|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() no wieczorem to też przeważnie mam duży brzuszek, bardziej chodzi mi o poranki. Chociaż jak tak pomyśle to mojej siostrze brzuszek wyszedł dopiero w 6 m-cu |
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj moja przyjaciółka zobaczyła przemianę mojego |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp ja chce, bo ostatnio to jedyne co to garnek spaliła,
Mój brzuch wygląda już jak kurde na 5 msc ciązy. głowa mnie boli;/ i mnie mdli aż od tego
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
nuna zapraszam
już nie wiem co mam myśleć zastanawiam się czy jednak nie iść do lekarza w piątek a nie poniedziałek
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
ide robic omlecik i zupke ogórkowa
i zachciało mi sie zapiekanki z ryzem
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
sharp chętnie bym wpadła.... ej ile my mamy do siebie km??
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie znac po wizytach , czekamy na zdjecia maluchow
![]() Ja na 17 ide do pani adwokat na konsultacje, jak wiecie nie wiadomo czy bede z ojcem dziecka. Chce sie dowiedziec jakie mam prawa i w razie co jak utrzec nosa . Chociaz mam cicha nadzieje ze jak sie zobaczymy w sobote to zmiekknie i bedzie chcial z nami byc
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze wrocilam
Slyszalam serduszko )Pecherzyk mam dosc spory 2,51cm, a maluszek mierzy 91mm Ginekolog powiedzial, ze usg jest książkowe ![]() edit nie 91 mm, tylko 9,1mm
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-24 o 15:41 |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co... siędzę i rozmyślam nad imionami - nie wiem co mnie naszło! Szkopuł jest taki, że imię powinno być w miare neutralne (międzynarodowe), żeby dziadkowie sobie języka nie łamali, no i też nie możemy przewidzieć, gdzie nasze dziecko będzie się wychowywać. Niestety mi podobają się typowo polskie. I tak dla chłopca typy to: - Antoni (ale to jedno z 3 najpopularniejszych imion obecnie.) - Aleksander (mojemu TŻ się podoba, mi mniej) Dla dziewczynki: - Zofia (tak zawsze chciałam, mąż chce Sofia, ale mi kiepsko brzmi...) - Alina (ale znam jedną, która nienawidzi swojego imienia, bo "Alicja brzmi dużo ładniej") - Aniela (mi się strasznie podoba, ale chyba jeszcze nie pytałam męża o opinię...) Inne, które bardzo lubię ale odpadają to Ignacy (mąż nie chce ), Rozalia i Hanna (są małe dzieci o tych imionach w bliskiej rodzinie), Maja, Lena, Julia, Amelia (za dużo już ich), Melania(zbyt dziwne, ale piękne). No i taki to mam dziś dylemat... Skąd mi się to bierze. A wy już myślałyście? Może możecie mi coś doradzić??Elizabarbara - suuueper Gratuluję. Cudowny dźwięk to bicie serca naszych dzieci, prawda?Mellitele - A Ty chcesz być z ojcem dziecka? Mam nadzieję, że tak i nie podejmujesz tej decyzji tylko ze względu na maleństwo. Mam nadzieję, że spróbujecie i okaże się, że tak, to jest to. Ale jeśli z czasem będziesz miała coraz większe wątpliwości nie bój się decyzji o rozstaniu. W kazdym razie trzymam kciuki! Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam kotleciki jajeczne
|
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Nad imionami jeszcze się nie zastanawialiśmy...
Dla chłopca nie mamy kompletnie pojęcia... a dla córki... Tż uważa, że Alicja to najpiękniejsze imię żeńskie i od zawsze powtarzał, że tak będzie mieć na imię jego córka... hm... mnie zbytnio nie urzeka, więc nie wiem czy i moja córka się tak będzie nazywać ![]() Musimy to przedyskutować elizabarbara gratulacje udanej wizyty ![]() miejmy nadzieję, że lonely_lady też przyniesie dobre wieści
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-24 o 15:39 |
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pamiętaj, rób tak abyś była szczęśliwa, nic na siłę Cytat:
za udaną wizytę Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-24 o 15:39 |
||
|
|
|
#2803 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja byłam na USG w 8 tygodniu i moje maleństwo miało wtedy 11mm ... Według tej tabeli 90mm ma dziecko około 14 tygodnia.. http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kal...ach-ciazy.html Co do imion... ja dla dziewczynki póki co mam tylko jedno imię : Adrianna, dla chłopca więcej ![]() Leon, Gustaw, Cyprian, Fabian... ale chyba Leoś
|
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę też Was straszyć, ale podzielę się moim przykrym doświadczeniem, może trochę dla przestrogi: w pierwszej ciąży (którą niestety poroniłam) miałam bóle brzucha (wtedy nie wiedziałam że to skurcze) ale się naczytałam w necie, że to normalne, że macica się rozciąga i takie tam. Bałam się brać nospę, ówczesny mój lekarz ( szybko go zmieniłam) też to zlekceważył, mimo że mówiłam że mocno mnie boli, ale krwawień nie było więc jego zdaniem wszystko było ok. A skończyło się niestety obumarciem płodu Zabieg miałam w 11 tyg., 2 dni przed wigilią![]() Dopiero mój obecny lekarz, który prowadził moją ciążę z synkiem mi uświadomił, że ja tak mam z tymi skurczami i dlatego muszę brać leki. Więc teraz się nie zastanawiam, tylko jak boli to biorę leki i tyle. Edytowane przez Katate Czas edycji: 2012-10-24 o 15:43 |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc na 100% to pomyłka ![]() My nie myślimy nad imionami jeszcze
|
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uczucie cudowne. Ja bylam taka zestresowana, ze nie moglam sie opanowac i skupic na tym serduszku. Cieszylam sie ze wszystko w porzadku Moj gin powiedzial ze po wielkosci pecherzyka wychodzi 7t4d, a po wielkosci maluszka 7t ![]() W ogole to jestem szczesliwa Dzieki Kochane za wszystkie kciukasy
|
||
|
|
|
#2807 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Mi też się pomyliło - 11 mm miał/a w 7tc ![]() ![]() Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
#2808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, dobrze że masz receptę ![]() Mnie nie bolało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
no i dodatkowo robie creme carmel z winiary
![]() coś mnie naszło:P
|
#2811 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Oj tam żaden śpiochu ![]() Cytat:
![]() Ja mam mieć wynik za ok tydzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bede miala cc i musze znalezc kogos kto to dobrze zrobi.Ostatnio slyszalam opinie, ze jak porod jest normalny (w sensie bez zadnych powiklan) to wszedzie sie dobrze rodzi, a jak sie zaczynaja jakies schody to w kazdym ciezko. Na Jaczewskiego jest szpital kliniczny, jak cos sie dzieje w jakims innym szpitalu z matka lub noworodkiem, z czym sobie nie daja rady, to zawsze wioza na sygnale na jaczewskiego. Z drugiej strony, strasznie tam sa traktowane pacjentki, szczegolnie te po cc. Zero pomocy, empatii, wspolczucia. Kazda po znieczuleniu jest zostawiona sama sobie i rob se babo co chcesz Nie wazne ze nie mozesz sie ruszyc kilkanascie godzin po znieczuleniu- musisz sobie poradzic z dzieckiem. Nikt nie moze przyjsc na sale po cc, zeby pomoc przy dziecku- ani maz, ani nawet matka. Rodzila tam moja przyjaciolka i moja kuzynka - obie nie polecaja. Moj lekarz bedzie mnie kierowal albo na staszica albo na krasnickie- bo tam ma znajomych lekarzy i tam kiedys pracowal..Ja wolalabym na Lubartowskiej .. Ciezka sprawa z tym szpitalem, bede o tym myslec po nowym roku ![]() Dostalam dzis skierowania na badania prenatalne. Jako ze mam skonczone 35lat musze je zrobic. Dzwonilam dzis do przychodni (jednej z dwoch w lbn, ktora robi przeziernosc i test pappa) i okazalo sie, ze juz wyczerpali program na nfz i moge sie wypchac. Albo sobie zaplace albo nie bede robic badan. A w****wia mnie to, bo naleza mi sie one jak psu miska wrrr ![]() Pieprzony kraj ![]() A co do imion, to moj tz sie uparl na corke -Patrycje, mnie sie podoba Natalia, co do synka - nie mam pojecia
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara gratuluję wielkoludka i usłyszenia serduszka
![]() Ja kocham imię Natalia, ale w bardzo bliskiej rodzinie mamy Natalkę, no i cóż....
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara gratulacje
|
#2815 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w 9 tyg tak mialam ze dosc mocno bolal mnie brzuch,cos jak na okres,i mialam takie uczucie jakby zaraz miala mi wypasc macica,doslownie jak przy okresie,ale bralam nospe i pomagala.Akurat wtedy mialam wizyte u poloznej i powiedzialam ze boli mnie brzuch,a ona ze poki nie krwawie nic sie nie dzieje,a jakbym zaczela plamic to mam odrazu jechac do szpitala,ale przeszlo,a dopiero w poniedzialek mam usg :/Aaaa Gratuluje wizyt mamusie Justi bo u nas kopytka je sie z sosem,tak zamiast ziemniakow,no albo z bulka tarta,ale tak to ja wole fasolke szparagowa a leniwe sa na slodko,i robi sie je wlasnie z bialym serem tak to jest na slasku ![]() ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-24 o 16:38 |
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem Ala i mama mojej mamy,a moja babcia też jest Ala ![]() Dziadków też miałam śmiesznych,choć przypadkowo. Z jednej strony dziadek Stasiek i babcia Stasia. A z drugiej znów Stasiek i Alicja
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
z 200
![]() Melitele powodzenia życzę. A Ty dalej chcesz z nim być? eliza za wizytę!
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie jak brzuch boli to nic się nie dzieje, a ja miałam akurat pecha. Bardziej napisałam to po to, żeby nie lekceważyć takich naprawdę mocnych skurczy (ja się z bólu zwijałam dosłownie) i żeby lepiej jak nas coś niepokoi konsultować się z lekarzem. Nawet dla świętego spokoju. A co, mamy prawo być przewrażliwione
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

Ale to moja druga ciąża, w pierwszej miałam znacznie mniejszy.

zastanawiam się czy jednak nie iść do lekarza w piątek a nie poniedziałek

Obiecuję sobie, że jak skończą się te cholerne mdłości to zacznę jeść jak człowiek
), Rozalia i Hanna (są małe dzieci o tych imionach w bliskiej rodzinie), Maja, Lena, Julia, Amelia (za dużo już ich), Melania(zbyt dziwne, ale piękne). No i taki to mam dziś dylemat... Skąd mi się to bierze. A wy już myślałyście? Może możecie mi coś doradzić??

za udaną wizytę
Zabieg miałam w 11 tyg., 2 dni przed wigilią
u mnie je się raczej tylko na słono i właśnie albo z sosem, albo z bułeczką na masełku (dokładnie Justi, jak fasolkę). A wczoraj robiłam kluski (vel. pierogi) leniwe, czyli mąka, jajko i ser biały. Te z kolei je się albo na słodko albo tak jak kopytka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, dobrze że masz receptę
Nie wazne ze nie mozesz sie ruszyc kilkanascie godzin po znieczuleniu- musisz sobie poradzic z dzieckiem. Nikt nie moze przyjsc na sale po cc, zeby pomoc przy dziecku- ani maz, ani nawet matka. Rodzila tam moja przyjaciolka i moja kuzynka - obie nie polecaja. Moj lekarz bedzie mnie kierowal albo na staszica albo na krasnickie- bo tam ma znajomych lekarzy i tam kiedys pracowal..