|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
ale oczywiście mowa o karmieniu piersią. Mama mi też mówiła że się hartuje piersi (ciepła-zimna woda, masuje się) ale to nie wiem od kiedy można takie coś robić.
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A idzici gdzieś na obiadek/kolację? czy tak po prostu się spotkacie? Do kosmetyczki lecisz na jakiś specjalny zabieg ? Zrób się na bóstwo, niech tatuś padnie z wrażenia znam ten "ból" jak się na coś czeka z ekscytacją ) Mam cichą nadzieję, że jeszcze tam pojedziemy
|
|
|
|
|
#3363 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja LadeeVit. Ma witaminy, kwas foliowy i kwasy omega ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Ano pewnie o mnie chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Padnięta jestem. Mężu śpi i jak patrzę na Niego to i mnie nachodzi na spanko. Chyba się zdrzemnę... Do później!
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko słyszałam o różnych zapaleniach itp. i że przykłada się liście kapusty, które bardzo pomagają. Ja żyję w takiej błogiej nieświadomości- mam nadzieję, że dzieciątko wyskoczy ze mnie w 10 minut, później je przystawię do piersi, będę karmiła jakiś rok i później zacznę odstawiać ale zdaję sobie sprawę, że rzeczywistość może być bardziej okrutna. Na razie jednak nie dopuszczam złych myśli i wolę tkwić w tym błogim stanie
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka asertywna masz cały dzień dzieciaki z głowy ![]() ja zmykam na spacerek z TŻtem. |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj oby nie było tak źle... może jakoś damy radęa no o Ciebie przyjemnej drzemki, śpij i sobie nie żałuj
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są maści przeróżne ![]() Cytat:
![]() Muszę się ogarnąć, za godzinę wychodzimy do znajomych a ja w szlafroku i z mokrymi włosami siedzę do jutra |
||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstrzele sie tak ze mu kopara do ziemii opadnie
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
KOBIETY!
Czy któraś tak miała, że hmm przy napinaniu się gdy się sika bolało Was podbrzusze, zaraz nad hmm wzgórkiem łonowym? I później się ciężko wyprostować? Nie wiem czy to coś niepokojącego, nie chce panikować i dzwonić do lekarza?!
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Nie pomogę Ci, bo nie miałam akurat tak.
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
doszłam do wniosku, że im dłużej się leży w domu, tym człowiek gorzej się czuje nic nie robię, nie wychodzę, a tu mnie coś w uchu kłuje, tu mam wrażenie że gardło zaczyna mnie boleć, że czuję się, jakby miała gorączkę ... jak się pracuje, to człowiek tak się nie wsłuchuje w siebie i nie wydziwia potem :/
|
||
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdjecia dzidzi wrzucę jak tylko uda mi się ogarnąć sprzęt
|
||
|
|
|
#3375 |
|
Przyczajenie
|
Nie było mnie trochę na tym forum
![]() We wtorek usłyszałam wyrok ciąża obumarła. Mojemu maleństwu serduszko przestało bić w 8 tc a dopiero w 11 się o tym dowiedziałam. Nie miałam żadnych plamień, krwawień - nic. Wczoraj byłam w szpitalu na zabiegu łyżeczkowania. Teraz z bólem brzucha i jeszcze większym bólem serca leżę w domu. Uważajcie na siebie...
odszedłeś o całe życie za szybko... 23.10.2012 Aniołek[*] Edytowane przez b_p Czas edycji: 2012-10-26 o 18:03 |
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam wirtualnie choć to w żaden sposób nie złagodzi bólu.
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem ze nic nie złagodzi bólu...Tez przez to przechodzilam Czas nie uleczy ran, ale może złagodzi. Przytulam Cie bardzo, bardzo mocno ..
|
|||
|
|
|
#3380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie przesadz, bo faceci też tego nie lubią. Na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
a to uczucie jakbym miała gorączkę, grypę miałam już kilka razy... Cytat:
ojejjj... tak mi przykro To straszne.. Czas i ukochany na pewno przyniosą ukojenie. Życzę jak najszybszego zafasolkowania i urodzenia zdrowej dzidzi. Na pewno się uda |
||||
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Haha to tak jak ja :P
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj sie ciepło i miej nadzieję na lepsze jutro...---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
a to było normalne USG czy to 3D?
|
|||
|
|
|
#3385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że i on się postara.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, żebyście Wy to widziały! Obrazek iście z PRLu - kolejka ciągnąca się daaleko poza dzrzwi apteki stoi tam i rano i w południe i wieczorem. Ale trzeba przyznać jest tanio, a ludzie, którzy tam pracują uwijają się jak mróweczki
|
|||||
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj na poprawę humoru posżłam na zakupki i kupiłam dżinsy i bluzeczkę , spodnie chyba trafione bo grubszy dżins, wyższy stan i całkiem proste ( nie rurki) co było trudne do zdobycia i na dodatek cena super bo poniżej 100
a przewidziane miałam 200 wiec tym bardziej jestem usatysfakcjonowana a jak wyglądają wasze brzuszki? bo mnie sie wydaje że już się uwypukla i po woli ginie mi wcięcie w talii no i te spodnie wzięlam rozmiar już 38 a nosze zawze 36 a to dopiero koniec 9 tygodnia ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Meliitele a tatuś dzieci już wie że będzie tatusiem ? bo z tego co kojarze to masz mu chyba dopiero powiedzieć
|
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech padnie chłop z wrażenia! MoTyleKsw ja czegoś takiego nie miałam. Cytat:
b_p aż zaniemówiłam jak to przeczytałam przykro mi bardzo
|
||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta, przez ciaze co 2 tyg kupuje siatke lekow i jestem pewna, ze miesiecznie oszczedzam ze 2 stowki. Moge postac nawet Chociaz ostatnio TZ stoi w kolejce ![]() A wlasnie, my z TZ mamy jutro nasza 2ga rocznice Mielismy planowac jakies wyjscie, ale TZ cos sie pochorowal i kazde z nas lezy w osobnym pokoju, ze swoim lapkiem i tv W imie niezarażenia mnie ![]() Dobrze ze kazde z nas w miare na chodzie, to sie jakos obsluzymy sami, chociaz kulinarnie haha
|
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, trzymaj się ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
i w planie kolacyjka może z jakimś deserem
|
|
|
#3390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie boli podbrzusze, z choroby wychodzę to żeby kolorowo nie było teraz ten ból i zmartwienie, ja się wykończę w ten sposób bo zaraz się boję czy wszystko ok |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

o takim działaniu nagietka pierwsze słyszę. Coś mi się kiedyś obiło o uszy pod względem bielactwa. a to sutki mogą pękać ??
nie no czasem przeraża mnie moja niewiedza w tych tematach,a le może to i lepiej 
ale oczywiście mowa o karmieniu piersią. Mama mi też mówiła że się hartuje piersi (ciepła-zimna woda, masuje się) ale to nie wiem od kiedy można takie coś robić.

za szybko piszecie. 
za wizyty mamusie!
Zrób się na bóstwo, niech tatuś padnie z wrażenia
znam ten "ból" jak się na coś czeka z ekscytacją
) Mam cichą nadzieję, że jeszcze tam pojedziemy
i negatywne efekty już widać
jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak dojdę do siebie po porodzie