|
|
#3121 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A swoją drogą jak mały ma dobry dzień to od rana do wieczora sobie pierdzi. i to seriami po 30! az się śmieje, zcy on do końca zycia juz tak będzie robił, bez pardonu!? ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
niedobrze mi się robi jak na nią patrzę ![]() Ad.2. nie, ale dużo mu śpiewamy z mężem. i mały uwielbia Adele. kima sobie przy niej. a jak Adele wyciąa głos robi wielkie oczy. haha |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Kurier przyniósł termos Fjord Nansen. Czekam jeszcze na dwa zamówienia z Gemini i jakieśzwyczajne bodziaki z all. Potem zacznę zamawiać bluzeczki i spodnie na 74 cm. |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), potem około 9 popiła jakieś 2 minuty (znów cyc - chyba się pic chciało, nie jeść) i jakoś o 12:30 dałam butlę. 150ml na początek, bo tej porze nigdy nie bywa jakoś wilczo głodna. Wypiła - i ryk. Dorobiłam drugie tyle. I wypiła prawie całe, obłęd
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() próbowałam. Dawałam bebiko i hippa. Raz dałam samo mm, raz mieszałam z moim tj. 30ml mm i 100ml mojego. W obu przypadkach wymiotował. Zaraz po wypiciu gdy podniosłam do odbicia, a potem w przeciągu 1-2h jeszcze ze 2 razy. Po hippie to jeszcze gorzej, płynęło ustami i nosem, dusił się, musiałam go do góry nogami przytrzymać, zarzygał siebie, mnie i pół podłogi. Aż w końcu zasnął biedny bez jedzenia. |
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Dziewczyny, kwestia technizcna |
||
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdania na ten temat, czy to dobre czy nie są mocno podzielone, na tej stronie fizjoterapeutki co wklejała balbinka znowu jest napisane, że to jest bardzo szkodliwe (tak samo jak leżaczki) jeśli dziecko siedzi tak długimi godzinami. A Luśka i tak w domu często leży w leżaczku, bo tylko tak się uspokaja. Więc już fotelika wolę jej oszczędzić jeśli mogę oprócz tej co jest przy karuzelce to nie Cytat:
a przy okazji chyba sobie bluzkę termoaktywną kupię
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
ale to anna pytala
jak samopoczucie?
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mi sie wydaje tak, sara ma tylko bardziej zoltawe, a w sumie zaczynaja znikac juz, czyzby zabkowanie siew zblizalo ![]() tak einaudiego, ale tylko dlatego ze sama czasem slucham
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
mleka ha nie dawałam, bo chciałam się poradzić pediatry właśnie. Myślałam, że obejrzy Adasia, przepisze coś, a ona tylko powiedziała "to trzeba kupić hipoalergiczne" i tyle. A od małych ilości zaczynałam. Najpierw 15ml, to mu się ulało i tak kilka dni. Potem 30ml, to już rzyg za każdym razem. A gdzieś styczeń-luty chce przechodzić i tak już na mm....
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Thx!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mam dzis power, slonko świeci i sporo rzeczy porobiłam
ide Was nadrobić---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
poobserwuję i sie okażeCytat:
|
||
|
|
|
#3134 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, ja też się od razu denerwuję ale staram się zwrócić uwagę Gdybym robiła to na co mam wtedy ochotę to wyciągnęłabym takiej mamuśce jakieś ciastka z wózka, zmacała i kazała jej wtedy to zjeść ![]() Też mi się Amelka podoba ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nie zacznie mi sę buntować w gondoli zanim nie będzie się nadawał do spacerówki. W każdym razie i tak nie jest źle bo okres kiedy dzieci będą takie marudne, że gondola be, a spacerówka jeszcze nie wypada w zimie kiedy i tak spacery będą raczej krótsze lub ze względu na temp. nie będzie ich. A te kilkanaście minut na zewnątrz jakoś wytrzymamy Przynajmniej mnie się tak wydaje.Cytat:
i aż się poplułam na widok drineczka
|
||||
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
wyszłam na spacer, bo dziecie mi cały czas płakało ale szybko wróciliśmy bo strasznie wieje...
Cytat:
ale nie ruszam go, bo sie obudziCytat:
![]() ![]() nie puszczam muzyki klasycznej ![]() puszczam kołysanki, ostatnio nawet jakieś peiśni religijne leciały
|
|
#3136 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękny widok ![]() Cytat:
![]() A w dhl burdel na kólkach mają Cytat:
nie smutaj się tym mm. będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę pieć szarlotkę
|
|||||||
|
|
|
#3137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello u nas .. dzień jak co dzień. Trochę monotonne jest życie mamuśki. Dziś już rozmyślałam gdzie będę szukać nowej pracy - po wakacjach, bo następne lato chcę spędzić bezstresowo z córką - najlepiej co chwilę jeżdżąc na wycieczki
Do starej pracy nie chcę wracać ![]() Dziś rano mąż był w domu, ja odsypiałam nockę (jak zwykle trochę zarwana) a on zajął się wspaniale małą, poczytał książeczki, poćwiczyli na brzuszku.. Ugotował też obiad - on gotował a mała leżała w kuchni na leżaczku Cytat:
nie chciałabym ani karmić ani odstawiać całkiem świadomego juz dziecka.Co do smutku z powodu odstawienia to rozumiem... Ale - karmisz Zosię piersią 4 miesiące, to i tak dobry wynik Ja jeszcze pod koniec ciąży pisałam, że chyba nie będę karmić - nie wyobrażałam sobie tego, uważałam, ze to nie dla mnie... Jak to wszystko sie zmienia. Teraz walczyłam o laktację jak szalona, podejrzewam, ze zdecydowana większość kobiet z powodu nikczemnych przyrostów rzędu 80 g na tydzień i bardzo marnej laktacji dałaby sobie spokój. Jeszcze nie ogłaszam sukcesu, ale jest dobrze, od 2 paźdz. przyrost ok 850-900 g a miesiąc się jeszcze nie skończył Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że się wyjaśniło |
|||||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wiem że Anna, ale skąd mi się ciocia Dep wzięła?
![]() Samopoczucie raczej kiepskie Głowa mnie boli aż mi niedobrze od tego... na ustach chyba rzeczywiście mam opryszczkę Smaruję hascovirem i nawilżam wazeliną, ale na razie bez zmian... nawet się nie mogę z mężem pocałować Za to pogoda ładna A ja dziś robię pierogi ruskie
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
z pediatrą innym skonsultuję przy okazji następnego szczepienia. Co do innego mleka, próbowałam dwa różne, było tak samo. Więc sądzę, że po innym zwykłym mleku będzie tak samo. Ja nawet nie mam ochoty próbować. Nie chcę, żeby mały przeżywał to jeszcze raz.
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu u mnie na opryszczkę najlepiej działa Erazaban. Jest nieporównywalnie lepszy od innych i można go stosować w ciąży i przy kp.
Nosisz maseczke? Uważaj na dziewczynki.. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Nie próbuj.. Karm piersią. Myślę, ze może to jakaś nietolerancja mleka krowiego? |
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
mamcia a do jakiej medeli dopasowałaś tą końcówkę do odciągania? myślałam że masz harmony? bo przyszła ta końcówka i do mojego laktatora nie pasuje
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz zamówiłam śpiwór http://allegro.pl/show_item.php?item=2716315843 najdłuższy, jaki znalazłam na Allegro.
KarolinaPW, Phdwao - u sprzedawcy dudekdladzieci http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16930233 są śpiwory i parasolki produkowane przez Jedo. Śpiwór wolę cieplejszy, dłuższy i regulowany, a nad parasolką jeszcze się zastanawiam, ale jest dwa razy droższa, niż zwykłe, a do tego dochodzi koszt paczki, więc jeśli kupię, to raczej w Trójmieście. Karolinie może opłaca się podjechać. Edit: Z zakupów grupowych wczoraj zamówiłam nawilżacz. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-26 o 16:27 |
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda rano męczą go gazy ale i tak bez porównania lepiej (to może być dlatego, że jest problem z odbiciem go w nocy bo zasypia przy jedzeniu i ciężko go odbić wtedy).Ale ja bym najpierw pogadała z pediatrą zanim kolejne mleko będziesz testować ![]() Szarlotka w piekarniku, dziecko domaga się jedzenia ![]() A jak Wam się podoba taki dywan: http://allegro.pl/160x220-nowa-kolek...717074491.html |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
co za dzień dzisiaj mam od rana użeram się z administracją bo u mnie w mieszkaniu nie grzeją kaloryfery i piździ jak nie wiem co zgłosiłam to rano o 7.00 w administraci a wredne babsko mi powiedziało że dzisiaj już nikt nie przyjdzie bo jest piątek i dopiero w poniedziałek (!) mówie babsztylowi że mam dwumieszięczne dziecko a w weekend mają byc mrozy i ma to być zrobione dziś I co? NIKT nie przyszedł w domu lodówka a przed nami weekend ![]() W poniedziałek napiszę skargę do prezesa spółdzielni. Wrrrr jaka wściekła jestem mi kobitka w patece poleciła różowy Alantan dermoline i taki też używamy. Ja jestem zadowolona ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
hej wrocolilysmy z espacerku. Bylysmy od 12
![]() z małą przerwą na jedzneie na ktore wstapilysmy do domku. odebrałam wyniki, Moczu bylo za malo wiec nie ma. a klrew mofrologia z 8,4 skoczyla na 11,4 a ta klreatynina jest,0,34 a norma jest od 0,60 ![]() Lekarza juz nie bylo
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do dywanu to jak dla mnie ma za duże te wzory i jakoś tak za bardzo "daje po oczach" ale to kwestia gustu
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
mój mały dziś zauważył że ma fantastycznego kciuka którego może ssać
ciumka tak że w drugim pokoju słychać smoczka wypluwa na rzecz kciuka
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu ten komp jest. Jak sie sam usypiał gdy cos robilam to juz sie nie wlaczal. A jak sama go wylaczam to jest normalnie
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

niedobrze mi się robi jak na nią patrzę 

), potem około 9 popiła jakieś 2 minuty (znów cyc - chyba się pic chciało, nie jeść) i jakoś o 12:30 dałam butlę. 150ml na początek, bo tej porze nigdy nie bywa jakoś wilczo głodna. Wypiła - i ryk. Dorobiłam drugie tyle. I wypiła prawie całe, obłęd
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
za wyniki

Głowa mnie boli aż mi niedobrze od tego... na ustach chyba rzeczywiście mam opryszczkę
w domu lodówka a przed nami weekend