|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie ciesze ze chodze na NFZ i nie musze az tyle placic :/ ale to tez ma swoje minusy......chociazby wlasnie to cholerne usg tylko 3x i wiecej Ci nie zrobią bo po co..... osytatnio uslyszalam od jakiegos innego gin ze powinno jedno USG wystarczyc!! idiota... |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha jaki ciulas....... ciekawe czy tak samo twierdz jak przyjmuje prywatnie... wtedy pewnie co wizyte robi, bo mu za to płacą
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-26 o 14:07 |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Justa - w Anglii (jak nic się nie dzieje) tylko 2 USG robią (w 12tc i połówkowe)
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
Hello, nadrobiłam, dajecie czadu, jak zawsze
![]() Witam nowe mamusie ![]() Dziewczyny widzę, że sporo z nas miało dziś ciężką noc... ja również. Poprzytulaliśmy się z mężem wczoraj i o 23 się zaczęło... do 6 rano, regularnie jak w zegarku, co kilkanaście minut - skurcze. Bolesne, zaczynające się twardnieniem brzucha na górze i ten ból schodził na dół... Byłam 100% przekonana, że dzis urodzę. Nie spałam CAŁĄ noc a te cholery znikneły nad ranem... więc męczarnia na darmo No w kazdym razie wiem, że na mój organizm przyspieszacz porodu w postaci seksu działa
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
a poród był boski
![]() minął mi termin, poszłam do gina, on skierowanie do szpitala, pojechałam ale powiedziałam znajomemu ginowi w szpitalu, że nie będę leżec w szpitalu i czekać jak to ma potrwać i dwa tygodnie nawet więc kazał mi przyjeżdzać na ktg, pojechałam jeden dzień, drugi, trzeci, wieczorem wróciłam do mojego gina, wpadam do gabinetu a on szok że ja nie w szpitalu to mówię że urodzić nie mogę, kazał się położyć, chwilę pomajstrował, dźwięki przy tym wydałam takie że wstyd było wyjść potem za drzwi gdzie pełna poczekalnia, wsiadłam w auto i do domu. W nocy odszedł mi chyba czop ale nic, zero bólu czy czegokolwiek, więc na następny dzień, to była sobota, pojechałam dalej na to ktg, w szpitalu zamieszanie bo akurat kilka porodów, w tym jedne ciężki, siedziałam czekałam, lekarz znajomy był więc wziął mnie na usg, nie skonczył go bo go wezwali do tego trudnego porodu, a mi kazał dac trochę oksy, więc mnie ok 15 połozyli, oksę chyba puścili i leżę, tż przy mnie, ja z głodu umieram ale nic, po jakiejś chwili czuję że mam mokro, wody odeszły, bólu prawie nic, jakies lekkie skurcze, o 17!! przyszedł lekarz, sprawdził, mówi że to nic nie będzie na razie!, żebym zeszła i pochodziła trochę więc wstałam, zawołaly mnie panie na lewa własnie i coś tam jeszcze a ja czuję że mnie drze jakby brzuch do przodu ktoś ciągnął a plecy do tyłu, zaliczyłam ten kibelek, wychodze a pani mnie na ekg woła a ja w nogi i na salę, łóżka dopadłam i drę się bo ból rozrywa mnie, lekarka podeszła i woła rodzimy, była 17.20. Na stół, wszyscy się zbiegli, lekarka chwyciła mnie za rękę, wydała komendę, raz dwa trzy i córka o 17.30 przyszla na świat! Rodziłam 10 minut. Dodam że ważyła 4430! ![]() i teraz boję się porodu, czy bedę wiedziała co i jak i czy nie urodzę w jakimś niueodpowiednim miejscu bo nie zdążę ale jak Was czytam jak planujecie kąpiele itp to dla mnie bez szan, ja przy najbliższej oznace porodu będę pędziła do szpitala bo będę w strachu ze urodzę na parę minut p.s. tż akurat poszedł coś zjeść jak się zaczęło na stole ale znajomy gin go złapał i zawołał, mam foty jak córka w powietrzu wyskakuje a lekarka patrzy na zegarek podając godzinę porodu ![]() ogólnie same parte to żadnego bólu nie czułam, to była przyjemność
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to prywatnie chodzi i takie cyrki????? :/ no to jak widać to w ogole jest jakas masakra zeby placic i jeszcze takie cyrki przechodzic....
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
zbieram się po zakupy... ostatnio położna mi powiedziała, żeby spacerowac ale sama to tak niekoniecznie. I od tego czasu mam schizę, że mi wody odejdą jak będę gdzieś na mieście sama...
w ogóle to tż przyjezdza wieczorem i będzie tym razem do wtorku rana - dobrze by było urodzić w tym czasie
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale corcia byla duuuuza szacun dla Ciebie ze dalas rade urodzic naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba nie mam ani jednego zdjecia Małego na ktorym jest jego buzka.... wlasnie sobie to niedawno uswiadomilam, ale trudno, wazne ze go widzialam i wazne ze wszystko jest w porzadku Ale zadziwia mnie ze przyjmujac mnie na porodowke pewnie nitk nie zrobi mi usg zeby sprawdzic chociazby polozenie dziecka - przeciez to ma znaczenie :/ mialam robione w 33/34tyg wiec mial szanse sie przekrecic Zapisalam sie prywatnie na srode na usg - ciekawe czy dotrwamy
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nawet nie będę próbowała Was nadrobić bo mnie to przerasta po prostu:/ Witam się w pierwszym dniu 37tc ![]() U nas wszystko ok, ja pucuje domek i pomalutku zamykam wszystkie sprawy. Pokój prawie gotowy, torby z grubsza spakowane. U nas zimno jak cholera, normalnie jak wyszłam z małym to oboje ubrani jak na zime. Oczywiście jemu nic nie przeszkadza-czerwony jak burak, a po 1,5h musiałam go siłę ściągać do domu.
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a córcia faktycznie duża - nacinali Cię? |
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wooow super porod ! tez bym tak chciała raz dwa i juz ![]() Ahaaa... no ale teoria sie raczej potwierdza w wiekszosci wypadkow ze jak sie nie zaplaci to dupa.... :/
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie było USG ani lewatywy przed porodem bo nie zdążyli. Żałuje jedynie braku USG a lewatywy już nie bo szczerze z tego co słyszę to i tak nie ma szans na całkowite wypróżnienie przy lewatywie u mnie mąż spisał się na medal mówiąc do położnych ja posprzątam po żonie a ja byłam w szoku i fakt troche wstydu się najadłam ale wszyscy uspakajali mnie że to normalne.
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje mi to nadzieje, że może i u mnie będzie łatwo, szybko i w miarę bezbolesnie ![]() a co do lewatywy to ja się nie decyduje - zresztą u nas nie robią a i sama nie mam zamiaru - jak coś wyjdzie to trudno - bynajmniej nie będe się przejmować - skoro to normalne dzięki za relacje - fajnie było poczytać
|
|
#2871 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() katherine271 porod rewelacja pokazuj fotke!!
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idź, idź. My tu jak na szpilkach siedzieć będziemy;-) Cytat:
![]() Wow! Zazdraszczam!!! |
||
|
|
|
#2874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja schiza wita się z Twoją
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie moglam ostatnio jak moj tz uswiadomil naszych wspolnych znajomych, a raczej faceta z tej parki, spodziewaja sie tez maluszka tylko ze ona jakos w 13-14tygodniu jest... wiec wlasnie uswiadomil go co sie moze zdarzyc podczas porodu i tamten bidny zrobil takie wieeelkie zaklopotane oczy
|
|
|
|
#2876 | ||||
|
Zadomowienie
|
poprasowałam ciut i jestem
Cytat:
i co tydzień by chciał 100 za wizytę i 30 za ktg ( obowiązkowe ) dlatego ja się wymiguję jak mogę - najczęściej wyjazdem. Gdyby nie to, że to końcówka, to bym lekarza zmieniła i żałuję, że jak w połowie ciąży miałam wątpliwości to tego nie zrobiłam ![]() moja koleżanka miała wszystko ok z ciążą i do końca chodziła raz w miesiącu - też prywatnie, a lekarka jej powiedziała, że nie ma sensu częściej - no chyba, że ona dla swojego spokoju chce. Pierwszy raz ktg miała na porodówce robione - oczywiście urodziła zdrowe dziecko. moja bratowa miała zagrożoną ciążę przez ostatnie 2 miesiące i chodziła co tydzień na sprawdzenie ( prywatnie) i lekarka zamiast 100 jak zawsze to brała od niej 30 pln za wizytę mój to jest MEGApazerny a dziękować, to wszystko ze Smyka, ale ten pajac dopiero przed świętami wejdzie Cytat:
ja mam z om 18.11, ale chcę żeby mały nie wychodził przed 13.11 ![]() Cytat:
oooo jaaaaaa to naprawdę miałaś przeprawę.... Cytat:
ale super..... szybko Ci poszło ja też tak chcę
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to wolalbym zeby moj TŻet tego nie widzial co mi tam wyleci . i dlatego nie chce zeby byl przy porodzie .
A dzisiaj jak dobrze pojdzie to wyjdzie wczesniej z pracy i pojedziemy po buciki dla mnie
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy w samochodzie na ceratkę może siadac
teraz się skapnęłam, że faktycznie jak będe po mieście chodzić to może się zdarzyc.. albo w nocy w łóżku.. nie no.. dzięki dziewczny - teraz i ja sie do waszych schiz dołączam
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Moj gin niby sciaga ze mnie stowe za kazda wizyte ale delej mowi zebym przychodzila co 3-4 tygodnie skoro wszystko ok . Wiec jakos specjalnie łasy na kase nie jest ..
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nacinali ale to akurat nie bolało, po porodzie też w sumie nie, szybko się goi, gorzej że miałam zakrzep w hemoroidzie i to bolało tak że wylądowałam parę dni porodzie na izbie bo już nie wiedziałam co się dzieje, nacięcie nie robi na mnie wrażenia a i w środku wiem że mnie porozrywało bo w środku byłam też szyta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

natrafiłam na Was jakos przepadkiem w 13 chyba części i przeczytałam wszystko, a wtedy już była 14, jakos tak, nieważne, jesteście świetne gaduły i poczułam się u Was fajnie i choć nie pasuję za bardzo jesli chodzi o mój aktualny stan ale może mnie przyjmiecie do swego grona? 

szacun dla Ciebie ze dalas rade urodzic naturalnie 

a skąd ten czerwony pajac?