|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
a tak na serio to współczuję ciężkiej nocki oby to była tylko jednorazowa akcja ![]() Cytat:
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U nas nocka nawet ok, obudziła się o 23 i ja nie słyszałam tylko mąż, mała sie rozdarła bo chciała cyca a on zamiast ja przynieść to stał z nią na rękach a ona płakała, az ja się obudziłam, dostał za to opr nakarmiłam ja i położyłam z powrotem do łóżeczka bez brana do nas, włączyłam nawilżacz bo dziadek dobrze napalił w piecu i spała do 4:45 u siebie potem jeszcze spała z godz z nami i ok 6 był koniec spania ![]() Dzis stwierdziłam że moje dziecko będzie aktorką siedząc w krzesełku przy sniadaniu prawie mi usnęła tak jej głowa leciała i czy sie zamykały, zrobi wszystko żeby tylko nie siedzieć tam mąż nawet to nagram to Wam potem wrzucę jak ja wołałam po imieniu to podnosiła głowe z krzykiem ale otwierała buzię do jedzenia. to było ok 9:30 a ona zawsze ma drzemkę ok 10:30. Ale stwierdziłam że ja położę bo może zmęczona od 6, przewinełam - usypiała na przewijaku- położyłam do łóżeczka i zaczynam śpiewać a ona oczy otwarte i sie ze mnie śmieje
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki to znajomy opowiadal ze jego znajomy z zona mieli dwojke dzieci juz odchowanych...nie planowali juz wiecej..byli po 40-tce, trafila sie ciaza jednak...i to blizniacza...i tym oto sposobem z dwojki zrobila sie czworka....to musi byc szok
!!!
|
|
|
|
#3394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baaardzo ladne te nowe oprawki. A ty mi sie z urody kojarzysz z Rozdzka, masz bardzo fajna urode Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Piszemy do Was z Ewunią z jeszcze słonecznego Krakowa... ale na horyzoncie szare chmursko z którego pewnie lunie i sypnie ![]() Zaliczyłyśmy długi spacerek a po południu basen. Karinio fajnie że ktoś przychodzi sprawdzić rozwój dziecka. Zawsze to spokojniejsza głowa że wszystko ok ![]() Gosia rozumiem że czujesz sie okropnie po przejściach z mamą alę życzę Wam żebyście doszły do porozumienia i wybaczyły sobie na wzajem. Będzie dobrze! Cytat:
Następnym razem dajcie znać -oczywiście jeżeli macie ochotę na spotkania z takim parszywcem jak ja Zdjęcia przepiękne ![]() Na maila wrzuciłam wam filmik do wodnych nurkowań Ewci
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
Karinio a myślisz, ze to może być coś nie tak jak tak odchyla główkę śpiąc na boczku? Bo Kubuś tez tak robi - swoją drogą to jego spanie na boku jest takie słodkie
dzisiaj pierwszy raz z boczku przekręcił się na brzuszek i tak spał w ciągu dnia słodziak ![]() chyba coś go pobiera bo zaczął mi chrypkować trochę, trzy dni temu była podwyzszona temp - myślałam że od zębów;/ mam nadzieję że nie rozwija się jakieś dziadostwo a co do nocek to dzisiaj były 3 pobudki a nie 4 - święto narodowe trzeba zaznaczyć w kalendarzu
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero połowa dnia a ja już mam dość
z dobrych rzeczy na wtorek jestem umówiona z fryzjerką no i się rozpłakał na maksa .. matka musi iść.. służba nie drużba |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Już zabieram się do odpisywania.Witam się ponownie z kawą.
Mały jeszcze śpi,fajnie mi zasnął w łóżeczku,troche pomarudził ale zasnął.Ostatnimi czasy bujałam go w bujaczku i zasypiał,ale z obaw że się przyzwyczai spowrotem go zanosze do łóżeczka.A w bujaczku i tak mu niewygodnie,bo duży z niego chłop
|
|
|
|
#3400 |
|
Gang Iren
|
Zabukowalam bilety do Pl na 17 grudnia,bo trafila sie promocja
Lecimy na ponad trzy tygodnie!!!! Ale sie ciesze
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie,że umówiłaś się do fryzjera,ja zawsze tak mam że czuje się bosko wręcz po fryzjerze,do pierwszego mycia bo po to już potem mam nerwy na moje kłaki ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Niki lacze sie w bolu - ja tez juz mam dosyc tego dnia... jeszcze w glowie mi sie dziwnie kreci i rece mi sie trzesa - pewnie ze zmeczenia
Gosiu, ciagle zapominam napisac ... no i fajnie ze do PL uda sie leciec ![]() pamietam jak bardzo chcialas
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No znam to,też moje dziecie oprócz na boku śpi,to i na brzuchu albo nieraz zastałam go np jak wczoraj jak śpi na kolanach z pupą do góry ![]() Ojej,oby to nie była choroba tfu tfu Zdrówka życze ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
wesoła gromadka ![]() Nie uda mi się z telefonu wgrać zdjęcia,bo tylko z komputera.Zaraz coś wymyśle.
|
||
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze mieli jedno pojedyncze. To musi być szok w jednym roku dorobili się czwórki dzieci i teraz ta czwórka dzieci pójdzie jednocześnie do szkoły itd.![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Omg niezła z niej agentka
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie małego jak go wczoraj zastałam,jak spał u nas w łóżku.W poprzek i pupą do góry-jak zwykle.A jego kołderką musiałam zakryć rame łóżka co by się nie walnął głową podczas kręcenia.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-26 o 13:59 |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To korzystajcie z pogody póki ładna A może brzydka pogoda przejdzie bokiem.No prosze jak aktywnie spędziłyście czas,super ![]() No to fakt ivonka Tym bardziej,że mierzyła małego ile ma cm poraz pierwszy bo tu tego nie robią po narodzinach.
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia o to fajnie ze lecicie do Polski, my nie lecimy bo u mnie w domach rodzinnych (czyt. u mamy w domu i u taty w domu) dosc zimno jesli mrozy spore jest, a musialabym byc u taty (a tam zimniej) bo u mamy teraz na zime babcia mieszka.
Karinio jak fajnie Synus spi
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-26 o 14:11 |
|
|
|
#3409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
i była znów grzeczną dziewczynką ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() To powodzenia u arelgologa ![]() Cytat:
A ad prezentów,bo zapomniałam napisać,że jak położna powiedziała,że po dostanie prezenty,to mały wydał z siebie dzwięk yyy,tak jakby rozumiał,że coś dostanie i jakvby był zaskoczony ![]() Współczuje kiepskiej nocki,oby ta była lepsza ![]() Brr zimno.
|
||||
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia wczoraj tez tak spała, tylko w swoim łóżeczku z głową w roku
|
|
#3411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do kogo przylatujecie??Cytat:
![]() HAHA... tak samo mam z fryzjerem Cytat:
|
|||
|
|
|
#3412 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak najbardziej,odmiana fajna sprawa ![]() Cytat:
![]() Omg 7dmioro dzieci,ja dziękuje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
że też mu tak spać wygodnie. To nasze dzieci rączki mogły by sobie podać ![]() Młodzieniec się obudził Ide go przebrac,bo jeszcze jest w śpiochach,przebrać pieluche i dać obiad. Aporpo dajecie codziennie obiadki,czy robicie przerwy???---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Też brak mi na niego siły i cierpliwości-panie daj mi ją tzn cierpliwość. ![]() Piąteczka ![]() Ide do małego
|
||||||
|
|
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
I nie ma że chcę się bawić z Nią na kocyku, oglądać książeczki...Musi być na rączkach i basta! Dałam obiadek, drzemka była...a marudna dalej. Teraz łaskawie zajęła się zabawką, ale może to ząbki dają o sobie znać, bo podałam calpol, dentinox i pomasowałam dziąsełka i trochę mniej mi marudzi...ehhh Ivonka, super sprawa z basenem! Na pewno Ewunia ma wielką frajdę ![]() Cytrynka, podzielam opinię Zai na temat Twojej urody. Podobna jesteś do Rozdzki Też o tym wcześniej pomyślałam, ale nie napisałam
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Gang Iren
|
W Polsce mam tesciowa,no i dalsza rodzine.Oraz cale stado przyjaciol
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ale jaką daje satysfakcje |
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka przepieknie Ewunia nurkuje!!!
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
moze uda mi sie napisać choc te dwa zdania.
Musze się pochwalic Robciowi wylazła prawa dolna jedynka(tzn nie cała,ale już "kłuje" pod palcem Normalnie sie wzruszylam, pierwszy ząbek Człowieka Demolki ![]() niestety musze znikac do obowiazków postaram sie wieczorem wpaść, jak nie padne na twarz...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Mravka gratki dla Robsona!!!
Karinio ja daje codziennie obiadki, ale ostatnio troche zakorkowalo Hanie ![]() no i pospane...cale pol godziny normalnie!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Więc nie będziemy zapraszać nikogo, póki syt się nie unormuje, bo raz, że w takich warunkach spotkanie nie ma sensu a dwa-i najważniejsze-nie będziemy fundować Matyldzie dodatkowego stresu i bodżców.
:confused :
nakarmiłam ja i położyłam z powrotem do łóżeczka bez brana do nas, włączyłam nawilżacz bo dziadek dobrze napalił w piecu i spała do 4:45 u siebie
mąż nawet to nagram to Wam potem wrzucę 

a co do nocek to dzisiaj były 3 pobudki a nie 4 - święto narodowe trzeba zaznaczyć w kalendarzu

no i fajnie ze do PL uda sie leciec
No znam to,też moje dziecie oprócz na boku śpi,to i na brzuchu albo nieraz zastałam go np jak wczoraj jak śpi na kolanach z pupą do góry
Zdrówka życze 
klask i: