marzy mi się wigilijny barszczyk

może jakaś skarga albo coś?
Musze zaopatrzyc sie w ten miodek, bede jadla buleczke z maselkiem i z miodkiem Herbata zmiodkiem tez niezla, ale miod nie moze byc powyzej 40stopni bo traci wlasciwosci
Ja tez swiat nie moge sie doczekac

A co do skargi, to nie bede swinia, ale do NFZ pojade i

Cytat:

Ooo wlasnie dostalam sms-a od Tż ze jutro jade z Nim do pracy,bo On z ekipa jezdza na duze ogrody do klientow,a dziewczyny pracuja na szkolce...chyba zalatwil mi prace
Trzymajcie jutro mooocno kciuki,bo bede miala rozmowe kwalifikacyjna,eh to bedzie stres...
Wiedzialam ze tak bedzie. Uk to nie Pl i tam zawsze jakas robote sie dorwie, chocby tymczasowa. Jak mieszkalam w uk, to zanim zaczelam prace w szpitalu (zajmowalam sie papierologią), to mialam bardzo duzo roznych tymczasowych robotek i nie pamietam, zebym narzekala. A to byly akurat czasy przed kryzysem w 2008, teraz jest inaczej. Ale na pewno bedzie dobrze. Nie poddawaj sie i uwazaj na siebie i Malucha

Dziewczyny mam problem. HELP!
Chodzi o to, ze na wczorajszym usg wyszlo mi 7tydz0 dni. To znaczy, ze dzis mam 7t 1d? Czyli zaczelam 8 tydzien??

Pewnie zastanawicie sie czemu tak glupio pytam? Otoz chodzi, ze moj gin wczoraj wyznaczal mi teramin badania przeziernosci karku i test pappa i jakos tak naprędce liczyl i wyszlo mu ze po 28 listopada mam isc.

wg tej strony http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...lne_38134.html , badania te trzeba zrobic:
"Oceny przezierności karkowej dokonuje się podczas USG wykonanego między 11. a 14. tygodniem ciąży (dokładnie do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży), gdy długość ci emieniowo-siedzeniowa płodu (CRL) wynosi od 45 do 84 mm."

A dzis jak dzwonilam do baby w przychodni to ona mi nawrzucala, ze po 28 jest za pozno i ze moj lekarz sie pomylil, ze wielu lekarzy sie myli i ona wie najlepiej bo ciagle zapisuje na te badania i ze trzeba je zrobic przed 12 tyg. (chodzi o usg + test pappa, nie same usg)

WTF kurde, Dziewczyny Pomocy !!! Wyliczcie mi to bo juz glupia jestem :/

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-25 o 18:10
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:11   #3101
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Can ma pake z Cartera w domu z wczesniejszych zamówien namawiam zeby cykła foteczki

chociaz napatrzymy się

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

ja jutro ale perfum nikt mi nie kupi nie dogodzą mi
ohoho to jutro będziemy składać życzonka

Cytat:
ajj, nie zawracaj sobie głowy, zaraz poszperam i poszukam
przekleję: jak ktoś wtedy nie złapał to złapie teraz

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
johnson's baby(
JOHNSON'S® Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1
JOHNSON'S® Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
JOHNSON'S® Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom
JOHNSON'S® Baby Krem intensywnie pielęgnujący)

http://lovela.pl/o-programie.html
hipoalergiczne mleczko do prania

https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1
misiak i próbki mleka

https://klubmaluszka.hipp.pl/
tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp

na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem

https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/
jedna porcja mleka

A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-25, 18:11   #3102
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Własnie przeczytałam, że szykuje Ci się jutro rozmowa. Super. Dasz radę i będą dodatkowe pieniążki. Co do every penny counts to nie nazwa, żadnego programu Miałam na myśli, że w Waszej sytuacji każdy grosz się liczy
A zorientowana jestem bo 2 lata w Szkocji mieszkałam no i nie wykluczone, że wrócimy do UK w przyszłym roku. Najchętniej znów do Szkocji - uwielbiam ten kraj, ale wszystko zależy gdzie mój TŻ pracę znajdzie. Ale kto wie, może trafi mu się coś fajnego w Polsce i przeprowadzka odpłynie w niepamięć. Zobaczymy. Ja jestem otwarta na obie opcje. Tylko wizja życia w RPA jakoś do mnie nie przemawia - zdecydowanie za daleko. Ale kto wie, może mi się jeszcze odmieni

Nom mam nadzieje ze dam rade
Hehe a myslalam ze to jakis rodzaj benefitu,bo nie oreintuje sie jeszcze w tych wszystkich dodatkach
Oj tak Szkocja jest piekna,ale daleko od nas :/ My tu jedynie tyle mamy fajnie,ze morze jest blisko no i Londyn
Heh w Polsce to chyba ciezko cos dobrze platnego znalezc?

Tu jest jeszcze fajnie,sa duze dodatki przez pierwszy rok po porodzie,a pozniej juz trzeba sobie radzic :/ Mieszkanie tez najszybciej dostaja samotne matki,ale tak jest chyba wszedzie...
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:13   #3103
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Sharpnowaja, nie znoszę takich rozbeblanych jajek, babcia czasem żurek z takimi robi, blehhh :P

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:22   #3104
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
jedne chcą zmniejszać, inne zwiększać..
A ja bym chciała jakikolwiek
Mama całe życie mi powtarzała,że jej urosły w ciąży, że będę mieć podobnie.. a mnie pobolały i koniec

Taki mój bezcyckowy los.Przynajmniej nie ważne jak się położę to zawsze można mnie miziać po pleckach
dobre to było!

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Melduje ze wrocilam
Slyszalam serduszko
Pecherzyk mam dosc spory 2,51cm, a maluszek mierzy 91mm Wg usg i wielkosci maluszka jestem w 7 tc, a termin porodu mam na 12.czerwca

Ginekolog powiedzial, ze usg jest książkowe

edit nie 91 mm, tylko 9,1mm
Brawa za wizyte i zdrowego maluszka

Cytat:
no wiec zaczynam opowiesc
zaczne od tego, ze Tz wszedl ze mna i byl z nami calutka wizyte az mial lzy w oczach jak patrzyl na maluszka jak sie rusza energicznie a jego mina podczas badania piersi- bezcenna
ogolnie cala wizyta bardzo udana.
Zmienil mi sie termin porodu wg ostatniego usg byl na 25.05 a teraz 30.05 czyli 9tydzien 1dzien.
Dostalismy az 3 zdjecia maluszka. Machal raczkami i nozkami jakby mial adhd
do tej pory jestem podekscytowana i mam lzy w oczach jak to opisuje. Mam juz zalozona karte ciazy

aaaa maluszek ma 2,5 cm, ale troszke sie przygarbil.
No i kolejna wizyta wporządeczku

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mnie za to zastanawia gdzie się podziała colorblue ?
Melduję się na posterunku

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
hej, ja się witam na razie nieśmiało, bo podczytuję co chwila a na razie czekam na wizytę u ginekologa żeby potwierdzić że wszystko jest OK. lekarka jak byłam u niej mówiąc że chcemy rozpocząć starania o dzieciątko, powiedziała żebym z pierwszą wizytą poczekała tak do 8-10 tygodnia od okresu, bo przy moich długich cyklach wcześniej pewnie nic nie będzie widać.. i czekam, a czekania zostało jeszcze 3 tygodnie. i już się nie mogę doczekać tej wizyty. pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty w najbliższych dniach
Witaj

Cytat:
czosnek czosnek i jeszcze raz czosnek
a co do leków to nie wiem
No z tym czosnkiem to tylko bez przesady bo gdzieś wyczytałam,że podobno w nadmiernej ilości powoduje poronienia:/

Cytat:
ja juz po lekarz ten zostanie do konca cuuuuuuuuuudnie bylo, moj tz byl ze mna i siepodobalo. nasze malenstwo pomachalo nam mala raczka.. oczywiscie mialam lzy w oczach.. jestem taka szczesliwa ze szok ma piec i troche ceentymetra. wysle foto jak wroce. poki co pisze z niewygodnego kom i idziemy na obiad.
ale cudnie. trzymajcie sie!
Kolejny zdrowy maluszek Ale same dobre nowiny!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja na 90% wiem kiedy to się stało, ale gin mi ostatnio namącił, że może jednak zapłodnienie było później Cóż zobaczymy co powie na kolejnej wizycie
No u nas ostatnie przytulanka były 11dc, a przy cyklach 26/27dniowych owu niby przypada na 13-14dc. No ale to według kalkulatorów. Jeśli by tak było to szanse na te naszą córcie są
Ale coś mi się wydaje,że owu była tego 11-12 dnia i będzie chłopaczek trzeci

Cytat:
Oh dziewczyny sorki ale musze sie Wam wyplakac,bo normalnie nie wytrzymam
Juz powoli sil mi brak
Dostalam dzis wyplate,i gnoj zaplacil mi tylko za tydzien pracy,bo pozniej poszlam na l4 i za nie juz mi nie zaplacil
Ja chyba zwariuje,jestesmy praktycznie bez srodkow do zycia,bo Tż dostal mniejsza wyplate bo pracuje w firmie ogrodniczej,sezon sie skonczyl,godziny im obcieli,juz nie wiem co robic
Coprawda moglabym isc do innej agencji sie zarejestrowac i pewnie dostalabym jakas prace,przynajmniej do czasu az brzuszek stanie sie widoczny,ale tam nie ma lekkiej pracy,a ja nie chce stracic malenstwa
Dobija mnie to ze do kwietnia musimy odlozyc na jakis domek,na rzeczy dla maluszka te najwazniejsze,a z kasa coraz gorzej,juz nie wiem co robic
O ja pierdziele ale się narobiło Co za cham z tego szefa~!
Z każdej sytuacji jest wyjście więc napewno coś się uda wymyśleć

Cytat:
Dziewczyny wkleje Wam zdjecia mojego brzucha, powiedzcie mi czy bardzo widac? Spotkalam znajoma i od razu mi zaczela gratulowac. Kurde a myslalam ze mi mama z bratem tak wkrecaja ze widac
Widać widać)

Hej dziewczynki!

Zaś miałam do nadrobienia kilkanaście stron
Wiecie zaglądałam,ale jak przyszło do odpisania to wiecznie coś. Ale udało się nadrobić
Co do bóli brzucha to też mam takie okresowe od kilku dni. Jutro-pojutrze kończę 8 tydzień
Mdłości mam ciągle jeszcze ale najwięcej w porze poobiedniej:/

Co do imienia to u nas dla dziewczynki są typy: Kornelka, Jagódka i Zuzanna
Dla chłopca Fabian,Tymuś,Hubert

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:26   #3105
axella
Zakorzenienie

GG do axella

colorblue wrocilas!

co do imion to chciałam Zuzię i Filipa.. ale tego tyle będzie,że jeszcze pomyślę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-25, 18:28   #3106
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

ale super zdjęcie to jest w 3d?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:31   #3107
nuna2
Zakorzenienie

WWróciłam
tak więc ciąża potwierdzona ginekologicznie, w macicy, jest już zarodek i pieknie bije mu serducho
ma 4 mm
i wdg ostatniej miesiaczki jest to 5 tydz i 6 zien ciąży a wdg dzidzi 6 tydz i 1 dzień ciązy

termin wdg UG 19 czerwiec
wdg OM 21 czerwiec
Stary 2012-10-25, 18:34   #3108
sharpnowaja
Zakorzenienie

jak widzę wasze fotki to nie mogę się doczekać kolejnej wizyty

eliza mi też lekarz powiedział że trzeba do 14 tc, a wczoraj a wczoraj mnie ochrzaniła koleżanka że takie badanie to powinnam iść przed 12 tc. Więc co lekarz to lekarz. Ale czytałam też na necie i do 14 tc można robić. Dokładnie tak jak napisałaś.

anoxee ale tych jajek nawet nie widać

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No z tym czosnkiem to tylko bez przesady bo gdzieś wyczytałam,że podobno w nadmiernej ilości powoduje poronienia:/
poważnie? no to nie wiem bo mojej siostrze lekarz kazał wcinać niemal codziennie. I tak jadła a mały teraz (2 latka) uwielbia czosnek

Mam wyniki badań oto one:
toxo ok
cukier 93 (norma 700-100) więc ok
HIV ujemny
HCV 0,101 (norma < 0,9) więc okVDRL
Morfologia wszystko w normie oprócz MPV mam 7,3 a norma 8-11
mocz - nie licząc b. licznych bakterii i b. licznych fosforanów potasów to reszta ok

Poczytałam trochę i tylko te liczne bakterie w moczu mnie niepokoją.
Stary 2012-10-25, 18:35   #3109
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, ze na wczorajszym usg wyszlo mi 7tydz0 dni. To znaczy, ze dzis mam 7t 1d? Czyli zaczelam 8 tydzien??

Pewnie zastanawicie sie czemu tak glupio pytam? Otoz chodzi, ze moj gin wczoraj wyznaczal mi teramin badania przeziernosci karku i test pappa i jakos tak naprędce liczyl i wyszlo mu ze po 28 listopada mam isc.

wg tej strony http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...lne_38134.html , badania te trzeba zrobic:
"Oceny przezierności karkowej dokonuje się podczas USG wykonanego między 11. a 14. tygodniem ciąży (dokładnie do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży), gdy długość ci emieniowo-siedzeniowa płodu (CRL) wynosi od 45 do 84 mm."

A dzis jak dzwonilam do baby w przychodni to ona mi nawrzucala, ze po 28 jest za pozno i ze moj lekarz sie pomylil, ze wielu lekarzy sie myli i ona wie najlepiej bo ciagle zapisuje na te badania i ze trzeba je zrobic przed 12 tyg. (chodzi o usg + test pappa, nie same usg)

Ja wczoraj miałam 9tydzien 1 dzien i gin kazał mi iść na te badania między 12 a 16 listopada. I nie później niż po 16. Zapisałam się na 14- wtedy będzie 12 tydz 1 dz. Gin powiedził, że te badania robi się od 12 a nawet 11 do 14 tygodnia, ale nie ma co czekać tak długo bo dzieciaczek może być już za duży. Jeśli miałabyś być dokładnie w tym dniu co ja czyli 12tydz 1 dz to Twoje badania wypadają na 29 listopada

Cytat:
ohoho to jutro będziemy składać życzonka

przekleję: jak ktoś wtedy nie złapał to złapie teraz

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
johnson's baby(
JOHNSON'SŸ Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1
JOHNSON'SŸ Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
JOHNSON'SŸ Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom
JOHNSON'SŸ Baby Krem intensywnie pielęgnujący)

http://lovela.pl/o-programie.html
hipoalergiczne mleczko do prania

https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1
misiak i próbki mleka

https://klubmaluszka.hipp.pl/
tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp

na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem

https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/
jedna porcja mleka

A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/
Dziękuję, kochana jesteś

Stary 2012-10-25, 18:36   #3110
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
WWróciłam
tak więc ciąża potwierdzona ginekologicznie, w macicy, jest już zarodek i pieknie bije mu serducho
ma 4 mm
i wdg ostatniej miesiaczki jest to 5 tydz i 6 zien ciąży a wdg dzidzi 6 tydz i 1 dzień ciązy

wdg OM 21 czerwiec

wielkie gratulacje!!!
Stary 2012-10-25, 18:37   #3111
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
WWróciłam
ma 4 mm

wdg OM 21 czerwiec
graaaatuuuluuuję!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-25, 18:38   #3112
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

eliza mi też lekarz powiedział że trzeba do 14 tc, a wczoraj a wczoraj mnie ochrzaniła koleżanka że takie badanie to powinnam iść przed 12 tc. Więc co lekarz to lekarz. Ale czytałam też na necie i do 14 tc można robić. Dokładnie tak jak napisałaś.

poważnie? no to nie wiem bo mojej siostrze lekarz kazał wcinać niemal codziennie. I tak jadła a mały teraz (2 latka) uwielbia czosnek

toxo ok
HIV ujemny
mocz - nie licząc b. licznych bakterii i b. licznych fosforanów potasów to reszta ok

Dzieki za odpowiedz. Wg tego co sobie wyliczylam, to 28 listopada skoncze 12 tydz, wiec moze cos w tym jest
Co do Twoich badan , to ja mialam w morfologii pewne parametry delikatnie poza norma jak u Ciebie i gin powiedzial, ze to kosmetyczne sprawy i zeby sie nie przejmowac bo wszystko ok
A co do bakterii w moczu to sie nie wypowiem, bo nie wiem

Nuna, gratuluje Maluszka
Lonely_Lady, super zdjątka

Dzieki za odpowiedz, Wg moich wyliczen 29.11. bedzie 12t 1d i postaram sie zapisac wlasnie na ten dzien. Nie bede sluchala durnej baby z rejestracji, ktora mi powiedziala ze musze isc 20go LOL
Nie wiem, skad te baby takie "mundre som " :O

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-25 o 18:41
Stary 2012-10-25, 18:42   #3113
lonely_lady
Zakorzenienie

Colorblue już się o Ciebie martwiłyśmy dobrze, że wróciłaś. Zuzia ładne imię
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale super zdjęcie to jest w 3d?
Dziękuję to nie 3 D . Zwykłe USG

Cytat:
WWróciłam
ma 4 mm

wdg OM 21 czerwiec
Super ale jestem w szoku, pierwszy raz widzę że ciąża z USG jest starsza niż z OM

sharp
za wyniki, u mnie w moczu też były b. liczne fosforany, ale gin nic nie mówił, a ja zapomniałam go zapytać

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Byłam w kuchni, chciałam zacząć robić sałatkę, ale zobaczył że ananas, którego kupiłam jakoś w poniedziałek zaczął już się psuć więc się za niego zabrałam ... no i zacięłam palca sierota ze mnie, dobrze że Tż nie ma bo by mnie opierdylił

Stary 2012-10-25, 18:42   #3114
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Colorblue, dawno Cie nie bylo, tęskniłysmy

Z serii Uroki ciązy: Zjadlam dzis cala czekolade bez wyrzutów sumienia

WYMIANKA
Stary 2012-10-25, 18:47   #3115
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
za wyniki, u mnie w moczu też były b. liczne fosforany, ale gin nic nie mówił, a ja zapomniałam go zapytać
dzięki
no ja też zawsze mam listę pytań a w efekcie połowę zapominam.

Na wizytę pójdę jednak jutro a nie w poniedziałek. Tylko jeszcze muszę do niego zadzwonić. Ale zawsze dzwoniłam w ten sam dzień albo dzień przed i było ok.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Eliza widzę że gustujesz w produktach MAC. Powiedz mi jak tam jest teraz z nimi? bo używałam x czasu temu i później się strasznie popsuły i zrezygnowałam.
Stary 2012-10-25, 18:47   #3116
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny ja się ciągle smiałam do tego monitora i w takim szoku, że go pytałam po dwa razy
a zapomnialam zapytac o to co chcialam
Boże serduszko mu biło moje cudowne
Stary 2012-10-25, 18:50   #3117
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a zapomnialam zapytac o to co chcialam
Boże serduszko mu biło moje cudowne
też zaniemówiłam z wrażenia
no widzisz wszytsko ok!!!!!!
ale ogólnie jak wizyta? lekarz ok? dał Ci jakieś witaminki?
Stary 2012-10-25, 18:51   #3118
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, pięknie widać

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
W Rybniku w szpitalu zewnatrzoponowe jest bezpłatne na życzenie. Jakiś plus
Tylko co trzeba zrobić aby je otrzymać? Oni się nim pięknie reklamują a jak przychodzi do porodu to "świetnie sobie pani radzi", "wytrzyma pani jeszcze trochę", "ups, już za późno na znieczulenie"
Cytat:
12 tydz i 4 dzien. A ja chuda jak kosciotrup zawsze bylam , jak mlodsza bylam to bawilam sie troche w modeling. Ale teraz to sie czuje jak pączek
Ale jaki zgrabny ten pączek
Cytat:
Nie, w takiej sytuacji poród jest za darmo. Jeśli lekarz zdecyduje, że z jakiś względów należy zrobić CC to to jest tak samo refundowane jak zwykły poród
Rozumiem, dzięki za odpowiedź
Cytat:
Piękności

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Nie. Takie ceny mają cesarki w prywatnych klinikach
Szczerze - jak będę dostawała świra przed porodem to jestem w stanie zapłacić za CC...

Nie wiem czy bym chciała...
Zastanawiam się nad tym, bo pierwszy mój poród do cudownych nie należał.
W skrócie telegraficznym - rodziłam sn bez znieczulenia - małej zaczęło zanikać tętno - była już w kanale rodnym i na cc było z późno. Ja traciłam przytomność - podali mi tlen ale czułam, że odlatuję. Zakończyło się VE. Nikomu nie życzę.
Jak się mogło skończyć? Wiadomo...
Dzięki Bogu uniknęłyśmy wszystkich komplikacji i powikłań związanych z tego typu porodem ale... wspominam go wiadomo jak i mam stracha przed kolejnym. Dodatkowa przyjemność to skrobanka po porodzie - bo nie urodziłam całego łożyska - częśc została i trzeba ją było wyskrobać...

Także rozumiem niechęć do cc jeśli ktoś rodził 2 h jak moja siostra i wszystko było super bo dziecko wyskoczyło i cacy...
Natomiast jeśli ktoś rodził już i powiedzmy rodził prze 3 doby bo nie było rozwarcia lub poród wyglądał podobnie do mojego to chyba nie ma się co dziwić że rozważa cc
W tej sytuacji Cię rozumiem ale może da radę pogadać z lekarzem, żeby napisał Ci, że musisz mieć cesarkę, żebyś nie musiała tyle płacić
Cytat:

Z tego co ja słyszałam to właśnie między 11 a 14tc należy je zrobić ale na pewno im wcześniej tym lepiej

Cytat:
j
Też by mnie to niepokoiło ale lekarz Ci powie co i jak

Cytat:
WWróciłam
ma 4 mm

wdg OM 21 czerwiec
Super, gratuluję

My już w domku, babcia ucieszona, stwierdziła, że NARESZCIE!!

Byłam też u mamy pożyczyć blender, jutro sobie zrobię bombę witaminową Koktajl truskawkowy Dodam jeszcze jakieś inne owoce Nie mogę się doczekać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-25 o 18:53
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:52   #3119
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

toxo ok
HIV ujemny

brawa za dobre wyniki a to ostatnie to myślę, że zapytasz lekarza i będzie ok
lonely dzidzia boska
Stary 2012-10-25, 18:56   #3120
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nuna - super, gratuluję Fajne uczucie nie? A, że maluszek troszkę większy to może oznaczać, że owu była chwilkę wcześniej niz 14 dc

Dziewczyny, głupie pytanie Wam zadam, ale muszę się upewnić. Badanie ogólne moczu robi się na czczo? Zapewne tak, ale czy nie powinnam jeść już od 18? Czy wystarczy, że rano nic nie zjem? Nie wiem jak wytrzymam cały wieczór bez jedzenia, a jutro muszę zrobić to badanie, bo od m-ca zapominam a na wt. potrzebuję wynik. Wszystkie inne zlecone podczas ostatniej wizyty zrobiłam już, tylko o tym pojemniczku na mocz ciągle zapominałam (tak jak Ty Jenny ) i ostatecz nie tylko ono mi zostało.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości