Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 11:40   #3391
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
heja

Gosia, zazdroszczę porannego luzu

Gratulacje z okazji 9 rocznicy ślubu Fajny prezent sobie sprawiliście, a że stary aparat wyczuł co się kroi łaskawie się zepsuł, to nie musicie się martwić co z tym starym teraz zrobić

Cieszę się, że udało Ci się djość z mamą do porozumienia. Oby zmiany szły w dobrym kierunku!

Cytrynko, no to dobre wieści! Na pewno trochę się wynudzisz w domu tyle czasu, ale najważniejsze, że gorączka minęła

Emigra, Monia witajcie w klubie nieprzespanych nocek! U nas chyba to już wchodzi w nawyk!
Jak kiedyś mogliśmy zaprosić od czasu do czasu na weekend znajomych, tak teraz nie jets to możliwe, bo Matylda nie chce zasnąć, płacze albo chce się bawić Więc nie będziemy zapraszać nikogo, póki syt się nie unormuje, bo raz, że w takich warunkach spotkanie nie ma sensu a dwa-i najważniejsze-nie będziemy fundować Matyldzie dodatkowego stresu i bodżców.

A nocka upłynęła nam na tym, że o 1 Matylda się obudziła. Niby że na mleko. Wzięłąm Ją do łózka, nakarmiłam cycem jednym, drugim, trzecim...I co? Spać nie chciała za nic! Skakała po łóżku, wchodziła nam na głowy, szarpała za włosy etc

Zasnęła po 2 h z hakiem u siebei w łóżeczku, ale trzeba było Ją głaskać a i tak się wybudzała i cały zabieg trzeba było powtarzać

Czy to skok 30-któregoś tygodnia czy moje dziecię postanowiło dac rodzicom popalić:confused :
trzy cyce? hihi
a tak na serio to współczuję ciężkiej nocki
oby to była tylko jednorazowa akcja

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
tu piszą jak jest
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mas%C5%82o
coś tam zawsze jest tego białka zwierzęcego
z tego co czytałam to jak dziecko ma skazę białkową to wysypuje go po śladowych ilościach nawet, ale może też być tak, że Piotruś już z tego powoli wyrasta i już nie reaguje tak jak wcześniej na białko...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 11:55   #3392
natkulec
Zadomowienie

Hej!
U nas nocka nawet ok, obudziła się o 23 i ja nie słyszałam tylko mąż, mała sie rozdarła bo chciała cyca a on zamiast ja przynieść to stał z nią na rękach a ona płakała, az ja się obudziłam, dostał za to opr nakarmiłam ja i położyłam z powrotem do łóżeczka bez brana do nas, włączyłam nawilżacz bo dziadek dobrze napalił w piecu i spała do 4:45 u siebie potem jeszcze spała z godz z nami i ok 6 był koniec spania
Dzis stwierdziłam że moje dziecko będzie aktorką siedząc w krzesełku przy sniadaniu prawie mi usnęła tak jej głowa leciała i czy sie zamykały, zrobi wszystko żeby tylko nie siedzieć tam mąż nawet to nagram to Wam potem wrzucę jak ja wołałam po imieniu to podnosiła głowe z krzykiem ale otwierała buzię do jedzenia. to było ok 9:30 a ona zawsze ma drzemkę ok 10:30. Ale stwierdziłam że ja położę bo może zmęczona od 6, przewinełam - usypiała na przewijaku- położyłam do łóżeczka i zaczynam śpiewać a ona oczy otwarte i sie ze mnie śmieje więc ją wzięłam i poszła spać dopiero o 10:40 a do tego czasu ładnie sie jeszcze bawiła, nie komedia z Tą moją córcią???
Stary 2012-10-26, 11:58   #3393
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nikki to znajomy opowiadal ze jego znajomy z zona mieli dwojke dzieci juz odchowanych...nie planowali juz wiecej..byli po 40-tce, trafila sie ciaza jednak...i to blizniacza...i tym oto sposobem z dwojki zrobila sie czworka....to musi byc szok!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 12:11   #3394
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Z innych rzeczy. Ewelinka nauczyła się "klaskać" - jak mówię "zrób kosi kosi" to klaszcze, podobnie jak mówię aby zrobiła brawo Daje rękę, jak wyciągam do niej swoją i mówię "daj cześć" I robi nową rzecz. Układa usta w śmieszny dziubek i "pociąga" nosem Wygląda to komicznie, jakby miała katar No i stojąc przy łóżku przesuwa się w bok. Uczy się upadać na pupę, czasem jeszcze puknie się w główkę ale ignoruje ból, i trenuje dalej. Siadanie i pełzanie ma opanowane do perfekcji, jeden ruch i siedzi.
No niezle wariuje Ewelinka, no ale nie ma sie co dziwic, ma to po mamusi chodzacej w 7 ms

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jak wam sie podobam w nowych okularkach nowe po prawej stronie
Baaardzo ladne te nowe oprawki. A ty mi sie z urody kojarzysz z Rozdzka, masz bardzo fajna urode

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Hej!
U nas nocka nawet ok, obudziła się o 23 i ja nie słyszałam tylko mąż, mała sie rozdarła bo chciała cyca a on zamiast ja przynieść to stał z nią na rękach a ona płakała, az ja się obudziłam, dostał za to opr nakarmiłam ja i położyłam z powrotem do łóżeczka bez brana do nas, włączyłam nawilżacz bo dziadek dobrze napalił w piecu i spała do 4:45 u siebie potem jeszcze spała z godz z nami i ok 6 był koniec spania
Dzis stwierdziłam że moje dziecko będzie aktorką siedząc w krzesełku przy sniadaniu prawie mi usnęła tak jej głowa leciała i czy sie zamykały, zrobi wszystko żeby tylko nie siedzieć tam mąż nawet to nagram to Wam potem wrzucę jak ja wołałam po imieniu to podnosiła głowe z krzykiem ale otwierała buzię do jedzenia. to było ok 9:30 a ona zawsze ma drzemkę ok 10:30. Ale stwierdziłam że ja położę bo może zmęczona od 6, przewinełam - usypiała na przewijaku- położyłam do łóżeczka i zaczynam śpiewać a ona oczy otwarte i sie ze mnie śmieje więc ją wzięłam i poszła spać dopiero o 10:40 a do tego czasu ładnie sie jeszcze bawiła, nie komedia z Tą moją córcią???
Hehe, juz umieja te nasze dzieci 'zlapac drugi wiatr' Moja tez z rana juz po 2h zaczyna marudzic, oczy trzec ale dostaje sniadanko i troche przytulaskow i szaleje nastepne 2h.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nikki to znajomy opowiadal ze jego znajomy z zona mieli dwojke dzieci juz odchowanych...nie planowali juz wiecej..byli po 40-tce, trafila sie ciaza jednak...i to blizniacza...i tym oto sposobem z dwojki zrobila sie czworka....to musi byc szok!!!
A moja kolezanka z pracy miala 2 corki i chcieli jeszcze synka pewnie do kompletu a tu psikus blizniaczki dziewczynki
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 12:14   #3395
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
No niezle wariuje Ewelinka, no ale nie ma sie co dziwic, ma to po mamusi chodzacej w 7 ms

Baaardzo ladne te nowe oprawki. A ty mi sie z urody kojarzysz z Rozdzka, masz bardzo fajna urode

Hehe, juz umieja te nasze dzieci 'zlapac drugi wiatr' Moja tez z rana juz po 2h zaczyna marudzic, oczy trzec ale dostaje sniadanko i troche przytulaskow i szaleje nastepne 2h.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

A moja kolezanka z pracy miala 2 corki i chcieli jeszcze synka pewnie do kompletu a tu psikus blizniaczki dziewczynki
cos w tym jest bo to nie ty jedna mi o tym mowisz
Stary 2012-10-26, 12:51   #3396
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry!

Piszemy do Was z Ewunią z jeszcze słonecznego Krakowa... ale na horyzoncie szare chmursko z którego pewnie lunie i sypnie

Zaliczyłyśmy długi spacerek a po południu basen.

Karinio fajnie że ktoś przychodzi sprawdzić rozwój dziecka. Zawsze to spokojniejsza głowa że wszystko ok

Gosia
rozumiem że czujesz sie okropnie po przejściach z mamą alę życzę Wam żebyście doszły do porozumienia i wybaczyły sobie na wzajem. Będzie dobrze!

Cytat:
My dziś z mama d po spotkaniu było super, to nic że na początku moja Madzia na każdy Zosiowy ruch wybuchała płaczem ale była zaraz po obudzeniu bo w aucie przysnęła, była w nowym miejscu i nie ma na co dzień kontaktu z dziećmi w swoim wieku, ale będziemy to nadrabiać
Jak już się oswoiła i zaczęła gadać to trzeba było wracać ale nast razem będzie lepiej potem wrzucimy fotki na mailu.
Aaa i żadna zabawka nie zajęła ich tak jak mój futerał od telefonu był przekładany z ręki do ręki i było bez płaczu
Och zazdroszczę spotkania dziewczyny Następnym razem dajcie znać -oczywiście jeżeli macie ochotę na spotkania z takim parszywcem jak ja Zdjęcia przepiękne

Na maila wrzuciłam wam filmik do wodnych nurkowań Ewci
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 13:18   #3397
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Karinio a myślisz, ze to może być coś nie tak jak tak odchyla główkę śpiąc na boczku? Bo Kubuś tez tak robi - swoją drogą to jego spanie na boku jest takie słodkie dzisiaj pierwszy raz z boczku przekręcił się na brzuszek i tak spał w ciągu dnia słodziak
chyba coś go pobiera bo zaczął mi chrypkować trochę, trzy dni temu była podwyzszona temp - myślałam że od zębów;/ mam nadzieję że nie rozwija się jakieś dziadostwo a co do nocek to dzisiaj były 3 pobudki a nie 4 - święto narodowe trzeba zaznaczyć w kalendarzu
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 13:35   #3398
Nikii89
Zakorzenienie

Dopiero połowa dnia a ja już mam dość marudzenie na całej linii.. jeść nie spać tak.. godzinę bujam i co pamruki ,lament ,płacz a oczka się zamykają... już z bezradności załączyłam nianie dałam Oskara do łóżeczka i trzasłam drzwiami bo normalnie oszaleję dziś... i co słyszę gaworzenie zmieszany z płaczem i jakieś "buuu", "brrrr" oby zasnął sam bo do wariatkowa zaraz trafię

z dobrych rzeczy na wtorek jestem umówiona z fryzjerką

no i się rozpłakał na maksa .. matka musi iść.. służba nie drużba
Stary 2012-10-26, 13:39   #3399
Karinio
Zakorzenienie

Już zabieram się do odpisywania.Witam się ponownie z kawą. Mały jeszcze śpi,fajnie mi zasnął w łóżeczku,troche pomarudził ale zasnął.Ostatnimi czasy bujałam go w bujaczku i zasypiał,ale z obaw że się przyzwyczai spowrotem go zanosze do łóżeczka.A w bujaczku i tak mu niewygodnie,bo duży z niego chłop
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 13:39   #3400
gosia261282
Gang Iren

Zabukowalam bilety do Pl na 17 grudnia,bo trafila sie promocja
Lecimy na ponad trzy tygodnie!!!! Ale sie ciesze
Stary 2012-10-26, 13:42   #3401
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dopiero połowa dnia a ja już mam dość marudzenie na całej linii.. jeść nie spać tak.. godzinę bujam i co pamruki ,lament ,płacz a oczka się zamykają... już z bezradności załączyłam nianie dałam Oskara do łóżeczka i trzasłam drzwiami bo normalnie oszaleję dziś... i co słyszę gaworzenie zmieszany z płaczem i jakieś "buuu", "brrrr" oby zasnął sam bo do wariatkowa zaraz trafię
z dobrych rzeczy na wtorek jestem umówiona z fryzjerką no i się rozpłakał na maksa .. matka musi iść.. służba nie drużba
Ojej biedactwa ,ale doskonale Cię rozumiem,też czasami wysiadam jak przez pół dnia marudzi,bo coś mu ciągle nie pasuje. I zdarza mi się stracić cierpliwość :/
To fajnie,że umówiłaś się do fryzjera,ja zawsze tak mam że czuje się bosko wręcz po fryzjerze,do pierwszego mycia bo po to już potem mam nerwy na moje kłaki że są niesforne

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Super nawet bardzo i zazdraszczam
Stary 2012-10-26, 13:44   #3402
emigra
Zakorzenienie

Niki lacze sie w bolu - ja tez juz mam dosyc tego dnia... jeszcze w glowie mi sie dziwnie kreci i rece mi sie trzesa - pewnie ze zmeczenia

Gosiu, ciagle zapominam napisac ... ciesze sie ze pogadalyscie z mama od serducha i mam nadzieje ze teraz sie to wszystko ulozy. Szkoda ze tak sie zachowywala wczesniej, oby sie zmienilo i oby dobrze Wam sie zylo no i fajnie ze do PL uda sie leciec pamietam jak bardzo chcialas
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 13:49   #3403
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Karinio a myślisz, ze to może być coś nie tak jak tak odchyla główkę śpiąc na boczku? Bo Kubuś tez tak robi - swoją drogą to jego spanie na boku jest takie słodkie dzisiaj pierwszy raz z boczku przekręcił się na brzuszek i tak spał w ciągu dnia słodziak
chyba coś go pobiera bo zaczął mi chrypkować trochę, trzy dni temu była podwyzszona temp - myślałam że od zębów;/ mam nadzieję że nie rozwija się jakieś dziadostwo a co do nocek to dzisiaj były 3 pobudki a nie 4 - święto narodowe trzeba zaznaczyć w kalendarzu
No,pomyślałam że z napięciem coś nie tak,że tak głowe odchyla do tyłu No znam to,też moje dziecie oprócz na boku śpi,to i na brzuchu albo nieraz zastałam go np jak wczoraj jak śpi na kolanach z pupą do góry Wkleje zdjęcie za chwile to Wam pokaże.Tzn jak mi się uda bo z komórki.
Ojej,oby to nie była choroba tfu tfu Zdrówka życze

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Omg nieźle wesoła gromadka

Nie uda mi się z telefonu wgrać zdjęcia,bo tylko z komputera.Zaraz coś wymyśle.
Stary 2012-10-26, 13:50   #3404
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Mi znajomy opowiadał że na porodówkę w grudniu przyszła kobieta rodzić z bliźniaczą ciążą i nic w tym by nie było dziwnego ale w styczniu urodziła też bliźniaki i jeszcze mieli jedno pojedyncze. To musi być szok w jednym roku dorobili się czwórki dzieci i teraz ta czwórka dzieci pójdzie jednocześnie do szkoły itd.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
klask i:

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 13:57   #3405
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
No to dobrze,że nocka ok oprócz tego małego incydentu.
Omg niezła z niej agentka
Stary 2012-10-26, 13:58   #3406
Karinio
Zakorzenienie

Zdjęcie małego jak go wczoraj zastałam,jak spał u nas w łóżku.W poprzek i pupą do góry-jak zwykle.A jego kołderką musiałam zakryć rame łóżka co by się nie walnął głową podczas kręcenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 55388_549253795090784_1942337350_o.jpg (85,3 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-26 o 13:59
Stary 2012-10-26, 14:01   #3407
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Piszemy do Was z Ewunią z jeszcze słonecznego Krakowa... ale na horyzoncie szare chmursko z którego pewnie lunie i sypnie
Zaliczyłyśmy długi spacerek a po południu basen.
Karinio fajnie że ktoś przychodzi sprawdzić rozwój dziecka. Zawsze to spokojniejsza głowa że wszystko ok

To korzystajcie z pogody póki ładna A może brzydka pogoda przejdzie bokiem.No prosze jak aktywnie spędziłyście czas,super
No to fakt ivonka Tym bardziej,że mierzyła małego ile ma cm poraz pierwszy bo tu tego nie robią po narodzinach.
Stary 2012-10-26, 14:03   #3408
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gosia o to fajnie ze lecicie do Polski, my nie lecimy bo u mnie w domach rodzinnych (czyt. u mamy w domu i u taty w domu) dosc zimno jesli mrozy spore jest, a musialabym byc u taty (a tam zimniej) bo u mamy teraz na zime babcia mieszka.

Karinio jak fajnie Synus spi

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-26 o 14:11
Stary 2012-10-26, 14:11   #3409
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
najpierw była koleżanka późnie teście teraz nie przespane noce ale już jestem
Może będzie Ci raźniej bo u nas też kolejna noc tragicza
Aha,no to jesteś usprawiedliwiona
Oj

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moje dziecko chyba obralo sobie za cel wykonczenie mnie i fizycznie i psychicznie., po wczorajszej ciezkiej nocy, ciezki dzien i dzisiejsza noc jeszcze ciezsza....
Oj współczuje,oby Juleńka dała spokój mamie i była znów grzeczną dziewczynką

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
wczoraj na szczęście nie musiałam wyskakiwać z wanny do Piotrusia bo już grzecznie spał
Nocka ok, chyba ze 2, 3 razy jadł i spał ogólnie od 20 do 7.30
Dziś tż ma wolne i jedziemy do alergologa z Piotrusiem...w końcu! ciekawe co mi powie...bo już sama nie wiem czy to skaza białkowa czy nie... bo jak podałam Piotrusiowi na próbę słoiczek gerbera z masłem to nie było reakcji...pewnie gdyby mial skazę to by go po maśle wysypało... no i poza tym wysypka pojawia się i znika niezależnie od tego co jem...no nic zobaczymy co powie lekarz...
super, że wszystko z twoim małym "szogunem" ok i wizyta położnej udana!
To dobrze,że wczoraj nie musiałaś szybko z wanny wyskakiwać :O) bo mały grzecznie spał
To powodzenia u arelgologa

Cytat:
Karino[/B] super prezenty i dobrze mieć taką wizytę bo wiadomo że wszystko Ok wtedy
Nocka kiepska Oskar obudził się o 21.30 i do 22.30 musiałam go bujać ;/ potem pobudka o 1,4 z niespaniem do 5 i o 8 na dobre.
Kiedy ja się wreszcie wyśpię
U Nas 5 stopni ;/ od jakiej temperatury zakładacie lub macie zamiar zakładać kombinezony ?
Lecę robić żurek
A no,zgadza się poraz kolejny A ad prezentów,bo zapomniałam napisać,że jak położna powiedziała,że po dostanie prezenty,to mały wydał z siebie dzwięk yyy,tak jakby rozumiał,że coś dostanie i jakvby był zaskoczony
Współczuje kiepskiej nocki,oby ta była lepsza
Brr zimno.
Stary 2012-10-26, 14:15   #3410
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Zdjęcie małego jak go wczoraj zastałam,jak spał u nas w łóżku.W poprzek i pupą do góry-jak zwykle.A jego kołderką musiałam zakryć rame łóżka co by się nie walnął głową podczas kręcenia.
super jest taki widok Madzia wczoraj tez tak spała, tylko w swoim łóżeczku z głową w roku
Stary 2012-10-26, 14:18   #3411
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
jak fajnie a do kogo przylatujecie??

Cytat:
Ojej biedactwa ,ale doskonale Cię rozumiem,też czasami wysiadam jak przez pół dnia marudzi,bo coś mu ciągle nie pasuje. I zdarza mi się stracić cierpliwość :/
To fajnie,że umówiłaś się do fryzjera,ja zawsze tak mam że czuje się bosko wręcz po fryzjerze,do pierwszego mycia bo po to już potem mam nerwy na moje kłaki że są niesforne

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Super nawet bardzo i zazdraszczam
Po 2 godz męczarni udało się go uspać ... ale cierpliwość to już po mału zaczęłam tracić. Oczywiście śpi u Nas na łóżku zabezpieczony poduchami. Jakbym go przeniosła do łóżeczka to od początku by się zaczeła jazda i bym nie miała już siły

HAHA... tak samo mam z fryzjerem

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Niki lacze sie w bolu - ja tez juz mam dosyc tego dnia... jeszcze w glowie mi sie dziwnie kreci i rece mi sie trzesa - pewnie ze zmeczenia

no pewno zmęczenie daje o sobie znać... ale pocieszenie - kiedyś to się skończy
Stary 2012-10-26, 14:29   #3412
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
o to tak jak u mnie ja koncze aktywny dzien masazem - aby dac rade jakos w nocy - tzn tz mi masuje plecy...tak samo zaczynam dzien - wykonczona po nocy - aby moje plecy daly dare w dzien...jak dlugo to jeszcze potrwa??
Macierzyństwo to ciężka harówka. A jak ktoś powie,że nie to dostanie w łep.

Cytat:
Karo za wizytę
Udało mi się uspać marudę i dokończyć żurek.... Normalnie podziwiam Was mamuśki 2 dzieci.. ja przy jednym Oskarze wymiękam dobrze że nie mam bliźniaków ( u TŻ w rodzinie co 2 pokolenie trafiają się bliźniaki i wypada na niego lub jego braci).

Muszę napisać do koleżanki o usługę fryzjerską potrzebuję relaksu i odmiany. Chyba zdecyduję się rozjaśnić włosy pasemkami i muszę podciąć końcówki po na miejscu jednej mam czasem 3-4 to jak jak ten smok co mu się odcina głowę i wyrasta ich coraz więcej

ooo.. nie budzi się
Też podziwiam mamy z 2 dzieci,zwłaszcza które mają rok po roku.
Jak najbardziej,odmiana fajna sprawa

Cytat:
Jak po Wiki w Polsce wystawilam stary wozek to po 5 minutach juz go nie bylo
Nasz to juz sie nie nadawal do niczego,nie byl po jednym dziecku,ale ty nie chcialabys swojego sprzedac?Moze jakis pieniazek by ci wpadl za niego.
Jeszcze wszystko moze sie zdarzyc
Wczoraj bylam na zakupach w Lidlu,a tam kobieta z... siedmiorgiem dzieci,a najstarsze mialo moze z 8-9 lat,w tym byly trojaczki
My tu wystawialiśmy łóżeczko,bo nikt nie chciał za darmo,bo dawaliśmy ogłoszenie.To poszedł na śmietnik i go potem już nie było.To samo mąż wynosił karton taki drewniany i też go ktoś wziął.
Omg 7dmioro dzieci,ja dziękuje

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Emigra, Monia witajcie w klubie nieprzespanych nocek! U nas chyba to już wchodzi w nawyk!
Jak kiedyś mogliśmy zaprosić od czasu do czasu na weekend znajomych, tak teraz nie jets to możliwe, bo Matylda nie chce zasnąć, płacze albo chce się bawić Więc nie będziemy zapraszać nikogo, póki syt się nie unormuje, bo raz, że w takich warunkach spotkanie nie ma sensu a dwa-i najważniejsze-nie będziemy fundować Matyldzie dodatkowego stresu i bodżców.

A nocka upłynęła nam na tym, że o 1 Matylda się obudziła. Niby że na mleko. Wzięłąm Ją do łózka, nakarmiłam cycem jednym, drugim, trzecim...I co? Spać nie chciała za nic! Skakała po łóżku, wchodziła nam na głowy, szarpała za włosy etc

Zasnęła po 2 h z hakiem u siebei w łóżeczku, ale trzeba było Ją głaskać a i tak się wybudzała i cały zabieg trzeba było powtarzać

Czy to skok 30-któregoś tygodnia czy moje dziecię postanowiło dac rodzicom popalić:confused :
Macie racje,żeby nie narażać dziecko na dodatkowe bodzce.Współczuje nocki Z tym trzecim cycem i ja się uśmiechnełam

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
super jest taki widok Madzia wczoraj tez tak spała, tylko w swoim łóżeczku z głową w roku
A no fajny widok spanie z kuperkiem do góry że też mu tak spać wygodnie. To nasze dzieci rączki mogły by sobie podać

Młodzieniec się obudził Ide go przebrac,bo jeszcze jest w śpiochach,przebrać pieluche i dać obiad. Aporpo dajecie codziennie obiadki,czy robicie przerwy???

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Po 2 godz męczarni udało się go uspać ... ale cierpliwość to już po mału zaczęłam tracić. Oczywiście śpi u Nas na łóżku zabezpieczony poduchami. Jakbym go przeniosła do łóżeczka to od początku by się zaczeła jazda i bym nie miała już siły
HAHA... tak samo mam z fryzjerem
Wierze,że to męczące bo u m nie bywa to samo mody zanim zaśnie to przewraca się non stop,przy tym bywa że i pomarudzi,bo po co zamknąć poprostu oczy i zasnąć,albo poleżeć spokojnie,wyciszyć się i zasnąć. Też brak mi na niego siły i cierpliwości-panie daj mi ją tzn cierpliwość.
Piąteczka

Ide do małego
Stary 2012-10-26, 14:35   #3413
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

z dobrych rzeczy na wtorek jestem umówiona z fryzjerką

no i się rozpłakał na maksa .. matka musi iść.. służba nie drużba
Nikii, u nas tak dziś od samego rana....Matylda jak przyklejona, ruszyć się bez niej nie mogę!
I nie ma że chcę się bawić z Nią na kocyku, oglądać książeczki...Musi być na rączkach i basta!
Dałam obiadek, drzemka była...a marudna dalej. Teraz łaskawie zajęła się zabawką, ale może to ząbki dają o sobie znać, bo podałam calpol, dentinox i pomasowałam dziąsełka i trochę mniej mi marudzi...ehhh

Ivonka, super sprawa z basenem! Na pewno Ewunia ma wielką frajdę

Cytrynka, podzielam opinię Zai na temat Twojej urody. Podobna jesteś do Rozdzki Też o tym wcześniej pomyślałam, ale nie napisałam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:38   #3414
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
jak fajnie a do kogo przylatujecie??
W Polsce mam tesciowa,no i dalsza rodzine.Oraz cale stado przyjaciol
Stary 2012-10-26, 14:40   #3415
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Hahhaha Matylda śpi dokładnie tak samo! Co gorsza, obraca się błyskawicznie z pleców do tej pozycji, i wierci się, chce wstawać przez sen...Usypianie to harówka. Macierzyństwo też, nie ma się co oszukiwać Ale jaką daje satysfakcje
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:47   #3416
MoniaHan
Wtajemniczenie

ivonka przepieknie Ewunia nurkuje!!!

Stary 2012-10-26, 14:55   #3417
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Macierzyństwo to ciężka harówka. A jak ktoś powie,że nie to dostanie w łep.

Też podziwiam mamy z 2 dzieci,zwłaszcza które mają rok po roku.
Jak najbardziej,odmiana fajna sprawa

My tu wystawialiśmy łóżeczko,bo nikt nie chciał za darmo,bo dawaliśmy ogłoszenie.To poszedł na śmietnik i go potem już nie było.To samo mąż wynosił karton taki drewniany i też go ktoś wziął.
Omg 7dmioro dzieci,ja dziękuje

Macie racje,żeby nie narażać dziecko na dodatkowe bodzce.Współczuje nocki Z tym trzecim cycem i ja się uśmiechnełam

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A no fajny widok spanie z kuperkiem do góry że też mu tak spać wygodnie. To nasze dzieci rączki mogły by sobie podać

Młodzieniec się obudził Ide go przebrac,bo jeszcze jest w śpiochach,przebrać pieluche i dać obiad. Aporpo dajecie codziennie obiadki,czy robicie przerwy???

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Wierze,że to męczące bo u m nie bywa to samo mody zanim zaśnie to przewraca się non stop,przy tym bywa że i pomarudzi,bo po co zamknąć poprostu oczy i zasnąć,albo poleżeć spokojnie,wyciszyć się i zasnąć. Też brak mi na niego siły i cierpliwości-panie daj mi ją tzn cierpliwość.
Piąteczka

Ide do małego
Jak to przerwy? Przecież dziecko mu jeść codziennie. Sorki ale nie rozumiem Twojego pytania. Jak można nie dać obiadku???
Stary 2012-10-26, 15:06   #3418
Mravka
Zadomowienie

moze uda mi sie napisać choc te dwa zdania.
Musze się pochwalic Robciowi wylazła prawa dolna jedynka(tzn nie cała,ale już "kłuje" pod palcem

Normalnie sie wzruszylam, pierwszy ząbek Człowieka Demolki

niestety musze znikac do obowiazków postaram sie wieczorem wpaść, jak nie padne na twarz...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:24   #3419
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Jak to przerwy? Przecież dziecko mu jeść codziennie. Sorki ale nie rozumiem Twojego pytania. Jak można nie dać obiadku???
Ja daję codziennie i staram się żeby były urozmaicone. No wlaśnie jak można nie dać obiadku?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
moze uda mi sie napisać choc te dwa zdania.
Musze się pochwalic Robciowi wylazła prawa dolna jedynka(tzn nie cała,ale już "kłuje" pod palcem

Normalnie sie wzruszylam, pierwszy ząbek Człowieka Demolki

niestety musze znikac do obowiazków postaram sie wieczorem wpaść, jak nie padne na twarz...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
W Polsce mam tesciowa,no i dalsza rodzine.Oraz cale stado przyjaciol
Gosia a w okolice Poznania przylatujecie?

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:34   #3420
MoniaHan
Wtajemniczenie

Mravka gratki dla Robsona!!!

Karinio ja daje codziennie obiadki, ale ostatnio troche zakorkowalo Hanie

no i pospane...cale pol godziny normalnie!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości