Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 19:53   #4921
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

hej

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja już praktycznie na to nie patrzę na DDTVN jakoś denerwowało mnie to, że tak pobieżnie traktują tematy, reklamy narobią, że nie wiadomo co a potem kiła totalna - nic ciekawego, same bzdety. Chociaż był to mój ulubiony program
ja też mam takie odczucia - tak naprawdę nic ciekawego nie można się dowiedzieć na konkretny temat

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:53   #4922
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

bry

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:06   #4923
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Janeczka, Bahamadia, u mnie córka okupuje rano tv i ogląda kilka bajek, ale nieraz uda mi się włączyć na ddtvm, to oglądam tylko jak jest Wellman i Prokop. Reszty nie znoszę a Mołek i Pieńkowskiej tego z zębami takimi co z Mołek też nie

uwielbiam ich Mołek jakoś też ale Pieńkowskiej i ja nie trawię

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Ciągle nie mogę pojąć dlaczego ludzie czepiają się jedzenia ze słoiczków dla niemowląt. Dobrze zbilansowane, gotowe do podania, różnorodne smaki. Ostatnio usłyszałam, że to sztuczne jedzenie...Ostatnio daję Magdzie zupę domową, ale drugie danie ze słoiczka. A czasem oba słoiczkowe, jak nie mam gotowego i brak czasu na gotowanie.
Takie teksty to olać trzeba i tyle...
moja to tylko na słoiczkach nawet deserki...
ostatnio parę razy ugotowałam jej warzywka: kalafior, marchew, brokuł, ziemniak, cukinia... ale ja właśnie nie mam przekonania do tych warzyw kupowanych w hipermarketach bardzo ubolewam nad tym, że nie mam dostepu do sprawdzonego źródła swojskich warzyw ze wsi dlatego po stokroć wolę słoiczki

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
bry

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:13   #4924
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hej
Moja mała też je słoiczkowe jedzenie zupa/drugie co jakiś czas sama gtuje zupę, poza tym zwylke je też deserek a czasami sie zdarzy zamiennie kaszka.
dziś wrócłam do pracy i uprzejme koleżanki zapytały czy już zdążyłam wypocząc;/ odpowiedziałam, ze nie bo nie da sie wypoczwać mając chore dziecko...
poza tym od dwóch dni mieszkamy u rodziców, powód prozaiczny brak prądu... mam nadzieje ze jutro bede mogła wrócić do domu i wyspać sie jako tako, bo u rodziców młoda spi raczej słabo może dziś bedze lepiej

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:49   #4925
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hej
Moja mała też je słoiczkowe jedzenie zupa/drugie co jakiś czas sama gtuje zupę, poza tym zwylke je też deserek a czasami sie zdarzy zamiennie kaszka.
dziś wrócłam do pracy i uprzejme koleżanki zapytały czy już zdążyłam wypocząc;/ odpowiedziałam, ze nie bo nie da sie wypoczwać mając chore dziecko...
poza tym od dwóch dni mieszkamy u rodziców, powód prozaiczny brak prądu... mam nadzieje ze jutro bede mogła wrócić do domu i wyspać sie jako tako, bo u rodziców młoda spi raczej słabo może dziś bedze lepiej
strasznie miłe te koleżanki:/ a one bezdzietne czy co?
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:52   #4926
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Mój też, ale wyłanczam się jak prowadzi go Pieńkowska
też nie trawię tej kobiety, zresztą Rusin też. Pieńskowska to taka zarozumiała lalunia
Cytat:

Robota to głupota, picie to jest życie
haha baha grypsami rzucasz jak rasowy alkoholik

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

hmm wysłałaś jestes pewna???czy Twoje nazwisko zaczyna sie na litere B.??? bo mam tu taką osobę wsród tych których mogę znać

tak, na B . A Twoje na M ?

My dziś cały dzień poza domem, zakupy, urzędy itp. Kupiłam małej kurteczkę w tesco i takie spodenki bawełniane i bluzeczki, będzie miała jako piżamki.
Nie wiem czy pamiętacie, jakiś czas temu pytałam czy któraś zna firmękosmetyczną Bandi, chyba kasia_aa była też zainteresowana. No więc kupiłam ten krem jakiś czas temu i jestem mega zadowolona, polecam.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-tlustej.html
Stary 2012-10-25, 20:56   #4927
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha i co z tym domem do wynajęcia?

Ja jutro jadę na wycieczkę z koleżankami z pracy Do Krakowa Ale się cieszę. 3 godziny siedzenia w busie, bez wstawania, ruszania się, przewijania ten bus mnie skusił

aaa daliśmy sobie spokój buuuuuu z tego samego powodu co Olka pisala, lepiej się troszkę przemęczyć a iść zaraz na swoje niż komuś kabze nabijać
Posprzedajemy z aut co się da (moje cycki muszą poczekać, ale gra warta swieczki) firma która wisi kase tżowi (kiiedyśo tym pisałam) odezwała sie ze chce oddać, więc mam cichą nadzieje, że coś sie wreszcie wykluje na naszą korzyść

Weź mnie ze sobą, plissssssssss

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:

eee Baszka czemu by to nie mogło być hasło dnia??? choc jednego.... ja bym tam nie miałą nic przeciwko
Zatem jutro, od samego rana drinken machen dziewczęta, zapominamy o problemach życia codziennego i się bawimy. Ok ?
Stary 2012-10-25, 20:56   #4928
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
uwielbiam ich Mołek jakoś też ale Pieńkowskiej i ja nie trawię

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

moja to tylko na słoiczkach nawet deserki...
ostatnio parę razy ugotowałam jej warzywka: kalafior, marchew, brokuł, ziemniak, cukinia... ale ja właśnie nie mam przekonania do tych warzyw kupowanych w hipermarketach bardzo ubolewam nad tym, że nie mam dostepu do sprawdzonego źródła swojskich warzyw ze wsi dlatego po stokroć wolę słoiczki

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Oli szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym Ci dawała swojskie jadło . Ja dla odmiany mogłabym kupować praktycznie tylko chleb. Babcia tż zapewnia nam wszystkie warzywa swojskie, mięsko też mamy swoje, mleko też, babcia tż robi swojski ser biały, śmietanę i ostatnio nawet masło (inna sprawa że ja swojskiego nabiału nie lubię ).
Stary 2012-10-25, 21:28   #4929
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Baszka co czytasz? Ja "złocistą dolinę", ale jakaś mdła, to moja 5 ksiązka w tym miesiącu.

Aaaaaaaaaa Baszka ale laska z Ciebie fiju fiju, cudna.

4 blondynki Candace Bushnell, taka literatura na obcasach, lekka i przyjemna
Kupiłam w pakiecie, bo szukaam książki E. Giffin Sto dni po ślubie (dzięki Princ, przeczytałam Coś niebieskiego, coś pozyczonego i się wkręciłam) a do nich były ksiązki właśnie 4 blondynki, Będę u Klary i niewierność młodego tatusia za całe 11 zł

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Idę na Kuchenne...

Wyspać się dziewczynki, bo od jutra... jeeeeeeeeeeeee

Stary 2012-10-25, 21:34   #4930
olka1610
Rozeznanie

baszka pozwolisz że ściągnę od Ciebie tytułu książek, też lubię coś "lekkiego" poczytać

a odnośnie Prokopa i Wellman, oglądałyście DDTVN jak Prokop zafarbował na niebiesko ? Właśnie szukałam żeby tż pokazać, http://dziendobry.tvn.pl/video/adora...est,46983.html , od ok. 8 minuty

kuchenne rewolucje są a tż mecz ogląda
Stary 2012-10-25, 21:40   #4931
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

tak, na B . A Twoje na M ?

My dziś cały dzień poza domem, zakupy, urzędy itp. Kupiłam małej kurteczkę w tesco i takie spodenki bawełniane i bluzeczki, będzie miała jako piżamki.
Nie wiem czy pamiętacie, jakiś czas temu pytałam czy któraś zna firmękosmetyczną Bandi, chyba kasia_aa była też zainteresowana. No więc kupiłam ten krem jakiś czas temu i jestem mega zadowolona, polecam.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-tlustej.html
tak tak moje na M. wysłałąm Ci zapro.
a z tym kremem to ja sie pytałam (ale masz pamięć!) cały czas mam go wrzuconego w ulubionych fajnie ze masz dobre o nim zdanie, jak moj sie skonczy to napewno sobie ten kupie!

Cytat:

Zatem jutro, od samego rana drinken machen dziewczęta, zapominamy o problemach życia codziennego i się bawimy. Ok ?
ja jestem za! jak najbardziej tylko kupe małego zawioze do badania i juz zaraz siadamy i pijemy! i jestem pewna że odrazu dzien bedzie lepszy
zmykam do łożeczka! dobrrych ocy

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
baszka pozwolisz że ściągnę od Ciebie tytułu książek, też lubię coś "lekkiego" poczytać

a odnośnie Prokopa i Wellman, oglądałyście DDTVN jak Prokop zafarbował na niebiesko ? Właśnie szukałam żeby tż pokazać, http://dziendobry.tvn.pl/video/adora...est,46983.html , od ok. 8 minuty

kuchenne rewolucje są a tż mecz ogląda
widziałąm fajnie ze wrzuciłąś też pokaże tztowi"D
Stary 2012-10-25, 22:40   #4932
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
hehe szczerze mowiąc inaczej sobie te spacery wyobrazałamuświadomiłaś mi że tak nie bedzie

a co do badań to w przyszły piątek idziemy do żłobkai musze mieć aktualne badaniaa
sorry, ze pozbawilam cie zludzen

to ja nie wiedzialam, ze trzeba przynosic badania do zloba czy to tylko u ciebie tak jest?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:46   #4933
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
aaa daliśmy sobie spokój buuuuuu z tego samego powodu co Olka pisala, lepiej się troszkę przemęczyć a iść

Weź mnie ze sobą, plissssssssss
Bahamadia, ale co będzie swój dom budować dopiero czy kupować gotowy czy mieszkanie?

Ad.2. Mszpilka, to wycieczka zorganizowana z pracy, więc nie ma szans nie wiem w sumie kto jedzie, ale mam ochotę tylko sobie posiedzieć na du.. pie i nawet nie szczególnie gadać

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-10-25 o 22:47 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:48   #4934
muffinka90
Zakorzenienie

wiolqn

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

zmysl tylko pozazdroscic kolezanek

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-25, 22:50   #4935
Seona
Zakorzenienie

wiolqn a co u Was? Jak Adaś? Chodzi, gada już?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Muffinka, nowy wątek jaki zagramaniczny tytuł

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-25, 22:57   #4936
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muffinka, nowy wątek jaki zagramaniczny tytuł
a co tam tak zachodem polecialam

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a gdzie nikaa?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-25, 23:28   #4937
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a gdzie nikaa?
no właśnie, gdzie?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-25, 23:59   #4938
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
też nie trawię tej kobiety, zresztą Rusin też. Pieńskowska to taka zarozumiała lalunia
a mi ona nie przezkadza- i tak średnio można słuchać jak mała nadaje tuż koło głowy
Cytat:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:48   #4939
kasia_aa
Zadomowienie

cześć i czołem! noc koszmarna, milion pobudek jeczenie i płacz, dałam nurofrn troche pomogło...ehhh

ojej zaponiałąm ze juz nowy wątek zmykam!
Stary 2012-10-26, 07:53   #4940
princessskaa
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY

Pobudka standard 7:20 Nocka przespana,tylko mnie deszczysko obudziło, tak waliło po parapetach eh

Wczoraj kupiłam sobie kurtkę, śliczną, malinową, ale stwierdziłam w domu, że powinna być dłuższa, bo po pupie będzie mi wiało Niestety nie ma w Tally zwrotów chyba, a tylko wymiana i nie wiem czy coś fajnego, dłuższego i z kapturem jest

Baha
nie ma za co I ja bym coś poczytała, ale czasu brak łeee
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:07   #4941
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Prosim bardzo ściągaj i miłego czytania te czteryco mam zapowiadają się fajnie + te o których pisałam wcześniej E.Giffin Coś niebieskiego, Coś pożyczonego

Heja

Noc ok. Zatem pierwsze polanie czas zacząć

Seonko, to zależy ile uda nam się uzbierać. Jeśli będziemy mieć tyle co myślimy od razu, do tego coś dobierzemy kredytu, bierzemy się za dom. Pod warunkiem oczywiście, że ceny działek się nie zmienią. Jeśli nie to mieszkanko.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-26 o 10:12
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:10   #4942
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
4 blondynki Candace Bushnell, taka literatura na obcasach, lekka i przyjemna
To jest jedyna książka, której nawet nudząc się potwornie na oddziale patologii ciąży nie byłam w stanie przeczytać - dla mnie nie tyle lekka łatwa i przyjemna - bo takie akurat lubię, ta była beznadziejnie płytka, prymitywna, nudna, no masakra.

wiolqn

Niepotrzebnie wczoraj chwaliłam się przespaną nocą - dziś byla masakra
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:12   #4943
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY

Pobudka standard 7:20 Nocka przespana,tylko mnie deszczysko obudziło, tak waliło po parapetach eh

Wczoraj kupiłam sobie kurtkę, śliczną, malinową, ale stwierdziłam w domu, że powinna być dłuższa, bo po pupie będzie mi wiało Niestety nie ma w Tally zwrotów chyba, a tylko wymiana i nie wiem czy coś fajnego, dłuższego i z kapturem jest

Baha nie ma za co I ja bym coś poczytała, ale czasu brak łeee
W każdym sklepie powinny być zwroty jak nie, zostaje nam nadzieja, że nie będzie srgiej zimy i dupska nie przewieje

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
To jest jedyna książka, której nawet nudząc się potwornie na oddziale patologii ciąży nie byłam w stanie przeczytać - dla mnie nie tyle lekka łatwa i przyjemna - bo takie akurat lubię, ta była beznadziejnie płytka, prymitywna, nudna, no masakra.
Lekka i przyjemna, napisałam odnośnie wszstkich tych książek. Szczególnie e.Giffin.

W zasadzie czytam dopiero drugi rozdział i czekam na rozwinięcie się akcji, nie lubię takich przeskoków z tematem między rozdziałami, ale po tym co piszesz, już mi się jej czytać nie chce...

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-26 o 10:14
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:01   #4944
wariateczka88
Zadomowienie

wiolqn
princ poka foty kurtki

a wy zamist stary watek dobijac nowy rozkrecacie

dobry
u nas wreszcie noc jako tako,bo nie wiem czy mowilam,ze od kilku dni mala co chwile w nocy placze,budzi sie,i placze
dzis sie kolo 5 obudzila,wiec ja juz wzielam do siebie
i od rana nas pakuje,i pakuje,i pakuje
moze zeby mi sie humor polepszyl to i drin by sie przydal,bo dobrze widze ze cos polewacie?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

haha i od rana siedze na gumtree
w dziale oddam za darmo z nadzieja,ze ktos ze chce sie pozbyc szafy,jakiejkolwiek,lub stołu,jakiegokolwiek
ehh chciala bym

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

muffinko za tytuł heh

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:04   #4945
muffinka90
Zakorzenienie

moje dziecko jest nienormalne zasnal wczoraj pozno, dzis wstal przed 6:00, wzielam go na dospanie do nas, myslalam, ze juz spi i kimam dalej, a tu jak mnie nie obudzi pulsujaca i krwawiaca warga patrze na mlodego, a on stoi nade mna na czterech, kiwa sie i stuka mnie glowa w usta, wtf???
teraz mam napuchnieta warge i wygladam cuuudownie po prostu, wykladowcy pomysla, ze mnie tz bije

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

wariateczko

czekam az sie dziec obudzi, pakuje go w tramwaj i jade oddac kolezance, stresa mam, bo po ostatnim zjezdzie jest masakra w domu, napady paniki takie, ze jak go kapie nie moge stanac przy zlewie 1m od wanny, bo juz sie zanosi az bordowy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-26, 11:07   #4946
nettka_
Zadomowienie

hej

Nocka ok

Rano podchodzę do okna i co widzę?
Śnieggggg wtf? ...ale już znikł

Baha ty już od rana do wieczora nie dasz rady

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:10   #4947
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ale biedny musiał się w nim pocić, skoro wyszła taka reakcja

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

Baha ty już od rana do wieczora nie dasz rady
Dam

Szczególnie, że do tej pory było tylko jedno polanie
Stary 2012-10-26, 11:13   #4948
wariateczka88
Zadomowienie

muffinko mowisz o Twojej nieobecnosci przy malym?
moja moja nieobecnosc zniosla dobrze,ale od kilku dni znikne jej z oczu i tak samo,wrzask jak nie wiem

a najgorsze ze ona staje przy czym sie,probuje dreptac,i co chwile jakies bec i guz,wczoraj przestalam liczyc ile razy sie przewrocila i uderzyla

kiedys pisalyscie o kasku do nauki chodzenia i sie smialam z tego,a teraz tz-et sie ze mnie smieje,bo mowie mu ze malej to by sie taki jednak przydal

Wymianka

Stary 2012-10-26, 11:17   #4949
muffinka90
Zakorzenienie

wariateczo nie zostaje Wam nic innego, jak przeczekac az sie Beti wprawi, teraz juz taki wiek, ze guzy na porzadku dziennym sa.
mlody jak mnie nie bylo tez sie zachowywal ok, pomijajac 1,5h ryk przy usypianiu na noc w piatek, ciekawa jestem jak dzis im pojdzie... ale jak juz wrocilam to makabra, jak tz wraca z pracy przez jakis czas nie moze sie do malego dotknac, bo ryczy jak opetany...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-26, 11:27   #4950
wariateczka88
Zadomowienie

a widzisz,u nas nie jest tak zle,tzn Beti z tata zostaje jak mam zajecia,i im bardzo dobrze mija czas
nawet mi ostatnio jak wychodzilam dala caluska,zrobila papa
tylko teraz cos tak jest,bawimy sie,znikne jej z oczu to od razu rozpacz

eh wiecie co,mam mase ciuchow niepotrzebnych,w roznych rozmiarach,wzięłam dalam ogłoszenie ze je oddam
i te co dalam ze za darmo to mam 50odpowiedzi
a te co ze za jakas zabawke dla dziecka-zero

Wymianka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości