|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
za wynikiCytat:
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kremu na taką pogodę nie mam, ale jak coś posmaruję albo kremem bambino albo wazeliną kosmetyczną ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- nie wiem, usłyszałam od pediatry, że przed ząbkami coś takiego lubi się pojawiać i jest to normalne ![]() EDIT: http://www.familie.pl/wiki/Torbielki,261.html
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-26 o 09:36 |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
no okolica trojki to jest
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
isc z tym do pediatry?chyba nie ma sensu nie
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że to właśnie te trobieliki i nie ma sensu, bo to normalne jest. Ale pewności nie mam
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia moja by zamarzła!
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
A w temacie ząbkowanie to jeszcze znalazłam taki artykuł
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- no a moja miała nawet rączki letnie. Wcześniej jak głupia ją ubierałam cieplej aż zauważyłam, że się poci. Zdziwiło mnie to, bo ja jestem cieplej na dwór ubrana od niej! No ale przecież nie będę jej przegrzewać. Z tym, że zawsze mam ze sobą na wszelki wypadek i ciepły kocyk i osłonkę, plus cieplejszą bluzę dresową jakby jednak zmarzła. Nigdy nie potrzebowałam.
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Odgapiłam od phadwo , czy wasze dzieci też mają takie dziąsła na dole w tych miejscach gdzie powinny być jedynki takie jaśniejsze dziąsła.
ciężko mi było zrobić fotę i może trochę źle widać bo przez ślinę się świeci :/ no i phadwao jak u ciebie na obydwu dolnych trójkach ją te bąbelki. |
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3043 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie noc całkiem przyzwoita Byłoby super gdyby nie to, że mąż wrócił z pracy o 5 rano (po 15h pracy) z powodu awarii A dzieć jak to dzieć Poszedł spać o 20. Pobudka o 2.20 i 5.30. Pojadł i spał do 7.30 (z przerwami na stękanie). Później się bawiliśmy i rozmawialiśmy i o 9 zjadł i teraz znowu śpi.Kurcze, rano znowu było stękanie i wiercenie się. Ja już nei wiem o co biega. Czasem pomaga jak mu dam się napić albo zjeść. A dziś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A przynajmniej nie od razu ![]() Co do imion to każdemu się podoba co innego. I dobrze, bo tak to byłoby nudno. Dla mnie akurat najładniejsze są imiona tradycyjne ale nie te typu Stanisław czy Jan, ale takie jak Tomasz, Wojciech, Jakub. I z dziewczynkami tak samo - nie Maria czy Zofia, ale Joanna, Anna, Katarzyna, Aleksandra ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
pytam bo byłam u mojej koleżanki która ma córkę w Igi wieku - że z tego samego dnia i ona nie miała czegoś takiego.
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez byłoby mi przykro no ale to decyzja Twojej córki, widać jest na to gotowa, myśl teraz o zaletach MM, jakbym miała kończyć kp to chciałabym właśnie w taki sposóbdużo z Was przechodzi na MM-dobrowolnie lub pod przymusem, ciekawe ile nam się uda Cytat:
Ivo też mi się podoba ale syna bym tak nie nazwała
|
||
|
|
|
#3046 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i za skierowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
hem zapomniałam się przywitać helołłłl mamcie
![]() pochwale się mamy zebrę mój mąż zapytał skąd pomysł na taką zeberkę i jak mu powiedziałam że na wizażu wszystkie taką macie więc i my musieliśmy mieć to powiedział "sekta" |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zalałam kompa. hmm u mnei doktorka zagladała w buzke i nic nie powiedziała. pytalam sie czyto nie plesniawki ale mowila z enie
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam pytanie.
Moja koleżanka ma synka urodzonego 2 lipca. I już mu wymieniła wózek na spacerówkę. Zresztą z gondoli nigdy nie korzystali bo mały wolał fotelik samochodowy. Mnie się wydaje, że jednak trochę za wcześnie? Jak myślicie? A może to ja jestem przewrażliwiona? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
No to ja obstawiam taśmę albo coś nie halo z bebechami kompa (jakieś styki popalone, coś nie tak z jakąś płytką ale w sensie uszkodzenia mechanicznego). |
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Zadomowienie
|
Ależ ja się cieszę! Oczywiście, że tak
Niczego im nie ukradłam, sami dali ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jak bezwietrznie to bym ubrała tak samo jak piszesz Cytat:
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście bez urazy
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz rację - ja bym się wstrzymała z wydaniem tych pieniędzy. A w UK macierzyński nie jest 100% płatny? Bo ja dostaję 100% mojej pensji. No właśnie nie chcę się jej wtrącać ale wydaje mi się, że może coś się stać z kręgosłupem dzieciaczka? |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może, ale wiesz, jeżeli ona nie używała w ogóle gondoli to znaczy że jest święcie przekonana że to dobrze - a to oznacza że prawdopodobnie wie lepiej. |
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
za mną dość ciężka noc-którąś noc z rzędu Likę w nocy męczą okropne gaziory-wije się, rzuca, fika nogami, no a dziś bardzo płakała... z czego to wynika???nie jem nic innego, czego wcześniej bym nie jadła...jak jej pomóc? myślałam, że teraz zbliżając się do końca 3. miesiąca będzie coraz lepiej, a tu takie rzeczy szkoda mi jej okropnie....a propos spacerówki-to chyba zaczynamy stosować jak dziecko już siedzi???albo źle rozumuję??no chyba, że w gondoli się nie mieści ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- ło matko, przypomniało mi się co mi się śniło ![]() pumas z Blaneczka zawsze opowiada, że lubi zakupy itp., więc w moim śnie widziałam je na zakupach w jakimś wielkim sklepie zabawkowym, pumcia ubrana w jakąś różową pikowaną kurteczkę (typowo dojczlandzką) a Blanusia była jak teraz, tylko duża tak z 4 latka, włosy na chłopaka i opaska ze chrztu bzdury straszne....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-10-26 o 10:38 |
|
|
|
#3056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z ubraniem dziecka też mam problem w taką pogodę.No właśnie ten fotelik też nie bardzo... Ja widzę, że po 1-2h w foteliku młody ma dość a co dopiero jakby codziennie w nim siedział na spacerach... Cytat:
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą.
Cytat:
Nie będę wnikać, jak spędzasz czas sam na sam z... Synka chyba nazwałabym Grzegorz. |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AD. 2 rozumiem |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet na pewno masz rację. Nic to, na razie na spacer z nią nie pójdę bo pogoda nie teges. Ale jak się wybierzemy to zobaczę jak młody siedzi w tej spacerówce i czy w ogóle siedzi
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
hej wchodze a tu same szczeny
![]() Siema ![]() ale pospalysmy uhuuhu mala obudzila sie o 2, 6.40 i 9 ![]() No wyspalam sie ![]() Pogoda dzis ladna wiec napewno gdzies ruszymy. Nitka ja dostaje 135 z groszami /tydz i to jest od krolowej stawka wyzej z gory ustalona. I jak ktos mi powie ze macierzynski zalezy od kontraktu, bo juz sie zdarzalo ze mi takie cos wpierali to.. no nie. Zadzwon najlepiej do firmy i sie dowiedz ja pamietam moj pierwszy macierzynski dostalam podwojny zeby cos tam wyrownac, Oni Cie do oddania zmusic nie moga ale z nastepnej pensji moga sobie potracic :P wiec lepiej sie upewnic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

za wyniki
co to moze byc, maja wasze pociechy takie cos?

Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%

tez byłoby mi przykro no ale to decyzja Twojej córki, widać jest na to gotowa, myśl teraz o zaletach MM, jakbym miała kończyć kp to chciałabym właśnie w taki sposób