|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Delfinka87 dlaczego zależy Ci, żeby mieć tylko 3-4 usg?
Myślisz, że to szkodliwe? Ja bym chciała mieć na każdej wizycie, chciałabym widzieć jak nasze Bobo się rozwija ![]()
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jeszcze troszkę i może za niedługo poznacie już płeć ![]() Miłego weekendu ![]() ![]() Szybko zleci i już trzymam za wizytę
|
||
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Próbuję załączyć zdjęcię mojego szkraba w 12t2d (wg usg), ciekawe czy się uda
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć delifinka i powodzenia na wizycie
axella współczuję bólu zęba Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3336 |
|
Przyczajenie
|
Katate - jakie piękne zdjęcie
![]() JennyAniolek ja też ostatnio ciągle śpię Nie mam na nic siły
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mojemu mężowi tez spartolili kanałowe raz. zapłacił 3 razy więcej niż jakby poszedł do mojej a i tak suma sumarum do niej trafił ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3338 |
|
Przyczajenie
|
Kochane ja uciekam na jakiś spacerek
A wieczorem kino z Ukochanym Zajrzę jutro ![]() ![]() Buziaki |
|
|
|
#3339 |
|
Przyczajenie
|
Tez bym chciala obserwowac jak rosnie Maluszek kazdego dnia
Ustalilismy jednak z mezem, ze jesli nie bedzie to potrzebne, zrobimy tych badan jak najmniej. Podobno sa juz potwierdzone badania, z których wynika, ze usg wplywaja na uklad nerwowy dziecka, a fale dla nas nieslyszalne moga byc dla maluszka odczuwalne jako glosny pisk. Oczywiscie kazdy podejmuje wlasna decyzje, ciekawa jestem tez, czy lekarz bedzie mnie namawial do czestszych badan. Czytam Wasze pomysly na imiona i widze, że pojawi się duzo Filipkow Ja nie mam przeczucia chlopiec czy dziewczynka ale z imion damskich o wiele latwiej byloby mi cos wybrac
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znajomi nas zaprosili do siebie na dziś, jakoś nie mam ochoty iść
|
||
|
|
|
#3341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecieliśmy do Paryża nie wiedząc o ciąży, a wracaliśmy już z bąbelkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Jasne, że przygarniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja piwa nie lubię i nie piję, ale za to wino owszem - szczególnie, że przywieźliśmy takie dobre gruszkowe i już na mnie zagląda z barku ![]() Cytat:
za dziewczynkę |
||||||
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
za wizytęCytat:
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Przyczajenie
|
Mysia mysz - to u nas wszystko baaaaardzo podobnie !!!
|
|
|
|
#3346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie nie mam przepisanych żadnych witamin, mam tylko dalej brać kwas foliowy. ja też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Następna co mi robi smaka ![]() Cytat:
![]() Dobranoc ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
chwilkę mnie nie było a ju tyle napisałyście
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęMiłego dnia --- , odezwę się później |
||
|
|
|
#3350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Axella współczuję bólu zęba, trzymam za zwolnienie z pracyJusti podziwiam za wytrzymałość na ból. Poród będzie dla Ciebie pestką Ja czasem próbuję u dentysty bez znieczulenia ale nie zawsze się da.. a kanałowe, to nawet ze znieczuleniem czasem zakuje nie wyobrażam sobie bez znieczulenia. Oby moje ząbki przetrzymały całą ciążę
|
|||
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
jak będziesz karmić to wątpię
![]() ![]() shake z Maca oj nie pogardziłabym truskawkowym ![]() nuna my też dostaliśmy sporo winka na wesele i jak ktoś przyjdzie to TŻ wyciąga i piją a ja tylko patrzę. Nawet różowe Carlo Rosi poszło a mówiłam że to moje ale martini już nie oddam![]() Mysia witaj nuna tak masz już 7 tc ![]() i lekarz poród liczy nie od wielkości dziecka na USG tylko od om. Od wielkości to będzie liczył dużo później. vil a Ty to już chyba wkroczyłaś w 4 miesiąc a tym samym 2 trymestr, mam rację? MArgosia moja siostra pokazał umowę wynajmu mieszkaniu (i to się zaliczało że mieszkali w krakowie) i nikt nie sprawdzał że właściciel nie zgłaszał nigdzie wynajmu. I dostali 1000zł. Z tym że to dwa lata temu, nie wiem jak jest teraz. Justii słodkie to zdjęcie z bliźniakami colorblue mi od razu kazał odstawić kwas foliowy a brać witaminy (w których jest kf). Biorę Ladyyvit. Za pierwszym razem zapłaciłam za nie 41 zł, za drugim 33zł ta sama apteka. Lekarz twierdzi że te tabletki mają najlepszy skład, więc mu wierze i zmieniać nie będę.Jenny gratuluje maleństwa Dziewczyny kupując większą ilość tabletek bierzcie pod uwagę że w drugim trymestrze zapotrzebowanie jest trochę inne i lekarz wam może je zmienić. Inna trzymam kciuki za poniedziałek marchewka za wizytę.Justi ja też zawsze u dentysty bez znieczulenia. Wole ból borowania niż uczucie jakie jest jak się jest znieczulonym, a jak przechodzi znieczulenie to już w ogóle okropność. Katate cudne zdjęcie i strasznie wyraźne. A ja nie idę dziś na wizytę bo lekarz ma dyżur w szpitalu. Mam iść jutro ale jeszcze nie wiadomo w jakich godz będzie przyjmował. Mam zadzwonić koło 12. Dziewczyny ja to chyba jestem jakaś nienormalna. Dziś cały dzień od rana do teraz coś robiłam, to sprzątanie, pranie, prysznic, gotowanie. I brzusio nie bolał nic a nic. I na razie nie boli ale dopiero usiadłam. A wczoraj też jak coś robiłam to spokój jak usiadłam to bolał. CZy ja zawsze muszę być jakimś wybrykiem natury ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- i tak mi się przypomniało że koleżanka polecała pić herbatkę/napar z nagietka że dobrze wpływa na organizm kobiety w ciąży. I że później się robi okłady na sutki (żeby nie pękały przy karmieniu albo żeby się szybko goiły). |
|
|
|
#3353 |
|
siedzę i myślę
|
U mnie dziś na obiad fasolka. Tylko na to mój żołądek się zgodził... zobaczymy czy przy jedzeniu nie będzie protestował...
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamuski
![]() Ale stron naskrobalycie od wczoraj. Jak tak dalej pojdzie to do czerwca dorobimy sie kilkudziesieciu części ![]() Wczoraj nie moglam spac, do 2 w nocy sie obijalam ![]() Dzis w koncu zalatwilam sobie badania prenatalne na NFZ i bylam jeszcze w szpitalu u jednego lekarza. Planuje ze bede miala jednoczesnie 2 lekarzy prowadzących ![]() Mam ciaze trudna, wysokiego ryzyka, wiec sobie moge miec nawet i 5 lekarzy. O! Dzidzia najwazniejsza ![]() Ja rowniez biore matruelle, a w mojej aptece place 60zl za 60 sztuk
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja to tak myslę o tej mojej dentyste, ze ona przecież kiedyś umrze. w sumie to pewnie bliżej niż dalej
a ja dzisiaj obiad miałam miastowy... dobrze że niedaleko mamy jadłodajnię i za 6 złotych zjadłam masę pierogów ruskich i z kapusta i grzybami puk puk. czy mogłyby już być święta? |
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o takim działaniu nagietka pierwsze słyszę. Coś mi się kiedyś obiło o uszy pod względem bielactwa. a to sutki mogą pękać ?? nie no czasem przeraża mnie moja niewiedza w tych tematach,a le może to i lepiej ![]() Cytat:
w takim razie smacznego, oby żołądek nie protestował ![]() Cytat:
co to za apteka, że tak tanio? ja dziś w necie znalazłam 60szt za 75.19 i myślałam, że taniej się nie da ![]() Cytat:
za 6 zł to faktycznie taniocha, u nas za 7zł jest 6 pierogów- w takim tanim barze A Ty jeszcze nie w Krakowie?
|
||||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, u mnie dzis snieg padal ,zimno jak cholera nad tym morzem.
Zaraz lece do kosmetyczki, nadrobilam Was ale juz sama nie wiem co chcialam odpisac za szybko piszecie. Juz jutro wazny dzien, troche mam stracha co z tego bedzie ![]() za wizyty mamusie!Milego weekendu
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
yes! gd_dziecko_swieta.jpg a poza tym jakie macie plany na sylwestra? 733565534465015.jpg |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Myślisz, że to szkodliwe?
Ja bym chciała mieć na każdej wizycie, chciałabym widzieć jak nasze Bobo się rozwija 

ale ja tam jestem ostrożna w tym liczeniu, komórka mi pokazuje równo 14 i będę się tego trzymać. ale fajnie i tak 

za wizytę

i że z górnymi jedynkami, dwójkami i trójkami trzeba bardzo uważać. To teraz uważam na wszystkie 

Jestem pol roku po slubie i bardzo czekalam na wiadomosc o dzidziusiu
, odezwę się później
a mówiłam że to moje