Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 09:06   #3211
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Justi t niestety mdłości... bo witaminy dzisiaj zaczynam brać a od wczoraj mnie trzyma CAŁY DZIEŃ myslałąm ze ze stresu ale nie... nasilają się po obiedniej porze i wtedy jest masakra... no nic trza przetrwac...
Stary 2012-10-26, 09:07   #3212
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justi t niestety mdłości... bo witaminy dzisiaj zaczynam brać a od wczoraj mnie trzyma CAŁY DZIEŃ myslałąm ze ze stresu ale nie... nasilają się po obiedniej porze i wtedy jest masakra... no nic trza przetrwac...
Wszystko przetrwamy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:10   #3213
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:10   #3214
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jeny jak mnie mdli od wczoraj cały dzień;/dziś to samo... czyli wiamy poranne całodzienne mdłości kurde aż się jeść odniechciewa... może i lepiej bo 4 kg przytyłam tak zarłam... jak pomyśle o jedzeniu to
witaj w klubie mnie najbardziej przeszkadza fakt, że nie mogę pić. zjeść jeszcze zjem - jabłka, banany, jakieś suche rzeczy i pieczone kartofelki ale jak próbuję podejść do wody, to wieczorem pozwalam sobie na jeden kubek naparu z imbiru z miodem i cytryną. powoli pite daje radę...
aa, i kubek mleka na dzień też dam radę wypić. reszta to już tylko chyba wyssane soki z jabłek głupio tak, bo powinnam 5 razy tyle pić, szczególnie z moją gęstą krwią
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A zaczęłaś brać te witaminy? Bo wczoraj o nic poczytałam i dużo kobiet skarżyło się na wymioty po nich Ale może po prostu dopadły Cię mdłości
ja nic nie brałam, no poza kwasem foliowym, i tak mi jakoś... ale fakt, niektórzy mają tak po preparatach z żelazem
tak ogólnie to te wymioty przez progesteron, który nam luzuje flaki, żeby macica się rozraztała. a że przełyk i kiszki przy okazji się rozleniwiają, to mamy przygody
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:10   #3215
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
teraz tak ejst ale niby są plany od 2013 żeby był limit:/
Wydaje mi się, ze limit mają wprowadzić tylko w tym ogólnopolskim a nie krakowskim... ale może...
Na razie żyję nadzieją

Cytat:
jeny jak mnie mdli od wczoraj cały dzień;/dziś to samo... czyli wiamy poranne całodzienne mdłości kurde aż się jeść odniechciewa... może i lepiej bo 4 kg przytyłam tak zarłam... jak pomyśle o jedzeniu to
Ja nie mam takich typowych mdłości... tylko raz zrobiło mi się niedobrze, a tak to na wymioty mnie nie ciągnie...
ale mam takie dziwne uczucie w brzuchu... nawet nie wiem jak to określić czuje, że mam brzuch
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:17   #3216
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja nic nie brałam, no poza kwasem foliowym, i tak mi jakoś... ale fakt, niektórzy mają tak po preparatach z żelazem
tak ogólnie to te wymioty przez progesteron, który nam luzuje flaki, żeby macica się rozraztała. a że przełyk i kiszki przy okazji się rozleniwiają, to mamy przygody
mnie też męczyły mdłości, na szczęście bez wymiotów i witamin nie brałam póki co
no ale właśnie wczoraj nuna napisała o witaminach a dziś o mdłościach i tak skojarzyłam ale widać, ze po prostu przyszedł na nią czas

Aaś! Zobacz jak niedługo będzie cudownie https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...08728878_n.jpg aż Ci zazdroszczę

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-26 o 09:28
Stary 2012-10-26, 09:30   #3217
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w ogóle Mąż stwierdził dziś wieczorem że mamy małe święto - tydzień bez szpitala (odpukać)
oby tak już było

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a teraz tak trochę poważniej... słyszałyście o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą paciorkowce (streptococcus z grupy B) siedzące u około 30% kobiet w obrębie pochwy? mogą się w trakcie porodu przenieść na dziecko i wtedy zdarzają się poważne choroby typu zapalenie opon mózgowych, sepsa (nie wiem czy to dobrze przetłumaczyłam, czy jest coś takiego)
słyszałam o tym dzisiaj przypadkiem... podobno tu w niemczech prywatne pacjentki są na to badane i w razie wu podaje się przed porodem antybiotyk. nie wiem jeszcze, co o tym myśleć, o co w ogóle chodzi i dlaczego i czy to może się mnie tyczyć, bo nawet nie jest do końca jasne, czy akurat ten rodzaj się przenosi drogą płciową czy cholera wie... no ale chyba warto doczytać i podpytać gina...
pierwsze słyszę

Cytat:
Witam Was dziewczynki i proszę o przyjęcie do grona

Mama 24 lata i jestem w 6tym tygodniu ciąży udało się w czwartym cyklu starań miałam sporo zawirowań po dostawieniu hormonów Wczoraj już biło serduszko i pączek ma 4 mm Planowana data porodu to 18 czerwca (mniej więcej, bo mam długie cykle)

Proszę ślicznie o przygarnięcie mnie [COLOR="Silver"]
Witaj gratulacje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja przed ciążą ćwiczyłam ok. 5 dni w tygodniu, i dalej ćwiczę tylko przy znacznie mniejszej intensywności przez kontrolę tętna. ponadto jak nie mam ochoty, lub czuję zmęczenie to kończę. dodatkowo ograniczyłam siłownię na rzecz pilatesa - czytałam że to bardzo dobre ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo wzmacniają mięśnie miednicy i kręgosłupa. spotkałam się też z artykułem, że w pierwszym trymestrze ćwiczenia są wskazane tylko należy uważać żeby nie przegrzewać organizmu. w drugim trymestrze pojawia się znacznie więcej ograniczeń - nie można np. leżeć na plecach. dziś wieczorem idę znów na 1h pilatesa ze stretchingiem, a potem na spotkanie ze znajomymi przy truskawkowym tiramisu
ja też ćwiczyłam wcześniej. Będąc już w ciąży, nieświadoma tego pojechaliśmy z Tż na intensywny 30km trening rowerem po lesie z ciążą wszystko ok, ale gin mi zabroił. Mogę tylko spacerować.

Cytat:
mnie też męczyły mdłości, na szczęście bez wymiotów i witamin nie brałam póki co
no ale właśnie wczoraj nuna napisała o witaminach a dziś o mdłościach i tak skojarzyłam ale widać, ze po prostu przyszedł na nią czas
ja też biorę witaminki i dobrze się czuję, nie mam mdłości (no... może czasem )

A osattnio gin dawał mi jakieś ulotki kalendarz ciąży z reklamą witamin i pyta: bierzesz witaminy? a ja, że tak.
On: te?
Ja: Nie, te co ostatnio mi kazałeś
On. Pharmaton matruelle?
Ja: tak
On: no to dobrze, bo są lepsze

Stary 2012-10-26, 09:32   #3218
nuna2
Zakorzenienie

To ja jak ostatnio wyszłam z kościoła to miałam takie odruchy, że mąż myślał, że go zwymiotuje ale już miałam tak od kilku dni a od wczoraj to już całodziennie i apetyt przechodzi
A o witaminy pytałam, bo lekarz mowil, że omowimy na wizycie. Wiec chciałąm wiedziec kto jakie bierze. Myślę, że witaminy się mi przydadza, bo niestety ale sezon owocowy się skończył Ja chce truskawki;(

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

lonely mi tez te polecił i jeszcze jedne ale babka w aptece mówi, że babki biora znacznie częsciej te.
Stary 2012-10-26, 09:39   #3219
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A osattnio gin dawał mi jakieś ulotki kalendarz ciąży z reklamą witamin i pyta: bierzesz witaminy? a ja, że tak.
On: te?
Ja: Nie, te co ostatnio mi kazałeś
On. Pharmaton matruelle?
Ja: tak
On: no to dobrze, bo są lepsze
Jesteście ze sobą po imieniu czy tylko tak napisałaś?

Stary 2012-10-26, 09:39   #3220
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna z tego co wiem to przez pierwszy trymestr bierze się jedynie kwas foliowy, a witaminy to od 2 trymestru

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:41   #3221
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jak ostatnio wyszłam z kościoła to miałam takie odruchy, że mąż myślał, że go zwymiotuje ale już miałam tak od kilku dni a od wczoraj to już całodziennie i apetyt przechodzi
A o witaminy pytałam, bo lekarz mowil, że omowimy na wizycie. Wiec chciałąm wiedziec kto jakie bierze. Myślę, że witaminy się mi przydadza, bo niestety ale sezon owocowy się skończył Ja chce truskawki;(

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

lonely mi tez te polecił i jeszcze jedne ale babka w aptece mówi, że babki biora znacznie częsciej te.

"że go zwymiotuje"? Właśnie zauważyłam, że Ty piszesz inaczej niż wszyscy, jak by hmmm nie w pierwszej osobie, tylko ciężko mi to określić

Witam się z rana.
Wczoraj miałam takie wzdęcie, że myślałam, że brzuch mi rozsadzi.
Byłam wczoraj u 5letniego chrześniaka i jak mu jego mama powiedziała, że ciocia będzie miała dzidziusia to nie był zachwycony. Chyba uznał, że już nie będzie on najważniejszy...

colorblue mi też mój lekarz powiedział, że od II trymestru, a jeszcze tymbardziej jak ktoś wymiotuje i ma mdłości to niewskazane, bo te witaminy to nasilają.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-26 o 09:42
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:42   #3222
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

mój mi dał próbkę centrum materna - bierze się 2 dziennie -jedna to sa kwasy dha a druga witaminy i mówił, że jeśli będę źle tolerować to tylko coś z dha by się przydało areszty nie muszę łykać i kwas foliowy dużo lekarzy mówi, że jeśli wyniki są ok to nie popierają syntetycznych witamin zwariować można
Stary 2012-10-26, 09:51   #3223
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście ze sobą po imieniu czy tylko tak napisałaś?
jaki detektyw no w sumie jesteśmy po imieniu, czasem się zapominam i używam form grzecznościowych. Ale ten gin to taki dalszy znajomy mojego Tż. Chodzę do niego prywatnie, ale jest też ordynatorem w szpitalu więc za pierwszym razem byłam za free w szpitalu, przyjął mnie bez żadnej kolejki i już po 3 godzinach od zobaczenia dwóch kreseczek na teście byliśmy u niego i potwierdzał ciąże, pokazując nam serduszko

Stary 2012-10-26, 09:54   #3224
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mój mi dał próbkę centrum materna - bierze się 2 dziennie -jedna to sa kwasy dha a druga witaminy i mówił, że jeśli będę źle tolerować to tylko coś z dha by się przydało areszty nie muszę łykać i kwas foliowy dużo lekarzy mówi, że jeśli wyniki są ok to nie popierają syntetycznych witamin zwariować można
dokładnie tak mówią bo jeśli wyniki są dobre to witaminy mogą (ael nie muszą!) tylko utuczyć dziecko
Ja ew myślę o tych: http://sklep.ziololek.pl/35,linocomplex-folicum-nnkt bo się obawiam, że mogę za mało nnkt dostarczać :/

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
jaki detektyw no w sumie jesteśmy po imieniu, czasem się zapominam i używam form grzecznościowych. Ale ten gin to taki dalszy znajomy mojego Tż. Chodzę do niego prywatnie, ale jest też ordynatorem w szpitalu więc za pierwszym razem byłam za free w szpitalu, przyjął mnie bez żadnej kolejki i już po 3 godzinach od zobaczenia dwóch kreseczek na teście byliśmy u niego i potwierdzał ciąże, pokazując nam serduszko
Pytam bo jestem uczulona na to, że lekarze czasem sami od siebie mówią do pacjenta na Ty

Stary 2012-10-26, 10:02   #3225
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo jestem uczulona na to, że lekarze czasem sami od siebie mówią do pacjenta na Ty
nie no tutaj, jest to uzasadnione.. Na początku głupio mi było, ale jeszcze dziwniejsza by była sytuacja kiedy byśmy sobie Panowali/Paniowali

Stary 2012-10-26, 10:09   #3226
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie no tutaj, jest to uzasadnione.. Na początku głupio mi było, ale jeszcze dziwniejsza by była sytuacja kiedy byśmy sobie Panowali/Paniowali
Nie no, jasne w Waszej sytuacji to co innego

Stary 2012-10-26, 10:21   #3227
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj pytałam gina o ćwiczenia i o orbitrek i powiedział, że żadnego biegania ani orbitreka, że tylko joga dla ciężarnych i spacery a nie mam zagrożonej ciąży zdziwiłam się bo on taki wylajtowany generalnie a tutaj mi wybił z głowy orbitrek ale spoko powiedział też że nie powinnam latać samolotem w pierwszym trymestrze a test mi wyszedł pozytywny podczas delegacji w stanach więc fasolka przeleciała w sumie prawie 30 h tam i spowrotem
intryguje mnie dlaczego lekarz wspomniał jedynie o jodze i spacerach (a nie np. jeszcze o basenie). ja jak się pytałam lekarki to mogę praktycznie wszystko z zastrzeżeniem co do sportów urazowych i przy bacznej kontroli. ciekawe od czego to zależy. za 3 tygodnie popytam jeszcze dokładniej.

i dlaczego nie latać samolotem w pierwszym trymestrze? chciałabym to wiedzieć tym bardziej że za 2,5 tygodnia lecę na szkolenie do Anglii
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:23   #3228
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
intryguje mnie dlaczego lekarz wspomniał jedynie o jodze i spacerach (a nie np. jeszcze o basenie). ja jak się pytałam lekarki to mogę praktycznie wszystko z zastrzeżeniem co do sportów urazowych i przy bacznej kontroli. ciekawe od czego to zależy. za 3 tygodnie popytam jeszcze dokładniej.

i dlaczego nie latać samolotem w pierwszym trymestrze? chciałabym to wiedzieć tym bardziej że za 2,5 tygodnia lecę na szkolenie do Anglii
basen tez można tylko ja pytałam o ćwiczenia konkretne

dlaczego nie powinno się latać? bo zmiany ciśnienia mogą zaburzać zagnieżdżanie, dlatego tylko w pierwszym trymestrze nie powinno się
Stary 2012-10-26, 10:38   #3229
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

basen też można nie powinno się latać ze względu na przeciążenia, zmiany ciśnienia. Ale podobno tylko do konca 12 tygodnia. Do Anglii krótko się leci, więc może nie będziesz miała aż takich przeciwwskazań.
Chociaż moja kuzynka z mężem miała lecieć na wakacje do Hiszpanii i jak dowiedziała się, że jest w ciąży to lekarz kategorycznie jej zabronił. Musieli odwołać wycieczkę 3 dni przed. Ale wiem że miała plamienia i musiała brać duphaston

Stary 2012-10-26, 10:48   #3230
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Kolezaneczki przyszłe memczki

A jakie Wy tabletki bierzecie ja biore Femibion natan 1
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:58   #3231
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nuna z tego co wiem to przez pierwszy trymestr bierze się jedynie kwas foliowy, a witaminy to od 2 trymestru
mi lekarz zalecił już, bratowa i przyjaciolka(każda u innych) dostały tez od razu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
"że go zwymiotuje"? Właśnie zauważyłam, że Ty piszesz inaczej niż wszyscy, jak by hmmm nie w pierwszej osobie, tylko ciężko mi to określić

Witam się z rana.
Wczoraj miałam takie wzdęcie, że myślałam, że brzuch mi rozsadzi.
Byłam wczoraj u 5letniego chrześniaka i jak mu jego mama powiedziała, że ciocia będzie miała dzidziusia to nie był zachwycony. Chyba uznał, że już nie będzie on najważniejszy...

colorblue mi też mój lekarz powiedział, że od II trymestru, a jeszcze tymbardziej jak ktoś wymiotuje i ma mdłości to niewskazane, bo te witaminy to nasilają.
no w sensie , że go oheftam Moge mowić porpawną polszczyzną jak chcecie??:P tylko tu czuje się,,jak u siebie"
co do witamin to gdyby było lato to może i ale teraz jest mało owoców i niestety się wszystkich witamin nie dostarczy.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość

Pharmaton Matruelle. Ale może znajde coś tańszego??
Stary 2012-10-26, 10:58   #3232
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Vil, pewnie te Twoje zbędne kilogramy to własnie w cyckach

Ja tak jak Axella i Veronik nie mam za bardzo biustu. Często miseczka A jest dla mnie za duża nawet jak kilka razy próbowałam iść na profesjonalny brafitting to nigdy nie mieli dla mnie rozmiaru ;( Niestety nadrabiam to w biodrach i udach - tam bardzo szybko łapię dodatkowe centymetryNie ma sprawiedliwości na tym świecie!~
Nawet teraz: piersi ledwo się zaokrągliły a oponka już mi się zrobiła pod talią.

Ech mam nadzieję, że w drugim trymestrze będę mogła być bardziej aktywna i też zmodyfikuję swoją dietę. Teraz jem bardzo dużo pieczywa, bo zmniesza moje mdłości, ale wiadomo, że te węglowodany nie są obojętne dla nas... No i generalnie jem dużo więcej. Zobaczymy jak będzie dalej...
mam taki sam plan, drugi trymestr-modyfikacja diety. Najgorsze że ja teraz przed ciążą i na początku jeszcze odzywiałam się mega zdrowo, pełne ziarno, warzywka, mało słodkiego, zboża, błonnik itp. a te mega mdłości odrzuciły mnie od wszystkich dobrodziejstw na rzecz właśnie tego co najzdrowsze nie jest i też muszę jeść dużo bo jeszcze gorzej męczą mdłości
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Z Lublina jestem Moj ginekolog niestety nie pracuje w zadnym szpitalu i tez mam zagadke gdzie bede rodzila Ja bede miala cc i musze znalezc kogos kto to dobrze zrobi.
Ostatnio slyszalam opinie, ze jak porod jest normalny (w sensie bez zadnych powiklan) to wszedzie sie dobrze rodzi, a jak sie zaczynaja jakies schody to w kazdym ciezko.
Na Jaczewskiego jest szpital kliniczny, jak cos sie dzieje w jakims innym szpitalu z matka lub noworodkiem, z czym sobie nie daja rady, to zawsze wioza na sygnale na jaczewskiego. Z drugiej strony, strasznie tam sa traktowane pacjentki, szczegolnie te po cc. Zero pomocy, empatii, wspolczucia. Kazda po znieczuleniu jest zostawiona sama sobie i rob se babo co chcesz Nie wazne ze nie mozesz sie ruszyc kilkanascie godzin po znieczuleniu- musisz sobie poradzic z dzieckiem. Nikt nie moze przyjsc na sale po cc, zeby pomoc przy dziecku- ani maz, ani nawet matka. Rodzila tam moja przyjaciolka i moja kuzynka - obie nie polecaja. Moj lekarz bedzie mnie kierowal albo na staszica albo na krasnickie- bo tam ma znajomych lekarzy i tam kiedys pracowal..
Ja wolalabym na Lubartowskiej ..
Ciezka sprawa z tym szpitalem, bede o tym myslec po nowym roku

Dostalam dzis skierowania na badania prenatalne. Jako ze mam skonczone 35lat musze je zrobic. Dzwonilam dzis do przychodni (jednej z dwoch w lbn, ktora robi przeziernosc i test pappa) i okazalo sie, ze juz wyczerpali program na nfz i moge sie wypchac. Albo sobie zaplace albo nie bede robic badan.
A w****wia mnie to, bo naleza mi sie one jak psu miska wrrr

Pieprzony kraj

A co do imion, to moj tz sie uparl na corke -Patrycje, mnie sie podoba Natalia, co do synka - nie mam pojecia
Ja Patrycję chciałam ale moja córa mówi teraz tak "wiesz jak jej dam na imię jak się urodzi?- Dagmara, będę na nią mówić Dagmarka, Dagi, Dagusia

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Tak wogole to witajcie mamuski
Nuna Kochana nic sie nie martw My trzymamy a zauwaz ze jest nas duzo i wszystkie razy dwa,nooo niektore razy trzy hehe wiec nie moze byc inaczej,musi byc dobrze Ale wiem co czujesz,ja ide w poniedzialek i tez juz odchodze od zmyslow takze don't worry,be happy !!! (tak mi sie jakos nasunelo :P)

Wczoraj pierwszy raz lezac u boku Tż podczytywalam na tel. forum,a on oczywiscie niby ogladal film,ale widzial ze piszecie o imionach i odrazu do mnie "a Ty jak myslisz",a mi sie bardzo podoba Kubuś i Filip,a ze Kubusia ma kolezanka ktora urodzila miesiac temu i widujemy sie w sumie codziennie i jak ja urodze to tez razem bedziemy chodzic na spacery,place zabaw itp wiec juz Kubus odpada
A z Tż mamy tak,ze albo zgadzamy sie z czyms w 100%,myslimy wrecz o tym samym albo jest mega wojna hehe,no i ja tak niesmialo ze jak bedzie chlopak to Filip a jak dziewczynka to jeszcze nie wiem,a Tż "ooo tez myslalem zeby byl Filip",takze jak bedzie synus to bedzie Filipek
Filipa chce moja córka jeśli to będzie chłopczyk i mi zaczęło się podobać

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie martw się zupełnie. Pokarm nie zależy od wielkości biustu (sama się w ten sposób pocieszam, bo moje są maleńkie). Z resztą piersi nie są chyba nigdy identyczne (no chyba, że spod skalpela ) Teraz to bardziej widzisz, bo rosną ale po ciąży na pewno wszystko wróci do normy!

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Będzie wszystko pięknie, zobaczycie
ja mam spore cycki a pokarmu było jak na lekarstwo niestety, w ogóle jak sobie przypomnę koszmar karmienia to mi słabo, jakoś w ciąży do głowy by mi nie przyszło że z tym będzie problem, o tym się za mało mówi a potem sie człowiek jak wyrzutek czuje że nie daje rady, moje brodawki się przede wszytskim nie nadają, musiałam wykręcać cycek zeby mała złapała a i tak to było na chwilę i bez efektów, ogólnie koszmar,a teraz uwaga jak ktoś z gatunku matek niewyrodnych bo ja raczej piersią karmić nie będę, dla mnie to zero wygody wręcz przeciwnie plus mnóstwo innych argumentów i mało pokarmu, no chyba że cud by się wydarzył i miałabym zalew pokarmu to specjalnie blokować tego nie będę ale nastawiam się niestety na

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Ooo bedzie kanapeczka z czosnkiem mrr lubie

Super, gratuluje ))

Wstaje laski i lece na zastrzyk. Czuje sie taka zdechla, ze nawet sie nie pomaluje. Pani pielegniarka w przychodni sie mnie przestraszy

I czosnek sobie kupie
kanapka z czosnkiem, kminek, cebula, na to ser zółty, mniami, od 6 dni wpierniczam co wieczór ale nie działa

Cytat:
Dziękuję no to ja robię podobnie, tylko jeszcze dodaję pierś z kurczaka. No a wszystko podaję z makaronem penne

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

nie widzę przeszkód mój brat tam mieszka więc lokum będziemy miały ciekawa tylko jestem jak cenowo zakupy w tym sklepie wyglądają. No ale w grudniu/tyczniu w Londynie są meeeega wyprzedaże
mogę ja też?

Cytat:
basen tez można tylko ja pytałam o ćwiczenia konkretne

dlaczego nie powinno się latać? bo zmiany ciśnienia mogą zaburzać zagnieżdżanie, dlatego tylko w pierwszym trymestrze nie powinno się
Mysia- witaj

ja wracam z zaświatów niemal, wczoraj miałam krytyczny dzień w chorobie, a już 6, masakra, leżałam i patrzyłam w sufit, z bólu nie mogłam już nic, gardło, uszy, nos, oczy, głowa, ból na maksa. I miałam mega dylemat, zwykła lekarka mojej córy powiedziała brać antybiotyk, bo to mniejsze zło i tzreeba to przerwać a mój gin nie i nie i zapisał steryd i wahałam się bo na ulotce masakra ale po zajrzeniu do netu stwierdziłam ze on jest jednak geniuszem, i wzięłam wczoraj i dziś jest lepiej teraz już z górki, strasznie się cieszę bo już się bardzo martwiłam
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:59   #3233
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
mi lekarz zalecił już, bratowa i przyjaciolka(każda u innych) dostały tez od razu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

no w sensie , że go oheftam Moge mowić porpawną polszczyzną jak chcecie??:P tylko tu czuje się,,jak u siebie"
co do witamin to gdyby było lato to może i ale teraz jest mało owoców i niestety się wszystkich witamin nie dostarczy.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Pharmaton Matruelle. Ale może znajde coś tańszego??
ile płacisz?
Stary 2012-10-26, 11:01   #3234
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:

mi gin od początku ciąży zaleciła Pregna250DHA i PregnaPlus.. na następnej wizycie (będę w 12tc) powiedziała, że zmienimy na witaminy
Stary 2012-10-26, 11:02   #3235
humpback
Zakorzenienie

lonely, Mysia - dziękuję za wyjaśnienia jeszcze zadzwonię do gina i się upewnię.

ja na razie łykam kwas foliowy i magnez. i całe mnóstwo zapasów z zamrażarki (mamy truskawki, porzeczki, maliny, dynię). w ogóle czekolada przestała mi smakować - za to wszelkiego rodzaju warzywa i owoce pochłaniam w rekordowej ilości
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:03   #3236
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:06   #3237
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ile płacisz?
47.50...

zacielam palca jak tarłam ziemniaki na placki ziemniaczane

humpback podziel się
Stary 2012-10-26, 11:07   #3238
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
47.50...

zacielam palca jak tarłam ziemniaki na placki ziemniaczane

humpback podziel się
femibion Natan 1 mozna znalezc od 35,5 do 41,50(tyle zaplacilam najwiecej)
poczytaj o składzie
Bo do konca 12 tygodnia natal 1 a po natal 2
Stary 2012-10-26, 11:08   #3239
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
47.50...
i to wystarcza na miesiąc? ja sobie kupiłam przed ciążą witaminy (jak mi później lekarz powiedział - niepotrzebnie), mają wszystko czego potrzeba i dałam chyba niecałe 30zł. Ladee vit miałam tzn. mam ale nie używam

Stary 2012-10-26, 11:08   #3240
nuna2
Zakorzenienie

popytam, ale u nas apteki zdzierają

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości