|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3092 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam Amelkę o 7.30
I teraz znowu śpi - więc ja na wizaż a miałam ogarnąć i wyprasować sobie ciuchy. Ale to może poczekać.Cytat:
Cytat:
Co do spacerówki - jeśli wyrósł z gondolki to ok, a jeśli nie to uważam, że to idiotyzm. Ale raczej bym nie zwróciła uwagi koleżance, niech se robi co chce - jej dziecko. Każdy wychowuje jak uważa Cytat:
)Np. ostatnio u mojej mamy była rodzinka i między innym moja kuzynka z 1,5 roczną córką. Dziecko rozpuszczone jak dziadowski bicz, robiło co chciało i wszędzie właziło - na stół, na meble.... A jej matka siedziała, piła kawkę i się cieszyła. Dosłownie brała mnie k.rwica, ale się nie odezwałam. Cytat:
Cytat:
i możesz wątek nawet założyć, bo chyba jeszcze nie ma |
|||||
|
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to czytam, to wolę na razie nie wpinać fotelika z stelaż. Zecydowałam jednak, że kupię śpiworek, bo w samym kombinezonie zimowym to ja bym skostniała. Jak mi dziecko w środku zimy zacznie wrzeszczeć w gondoli, albo zwyczajnie zacznie się z niej wychylać, to wepnę spacerówkę i tyle. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-26 o 13:25 |
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości patrzyłam i nasz wątek został założony 06.11.2011 przez Nicki
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam się pochwalić: 3 miesiące temu o 12.17 przyszła na świat Amelka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
ja używam ziajki
Cytat:
ale on nie wymiotuje po moim mleku, tylko po mm, nawet jeśli mm jest 30ml, a mojego 100ml. Po moim nawet mu się nie ulewa, a jem nabiał normalnie. Jedynie co to mleka nie piję, bo po mleku mu się ulewa, a przedtem miał jeszcze gorsze kolki. |
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż się pośliniłam na widok drineczków![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
a co do wygody dziecka w foteliku to ja jednak bym dyskutowała, moje dziecko lubi tak jak i Zosia a poza tym którejś dziewczynie tutaj - zabijcie mnie nie pamiętam Asia? Olcia? - lekarz zalecił mówił że to jest dobra pozycja dla dziecka pomijam fakt, że czasem jedzie się z dzieckiem gdzieś daleko, czasem nawet kilka godzin w aucie i wtedy ta pozycja jest ok? |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takiego drinka to chętnie bym wypiła
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pochwaliłam się Wam, ale zrobiłam już AŻ 3 słoiczki przecieru/musu z jabłek i 2 z gruszek
![]() pyszne....a tak mało zrobiłam, bo testowałam dwa sposoby....codziennie będę sobie po troszkę robić, co by mieć na zimowe obiadki ![]() Mandi-brawo dla Amelki duża Kobitka z niej już
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-10-26 o 12:37 |
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś widziałam babcię, która nacisnęła paluchem na środek przekrojonego chleba i też go nie kupiła, więc nie tylko dzieci tak postępują. |
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym masz nosidło więc jest dobrze ![]() Strasznie mnie denerwuje takie macanie. Cytat:
A mój śpi jak się bawię z mężem w doktora Chyba nie chce być jedynakiem.Cytat:
Piękny komentarz na wszystko Bardzo mi się podoba
|
|||
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czasie długich podróży należyn robić przerwy co ok. 2 godziny i wyciągać dziecko z fotelika. |
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zadomowienie
|
Moje dzieciąteczko właśnie wydudniło 280ml mm. Absolutny rekord
![]() Cytat:
![]() A teraz? Teraz mam wrażenie, jakbym z chwilą odstawienia była już Zosi mniej potrzebna ![]() Cytat:
Cytat:
Czaiłam się jakiś czas, zanim do niego dołączyłam (chyba ponad miesiąc tylko podczytywałam), ale pamiętam ten moment założenia Tylko wtedy jeszcze jakoś nie chciało mi się wierzyć, że ja naprawdę będę miała dziecko ![]() Cytat:
![]() o właśnie, a propos - takie mam coś przed sobą: (i śpi już z pół godziny - a niechbym tylko do łóżeczka spróbowała odłożyć! )
|
||||
|
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
ja kocham kosmetyki ziaji ale wlasnie kupiłam kremik do buzi dla małej i ja uczulił..
a olejki sa w staconarnych sklepach czasem, ale u mnie nie, wiec zamawiałam na allegro. Na sobie przetestowałam: http://allegro.pl/sesa-rewelacyny-ol...729055247.html http://allegro.pl/hesh-bhringraj-ole...744576547.html http://allegro.pl/hesh-heenara-ziolo...742342263.html i jeszcze jeden ale jest na parafinie i był fe to nie bede polecac. nie kazdy kazdemu podpasuje, moje wlosy je lubia, ale np. po samym oleku kokosowym były koszmarne, a np. po samej oliwie z oliwy genialne, ale znow raz na jakis czas moge jej uzywac bo jak za czesto to nie ma elektu. A co do indyjskich to moge miec ale do zapachu bo zly nie jest, ale charakterystyczny, w ciazy mudsialam se je darowac...dobra dla mnie temat rzeka ![]() Cytat:
potrzebowalam kogos z kim moge poprzezywac, a ile to mozna meza meczyc kreska na tescie ale nie ma co watek mi sie udał![]()
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja przed chwilą płakała i puszczała bąki. Chyba jednak muszę jej dawać Infacol przynajmniej raz lub dwa dziennie. Wybaczcie, że odpisuję na pojedyncze posty, ale komp mi muli i jak nie wyślę, to czasem wszystko znika. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-26 o 13:51 |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
odebralam zakupy, mam juz te pampki pomaranczowe, w uk wygladaja one jak ponizej, sa tylko jakby troche ciensze od tych zielonych zobaczymy jak sie na dupce sprawdza wlasnie ma ubrany :P
one sa w sumie sporo tansze od tych zielonych. |
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie, kiedyś rozmawiałyśmy o dostępności ciuszków Next w poszczególnych krajach.
No więc tak, można kupić i na niemieckim ebayu. Tylko spójrzcie sobie z ciekawości, jakie ceny potrafi osiągnąć używana rzecz http://www.ebay.de/itm/NEXT-weltscho...ht_1143wt_1271 Karolka, a skoro Ty się tak wciągnęłaś w Lamaze, to może kup tę wróżkę na Amazonie? Kosztuje jakieś 12€ + przesyłka, ale jak kupisz dwie zabawki, to za przesyłkę nie zapłacisz (bo kwota zamówienia przekroczy 20€) I kontynuując temat mojej zaginionej karty. Okazało się, że "sąsiadem na S" jesteśmy... my sami (mamy nazwisko na S). Co za burdel w tym DHLu, aż się nie chce skomentować. Podpis mój mają stąd, że tego dnia odbierałam monitor. Karty nie było ani w środku, ani na zewnątrz i w ogóle wygląda na to, że wiatr po niej smętnie wieje, bo nikt nie wie, co się z nią stało. W każdym razie Amazon wysyła nam nową. Mam nadzieję, że tym razem dotrze, bo dotychczas jeszcze żadnych sensacji z kupowaniem czegokolwiek w ten sposób nie mieliśmy. |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karty to brak slow po prostu ladny maja tam bajzel... |
|
|
|
|
#3117 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc! Mały drzemie, spróbuję nadrobic
A ja mam dzisiaj kolejny etap przeziębienia-kaszel, pieprzony kaszel A swoja drogą nocka szalona mały budził się co dwie godziny jadł jakieś 60 ml i zasypiał... nie miał siły jeśc więcej i nie dało się go dobudzic żeby dojadł do np. 120 Cytat:
Cytat:
Cytat:
magia trzeciego miesiąca Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
WOW!!!!! jestem pod wrażeniem!? jak tego dokonałyście? Kiedy jadła ostatnio? |
||||||||
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pomponik.pl/plotki/news-m...egu,nId,644501
do czego to człowiek jest zdolny bo się promować ![]() Puszczacie swoim maluchom muzykę poważną/klasyczną?
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-26 o 13:46 |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zalosne jest to po prostu. Moja ma muzyke powazna w karuzelce
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Ja też długo tylko podczytywałam. Lęk przed ujawnieniem się wynikał z poronienia rok wcześniej. Wtedy nie dołączyłam do kwietniówek, bo od początku bałam się cieszyć, a wizyta u gina potwierdziła, że ciąża jest zagrożona. Kolejna znów potwierdziła moje odczucia, że maleństwo przestało się rozwijać. Dlatego teraz tak obawiałam się wszystkich początkowych wizyt. Później już powtarzałam sobie, że musi być dobrze, tylko liczyłam się z tym, że mogę nagle mieć nakaz leżenia. Udało się bez nakazu! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

co to moze byc, maja wasze pociechy takie cos?

Podoba mi się jeszcze Basia, Beata, Antosia (prababcia miała tak na imię, ale nie dam ze względu na popularność
), Alina, Emilia, Łucja, Marika, Malwina 

Mi chyba właśnie zaczynają się sypać.

duża Kobitka z niej już

Czaiłam się jakiś czas, zanim do niego dołączyłam (chyba ponad miesiąc tylko podczytywałam), ale pamiętam ten moment założenia
)