Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 13:55   #3121
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Kolejne dziecię wchodzi w "dojrzały" wiek, w którym nie wypada płakaćbez powodu.

A moja przed chwilą płakała i puszczała bąki. Chyba jednak muszę jej dawać Infacol przynajmniej raz lub dwa dziennie.

Wybaczcie, że odpisuję na pojedyncze posty, ale komp mi muli i jak nie wyślę, to czasem wszystko znika.
ja tez probuje odstawic delicol ale nie idzie mi. co odstawiam to mały się pręży. daję i bąki jak ta lala. teraz dostaje dwa razy dziennie i raz dziennie dicoflor.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A swoją drogą jak mały ma dobry dzień to od rana do wieczora sobie pierdzi. i to seriami po 30! az się śmieje, zcy on do końca zycia juz tak będzie robił, bez pardonu!?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
http://www.pomponik.pl/plotki/news-m...egu,nId,644501

do czego to człowiek jest zdolny bo się promować

Puszczacie swoim maluchom muzykę poważną/klasyczną?
Ad.1. ja pierdzielę niedobrze mi się robi jak na nią patrzę

Ad.2. nie, ale dużo mu śpiewamy z mężem. i mały uwielbia Adele. kima sobie przy niej. a jak Adele wyciąa głos robi wielkie oczy. haha
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:07   #3122
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ja tez probuje odstawic delicol ale nie idzie mi. co odstawiam to mały się pręży. daję i bąki jak ta lala. teraz dostaje dwa razy dziennie i raz dziennie dicoflor.
Delicol odstawiałam stopniowo dość długo podając połowę dawki. Później podawałam tylko w 2-3 wieczornych karmieniach (bo bez tego były wrzaski), a w końcu udało się nie podawać wcale. Franio też w końcu zacznie trawić bez wspomagaczy.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Kurier przyniósł termos Fjord Nansen.
Czekam jeszcze na dwa zamówienia z Gemini i jakieśzwyczajne bodziaki z all. Potem zacznę zamawiać bluzeczki i spodnie na 74 cm.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:12   #3123
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Depoison ja mam przed soba taki widok

Cytat:
WOW!!!!! jestem pod wrażeniem!? jak tego dokonałyście? Kiedy jadła ostatnio?
jadła o 7 rano (po nocy jeszcze raczyła normalnie i do syta z piersi, może dlatego, że zaspana była ), potem około 9 popiła jakieś 2 minuty (znów cyc - chyba się pic chciało, nie jeść) i jakoś o 12:30 dałam butlę. 150ml na początek, bo tej porze nigdy nie bywa jakoś wilczo głodna. Wypiła - i ryk. Dorobiłam drugie tyle. I wypiła prawie całe, obłęd

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:14   #3124
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ja kocham kosmetyki ziaji ale wlasnie kupiłam kremik do buzi dla małej i ja uczulił..
a olejki sa w staconarnych sklepach czasem, ale u mnie nie, wiec zamawiałam na allegro. Na sobie przetestowałam:
http://allegro.pl/sesa-rewelacyny-ol...729055247.html
http://allegro.pl/hesh-bhringraj-ole...744576547.html
http://allegro.pl/hesh-heenara-ziolo...742342263.html
i jeszcze jeden ale jest na parafinie i był fe to nie bede polecac.
nie kazdy kazdemu podpasuje, moje wlosy je lubia, ale np. po samym oleku kokosowym były koszmarne, a np. po samej oliwie z oliwy genialne, ale znow raz na jakis czas moge jej uzywac bo jak za czesto to nie ma elektu. A co do indyjskich to moge miec ale do zapachu bo zly nie jest, ale charakterystyczny, w ciazy mudsialam se je darowac...dobra dla mnie temat rzeka

noooo potrzebowalam kogos z kim moge poprzezywac, a ile to mozna meza meczyc kreska na tescie ale nie ma co watek mi sie udał
chyba ten ostatni zamówię

Cytat:
A może sprobuj innego mleka!? jakiego używasz?>
próbowałam. Dawałam bebiko i hippa. Raz dałam samo mm, raz mieszałam z moim tj. 30ml mm i 100ml mojego. W obu przypadkach wymiotował. Zaraz po wypiciu gdy podniosłam do odbicia, a potem w przeciągu 1-2h jeszcze ze 2 razy. Po hippie to jeszcze gorzej, płynęło ustami i nosem, dusił się, musiałam go do góry nogami przytrzymać, zarzygał siebie, mnie i pół podłogi. Aż w końcu zasnął biedny bez jedzenia.

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:19   #3125
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

jadła o 7 rano (po nocy jeszcze raczyła normalnie i do syta z piersi, może dlatego, że zaspana była ), potem około 9 popiła jakieś 2 minuty (znów cyc - chyba się pic chciało, nie jeść) i jakoś o 12:30 dałam butlę. 150ml na początek, bo tej porze nigdy nie bywa jakoś wilczo głodna. Wypiła - i ryk. Dorobiłam drugie tyle. I wypiła prawie całe, obłęd
no to jestem pod wrażeniem Zosieńki! mój zjadł cycka o 8:30 potem o 10:30, o 11:30 wypił 100 ml herbatki i o 12:30 dostał butlę i zjadł tylko 90ml... teraz od 13:00 śpi

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

próbowałam. Dawałam bebiko i hippa. Raz dałam samo mm, raz mieszałam z moim tj. 30ml mm i 100ml mojego. W obu przypadkach wymiotował. Zaraz po wypiciu gdy podniosłam do odbicia, a potem w przeciągu 1-2h jeszcze ze 2 razy. Po hippie to jeszcze gorzej, płynęło ustami i nosem, dusił się, musiałam go do góry nogami przytrzymać, zarzygał siebie, mnie i pół podłogi. Aż w końcu zasnął biedny bez jedzenia.
Biedactwo! A probowałas jakies mleczko hiperalergiczne?? Moze probuj podawac mu naprawdę małe ilości.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Dziewczyny, kwestia technizcna : jak się ukrwa linka pod wyrazem np. w podpisie?
Stary 2012-10-26, 14:23   #3126
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A nasz w foteliku jest jak jestem z nim na zakupach albo w innym miejscu gdzie bez sensu brac cały wózek... kurcze chyba ten fotelik nie jest taki zły skoro np. Olci lekarz przepisał żeby małego po kilka h dziennie trzymała w foteliku?
my też czasem wpinamy fotelik w stelaż, głównie jak właśnie jedziemy na zakupy, ale robię to baaaardzo rzadko.
A zdania na ten temat, czy to dobre czy nie są mocno podzielone, na tej stronie fizjoterapeutki co wklejała balbinka znowu jest napisane, że to jest bardzo szkodliwe (tak samo jak leżaczki) jeśli dziecko siedzi tak długimi godzinami. A Luśka i tak w domu często leży w leżaczku, bo tylko tak się uspokaja. Więc już fotelika wolę jej oszczędzić jeśli mogę

Cytat:
oprócz tej co jest przy karuzelce to nie

Cytat:

Czekam jeszcze na dwa zamówienia z Gemini i jakieśzwyczajne bodziaki z all. Potem zacznę zamawiać bluzeczki i spodnie na 74 cm.
też się czaję na ten termos a przy okazji chyba sobie bluzkę termoaktywną kupię

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:24   #3127
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kwestia technizcna : jak się ukrwa linka pod wyrazem np. w podpisie?
[ url = "link" ] tekst [ /url ]

Tylko pousuwaj spacje.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:28   #3128
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Tylko pousuwaj spacje.
ale to anna pytala

jak samopoczucie?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:29   #3129
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
ech, rozbita jakaś dziś jestem i smutno mi Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
oj... tez mi byloby przykro.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
za wyniki
może to te słynne torbieliki
tez mi sie wydaje tak, sara ma tylko bardziej zoltawe, a w sumie zaczynaja znikac juz, czyzby zabkowanie siew zblizalo

Cytat:
tak einaudiego, ale tylko dlatego ze sama czasem slucham
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:31   #3130
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
I kontynuując temat mojej zaginionej karty. Okazało się, że "sąsiadem na S" jesteśmy... my sami (mamy nazwisko na S). Co za burdel w tym DHLu, aż się nie chce skomentować. Podpis mój mają stąd, że tego dnia odbierałam monitor.
Stary 2012-10-26, 14:36   #3131
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Biedactwo! A probowałas jakies mleczko hiperalergiczne?? Moze probuj podawac mu naprawdę małe ilości.
mleka ha nie dawałam, bo chciałam się poradzić pediatry właśnie. Myślałam, że obejrzy Adasia, przepisze coś, a ona tylko powiedziała "to trzeba kupić hipoalergiczne" i tyle. A od małych ilości zaczynałam. Najpierw 15ml, to mu się ulało i tak kilka dni. Potem 30ml, to już rzyg za każdym razem. A gdzieś styczeń-luty chce przechodzić i tak już na mm....

Stary 2012-10-26, 14:40   #3132
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Tylko pousuwaj spacje.
Thx!
Cytat:
mleka ha nie dawałam, bo chciałam się poradzić pediatry właśnie. Myślałam, że obejrzy Adasia, przepisze coś, a ona tylko powiedziała "to trzeba kupić hipoalergiczne" i tyle. A od małych ilości zaczynałam. Najpierw 15ml, to mu się ulało i tak kilka dni. Potem 30ml, to już rzyg za każdym razem. A gdzieś styczeń-luty chce przechodzić i tak już na mm....
wiesz co? ja to bym poszła do innego pediatry na konsultacje...
Stary 2012-10-26, 14:44   #3133
phdwao
Zakorzenienie

ale mam dzis power, slonko świeci i sporo rzeczy porobiłam a jeszcze trochę przede mną ide Was nadrobić

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
A to nie są te torbiele, które są przed ząbkami? Róża ma coś podobnego, ale niżej.
sama nie wiem co to poobserwuję i sie okaże
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A i zapomniałam się pochwalić: 3 miesiące temu o 12.17 przyszła na świat Amelka Z tej okazji stawiamy ciacho i drineczka bezalkoholowego, a dla tych które karmią mm drineczka z procentami
najlepszego dla Amelci
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:50   #3134
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie są te torbiele, które są przed ząbkami? Róża ma coś podobnego, ale niżej.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Bo to bardzo ładne imię.
Jak teraz byłam w ciąży i na początku powiedzieli, że będzie dziewczynka to miała być Aleksandra

Cytat:
Osobiście jestem bardzo przeciwna ciągłemu wożeniu dziecka w foteliku samochodowym - znaczy, używania go jako gondolki (wszędzie zabieramy wózek). Uważam, że nie jest to zdrowe dla dziecka.
Co do spacerówki - jeśli wyrósł z gondolki to ok, a jeśli nie to uważam, że to idiotyzm.
Ale raczej bym nie zwróciła uwagi koleżance, niech se robi co chce - jej dziecko. Każdy wychowuje jak uważa

Hmm a ja bym nie zwróciła uwagi, ale w takich sytuacjach aż mnie skręca za złości (a uwagi nie zwracam z prostej przyczyny: na ogół nie umiem zrobić tego delikatnie tylko od razu z grubej rury walę, więc wolę się nie odzywać )
Np. ostatnio u mojej mamy była rodzinka i między innym moja kuzynka z 1,5 roczną córką. Dziecko rozpuszczone jak dziadowski bicz, robiło co chciało i wszędzie właziło - na stół, na meble.... A jej matka siedziała, piła kawkę i się cieszyła. Dosłownie brała mnie k.rwica, ale się nie odezwałam.

Mamcia zdjęcia Twojej Amelki powinny być zabronione. Z zazdrości mnie zżera jak patrzę na jej włoski

Super sen, akurat załapiesz się na mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 i możesz wątek nawet założyć, bo chyba jeszcze nie ma
Ja też jej nie zwróciłam uwagi

Wiesz, ja też się od razu denerwuję ale staram się zwrócić uwagę Gdybym robiła to na co mam wtedy ochotę to wyciągnęłabym takiej mamuśce jakieś ciastka z wózka, zmacała i kazała jej wtedy to zjeść

Też mi się Amelka podoba

tak swoją drogą to ciekawe która z nas pierwsza dołączy do takiego wątku

Cytat:
Asia też zaczęła już korzystać ze spacerówki, bo Patryk nie chciał jeździć w gondoli, a w foteliku był szczęśliwy.
Jak to czytam, to wolę na razie nie wpinać fotelika z stelaż. Zecydowałam jednak, że kupię śpiworek, bo w samym kombinezonie zimowym to ja bym skostniała. Jak mi dziecko w środku zimy zacznie wrzeszczeć w gondoli, albo zwyczajnie zacznie się z niej wychylać, to wepnę spacerówkę i tyle.
Ja na razie jeszcze nie wiem co zrobię w takiej sytuacji Mam nadzieję, że nie zacznie mi sę buntować w gondoli zanim nie będzie się nadawał do spacerówki. W każdym razie i tak nie jest źle bo okres kiedy dzieci będą takie marudne, że gondola be, a spacerówka jeszcze nie wypada w zimie kiedy i tak spacery będą raczej krótsze lub ze względu na temp. nie będzie ich. A te kilkanaście minut na zewnątrz jakoś wytrzymamy Przynajmniej mnie się tak wydaje.

Cytat:
A i zapomniałam się pochwalić: 3 miesiące temu o 12.17 przyszła na świat Amelka Z tej okazji stawiamy ciacho i drineczka bezalkoholowego, a dla tych które karmią mm drineczka z procentami
i aż się poplułam na widok drineczka

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:55   #3135
ewka5891
Zakorzenienie

wyszłam na spacer, bo dziecie mi cały czas płakało ale szybko wróciliśmy bo strasznie wieje...

Cytat:
o właśnie, a propos - takie mam coś przed sobą:
(i śpi już z pół godziny - a niechbym tylko do łóżeczka spróbowała odłożyć! )
taki sam widok teraz mam ale nie ruszam go, bo sie obudzi

Cytat:

masakra, nie moge nawet na nią patrzeć

nie puszczam muzyki klasycznej
puszczam kołysanki, ostatnio nawet jakieś peiśni religijne leciały

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:10   #3136
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dzieciąteczko właśnie wydudniło 280ml mm. Absolutny rekord

ja właśnie po sobie też nie. Jeszcze chwilę przed porodem wcale nie byłam pewna, czy chcę W OGÓLE karmić piersią - a co dopiero kilka miesięcy. Wtedy wydawało mi się to trochę upierdliwe i trochę fu.
A teraz? Teraz mam wrażenie, jakbym z chwilą odstawienia była już Zosi mniej potrzebna

wszystkiego, co najlepsze, Amelko! Samych radosnych dni!

pamiętam, pamiętam Czaiłam się jakiś czas, zanim do niego dołączyłam (chyba ponad miesiąc tylko podczytywałam), ale pamiętam ten moment założenia Tylko wtedy jeszcze jakoś nie chciało mi się wierzyć, że ja naprawdę będę miała dziecko

to Ooolllccciiiaaa pisała, pamiętam ten post jak dziś, bo bardzo mnie ucieszył

o właśnie, a propos - takie mam coś przed sobą:
(i śpi już z pół godziny - a niechbym tylko do łóżeczka spróbowała odłożyć! )
280ml? wow! u mnie 170ml to rekord

Piękny widok

Cytat:
a właśnie, kiedyś rozmawiałyśmy o dostępności ciuszków Next w poszczególnych krajach.
No więc tak, można kupić i na niemieckim ebayu. Tylko spójrzcie sobie z ciekawości, jakie ceny potrafi osiągnąć używana rzecz
http://www.ebay.de/itm/NEXT-weltscho...ht_1143wt_1271

Karolka, a skoro Ty się tak wciągnęłaś w Lamaze, to może kup tę wróżkę na Amazonie? Kosztuje jakieś 12€ + przesyłka, ale jak kupisz dwie zabawki, to za przesyłkę nie zapłacisz (bo kwota zamówienia przekroczy 20€)

I kontynuując temat mojej zaginionej karty. Okazało się, że "sąsiadem na S" jesteśmy... my sami (mamy nazwisko na S). Co za burdel w tym DHLu, aż się nie chce skomentować. Podpis mój mają stąd, że tego dnia odbierałam monitor. Karty nie było ani w środku, ani na zewnątrz i w ogóle wygląda na to, że wiatr po niej smętnie wieje, bo nikt nie wie, co się z nią stało.
W każdym razie Amazon wysyła nam nową.
Mam nadzieję, że tym razem dotrze, bo dotychczas jeszcze żadnych sensacji z kupowaniem czegokolwiek w ten sposób nie mieliśmy.
to lepiej kupic coś nowego za tą cenę

A w dhl burdel na kólkach mają

Cytat:
Czesc! Mały drzemie, spróbuję nadrobic
A ja mam dzisiaj kolejny etap przeziębienia-kaszel, pieprzony kaszel
A swoja drogą nocka szalona mały budził się co dwie godziny jadł jakieś 60 ml i zasypiał... nie miał siły jeśc więcej i nie dało się go dobudzic żeby dojadł do np. 120 to musi byc ten skok.

to mnie rozbawiłaś

ja nie wiem czy to jest dobre dla dziecka...

Nawet u nas się skończyło także u Ciebie też ustanie!!! Powiem ci, że u nas to było tak że nieważne co my dałam jeśc i w jakiej ilości i tak się prężył więc w sumie przestałam się martwic i samo przeszło magia trzeciego miesiąca

A nasz w foteliku jest jak jestem z nim na zakupach albo w innym miejscu gdzie bez sensu brac cały wózek... kurcze chyba ten fotelik nie jest taki zły skoro np. Olci lekarz przepisał żeby małego po kilka h dziennie trzymała w foteliku?

A nie zmienialaś mleczka?

ehh nawt ja nie myślałam, że będzie mi żal...a teraz mały dostaje coraz więcej z butli i coraz mniej je cycka i jest mi przykro...

A może sprobuj innego mleka!? jakiego używasz?>

A jak robisz te słoiczki?

WOW!!!!! jestem pod wrażeniem!? jak tego dokonałyście? Kiedy jadła ostatnio?
dziękuję. mam nadzieję, że po skonczeniu 3 miesiąca to się skończy.

nie smutaj się tym mm. będzie dobrze

Cytat:

ja to bym ją chętnie tez upuściła. pieprzona celebrytka

Cytat:

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A swoją drogą jak mały ma dobry dzień to od rana do wieczora sobie pierdzi. i to seriami po 30! az się śmieje, zcy on do końca zycia juz tak będzie robił, bez pardonu!?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Ad.1. ja pierdzielę niedobrze mi się robi jak na nią patrzę

Ad.2. nie, ale dużo mu śpiewamy z mężem. i mały uwielbia Adele. kima sobie przy niej. a jak Adele wyciąa głos robi wielkie oczy. haha
hm... nie wiem czy będzie tak zawsze purkał, ale jeszcze jakiś czas na pewno

Cytat:
Delicol odstawiałam stopniowo dość długo podając połowę dawki. Później podawałam tylko w 2-3 wieczornych karmieniach (bo bez tego były wrzaski), a w końcu udało się nie podawać wcale. Franio też w końcu zacznie trawić bez wspomagaczy.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

widzę, że najpierw Lamaze a teraz termos kupujemy grupowo

Cytat:

może inne mleczko? i inny pediatra

idę pieć szarlotkę

Stary 2012-10-26, 15:11   #3137
Linka25
Zakorzenienie

Hello u nas .. dzień jak co dzień. Trochę monotonne jest życie mamuśki. Dziś już rozmyślałam gdzie będę szukać nowej pracy - po wakacjach, bo następne lato chcę spędzić bezstresowo z córką - najlepiej co chwilę jeżdżąc na wycieczki Do starej pracy nie chcę wracać

Dziś rano mąż był w domu, ja odsypiałam nockę (jak zwykle trochę zarwana) a on zajął się wspaniale małą, poczytał książeczki, poćwiczyli na brzuszku.. Ugotował też obiad - on gotował a mała leżała w kuchni na leżaczku

Cytat:
Dzięki za wsparcie, kochane jesteście
Chyba faktycznie lepsze takie odstawianie, niż gdybym się np. za rok miała użerać z całkiem świadomym już wtedy dzieckiem, że cyca więcej nie będzie
oj tak, gdzieś przeczytałam nawet poradę by przy odstawianiu starszego dziecka od piersi nie zakładać wydekoltowanych bluzek nie chciałabym ani karmić ani odstawiać całkiem świadomego juz dziecka.
Co do smutku z powodu odstawienia to rozumiem... Ale - karmisz Zosię piersią 4 miesiące, to i tak dobry wynik Zawsze możesz jeszcze przez jakis czas podawać pierś, choćby uzupełniająco.
Ja jeszcze pod koniec ciąży pisałam, że chyba nie będę karmić - nie wyobrażałam sobie tego, uważałam, ze to nie dla mnie... Jak to wszystko sie zmienia. Teraz walczyłam o laktację jak szalona, podejrzewam, ze zdecydowana większość kobiet z powodu nikczemnych przyrostów rzędu 80 g na tydzień i bardzo marnej laktacji dałaby sobie spokój. Jeszcze nie ogłaszam sukcesu, ale jest dobrze, od 2 paźdz. przyrost ok 850-900 g a miesiąc się jeszcze nie skończył

Cytat:
Z ciekawości patrzyłam i nasz wątek został założony 06.11.2011 przez Nicki
hehe a ja 5 lub 6 listopada zaszłam w ciążę

Cytat:
dużo zdrówka i uśmiechu dla Amelki

Cytat:

A moja przed chwilą płakała i puszczała bąki. Chyba jednak muszę jej dawać Infacol przynajmniej raz lub dwa dziennie.
ja przestałam podawać infacol, bo naprawdę nijak nie mogłam dopatrzeć się jego działania

Cytat:
I kontynuując temat mojej zaginionej karty. Okazało się, że "sąsiadem na S" jesteśmy... my sami (mamy nazwisko na S). Co za burdel w tym DHLu, aż się nie chce skomentować. Podpis mój mają stąd, że tego dnia odbierałam monitor. Karty nie było ani w środku, ani na zewnątrz i w ogóle wygląda na to, że wiatr po niej smętnie wieje, bo nikt nie wie, co się z nią stało.
W każdym razie Amazon wysyła nam nową.
Mam nadzieję, że tym razem dotrze, bo dotychczas jeszcze żadnych sensacji z kupowaniem czegokolwiek w ten sposób nie mieliśmy.
czyli to Wy jesteście tymi sąsiadami no ładne rzeczy!
dobrze, że się wyjaśniło
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:13   #3138
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ale to anna pytala

jak samopoczucie?
No właśnie wiem że Anna, ale skąd mi się ciocia Dep wzięła?

Samopoczucie raczej kiepskie Głowa mnie boli aż mi niedobrze od tego... na ustach chyba rzeczywiście mam opryszczkę Smaruję hascovirem i nawilżam wazeliną, ale na razie bez zmian... nawet się nie mogę z mężem pocałować

Za to pogoda ładna A ja dziś robię pierogi ruskie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:20   #3139
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hello u nas .. dzień jak co dzień. Trochę monotonne jest życie mamuśki. Dziś już rozmyślałam gdzie będę szukać nowej pracy - po wakacjach, bo następne lato chcę spędzić bezstresowo z córką - najlepiej co chwilę jeżdżąc na wycieczki Do starej pracy nie chcę wracać
ja tez juz myslami wracam do pracy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:22   #3140
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
może inne mleczko? i inny pediatra
Cytat:
Thx!

wiesz co? ja to bym poszła do innego pediatry na konsultacje...
z pediatrą innym skonsultuję przy okazji następnego szczepienia. Co do innego mleka, próbowałam dwa różne, było tak samo. Więc sądzę, że po innym zwykłym mleku będzie tak samo. Ja nawet nie mam ochoty próbować. Nie chcę, żeby mały przeżywał to jeszcze raz.

Stary 2012-10-26, 15:32   #3141
Linka25
Zakorzenienie

Haniu u mnie na opryszczkę najlepiej działa Erazaban. Jest nieporównywalnie lepszy od innych i można go stosować w ciąży i przy kp.
Nosisz maseczke? Uważaj na dziewczynki..

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
z pediatrą innym skonsultuję przy okazji następnego szczepienia. Co do innego mleka, próbowałam dwa różne, było tak samo. Więc sądzę, że po innym zwykłym mleku będzie tak samo. Ja nawet nie mam ochoty próbować. Nie chcę, żeby mały przeżywał to jeszcze raz.
Nie próbuj.. Karm piersią. Myślę, ze może to jakaś nietolerancja mleka krowiego?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:36   #3142
wanilllka82
Wtajemniczenie

mamcia a do jakiej medeli dopasowałaś tą końcówkę do odciągania? myślałam że masz harmony? bo przyszła ta końcówka i do mojego laktatora nie pasuje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:05   #3143
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że najpierw Lamaze a teraz termos kupujemy grupowo
Teraz zamówiłam śpiwór http://allegro.pl/show_item.php?item=2716315843 najdłuższy, jaki znalazłam na Allegro.

KarolinaPW, Phdwao - u sprzedawcy dudekdladzieci http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16930233 są śpiwory i parasolki produkowane przez Jedo. Śpiwór wolę cieplejszy, dłuższy i regulowany, a nad parasolką jeszcze się zastanawiam, ale jest dwa razy droższa, niż zwykłe, a do tego dochodzi koszt paczki, więc jeśli kupię, to raczej w Trójmieście. Karolinie może opłaca się podjechać.

Edit: Z zakupów grupowych wczoraj zamówiłam nawilżacz.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-26 o 16:27
Stary 2012-10-26, 16:11   #3144
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, u mnie mały po bebilonie i hippie nie mógł zrobić kupki, problemy z gazami. A teraz je enfamil i jest dobrze Co prawda rano męczą go gazy ale i tak bez porównania lepiej (to może być dlatego, że jest problem z odbiciem go w nocy bo zasypia przy jedzeniu i ciężko go odbić wtedy).
Ale ja bym najpierw pogadała z pediatrą zanim kolejne mleko będziesz testować

Szarlotka w piekarniku, dziecko domaga się jedzenia

A jak Wam się podoba taki dywan:
http://allegro.pl/160x220-nowa-kolek...717074491.html

Stary 2012-10-26, 16:18   #3145
chmielinka
Zadomowienie

Hej

co za dzień dzisiaj mam
od rana użeram się z administracją bo u mnie w mieszkaniu nie grzeją kaloryfery i piździ jak nie wiem co
zgłosiłam to rano o 7.00 w administraci a wredne babsko mi powiedziało że dzisiaj już nikt nie przyjdzie bo jest piątek i dopiero w poniedziałek (!) mówie babsztylowi że mam dwumieszięczne dziecko a w weekend mają byc mrozy i ma to być zrobione dziś i nie interesuje mnie że jest piątek, co to w ogóle jest za wytłumaczenie Po awanturze powieddziała że łaskawie ktoś przyjdzie.
I co?
NIKT nie przyszedł w domu lodówka a przed nami weekend

W poniedziałek napiszę skargę do prezesa spółdzielni. Wrrrr jaka wściekła jestem

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
i amm oytanie jaki kremin macie do twarzy na taką zimną pogode??
mi kobitka w patece poleciła różowy Alantan dermoline i taki też używamy. Ja jestem zadowolona
Cytat:
Ja jej ja tak zwieszam i ona potrafi gadc do niej bez przerwy i wali ja po grzechotce :P
śliczna

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:21   #3146
prince_polo
Zakorzenienie

hej wrocolilysmy z espacerku. Bylysmy od 12

z małą przerwą na jedzneie na ktore wstapilysmy do domku.

odebrałam wyniki, Moczu bylo za malo wiec nie ma. a klrew mofrologia z 8,4 skoczyla na 11,4
a ta klreatynina jest,0,34 a norma jest od 0,60
Lekarza juz nie bylo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:23   #3147
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, u mnie mały po bebilonie i hippie nie mógł zrobić kupki, problemy z gazami. A teraz je enfamil i jest dobrze Co prawda rano męczą go gazy ale i tak bez porównania lepiej (to może być dlatego, że jest problem z odbiciem go w nocy bo zasypia przy jedzeniu i ciężko go odbić wtedy).
Ale ja bym najpierw pogadała z pediatrą zanim kolejne mleko będziesz testować

Szarlotka w piekarniku, dziecko domaga się jedzenia

A jak Wam się podoba taki dywan:
http://allegro.pl/160x220-nowa-kolek...717074491.html
Moja Hanulka też miała roblemy po bebilonie, który zmieniliśmy na Enfamil i teraz nie ma problemów z brzuszkiem

A co do dywanu to jak dla mnie ma za duże te wzory i jakoś tak za bardzo "daje po oczach" ale to kwestia gustu

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:26   #3148
nel_a
Zakorzenienie

mój mały dziś zauważył że ma fantastycznego kciuka którego może ssać ciumka tak że w drugim pokoju słychać smoczka wypluwa na rzecz kciuka

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:31   #3149
prince_polo
Zakorzenienie

bez sensu ten komp jest. Jak sie sam usypiał gdy cos robilam to juz sie nie wlaczal. A jak sama go wylaczam to jest normalnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:31   #3150
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
NIKT nie przyszedł w domu lodówka a przed nami weekend
Znajdź nr do pogotowia lokatorskiego. Ja w czasie ŚWIĄT WIELKANOCNYCH dwa razy po kilka godzin nie miałam prądu. Co ciekawe niektórzy z klatki mieli.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości