|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
haha dzięki ![]() Dodam jeszcze dzisiejsze I owsianka gotowana z mleku sojowym z granatem i świeżym kokosem, posypana naturalnym kakao + kawa parzonaII sok marchewkowy, pełnoziarnisty croissant z kozim twarożkiem, ogórkiem i koperkiem III gnocchi zapiekane w sosie z pesto, łososia i brukselki (przypieczonej na chrupko ricore, jabłko IV będą grzanki z chleba wieloziarnistego z dodatkiem kiełków z pastą z twarożku i awokado posypane szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem ![]() do picia ponadto: woda, herbata malinowa i pogwowa |
|
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj wyszłam ze szpitala : ) jakoś 3 posiłki wyszły , bo wiadomo powrót do domu , podróż w pociągu , rozpakowywanie itd.
UUU : I : bułka pszenna z masłem , żółtym serem , papryką, pomidorem, rzodkiewką, jogurt z płatkami kukurydzianymi w czeko. - z Biedry , 2 kubki mlekaII : miska ryżu z sosem pomidorowym i marchewką Po : cappuccino , jabłko III : 2 kromki chleba żytniego / 1 z serkiem topionym i pomidorem, 2 z jakimś twarożkiem i dżemem/ kawa zb. z mlekiem, marchewka do pochrupania Jestem padnięta , chociaż praktycznie nic nie robiłam ![]() Do ocenki ![]()
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak?
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Moje U:
I Owsianka z lyzka masla orzechowego, serka wiejskiego, wkrojona sliwka, posypana lnem mielonym, cynamonem i wiorkami kokosowymi II Jogurt naturalny (okolo 5-6 lyzek) z orzechami wloskimi, wiorkami, cynamonem i wkrojonym bananem + gruszka potem III Gotowana piers z kurczaka z salata, papryka, pomidorem i surowka z kapusty zawiniete w tortille (kupione z baru salatkowego w pracy) cappucino IV Kanapka z ciemnego pieczywa posmarowanego maslem z szynka drobiowa, salata, papryka i rzodkiewka + jablko V bedzie: pol kostki twarozku poltlustego z pomidorem i ziarnami slonecznika/ lub jajecznica z pomidorem Prosze o ocene
|
#4445 |
|
Konto usunięte
|
W jakim celu wstawiasz swoje jadłospisy? - pytam zupełnie poważnie. Dostawałaś już wiele porad na temat tego co powinnaś zmienić, więc oczywiste jest, że wiesz już jakie błędy popełniasz. Skoro i tak nie zamierzasz nic zmieniać w swoim odżywianiu (takie Twoje prawo), a znasz już opinię Wizażanek, to po co dalej zamieszczasz jadłospisy.
|
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wku.... mnie to.... albo KZ albo nie wiem gdzie ... załóż wątek "im mniej zjem tym lepiej"...albo "kto je najmniej wartościowo?"...albo " kto nie umie czytać?"...masakra!!!!!!! !!!!!!!! Ty nie kumasz, Kobito, że na tym nie schudniesz???porcje głodowe, jadłopis jak u przedszkolaka, zero warzyw, mało białka... wbijasz sobie puste kalorie i na tym chcesz schudnąć???? polecam zjeść 3 paczki chipsów, zapić wódką i czekac na rezultaty po miesiącu...Dżizas. |
|
|
|
|
#4447 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny. pisze ponieważ mam problem i chciałabym prosić was o pomoc. Zależy mi na utrzymywaniu wagi i do tej pory tomi sie udawało jednak tydzień temu dostałam okres waga podskoczyła o 1,5kg (wiem że w trakcie okresu to jest normalne) wymiary tez się zwiekszyły, jednak obecnie jestem juz 3 dni po okresie a waga i wymiary nadal utrzymuja się na wyższym poziomie.
dodam że mój ruch to 4 razy w tyg fitness po godz plus ruch związany ze studiami) a o to co jem; I bułka razowa z serkiem kremowym/ricottą/ serkiem i miodem/dżemem/ sałatą i szynka drobiową/ jajkiem do każdego zestawu warzywa plus serek wiejski 150g ze starta marchewką II przeważnie kilka marchewek,jabłko, serek wiejski/twaróg III gdy jestem na uczelni to jakas sałatka własnej roboty- pomidor,ogórek, miks sałat, ser feta i łyzeczka oliwy/ zas gdy jestem w domu to zupa dyniowa z gotowanym indykiem/ pieczony filet z kurczaka plus duza porcja warzy gotowanych/ 2 jajka gotowane plus warzywa/ zupa jarzynowa z gotowanym indykiem IV kefir mały/ jogurt naturalny V opakowanie serka kremowego z twarogiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus porcja warzyw/ tuńczyk wsw plus warzywa/kostka chudego twarogu plus warzywa/ serek wiejski plus warzywa plus 1,5l wody, herbaty zielone i pokrzywa serdecznie proszę was o jakies rady Edytowane przez kasia905 Czas edycji: 2012-10-26 o 20:09 |
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, jakimś orzeszkiem arachidowym w czekoladzie (odzwyczaiłam się od mlecznej przez co strasznie słodkie to było ), słonecznikiem + jabłko + 1/4 grejpfruta + herbata z cytryną;-> rzodkiewka + papryka; II: bułka żytnia z serem, ogórkiem kiszonym, pomidorem i rzodkiewką + miseczka domowej sałatki konserwowej (dorzuciłam jeszcze do środka groszek) + kawa rozpuszczalna; III: gruszka + 1/4 grejpfruta + kefir (200 g); IV: 1. talerz zupy z rozkłóconym jajkiem / 2. 8 żytnich pierogów z twarogiem podane z solidną łychą domowego musu jabłkowego, płatkami migdałów i słonecznikiem + 200 ml maślanki naturalnej; V: szklanka bulionu z ugotowaną marchewką i kalafiorem + kanapka z razowca z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym papryką i rzodkiewką. Do picia ponadto: woda, rumianek, herbata miód i imbir, rooibos. |
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R:
I owsianka z jabłkiem tartym, przyprawą do szarlotki i łyżką wieśniaka na wierzch posypana garstką orzeszków ziemnych kleik z siemienia lnianego (1 łyż) na mleku (1/2 szkl) II kanapka podwójna z razowca z wędliną drobiową i papryką III kasza gryczana (1/2 torebki) z potrawką sojowo-meksykańską (sos pomidorowy, czerwona fasola, kostka sojowa, przyprawione na ostro) IV 2 kostki gorzkiej czekolady, 100g serka homogenizowanego z przyprawą do sernika V kiełbaska drobiowa z musztardą francuską, mała kromka żytniego, 1 gotowana marchewka (wiem, tu średnio )Chyba idzie zima, bo mam apetyt jak smok
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#4451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo, kruszonka jest znakoita , kiedys piekła ciasta z kruszonką na potęge, teraz jakoś unikam. ![]() Moje dzisiejsze U: 1:śn. 2 tosty z sere, wędliną, pomidorem,cebulą,bazylią, keczup, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, z sose jogurtowo ziołowym (aturalny +zioła), kakao 90% bez cukru z cynamonem, gałką uszkatałową, przyprawą do piernika, pycha, pomarańczy którą miałam nie wcisnęłam w siebie. ![]() IIśń.: serek wiejski + 5 śliwek suszonych. ![]() Godzinę po wpadł banan i brzoskwinia kawa z racji niesamwitej ochoty na słodkie !Ob. w pracy: bułka żytnia,chudy twaróg,papryka żółta,ogórek,zielona herbata, jabłko. Podw. to samo co w porze obiadowej, tyle że beż jabłka ale plus 2 marchewki. ![]() Kolacja: talerz kapuśniaka +tost z wędliną, pomidore,m i cebulą, mięta. ![]() I jak? Nie za duż? |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Przesłodkie coś: ( zasłodziłam się daktylami rano i na wieczór
)I. owsianka z 4 łyżek z otrębami i ok. 2oo g serka wiejskiego, połową gruszki, garścią suszonych daktyli i łyżką masła orzechowego II. podwójna kanapka z domowego chleba z ziarnami z serkiem śmietankowym, domową, wędzoną wędliną i papryką żółtą i czerwoną III. 125 g twarogu z połową małego jogurtu, resztą gruszki ze śniadania i 2-3 łyżkami nasion słonecznika IV. gotowana kapusta biała a'la bigos na słodko z mięsem V. domowy budyń orzechowy (na bazie masła orzechowego) z garścią wkrojonych daktyli Chyba muszę ograniczyć nabiał! Tylko jeszcze nie wiem jak...
|
|
|
|
#4453 |
|
Rozeznanie
|
UUUUUUUU :
I : buła z ziarnami dyni z /masłem , wieśniakiem/masłem , wędliną, pomidorkiem/ jabłko,kawa zb. z mlekiem II : jogurt ale owoc - brzoskwinia-wanilia III : talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem , kromka chleba żytniego z masłem , polędwicą i ketchupem, surówka z całej marchwii i całego jabłka IV : kubek ciepłego mocnego , gorzkiego kakao , pasek gorzkiej czeko.,V : hmmmm..... może będzie 100g b.sera z jog.nat. przyprawami i pomidorkiem i kromka chleba żytniego a dzisiaj nauka, sprzątanie swojego pokoju - tak z grubsza a wieczorkiem będzie doktor Hause![]() Jak coś to nie chodzę głodna Ujdzie jakoś ?
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Jak dzis? Psycholog mnie poprosila zebym jej policzyla ile jem kalorii na dzien na moje oko,ja nie umiem tego liczyc. Ktos jest w stanie zaokraglic?Ktos kto sie zna?
sniadanie 400ml mleka 1,5%+90g kukurydzianych corn flakes kromka gruba razowca z 2 lyzeczkami dzemu niskoslodzonego i maslem kromka gruba z plastrem sera zoltego gouda z maslem i pomidorkiem 5 orzechow wloskich II jogurt naturalny bakoma+garsc migdalow i 2 jablka obiad 2 golabki (kapusta,mieso wieprzowe mielone,ryz,przyprawy duszone na margarynie) zasnelam i obudzilm sie o 19(choroba) kolacja jakies 15 wloskich pochrupalam ;p salatka jarzynowa miska(jajko,marchewka,jab lko,kukurydza,zimniaki,po r,ogorki konserwowe,seler,2lyzki jogurtu naturalnego,sol,pieprz) kromka razowego z 3 grubymi plastrami maminej pieczeni(mieso mielone z indyka,jajko,bulka tarta,przyprawy,maslo i zapieczona w piekarniku) kromka razowca z serem babcinym twarogiem kromka razowca z 2 plastrami szynki,serem,ogorkiem,pom idorem jabłko |
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast wybic lczenie z glowy to kaze sie na nim koncentrowac..
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-10-27 o 16:52 |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i może wstawisz swoje ?? ;p |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Nie widzisz ile jesz,nie wiesz jak je normlany czlowiek,myslisz,ze to duzo,zawyzasz. Ja pokaze Ci ile tak naprawde jesz" |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
na temat Twojego juz sie wypowiadalam nieraz.
poza tym , jak niewiele osob, czytalam regulamin i nie zamierzam go łamac ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- a nie mozesz tego co tu wklejasz napisac?
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
No widzisz wlasnie nie,poniewaz ona w ten sposob nie widzi jak to wyglada w mojej glowie. ja licze ,ze tu jest jakies 3500kcal. moze troche wiecej.
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
to niezle zawyzasz...na moje obliczeniajest maksymalnie 2400
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
No prosze Cie,bez przesady..napewno nie.
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
skoro tak dobrze wiesz to po co pytasz?
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Tzn nie wiedzialam,ze nie mam az takiego pojecia.. Nie moge uwierzyc.
|
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
11:15 śniadanie: 2 kanapki z pomidorem, jogurt naturalny z: 1 suszona morela, 1 suszona śliwka, 3 orzechy laskowe, 3 suszone żurawiny, konfitura z jagód, pół grejpfruta, herbata zielona ~438kcal
14:20 herbata czerwona 0kcal 15:15 obiad: drobiowy kotlet mielony, 1 pieczony ziemniak w ziołach, pieczony pomidor, szklanka maślanki ~426kcal 15:45 herbata miętowa 0kcal 18:00 kolacja: roladki z wędzonego łososia, nadziewane chrzanowym serkiem almette skropione sokiem z cytryny, herbata Slim Plus ~293kcal 2l wody mineralnej http://10kgobciazenia.blogspot.com/
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz mniej wiecej wychodzi 2700 z hakiem
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoje jedyne warzywa na dziś to 2 pomidory, więc zdecydowanie powinnaś nad tym popracować. I nie musisz podawać pór picia herbaty, bez przesady, takich rzeczy nawet się nie wlicza... ![]() Choć patrząc na Twojego bloga to i tak postęp, żadnych pączków ani czekolady.... ![]() Po co wszystko tak dokładnie liczysz?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-10-27 o 18:34 |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złudna kontrola?
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Takie dzisiejsze:
I. pieczona owsianka kakaowa z gruszką i orzechami nerkowca II. grzanki z domowego chleba z (rozpuszczającym się) masłem orzechowym + mała 'piętka'; kawałki kalarepy III. serek wiejski (taa.. wiem ) z gruszką i krakersami rozmarynowymi IV. kasza jaglana z wątróbką smażoną z cebulą i buraczkami IV. omlet biszkoptowy z kiwi i suszoną żurawiną Może być? |
|
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
herbaty? a tak dla samej siebie, zapisuję po prostu wszystko. a liczę, bo chcę wiedzieć : )
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

+ kawa parzona

:

)
klaski: