|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Przepraszam - poprzednio przeoczyłam
Ja moją dzidzię zobaczę w koncu w sobotę Cytat:
![]() Szczerze - jak będę dostawała świra przed porodem to jestem w stanie zapłacić za CC... Cytat:
Zastanawiam się nad tym, bo pierwszy mój poród do cudownych nie należał. W skrócie telegraficznym - rodziłam sn bez znieczulenia - małej zaczęło zanikać tętno - była już w kanale rodnym i na cc było z późno. Ja traciłam przytomność - podali mi tlen ale czułam, że odlatuję. Zakończyło się VE. Nikomu nie życzę. Jak się mogło skończyć? Wiadomo... Dzięki Bogu uniknęłyśmy wszystkich komplikacji i powikłań związanych z tego typu porodem ale... wspominam go wiadomo jak i mam stracha przed kolejnym. Dodatkowa przyjemność to skrobanka po porodzie - bo nie urodziłam całego łożyska - częśc została i trzeba ją było wyskrobać... Także rozumiem niechęć do cc jeśli ktoś rodził 2 h jak moja siostra i wszystko było super bo dziecko wyskoczyło i cacy... Natomiast jeśli ktoś rodził już i powiedzmy rodził prze 3 doby bo nie było rozwarcia lub poród wyglądał podobnie do mojego to chyba nie ma się co dziwić że rozważa cc ![]() Cytat:
Bardzo chętnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() machające rączki i nóżki robią mega wrażenie- my od wczoraj to przeżywamy ![]() mi też rośnie ósemka, już ostatnia na szczęście. Zaczeła rosnąć jakieś pół roku temu i dopiero się przebija
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mysle czy nie wziasc na rozbiorkach perfumowych angela lily i violet
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a by dostać tę i inne paczuszki-podawałam kilka stron z darmowymi próbkami, poszukać? Cytat:
a jak nie to sama sobie sprezentuję
|
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na myśli, że w Waszej sytuacji każdy grosz się liczy ![]() A zorientowana jestem bo 2 lata w Szkocji mieszkałam no i nie wykluczone, że wrócimy do UK w przyszłym roku. Najchętniej znów do Szkocji - uwielbiam ten kraj, ale wszystko zależy gdzie mój TŻ pracę znajdzie. Ale kto wie, może trafi mu się coś fajnego w Polsce i przeprowadzka odpłynie w niepamięć. Zobaczymy. Ja jestem otwarta na obie opcje. Tylko wizja życia w RPA jakoś do mnie nie przemawia - zdecydowanie za daleko. Ale kto wie, może mi się jeszcze odmieni ![]() Przepiękny! Ech, zazdroszczę Wam laski. Oby poniedziałek szybciutko przyszedł! |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Can ma pake z Cartera w domu z wczesniejszych zamówien namawiam zeby cykła foteczki
![]() chociaz napatrzymy się ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie maleńswo fajne
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata zmiodkiem tez niezla, ale miod nie moze byc powyzej 40stopni bo traci wlasciwosci ![]() Ja tez swiat nie moge sie doczekac ![]() ![]() A co do skargi, to nie bede swinia, ale do NFZ pojade i ![]() ![]() Cytat:
i uwazaj na siebie i Malucha ![]() Dziewczyny mam problem. HELP! Chodzi o to, ze na wczorajszym usg wyszlo mi 7tydz0 dni. To znaczy, ze dzis mam 7t 1d? Czyli zaczelam 8 tydzien?? Pewnie zastanawicie sie czemu tak glupio pytam? Otoz chodzi, ze moj gin wczoraj wyznaczal mi teramin badania przeziernosci karku i test pappa i jakos tak naprędce liczyl i wyszlo mu ze po 28 listopada mam isc. wg tej strony http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...lne_38134.html , badania te trzeba zrobic: "Oceny przezierności karkowej dokonuje się podczas USG wykonanego między 11. a 14. tygodniem ciąży (dokładnie do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży), gdy długość ci emieniowo-siedzeniowa płodu (CRL) wynosi od 45 do 84 mm." A dzis jak dzwonilam do baby w przychodni to ona mi nawrzucala, ze po 28 jest za pozno i ze moj lekarz sie pomylil, ze wielu lekarzy sie myli i ona wie najlepiej bo ciagle zapisuje na te badania i ze trzeba je zrobic przed 12 tyg. (chodzi o usg + test pappa, nie same usg)WTF kurde, Dziewczyny Pomocy !!! Wyliczcie mi to bo juz glupia jestem :/ Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-25 o 18:10 |
||
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jutro będziemy składać życzonka![]() przekleję: jak ktoś wtedy nie złapał to złapie teraz ![]() https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html johnson's baby( JOHNSON'S® Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1 JOHNSON'S® Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące JOHNSON'S® Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom JOHNSON'S® Baby Krem intensywnie pielęgnujący) http://lovela.pl/o-programie.html hipoalergiczne mleczko do prania https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1 misiak i próbki mleka https://klubmaluszka.hipp.pl/ tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp ![]() na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem ![]() https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/ jedna porcja mleka ![]() A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/ |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe a myslalam ze to jakis rodzaj benefitu,bo nie oreintuje sie jeszcze w tych wszystkich dodatkach ![]() Oj tak Szkocja jest piekna,ale daleko od nas :/ My tu jedynie tyle mamy fajnie,ze morze jest blisko no i Londyn ![]() Heh w Polsce to chyba ciezko cos dobrze platnego znalezc? Tu jest jeszcze fajnie,sa duze dodatki przez pierwszy rok po porodzie,a pozniej juz trzeba sobie radzic :/ Mieszkanie tez najszybciej dostaja samotne matki,ale tak jest chyba wszedzie...
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Sharpnowaja, nie znoszę takich rozbeblanych jajek, babcia czasem żurek z takimi robi, blehhh :P
|
|
|
|
#3104 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Melduję się na posterunku Cytat:
No z tym czosnkiem to tylko bez przesady bo gdzieś wyczytałam,że podobno w nadmiernej ilości powoduje poronienia:/ Cytat:
Ale same dobre nowiny!Cytat:
![]() Ale coś mi się wydaje,że owu była tego 11-12 dnia i będzie chłopaczek trzeci ![]() Cytat:
Co za cham z tego szefa~!![]() Z każdej sytuacji jest wyjście więc napewno coś się uda wymyśleć Cytat:
)Hej dziewczynki! Zaś miałam do nadrobienia kilkanaście stron ![]() Wiecie zaglądałam,ale jak przyszło do odpisania to wiecznie coś. Ale udało się nadrobić Co do bóli brzucha to też mam takie okresowe od kilku dni. Jutro-pojutrze kończę 8 tydzień ![]() Mdłości mam ciągle jeszcze ale najwięcej w porze poobiedniej:/ Co do imienia to u nas dla dziewczynki są typy: Kornelka, Jagódka i Zuzanna Dla chłopca Fabian,Tymuś,Hubert
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue wrocilas!
co do imion to chciałam Zuzię i Filipa.. ale tego tyle będzie,że jeszcze pomyślę
|
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super zdjęcie |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
WWróciłam
![]() tak więc ciąża potwierdzona ginekologicznie, w macicy, jest już zarodek i pieknie bije mu serducho ![]() ![]() ma 4 mm ![]() i wdg ostatniej miesiaczki jest to 5 tydz i 6 zien ciąży a wdg dzidzi 6 tydz i 1 dzień ciązy ![]() termin wdg UG 19 czerwiec wdg OM 21 czerwiec
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
jak widzę wasze fotki to nie mogę się doczekać kolejnej wizyty
![]() eliza mi też lekarz powiedział że trzeba do 14 tc, a wczoraj a wczoraj mnie ochrzaniła koleżanka że takie badanie to powinnam iść przed 12 tc. Więc co lekarz to lekarz. Ale czytałam też na necie i do 14 tc można robić. Dokładnie tak jak napisałaś. anoxee ale tych jajek nawet nie widać Cytat:
![]() Mam wyniki badań toxo ok cukier 93 (norma 700-100) więc ok HIV ujemny HCV 0,101 (norma < 0,9) więc okVDRL Morfologia wszystko w normie oprócz MPV mam 7,3 a norma 8-11 mocz - nie licząc b. licznych bakterii i b. licznych fosforanów potasów to reszta ok Poczytałam trochę i tylko te liczne bakterie w moczu mnie niepokoją. |
|
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje!!! |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twoich badan , to ja mialam w morfologii pewne parametry delikatnie poza norma jak u Ciebie i gin powiedzial, ze to kosmetyczne sprawy i zeby sie nie przejmowac bo wszystko ok A co do bakterii w moczu to sie nie wypowiem, bo nie wiem ![]() Nuna, gratuluje Maluszka ![]() Lonely_Lady, super zdjątka ![]() Dzieki za odpowiedz, Wg moich wyliczen 29.11. bedzie 12t 1d i postaram sie zapisac wlasnie na ten dzien. Nie bede sluchala durnej baby z rejestracji, ktora mi powiedziala ze musze isc 20go LOL Nie wiem, skad te baby takie "mundre som " :O Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-25 o 18:41 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Colorblue już się o Ciebie martwiłyśmy
dobrze, że wróciłaś. Zuzia ładne imię ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
ale jestem w szoku, pierwszy raz widzę że ciąża z USG jest starsza niż z OM ![]() sharp za wyniki, u mnie w moczu też były b. liczne fosforany, ale gin nic nie mówił, a ja zapomniałam go zapytać ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Byłam w kuchni, chciałam zacząć robić sałatkę, ale zobaczył że ananas, którego kupiłam jakoś w poniedziałek zaczął już się psuć więc się za niego zabrałam ... no i zacięłam palca sierota ze mnie, dobrze że Tż nie ma bo by mnie opierdylił
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Colorblue, dawno Cie nie bylo, tęskniłysmy
![]() Z serii Uroki ciązy: Zjadlam dzis cala czekolade bez wyrzutów sumienia
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też zawsze mam listę pytań a w efekcie połowę zapominam. Na wizytę pójdę jednak jutro a nie w poniedziałek. Tylko jeszcze muszę do niego zadzwonić. Ale zawsze dzwoniłam w ten sam dzień albo dzień przed i było ok. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Eliza widzę że gustujesz w produktach MAC. Powiedz mi jak tam jest teraz z nimi? bo używałam x czasu temu i później się strasznie popsuły i zrezygnowałam. |
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się ciągle smiałam do tego monitora i w takim szoku, że go pytałam po dwa razy
![]() a zapomnialam zapytac o to co chcialam ![]() Boże serduszko mu biło moje cudowne
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz wszytsko ok!!!!!! ale ogólnie jak wizyta? lekarz ok? dał Ci jakieś witaminki? |
|
|
|
|
#3118 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oni się nim pięknie reklamują a jak przychodzi do porodu to "świetnie sobie pani radzi", "wytrzyma pani jeszcze trochę", "ups, już za późno na znieczulenie" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My już w domku, babcia ucieszona, stwierdziła, że NARESZCIE!! ![]() Byłam też u mamy pożyczyć blender, jutro sobie zrobię bombę witaminową Koktajl truskawkowy Dodam jeszcze jakieś inne owoce Nie mogę się doczekać Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-25 o 18:53 |
|||||||||
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lonely dzidzia boska
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna - super, gratuluję
Fajne uczucie nie? A, że maluszek troszkę większy to może oznaczać, że owu była chwilkę wcześniej niz 14 dc Dziewczyny, głupie pytanie Wam zadam, ale muszę się upewnić. Badanie ogólne moczu robi się na czczo? Zapewne tak, ale czy nie powinnam jeść już od 18? Czy wystarczy, że rano nic nie zjem? Nie wiem jak wytrzymam cały wieczór bez jedzenia, a jutro muszę zrobić to badanie, bo od m-ca zapominam a na wt. potrzebuję wynik. Wszystkie inne zlecone podczas ostatniej wizyty zrobiłam już, tylko o tym pojemniczku na mocz ciągle zapominałam (tak jak Ty Jenny ) i ostatecz nie tylko ono mi zostało.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

teraz powoli przechodzi ale nadal wcinam budyń

Co za cham z tego szefa~!

Oni się nim pięknie reklamują a jak przychodzi do porodu to "świetnie sobie pani radzi", "wytrzyma pani jeszcze trochę", "ups, już za późno na znieczulenie"
Dodam jeszcze jakieś inne owoce