|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Justi t niestety mdłości... bo witaminy dzisiaj zaczynam brać a od wczoraj mnie trzyma CAŁY DZIEŃ myslałąm ze ze stresu ale nie... nasilają się po obiedniej porze i wtedy jest masakra... no nic trza przetrwac...
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie najbardziej przeszkadza fakt, że nie mogę pić. zjeść jeszcze zjem - jabłka, banany, jakieś suche rzeczy i pieczone kartofelki ale jak próbuję podejść do wody, to wieczorem pozwalam sobie na jeden kubek naparu z imbiru z miodem i cytryną. powoli pite daje radę...aa, i kubek mleka na dzień też dam radę wypić. reszta to już tylko chyba wyssane soki z jabłek głupio tak, bo powinnam 5 razy tyle pić, szczególnie z moją gęstą krwią ![]() Cytat:
tak ogólnie to te wymioty przez progesteron, który nam luzuje flaki, żeby macica się rozraztała. a że przełyk i kiszki przy okazji się rozleniwiają, to mamy przygody
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, ze limit mają wprowadzić tylko w tym ogólnopolskim a nie krakowskim... ale może...
Na razie żyję nadzieją ![]() Cytat:
ale mam takie dziwne uczucie w brzuchu... nawet nie wiem jak to określić czuje, że mam brzuch |
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale właśnie wczoraj nuna napisała o witaminach a dziś o mdłościach i tak skojarzyłam ale widać, ze po prostu przyszedł na nią czas ![]() Aaś! Zobacz jak niedługo będzie cudownie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-26 o 09:28 |
|
|
|
|
#3217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z ciążą wszystko ok, ale gin mi zabroił. Mogę tylko spacerować.Cytat:
)A osattnio gin dawał mi jakieś ulotki kalendarz ciąży z reklamą witamin i pyta: bierzesz witaminy? a ja, że tak. On: te? Ja: Nie, te co ostatnio mi kazałeś On. Pharmaton matruelle? Ja: tak On: no to dobrze, bo są lepsze
|
|||||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jak ostatnio wyszłam z kościoła to miałam takie odruchy, że mąż myślał, że go zwymiotuje
ale już miałam tak od kilku dni a od wczoraj to już całodziennie i apetyt przechodzi![]() A o witaminy pytałam, bo lekarz mowil, że omowimy na wizycie. Wiec chciałąm wiedziec kto jakie bierze. Myślę, że witaminy się mi przydadza, bo niestety ale sezon owocowy się skończył Ja chce truskawki;(---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- lonely mi tez te polecił i jeszcze jedne ale babka w aptece mówi, że babki biora znacznie częsciej te.
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"że go zwymiotuje"? Właśnie zauważyłam, że Ty piszesz inaczej niż wszyscy, jak by hmmm nie w pierwszej osobie, tylko ciężko mi to określić ![]() ![]() Witam się z rana. Wczoraj miałam takie wzdęcie, że myślałam, że brzuch mi rozsadzi. Byłam wczoraj u 5letniego chrześniaka i jak mu jego mama powiedziała, że ciocia będzie miała dzidziusia to nie był zachwycony. Chyba uznał, że już nie będzie on najważniejszy... ![]() colorblue mi też mój lekarz powiedział, że od II trymestru, a jeszcze tymbardziej jak ktoś wymiotuje i ma mdłości to niewskazane, bo te witaminy to nasilają.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-26 o 09:42 |
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo lekarzy mówi, że jeśli wyniki są ok to nie popierają syntetycznych witamin zwariować można
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
jaki detektyw
no w sumie jesteśmy po imieniu, czasem się zapominam i używam form grzecznościowych. Ale ten gin to taki dalszy znajomy mojego Tż. Chodzę do niego prywatnie, ale jest też ordynatorem w szpitalu więc za pierwszym razem byłam za free w szpitalu, przyjął mnie bez żadnej kolejki i już po 3 godzinach od zobaczenia dwóch kreseczek na teście byliśmy u niego i potwierdzał ciąże, pokazując nam serduszko
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ew myślę o tych: http://sklep.ziololek.pl/35,linocomplex-folicum-nnkt bo się obawiam, że mogę za mało nnkt dostarczać :/ ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no tutaj, jest to uzasadnione.. Na początku głupio mi było, ale jeszcze dziwniejsza by była sytuacja kiedy byśmy sobie Panowali/Paniowali
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego nie latać samolotem w pierwszym trymestrze? chciałabym to wiedzieć tym bardziej że za 2,5 tygodnia lecę na szkolenie do Anglii |
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego nie powinno się latać? bo zmiany ciśnienia mogą zaburzać zagnieżdżanie, dlatego tylko w pierwszym trymestrze nie powinno się
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż moja kuzynka z mężem miała lecieć na wakacje do Hiszpanii i jak dowiedziała się, że jest w ciąży to lekarz kategorycznie jej zabronił. Musieli odwołać wycieczkę 3 dni przed. Ale wiem że miała plamienia i musiała brać duphaston |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezaneczki przyszłe memczki ![]() A jakie Wy tabletki bierzecie ja biore Femibion natan 1
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Moge mowić porpawną polszczyzną jak chcecie??:P tylko tu czuje się,,jak u siebie"![]() co do witamin to gdyby było lato to może i ale teraz jest mało owoców i niestety się wszystkich witamin nie dostarczy. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Pharmaton Matruelle. Ale może znajde coś tańszego??
|
|
#3232 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja wracam z zaświatów niemal, wczoraj miałam krytyczny dzień w chorobie, a już 6, masakra, leżałam i patrzyłam w sufit, z bólu nie mogłam już nic, gardło, uszy, nos, oczy, głowa, ból na maksa. I miałam mega dylemat, zwykła lekarka mojej córy powiedziała brać antybiotyk, bo to mniejsze zło i tzreeba to przerwać a mój gin nie i nie i zapisał steryd i wahałam się bo na ulotce masakra ale po zajrzeniu do netu stwierdziłam ze on jest jednak geniuszem, i wzięłam wczoraj i dziś jest lepiej |
|||||||
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi gin od początku ciąży zaleciła Pregna250DHA i PregnaPlus.. na następnej wizycie (będę w 12tc) powiedziała, że zmienimy na witaminy
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, Mysia - dziękuję za wyjaśnienia
jeszcze zadzwonię do gina i się upewnię. ja na razie łykam kwas foliowy i magnez. i całe mnóstwo zapasów z zamrażarki (mamy truskawki, porzeczki, maliny, dynię). w ogóle czekolada przestała mi smakować - za to wszelkiego rodzaju warzywa i owoce pochłaniam w rekordowej ilości
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
47.50...
zacielam palca jak tarłam ziemniaki na placki ziemniaczane humpback podziel się
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj o składzie Bo do konca 12 tygodnia natal 1 a po natal 2
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
i to wystarcza na miesiąc?
ja sobie kupiłam przed ciążą witaminy (jak mi później lekarz powiedział - niepotrzebnie), mają wszystko czego potrzeba i dałam chyba niecałe 30zł. Ladee vit miałam tzn. mam ale nie używam
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
popytam, ale u nas apteki zdzierają
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

mnie najbardziej przeszkadza fakt, że nie mogę pić. zjeść jeszcze zjem - jabłka, banany, jakieś suche rzeczy i pieczone kartofelki
ale jak próbuję podejść do wody, to
głupio tak, bo powinnam 5 razy tyle pić, szczególnie z moją gęstą krwią 

czuje, że mam brzuch
)

Ja chce truskawki;(

a zauwaz ze jest nas duzo i wszystkie razy dwa,nooo niektore razy trzy hehe wiec nie moze byc inaczej,musi byc dobrze
Ale wiem co czujesz,ja ide w poniedzialek i tez juz odchodze od zmyslow takze don't worry,be happy !!! (tak mi sie jakos nasunelo :P)
ja sobie kupiłam przed ciążą witaminy (jak mi później lekarz powiedział - niepotrzebnie), mają wszystko czego potrzeba i dałam chyba niecałe 30zł. Ladee vit miałam