|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cześć Dziewczynki!
Zawzięłam się, że zanim napiszę to Was nadrobię i udało się jakoś ![]() Gratuluję nowym mamuśkom ![]() Anesh pytałaś o koszt - cc kosztuje w tej klinice 2000zł my dodatkowo mieliśmy taki pokój rodzinny, który nas za dwie doby kosztował 1200zł Tamlin przykro mi z powodu dziadziusia, trudno sobie wyobrazić odejście kogoś bliskiego, ale tak jak piszesz najważniejsze aby nie cierpiał. Co do smarowania pupki to mi położna powiedziała, że nie ma potrzeby smarować, ja nawilżam jedynie po kąpieli. No i ważne aby osuszać wszystkie fałdki. Ja zaliczyłam już baby bluesa, od razu jak wróciliśmy do domku, zaczęłam ryczeć na zawołanie wręcz. Przytłoczyło mnie to wszystko, całą ta odpowiedzialność za małego człowieczka, wstawanie nocne i ciągłe zmęczenie, poza tym nerwy, że mały marudzi przy cycu a ja nie mam cierpliwości, nie mówiąc już o TŻcie, który zaczął się wkurzać, że znęcam się nad dzieckiem, bo przecież można ściągnąć pokarm i dać z butli.. A ja chciałam bardzo z cyca, w związku z czym poszłam trochę na łatwiznę i zaczęłam używać nakładek na sutki. A teraz nie mogę ich odstawić ![]() Czy któraś z Was używa tych nakładek? Generalnie Misio nasz jest spokojny, choć od wczoraj zaczął jeść co godzinę, w nocy co dwie, na początku dawał więcej pospać bo i 4h mu się zdarzały. Ja mogę wstawać aby tylko zaczął tego cyca ładnie ssać ![]() ![]() Załączam Wam fotkę mojego modela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwoncia systojny ten twój marynarz ![]() Lewek - twój skarbek to urodzony myśliciel ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-26 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdjęcie rewelacja ![]()
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Trochę lepiej, postanowiłam tak się nie przejmować tymi nakładkami, choć wieczorami jak się ściemni i jestem bardziej zmęczona po całym dniu, to znów mnie dopada. I znów oczy mokre... Kiedy to przejdzie?! Matko, człowiek się może wykończyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pomimo tego, że Maja ma już miesiąc i tydzień i naprawdę jest raczej bezproblemowa w dalszym ciągu mam gorsze okresy. A najbardziej boję się wieczorów. Co prawda Ona bardzo ładnie śpi, ale każdego wieczoru boję się, że dzisiaj to na pewno noc będzie cała nieprzespana. Poza tym mam cały czas schiza, że jej się w nocy coś stanie więc każde jej kwęknięcie to ja jestem na nogach.
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak bardzo boję się śmierci ![]() Cytat:
![]() Melcia ogólnie sama się poprawia. Tak długo się kręci aż nie będzie Jej wygodnie. A czy często? Nie zwróciłam uwagi ![]() W jaki sposób masz Jagódkę wyciągać? Daję zdjęcie butów i torebki, bo sweterka nie mam. Chociaż ten, co mam na zdjęciu to w lumpie wyszperałam, razem ze spodniami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to prawda, pora roku nam nie sprzyja, szczególnie, że teraz zaczną się naprawdę brzydkie pogody, gorzej będzie z wyjściem na spacer itd., ale pocieszam się, że na wiosnę nasze dzieciaczki będą już całkiem spore. Szkoda tylko, że wtedy trzeba będzie wrócić do pracy... Ja momentami czuję się jak chodząca mleczarnia, która zatraciła własne JA ![]()
![]() |
#1180 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo Wam współczuję ![]() Nie ma nic gorszego niż zamartwianie się i obwinianie samej siebie za jakieś drobne niepowodzenia... Czasem po prostu pojawiają się przeszkody, na które nie mamy wpływu. Najważniejsze, że dzieciny zdrowo rosną, są najedzone i czasem nawet szczęśliwe ![]() Po pierwszej ciąży, potem jak straciłam drugie dzieciątko też bardzo się za wszystko obwiniałam, ale nie tędy droga kochane. Pora roku faktycznie sprzyja wszelkim załamaniom, ale wszystkie mamy dla kogo się starać a nawet poświęcać... Ja tam zdania nie zmienię, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz jaka mogła nam się w życiu przydarzyć. Trzymajcie się cieplutko i głowy do góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aa i kurcze moja pannica tez czasem z taka glowa odchylona spi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
kasiam - Z castelli.
W sumie to ja chciałam jakąś czarno karmelową, ale w końcu zdecydowałam się na tę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że również niebawem będę mogła stwierdzić, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz, na razie zrobiło się w moim życiu strasznie poważnie, nigdy nie czułam się tak odpowiedzialna za drugą osobę. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2012-10-26 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że te 200 zł to mało (bo sądziłam, że powie coś ok 500 zł, bo to taki ksiądz - kościół od 10 lat się buduje i co tydzień na ogłoszeniach jest durny zwyczaj, z którym pierwszy raz się w mieście spotkałam, że wyczytuje kto ile dał. i ciągle przypomina, żeby przynosić mosiądz itd) ![]() w takich przypadkach to myślę, że za sakramenty powinien być ustalony cennik Cytat:
Colds, piękna torebka... BTW kiedy maluchy zaczynają ząbkować? nie wiem co się dzieje, ale od tego ryku, który zrobiła we wtorek, jest trochę inna. Trochę bardziej niż zwykle marudna, smoka wypluwa (nagle wszystkie przestały jej pasować), rączki wkłada do buzi non stop, ślini się okropnie, a jak już ssie smoka to tak inaczej niż zwykle, jakby bardziej dziąsłani trzymała? ... na pierwszy ząb za wcześnie przecież, więc o co chodzi?
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-26 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Colds świetne buty!!!
Jak ja Wam zazdroszczę zakupów... ja chodzę cały czas w balerinach na gołe stopy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcie jest po prostu B-O-S-K-I-E ! ![]()
#1186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Henio od dźwięków wody i suszarki śpi pięknie w łazience. ![]() Cytat:
![]() Ja sobie zamówiłam taką puchówkę - http://www.mangooutlet.com/PL/p0/out...=1351179311183 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Lewek zdjęcie cudne
![]() Taki mały cwaniak słodki ![]() Kurcze, zima sie zbliża wielkimi krokami ![]() ![]() A ja znowu przegrałam licytacje a chciałam kupić małemu kombinezon na zime ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
anesh gratujacje
![]() my bylismy dzis u ortopedy.pan doktor poszerzyl szyne miedzy nozkami. widze,ze zachwalacie KATAREK.czy w aptece tez go mozna dostac???
#1189 |
Zadomowienie
|
Tamlin tak mi przykro. Dobrze, że miał jeszcze okazję zobaczyć prawnuka. Teraz oby spokojnie odszedł.
Aneczko ładnie to napisałaś. To moje pierwsze dzieciątko, ale też już uważam że macierzyństwo jest wspaniałe i mam nadzieję, że nie zmienię zdania. ![]() Lewek dasz radę. Dla naszych szkrabów to my wszystko zniesiemy ![]() maggie Twoja dziecinka ma prawie 2 miesiące więc nie chce Cię martwić, ale ona może już zacząć ząbkować. Nie ma ustalonego okresu kiedy dzieci zaczynają ząbkować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
Maggie tu coś o ząbkowaniu
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113155,2806834.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
Tamlin bardzo współczuję
![]() ![]() Dziewczyny potrzebuję pomocy w wyborze karuzeli do łóżeczka... Chciałabym, żeby była długogrająca, bo nie chce mi się latać co 5min. przez cały pokój żeby znowu ją nakręcić. No i powiedzcie mi, czy lepsza jest z plastikowymi zabawkami, czy materiałowymi? No i generalnie co proponujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Byłam u dziadka, jest w szpitalu, morfina działa krótko, męczy się strasznie, dusi. Jak trzymałam go za rękę i widziałam że każdy oddech to wyczyn i ogromny ból to stwierdziłam że eutanazja powinna być legalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciłam do domu. Rano koleżanki wyciągnęły mnie do pracy bo impreza była
![]() ![]() Tamlin bardzo mi przykro z powodu Twojego Dziadziusia. ![]() Maggie pierwsze zeby pojawiają się teoretycznie w 6 msc ale jest mozliwe, że u Zuzi to już. Dziewczyny śliczne są Wasze dzieciaki, a Lewek Twój to faktycznie urodzony model. Zamówilam dla Jasia taką ksiązeczke. Zamówiłam w środe, dzisiaj już doszła - jak dla mnie jest genialna. Jak Jasiu nie bedzie się chciał nią interesować to ja się będe bawić ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-26 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja po powrocie do domu czułam się jakby mnie ktoś przywrócił do życia. szpitale na mnie bardzo źle działają, tym bardziej 4 doby w szpitalu - dla mnie o 4 za dużo! nie swoje łóźko, nie swoja pościel... generalnie dla mnie wszystko ble choćby było nie wiem jak ładne czy nowe ![]() wiem, wiem mam schizę jak nic ![]() Nisia dokładnie... ja też czuję się jak chodząca mleczarnia ![]() tamlin przykro mi. moja babcia ma 89 lat i leży w szpitalu, bo w domu już nie chciała nic jeść, więc musi być na kroplówce
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Iwoncia jaki fajny ten twój łysolek
![]() Colds świetna torba Lewek twój myśliciel cudny Melcia ma przepiękne oczyska, tylko się zakochać ![]() a ja dziś też na zakupki poszłam ![]() kupiłam małej dwie czapeczki ciepłe sobie ładny stanik do karmienia z alles, czapkę i szalik a teraz me dziecko daje koncert i nie wiem od czego tak płacze, chyba brzuszek, na razie mąż ja nosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny
![]() Chyba Was nie nadrobie bo wczoraj tez mnie nie bylo. To praca, to dzieciaczki, to cholerne zdjecia ![]() Najpierw bylo 500 to maz powiedzial ze chyba zwariowalam. To zaczelam ostra selekcje - mam nieco ponad 200 i teraz trzeba zredukowac do 200. Stwierdzilam ze rodzenstwu tylko nagram na plyty i jak beda chcieli to sami wywowalaja.. A w ogole to moze by nie trwalo to tak dlugo gdybym nad kazdym zdjeciem sie tak nie wzruszala. Wracaja wspomnienia, a potem nostalgia - dlaczego juz tak nie wygladam jak w 2009 r? ![]() Anesh serdeczne gratulacje ![]() ![]() TAmlin bardzo wspolczuje.... ![]() MAggie objawy ktore opisujesz wskazuja na zabki - slinienie, raczki w buzi, zgrubienie (a gdzie? w zuchwie? ). Kontroluj tez temperature. ok juz doczytalam. Teoretycznie pierwsze zabki jakie najczesciej pojawiaja sie pierwsze to dolne siekacze- jedynki - potem gorne - potem dwojki dolne i gorne. Ale przeciez zawsze sa wyjatki od reguly. Tylko ze co to znaczy z boku? w sensie ze na miejscu klow lub trzonowcow? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-26 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Kraven, a ja już myślałam, że może coś się zadziało u Was, że tak cichutko byłaś cały dzień.
![]()
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Lidka fajny jak robi wszystko oprócz wrzeszczenia
![]() A on ma blond włoski ![]() ![]() Czy Wasze dzidzie też robią kupki co 2 dni?? Mój jest dokarmiany mm bo cycochy mało produkują i mysle ze dlatego tak rzadko... Ooo, a do rodzenia już tyko 4 kobitki ![]() No to laski do boju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.