|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do wiary w Boga... Chciałabym mocniej wierzyć, bo aniołem to ja nie jestem...;/ Trudno przestrzegać tych wszystkich zasad kościelnych... Jednak w każdej ważnej chwili proszę mocno Boga, żeby spełnił moje prośby... I się spełnia... Mam nadzieje, że tak będzie do końca. Za was tez się modlę, aby każda kobieta czekająca na ciąze doswiadczyła szybko macierzyństwa. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- a propo nie dopasowania... to kurde ja w to nie wierzę... No nie wiem... ale może byc coś takiego?? Bo jeśli kocham mojego faceta, dogaduje sie z nim, pociągał mnie wygladowo i czujesie przy nim w 100% kobieca, to wdg mnie nie ma czegoś takiego jak nie pasować seksualnie. Ale to tylko moja opinia. wiele osób mówi, że się nie dopasowali i może ich. Każdy ma inne odczucie życia ![]()
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama znam sporo par, nie małżeństw gdzie są dla siebie pierwsi, ale nie znam żadnego małżeństwa, które czekałoby do slubu z tym. Zresztą nie ważne, każdy układa sobie sam życie i żyje jak chce i nic nam do tego ![]() A co do niedopasowania, to hmmm byłam z moim ex 7 lat. Narzeczeństwo, plany co do ślubu. Seks był ok, byliśmy sobie pierwsi, poznawaliśmy się nawzajem. Ale jak zaczynało między Nami nie grać to i seks padł. Więc tu raczej leżała Nasza wina, niż wina seksu. Kolejny związek, hmmm kochany facet. Z sercem na dłoni. Zawsze mnie rozbawił, czułam się bezpiecznie. Bardzo dobry człowiek. Bardzo dobrze wyposażony przez naturę, po naszym wspólnym pierwszym razie, po jakimś czasie dowiedziałam się, że byłam pierwsza. Byliśmy jeszcze później 3 msc, ale w tej sferze nie potrafiliśmy nic zrobić. Oboje czuliśmy sfrustrowanie. Bo hmm miał tak dużego, że krew nie dopływała do całego członka i tak na wpół miękkim ciężko coś zrobić. Jak nie układało się w łóżku to i później były spięcia z mojej strony i zakończyłam to, choć teraz jest mi bardzo bliski i mój TŻ go lubi ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-26 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już rozumiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiesz nie chce nic mówić, ale ciąża zabiera mózg ![]() ![]()
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz słyszę o tak niezwykłym objawie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
to byłam w ciązy pół zycia??
![]()
#2139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za mąż pierwszy raz wychodzilam kilka lat temu,mialam ślub cywilny i obiad. Stresu nie czulam aż do momentu wypowiadania tych kilku słów w urzędzie. Nie stroilam się , nie malowałam jakoś specjalnie, jasną garsoneczkę mialam na sobie. Właściwie wszystko trwało 10 min, formalność zwykła jakgdyby pojść do urzędu i w odpiwiednią rubrykę wpisac swoje nowe nazwisko..a na koniec lampka szampana,tam nas poganiali bo na każdą pare jest 30 min ( 10 ślub i 20 toast) i wypad bo kolejni czekają z goścmi.. ![]() ![]() Drugi raz za mąz wychodze za dokladnie 2 miesiące i 3 dni..będzie ślub kościelny. Jestem osobą niewierzącą ![]() ![]() ![]() Podsumowując z doświadczenia gdybym miała porównąc ślub cywilny vs. ślub kościelny jeśli chodzi o podejście,stres to oceniam na : cywilny 1 - kościelny 100% ![]() Cytat:
![]() Dziewuszki a teraz z innej beczki , pytanie do tych co miewają bezowulacyjne cykle . Jak wygląda śluz w cykle bezowu ??? Jest krócej glut? dłużej?? pojawia się 2 razy ???? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Ej no kurcze i tu dziewczyny pisały.
Nuna i na majowo - czerwcowych też ![]() Chyba, że ja tak wybiórczo sobie czytam. Ale w ciąży padło mi na mózg. Mam opóźnione kojarzenie faktów. Rozumienie i skupianie się na tym co się do mnie mówi, a do tego jak nigdy w życiu piszę z błędami ort co mi się nigdy nie zdarzało, a na to akurat zwróciła mi uwagę mama, z którą dużo piszę ![]() Może to mit, ale na mnie działa...
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra znikam. Popracuję, ugotuję i powrócę po obiadku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Linka i będziesz przysięgała formuła powiedzianą przez księdza??
Jeśli tak, to teraz Ty się nie obraź, ale dla mnie to dziwne.... Jesli ktoś jest nie wierzacy idzie i bierze ślub cywilny, nikt mu nie broni ubierac białej sukni slubnej, miec mega hucznego przyjęcia, bo znam takie osoby. Ale nie rozumiem osób, które nie wierzą w Boga( jeszcze inne znaczenie . takie co wierzą, ale kościół zraził) NIe wiem, ale dla mnie to jest sztuczne i udawane tylko dla pokazu. Bo ktoś przysięge przed Bogiem traktuje jako sakrament, coś świętego, nie rozewalnego... Nauki przedślubne, komunia, spowiedź?? Po co??? Dla picu?? Dla stresu?? Nie obraź się, ale ja na to tez mam swoją opinię.... I wolę jak ktoś jest szczery mowi, że nie wierzy w Boga i bierze cywilny, niż bierze kościelny dla pokazu.
#2143 |
Raczkowanie
|
Colorblue nie wiem czemu ale w moim ostatnim wpisie zabrakło słowa DZIEWCZYNKĘ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znajoma była, ale zwaliła mi się moja mama na chate i po naszych plotkach ![]() ![]() A co do waszej dyskusji ta my z TŻ też jesteśmy dla siebie pierwszymi i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() Idę piec kurczaczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z fałszywych rzeczy zrezygnowaliśmy po dłuższej rozmowie..np. z mojej spowiedzi , ze spowiedzi świadków i z błogosławieństwa.. Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-26 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | ||
Wtajemniczenie
|
ooo... fajnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale to prawda ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bo moim zdaniem sters przedślubny nie wynika z tego jaki rodzaj ślubu się bierze... tylko z tego jak planujemy ten dzień uczcić po złozeniu przycięgi - tj. obiad, przyjęcie weselne czy może rozejście się do domu zaraz po ceremonii... Ja miałam tylko ślub cywilny ale poza tym że ceremonia odbyła się w usc a nie w kościele - wszystko było jak na ślub przystało - biała wielka suknia, fryzjer, fotograf, dekorowanie sali, zamawianie torta, przyjęcie w restauracji (wprawdzie niewielkie), ale do godzin nocnych, no i ja wzniośle zapamiętałam ten dzień ![]() A wydaje mi się, że ten sam slub cywilny - ale bez przygotowań, bez sukni (w garsonce), bez przyjęcia zapamiętałabym tak jak piszesz - czyli nijak... Tak więc moim skromnym zdaniem... rodzaj ceremonii nie ma az takiego znaczenia jak to co będzie potem w tym dniu ![]() Wydaje mi się, że gdybyś w ten sam sposób co wzięłas ślub cywilny brała ślub kościelny (w garsonce, bez przyjęcia), to też byś go szczególnie nie zapamiętała ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-10-26 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poczytam jak zrobie obiad;*
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Cholera dziewczyny męczyło mnie to i męczyło, więc powtórzyłam przed chwilą test i chyba widzę cień cienia. Próbowałam zrobić zdjęcie, a że posiadam tylko aparat w telefonie to nic a nic nie widać. Teraz to nawet nie wiem czy aby sobie tego nie wmawiam. Tylko tak patrzę i porównuję np z tym wczorajszym negatywnym no i coś tam jest. Na razie się nie cieszę i nie nakręcam. W niedzielę jak planowałam powtórzę test, a w poniedziałek wybieram się na betę.
Błagam was o kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec to jednka implantacja byla ![]() Kochanie powtórz test jutro z pierwszego moczu ![]() Ja właśnie zapisałam sie pewien projekt. Prosze o kcukasy żeby sie udało! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki mocno najmocniej ![]() ![]()
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że to nie zwidy i rzeczywiście ta druga kreska tam jest. Najbardziej martwi mnie to, że ciągle boli mnie podbrzusze, momentami nawet mocniej i mam wrażenie, że zaraz przyjdzie @ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na miescie chciałam kupić termometr owulacyjny i nigdzie nie ma ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Wiesz .. już wali mnie kto co robi ze sobą w niedzielę i jaki ma stosunek do wiary i kościoła, bo to każdego sprawa. Ale jak potem ktoś ocenia mnie wg tego, czy chodzę czy nie, mając do tego o sobie super zdanie (bo chodzi, kij z tym, że nic nie wie i generalnie g. go to obchodzi).
A najbardziej mnie drażni podejście "moje dziecko ma komunię, chrzest, mimo,że mnie to wali, ale żeby nie miało problemów w życiu" Kurna, większe problemy będzie miało ze zrytą psychą, jak się wyrasta w hipokryzji to potem nie dziwota, że nie wiadomo co dobre a co złe ... O i na coś takiego mam ochotę ![]() ![]()
#2154 |
Zakorzenienie
|
Też nie mogłam zdobyć takiego w aptece. Zamówiłam na allegro. Przyszedł szybko i kosztował grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akurat ubieranie choinki to pogański zwyczaj, tak jak i większość innych świątecznych najfajniejszych tradycji i to katolików się powinno za to ganić, że to robią ![]() Cytat:
Za produkcję śluzu odpowiadają estrogeny, które wytwarza pęcherzyk właśnie. I jjeśli on z jakiegoś powodu nie pęka, organizm może podjąć kilka prób i cały ten czas estrogeny z jajka powodują wytwarzanie śluzu. Cytat:
Mnie exa rodzina chciała zmusić do takiego w 100% katolickiego, chcieli, żebym się zadeklarowała katoliczką itp. Moje tłumaczenia, że nie zrobię czegoś wbrew sobie puszczali mimo uszu. Między innymi dlatego jest już exem. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Moja szefowa ma jakiś dar. Tylko jak sprawdziłam w jakich godzinkach można w poniedziałek u mnie w laboratorium wykonać badania, to ona zadzwoniła i zarządziła ważne zebranie na poniedziałek, a że badania wykonywane są tylko przez dwie godzinki w ciągu dnia, to na bete muszę wybrać się we wtorek. Wytrzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
siedzę i myślę
|
Nuna a można wiedzieć ile byliście razem przed ślubem ? Tzn ile musieliście się wstrzymywać
![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż rozważał zmianę na moje nazwisko, ale stwierdził, że klienci znają go jako Pawła Xxx, więc nie chciał wprowadzać zamieszania i tłumaczenia dodatkowego.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-26 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mi sie to plamienie nasiliło po tych lekach ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Anulka
![]() ![]() a co do bóli pytałam wczoraj gina i mówi, że to normalne, że jakby bardziej bolało to wziąć nospę. Jszcze będzie cie tak bolało jakiś czas. I większość tak ma. Będzie dzidzia będzie dzidzia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.